Σύνδεση

View Full Version : Γιατί το να περάσεις με κόκκινο είναι αδιανόητο στη Γερμανία

Σελίδες : 1 [2]

ggs
18/05/2016, 17:27
Inside Germany’s profligate (Greek-like!) fiasco called Berlin Brandenburg (http://www.bloomberg.com/news/features/2015-07-23/how-berlin-s-futuristic-airport-became-a-6-billion-embarrassment)

359148

MikeG
18/05/2016, 17:38
Διαβάζω τρελά μαργαριτάρια..

Το να περάσεις με κόκκινο ότι ώρα και αν είναι όση κίνηση έχει ή δεν έχει είναι απόπειρα δολοφονίας. Όπως πχ και το να πηγαίνεις ανάποδα σε μονόδρομο γιατί έλα μωρέ 25 μέτρα πιο κει μένω. Ρωτήστε καμιά μανούλα που κλαίει το παιδί της γιατί ο άλλος πέρασε κόκκινο που έλα μωρέ το ελέγχω.

Τα υπόλοιπα όλα είναι καραμελάκια για μας τους Ούγκανους που όταν εμείς γράφαμε μαθηματικά αυτοί ήταν στα δέντρα.

Τέλος πως γίνεται πάντα να μιλάει κάποιος για κάτι τόσο συγκεκριμένο και η συζήτηση να καταλήγει στο πως και αν ξυρίζονται οι μπαμπουίνοι.

thunder ace
18/05/2016, 17:38
φυσικα και για μενα υπαρχουν χιλιοι λογοι να θυμωνω και να θελω να παρω ενα καλασνικωφ να σκοτωσω τους μισους Ελληνες.Αλλα το θεμα δεν ειναι εκει.Το θεμα ειναι οτι αγαπαω αυτον τον τοπο που γεννηθηκα,αγαπαω την ιστορια μας,τους αγωνες που κανανε οι ανθρωποι και χυσανε το αιμα τους (πολλες φορες σε στημενα παιχνιδια)για να μπορουμε εμεις να γραφουμε εδω περα.Και για να δεις ποσο "δειλοι" ειναι αρκετοι ,σκεψου αυτο:την δεκαετια του 80 πχ γιατι δεν εφευγε κανενας για την ξενητια;Γιατι ολα ηταν ζαχαρι στο Ελλαντα και καλοπαιρναγαμε.Σημερα που τρωμε το αγγουρι,την κοπαναμε για μερη μαγικα ,που οι μισθοι ειναι 4000 ευρω (λεμε τωρα)οι γκομενες μας περιμενουν με ανοιχτα τα ποδια και κανενας δεν περναει με κοκκινο.Ααααααμα ξαναφτιαξουν τα πραματα ,ξαναρχωμαστε μωρε δεν τρεχει τιποτα.Τελος παντων για να τελειωνω ,ενα περιεργο πραμα μου συμβαινει ρε παιδια :ενω ειμαι Ελληνας,ζω στην Ελλαδα,δεν περναω ποτε με κοκκινο.

blackbusa
18/05/2016, 17:49
φυσικα και για μενα υπαρχουν χιλιοι λογοι να θυμωνω και να θελω να παρω ενα καλασνικωφ να σκοτωσω τους μισους Ελληνες.Αλλα το θεμα δεν ειναι εκει.Το θεμα ειναι οτι αγαπαω αυτον τον τοπο που γεννηθηκα,αγαπαω την ιστορια μας,τους αγωνες που κανανε οι ανθρωποι και χυσανε το αιμα τους (πολλες φορες σε στημενα παιχνιδια)για να μπορουμε εμεις να γραφουμε εδω περα.Και για να δεις ποσο "δειλοι" ειναι αρκετοι ,σκεψου αυτο:την δεκαετια του 80 πχ γιατι δεν εφευγε κανενας για την ξενητια;Γιατι ολα ηταν ζαχαρι στο Ελλαντα και καλοπαιρναγαμε.Σημερα που τρωμε το αγγουρι,την κοπαναμε για μερη μαγικα ,που οι μισθοι ειναι 4000 ευρω (λεμε τωρα)οι γκομενες μας περιμενουν με ανοιχτα τα ποδια και κανενας δεν περναει με κοκκινο.Ααααααμα ξαναφτιαξουν τα πραματα ,ξαναρχωμαστε μωρε δεν τρεχει τιποτα.Τελος παντων για να τελειωνω ,ενα περιεργο πραμα μου συμβαινει ρε παιδια :ενω ειμαι Ελληνας,ζω στην Ελλαδα,δεν περναω ποτε με κοκκινο.

borw na rwtisw me ti asxolise?

btw kapoioi to 80 eitan 10 xronwn....kai i agapi einai kati pou kouvalas mesa sou asxetos me to pou eisai...

