View Full Version : ΜΕΓΑΛΕ ΜΙΚΗ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
Είμαστε θύματα μια τραγικής φαρσοκωμωδίας
21.05.2016
Το γεγονός ότι σήμερα έχει καθήσει στην πλάτη μας ένα αριστεροδεξιό πολιτικό μόρφωμα συντριπτικής εκλογικής και λαϊκής μειοψηφίας, το οποίο υπακούοντας στις εντολές των ξένων καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας αδίστακτα, άβουλα, υπεροπτικά και χωρίς ντροπή και έχοντας -όπως φαίνεται- συνείδηση, δηλαδή γνωρίζοντας απολύτως το κακό που προκαλεί, το γεγονός αυτό βασίζεται πάνω σε μια πρωτοφανή στρέβλωση της κοινοβουλευτικής τάξης.
Στο Σύνταγμα του 1974 υπήρχε άρθρο με το οποίο οριζόταν σαφώς ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε σε περίπτωση που υπήρχε δυσαρμονία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στη λαϊκή θέληση, να διαλύσει την Βουλή και να προκηρύξει εκλογές. Το άρθρο αυτό το έβγαλε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 1986.
Όμως για να μπορέσει να το κάνει, χρειαζόταν και τις ψήφους του ΚΚΕ. Όταν μαθεύτηκε ότι προτίθεται να προχωρήσει σ’ αυτή την πρωτοφανή παραμόρφωση του Συντάγματος που είχε ως άμεση συνέπεια την κατάργηση του Λαού ως θεματοφύλακα της ουσιαστικής δημοκρατικής τάξης στην χώρα μας, θυμάμαι ότι βρισκόμουν στην Θεσσαλονίκη ως βουλευτής του ΚΚΕ για μια πολιτική εκδήλωση. Έσπευσα λοιπόν να δηλώσω στον τύπο ότι το ΚΚΕ θα έδινε την ψήφο του μόνο βάζοντας τους δικούς του όρους, ότι φυσικά δεν θα περιοριζόταν στην απόρριψη της μεταβολής του Πολιτεύματος από Προεδρικό σε Πρωθυπουργικό αλλά και θα έθετε ως όρο να καθιερωθεί η απλή Αναλογική, που ήταν και το πάγιο αίτημα της Αριστεράς.
Μόλις γύρισα στην Αθήνα, μου ασκήθηκε κριτική από το Π.Γ., γιατί μίλησα έτσι χωρίς να τους ρωτήσω. Ζήτησα να μου πουν, πού έκανα λάθος και τότε κατάλαβα ότι είχαν ήδη συμφωνήσει να ψηφίσουν ό,τι τους πει ο Ανδρέας, χωρίς όρους. Διαμαρτυρήθηκα και ζήτησα συνάντηση με κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, που μου είπε ότι θεωρούν πως η δύναμη του κόμματος δεν ήταν τόση, ώστε να θέσει όρους στο ΠΑΣΟΚ. Διαφώνησα και είπα ότι παρά την κομματική γραμμή θα καταψηφίσω αυτές τις αλλαγές του Παπανδρέου, γιατί τις θεωρώ αντισυνταγματικές και αντιλαϊκές.
Ειδικά η αρχή ότι η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει, υπήρχε κίνδυνος να αντιστραφεί και να βρεθούμε στην πρωτοφανή θέση να κυβερνά μια μειοψηφία και η πλειοψηφία απλά να ελέγχει, όπως τελικά γίνεται σήμερα. Όπου η πλειοψηφία του ελληνικού λαού για συνταγματικούς δήθεν λόγους παρακολουθεί χωρίς ουσιαστικά δικαίωμα να παρέμβει και εφαρμόζει τις όποιες αποφάσεις μιας μειοψηφίας ουσιαστικά, αποφάσεις που αφορούν την μοίρα μας, την μοίρα της πατρίδας μας και την μοίρα των εγγονών μας.
Πρόκειται δηλαδή για ένα τερατούργημα, έργο του σάπιου πολιτικού μας συστήματος με το οποίο κάποιοι καταπατούν την θέληση του ελληνικού λαού, φορώντας το ένδυμα μιας κουρελιασμένης νομιμότητας.
Και μου προξενεί πραγματικά κατάπληξη η ανοχή όχι μόνο του Λαού αλλά και όλων των υπολοίπων θεσμών και γενικά όσων κατέχουν κάποιο αξίωμα ή κάποια υπεύθυνη θέση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως και ο προκάτοχός του, έχει δεμένα τα χέρια από την περίφημη αυτή αναθεώρηση που προήλθε από μια κωμικοτραγική συνεδρία της Βουλής, όπου οι Βουλευτές εξαναγκάστηκαν να ψηφίσουν με χίλιους δυο εκβιασμούς και γελοία μέσα.
Ποιος δεν θυμάται τα περίφημα χρωματιστά ψηφοδέλτια του Ανδρέα; Τις απειλές της Αυριανής; Την μεταβολή της αίθουσας της Βουλής σε πλατό γυρίσματος κινηματογραφικού έργου, με τους εκατοντάδες προβολείς -σχεδόν ένας σε κάθε βουλευτή για να φιλμάρονται οι κινήσεις του, ώστε τρομοκρατούμενος να βάζει το «καλό», έγχρωμο ψηφοδέλτιο;
Μια τραγική κωμωδία που πραγματικά είναι σαν να έγινε για να μπορεί σήμερα ο κ. Τσίπρας να κομπάζει δηλώνοντας ότι εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, ενώ στην ουσία δεν τον ακολουθεί ούτε το 20% των Ελλήνων.
Θυμάμαι καλά την αποφράδα εκείνη μέρα. Εμείς του ΚΚΕ μπήκαμε εν σώματι τελευταίοι στην αίθουσα της Βουλής. Λέω στον σ. Χαρίλαο:
-Τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ; Να κολυμπήσουμε;
Πράγματι, με τους εκατοντάδες προβολείς νόμιζε κανείς ότι βρισκόταν στην πλαζ της Βουλιαγμένης. Σταμάτησα να προχωρώ.
- Τι κάνεις; με ρωτά ανήσυχος ο σύντροφος Γραμματέας.
- Πες τους να κλείσουν τις … «φωταψίες», ειδεμή εγώ γδύνομαι…
Και άρχισα να βγάζω το σακάκι…
- Σε παρακαλώ, Μίκη, δεν βλέπεις ότι τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα επάνω μας;
- Ακριβώς γι’ αυτό...
Ο Χαρίλαος και οι άλλοι Βουλευτές του ΚΚΕ κάθησαν στα έδρανα. Εγώ όρθιος. Μου λέει ψιθυριστά ο Χαρίλαος:
- Σε παρακαλώ, κάτσε.
Εγώ όμως άρχισα να ξεκουμπώνω το παντελόνι μου.
- Είναι γελοίο τους φώναζα, Πρέπει να ντρέπεστε.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Έσβησαν μερικοί προβολείς. Τέλος κάθησα πλάι στον Χαρίλαο που ήταν έτοιμος πια να με πνίξει. Τελικά έγινε η ψηφοφορία της ντροπής και βρέθηκαν στην καταμέτρηση δύο άκυρα ψηφοδέλτια: Το δικό μου και του Παναγούλη.
Εδώ θα πρέπει να πω ότι από το 1975, τότε που δήλωσε ο Ανδρέας «Με τον Θεοδωράκη δεν μιλώ πολιτικά αλλά μόνο για καλλιτεχνικά» έως σήμερα, δεν με πλησίασε ούτε ένας πολιτικός συντάκτης. Και αν ποτέ «κάλυψαν» κάποιες πολιτικές μου δραστηριότητες ή δημοσίευαν πολιτικές μου δηλώσεις, ανέθεταν το σχετικό ρεπορτάζ στους καλλιτεχνικούς συντάκτες. Διότι εγώ γι’ αυτούς δεν είμαι πολιτικός. Είμαι καλλιτέχνης, μπουζουξής, ανάξιος να μιλήσει μαζί τους πολιτικά.
