View Full Version : Κεντρο, αριστερα η δεξια...?
DoctoR_k6
18/05/2016, 00:21
Επειδη ψαχνομαι για το που θα βαλω το παιδικο καθισμα πλεον(κ οχι τι λαστιχα θα βαλω στο gixxer:lol:), οσοι εχετε εμπειρια/ψαξει το ζητημα ριξτε την αποψη σας...
Ολοι λενε τοποθετηση στο κεντρο για μεγαλυτερη ασφαλεια παρα στις πλαινες(πισω απο οδηγο/συνοδηγο).
Ειδικα για πισω απο το συνοδηγο να το αποφευγουμε λογω οτι ο ανθρωπος ενστικτωδως θα προσπαθησει να αποφυγει την συγκρουση/ατυχημα στριβοντας το αμαξι κ θεωρητικα εκθετει την αλλη πλευρα.
Μπερδεμα...:dizzy:
SHOOTER045
18/05/2016, 01:06
Αν το πίσω σου κάθισμα έχει isofix σε κάποια ζώνη - σημείο τότε εκεί, αν όχι πίσω απο τον συνοδηγό βλέπεις το μικρό καλύτερα από τον καθρέφτη και εκτός των άλλων σε ατυχήματα(φτού μακριά) σε οδο δυο ρευμάτων έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού.
Α και που σαι.
Αν το όχημα είναι τετραπορτο,να ενεργοποιήσεις το παιδικό κλείδωμα -υπάρχει διακόπτης με ένδειξη στο σημείο που πιάνει στο φτερό
στο κεντρο ειναι λιγο πιο δυσκολο το φορτωμα ξεφορτωμα του παιδιου αλλα ταξιδευει καλυτερα, κοιταει μπροστα και ειναι πιο ηρεμο...
yannis24
18/05/2016, 06:35
Νομίζω ότι συμφωνώ με τον SHOOTER....
Όπου εχει isofix, αλλιώς πίσω απο τον συνοδηγό......
Βλέπει και εσενα οταν οδηγας, και ειναι γενικά καλύτερα....
SHOOTER045
18/05/2016, 06:36
Στα περισότερα αυτοκίνητα η ζώνη του μεσαίου πίσω καθισματος,δεν πιάνει απο τον ώμο αλλά μονο στην μέση του ατόμου που κάθεται.
Έτσι η στερέωση παιδικού καθίσματος είναι αδύνατη.
Επίσης τα σωστα καθίσματα έχουν αναγράφουν ηλικίες για την φορά τοποθςτησης.
Μέχρι 3 /5 τοποθετούνται ανάποδα.
Δηλαδή η πλάτη κοιτάει την πλάτη του συνοδηγού.
Εννοείται πως η μαμά κάθεται πίσω
spyrakos35
18/05/2016, 07:16
Πισω απο τον συνοδηγο
RaGe_Raptor
18/05/2016, 07:45
+++shooter άλλωστε έχει και την εμπειρία...
Isofix δεν υπάρχει στο κέντρο,τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει. Τη μικρή την βάζω πίσω από τον συνοδηγό για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
παιδιά το isofix είναι απλά εγγύηση ευκολης και ασφαλούς πρόσδεσης. Από τη στιγμή όμως που δεθεί σωστά σε ζώνη 3 σημείων το κάθισμα, είναι το ίδιο ασφαλές.
τώρα σε περίπτωση τρακαρίσματος που πάρει τούμπες το αμάξι (ο μη γένοιτο) αν στραβώσει και πάρει η καμπίνα είναι προφανές ότι το κέντρο είναι το ασφαλέστερο σημείο.
Επίσης προσωπικά έχω διαπιστώσει πως το παιδί ταξιδεύει πιο καλά, γιατί βλέπει μπροστά....
PortisHead
18/05/2016, 07:55
Πίσω απο τον οδηγό , για τον απλουστατο λόγω οτι θα ζητήσει 36.000 φορες κατι απο την μαμα του
και θα εχει πιο ευκολη πρόσβαση η γυναικα.
Αμα ειναι πίσω της...δεν μπορει κανεις να εξυπηρετήσει τον/την μικρή/ο τύραννο.:lol:
GIXXERAKIAS
18/05/2016, 08:13
Κάτω από δύο ετών αυστηρά το παιδικό καθισματάκι να βλέπει προς τα πίσω. Προσωπικά τον μικρό τον έχω πίσω από την θέση του συνοδηγού να κοιτάει πίσω (18 μηνών ) και πάντα ταξιδεύει με την μαμά του δίπλα. Ποτέ το μωρό μόνο του πίσω έκτος και αν είναι μεγάλη ανάγκη. Όταν δε χρειάστηκε να πηγαίνω να παίρνω την γυναίκα μου από την δουλειά της με τον μικρό, απενεργοποιώ τον αερόσακο του συνοδηγού και τον βάζω στο μπροστά κάθισμα δίπλα μου να κοιτάει προς τα πίσω.
