View Full Version : Ή απόλυτη μόντα...
amyroukai
19/05/2016, 12:29
Έφτιαξε μοτοσικλέτα από αυτοκίνητο... για να διασχίσει την έρημο. Ένα ντεσεβώ ο δότης, πολύ μυαλό, ωραίος τύπος και εντυπωσιακό το κατόρθωμα.
http://m.thevintagenews.com/2016/05/18/emile-leray-built-working-motorcycle-broken-car-citroen-2cv-escape-african-desert/
και μάλιστα να την διασχίσει για να επιβιώσει όταν καταστράφηκε ο ένας άξονας από βράχο.Όλα αυτά στο πουθενά με ένα σιδεροπρίονο και λίγα εργαλεία.
taisteal
19/05/2016, 12:42
Το εχω ξαναδιαβασει καπου αυτο.
Respect
sapila racing
19/05/2016, 12:43
Παλιό αλλά δεν παύει να είναι TOTAL RESPECT!
Και ποιος τον φωτογράφησε στην έρημο βρε παιδια;
sapila racing
19/05/2016, 12:55
Ακόμα και η Ρωσσική Kiev του 1970 που έχω ρυθμίζεται να παίρνει φωτό μονη της με χρονοκαθυστέρηση.
Τον μάζεψε η αστυνομία για παράνομο όχημα - πριν προλάβει να φτάσει στην κοντινότερη πόλη - λογικά αυτοί. :D
ps: με πρόλαβε ο sapilas με λογικότερη εξήγηση :D
taisteal
19/05/2016, 12:55
Αποκλειεται να εστησε την μηχανη με αυτοματη ληψη;;
zannisvel
19/05/2016, 12:56
Του έκοψαν λέει και πρόστιμο....:uplate: γιατί τα χαρτιά που είχε ήταν για το αυτοκίνητο δεν ταίριαζαν με αυτό που οδηγούσε.
Του έκοψαν λέει και πρόστιμο....:uplate: γιατί τα χαρτιά που είχε ήταν για το αυτοκίνητο δεν ταίριαζαν με αυτό που οδηγούσε.
Αυτός είναι ο πολιτισμός των ανθρώπων. Να θέλεις να σωθείς από τα θηρία και τελικά να πέφτεις στην ανθρώπινη μλκία.
Τον μάζεψε η αστυνομία για παράνομο όχημα
Μαλλον για το στρινγκακι που φοραει...:bawl:
359180
Υ.γ.Του αξιζουν πολλες :beer::beer:
Το ειχαν θίξει το θέμα στο Top Gear και προσπάθησαν με πιο συγχρονα μέσα να κάνουν κάτι παρόμοιο. Δεν τα κατάφεραν και ειχαν πεί αν θυμαμαι καλά οτι αποκλείεται να συνέβη όντως.
sapila racing
19/05/2016, 13:59
Το ειχαν θίξει το θέμα στο Top Gear και προσπάθησαν με πιο συγχρονα μέσα να κάνουν κάτι παρόμοιο. Δεν τα κατάφεραν και ειχαν πεί αν θυμαμαι καλά οτι αποκλείεται να συνέβη όντως.
Nαι το ειχαν στο mythbusters.
Δεν εξαρτιόταν η ζωή τους απο το αποτέλεσμα όμως. ;)
σωστός, στο mythbusters ήταν.
Μανολης67
19/05/2016, 14:13
Σύγχρονος Οδυσσέας....
και κάτι άσχετο..θυμάστε την φαση του ΛατινοΑμερικάνου (Αργεντινού η Χιλιανου ) μοτοσικλετιστή που βρέθηκε στης Ανδεις και διασώθηκε τυχαία από ομάδα ορειβατών.... ισχυρίστηκε ότι χάλασε το μηχανάκι του και έμεινε 9 μήνες στο βουνό, δεν έπεισε πως και με κάποιο τρόπο δεν επέστρεψε στον πολιτισμό.. ψάχνω να βρω σχετικά στο Google αλλά τίποτα...
Σύγχρονος Οδυσσέας....
και κάτι άσχετο..θυμάστε την φαση του ΛατινοΑμερικάνου (Αργεντινού η Χιλιανου ) μοτοσικλετιστή που βρέθηκε στης Ανδεις και διασώθηκε τυχαία από ομάδα ορειβάτων.... ισχυρίστηκε ότι χάλασε το μηχανάκι του και εμεινε 9 μήνες στο βουνό, δεν έπεισε πως και κάποιο τρόπο δεν επεστρεψε στον πολιτισμό.. ψάχνω να βρω σχετικά στο Google αλλά τίποτα...