Γι’ αυτό αφιερώνω σ’ όλους αυτούς την ΑΚΥΡΗ ΨΗΦΟ μου, που σήμερα αναδεικνύεται σε πράξη τόσο μεγάλης πολιτικής σημασίας, όσο μεγάλο είναι το πολιτικό αδιέξοδο που κυριολεκτικά μας σέρνει πίσω από μια ομάδα νομιμοφανών, που μας οδηγούν στο χάος οχυρωμένοι πίσω από μια εκλογική παρωδία που ουσιαστικά δολοφόνησε τη Δημοκρατία στην χώρα μας.
Επιδόρπιον
Λίγο αργότερα και αφού για μια ακόμα φορά οι κομμουνιστές έπεσαν έξω, με αναζήτησε ο Υπουργός Λάζαρης:
- Θέλω να κανονίσεις να φάμε ένα βράδυ σπίτι σου με τον Φλωράκη.
Πράγματι, Φλωράκης, Καλούδης, Λάζαρης κι εγώ βρεθήκαμε ένα βράδυ να τα πίνουμε μπροστά στο τζάκι του σπιτιού μου στην Ακρόπολη.
Πριν ακόμα καθήσουμε, μας λέει ο Υπουργός:
- Αλήθεια, γιατί δεχθήκατε ασυζητητί τους όρους του Ανδρέα;
Ο Χαρίλαος με κοίταξε με νόημα και για να αλλάξει θέμα φωνάζει στην Μυρτώ:
- Μυρτώ, πεινάμε, γιατί αργείς;
Εγώ στρέφομαι στον Λάζαρη και τον ρωτώ
- Λοιπόν;
- Λοιπόν, λέει αυτός, έγραφα το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος. Κάποια στιγμή μου τηλεφωνεί ο πρόεδρος και με ρωτά αν έχουμε κανένα νέο απ’ το ΚΚΕ. Του απάντησα αρνητικά. «Περίεργο» μου απάντησε. «Κι επειδή δεν θέλω να αλλάξω κάτι μετά από δική τους απαίτηση, για να μη δοθεί η εντύπωση ότι υποχωρώ, βάλε την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα». Μετά από λίγες μέρες μου ξανατηλεφώνησε και μου είπε «Επειδή φαίνεται ότι οι φίλοι μας (και βεβαίως δεν είπε “οι φίλοι μας”» αλλά μια πολύ κακή και συνηθισμένη λέξη) δεν έχουν σκοπό να ζητήσουν τίποτα, άφησε το κείμενο ως είχε και δεν χρειάζεται επομένως ούτε να βάλεις την απλή αναλογική».
Στο σημείο αυτό μπήκε μέσα η Μυρτώ με τα σουτζουκάκια και σταμάτησε η συζήτηση γι’ αυτή την τόσο θλιβερή αποκάλυψη.
Τελειώνοντας θέλω να υπογραμμίσω ότι ναι μεν σιωπώ, όμως και η σιωπή έχει τα όριά της. Ομολογώ ότι είμαι έτοιμος να εκραγώ, γιατί έχω την αίσθηση ότι με έχουν δέσει (μαζί με όλο το κοπάδι) με μια τριχιά σάπιων και παράνομων νόμων και μας σέρνουν όλους μαζί μια φούχτα σαϊνια στο σφαγείο.
Αθήνα, 21.5.2016
Μίκης Θεοδωράκης
ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ
Επειδή διαφώνησες,να ποιοι πουλάνε την πατρίδα.
Ενώ θα μπορούσες να είσαι στα Παρίσια έφαγες και εσύ και η οικογένεια του
ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΡΙΑ όταν οι άλλοι , ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ,έκαναν αγώνα από
τα μπαράκια του Σηκουάνα...!!
thunder ace
22/05/2016, 09:50
ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ
Επειδή διαφώνησες,να ποιοι πουλάνε την πατρίδα.
Ενώ θα μπορούσες να είσαι στα Παρίσια έφαγες και εσύ και η οικογένεια του
ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΡΙΑ όταν οι άλλοι , ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ,έκαναν αγώνα από
τα μπαράκια του Σηκουάνα...!!
ξερεις τι δυσκολο ειναι να συζητας μεταξυ κρουασαν και καπουτσινο για τα προβληματα της πατριδας σου;φοβερος αγωνας.
panavour
22/05/2016, 10:31
και γιατι εριξε ακυρο και δεν εριξε ΟΧΙ????????:confused:
Τερενς..είναι ο ιδιος που εδινε το υποστηριξη στον ανδρεα Παπανδρεου, το 1990 στον Μητσοτακη και πιο παλια υμνουσε τον σταλιν...ο ανθρωπος μπορει να είναι κορυφαιος μουσικος, πολιτικα όμως είναι χαμαιλαοντας οποτε μη μασας...
Αυτό που βλεπω εγω είναι ότι 40 χρονια παιρναμε τεραστια δανεια για να συντηρείται η διαφθορα στη χωρα μας ( πολιτικη και δημοσιος τομεας) και σημερα εφθασε το χρεος στο 300% και κατά τη διαρκεια αυτων των ετων κανενας ουτε από εμας ουτε ο κάθε κυριος θεοδωρακης δεν διαμαρτυρηθηκε δημοσια, ουτε κανενας εκρουσε το κωδωνα του κινδυνου γιατι απλα ολοι θα τους εβγαζαν τα ματια ...
τωρα αυτό που βλεπω είναι τεράστιες περιουσιες πολιτικαντιδων και συνδικαλιστων στην ελβετια εις βαρος των κοροδιων, ένα τεραστιο χρεος που καλουμε να πληρωσω με το αιμα μου εγω που ΔΕΝ τα εφαγα, τα παιδια των πολιτικων-συνδικαλιστων να περνουν ζωη χαρισαμενη με τα κλεμμενα και τον κάθε κυριο θεοδωρακη να κανει δηλωσεις επι χαρτου και του ασφαλους και να καταγγελει ενώ όταν επρεπε να κανει κατι ηταν ταυτισμένος με το κάθε συστημα...
μου θυμιζει την υποκρισια των βουλευτων του Συριζα σημερα που υποστηριζουν δημοσια ότι ψηφιζουν τα μετρα "δυστυχως" με βαρια καρδια αλλα δεν παραιτούνται από το 10χιλιαρο του βουλευτικου μισθου..
Από υποκρισια σε αυτό το τοπο λοιπον χορτασαμε και δυστυχως ο πονος γινεται μεγαλύτερος όταν αυτην την υποκρισια την γιγαντωσαν στελεχη της υποτιθεμενης αριστερας που εξαργυρωσαν τις ταχα ιδεες τους με καπιταλιστικη πρακτικη..βλεπε Δαμανακη, παπουτση κ.α και φυσικα Θεοδωρακη..
Οποτε τι να μου πουν αυτοι οι αργυρώνητοι με δηλωσεις εκ του ασφαλους ρε Τερενς;
Ένα πραγμα εχω καταλαβει στη ζωη μου όλα αυτά τα χρονια: Ο καπιταλισμος είναι ανικητος...δυστυχως..
panavour
22/05/2016, 10:37
AYTA εχει η δημοκρατια τι να κανουμε τωρα.ο γρεκος ψηφισε 3 φορες -πρωτη φορα αριστερα-αρα τα θελει ο κωλαρακος του.ας προσεχε :lol:
οπως και ολες τις αλλες φορες εδω και 50 χρονια που ψηφιζε για το ατομικο και οχι για το ΚΟΙΝΟ συμφερον.Οταν ψηφιζεις γιατι θες ΝΑ ΓΑΜΑΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ μην παραπονιεσαι ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ
thunder ace
22/05/2016, 10:41
Τερενς..είναι ο ιδιος που εδινε το υποστηριξη στον ανδρεα Παπανδρεου, το 1990 στον Μητσοτακη και πιο παλια υμνουσε τον σταλιν...ο ανθρωπος μπορει να είναι κορυφαιος μουσικος, πολιτικα όμως είναι χαμαιλαοντας οποτε μη μασας...
Αυτό που βλεπω εγω είναι ότι 40 χρονια παιρναμε τεραστια δανεια για να συντηρείται η διαφθορα στη χωρα μας ( πολιτικη και δημοσιος τομεας) και σημερα εφθασε το χρεος στο 300% και κατά τη διαρκεια αυτων των ετων κανενας ουτε από εμας ουτε ο κάθε κυριος θεοδωρακης δεν διαμαρτυρηθηκε δημοσια, ουτε κανενας εκρουσε το κωδωνα του κινδυνου γιατι απλα ολοι θα τους εβγαζαν τα ματια ...