DrEvil
18/05/2016, 17:52
Οποτε η διαφωνια μας ειναι η διαφοερτικη στοχευση, η απλα επικεντρωνομαστε αλλου.
Δεχομαι την αποψη σου, σε πολλα συμφωνω, μα δεν ειμαι οσο ρομαντικος οσο εσυ.

Και καλα κανεις. Αρχικα γιατι προσεχεις εσενα και δευτερευοντως γιατι καποιο πρεπει να δωσουν το παραδειγμα, πως δεν χαθηκε ο κοσμος αν περιμενεις το πρασινο.

taisteal
18/05/2016, 17:56
Κλασικος Ελληνας που καμαρωνει για πραγματα που ουτε καν συμμετειχε,και θεωρει τον εαυτο του
υπερανω ολων,αντι να κανει ο ιδιος κατι να αλλαξει την κατασταση γυρω του,η εστω να προσπαθησει.
Πατριδα ειναι οπου ζεις καλυτερα.

amyroukai
18/05/2016, 17:59
Ρε Θάντερα, είσαι 50ρης κάτι τέτοιο.

Μιλάς για το 80 και τα χρυσά κουτάλια του Ανδρέα σαν να ήταν κάτι καλό τελικά, σαν να μην ήταν με δανεικά; Σαν να μην άφησε αρρώστιες στον τόπο από τις οποίες νοσεί ακόμα και θα νοσεί άγνωστο για πόσο; Αλλά τότε έτρωγες και στα @@ σου από που ερχόντουσαν οι δραχμές γιατί στα άνοιγαν οι γκόμενες, όπως γράφεις.

Για το σήμερα που πρέπει να είσαι χαζός αν μπορείς να φύγεις και δεν το κάνεις, πάλι κακό είναι να βγάλεις λεφτά ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ;;;

Η εθνοκάθαρση με τους δικούς σου όρους, αυτό είναι η λύση;

ΠΑΣΟΚ save us...

thunder ace
18/05/2016, 18:07
borw na rwtisw me ti asxolise?

btw kapoioi to 80 eitan 10 xronwn....kai i agapi einai kati pou kouvalas mesa sou asxetos me to pou eisai...

αφου με ρωτας ,ευχαριστως να σου πω:ειμαι 54,δουλευω απο τα 14 και πηγαινα νυχτερινο.Το πρωτο ενσημο το εβαλα το 77(15και κατι)και δουλευα στον ιδιωτικο τομεα συνεχεια μεχρι και το 2010.Εχω παθει τρεια εμφραγματα,εδω και εναμιση χρονο περνω προσωρινη αναπηρικη(καθε χρονω περναω επιτροπη).Η ζωη μου απο το 2010 και μετα ειναι πολυ δυσκολη.Οτι αλλο θες ρωτα.

thunder ace
18/05/2016, 18:10
Κλασικος Ελληνας που καμαρωνει για πραγματα που ουτε καν συμμετειχε,και θεωρει τον εαυτο του
υπερανω ολων,αντι να κανει ο ιδιος κατι να αλλαξει την κατασταση γυρω του,η εστω να προσπαθησει.
Πατριδα ειναι οπου ζεις καλυτερα.
για να καταλαβω,αυτα για μενα τα γραφεις;

Ρε Θάντερα, είσαι 50ρης κάτι τέτοιο.

Μιλάς για το 80 και τα χρυσά κουτάλια του Ανδρέα σαν να ήταν κάτι καλό τελικά, σαν να μην ήταν με δανεικά; Σαν να μην άφησε αρρώστιες στον τόπο από τις οποίες νοσεί ακόμα και θα νοσεί άγνωστο για πόσο; Αλλά τότε έτρωγες και στα @@ σου από που ερχόντουσαν οι δραχμές γιατί στα άνοιγαν οι γκόμενες, όπως γράφεις.