Μήπως είπε στη γυναίκα του ότι θα πάει για τσιγάρα; (http://www.offroader.gr/x/index.php/121-news/offroader-news/2512-4-sp-300633578) :lol:
μοιάζει λίγο η ιστορία, δε ξέρω αν είναι η ίδια
Nαι το ειχαν στο mythbusters.
Δεν εξαρτιόταν η ζωή τους απο το αποτέλεσμα όμως. ;)
λινκ;
sapila racing
19/05/2016, 15:00
λινκ;
Ολα ετοιμα τα θελουν οι νέοι πλέον!!
http://www.discovery.com/tv-shows/mythbusters/videos/realignment/
:wave2:
Δεινόσαυρος
19/05/2016, 15:46
Και εμένα (χωρίς να θέλω να θίξω το οποιοδήποτε κατόρθωμά του) μου κάνει λίγο προς Πρωταπριλιάτικο.
Χωρίς τρυπάνι - μόνο με κατσαβίδι - επανασυναρμολόγησε το Ντεσεβώ να έχει μπροστινό να στρίβει έστω υποτυπωδώς - πως;;;
Και απο τι έφτιαξε ψιλοσυμμετρικό πλαίσιο να κρεμάσει το μοτόρι;
Μανολης67
19/05/2016, 16:05
Και εμένα κάτι δεν μου κάθεται, ειδικά στο θέμα τιμονιού, χωρίς υποτυπώδη έστω τιμόνι ισορροπία δεν υφίσταται, μετά κάτι λέει για κιβώτιο ταχυτήτων, αν έβαλε τελικά, μάλλον τζάμπα κόπος, σε ανάλογες κατασκευές, δηλαδή μοτοσυκλέτα με μοτερ κουτιού, συνήθως το κιβώτιο ειναι περιττό, η ροπή του μοτερ του κουτιού ξεκινά και κινεί την μοτοσυκλέτα με μιά σχέση,
sapila racing
19/05/2016, 16:15
Και εμένα κάτι δεν μου κάθεται, ειδικά στο θέμα τιμονιού, χωρίς υποτυπώδη έστω τιμόνι ισορροπία δεν υφίσταται, μετά κάτι λέει για κιβώτιο ταχυτήτων, αν έβαλε τελικά, μάλλον τζάμπα κόπος, σε ανάλογες κατασκευές, δηλαδή μοτοσυκλέτα με μοτερ κουτιού, συνήθως το κιβώτιο ειναι περιττό, η ροπή του μοτερ του κουτιού ξεκινά και κινεί την μοτοσυκλέτα με μιά σχέση,
Δες το ξανα. Τιμόνι έχει.
Οσο για τι κιβώτιο με οπισθεν πήγαινε μόνο, δεν υπήρχε αλλη δυνατότητα.
Μανολης67
19/05/2016, 16:24
Δες το ξανα. Τιμόνι έχει.
Οσο για τι κιβώτιο με οπισθεν πήγαινε μόνο, δεν υπήρχε αλλη δυνατότητα.
Ναι, απλώς διαβασα το ποστ του φίλου παραπάνω που ανέφερε το θέμα του τιμονιού και μπερδευτηκα, οσο για την όπισθεν τι εννοείς, δεν κατάλαβα,τι θες να πεις? πήγαινε μπροστά με την σχέση της όπισθεν, η πήγαινε όπισθεν?? αν ειναι το δευτερο είναι σίγουρα φακέ..άσ το ....
sergiosm
19/05/2016, 16:51
Και επειδή αυτοί (παρεμπιπτόντως οι mythbusters ήταν) δεν τα κατάφεραν τί σημαίνει;
Και επειδή αυτοί (παρεμπιπτόντως οι mythbusters ήταν) δεν τα κατάφεραν τί σημαίνει;
Σημαίνει οτι κάποιοι με καλύτερο εξοπλισμό, περισσότερα άτομα, αρκετά μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία δεν μπορεσαν να το κάνουν να δουλέψει, πράγμα που σημαίνει οτι δυσκολεύομαι ακόμη περισσότερο να πιστέψω την ιστορία του φίλου.
