View Full Version : αρχάριος
Λοιπόν μάγκες καλημέρα θέλω να ασχοληθώ με ένα παλιό grand του θείου μου που το έχει και κάθεται σε βροχές και ήλιο εδώ και περίπου 6 χρονια .
Σε μάστορα να το φτιάξει δεν θέλω να πάω μιας και άλλη αίσθηση είναι να το φτιάχνεις μόνος σου και θέλω να πειραματιστώ κιόλας .
Σαν αρχάριος λοιπόν έψαξα στο νετ να βρω πράγματα να διαβάσω για τα μέρη της μηχανής να μάθω αλλά τζίφος κανεις καμια βοήθεια;
Φίλος μου είπε να πάω να αγοράσω ένα βιβλίο μηχανολογίας
Κάπου θα υπάρχει κάποιο service manual. Για αρχή μπορείς ρίξεις μια ματιά εδώ (http://www.cmsnl.com/honda-c100m2-astrea_model16385/partslist/).
SHOOTER045
16/05/2016, 12:08
Τι ακριβως θέλεις να κανείς?
Απο τι πάσχει?
Τι ελλείψεις έχει?
δεν ξερω ακομη τι θελει το σιγουρο ειναι οτι δεν παιρνει μπρος ουτε με μανιβελα,το μοτερ ηταν ετοιμο να βαρεσει μπιελα οποτε θελει φτιαξιμο απο την αρχη και δεν ξερω τι αλλα προβληματα θα μου βγαλει λογω καιρου
δεν ξερω ακομη τι θελει το σιγουρο ειναι οτι δεν παιρνει μπρος ουτε με μανιβελα,το μοτερ ηταν ετοιμο να βαρεσει μπιελα οποτε θελει φτιαξιμο απο την αρχη και δεν ξερω τι αλλα προβληματα θα μου βγαλει λογω καιρου
Αν δεν έχεις ιδέα από μηχανολογία (και τα εργαλεία) και θέλει όλα τα παραπάνω μιλάμε για project πολλών μηνών/ετών και θα σου στοιχίσει όσο ένα SS μεταχειρισμένο.
AristidisZ
16/05/2016, 13:23
Πάντως ταπεινή μου γνώμη είναι ότι αν θες να χρησιμοποιήσεις το μηχανάκι, δώστο σε ένα μάστορα να στο φτιάξει
Αν δε σε νοιάζει, ξεκίνα να ξηλώνεις και όπου σου βγει...
:wave2:
δεν με νοιαζει να το χρησιμοποιησω να πειραματιστω θελω
ολοι απο καπου ξεκινανε λενε :D
SHOOTER045
16/05/2016, 13:41
Πετά την παλιά βενζίνη
Πετά τα παλιά λάδια
Άλλαξε μπουζί
Με καινούργια βενζίνη στο ντεπόζιτο άνοιξε την βιδουλα κάτω απο το καρμπ και άστρο να τρέξει
Άλλαξε φίλτρο αέρος και μπαταρία
Και αφού τσεκαρεις οτι φέρνει ρεύμα στο μπουζί ξεκίνα μανιβελιες.
Αν δεν πάρει μιας και δεν το κατεχεις θελεις μάστορα
λοιπον αλλαξα ντεποζιτο γιατι ειχε πιασει πουρι χαχα εβαλα βενζινη λαδια καινουργια μπαταρια φιλτρο αλλα δεν δινει ρευμα
λοιπον αλλαξα ντεποζιτο γιατι ειχε πιασει πουρι χαχα εβαλα βενζινη λαδια καινουργια μπαταρια φιλτρο αλλα δεν δινει ρευμα
Ξαναλέω:
Αν ξεκινάς κέτι τέτοιο και αναρωτιέσαι γιατί δεν δίνει ρευμα, αφού του άλλαξες λάδια και φίλτρο τότε αναρωτιέμαι τι θα πεις όταν θα επιχειρήσεις να λυσεις το μοτέρ για τη μπιέλα...
Για χρονισμό μετά ούτε που τολμώ να το σκεφτώ...
SHOOTER045
17/05/2016, 16:28
Δεν έχεις ρευμα στον διακόπτη
Η πατωντας μίζα δεν έχει σπινθήρα?
Εκεί που ειναι η μπαταρία έχει μια ασφαλειοθηκη με ασφάλεια 10Α
και αναρωτιέσαι γιατί δεν δίνει ρευμα, αφού του άλλαξες λάδια και φίλτρο
Να μεταφερθει ταχιστα στις Αναζητήσεις - Προβληματισμούς, plzzzzzzzzzz...
AristidisZ
17/05/2016, 18:19
Να μεταφερθει ταχιστα στις Αναζητήσεις - Προβληματισμούς, plzzzzzzzzzz...
Κανονικά στα λημέρια σου έπρεπε να πάει... :evil:
ανετα θα ξεπερασει το 1000αρικο σε κοστος. αν πραγματικα θελεις να κανεις την ανακατασκευη, ασχολησου μονο με τα περιφεριακα. μονο εργαλεια για να βιδωσεις-ξεβιδωσεις χρεαζεσαι, αν τα εχεις προχωρα. (ευτυχως υπαρχουν ανταλλακτικα ακομα και στο περιπτερο για το αστρα και δε θα δυσκολευτεις). το μοτερ αστο να το λυσει καποιος που ξερει...
λοιπον με τα πολλα πολλα και με βοηθεια φιλου πηρε μπρος το μοτερ θα το δωσω εξω για φτιαξιμο
θα ανεβασω και προσεχως φωτο :D
λοιπον με τα πολλα πολλα και με βοηθεια φιλου πηρε μπρος το μοτερ
Υπέροχαααααααααααααα...
Τωρα μπορείς να βγαζεις διάφορα μπλιμπλίκια (ενα την φορά) και να παρατηρείς το αποτέλεσμα..;)