Για το σήμερα που πρέπει να είσαι χαζός αν μπορείς να φύγεις και δεν το κάνεις, πάλι κακό είναι να βγάλεις λεφτά ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ;;;

Η εθνοκάθαρση με τους δικούς σου όρους, αυτό είναι η λύση;

ΠΑΣΟΚ save us...

αυτα που γραφεις ,τι σχεση εχουν με μενα;

taisteal
18/05/2016, 18:12
Οχι,γενικα τα γραφω απο αυτα που διαβαζω.

DrEvil
18/05/2016, 18:21
για να καταλαβω,αυτα για μενα τα γραφεις;

[Αν ηταν για σενα η για μενα η οποιον, ας εκανε παραθεση. Αρα μαλλον μια αποψη ειπε κι οποιος θελει την ακουει.]

αυτα που γραφεις ,τι σχεση εχουν με μενα;
[εχουν με την περιγραφη που εκανες πριν και αφορουν την εποχη που κι εσυ ζουσες καλα, μα αναφερεσαι στους αλλους που τοτε δεν εφευγαν ;)][/I]

Αποψεις ανταλασσουμε, σωστα;

thunder ace
18/05/2016, 18:26
ναι ρε σεις ,αλλα να με αποκαλεσουν ΠΑΣΟΚΤΖΗ;:a52::tooth::tooth::tooth:

Cpt. Haddock
18/05/2016, 18:30
φυσικα και δεν ειναι η πρωτη φορα(και υποθετω ουτε η τελευταια)που μου την "πεφτουν" για τα αισθηματα που εχω για την πατριδα.

Το κακο με τα αισθηματα ειναι οτι δε σε αφηνουν να δεις καθαρα και να δράσεις λογικα. Πχ σε κερατώνει η γκομενα, αλλα εσυ εκει κολλημενος γιατι την αγαπάς...

thunder ace
18/05/2016, 18:36
Το κακο με τα αισθηματα ειναι οτι δε σε αφηνουν να δεις καθαρα και να δράσεις λογικα. Πχ σε κερατώνει η γκομενα, αλλα εσυ εκει κολλημενος γιατι την αγαπάς...

κοιτα αδερφε...τα παραδειγματα που φερνεις,για μενα(επαναλαμβανω,για μενα )ειναι ακυρα.

blackbusa
18/05/2016, 19:22
αφου με ρωτας ,ευχαριστως να σου πω:ειμαι 54,δουλευω απο τα 14 και πηγαινα νυχτερινο.Το πρωτο ενσημο το εβαλα το 77(15και κατι)και δουλευα στον ιδιωτικο τομεα συνεχεια μεχρι και το 2010.Εχω παθει τρεια εμφραγματα,εδω και εναμιση χρονο περνω προσωρινη αναπηρικη(καθε χρονω περναω επιτροπη).Η ζωη μου απο το 2010 και μετα ειναι πολυ δυσκολη.Οτι αλλο θες ρωτα.
just for the record gnwrizw anthrwpous diaforwn ilikiwn pou zoun me tin syntaksi pappoudwn kai gwniwn...ayti syntaksi kapoia mera tha stamatisei...kai meta ti??? na tonisw oti to parapanw paradeigma den einai momfi gia esena...i kathe xwra exei tous dikous tis kanones...an sou aresoun meneis an den sou aresoun alemao...to thema einai i idia sou i xwra ti sou parexei...den exei kai poly noima ayto to nima giati apla o kathenas exei kai tin apopsi tou pou einai dekti kai katanoiti gia egkyklopedikous logous...alla proswpika me xalaei i axaristia kai giayto kai symetixa...