skylaros
20/05/2016, 10:18
Το πλαίσιο πάντως δε το έχει κολλήσει, έχει κάνει ένα Π και από την αριστερή μεριά έχει περάσει έναν δοκό και το έχει κλείσει χτυπώντας το στο πίσω αριστερό μέρος λίγο πριν το τέλος.Οι ρόδες είναι αυτοκινήτου που πάει να πει πως έχει μια σχετική ευστάθεια στα λίγα χιλιόμετρα όταν η κίνηση του είναι σε ευθεία. Η μηχανή πατάει απλά πάνω και παίζει να την κρατάει το σασμάν και μόνο (μπορεί και κάνα σύρμα από πουθενά) Δε ξέρω αν είναι εφικτό ή όχι να το κάνεις όλο αυτό με τόσα λίγα εργαλεία (η αντοχή του σιδηροτρύπανου με προβληματίζει, εκτός αν είχε και άλλες λάμες) αλλά αν η ζωή σου εξαρτάται από αυτό πολλά δεδομένα μπορούν να αλλάξουν. Θέλω να πιστεύω πως είναι πραγματικό και γιατί από άποψη μηχανικής δεν είναι κάτι τρομερό αλλά και γιατί ρε παιδί μου έτσι γουστάρω!
Manalishi
20/05/2016, 10:29
Εδώ ο άλλος έφτιαξε στολή Iron Man σε μια σπηλιά και γύρω γύρω Ταλιμπάν....σε ενα 2CV θα κολλήσουμε???
paramedic
20/05/2016, 10:59
Εδώ ο άλλος έφτιαξε στολή Iron Man σε μια σπηλιά και γύρω γύρω Ταλιμπάν....σε ενα 2CV θα κολλήσουμε???
Πες τα ρε φίλε με τους άπιστους Θωμάδες εδω μέσα!!:rotflmao::rotflmao:
sapila racing
20/05/2016, 11:07
Οποιος δεν το πιστεύει μεγειά του με χαρά του.
Εγώ πάντως το πιστεύω.
Για όποιον ενδιαφέρεται να καταλάβει τι και πως το πέφτιαξε ας δεί κι εδω
http://imgur.com/a/dKWOF#0
Αν θέλετε κάνω και μετάφραση.
Με απλά λόγια χρησιμοποίησε το μισό σασσί, μπλόκαρε το ενα ταμπούρο ωστε το διαφορικό να δίνει μονο στο άλλο, και δίνει κίνηση στον τροχό μεσω του άλλου ταμπούρου με την μεθοδο της τριβής.
Οπως πχ ενα velosolex η τα δυναμό των ποδηλάτων. Γι αυτό και για να παει προς τα εμπρός χρησιμοποιούσε μονο την όπισθεν.
Δε πείθει πάντως.
Είχε το μυαλό να το φωτογραφήσει ας πουμε οταν ετοιμάστηκε και δεν το φωτογράφησε οδηγώντας το μετα;
Επρεπε να είχαμε ενα θέμα αστικοί μύθοι τελικά να έμπαινε και εκεί.
Και το σταντ που εφτιαξε,υπερβολικό μου φαίνεται.Θέλω να πω δεν υπάρχει λόγος να φτιάξεις σταντ για τη χρήση που το θες.το ακουμπάς στα βράχια στη τελική εφόσον καίγεσαι.
zannisvel
20/05/2016, 11:57
Αν υποθέσουμε οτι το μοτερ δεν ειναι καρφωμένο πρέπει να το κρατας όρθιο. Ασε που αν σου πεσει πως το σηκωνεις?
Πας δίπλα απο εναν βραχο και το γερνεις απαλά οπως τα ποδήλατα και κάτι καθαρά.Αμα πέσει,σηκώνεται οπως όλα.
sapila racing
20/05/2016, 12:14
Δε πείθει πάντως.
Είχε το μυαλό να το φωτογραφήσει ας πουμε οταν ετοιμάστηκε και δεν το φωτογράφησε οδηγώντας το μετα;
Επρεπε να είχαμε ενα θέμα αστικοί μύθοι τελικά να έμπαινε και εκεί.
Και το σταντ που εφτιαξε,υπερβολικό μου φαίνεται.Θέλω να πω δεν υπάρχει λόγος να φτιάξεις σταντ για τη χρήση που το θες.το ακουμπάς στα βράχια στη τελική εφόσον καίγεσαι.
Δηλαδή οταν κατάφερε (εφ οσον τον πιστεψουμε) να φτιαξει αυτο το πράγμα για να φύγει απο εκει και να σωθεί, δεν εβαλε παλι την φωτογραφική στον αυτόματο να κανει βόλτες γυρω γυρω μεχρι να καταφερει να παρει φωτο τον κινουμενο εαυτό του.