τωρα αυτό που βλεπω είναι τεράστιες περιουσιες πολιτικαντιδων και συνδικαλιστων στην ελβετια εις βαρος των κοροδιων, ένα τεραστιο χρεος που καλουμε να πληρωσω με το αιμα μου εγω που ΔΕΝ τα εφαγα, τα παιδια των πολιτικων-συνδικαλιστων να περνουν ζωη χαρισαμενη με τα κλεμμενα και τον κάθε κυριο θεοδωρακη να κανει δηλωσεις επι χαρτου και του ασφαλους και να καταγγελει ενώ όταν επρεπε να κανει κατι ηταν ταυτισμένος με το κάθε συστημα...
μου θυμιζει την υποκρισια των βουλευτων του Συριζα σημερα που υποστηριζουν δημοσια ότι ψηφιζουν τα μετρα "δυστυχως" με βαρια καρδια αλλα δεν παραιτούνται από το 10χιλιαρο του βουλευτικου μισθου..
Από υποκρισια σε αυτό το τοπο λοιπον χορτασαμε και δυστυχως ο πονος γινεται μεγαλύτερος όταν αυτην την υποκρισια την γιγαντωσαν στελεχη της υποτιθεμενης αριστερας που εξαργυρωσαν τις ταχα ιδεες τους με καπιταλιστικη πρακτικη..βλεπε Δαμανακη, παπουτση κ.α και φυσικα Θεοδωρακη..
Οποτε τι να μου πουν αυτοι οι αργυρώνητοι με δηλωσεις εκ του ασφαλους ρε Τερενς;
Ένα πραγμα εχω καταλαβει στη ζωη μου όλα αυτά τα χρονια:Ο καπιταλισμος είναι ανικητος ...δυστυχως..
οταν καταλαβουμε το τελευταιο που εγραψες(Ο καπιταλισμος είναι ανικητος)ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙσως κατι θα γινει.
σκ@τα στα μουτρα μας. Πριν τον Τσιπρα με πρήζανε όλοι "θα μας σωσει ο Αλέξης, κλπ". Τους έλεγα "ρε παιδια και σόι να ναι ο άνθρωπος (που ένα μ@λακισμένο ήτανε), μην έχετε ελπίδες,ΔΕΝ μπορει να κανει τίποτα, άλλοι κάνουν κουμάντο στη χώρα". Είσαι μ@λάκας φασίστας μου έλεγαν...
για να γίνει διαφορά πρέπει να βγεί κάποιος εξαιρετικά εφυής και φιλόπατρης, έτσι ώστε να καταφέρει και να κουμανταρει τους κουτόφραγκους αλλα και να κάνει τις τομές που χρειάζεται η χώρα σε νομοθεσία, παιδεία, δημόσια διοίκηση. Ο κυριάκος δεν μου φαίνεται και πολύ σπίρτο...
panavour
22/05/2016, 10:56
σκ@τα στα μουτρα μας. Πριν τον Τσιπρα με πρήζανε όλοι "θα μας σωσει ο Αλέξης, κλπ". Τους έλεγα "ρε παιδια και σόι να ναι ο άνθρωπος (που ένα μ@λακισμένο ήτανε), μην έχετε ελπίδες,ΔΕΝ μπορει να κανει τίποτα, άλλοι κάνουν κουμάντο στη χώρα". Είσαι μ@λάκας φασίστας μου έλεγαν...
για να γίνει διαφορά πρέπει να βγεί κάποιος εξαιρετικά εφυής και φιλόπατρης, έτσι ώστε να καταφέρει και να κουμανταρει τους κουτόφραγκους αλλα και να κάνει τις τομές που χρειάζεται η χώρα σε νομοθεσία, παιδεία, δημόσια διοίκηση. Ο κυριάκος δεν μου φαίνεται και πολύ σπίρτο...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να βγει αυτος που λες γιατι ολοι πλεον που βγαινουν -για κομματα ΕΞΟΥΣΙΑς μιλαμε οχι για τον Λεβεντη-ειναι μιλημενοι απο πριν και εγκεκριμμενοι.Βλεπε ΚΑΙ ΑΛΕΞΗΣ:wave2:
thunder ace
22/05/2016, 10:59
αντε ρε!!!!!!!!!!!!!γινονται τετοια πραματα;
και γιατι εριξε ακυρο και δεν εριξε ΟΧΙ????????:confused:
ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ..??
Του ρίχνεις μομφή γιαυτό..??
Το ότι είχε ζητήσει να θέσουν όρο σαν κόμμα την απλή αναλογική σου λέει κάτι..??
Από όλη την επιστολή εσύ αυτό βρήκες μόνο μεμπτό, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ..??
Το ότι υπάρχει ένα κόμμα που βαυκαλίζεται ότι είναι με το λαό και όταν ήρθε η ώρα
του λαού ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ,δεν σε ενοχλεί..??
Όχι βέβαια ότι περιμέναμε τον Μίκη να μας επιβεβαιώσει πράμματα και καταστάσεις,
αλλά αλλιώς είναι να τα ακούς και από επίσημα χείλη από μέσα μεριά..!!!
Είπαμε .....συνεργαστήκαμε με τη δεξιά για να τιμωρήσουμε το κακό ΠΑΣΟΚ.
Το κρέας όμως που εκείνη την περίοδο πήγε από 800 κατοστάρικα στα δύο χιλιάρικα
το κιλό κανείς δεν το πρόσεξε..??
Βγήκε πάλι χθες το παλικάρι και μας έβγαλε ανακοίνωση,κόπτεται για το λαό και τα
εργατικά συνδικάτα.ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΓΡΑΦΙΚΟΙ,κι όταν πάνε να πιάσουν πάνω από 5%
τους πιάνει πανικός και ψάχνουν τρόπους να ξανακατέβουν.
ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ Η ΔΕΞΙΑ..??
Από την εποχή του ΕΑΜ και του Άρη ..............πέρασε πολύς καιρός...!!!
ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ
ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ..!!!
panavour
22/05/2016, 11:07
Και οπως ελεγε και ο μακαριτης ο ANIELLI (προεδρος της FIAT) oi αριστερες κυβερνησεις μας ειναι απολυτα χρησιμες γιατι μπορουν και περνανε μετρα που οι δεξιες δεν θα μπορουσαν με τιποτα.Καλη ωρα οπως τωρα που δεν κουνιεται φυλλο.Σκεψου αυτα να τα εκανε μητσοτακης η Σαμαρας.Καθε μερα θα καιγοταν η Αθηνα:wave2:
panavour
22/05/2016, 11:24
ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ..??
Του ρίχνεις μομφή γιαυτό..??
ναι του ριχνω μομφη γιατι αλλο ριχνω ενα καραμπινατο ΟΧΙ και γραφω την κομματικη γραμμη σταρχιδια μου για το καλο του τοπου και αλλο το ακυρο.Και τι θα πει ρε ακυρο??????Οτι δεν εβαλα σταυρο αλλα -Χ- η ξεχασα να σαλιωσω τον φακελλο??:bawl: η σαν αλλους ειχα παει στον γιατρο και δεν ηρθα να ψηφισω?????Αυτα ειναι καραγκιοζιλικια Αμα εχεις αρχιδια να πας ΚΟΝΤΡΑ στο κομμα σου και οχι να γινεσαι ρομπα.Ειναι σαν αυτους που γινοντουσαν καποτε-τα θυμασε ωρε γιατι εισαι και πουρος σαν και μενα- υπουργοι ανευ χαρτοφυλακιου, δηλαδη υπουργοι του τιποτα απλως για να εχουν καρεκλα και να κοκορευονται.Τον θεοδωρακη τον εκτιμω σαν καλλιτεχνη και σαν προσωπικοτητα που ειναι σεβαστη στο εξωτερικο και βοηθαει την εικονα της χωρας
Περαν τουτου ουδεν.
AUFGEBRACHT
22/05/2016, 12:11
Ο Μίκης όσο μεγάλος είναι σαν συνθέτης, τόσο μικρός είναι σαν "καθοδηγητής"... Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ανοίγει το στόμα του και μην πω τι πετάει, για το κοινό του Λαζόπουλου καλός είναι, αλλά μέχρι εκεί...
Παπαρια...
Άνθρωποι όπως ο Θεοδωράκης και ο Γλέζος, φροντίζουν τα ύστερα τους. Στα 90+ καλό είναι να φεύγεις ως ανενταχτος, παρά ως κωλοτουμπας που πρόδωσε τις ιδέες του.
Αντίσταση και πάλη ως σύμβολα αγώνα, για να οδηγεί τις νέες γενιές σε αυτό που νόμιζαν "σωστό".
thunder ace
22/05/2016, 12:29
Αυτες τις κουβεντες ,αν τις ελεγες πριν ταδε χρονια θα σε ριχναν στη φωτια για υβριστη.Ευτυχως τωρα μπορουμε.
MG-KTiNoS
22/05/2016, 12:33
Παπαρια...
Άνθρωποι όπως ο Θεοδωράκης και ο Γλέζος, φροντίζουν τα ύστερα τους. Στα 90+ καλό είναι να φεύγεις ως ανενταχτος, παρά ως κωλοτουμπας που πρόδωσε τις ιδέες του.
Αντίσταση και πάλη ως σύμβολα αγώνα, για να οδηγεί τις νέες γενιές σε αυτό που νόμιζαν "σωστό".
με το μπαρδόν αλλά αυτοί οι δύο ουδεμία σχέση....
Το αιωνιο πρόβλημα είναι ότι τα συμβολα ενός λαου, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, διαφθείρονται αργα η γρηγορα και η οποια αντισταση εξαφανίζεται..Ενας Τσε εμεινε πιστος στα ιδεωδη το μεχρι τελους, το πληρωσε με την ιδια του τη ζωη και εμεινε στην αιωνοιοτητα γιατι οντως αυτος ειχε κατι να πει...
Στην Ελλαδα τους μαθαμε ολους και ειδικα τους ταχα αριστερούς με την δεξια τσεπη...για να μη τα ισοπεδώνουμε όλα οντως υπαρχουν αγνωστοι αγωνιστες της αριστερας που ζουν μεσα στη φτωχια και σε αυτους τι να πεις...αν κερδιζαν το παιγνιδι τοτε η ελλαδα θα ηταν αλβανια σημερα, με το που εχασαν το πληρωσαν οι ιδιοι ακριβα..μπρος γκρεμος και πισω ρεμα..
Οσο για το αυριο δεν φαινεται τιποτα στον οριζοντα..τωρα που η αριστερα αυτό-ακυρωθηκε στην πραξη για δευτερη φορα( πρωτη ηταν συγκυβερνηση 1990), η φατρια των μητσοτακη-χριστοφορακηδων δεν μπορει να αποτελει λυση για το μελλον της χωρας και ολοι ξερουμε το γιατι..όταν η μεγαλυτερη πολιτικη σου πραξη στη ζωη σου είναι η απολυση δυστυχισμένων καθαριστριων δεν μπορεις να αποτελεις μια υποθεση ελπιδας για τη χωρα και κυριως των αδυνατων...
Ελπιζω μονο στην ελληνικη ανθρωπια ώστε να μην ταμπουρωθούμε μονο στο καβουκι μας και οπου μπορούμε να δειχνουμε αλληλεγγυη σε οσους εχουν αναγκη γιατι αυριο μπορει και εμεις να ειμαστε στη θεση τους...και ας αφήσουμε τους διαφορους παμπλουτους Θεοδωράκηδες που στην πραξη ποτε δεν βοηθησαν κανενα παρα μονο στα λογια, να κανουν αχρηστες δηλωσεις για καλυπτουν τις τυψεις τους για το κατάντημα τους..
με το μπαρδόν αλλά αυτοί οι δύο ουδεμία σχέση....
Έχουν μια χαρά. Συγνώμη ζητάνε για την βοήθεια που πρόσφεραν για να βγει η πρώτη φορά αριστερά (που δεν είναι αριστερά, αλλά δεν φταίνε).
Πήξαμε στις συγνώμες...
MG-KTiNoS
22/05/2016, 12:54
Έχουν μια χαρά. Συγνώμη ζητάνε για την βοήθεια που πρόσφεραν για να βγει η πρώτη φορά αριστερά (που δεν είναι αριστερά, αλλά δεν φταίνε).
Πήξαμε στις συγνώμες...
Σου διαφεύγει ότι είναι 2η φορά αριστερά και όχι 1η κατ αρχήν.
Και από την 1η στη 2η έφυγε η ... μισή ομάδα.
Το ότι φυσικά μπορεί όλα αυτά να ήταν και μονόδρομος εν τέλει
είναι μια άλλη ιστορία.
Τέσπα χωρίς λόγω κουβέντα.
Σε λίγο θα επιστρέψουν αυτοί που μας έφεραν ως εδώ λέγοντας ότι για ΟΛΑ φταίει η "αριστερά".
Παλιό το κόλπο
υγ
Από τους άλλους όμως μια συγνώμη δεν ακούσαμε....
:lol:
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ
Ό Θεωδωράκης καταδικάστηκε σε θάνατο από το ίδιο του το κόμμα τότε
που έκαναν πραγματική αντίσταση και αγώνα αυτοί που είχαν ΑΡΧΙΔΙΑ..!!
Από έκτακτο στρατοδικείο παρακαλώ στον εμφύλιο και αν τον έπιαναν πριν
τη συμφωνία και την παράδοση των όπλων σήμερα δεν θα ακούγαμε
τα τραγούδια του.ΕΙΧΕ ΑΠΟΨΗ από τότε που ήμασταν όλοι αγέννητοι
και την εξέφραζε πάντα με ΟΠΟΙΟ ΤΙΜΗΜΑ.
Η ιστορία δεν είναι μόνο αυτή που μας μαθαίνει το κόμμα ή το σχολείο.
Λες να φοβόταν να ρίξει ΟΧΙ το 80τόσο..?? Όταν έζησε σε τόσο ταραγμένες εποχές
με το όπλο στο χέρι..??
Το Δεκέμβριο του 44 ξέρετε που ήταν..?? Τι έκανε..??
Η Ζάτουνα ξέρετε που είναι..??
Μερικοί που μεγαλώσατε με βούτυρο πάτε διαβάστε λίγη ιστορία και μετά μιλήστε γιαυτόν..!!
Αλλά έτσι είναι ,η κριτική ικανότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ με την πλύση εγκεφάλου που τρώμε
από τα μίντια.Δεν είναι κορόιδα αυτοί που έπιασαν τα πόστα.Ότι χόρτο θέλουν μα ταίζουν..!!
ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, όχι όμως αυτή που έβαλε φυλακή τον Κολοκοτρώνη..!!
Την άλλη λοιπόν την πραγματική ,ψάξτε την λίγο όσοι δεν έχετε μικροσυμφεροντολογικά κίνητρα
του τύπου να βολέψω την κόρη μου στό δήμο,ή το γιό μου στην τράπεζα....!!!!!!!!!!!!
Γιατί η χώρα μας γιαυτό έχει αυτό το χάλι σήμερα,δεν είναι τόσο χαζός ο Πάγκαλος,ήξερε τι έλεγε,
μόνο που δεν διευκρίνισε ότι υπήρχε ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ και κοκκαλάκια,και ποιος έτρωγε το ένα,και ποιος το άλλο...!!
ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΚΟΛΙΑ....λέμε
akis_trevor
22/05/2016, 13:26
υγ
Από τους άλλους όμως μια συγνώμη δεν ακούσαμε....
:lol:
ε ναι..
τουλαχιστον καταλαβανε οτι αλλου πηγαινε το καραβι τελικα και πηδηξανε στην θαλασσα.
εχουν το φιλοτιμο να ζητησουν και μια συγγνωμη.
με το όπλο στο χέρι..??
Μερικοί που μεγαλώσατε με βούτυρο πάτε διαβάστε λίγη ιστορία και μετά μιλήστε γιαυτόν..!!
Αλλά έτσι είναι ,η κριτική ικανότητα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ με την πλύση εγκεφάλου που τρώμε
από τα μίντια.Δεν είναι κορόιδα αυτοί που έπιασαν τα πόστα.Ότι χόρτο θέλουν μα ταίζουν..!!
ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, όχι όμως αυτή που έβαλε φυλακή τον Κολοκοτρώνη..!!
Την άλλη λοιπόν την πραγματική ,ψάξτε την λίγο όσοι δεν έχετε μικροσυμφεροντολογικά κίνητρα
του τύπου να βολέψω την κόρη μου στό δήμο,ή το γιό μου στην τράπεζα....!!!!!!!!!!!!
Γιατί η χώρα μας γιαυτό έχει αυτό το χάλι σήμερα,δεν είναι τόσο χαζός ο Πάγκαλος,ήξερε τι έλεγε,
μόνο που δεν διευκρίνισε ότι υπήρχε ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ και κοκκαλάκια,και ποιος έτρωγε το ένα,και ποιος το άλλο...!!
Βαριές κουβέντες πετάς άρχοντα. Το οτι η ηγεσία του ΚΚΕ και ο ΟΠΛΑ καταδίκασε εν μέσω Δεκεμβριανών τον Θοδωράκη σε θάνατο, δεν ήταν κάτι παράξενο για τις συνήθειες της οργάνωσης και του κόμματος. Αλλωστε, το μεγάλο ξεκαθάρισμα όσων είχαν αντίθετη άποψη με την ηγεσία και το πολιτ μπιρό, στα Δεκεμβριανά έγινε.
Και συνεχίστηκε και στα επόμενα χρόνια με Βελουχιώτη, Πλουμπίδη, Σιάντο και τον Μπελογιάννη...εκτός και τους οδήγησαν άλλοι στον θάνατο.
Σέβεσαι λοιπόν την ιστορία του Θεοδωράκη επειδή υπηρέτησε τυφλά ένα κόμμα που ξεφτίλιζε αισχρά ιδανικά, σημαίες και ανθρώπους ανάλογα με τις αποφάσεις του Στάλιν, ή τον Θεοδωράκη για την πολιτική του άποψη μετά την μεταπολίτευση?
Να ξέρουμε γιατί μας λες αμόρφωτους και μικροσυμφεροντολόγους δηλαδή.
SHOOTER045
22/05/2016, 13:48
Ε ναι ρε Τέρενς.
Τι συμφέρον είχε ο Μίκης ο αγωνιστής ο υπέρ αριστερός να γίνει υπουργός με την ΝΔ?
https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://olympia.gr/2011/04/11/%25CE%25BF%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25BD-%25CE%25BF-%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2583-%25CE%25B8%25CE%25B5%25CE%25BF%25CE%25B4%25CF%2589%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2583-%25CE%25B5%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25BD%25CE%25B5-%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25BF/&ved=0ahUKEwjRtPDeze3MAhXkJcAKHZsECQMQFgghMAE&usg=AFQjCNEGa1hBJvPGcJ9JUfb4mi-aIPF1ig&sig2=Wxiwj0cXASo-y2rbimLqAw
ο Μικης είναι μεγαλος συνθετης. Μέχρι εκεί.
εχουμε γεμίσει αριστερούς αγωνιστες-παρτάκηδες που χουν πήξει τον τόπο στα cayenne. Αει σιχτιρ, που λενε και οι τουρκαλέοντες.
panavour
22/05/2016, 16:12
Και μιας και μιλαμε για αντιστασιακους παρτε καποιον που δεν εξαργυρωσε το παρελλθον του ισως γιατι δεν ηταν αριστερος :(
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%82359 392
Ήταν ένας από εκείνους τους αντιστασιακούς που δεν αποτέλεσε μέλος της σχετικής "πινακοθήκης της αντίστασης", που η η δράση του - πραγματική ή μυθοπλαστική - δεν εξαργυρώθηκε ποικιλοτρόπως στη μεταπολίτευση.
Πέθανε το 1986, χωρίς να έχει αποκτήσει την ευρύτερη αναγνώριση που του άξιζε. Δεν ήταν ο μόνος, είναι όμως αυτός που κατέβαλε το μεγαλύτερο κόστος. Και του πρέπει η μέγιστη τιμή.
και να είναι ο μονος...στο φιλο τερενς του δινω και τον επομενο: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%82
Σακης καραγιωργας..πρύτανης και αγωνιστης εναντια στην χουντα ..όταν επενέβησαν οι ΗΠΑ για την απελευθερωση του από τα μπουντρουμια της ΕΑΤ-ΕΣΑ και από το ξυλο που ετρωγε, αρνηθηκε.." Αν θα φυγω εγω από εδώ μεσα -ελεγε στους συγκρατουμενους του- ξερετε τι εχετε να παθετε που δεν σας ξερει κανενας;;"
και τοσοι αλλοι αγνωστοι ηρωες..και λιβανίζουμε τους χαμαιλαιοντες..
α ρε τερενς...
MG-KTiNoS
22/05/2016, 17:01
Ό Θεωδωράκης καταδικάστηκε σε θάνατο από το ίδιο του το κόμμα τότε...
Λοιπόν μια και εσύ είσαι διαβασμένος....
Θα σου πω εγώ τι θυμάμαι από το Μίκη.
Τον θυμάμαι λοιπόν στη Ν.Υ με το βιβλίο το Γκορμπατσόφ (περεστρόικα) στο χέρι να σκούζει πως ο Σοσιαλισμός πέθανε !
Λίγο μετά θα διεύθυνε την Ορχήστρα της Ν Υ αυτού του Φον Κάραγιαν.
Και άντε να σου πως πως είχε δίκιο, δεν έπρεπε να μπει στον κόπο να επιστρέψει το βραβείο Λένιν?
Λέω γω τώρα.
Αλλά τέτοιος ήταν μια ζωή και η προσωπική του ζωή αποτελεί ακόμα μια τρανή απόδειξη.
Χέσε με λοιπόν με τον βολεψάκια που πήγε ταμείο και εξαργύρωσε φίλους (συντρόφους) και ιδεολογία
αλλά ξέχασα το ΚΚΕ φταίει ΚΑΙ για αυτό.
:wave2:
υγ
πιο καλά να μιλάς για σούπερ τενερέ...'
άκουμε που σε λέω.
Specialized
22/05/2016, 21:56
με το όπλο στο χέρι..??
ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ
Σωστότατος!
Ο Μίκης στα 90+ κάτι σκέφτεται, κάτι κάνει. Οι υπόλοιποι είμαστε νεκροί.
ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ........
Αν νομίζετε ότι ο άνθρωπος έπρεπε να ζει στην ψάθα για να αποδείξει τα αριστερά του φρονήματα
ΑΠΛΑ ΓΕΛΑΩ...........
Προφανώς εκπέμπουμε σε διαφορετικό μήκος κύματος.
Συμφωνώ με τον φίλο,ΑΠΟΛΥΤΑ,που έγραψε για τους άγνωστους ήρωες που θυσιάστηκαν
για μια καλύτερη πατρίδα,είχα και εγώ τέτοιον συγγενή πολύ κοντινό μαζί δε με αυτόν
υπέφερε όλη η οικογένεια μου.
Όμως εδώ μιλάμε για κάποιον επώνυμο,που όλες οι ενέργειες του ήταν ανιδιοτελείς
και στόχευαν σε ένα καλύτερο αύριο για τον λαό μας.
Αν δεν το έχετε καταλάβει .............πολύ κρίμα.
Αν είχαμε μερικούς Θοεδωράκηδες στη χώρα μας,θα είχαμε πολύ λιγότερα ΛΑΜΟΓΙΑ,
μα προπαντός θα είχαμε έναν λαό ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΟΣ...!!
Και επαναλαμβάνω έναν λαό που δεν θα σκέφτεται πως να βολέψει ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ
πετώντας χαρταετό ,κατεβαίνοντας στο δρόμο με σημαιούλες και πανηγυράκια...!!!
Ακόμα και τώρα που γκρεμίζεται το σύμπαν το αλισβερίσι είναι για να βολέψουμε
τον συγγενή μας έστω με 4-5 κατοστάρικα σε μια θεσούλα και στα όργανα μας ο διπλανός..!!
Για δε αυτούς που αναρωτιέστε αν ήταν κουτός που πήρε θέση με τον πρωθυπουργό μας
θα σας πω ότι Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.