Ο λόγος που βάζουμε τα μωρά να κοιτούν προς τα πίσω είναι γιατί είναι άκρως επικίνδυνο για τον αυχένα τους.Δεν έχουν καλή στήριξη από τους μυς ακόμα σε αυτες τις ηλικίες.
μια ερώτηση ρε μπαμπάδες,
η μαμά γιατί θα πρέπει να κάθεται πίσω;
Προσωπικά το τοποθετώ ανάλογα αν υπάρχει συνοδηγός ή όχι. Αν δεν υπάρχει συνοδηγός, τοποθετώ το κάθισμα πίσω από τον συνοδηγό, ειδάλλως πίσω από εμένα ώστε να το βλέπει η γυναίκα. Καλό είναι δηλ. να είναι σε διαγώνια οπτική το παιδί για άμεση πρόσβαση.
Στο κέντρο δεν το τοποθετώ διότι είναι πιο ανασηκωμένο το κάθισμα σε σχέση με τις κανονικές θέσεις όπου και ''γουβώνει'' το καθισματάκι και το βλέπω πιο σταθερό. Επιπλέον, το μικρό αμάξι που χρησιμοποιώ έχει ζώνη δύο σημείων στο κέντρο, οπότε εξ ορισμού απορρίπτεται.
τιπς (για το αμάξι): Αν έχεις δερμάτινα καθίσματα, βάλε κάτι χοντρό από κάτω διότι σε πιάνει η ψυχή σου με τις αυλακιές που αφήνει το καθισματάκι.
Όταν θα καβατζάρει τα 2, θα αρχίσει να λερώνει τις πλάτες των καθισμάτων. Τοποθέτησε τις ειδικές ''θήκες'' που πιάνουν στις πλάτες.
Αυτό σε μικρές ηλικίες, όταν είναι βρέφος. Μπορεί να βγάλει καμιά γουλιά, να κάνει εμετό, να τσιρίζει, να κλαίει, να, να, να...
Αυτό σε μικρές ηλικίες, όταν είναι βρέφος. Μπορεί να βγάλει καμιά γουλιά, να κάνει εμετό, να τσιρίζει, να κλαίει, να, να, να...
Αυτό είναι μια πολύ καλή απάντηση!
Αλλά στην πραγματικότητα μπορείς να παιξεις κανένα γκομενακι στα φανάρια ......
και τι θα κάνει η μαμά; θα το λυσει απο το κάθησμα και θα το πάρει αγκαλιά;
αν χρειαστεί να πάρει το αυτοκίνητο (να οδηγήσει μόνη) μαζί με το παιδί;
SHOOTER045
18/05/2016, 08:58
Αν ταξιδευεις και θέλει γάλα θα τραβηξεις παροχή για τάισμα?
+ αυτό που είπε ο συμπέθερος :D
Αν ταξιδευεις και θέλει γάλα θα τραβηξεις παροχή για τάισμα?
+ αυτό που είπε ο συμπέθερος :D
μονο στο ταξίδι δλδ η μαμά πίσω;
και τι θα κάνει η μαμά; θα το λυσει απο το κάθησμα και θα το πάρει αγκαλιά;
αν χρειαστεί να πάρει το αυτοκίνητο (να οδηγήσει μόνη) μαζί με το παιδί;
Ναι και αυτό αν χρειαστεί θα το κάνει, μέχρι να ηρεμήσει.
Αν οδηγεί μόνη με το παιδί, εξαρτάται αν το έχει μπροστά και δίπλα της ή πίσω (αν είναι μεγαλύτερο).
Στη πρώτη περίπτωση, έχει πολλές πιθανότητες να ηρεμήσει βλέποντάς την. Αν το έχει πίσω κ τσιρίζει, ή τον ήπιε, ή γίνεται βούδας μέχρι να φτάσει στον προορισμό, ή κατεβαίνεις στο πρώτο ασφαλές σημείο, πας πίσω κ το ηρεμείς όπως μπορείς.
Δεν υπάρχει κάτι εντελώς στάνταρ. Ανάλογα την περίπτωση, μαθαίνεις τα κόλπα του με τον καιρό και αυτοσχεδιάζεις.
Ναι και αυτό αν χρειαστεί θα το κάνει, μέχρι να ηρεμήσει.
Αν οδηγεί μόνη με το παιδί, εξαρτάται αν το έχει μπροστά και δίπλα της ή πίσω (αν είναι μεγαλύτερο).
Στη πρώτη περίπτωση, έχει πολλές πιθανότητες να ηρεμήσει βλέποντάς την. Αν το έχει πίσω κ τσιρίζει, ή τον ήπιε, ή γίνεται βούδας μέχρι να φτάσει στον προορισμό, ή κατεβαίνεις στο πρώτο ασφαλές σημείο, πας πίσω κ το ηρεμείς όπως μπορείς.
Δεν υπάρχει κάτι εντελώς στάνταρ. Ανάλογα την περίπτωση, μαθαίνεις τα κόλπα του με τον καιρό και αυτοσχεδιάζεις.