:confused:
Το σταντ το χρειαζόταν φαντάζομαι γιατί αυτο το πράγμα ειναι τουλαχιστον σαν 1μιση Varadero.
Δηλαδή το σκεπτικό σου ειναι οτι αφού θα βρεί σιγουρα ενα βραχο ακριβώς δίπλα του για να το ακουμπήσει οταν πχ του σβήσει, δεν χρειαζόταν σταντ?
sorry αλλά δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω!
Σε διαφορα φόρουμ έχει συζητηθει και παλιότερα το αν ειναι μούφα ή όχι, ο καθένας έχει την γνώμη του.
Εγώ όπως προείπα το πιστεύω και το πιστεύω κυρίως γιατί:
-Παρ όλο που η ιστορία αυτή έπαιξε στην Γαλλική τηλεόραση στα 90s o τύπος αυτός δεν επιδίωξε την δημοσιότητα. Απλά με την εποχή του internet το θέμα ξεθάφτηκε και κυκλοφόρησε.
- Το κατασκεύασμα το έχει ακόμα στην ίδια ακριβώς κατάσταση και οταν του ζητηθηκε να φωτογραφηθεί κλπ δεν το εκρυψε, κάθε άλλο.
- Ειναι Ηλεκτρολόγος, δεν ηταν καποιος άσχετος.
Και μερικές παραπανω φωτό απο εδω:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2168061/French-electrician-stranded-Moroccan-desert-rebuilt-wrecked-car-motorbike-drove-civilisation.html
Οπως θα δείς εχει φωτό να το καβαλάει, αλλά σταματημένο, λογικό είναι νομίζω.
Απλά δε πείθει.Το ρητό λέει photo or did not happen :)
Απλά δε πείθει.Το ρητό λέει photo or did not happen :)
Ε και;
Πείθει δεν πείθει, δεν ζήτησε τίποτα.
Τη γνώμη μου είπα.Δε χαλάει η δουλειά.
Μανολης67
20/05/2016, 13:53
Εχει μια φωτό, διπλα στο αυτοκινητο..πριν ξεκινήσει την διαφυγή και την σωτηρία προς το άγνωστο....πάντως για μένα μιλώντας δεν θα ειχα την ψυχραιμία να βγάλω φωτό ενα βήμα πριν την δοκιμή και την αποτυχία=καταστροφή επιτυχία=σωτηρία..
Πάντως μου θυμιζει τα αυτοσχέδια δικυκλα-τριτροχα- πολυτροχα του Mad Max αυτό! :uplate:
Δεινόσαυρος
20/05/2016, 13:55
Σημαίνει οτι κάποιοι με καλύτερο εξοπλισμό, περισσότερα άτομα, αρκετά μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία δεν μπορεσαν να το κάνουν να δουλέψει, πράγμα που σημαίνει οτι δυσκολεύομαι ακόμη περισσότερο να πιστέψω την ιστορία του φίλου.
Και φυσικά με σουβλάκια πίτσες φραπέδες μπυρίτσες γκαζόζες παγωμένες και αιρ-κοντισιον, όχι να σε βαράει ήλιος 50°+ να αλαλιάζεις και να αρχίζεις τις παραισθήσεις απ την πρώτη μέρα. Στριγκάκι;;; Έχεις δει ποτέ Βεδουίνο με στριγκάκι; Ένα στρέμμα σεντόνια φοράν οι άνθρωποι για να γλυτώσουν την αφυδάτωση.
===
Επίσης λέει:
20 μίλια από το πιο κοντινό χωριό.
20 μίλια; Τι λε ρε παιδί μου. Φοβερή απόσταση. Και τι κάνουμε τώρα;
Κάτσε για να σωθώ να δουλέψω 12 μέρες σερί μέσα στον ήλιο της ερήμου να μετατρέψω το Ντεσεβώ μου σε μηχανάκι!
Μανολης67
20/05/2016, 17:35
Δεινόσαυρος
πίσης λέει:
20 μίλια από το πιο κοντινό χωριό.
20 μίλια; Τι λε ρε παιδί μου. Φοβερή απόσταση. Και τι κάνουμε τώρα;
Κάτσε για να σωθώ να δουλέψω 12 μέρες σερί μέσα στον ήλιο της ερήμου να μετατρέψω το Ντεσεβώ μου σε μηχανάκι!
20 μίλια..το ήξερε όμως? η το έμαθε εκ των υστέρων? οπότε δικαιολογείται η ταλαιπωρία!