Ο Μίκης είναι ένας άνθρωπος που με μία του συναυλία στην Ευρώπη θα μπορούσε να αγοράσει
10 βίλες και όχι μόνο αυτήν που λέτε.
Είναι πολύ ανόητο να τον κατηγορείτε για το ότι έχει μια άνετη ζωή τη στιγμή που θα μπορούσε
να είναι πάμπλουτος με την αξία του.
Ένας ήταν ο Τσέ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ,τον εικοστό αιώνα.
Παγκόσμιο σύμβολο θυσίας για τον άνθρωπο..!!
Λοιπόν μια και εσύ είσαι διαβασμένος....
Θα σου πω εγώ τι θυμάμαι από το Μίκη.
Τον θυμάμαι λοιπόν στη Ν.Υ με το βιβλίο το Γκορμπατσόφ (περεστρόικα) στο χέρι να σκούζει πως ο Σοσιαλισμός πέθανε !
Λίγο μετά θα διεύθυνε την Ορχήστρα της Ν Υ αυτού του Φον Κάραγιαν.
Και άντε να σου πως πως είχε δίκιο, δεν έπρεπε να μπει στον κόπο να επιστρέψει το βραβείο Λένιν?
Λέω γω τώρα.
Αλλά τέτοιος ήταν μια ζωή και η προσωπική του ζωή αποτελεί ακόμα μια τρανή απόδειξη.
Χέσε με λοιπόν με τον βολεψάκια που πήγε ταμείο και εξαργύρωσε φίλους (συντρόφους) και ιδεολογία
αλλά ξέχασα το ΚΚΕ φταίει ΚΑΙ για αυτό.
υγ
πιο καλά να μιλάς για σούπερ τενερέ...'
άκουμε που σε λέω.
ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
Έχουν να κάνουν από τότε που στα δέκα μου χρόνια κέρδισα το βραβείο για την αποταμίευση
στο σχολείο γράφοντας έκθεση αν θυμούνται κάποιοι μεγάλοι.
Πηγαίνοντας λοιπόν στο σχολείο ο πατέρας να πάρει τον έπαινο και τον κουμπαρά του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου
εκείνον τον σκούρο μπλε με το ωοειδές σχήμα
με το βιβλιάριο και τα 2 ή 3 χιλιάρικα δεν θυμάμαι καλά από την Φρειδερίκη,
η απάντηση του διευθυντή ήταν.............πάρε μόνο τον κουμπαρά,βιβλιάριο με καταθέσεις
δεν ανοίγει η βασίλισσα σε γιο κομμουνιστή.
ΓΙΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ..??
Πόσο γελοίοι μπορούμε να είμαστε όταν ακόμα και η Κούβα τελείωσε και κάποιοι ΠΟΝΗΡΟΙ
για μένα είναι ακόμα με τη Βόρεια Κορέα..??
Όταν τα πλουσιόπαιδα στα καφέ του Παρισιού μιλούσαν για κομμουνισμό ερχόταν το 1920,
τώρα για όσους δεν το πήραν πρέφα πάμε στο 2020,και τα σφυροδρέπανα ΠΕΘΑΝΑΝ...!!!
ΥΓ. Πολύ θα ήθελα να μάθω τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να ξαναπάς στο 5%
μόλις πιάσεις το 6%,αν ξέρεις πλίζ ενημέρωσε μας...!!!
Αριστερος του βολεματος, απο αυτους που εχουμε γεμισει. Ο Μικης πεθανε πολιτικα την ημερα που εγινε υπουργος του Μητσοτακη, απο τοτε το καλυτερο θα ηταν να ασχολειται μονο με την μουσικη και οχι με την πολιτικη.
Pan (dvs)
23/05/2016, 14:27
Μυστηριος ανθρωπος.Ειχε τον δικο του τροπο σκεψης.
Εκρινε καποια στιγμη οτι επρεπε να συνεργαστει με τον "εχθρο" και το εκανε.Πιαθανοτατα δεν το εκανε για δικο του ωφελος αλλα για το καλο της Ελλαδας.Το ιδιο ειχε κανει και το ΚΚΕ,δεν ξερω ομως για ποιους λογους το εκανε.Εχει σπιτι στο κυμα λεει καποιος,που μαλλον ξεχναει το εργο του.Εαν ειχε καποιος αλλος τετοια "σουξε" θα ειχε πεντε βιλες στο Μονακο.
Θεωρω οτι εκανε πολλα λαθη,τα εκανε ομως για διαφορετικους λογους απο αυτους που πιστευουμε.
και η "παγωσε η τσιμινιερα" ο νταλαρας, ο βαρδος της αριστερας, 26 βιλλες εχει ο ανθρωπος και οπου παει το γιαουρτι παει συννεφο...υποθετω και αυτος θα το εκανε για τους δικους του λογους...
τελικα αριστεροι,δεξιοι ολο και καποιους λογους επικαλούνται για να επιβεβαιωνουν το αξιωμα: ο καπιταλισμος είναι ανικητος όχι τωρα αλλα από τοτε που γεννηθηκε ο ανθρωπος...
Παντως εχω την αισθηση ότι ο φιλος τερενς μαλλον θελει να τα πει στον εαυτο του μεσω του φορουμ και να φιλοσοφησει, πραγμα ευσπροδεκτο..
nicksior
23/05/2016, 19:15
Ο Μίκης δεν υπήρξε ποτέ «φτωχόπαιδο» , παιδί αστικής οικογένειας ήταν με μόρφωση και ταλέντο μοναδικό (ο Τσε επίσης) .
Αγωνίστηκε με ανιδιοτέλεια για το δίκιο και την αξιοπρέπεια του μη προνομιούχου εργάτη, αγρότη , υπαλλήλου . Υπήρξε και είναι πατριώτης , αφιέρωσε την τέχνη του σ αυτόν τον στόχο . Είναι τουλάχιστον αστείο να κατηγορείται για ταπεινές σκοπιμότητες τάχα μου για προσωπικό του όφελος.
Ένας έξυπνος και ηθικά ελεύθερος άνθρωπος δεν μένει κολλημένος σε κομματικούς τακτικισμούς και σκοπιμότητες , έχει το θάρρος της γνώμης και την ελευθερία να ασκεί κριτική προς κάθε κατεύθυνση .
Ο Αριστοτέλης έγραψε πως πολίτης είναι όποιος είναι ικανός να κυβερνάει και να κυβερνιέται. Αλλά το να κυβερνιέται δεν σημαίνει να υπακούει στο δεσπότη.
Ο κομμουνισμός σαν πολιτικό σύστημα κατέρρευσε , οι λαοί που τον βίωσαν μίσησαν κι αυτόν και τους ηγέτες του. Παλιοί τίμιοι και ανοιχτόμυαλοι αριστεροί αγωνιστές το παραδέχονται και έχουν το θάρρος να μιλήσουν καθαρά γι αυτό .
Αυτό δεν σημαίνει θρίαμβο του καπιταλισμού που παρουσιάζεται σαν εγγυητής υψηλών επιπέδων κατανάλωσης και ευημερίας γιατί μιλάμε για το 1/7 (?) του παγκόσμιου πληθυσμού . Αν μπορούσαμε σήμερα να δώσουμε το ίδιο επίπεδο ζωής που υπάρχει στις πλούσιες χώρες σε όλο τον παγκόσμιο πληθυσμό (περίπου 6 δισεκατομμύρια) η οικολογική βλάβη-καταστροφή θα ήταν ανήκεστος.
υγ
Καλό είναι πριν εκφράσουμε «άποψη» για ανθρώπους που διήνυσαν έναν αιώνα πολυτάραχης ζωής και έχουν την τόλμη της αναθεώρησης και της κριτικής με βάση την πείρα τους , να μετράμε λίγο το μπόι μας πριν τους κριτικάρουμε , ακόμη και αν δεν συμφωνούμε.
Coyote.V
23/05/2016, 19:37
Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό το μόρφωμα το υποστήριξε διοχετεύοντας τους αγανακτισμένους εκεί.-
Παιδιά μην το ψάχνετε, ήταν όλα στημένα από την αρχή για να πείσουν τον κόσμο να αποδεχτεί το μνημόνιο... όπως και έγινε, εχθές δεσμεύσαμε την χώρα γι 99 χρόνια και δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι.