εκεινο που ξέρω εγώ (φυσικά και μπορεί να κάνω λάθος) είναι ότι όπως μάθεις το παιδί έτσι θα μεγαλώσει, αν έχει συνηθήσει το παιδί καθε φορά που μπαίνει στο αυτοκίνητο να έχει την μάνα του δίπλα τότε θα την θέλει κάθε φορά θα γκρινιάζει. Τώρα, σε πολύωρο ταξίδι οι στάσεις (το κάθε πόσο εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες) είναι υποχρεωτικές.
Γενικά, στο αυτοκίνητο (και όχι μόνο) το κάθε μέλος της οικογένειας θα πρέπει να μάθει να έχει την θέση του.
αποψή μου
εκεινο που ξέρω εγώ (φυσικά και μπορεί να κάνω λάθος) είναι ότι όπως μάθεις το παιδί έτσι θα μεγαλώσει, αν έχει συνηθήσει το παιδί καθε φορά που μπαίνει στο αυτοκίνητο να έχει την μάνα του δίπλα τότε θα την θέλει κάθε φορά θα γκρινιάζει. Τώρα, σε πολύωρο ταξίδι οι στάσεις (το κάθε πόσο εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες) είναι υποχρεωτικές.
Γενικά, στο αυτοκίνητο (και όχι μόνο) το κάθε μέλος της οικογένειας θα πρέπει να μάθει να έχει την θέση του.
αποψή μου
Δεν διαφωνώ, έτσι ακριβώς είναι σε όλα τα θέματα*, όχι μόνο στο αμάξι. Αναφέρομαι αποκλειστικά σε βρεφικές καταστάσεις, μέχρι 1 άντε 1,5 ετών max!
*Κατά τη δική μου άποψη πάντα
SHOOTER045
18/05/2016, 09:20
μονο στο ταξίδι δλδ η μαμά πίσω;
Πέρα απο τι φαγητό είναι το θεμα απασχόληση,παιχνίδι κτλπ
Οπότε η μαμά πίσω στο ταξίδι
για την θέση του παιδικού καθίσματος κανένας κατασκευαστή (νομίζω) δεν προτείνει την τοποθέτηση του στην μέση του πίσω καθίσματος, είτε δεξιά είτε αριστερά.
προσωπικά, όταν είχα ένα καθισματάκι πίσω το έβαζα στη δεξιά πλευρά γιατί βόλευε, νομίζω είναι και πιο ασφαλές, κατά την επιβίβαση-αποβίβαση να μην είμαι από την πλευρά της κυκλοφορίας και να είμαι από την πλευρά του πεζοδρομίου.
Το ιsofix δεν εχει καμια σχεση με το δεσιμο με ζωνες.
Δεσε με ζωνες και τραβα το καθισματακι δεξια αριστερα θα δεις οτι στην μια μερια φευγει εντελως. Σε μια δυνατη στροφη παιζει να γυρισει τελειως.
Το λεω γιατι εχω και τα δυο σε διαφορετικα αυτοκινητα. Στην μεση μονο καποια 7θεσια εχουν isofix απο το εργοστασιο.
Αναλογα το αυτοκινητο ειναι φιλε και τι σε βολευει χωραει.
Εγω σε τριπορτο yaris οσο τον ειχα αναποδα για 1,5 χρονο πισω απο τον συνοδηγο. Γιατι πισω απο τον οδηγο με πηγαινε πολυ μπροστα και με επιανε ζαλαδα στην πολυωρη οδηγηση.
Απ'οταν το γυρισα προς τα μπροστα τον εβαλα πισω απο τον οδηγο. Για να μπορει η γυναικα να ειναι πιο ανετα.
Στο hyundai matrix παλι πισω απο τον οδηγο τον εχω γιατι το κεντρικο κλειδωμα ανοιγει μονο απο την μερια του οδηγου και βολευει να πηγαινω απο εκει πρωτα να ανοιγω και να βαζω κατευθειαν το παιδι πισω. Αλλιως πρεπει να ξανακανω γυρω γυρω το αυτοκινητο.
Ειναι θεμα χωτοταξικο και θα σου βγει στην πορεια.
Π.χ. σε ταξιδι με πολλα πραγματα επειδη το πισω καθισμα πεφτει το μεγαλο τμημα πισω απο τον οδηγο τον βαζω πισω απο τον συνοδηγο για φορτωσω περισσοτερα.
Αποψη μου δωσε τα περισσοτερα χρηματα που θελει το isofix ακομα και αν δεν εχει το αυτοκινητο στα περισσοτερα γινεται ευκολα σε ενα σιδερα να μπει πλακα μεταλλικη με αυτια για να πιανει.
Εγω την γυναικα μου δεν την εβαλα ποτε πισω. 2 πραγματα με βοηθησαν πολυ στον να μην κλαιει το μωρο.
1ο οι μεμβρανες στα τζαμια. Σε ταξιδι βραδυ ακομα και αν κοιμοταν μολις μπαιναμε στην εθνικη ειδικα στην κορινθου απο τις εναλαγες των φωτων τις εθνικης σκοταδι φως ξυπναγε και δεν σταματαγε μεχρι να φτασουμε αθηνα. Μολις εβαλα μεμβρανες δεν ξανα εγινε αυτο.
