View Full Version : αγορά astrea supra.. συμβουλές εκτιμήσεις
geobiker
09/05/2016, 18:06
Καλησπέρα φίλοι & φίλες
ένας γνωστός -μηχανικός παλαίμαχος- δίνει το σουπρα του σε πάααααααααααρα πολύ καλύ τιμή με την υποσημείωση ότι εντός ολίγου θα χρειαστεί καδένα και ράουλα.. μου ξεκαθάρισε ότι το μοτερ δεν έχει ανοιχτεί ποτέ ότι το συντηρεί ευλαβικά και ότι το βγαλε λόγω φυσικής φθοράς.. τι σημαίνει αυτό για το μοτέρ (ακόμα και οικονομικά).?? Αν τ αλλάξω επι τόπου το σώζω ή κινδυνέυω να το πάρω στο χέρι..?? Επίσης θέλει και πίσω σιαγώνες.. τι λέτε???
καδενα βγαζουν φυσιολογικά πάνω απο 60.000 χλμ, έχει τόσα?
καδενα αλλαγή γνήσια και ράουλα και τεντωτήρας κάνει σίγουρα κανα 30αρικο.
πες του να του πληρώσεις την καδένα (μόνο το ανταλλακτικό) να στην αλλάξει, να σου κάνει ένα γενικό service και να το πάρεις ύστερα.
geobiker
09/05/2016, 20:33
καδενα βγαζουν φυσιολογικά πάνω απο 60.000 χλμ, έχει τόσα?
καδενα αλλαγή γνήσια και ράουλα και τεντωτήρας κάνει σίγουρα κανα 30αρικο.
πες του να του πληρώσεις την καδένα (μόνο το ανταλλακτικό) να στην αλλάξει, να σου κάνει ένα γενικό service και να το πάρεις ύστερα.
ο άνθρωπος έχει πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί πλέον, για αυτό και το δίνει, συνεπώς, θα το κάνω σε δικό μου μάστορα..
η τίμη που το δίνει (<500) είναι άκρως δελεαστική για την ευρύτερη κατάσταση του παπιού που είναι, εξωτερικά, του κουτιού..
το θέμα μου είναι επειδή δεν έχω κάνει ποτε ανακατασκευή σε δικό μου αν το μοτερ μετά απο αυτές τις αλλαγές θα είναι οκ ή έχει βάλει πλώρη για μπιέλες κλπ.. τα χμ είναι 70 χιλιάδες πραγματικά (το χει πρώτο χέρι και το ξέρω)
να αναφέρω ότι το παπί κινείται κανονικά και το άπειρο μάτι δε βρίσκει πρόβλημα.. ο ίδιος μου το είπε, με τη λογική του ότι σε 6 μήνες με 1 χρονο θα το βγάλει άρα καλύτερα φτιαχτα τώρα..
υπερευχαριστώ για την απάντηση...
υγ τα εργατικά πόσο θα πάνε -για καδενα & σιαγώνες-??
lykourgi
09/05/2016, 21:18
ο άνθρωπος έχει πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί πλέον, για αυτό και το δίνει, συνεπώς, θα το κάνω σε δικό μου μάστορα..
η τίμη που το δίνει (<500) είναι άκρως δελεαστική για την ευρύτερη κατάσταση του παπιού που είναι, εξωτερικά, του κουτιού..
το θέμα μου είναι επειδή δεν έχω κάνει ποτε ανακατασκευή σε δικό μου αν το μοτερ μετά απο αυτές τις αλλαγές θα είναι οκ ή έχει βάλει πλώρη για μπιέλες κλπ.. τα χμ είναι 70 χιλιάδες πραγματικά (το χει πρώτο χέρι και το ξέρω)
να αναφέρω ότι το παπί κινείται κανονικά και το άπειρο μάτι δε βρίσκει πρόβλημα.. ο ίδιος μου το είπε, με τη λογική του ότι σε 6 μήνες με 1 χρονο θα το βγάλει άρα καλύτερα φτιαχτα τώρα..
Αν είναι έτσι τα πράγματα, πάρτο και μην του κάνεις τίποτα, εκτός από αυτά που χρειάζεται άμεσα (βλ. φρένα, αμελητέο έξοδο).
Πιθανόν να μην σου βγάλει και τίποτα.
Ακόμη όμως και αν ζητήσει μια επισκευή, την κάνεις (όταν χρειαστεί) με γνήσια ανταλλακτικά και έχεις ένα "καθαρό" μηχανάκι για πολλά χλμ ακόμη.
αν ειναι στην κατασταση που λες παρτο. αλλαξε οτι χρειαζεται μολις το παρεις και δε θα παθει τιποτα (ειναι φθηνα τα ανταλλακτικα και δεν αξιζει να ρισκαρεις).
... η τιμή που το δίνει (<500) ...
Πάρτο χθες αν είναι εξωτερικά όπως τα λες.
οτι είπαν οι προλαλήσαντες... οταν θα κανεις service κοιτας και τα υπολοιπα.
Road Pirat
13/05/2016, 17:47
Πριν το πάρεις να το πας για έλεγχο σε μηχανικό εμπιστοσύνης να του ρίξει μια ματιά. Αν δεν βρει κάτι σοβαρό να το πάρεις. Για αυτά που μας λες το κόστος είναι μικρό.