Πόσο δίκιο να έχω;
Pan (dvs)
23/05/2016, 19:58
και η "παγωσε η τσιμινιερα" ο νταλαρας, ο βαρδος της αριστερας, 26 βιλλες εχει ο ανθρωπος και οπου παει το γιαουρτι παει συννεφο...υποθετω και αυτος θα το εκανε για τους δικους του λογους...
τελικα αριστεροι,δεξιοι ολο και καποιους λογους επικαλούνται για να επιβεβαιωνουν το αξιωμα: ο καπιταλισμος είναι ανικητος όχι τωρα αλλα από τοτε που γεννηθηκε ο ανθρωπος...
Παντως εχω την αισθηση ότι ο φιλος τερενς μαλλον θελει να τα πει στον εαυτο του μεσω του φορουμ και να φιλοσοφησει, πραγμα ευσπροδεκτο..
Τωρα δεν σε καταλαβαινω.Αν θελεις ανοιξε θεμα για τον Νταλα και θα ειμαι ο πρωτος που θα τον στολισει.Αλλα οταν τον βαζεις απεναντι απο τον Μικη,η εσυ δεν εχεις καταλαβει το θεμα η εγω δεν καταλαβαινω κατι.:beer:
Ο Μίκης δεν υπήρξε ποτέ «φτωχόπαιδο» , παιδί αστικής οικογένειας ήταν με μόρφωση και ταλέντο μοναδικό (ο Τσε επίσης) .
Αγωνίστηκε με ανιδιοτέλεια για το δίκιο και την αξιοπρέπεια του μη προνομιούχου εργάτη, αγρότη , υπαλλήλου . Υπήρξε και είναι πατριώτης , αφιέρωσε την τέχνη του σ αυτόν τον στόχο . Είναι τουλάχιστον αστείο να κατηγορείται για ταπεινές σκοπιμότητες τάχα μου για προσωπικό του όφελος.
Ένας έξυπνος και ηθικά ελεύθερος άνθρωπος δεν μένει κολλημένος σε κομματικούς τακτικισμούς και σκοπιμότητες , έχει το θάρρος της γνώμης και την ελευθερία να ασκεί κριτική προς κάθε κατεύθυνση .
Ο Αριστοτέλης έγραψε πως πολίτης είναι όποιος είναι ικανός να κυβερνάει και να κυβερνιέται. Αλλά το να κυβερνιέται δεν σημαίνει να υπακούει στο δεσπότη.
Ο κομμουνισμός σαν πολιτικό σύστημα κατέρρευσε , οι λαοί που τον βίωσαν μίσησαν κι αυτόν και τους ηγέτες του. Παλιοί τίμιοι και ανοιχτόμυαλοι αριστεροί αγωνιστές το παραδέχονται και έχουν το θάρρος να μιλήσουν καθαρά γι αυτό .
Αυτό δεν σημαίνει θρίαμβο του καπιταλισμού που παρουσιάζεται σαν εγγυητής υψηλών επιπέδων κατανάλωσης και ευημερίας γιατί μιλάμε για το 1/7 (?) του παγκόσμιου πληθυσμού . Αν μπορούσαμε σήμερα να δώσουμε το ίδιο επίπεδο ζωής που υπάρχει στις πλούσιες χώρες σε όλο τον παγκόσμιο πληθυσμό (περίπου 6 δισεκατομμύρια) η οικολογική βλάβη-καταστροφή θα ήταν ανήκεστος.
υγ
Καλό είναι πριν εκφράσουμε «άποψη» για ανθρώπους που διήνυσαν έναν αιώνα πολυτάραχης ζωής και έχουν την τόλμη της αναθεώρησης και της κριτικής με βάση την πείρα τους , να μετράμε λίγο το μπόι μας πριν τους κριτικάρουμε , ακόμη και αν δεν συμφωνούμε.
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΦΙΛΕ............ΜΠΡΑΒΟ
Μακάρι να σκεπτόντουσαν οι Έλληνες σαν εσένα,
δεν θα ήμασταν τώρα σε αυτό το χάλι.
ΜΠΡΑΒΟ
Από το 2006 εδώ μέσα,δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει τόσα πολλά σοφά πράμματα
που να περιέχονται σε τόσο λίγες λέξεις...!!!
Μυστηριος ανθρωπος.Ειχε τον δικο του τροπο σκεψης.
Εκρινε καποια στιγμη οτι επρεπε να συνεργαστει με τον "εχθρο" και το εκανε.Πιαθανοτατα δεν το εκανε για δικο του ωφελος αλλα για το καλο της Ελλαδας.Το ιδιο ειχε κανει και το ΚΚΕ,δεν ξερω ομως για ποιους λογους το εκανε.Εχει σπιτι στο κυμα λεει καποιος,που μαλλον ξεχναει το εργο του.Εαν ειχε καποιος αλλος τετοια "σουξε" θα ειχε πεντε βιλες στο Μονακο.
Θεωρω οτι εκανε πολλα λαθη,τα εκανε ομως για διαφορετικους λογους απο αυτους που πιστευουμε.
Σίγουρα τα λάθη του δεν έκρυβαν σκοπιμότητες
Μπορει να εκρυβαν η οχι σκοπιμοτητες σιγουρα ομως δεν μπορει κανενα δημοσιο προσωπο να ειναι ανευ κριτικης..μπορει να ειχε τους λογους του που εκανε τοσες κωλοτουμπες,που εγινε υπουργος της "επαρατης"κατα των πρωτων πιστευω του αλλα δεν μπορουμε να κατακρινουμε και οσους τους πειραζει αυτη η σταση του στα πραγματα και κατα τη γνωμη μου δικαιως τον βλεοουν με καχυποψια..
Και προσωπικα εχω σε πολυ μεγαλυτερη εκτιμηση αγωνιστες σαν τον καραγιωργα που μεχρι το τελος της ζωης του αρνηθηκαν να εξαργυρωσουν προνομια και εφυγαν αγνωστοι και ταπεινοι τιμωντας μεχρι κεραιας τα πιστευω τους παρα τα διασημα συμβολα της αριστερας που παντα εχουν μια δικαιολογια οποτε τους βολευει..αλλοι τις δεχονται τις δικαιολογιες αυτες, αλλοι οχι και δεν μπορει κανεις να κατηγορησει για αυτο κανενα..
Ενα ποτηρι μεχρι τη μρση ειναι η μισοαδειο η μισογεματο..οτι διαλεξει κανεις να βλεπει..
Pan (dvs)
24/05/2016, 12:53
Μπορει να εκρυβαν η οχι σκοπιμοτητες σιγουρα ομως δεν μπορει κανενα δημοσιο προσωπο να ειναι ανευ κριτικης..μπορει να ειχε τους λογους του που εκανε τοσες κωλοτουμπες,που εγινε υπουργος της "επαρατης"κατα των πρωτων πιστευω του αλλα δεν μπορουμε να κατακρινουμε και οσους τους πειραζει αυτη η σταση του στα πραγματα και κατα τη γνωμη μου δικαιως τον βλεοουν με καχυποψια..
Φυσικα και δεν ειναι υπερανω κριτικης.Πρεπει να τους γινεται και μαλιστα σκληρη.Καλο θα ητανε ομως πριν κριτικαρουμε καποιους απο αυτους,μεσα σε αυτους και τον Μικη,να βλεπουμε λιγο πιο σφαιρικα καποιες πραξεις τους.Το μεγεθος του ειναι πολυ μεγαλο για να τον βγαλουμε στο κλαρι για το τιποτε.
Να σημειωσω οτι ποτε δεν μου αρεσε σαν ανθρωπος,σαν στυλ,ακομη και σαν μουσικος καποιες φορες,δεν μου αρεσανε οι παρεες του κλπ,κλπ.
Specialized
24/05/2016, 15:07
Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμη, είναι οι Έλληνες του καναπέ (συνήθως) που τους ενοχλούν, ο Μίκης, οι αντιμνημονιακοί, το μνημόνιο, ο ΓΑΠ, ο Άδωνις, ο Χατζιδάκις, οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι κεντρώοι, όλα τα πάντα.