2ο αναβα το πισω φως μολις μπαιναμε στο αμαξι το βραδυ. Αν ειχαμε σβηστο το φως εκλαιγε μολις αναβε φως ολα οκ.
Βαλε κανα αρκουδακι κουκλακι να κουνιεται κοντα του να χαζευει λιγο και παρε και εναν καθρεπτακι εξτρα για να βλεπεις το μωρο σου!!
Και να σου ζησει!!!!
SHOOTER045
18/05/2016, 09:27
για την θέση του παιδικού καθίσματος κανένας κατασκευαστή (νομίζω) δεν προτείνει την τοποθέτηση του στην μέση του πίσω καθίσματος, είτε δεξιά είτε αριστερά.
προσωπικά, όταν είχα ένα καθισματάκι πίσω το έβαζα στη δεξιά πλευρά γιατί βόλευε, νομίζω είναι και πιο ασφαλές, κατά την επιβίβαση-αποβίβαση να μην είμαι από την πλευρά της κυκλοφορίας και να είμαι από την πλευρά του πεζοδρομίου.
Ορθοτατο
+ οτι η μεσαία ζώνη είναι μονο για μέση και όχι τριων σημείων
+ οτι μπορείς να τραβηξεις το κάθισμα του συνοδηγού πίσω και να σφηνωσει καλά το καθισματακι
κι αν έχεις δύο καθισματάκια πίσω που θα χωρέσει η μαμά;
όπως το βλέπω εγώ, καλό είναι να μην μαθαίνουν τα παιδιά να έχουν δίπλα την μαμά τους. Αν παραστεί ανάγκη κάνεις στάση και μετά συνεχίζεις.
προσωπικές απόψεις.
sergiosm
18/05/2016, 09:35
Επειδη ψαχνομαι για το που θα βαλω το παιδικο καθισμα πλεον(κ οχι τι λαστιχα θα βαλω στο gixxer:lol:), οσοι εχετε εμπειρια/ψαξει το ζητημα ριξτε την αποψη σας...
Ολοι λενε τοποθετηση στο κεντρο για μεγαλυτερη ασφαλεια παρα στις πλαινες(πισω απο οδηγο/συνοδηγο).
Ειδικα για πισω απο το συνοδηγο να το αποφευγουμε λογω οτι ο ανθρωπος ενστικτωδως θα προσπαθησει να αποφυγει την συγκρουση/ατυχημα στριβοντας το αμαξι κ θεωρητικα εκθετει την αλλη πλευρα.
Μπερδεμα...:dizzy:
Καλημέρα και καλορίζικος στα ... βάσανα (τα πιο ωραία βάσανα όμως).
Να σου πω τη δική μου εμπειρία ως πατέρας τριών ηλικίας (σήμερα) 9, 7 και 4.
Κατ' αρχάς το να είναι η μαμά δίπλα στο παιδί είναι καλό μέχρι 3 άντε 4 μηνών. Μετά δεν έχει νόημα και, όπως ήδη ειπώθηκε, δεν υπάρχει λόγος να συνηθίζει έτσι.
Ως προς τη θέση βασικά εξαρτάται από το αυτοκίνητό σου. Αν η μεσαία θέση είναι ίδια με τις πλαινές και δεν είναι το συνηθισμένο των περισσότερων αυτοκινήτων και έχει και isofix βάλε το εκεί. Αν πάλι όχι βάλε το πίσω από το συνοδηγό, γιατί είναι εύκολα προσβάσιμο και ελεγχόμενο από το οδηγό που υπάρχει πάντα στο αυτοκίνητο. Ενώ συνοδηγός μπορεί και να μην υπάρχει.
Εγώ αυτό έκανα και δεν είχα πρόβλημα.
Όταν γίναμε τρεις ο μικρός μπήκε στη μέση, γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να χωρούν όλα τα καθισματάκια.
Πάντως, αν θες τη γνώμη μου, μην αρκεστείς μόνο στο isofix. Βάλε και τη ζώνη πρώτον για να είναι καλύτερα δεμένο το κάθισμα και δεύτερο γιατί από μια ηλικία και μετά τα μικρά τα μικρά μπορούν να το ξεκουμπώσουν.
Καλές βόλτε και να τον / την (?) χαίρεσαι
sergiosm
18/05/2016, 09:38
Ορθοτατο
+ οτι η μεσαία ζώνη είναι μονο για μέση και όχι τριων σημείων
Σωστό. Μόνο τα 7θέσια έχουν κανονική ζώνη και μερικά μόνο από αυτά isofix
Ορθοτατο
+ οτι μπορείς να τραβηξεις το κάθισμα του συνοδηγού πίσω και να σφηνωσει καλά το καθισματακι
Με προσοχή όμως να μην ανασηκώσει το κάθισμα.
sergiosm
18/05/2016, 09:40
Μόνο όταν είναι πολύ μωρό. Μετά δεν χρειάζεται να συνηθίζουν έτσι. Ωραίο κόλπο πάντως είναι cd με παιδικά τραγούδια, παραμύθια κλπ
SHOOTER045
18/05/2016, 09:53
Στην μέση η μαμά.