Επίσης λέει ότι είχε προμήθειες για 10 μέρες και ότι πίστευε ότι θα το φτιάξει σε 3 μέρες.
Άρα γιατί να περπάταγε τα 20 μίλια? (Άλλο που του πήρε 12 τελικά :D).
Μεγάλη αυτοπεποίθηση στις γνώσεις και τις ικανότητές του είχε για να το πίστευε το 3ήμερο!
Και συμφωνώ με sapila, αφού δεν κυνήγησε δημοσιότητα γιατί να λέει ψέματα?
Δεινόσαυρος
20/05/2016, 18:42
Αν είχε τέτοιες γνώσεις και ταλέντα, δεν θα ήταν πιο εύκολο να κάνει μια μικρο-επισκευή στο σπασμένο ψαλίδι να τσουλήσει τα 20 μίλια, παρά να το παίζει Μαντ Μαξ;
Επίσης πρόσεξε κανείς πώς λέει οτι έκανε τις τρύπες στις λαμαρίνες; Τις λύγιζε λέει 90° και έκοβε με το πριονάκι, και μετά τις ξανα-ίσιωνε.
Ο,τι νάναι...
BTW, τα έχετε για πολλά τα 20 μίλια; 5 ώρες δρόμο;
Αλλά να μου πεις, εδώ πιστέψαμε τον Τσίπρα... :lol: :lol: :lol:
Μανολης67
20/05/2016, 21:46
Δεινόσαυρος
BTW, τα έχετε για πολλά τα 20 μίλια; 5 ώρες δρόμο;
20 μιλια= 32 Κ το μυστικό στις δύσκολες συνθήκες της ερήμου ειναι να περπατάς νυχτα.. ( βλεπουμε και τα ντοκιμαντέρ στο Σκαι,,,)
μια νύχτα και κάτι δρόμος δηλαδή.... αν ήξερε οτι απείχε μόνο 32 χιλ χαράμισε μέρες, εφόδια και ενέργεια... δικαιολογείτε μόνο αν δεν το ήξερε, και ειχε πλήρη απώλεια προσανατολισμού, οπότε κάτι σε μηχανοκίνητο θα ηταν σωτήριο.
Δεινόσαυρος
20/05/2016, 23:17
δικαιολογείτε μόνο αν δεν το ήξερε, και ειχε πλήρη απώλεια προσανατολισμού, οπότε κάτι σε μηχανοκίνητο θα ηταν σωτήριο.
Λέει οτι πήγαινε περιφερειακά γύρω-γύρω από μια απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, αρα ήξερε ακριβώς που βρισκόταν.
Όσο πιο πολύ διαβάζεις την αφήγησή του, τόσο πιο πολύ μπάζει...
Coyote.V
21/05/2016, 11:12
Πόσα λέτε να του έσκασε η σιντροέν για την διαφήμιση ;
Δεινόσαυρος
24/05/2016, 00:09
Τίποτα δεν έκανε ο τύπος.
Αν θέλετε να δείτε θαύματα εδώ (http://www.sparrowautomotive.co.uk/citroen2cvbmw.html).
Κάναν την μηχανή αυτοκίνητο! :lol:
https://vimeo.com/67386766
Στο 3:50 περνάει το Caterham!
Δεινόσαυρος
24/05/2016, 01:28
Δείτε και το hill climb (https://vimeo.com/74465440).
Πώς τα καταφέρνει ο άτιμος; Πολύ καλός οδηγός.
55" μόνο κάτι Subaru Imprezza και MX-5 πιάνουν. Από μηχανές τέτοιο χρόνο... τα fireblade!
Τα μόνα πιο γρήγορα είναι τα Ferrari και τα ΚΤΜ 600αρια που γράφουν σαραντάρια.
Το άλλο που πραγματικά με ξαφνιάζει είναι οτι φαίνεται να έχουν κάνει όλη τη δουλεία με αναρτήσεις απείραχτες, μαμά. Είναι δυνατόν; Στο PDF που γράφει για την μετατροπή δεν κάνει απολύτως καμμία αναφορά σε αναρτήσεις.
Γενικά δεν είμαι του αμαξιού, αλλά ομολογώ οτι το ζήλεψα.
Μόλις είδα το επεισόδιο των μυθμπαστερς στο kodi.
Είναι στη 2015 σεζόν, το 5ο επεισόδιο.
Αυτό που είπαν οι τύποι είναι πως, είναι μικρή η ταχύτητα της όπισθεν για να το οδηγησεις συν κάποιες άλλες σημειώσεις.
Το επεισόδιο λέγεται transformers.