sou efxomai i na eisai panta kala stin ygeia sou.. :wave2:

thunder ace
18/05/2016, 19:31
η αληθεια ειναι οτι ο καθενας μας το βλεπει απο την δικη του σκοπια και ετσι το αξιολογει το θεμα.Δεν θελω να πεισω κανεναν οτι εχω το δικιο σε αυτο το θεμα και φυσικα δεν επιμενω αλλο.Ευχαριστω για τις ευχες:wave2:

nicksior
18/05/2016, 19:47
Απ τη μία ένας λαός , οι Γερμανοί, τυπολάτρης ,πειθαρχημένος ,νομοταγής (για τον στατιστικό μέσο όρο μιλάμε). Δεν έχει σημασία αν αυτό οφείλεται στην θρησκευτική (μεταρρυθμιστές , καθολικοί, καλβινιστές) ή εθνική τους πολυδιάσπαση (300 κρατίδια αναφέρει το άρθρο) που τους οδήγησε στην αποδοχή της αυστηρής τήρησης του νόμου σαν απαραίτητο κοινό χαρακτηριστικό .

Ο νόμος και η αυστηρή εφαρμογή του είναι στην πραγματικότητα ο μοναδικός συνδετικός κρίκος ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών και κρατιδίων (τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Γάλλος αρθρογράφος) και φροντίζουν (καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου) να διατηρούν αυτόν τον κρίκο ισχυρό.

Απ την άλλη , εμείς , χύμα σε όλα , με μια νομοθεσία που στόχο έχει να βασανίσει τον πολίτη ,240! φορολογικά νομοθετήματα, πράξεις και ερμηνευτικές εγκύκλιοι από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Έτσι για παράδειγμα !!

Ίσως είναι φυσιολογική η απέχθεια και η αποφυγή της τήρησης των νόμων στη χώρα μας..

Δεν φταίει μόνο ο μπάρμπα Μήτσος που λέει αι σιχτίρ και γ@μ@ τα υπουργεία σας… όταν παραβιάζει τους κανόνες

Υγ.
Φυσικά το νόημα του άρθρου ΔΕΝ ήταν η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη..

panavour
18/05/2016, 20:03
just for the record gnwrizw anthrwpous diaforwn ilikiwn pou zoun me tin syntaksi pappoudwn kai gwniwn...ayti syntaksi kapoia mera tha stamatisei...kai meta ti??? na tonisw oti to parapanw paradeigma den einai momfi gia esena...i kathe xwra exei tous dikous tis kanones...an sou aresoun meneis an den sou aresoun alemao...to thema einai i idia sou i xwra ti sou parexei...den exei kai poly noima ayto to nima giati apla o kathenas exei kai tin apopsi tou pou einai dekti kai katanoiti gia egkyklopedikous logous...alla proswpika me xalaei i axaristia kai giayto kai symetixa...

sou efxomai i na eisai panta kala stin ygeia sou.. :wave2:

γραφε -αν μπορεις- ΕΛΛΗΝΙΚΑ - καλο θα μας κανεις:)

stefanos
18/05/2016, 20:05
Απ τη μία ένας λαός , οι Γερμανοί, τυπολάτρης ,πειθαρχημένος ,νομοταγής (για τον στατιστικό μέσο όρο μιλάμε).

Ο στατιστικός μέσος όρος εκφράζει και περιλαμβάνει το μέσο πολίτη.
Το προφίλ της Γερμανίας και της κάθε Γερμανίας δεν οφείλεται σε αυτόν τον μέσο πολίτη και τις "αρετές" του αλλά στους ηγέτες του
πολικούς και οικονομικούς οι οποίοι κάθε άλλο παρά στο προφίλ του ηθικού νομιμόφρονα κλπ παπαρολογίες έχει.

panavour
18/05/2016, 20:14
Το προφίλ της Γερμανίας και της κάθε Γερμανίας δεν οφείλεται σε αυτόν τον μέσο πολίτη και τις "αρετές" του αλλά στους ηγέτες του
πολικούς και οικονομικούς οι οποίοι κάθε άλλο παρά στο προφίλ του ηθικού νομιμόφρονα κλπ παπαρολογίες έχει.

Οι ηγετες προερχονται απο τον λαο και αντανακλουν τον λαο.Ο καθε λαος αξιζει και αντικατοπτριζει τους ηγετες του και τουμπαλιν.Η μηπως νομιζες οτι ο ελληνικος λαος ας πουμε θα ειχε η θα αξιζε να εχει καλυτερους ηγετες:bawl::bawl:

nicksior
18/05/2016, 20:14

Διαφωνώ!
Οι λαοί εκλέγουν ηγέτες.

stefanos
18/05/2016, 20:47
Διαφωνώ!
Οι λαοί εκλέγουν ηγέτες.