Ο Θεοδωράκης, πέρα από εξαίρετος μουσικός, πέρα από τα λάθη του (δεν υποστηρίζει ο ίδιος ότι είναι αλάθητος), έχει κάνει πολλά γι αυτό τον τόπο. Δεν έχει καταδικαστεί πολλάκις σε θάνατο τυχαία. Δεν έχει εξοριστεί για πλάκα. Δεν έχει βασανιστεί για ψύλλου πήδημα. Και φτάνει στα 90+ χρόνια του που θα μπορούσε να μην κάνει τίποτα και κατεβαίνει στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθεί. Και γράφει κάτι. Ε, τότε βγαίνει ο υπερ-ειδικός παπαρολόγος της εξάτμισης, στο moto.gr, να τον ακυρώσει :(
Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμη, είναι οι Έλληνες του καναπέ (συνήθως) που τους ενοχλούν, ο Μίκης, οι αντιμνημονιακοί, το μνημόνιο, ο ΓΑΠ, ο Άδωνις, ο Χατζιδάκις, οι αριστεροί, οι δεξιοί, οι κεντρώοι, όλα τα πάντα.
Ο Θεοδωράκης, πέρα από εξαίρετος μουσικός, πέρα από τα λάθη του (δεν υποστηρίζει ο ίδιος ότι είναι αλάθητος), έχει κάνει πολλά γι αυτό τον τόπο. Δεν έχει καταδικαστεί πολλάκις σε θάνατο τυχαία. Δεν έχει εξοριστεί για πλάκα. Δεν έχει βασανιστεί για ψύλλου πήδημα. Και φτάνει στα 90+ χρόνια του που θα μπορούσε να μην κάνει τίποτα και κατεβαίνει στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθεί. Και γράφει κάτι. Ε, τότε βγαίνει ο υπερ-ειδικός παπαρολόγος της εξάτμισης, στο moto.gr, να τον ακυρώσει :(
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Ας τα πει και κάποιος άλλος....!!!
Nostradamus
24/05/2016, 15:38
.
Καμια ιδεα πως θα ψησουμε τα υπολοιπα 6/7 να σταματησουν να ονειρευονται και να προσπαθουν εχουμε για το παραπανω ?
ο καλλιτεχνης και ειδικα τοσο μεγαλου διαμετρηματος οφειλει να ειναι πολιτικοποιημενος και οχι κομματικοποιημενος και να λεει την αποψη του με την οποια παντα καποιοι θα συμφωνησουν και καποιοι οχι
το λαθος που εκανε ο Μικυς ηταν οτι κομματικοποιηθηκε λεγοντας στον κοσμο τι να ψηφισει και τι οχι
και μαλιστα αλλαζοντας πολλες φορες ροτα και αφοριζοντας αυτους που μεχρι προτινος στηριζε-προτεινε
για το καλλιτεχνικο του εργο δεν υπαρχουν λογια....................
amyroukai
24/05/2016, 19:06
Αυτό με τις μεταπηδήσεις στελεχών σε κόμματα δεν είναι πρωτόλειο. Και δεν είναι κατ' ανάγκην κακό. Όταν βλέπεις πως το κόμμα φεύγει από τις αρχές σου, να πας σε άλλο κόμμα που λέει ότι τις στηρίζει είναι μάλλον το λογικό.
Κακό με ανθρώπους τέτοιας ηλικίας, τέτοιας διαδρομής, με αυτές τις εμπειρίες και γνώσεις είναι να βλέπεις πως έχουν φτάσει στο ίδιο αδιέξοδο με όλους εμάς. Ε ναι Μίκη, ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε λίγο σαλάτα. Να φύγει (είστε επικίνδυνοι για την χώρα, φύυυυυγετεεεεεε που ωρυόταν και ο Ανδρέας). Δεν είναι ανάγκη να είσαι Μίκης για να το διαπιστώσεις. Δεν πείραξαν τίποτα "παλιό" κακώς κείμενο, απλά προσέθεσαν δικά τους. Κρίμα.
Και...; Ποιόν λες για μετά; Αφού και άνθρωποι όπως ο Χαρίλαος, εξίσου αγωνιστές, βασανισμένοι, έμπειροι κλπ κλπ κλπ κλπ ήταν πουλημένοι "φίλοι μας" με την άλλη έννοια όπως είπες στο ανέκδοτο περιστατικό, ποιός μένει; Να πάμε όλοι μαζί Σούνιο να κάνουμε θεατρικό μονόπρακτο ο Αιγέας και τα μαύρα πανιά; Η εμπειρία τόσων χρόνων, τι λέει; Αυτό θα περίμενα να πει ένας άνθρωπος σαν τον Μίκη. Όχι το αυτονόητο, όχι να πετάει λάσπη μετά από τριάντα χρόνια σε έναν νεκρό (ασχέτως του αν είναι αληθινό το περιστατικό ή όχι).
AUFGEBRACHT
24/05/2016, 21:30
Αυτό με τις μεταπηδήσεις στελεχών σε κόμματα δεν είναι πρωτόλειο.
Μήπως θες να πεις κάτι άλλο; Πρωτότυπο ίσως; Πρωτόλειο είναι το πρώτο έργο συγγραφέα, δεν κολλάει εδώ...
amyroukai
24/05/2016, 21:34
Πρωτοφανές, βλακεία είπα όντως.
παιδια συγνωμη δηλαδη ακομα ασχολειστε με τους χορτασμενους;Κομματα των κρατικων χορηγησεων βουλευτες (δεξιοι αριστεροι ακροδεξιοι,κεντρωοι και μπλα μπλα) των 7000 ευρω το μηνα χωρια οι αμοιβες επιτροπων,καλλιτεχνες ,δημοσοιγραφοι, ανθρωποι του πνευματος και της τεχνης,θρησκευτικοι ηγετες, απο το μετεριζι του αγωνα για την δημοκρατια αλλα με backup πολλων εκατομυριων και μαζι τους τυχαρπαστοι και αδιστακτοι κακοποιοι (περι αυτου προκειται,βλεπε Ελληνικος Ερυθρος Σταυρος και τα αφεντικα του) με βαρυγδουπες και οργισμενες δηλωσεις κατα του συστηματος και της εξαθλιωσης του λαου.Αι σιχτιρ ολοι και ολα!Ηρθε η ωρα παθαμε και καιρος να μαθουμε.
amyroukai
24/05/2016, 21:50
ο ήδη χορτασμένος καλλιτέχνης, νομίζω δηλαδή, δεν έχει ανάγκη να κλέψει* όπως ο λίγουρος επαγγελματίας πολιτικός.
Το κακό είναι, ακριβώς όπως ο επαγγελματίας πολιτικός, δεν έχει να προτείνει λύσεις.
*με την επιφύλαξη όσων ακούγονται πολλά χρόνια τώρα για φοροδιαφυγή με πολλά μηδενικά.
Pan (dvs)
25/05/2016, 07:43
παιδια συγνωμη δηλαδη ακομα ασχολειστε με τους χορτασμενους;Κομματα των κρατικων χορηγησεων βουλευτες (δεξιοι αριστεροι ακροδεξιοι,κεντρωοι και μπλα μπλα) των 7000 ευρω το μηνα χωρια οι αμοιβες επιτροπων,καλλιτεχνες ,δημοσοιγραφοι, ανθρωποι του πνευματος και της τεχνης,θρησκευτικοι ηγετες, απο το μετεριζι του αγωνα για την δημοκρατια αλλα με backup πολλων εκατομυριων και μαζι τους τυχαρπαστοι και αδιστακτοι κακοποιοι (περι αυτου προκειται,βλεπε Ελληνικος Ερυθρος Σταυρος και τα αφεντικα του) με βαρυγδουπες και οργισμενες δηλωσεις κατα του συστηματος και της εξαθλιωσης του λαου.Αι σιχτιρ ολοι και ολα!Ηρθε η ωρα παθαμε και καιρος να μαθουμε.
Χαλασε η τελεια στο πληκτρολογιο σου βλεπω.:D
Ρε Ηλια φυσικα και ασχολουμαστε,αφου απο την τσεπη μας πληρωνονται.
Οσο για το τελευταιο,ΟΧΙ δεν μαθαμε ,ουτε θα μαθουμε ποτε.