Εγώ αυτό έκανα.
Μεγάλωσε η πρώτη?
Αυτή μπροστά η μαμά πίσω με τον πρώτο, μετα με τον δεύτερο κτλπ.
Πλεον μετα που απολεσαμε το atos τους ακολουθώ με άλλο όχημα ΚΤΕΛ κτλπ
SHOOTER045
18/05/2016, 09:55
Μόνο όταν είναι πολύ μωρό. Μετά δεν χρειάζεται να συνηθίζουν έτσι. Ωραίο κόλπο πάντως είναι cd με παιδικά τραγούδια, παραμύθια κλπ
Είχα φορητό dvd player όταν είχα το rallye
Μετα λάπτοπ
Τώρα ταμπλετ
Κλείνω τα πίσω ηχεία του οχήματος και παίζω μπροστά οτι θέλω
DoctoR_k6
18/05/2016, 10:14
Οπως βλεπουμε υπαρχουν πολλες κ διαφορες γνωμες...
Η μικρη σιγουρα θα καθεται κοιτωντας πισω μεχρι να ακουμπαει τα ποδια της στο καθισμα, μετα θα γυρισει προς τα εμπρος.
Σιγουρα η μεση που θεωρειται ασφαλεστερη δεν ειναι κ η πιο βολικη για φορτωμα/ξεφορτωμα κλπ.
Το καλο ειναι πως το υπαρχων αμαξι ειναι ενα corsa d του 11 με 5 πορτες οποτε εχουμε προσβαση ευκολοτερη.
Isofix βαση θα παρω ουτως η αλλως με το καθισμα για να κουμπωνει/ασφαλιζει θεωρητικα παντα καλυτερα απο την ζωνη.
Εχει πεσει πολυ μελετη στο θεμα καθιμσατος/θεσης κλπ κλπ...
SHOOTER045
18/05/2016, 10:22
Η μεσαία θέση του πίσω καθίσματος δεν έχει ζώνη τριων σημείων.
Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει παρά μόνο σε ελάχιστες εξαιρέσεις η αν γίνει εγκατάσταση- πατέντα- που δεν το συνιστώ.
Το καθισματακι να έχει προδιαγραφές και όχι οτι να ναι.
sergiosm
18/05/2016, 10:26
Στην μέση η μαμά.
Εγώ αυτό έκανα.
Μεγάλωσε η πρώτη?
Αυτή μπροστά η μαμά πίσω με τον πρώτο, μετα με τον δεύτερο κτλπ.
Πλεον μετα που απολεσαμε το atos τους ακολουθώ με άλλο όχημα ΚΤΕΛ κτλπ
Όπως βολεύεται ο καθένας.
Η ουσία είναι τα μεν μικρά να ταξιδεύουν με ασφάλεια, ο δε οδηγός να έχει την ησυχία του και να οδηγεί απερίσπαστος.
Είχα φορητό dvd player όταν είχα το rallye
Μετα λάπτοπ
Τώρα ταμπλετ
Κλείνω τα πίσω ηχεία του οχήματος και παίζω μπροστά οτι θέλω
Ενδιαφέρουσα λύση και αυτή.
LogOutGoRide
18/05/2016, 10:26
Το κάθισμα το παιδικό, πίσω από τον συνοδηγό. Η μαμά πίσω να του κάνει ότι χρειάζεται, από φάτσες, γελάκια, παιχνίδια γενικά ΚΑΙ γιατί δίπλα στον οδηγό, συνέχεια μιλάει.
Ήθελε και ενδοεπικοινωνία στην μηχανή τρομάρα της.
DoctoR_k6
18/05/2016, 10:31
Η μεσαία θέση του πίσω καθίσματος δεν έχει ζώνη τριων σημείων.
Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει παρά μόνο σε ελάχιστες εξαιρέσεις η αν γίνει εγκατάσταση- πατέντα- που δεν το συνιστώ.
Το καθισματακι να έχει προδιαγραφές και όχι οτι να ναι.
Συνηθως ναι εκτος απο κατι scenic, espace που οντως εχουν 5 θεσεις πισω.
Προφανως κ προδιαγραφων θα ειναι το καθισματακι απλα ηθελα να δω τι λεει κ ο υπολοιπος κοσμος σχετικα με την θεση.
Λογικα θα μπει πισω απο τον συνοδηγο(στην αρχη) για να μην βρισκει στην πλατη του οδηγου κ οταν γυρισει προς τα εμπρος θα μπει πισω απο τον οδηγο.
DoctoR_k6
18/05/2016, 10:34
Καλημέρα και καλορίζικος στα ... βάσανα (τα πιο ωραία βάσανα όμως).
Πάντως, αν θες τη γνώμη μου, μην αρκεστείς μόνο στο isofix. Βάλε και τη ζώνη πρώτον για να είναι καλύτερα δεμένο το κάθισμα και δεύτερο γιατί από μια ηλικία και μετά τα μικρά τα μικρά μπορούν να το ξεκουμπώσουν.
Καλές βόλτε και να τον / την (?) χαίρεσαι
Τωρα αρχιζουν τα καλα...:beer:
Αληθεια μπορει να ξεκουμπωθει το isofix απο το πιτσιρικι???
Δεν το εχω ακουσει αυτο ξανα.
Κ συνηθως μετα τους 18 μηνες που θα χρειαστει να βγει απο το αβγουλακι τα επομενα καθισματακια εχουν ενσωματομενο το isofix κ οχι σαν τις εξτρα βασεις του προηγουμενου καθισματος(τουλαχιστον αυτο που θα παρω εγω).
sergiosm
18/05/2016, 10:45
Αληθεια μπορει να ξεκουμπωθει το isofix απο το πιτσιρικι???
Δεν το εχω ακουσει αυτο ξανα.
Μπορούν να κάνουν πολλά παραπάνω πράγματα από όσα νομίζουμε.
Εμένα το είχαν κάνει (στο δεύτερο, όχι στο πρώτο). Δεν έμαθα ποτέ αν έγινε κατά λάθος ή επίτηδες. Καλού κακού ρίχνε μια ματιά όταν την βάζεις στο κάθισμα.
Κ συνηθως μετα τους 18 μηνες που θα χρειαστει να βγει απο το αβγουλακι τα επομενα καθισματακια εχουν ενσωματομενο το isofix κ οχι σαν τις εξτρα βασεις του προηγουμενου καθισματος(τουλαχιστον αυτο που θα παρω εγω).
Πολύ μου ακούγεται το 18 μήνες. Εμένα και τα τρία στον χρόνο πάνω άλλαξαν καθισματάκι, γιατί πλέον δεν χωρούσαν.
Κάθισμα παιδικό πίσω από τον συνοδηγό.
Προστατευεις το παιδί από πλαγιομετωπικη σύγκρουση.
Επίσης είναι και η ασφαλέστερη προσέγγιση σε φόρτωμα ξεφόρτωμα.
Πιάνεις δεξιά και κανεις δουλειά.
Επίσης όχι κάθισμα στην μέση. Σε περίπτωση τρακαρισματος το παιδί θα εκτοξευτεί στο ταμπλό, αν δεν είναι δεμένο σωστά. Προτιμώ να σταματήσει στο πίσω κάθισμα (που είναι και μαλακό ) πάρα στο παρμπρίζ. .....
DoctoR_k6
18/05/2016, 10:50
Πολύ μου ακούγεται το 18 μήνες. Εμένα και τα τρία στον χρόνο πάνω άλλαξαν καθισματάκι, γιατί πλέον δεν χωρούσαν.
Μαλλον ειναι αρκετα ψηλα τα δικα σου γιατι απο φιλους/συγγενεις στους 15/18 μηνες επαιζε η αλλαγη γιατι δεν χωρουσαν.
Κάθισμα παιδικό πίσω από τον συνοδηγό.
Προστατευεις το παιδί από πλαγιομετωπικη σύγκρουση.
Επίσης είναι και η ασφαλέστερη προσέγγιση σε φόρτωμα ξεφόρτωμα.
Πιάνεις δεξιά και κανεις δουλειά.
Επίσης όχι κάθισμα στην μέση. Σε περίπτωση τρακαρισματος το παιδί θα εκτοξευτεί στο ταμπλό, αν δεν είναι δεμένο σωστά. Προτιμώ να σταματήσει στο πίσω κάθισμα (που είναι και μαλακό ) πάρα στο παρμπρίζ. .....
Αν φτασουμε στο σημειο να λεμε που ειναι καλυτερα σε περιπτωση που εκτοξευθει απο το καθισμα για χ,ψ λογους πιστευω το χασαμε το θεμα.
Η προυποθεση ειναι πως παντα εχεις σωστα βαλει/δεσει/τοποθετηση το καθισμα ωστε να μην κουνηθει καθολου σε περιπτωση ατυχηματος.
Έχω την άποψη ότι πρέπει να υπολογίζουμε όλες τις πιθανές-απίθανες περιπτώσεις.
Μην ξεχνάς ότι τα μικρά είναι απίστευτα ευρηματικά και ευλυγιστα και μια πιθανή στραβή (ξεκουμπωμα,λύσιμο ) πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.
2 μεγάλωσα και ξέρω. ....και είναι και "αρνια" στην συμπεριφορά.
DoctoR_k6
18/05/2016, 11:07
Έχω την άποψη ότι πρέπει να υπολογίζουμε όλες τις πιθανές-απίθανες περιπτώσεις.
Μην ξεχνάς ότι τα μικρά είναι απίστευτα ευρηματικά και ευλυγιστα και μια πιθανή στραβή (ξεκουμπωμα,λύσιμο ) πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.
2 μεγάλωσα και ξέρω. ....και είναι και "αρνια" στην συμπεριφορά.
Δεν αντιλεγω οτι μπορει να κανουν το οτιδηποτε απλα σαν βαση παιρνουμε οτι τουλαχιστον καθοντε σωστα με ασφαλεια, γιατι αν μπουμε στην διαδικασια να ψαξουμε ολα τα περιεργα/απιθανα σεναρια θα χαθουμε.
Ουτως η αλλως γι αυτο εβαλα αυτο το ερωτημα γιατι πολλες μελετες λενε αλλα πραγματα απο αυτα που κανουμε/πιστευουμε οι περισσοτεροι μας.
Να τα χαιρεσαι!!
sergiosm
18/05/2016, 11:27
Και με την ευκαιρία δείτε και αυτό για το γιατί ΔΕΝ πρέπει να δένουμε τα παιδιά με το μπουφάν.
http://www.newsit.gr/paraxenes-eidhseis/Giati-den-prepei-na-forate-POTE-mpoyfan-sta-mora-otan-kathontai-sta-paidika-kathismata-aytokinitoy/491837
Δείτε το crash test στο 2:52 επ
PortisHead
18/05/2016, 11:39
...Μην ξεχνάς ότι τα μικρά είναι απίστευτα ευρηματικά και ευλυγιστα...
:lol: τον μικρό , οποτε γυρναω να τον κοιταξω ή που θα εχει βγαλει τα χερακια του πανω απο την διαγωνια ζωνη
ή που θα εχει γυρει τοσο πολυ προς μια μερια οπου πλεον μονο απο την μεση κρατιεται....δράμα.
πρεπει μια στο τοσο να ριχνεις και μια ματια μην το βρεις στο...πορτ παγκαζ.
αν υπάρχει ζώνη στο κέντρο. Αν δεν υπάρχει, δεξιά ή αριστερα, δεν έχει σημασία
Δεν κάθισα να διαβάσω τι γράφουν όλοι οι υπόλοιποι (προφανώς και ο καθένας έχει την θέση που προτιμά η που τον βολεύει ή που είναι η βάσει προδιαγραφών σωστή κλπ κλπ κλπ). Εγώ θα σου πω τι έκανα όταν είχα την δικιά μου πιτσιρίκα. Πίσω από την θέση του συνοδηγού α) σε βλέπει και ηρεμεί τόσο που σε λίγο το παίρνει ο ύπνος β) έτσι έφτανα και χάιδευα τις μπούτες της και αυτό ηρεμούσε εμένα :D
εγώ είμαι λίγο κάγκουρας.
δε θα χρησιμοποιούσα isofix ακόμα και αν είχε το παλιό 2003 μοντέλο μου. Το isofix μεταφέρει όλους τους κραδασμούς του αυτοκινήτου στο καθησματάκι. εσείς αυτό το μαρτύριο σε μεγάλες βόλτες το έχετε περάσει?
τα καθίσματα μας έχουν τα μαξηλάρια ανάμεσα απο εμάς και το δέσιμο τους με τις λαμαρίνες τις καμπίνας και ως εκ τούτου τους κραδασμούς. όταν ο κατασκευαστής μετά απο άπειρα crash test σου λεει οτι η ασφάλεια είναι 100% με δέσιμο 3ων σημείων γιατί να πάμε παραπέρα? υπάρχει συγκριτική μελέτη που αποδεικνύει το αντίθετο?
το δέσιμο σε 3 σημεία θα πρέπει να έχει 100% αποτελέσματα αντίστοιχα με αυτά που έχουμε εμεις δεμένοι. το λίγο κάθετο free play δεν είναι πρόβλημα.
Και με την ευκαιρία δείτε και αυτό για το γιατί ΔΕΝ πρέπει να δένουμε τα παιδιά με το μπουφάν.
http://www.newsit.gr/paraxenes-eidhseis/Giati-den-prepei-na-forate-POTE-mpoyfan-sta-mora-otan-kathontai-sta-paidika-kathismata-aytokinitoy/491837
Δείτε το crash test στο 2:52 επ
το είχα δει παλιότερα και όντως είναι λάθος που το κάνουν οι περισσότεροι γονείς
Δεν κάθισα να διαβάσω τι γράφουν όλοι οι υπόλοιποι (προφανώς και ο καθένας έχει την θέση που προτιμά η που τον βολεύει ή που είναι η βάσει προδιαγραφών σωστή κλπ κλπ κλπ). Εγώ θα σου πω τι έκανα όταν είχα την δικιά μου πιτσιρίκα. Πίσω από την θέση του συνοδηγού α) σε βλέπει και ηρεμεί τόσο που σε λίγο το παίρνει ο ύπνος β) έτσι έφτανα και χάιδευα τις μπούτες της και αυτό ηρεμούσε εμένα :D
Ναι ρε φιλε!
:beer:
sergiosm
18/05/2016, 13:23
εγώ είμαι λίγο κάγκουρας.
δε θα χρησιμοποιούσα isofix ακόμα και αν είχε το παλιό 2003 μοντέλο μου. Το isofix μεταφέρει όλους τους κραδασμούς του αυτοκινήτου στο καθησματάκι. εσείς αυτό το μαρτύριο σε μεγάλες βόλτες το έχετε περάσει?
τα καθίσματα μας έχουν τα μαξηλάρια ανάμεσα απο εμάς και το δέσιμο τους με τις λαμαρίνες τις καμπίνας και ως εκ τούτου τους κραδασμούς. όταν ο κατασκευαστής μετά απο άπειρα crash test σου λεει οτι η ασφάλεια είναι 100% με δέσιμο 3ων σημείων γιατί να πάμε παραπέρα? υπάρχει συγκριτική μελέτη που αποδεικνύει το αντίθετο?
το δέσιμο σε 3 σημεία θα πρέπει να έχει 100% αποτελέσματα αντίστοιχα με αυτά που έχουμε εμεις δεμένοι. το λίγο κάθετο free play δεν είναι πρόβλημα.
Εκτός από το πρώτο (0-12 μηνών) όλα τα άλλα είχαν isofix και μπορώ με βεβαιότητα να σου πω ότι κανένα από τα παιδιά, ποτέ δεν παραπονέθηκε ότι δεν ήταν άνετο το κάθισμα.
Δεξιά....μπαίνοντας
Εκεί είναι των γυναικών. .....
:tooth:
DoctoR_k6
18/05/2016, 13:37
Δεν θεωρω πως το δεσιμο με ζωνη ειναι καλυτερο/ασφαλεστερο σε σχεση με το isofix.
Χρονια ερευνων κ δοκιμων αποδεικνυουν οτι ειναι ασφαλεστερο μεσω isofix γιατι αποφευγεις να κανεις λαθος με το δεσιμο της ζωνης(που σε μεγαλο ποσοστο γινεται).
Ποσοι κραδασμοι θα μεταφερονται στο καθισμα που να θεωρειται κουραστικο??
Λογικα θα υπηρχε κατι σχετικο στις ερευνες.
Εμείς το είχαμε πίσω από το συνοδηγό.
Καταρχήν, γιατί μπαινοβγαίνει με ασφάλεια από το πεζοδρόμιο και όχι από την κυκλοφορία. Να μπεις από δεξία και να πας αριστερά στο C3 δεν έπαιζε..
Έπειτα, μπορούσε ο οδηγός να το βλέπει (και τούμπαλιν) άνετα.
Αυτό το κρατήσαμε με εξαιρέσεις σε ταξίδια που παίρναμε και τους παππούδες μαζί, οπότε έμπαινε στη μέση γιατί αλλιώς δε χωράγανε 3 πίσω.
Τώρα που αλλάξαμε αυτοκίνητο και φτάνουμε τη μέση άνετα! (kangoo εγγύηση!!) τον έχουμε στη μέση.
Είναι 6 τώρα βέβαια, αλλά και πάλι τον έχουμε σε αντίστοιχο καθισματάκι με οδηγούς ζώνης και για τον ώμο και για τη μέση, και έχει και προστατευτικά γύρω από το κεφάλι.
Και τα δύο αυτά έχουν φυσικά ζώνη 3 σημείων στη μέση, αλλιώς δε θα το συζητάγαμε.
Δεν θεωρω πως το δεσιμο με ζωνη ειναι καλυτερο/ασφαλεστερο σε σχεση με το isofix.
Χρονια ερευνων κ δοκιμων αποδεικνυουν οτι ειναι ασφαλεστερο μεσω isofix γιατι αποφευγεις να κανεις λαθος με το δεσιμο της ζωνης(που σε μεγαλο ποσοστο γινεται).
παιδιά το isofix είναι απλά εγγύηση ευκολης και ασφαλούς πρόσδεσης. Από τη στιγμή όμως που δεθεί σωστά σε ζώνη 3 σημείων το κάθισμα, είναι το ίδιο ασφαλές.
τώρα σε περίπτωση τρακαρίσματος που πάρει τούμπες το αμάξι (ο μη γένοιτο) αν στραβώσει και πάρει η καμπίνα είναι προφανές ότι το κέντρο είναι το ασφαλέστερο σημείο.
Επίσης προσωπικά έχω διαπιστώσει πως το παιδί ταξιδεύει πιο καλά, γιατί βλέπει μπροστά....
:rolleyes:
DoctoR_k6
19/05/2016, 10:28
:rolleyes:
Και οχι μονο...
Αν το πίσω σου κάθισμα έχει isofix σε κάποια ζώνη - σημείο τότε εκεί, αν όχι πίσω απο τον συνοδηγό βλέπεις το μικρό καλύτερα από τον καθρέφτη και εκτός των άλλων σε ατυχήματα(φτού μακριά) σε οδο δυο ρευμάτων έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού.
Α και που σαι.
Αν το όχημα είναι τετραπορτο,να ενεργοποιήσεις το παιδικό κλείδωμα -υπάρχει διακόπτης με ένδειξη στο σημείο που πιάνει στο φτερό
ετσι ακριβως
http://www.childcarseats.org.uk/choosing-using/positioning-child-car-seats-in-cars/
να σας ζήσει...:beer:
George_M.
19/05/2016, 11:51
http://babycarsafety.chicco.com/gr/installare_seggiolino.asp#gr0