Πιστεύεις δηλαδή ότι οι Γερμανοί πολίτες είναι περήφανοι και κερδισμένοι που δάνεισαν την Ελλάδα πχ ώστε να κονομήσει η siemens η ή hdw και η kmw πχ
και μετά φάγαν το φέσι μέχρι τ αυτιά...

nicksior
19/05/2016, 06:08
Πιστεύεις δηλαδή ότι οι Γερμανοί πολίτες είναι περήφανοι και κερδισμένοι που δάνεισαν την Ελλάδα πχ ώστε να κονομήσει η siemens η ή hdw και η kmw πχ

Πιστεύω ότι ο Γερμανός πολίτης απαιτεί και απολαμβάνει περισσότερο σεβασμό , προστασία και ισονομία από το κράτος του απ ότι ο Έλληνας πολίτης από το δικό μας κράτος.

Πιστεύω επίσης πως η σχέση εξουσίας εξουσιαζόμενου είναι αμφίδρομη , αν και το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης ανήκει στην πρώτη .

Εκεί προσπαθούν να βρουν κοινά σημεία αναφοράς για να πετυχαίνουν κοινή δράση . Εδώ τα στοιχεία διχασμού καλά κρατούν και θεωρείται πως η ετικέτα αριστερός – δεξιός και όχι το περιεχόμενο εμπεριέχει τις αξίες.

amyroukai
19/05/2016, 07:38

Δεν έχεις καταλάβει ακόμα το πόσο κέρδος έχει ή γερμανία από όλη την συναλλαγή... και βαριεμαι να ψάχνω άρθρα. Έχει γραφεί και στο χαμπεμους...

DeusEx
19/05/2016, 14:51
an kai ta eipe ola o sniper...opou kai na eisai panta kati xaneis kai kati kerdizeis...tin ennoia tis teleias evrwpis (isws) tin exoun oi Ellines pou zoune Ellada akougontas ta benefits pou anaferes oti apolamvaneis...oloi oi ypoloipoi pou zoume eksw (kai osoi exoun zisei) kseroume...kai einai to leigotero axaristo na krazeis enan tropo zwis kai syberiforas pou xari se ayto esy boreis twra na apolamvaneis ayta pou apolamvaneis...legete (sxetiki) sigouria kai epipedo zwis me ola ta strava tou...kai opws eipe kai kapoios an den goustareis boreis panta na gyriseis stin Ellada...filika panta...:wave2:

Ισχυει φιλε μου.. Κατι εχασα κατι κέρδισα.. Συνειδητή αποφαση ηταν να φυγω, συνειδητη κ αποψη ειναι αυτη που εχω. Οπως κ επισης συνειδητη η αποφαση να μεινω εδω που ειμαι!
Μπορω να μενω επειδη με συμφερει απο αποψη δουλειας, αλλα ταυτοχρονα μπορω κ να κραξω τον κομπλεξικο τροπο ζωης τους... Και δεν αισθανομαι καθολου αχάριστος γιαυτο ... Δεν μου χάρισαν κατι, με πληρωνουν κ προσφερω τις υπηρεσίες μου, αυτο κ μεχρι εκει ... Αν καποιος αλλος πληρωνε καλυτερα τηρώντας τις προϋποθέσεις μου θα πηγαινα εκει ... Ελλαδα δυστυχώς, δεν ...

stefanos
19/05/2016, 16:30
Δεν έχεις καταλάβει ακόμα το πόσο κέρδος έχει ή γερμανία από όλη την συναλλαγή... και βαριεμαι να ψάχνω άρθρα. Έχει γραφεί και στο χαμπεμους...

Μίλησα για Γερμανούς πολίτες όχι για Γερμανικές εταιρείες:)
Αν προέκυπτε κέρδος από την συναλλαγή δεν θα φόρτωναν το χρέος μας στα κράτη θα το κρατούσαν μια χαρά οι ιδιώτες,
εκτός εάν τους θεωρείς κορόιδα.
Και περίμενε σε λίγα χρόνια που θα αρχίσει η συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας.