View Full Version : Δολιοφθορά σε κάλυμμα και προσεχώς; στη μηχανή.
Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Τις τελευταίες μέρες βρίσκω σκισμένο το κάλυμμα της μηχανής (το σκίσιμο μάλλον έχει γίνει με κοπίδι). Υποψιάζομαι οτι το κάνει μια κάτοικος της πολυκατοικίας η οποία μας δημιουργεί προβλήματα τα οποία και κάνει στα κρυφά ώστε να μη γίνει αντιληπτή. Το έραψα αλλά το ξαναείδα σκισμένο. Με παρακολουθεί από το μπαλκόνι και όταν πηγαίνω για τρέξιμο οπότε και είναι σίγουρη οτι λείπω, κατεβαίνει και τη σκίζει. Πριν μερικούς μήνες μας χτύπαγε τα κουδούνια και όταν κατέβηκα να τους ζητήσω το λόγο, ο γιος της με απείλησε μα μαχαίρι, οπότε και πήγα στο τμήμα για να καταγραφεί η επίθεση. Αν έχει τύχει σε κάποιον κάτι αντίστοιχο θα ήθελα μια γνώμη στο πως να το χειριστώ.
Billymuse
22/05/2016, 21:12
Σε δικηγόρο κατευθείαν.
George_Sp
22/05/2016, 21:38
σε παρόμοιο θέμα έκανα αναφορά στην αστυνομία και έδειξα το χαρτί στο μέλος της οικογένειας με κάποιο ίχνος μυαλού και του εξήγησα οτι ανοχή τέλος και το επόμενο βήμα είναι δικαστήρια.
έχουν περάσει μήνες και δεν έχει ξαναγίνει το παραμικρό.
κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή αλλά όσο νωρίτερα κινήσεις διαδικασίες, τόσο πιο ήσυχο κεφάλι θα έχεις.
Όταν λες αναφορά μπορείς να μου εξηγήσεις τη διαδικασία; Το θέμα στη δική μου περίπτωση είναι πως και τα 3 μέλη της οικογένειας είναι κάφροι.
George_Sp
22/05/2016, 21:43
Όταν λες αναφορά μπορείς να μου εξηγήσεις τη διαδικασία;
κάλεσα περιπολικό για καταγραφή φθοράς στην ιδιοκτησία μου.
ήρθαν, εξακρίβωσαν τη φθορά και συνέταξαν την αναφορά
και σε 2 ημέρες πέρασα από το τμήμα να παραλάβω την έκθεσή τους πληρώνοντας ένα μικρό ποσό για την παραλαβή...νομίζω 3-4ευρώ (δε θυμάμαι καλά)
alexzafeir
22/05/2016, 21:54
Φιλε μου μηδέν ανοχή, μια πρωην συναδελφος της γυναικας μου την απειλουσε, ερχοτανε στο σπιτι μας φωναζε για θεματα της δουλειας τους και το τελικο την περιμενε στη εισοδο της πολυκατοικιας και της εσπρωξε....
1ο βημα : καταγγελια στην αστυνομια, αποτελεσμα μηδεν , την αλλη μερα γελουσε στην δουλεια ...
2ο βημα: εξωδικο - αποτελεσμα μια ηλιθια απαντηση απο την δικηγορο της
3ο βημα: μήνυση για προκληση σωματικων βλαβων - κοινοποιηση στην δουλεια - αποτελεσμα εχασε την δουλεια της , εκλαιγε στο δικαστηριο, υπεγραψε οτι δεν θα ξαναενοχλησει, δεν την ξαναειδαμε ποτε....
καθε περιπτωση και ξεχωριστη αλλα συμβουλευω μηδεν ανοχη ....τωρα που το προβλημα ειναι σχετικα μικρο
Με προβληματίζει οτι επειδή (προς το παρόν) είναι μόνο στο κάλυμμα μήπως θεωρήσουν οτι δε συντρέχει λόγος να γίνει αναφορά. Επίσης ξέχασα να αναφέρω οτι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας πουλάνε τρέλλα οτι δήθεν δεν ξέρουν τι κάνει οπότε και δεν αποκλείω να δεχτώ επίθεση. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε σταματήσει να τους μιλάμε κάτι το οποίο τους εκνευρίζει.
George_Sp
22/05/2016, 22:02
Με προβληματίζει οτι επειδή (προς το παρόν) είναι μόνο στο κάλυμμα μήπως θεωρήσουν οτι δε συντρέχει λόγος να γίνει αναφορά. Επίσης ξέχασα να αναφέρω οτι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας πουλάνε τρέλλα οτι δήθεν δεν ξέρουν τι κάνει οπότε και δεν αποκλείω να δεχτώ επίθεση. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε σταματήσει να τους μιλάμε κάτι το οποίο τους εκνευρίζει.
ε...κάλεσέ τους για ένα φαγητό και κρασί.
δε χρειάζεται αδερφέ να υπάρξει συνέχεια. ξεκίνα από τώρα να είσαι καλυμμένος για να μην τρέχεις αργότερα.
To "καλό" με τη δική σου υπόθεση alexzafeir είναι το άτομο που σας ενοχλούσε το έκανε στα φανερά και είχατε αποδείξεις. Στη δική μου περίπτωση είναι πιο δύσκολο γιατί αυτή που μου δημιουργεί προβλήματα με παρακολουθεί συνέχεια και ξέρει πότε να "χτυπήσει".
alexzafeir
22/05/2016, 22:07
Εννοείται σταμάτα οποιαδήποτε επικοινωνία , τήρησε μια στάση αδιάφορη, μην ανοίξεις καμιά συζήτηση....
George_Sp
22/05/2016, 22:07
αν είσαι σίγουρος οτι την επόμενη φορά που θα φύγεις θα κατέβει να κάνει ζημιά με μαχαίρι ή οτιδήποτε άλλο ζήτα έναν αστυνομικό με πολιτικά να την τσακώσει στα πράσα την ώρα που το κάνει. game over.
alexzafeir
22/05/2016, 22:10
αργα ή γρηγορα θα την δουνε .... κανε οτι πας για τρεξιμο και περιμενε γωνια για 10 λεπτα......στην αρχη δεν ειχαμε μαρτυρες αλλα ευτυχως μας συμβουλεψαν να μην ανταποδωσουμε απειλές και γενικα να μην τους δωσουμε κατι να εχουν εναντίον μας
Καταρχήν να ενημερώσω πως ό, τι κάνει φροντίζει να μην είναι κανένας μπροστά, (τη μηχανή τη βάζω στο πεζοδρόμιο μπροστά από την πολυκατοικία, δεν έχουμε parking) και όταν δεν έχει κόσμο στο πεζοδρόμιο ή το δρόμο, οπότε είναι εξαιρετικά δύσκολο να την πιάσω στα πράσα. Αυτό το γράφω και σε σχέση με αυτό που ανέφερε ο george_sp για τον αστυνομικό με πολιτικά, άσε που το βλέπω μάλλον δύσκολο να δεχθούν να γίνει κάτι τέτοιο από το τμήμα.
Νομίζω πως το πρώτο που θα πρέπει να κάνω είναι να καλέσω περιπολικό να καταγραφεί η φθορά γιατί μέχρι να την πιάσω στα πράσα.....
sapphire
22/05/2016, 22:18
Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι είναι δυστιχισμένοι και ξεσπάνε στους άλλους ...ειδικά στους καιρούς που ζούμε.Το καλύτερο πιστεύω θα ήταν να προσπαθήσεις να τους πιάσεις με το καλό και να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μια φιλική σχέση, στην τελική γείτονες είστε . Τώρα αν μπεις στο τρυπάκι να τους κυνηγήσεις νομικά κτλπ μπαίνεις σε άγνωστα νερά τα οποία μόνο χρόνο θα σου σπαταλήσουν και σίγουρα θα τους εκνευρίσουν , πόσο μάλλον όταν κάποιος σε απειλεί με μαχαίρι ..ένας θεός ξέρει τι είναι διατεθειμένος να κάνει. Μεταξύ μας είσαι σίγουρος ότι η συμπεριφορά σου είναι σωστή; γιατί για να σου βγάλει ο άλλος μαχαίρι πρέπει να είναι τρελός .........
sugariasgeorge
22/05/2016, 22:24
Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι είναι δυστιχισμένοι και ξεσπάνε στους άλλους ...ειδικά στους καιρούς που ζούμε.Το καλύτερο πιστεύω θα ήταν να προσπαθήσεις να τους πιάσεις με το καλό και να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μια φιλική σχέση, στην τελική γείτονες είστε . Τώρα αν μπεις στο τρυπάκι να τους κυνηγήσεις νομικά κτλπ μπαίνεις σε άγνωστα νερά τα οποία μόνο χρόνο θα σου σπαταλήσουν και σίγουρα θα τους εκνευρίσουν , πόσο μάλλον όταν κάποιος σε απειλεί με μαχαίρι ..ένας θεός ξέρει τι είναι διατεθειμένος να κάνει. Μεταξύ μας είσαι σίγουρος ότι η συμπεριφορά σου είναι σωστή; γιατί για να σου βγάλει ο άλλος μαχαίρι πρέπει να είναι τρελός .........
:eyepop::eyepop::eyepop:
Στην πρώτη σου πρόταση έπεσες μέσα, μιλάμε για μια γυναίκα η οποία απ' οτι έχω καταλάβει, επειδή τη βρίζει ο άντρας της προσπαθεί να ξεσπάσει σ' εμάς. Βγαίνει στο μπαλκόνι και προσβάλλει τη μητέρα μου επειδή ταίζει τις γάτες στην αυλή (το οποίο δε γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο αλλά εξ' αποστάσεως), έχει χτυπήσει γάτα στο κεφάλι και τη σώσαμε την τελευταία στιγμή. Ο άντρας της βρίζει τον όροφο που μένουμε επειδή καθυστερεί να κατέβει το ασανσέρ. Όσο για το αν ο γιος τους που μας έβγαλε μαχαίρι(είναι 18) είναι τρελλός δεν το αποκλείω, άλλωστε ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος. Και σκέψου οτι τους έχουμε βοηθήσει στο παρελθόν αρκετές φορές σε προβλήματα που είχαν και πριν αρκετά χρόνια όταν ο γιος τους είχε βάλει φωτιά στο σπίτι, στη μητέρα μου πήγε και τους έσβησε τη φωτιά. Και το ευχαριστώ το εισπράτουμε τώρα. Για να σου δώσω να καταλάβεις για τι άτομα μιλάμε, ο άντρας δε δουλεύει (κοπροσκυλιάζει όλη μέρα στο καφενείο), η μάνα δε δουλεύει και είχαν πάρει γυναίκα για να τους κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Και μετά κλαίγονται οτι έχουν προβλήματα, λες και οι υπόλοιποι δεν έχουμε, λες και πρέπει να τους υπηρετούμε. Εσύ στη θέση μου τι θα έκανες; Μιλάμε για θρασύδειλους και παρτάκηδες όσο δεν πάει.
George_Sp
22/05/2016, 22:34
αν η περιγραφή της οικογένειας στέκει τότε απλά προχωράς με το νόμιμο τρόπο, καταγγελία στο ΑΤ και εξώδικο από το δικηγόρο σου.
sugariasgeorge
22/05/2016, 22:38
. Εσύ στη θέση μου τι θα έκανες; .
.
νομιζω οτι εχει ηδη απαντηθει απο τον αλεξανδρο..
1ο βημα: καταγγελια στην αστυνομια
2ο βημα: εξωδικο
3ο βημα: μήνυση
:wave2:
sapphire
22/05/2016, 22:49
Δυστυχώς έχεις μπλέξει από ότι φαίνεται ..λογικό είναι που σου λένε τα παιδιά να κινηθείς με τον νόμιμο τρόπο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα βγάλεις άκρη η θα χειροτερεψεις τα πράγματα . Δύο φορές μου έχει τύχει στο παρελθόν παρόμοια περίπτωση , την μια φορά αναγκάστηκα να αλλάξω σπίτι για να βρω την ηρεμία μου ..ο τύπος για να φανταστείς μου είχε πει ότι θα με σκοτώσει ( δεν είχα φερθεί και εγώ με τον καλύτερο τρόπο).Στην άλλη περίπτωση μιας και είχα εμπειρία από την προηγούμενη υπόθεση τον έπιασα ήρεμα και ωραία από την αρχή του τα είπα έξω από τα δόντια και τα βρήκαμε .Δοκίμασε μια με ωραίο τρόπο και αν δεν κάτσει ενήργησε αναλόγως ..γενικά είναι να μην μπλέξεις φίλε μου.
Όταν είχα πάει στο τμήμα για να καταγραφεί το περιστατικό με το μαχαίρι, μου είχαν πει οτι μπορώ να κάνω και εισαγγελική παραγγελία ώστε να τους αποτρέψουμε από το να μας δημιουργούν προβλήματα. Δυστυχώς τότε δεν το έκανα και το μετάνιωσα, γιατί τώρα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να πειστεί ένας εισαγγελέας να διατάξει εισαγγελική παραγγελία για το σκίσιμο της κουκούλας. Ξέχασα να γράψω και το καλύτερο. Η ιδέα για να μου σκίσει την κουκούλα, είμαι σίγουρος οτι της μπήκε ως εξής: Μια μέρα κατέβηκα να ράψω μια μικρή τρύπα που υπήρχε, μάλλον από γάτα, και με είδε αυτή από το μπαλκόνι οπότε και της μπήκε η ιδέα να τη σκίζει. Σατανικό;
sapphire
22/05/2016, 22:55
Το ενδεχόμενο να την σκίζουν όντως οι γάτες δεν παίζει ;
George_Sp
22/05/2016, 22:55
Όταν είχα πάει στο τμήμα για να καταγραφεί το περιστατικό με το μαχαίρι, μου είχαν πει οτι μπορώ να κάνω και εισαγγελική παραγγελία ώστε να τους αποτρέψουμε από το να μας δημιουργούν προβλήματα. Δυστυχώς τότε δεν το έκανα και το μετάνιωσα, γιατί τώρα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να πειστεί ένας εισαγγελέας να διατάξει εισαγγελική παραγγελία για το σκίσιμο της κουκούλας. Ξέχασα να γράψω και το καλύτερο. Η ιδέα για να μου σκίσει την κουκούλα, είμαι σίγουρος οτι της μπήκε ως εξής: Μια μέρα κατέβηκα να ράψω μια μικρή τρύπα που υπήρχε, μάλλον από γάτα, και με είδε αυτή από το μπαλκόνι οπότε και της μπήκε η ιδέα να τη σκίζει. Σατανικό;
μπορείς να κάνεις εισαγγελική παραγγελία έως και 3 μήνες από την καταγγελία στο ΑΤ.
Sapphire, μιλάμε για περίπτωση, να σκεφτείς οτι κατέβαινε στην αυλή και άφηνε επίτηδες τη βρύση ανοιχτή για να φανεί οτι την ξεχνάει η μητέρα μου επειδή βάζει νερό στις γάτες.
Sapphire, μιλάμε για περίπτωση, να σκεφτείς οτι κατέβαινε στην αυλή και άφηνε επίτηδες τη βρύση ανοιχτή για να φανεί οτι την ξεχνάει η μητέρα μου επειδή βάζει νερό στις γάτες. Για γάτες δεν πάιζει γιατί φαίνεται οτι είναι σκισμένη με εργαλείο. Γενικά προσπαθεί σε ό, τι κάνει να μη φαίνεται ως δολιοφθορά αν και στοσυγκεκριμένο δε νομίζω να τα κατάφερε.
359412
sapphire
22/05/2016, 23:01
Στο λέω γιατί οι γάτες έχουν μια μανία με τα μηχανάκια .. τόσες φορές τις έχω βρει να κοιμούνται στο κάθισμα κάτω από την κουκούλα :lol: και μου έχουν ανοίξει κάμποσες τρύπες . Ξέρω τι μου λες , είναι δυστυχισμένοι άνθρωποι που απλά δεν έχουν τι να κάνουν και τα βάζουν με τους γύρω τους .
**
Σίγουρα δεν έχει γίνει από γάτες , τώρα είδα την φωτογραφία .
basilis_k6
22/05/2016, 23:18
αν αυτο το έκανε γατα μάλλον πρεπει να φοβάσαι τη γατα και οχι τη γρια :lol:
σορυ για το γελακι..
οι τυποι ειναι επικυνδινοι? εχεις οικογενια κτλ? αυτα εχουν σημασια και οχι η κουκουλα.
Μένω με τους γονείς μου, κοίτα επειδή είναι θρασύδειλοι, ακόμα και να ήθελαν το βρίσκω απίθανο να μας έκαναν κάτι σοβαρό μπροστά μας.
basilis_k6
22/05/2016, 23:29
Μένω με τους γονείς μου, κοίτα επειδή είναι θρασύδειλοι, ακόμα και να ήθελαν το βρίσκω απίθανο να μας έκαναν κάτι σοβαρό μπροστά μας.
τοτε απλα αγνοησε τους κανονικα. αστην ετσι αλλωστε δεν βρεχει και αν εχεις και αλλο κρουσμα ακολουθησε την πιο νομιμη και εξυπνη οδο οπως σου ειπαν και τα παιδια.
taisteal
22/05/2016, 23:34
Να βαζεις τη μηχανη σε παρκινγκ..
Και ξεκινησε τις νομιμες διαδικασιες εναντιον τους.
Οι ουρακοταγκοι οταν βλεπουν ανοχη παιρνουν περισσοτερο θαρρος.
Το θέμα ξέρεις ποιο είναι; Οτι αυτή επειδή δεν της μιλάω συνεχίζει και το κάνει. Σήμερα βρήκα τη μισή κουκούλα σηκωμένη. Δε γίνεται μια φορά και τέλος. Και το χειμώνα που θα βρέχει τι θα κάνω; Θα πρέπει να το ράβω συνέχεια; Πιστεύω πως αν δει οτι το αφήνω έτσι θα κάνει κάτι χειρότερο για να με αναγκάσει να ασχοληθώ με αυτό που κάνει. Πριν αρχίσει η ιστορία με το κάλυμμα, έβαζε μια πέτρα κάτω από τη μηχανή ή όταν πήγαινα βόλτα και επέστρεφα έβλεπα την πέτρα εκεί που την παρκάρω. Τώρα αυτό με την κουκούλα. Από τη μια λέω να μην ασχολούμαι αλλά βλέπεις που καταλήγεις όταν το αφήνεις.
Αν πάρω τη μηχανή από εκεί που τη βάζω και την πάω σε parking, θα κάνω αυτό ακριβώς που θέλει να πετύχει.
taisteal
22/05/2016, 23:39
Αν πάρω τη μηχανή από εκεί που τη βάζω και την πάω σε parking, θα κάνω αυτό ακριβώς που θέλει να πετύχει.
Εγω θα την πηγαινα σε parking την μοτο μου,αλλα δεν εχεις αδικο.
Καμερα παιζει να μπει εκει;;
Έκανα μια μικρή αναζήτηση για κάμερα, αλλά επειδή μένουμε στον έβδομο ανεβαίνει πολύ το κόστος για να κάνει σωστή λήψη από τόσο μεγάλη απόσταση, και ειδικά όταν έχει σκοτάδι. Επίσης μου είπαν οτι επειδή το πεζοδρόμιο είναι δημόσιος χώρος, αν χρησιμοποιήσεις το video ως αποδεικτικό στοιχείο μπορεί να φας πρόστιμο από την αρχή προστασίας.
sugariasgeorge
22/05/2016, 23:48
Έκανα μια μικρή αναζήτηση για κάμερα, αλλά επειδή μένουμε στον έβδομο ανεβαίνει πολύ το κόστος για να κάνει σωστή λήψη από τόσο μεγάλη απόσταση, και ειδικά όταν έχει σκοτάδι. Επίσης μου είπαν οτι επειδή το πεζοδρόμιο είναι δημόσιος χώρος, αν χρησιμοποιήσεις το video ως αποδεικτικό στοιχείο μπορεί να φας πρόστιμο από την αρχή προστασίας.
οχι απαραιτητα....
συμβουλεψου δικηγορο...
.
και σου ξαναλεω...
1ο βημα: καταγγελια στην αστυνομια
2ο βημα: εξωδικο
3ο βημα: μήνυση
Εννοείς να κάνω τα 3 βήματα ανεξάρτητα από το αν έχω video με αποδεικτικό υλικό;
Αν έχει κάποιος υπίψη του κάμερα αξιόπιστη θα παρακαλούσα να την αναφέρει γιατί όσο και να έψαξα δε βρήκα κάτι που να ταιριάζει στην περίπτωση.
mouse112
23/05/2016, 00:06
ip camera ...ασε 3 μερες ανοιχτο ενα pc ...δες αν όντως ειναι αυτοί...δεν αναφερεις πουθενα το video
και μετα προχορας τα 1.2.3
εγω θα τα εκανα πανω μου... μην εβλεπα καμια μερα ξάπλα την μοτο...:(
spyrakos35
23/05/2016, 07:00
Ρε αγορι μου, βρες ενα γκαραζ να μη δεις τιποτα σελες η ρεζερβουαρ με κοπιδιες την επομενη φορα.....
doctoras
23/05/2016, 08:33
μη σου κάτσει είναι καλά ξεμπερδέματα
ο τρελός της πολυκατοικίας / χωριού βρίσκεται παντού και λόγο της δυστυχίας της κρίσης αποτρελαίνονται ακόμη περισσότεροι
κινήσου νόμιμα και ψύχραιμα
Πλάκα έχετε με αστυνομίες κλπ. Δεν πιάνουν στους κάφρους αυτά.
Εγώ θα έστηνα Καραούλι κοντά στην μοτο, και όταν εμφανιζόταν με το κοπίδι θα την τακτοποιούσα καταλλήλως με τέτοιο τρόπο που να κουνηθεί το μυαλό της και να έρθει στα ίσα του. Το τονίζω, εγώ έτσι θα έκανα, δεν προτρέπω εσένα να το κάνεις αλλά έχεις πολλούς τρόπους να αντιδράσεις πχ πας νύχτα που χρειάζονται το φως και κλείνεις τον διακόπτη από τον μετρητή της του ρεύματος. Μία δυο τρεις κάποια στιγμή θα συνέλθει. ή τους κλείνεις το νερό (δοκιμασμένη λύση με ππρα γείτονα στην πολυκατοικία που έμενα παλιότερα). Μας είχε ζαλίσει τα ούμπαλα με διάφορους τρόπους μέχρι και καραμπίνα έβγαλε σε άγνωστο που παρκάρισε το αυτοκίνητό του σε θέση που θεωρούσε δικιά του. Είχαμε κοινό φωταγωγό μπάνιου οπότε όποτε έμπαινε για μπάνιο τον άκουγα και του έκλεινα το νερό χαχαχαχαχα το θυμάμαι και γελάω ακόμα. Κατέβαινε με την ρόμπα και τις σαπουνάδες να ανοίξει την βάνα αφού πρώτα ρωτούσε τους άλλους αν είχαν νερό. Πρέπει να το έκανα πάνω από 10 φορές και τελικά κατάλαβε. Δεν μας ξαναενόχλησε.
επόμενη φορά που θα πας για τρέξιμο, μου λες να έρθω με τον τηλεφακό και να στηθώ στο παραδίπλα τετράγωνο
θα το κάνουμε αυτό τρεις τέσσερεις φορές και θα τις πάρεις και θα πας στο τμήμα
αν σου πει κανείς γιατί βγάζεις φωτογραφίες, τους λες εγώ τη μηχανή μου βγάζω φωτογραφία, τρέχει τίποτα;
αν δεν βαριέσαι να στήσεις κάμερα στο κάγκελο του μπαλκονιού
το ότι η φθορά έγινε στο κάλυμμα μόνο είναι αδιάφορο. δεν επιτρέπεται ούτε τη σκόνη που έχουν οι καθρέφτες να πειράξουν, που λέει ο λόγος.
Η εισαγγελική παραγγελία δεν είναι και τίποτα, κάν'το!
Πας στον εισαγγελέα (στην Ευελπίδων πχ, αν είσαι Αθήνα),
παίρνεις εκεί μια φόρμα (με κάτι ψιλο-παράβολα, 2-3 ευρώ? δε θυμάμαι),
γράφεις τα όποια παράπονά σου από τον γείτονα,
το παίρνει ο εισαγγελέας (έχει ουρά, εσένα δε σε βλέπει, τα χαρτιά παίρνει),
το υπογράφει και στο επιστρέφει
και το πας μετά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου.
Αυτοί καλούν τον γείτονα και του λένε το και το.
Δε συμβαίνει κάτι άλλο...(εκτός από την πιθανότητα να κάνει και αυτός μια εισαγγελική παραγγελία σε εσένα :D, ο "δικός μου" έτσι έκανε).
Δείχνει όμως στον έτσι ότι τα έχεις "πάρει", σοβαρολογείς και ετοιμάζεσαι να κινηθείς νομικά.
Αν δε σταματήσει να σε ενοχλεί, στέλνεις και εξώδικο (αυτό στοιχίζει κάτι τις παραπάνω).
Από εκεί και πέρα..βλέπεις.
Ειδικά πάντως από τη στιγμή που λες πως είναι θρασύδειλοι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα με την εισαγγελική παραγγελία (είτε "απαντήσουν" είτε όχι) να σε αφήσουν ήσυχο.
Στη δική μου περίπτωση (όπου μας έβριζαν οικογενειακώς και συχνά πυκνά με απειλούσαν με ξύλο ή και τη ζωή μου (τ.κ. ...)), αν και μου έκανε στα καπάκια εισαγγελική παραγγελία (με ψέματα, αλλά δεν έχει σημασία), τη συμπεριφορά αυτή την έκοψαν μαχαίρι (κότες λειράτες :D).
Συνέχισαν άλλη σκατένια συμπεριφορά βέβαια (που την είχαν και από πριν), αλλά οι βρισιές/απειλές κόπηκαν μαχαίρι..
(μετά 2ου εξώδικου, κόψανε και τη 2η συμπεριφορά).
Όπως λοιπόν σου τα είπαν και νωρίτερα, ξεκίνα με την εισαγγελική παραγγελία, δεν είναι τίποτα (λίγο χρόνο μόνο).
Μπορεί να ησυχάσεις.
Αποδείξεις σε αυτή τη φάση δε χρειάζονται, μόνο τον πόνο σου λες :D
Συνεχίζεις με εξώδικο. Ούτε αυτό θέλει αποδείξεις. Τον πόνο σου λες, πιο επίσημα.
Κατά πάσα πιθανότητα, με κάτι από τα παραπάνω θα ησυχάσεις (από τα χοντρά, γιατί μλκες γείτονες θα συνεχίσουν να είναι).
Δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να πας δικαστήρια...
motoexelixis
23/05/2016, 09:51
sorry κιολας αδερφε, αν αν σε περιπτωση που πιστευεις οτι εισαι 100% σωστος, και δεν εχεις κανει καμια μ@λακια ωστε να τους μπαινεις στο ματι, αν και μονο τοτε, το τονιζω αυτο, θα επιανα το κωλοπαιδι που εβγαλε μαχαιρι και θα το εκανα αχρηστο, οχι δυο τρεις σφαλιαρες, αλλα απλως αχρηστο για καμια εβδομαδα, και θα το εκανα αμεσως οταν με απειλουσε με το κωλομαχαιρο του. Εννοειται οτι θα φροντιζα να το μαθει οχι μονο η πολυκατοικια, αλλα ολη η γειτονια.
Ενα πραγμα εχω μαθει στη ζωη μου μεχρι τωρα, για να φερθεις πολιτισμενα, πρεπει ο απεναντι να ξερει, η να ειναι σε θεση να καταλαβει τι θα πει πολιτισμος, ανθρωπος που βγαζει μαχαιρι με το τιποτα, εστω και αν ειναι απλα τσαμπα μαγκας, δε μπορει να καταλαβει διαφορετικης αντιμετωπισης, και οτι κανει θα στο κανει στα υπουλα.
Δε σε προτρεπω, ουτε εσενα ουτε καποιον αλλο να φερθεις ετσι, τη γνωμη μου λεω απλως εστω και αν κρινεται ως λαθος.
Δε μπορω πραγματικα να φανταστω να με απειλησει το γ@μηδακι με μαχαιρι εμπρος στη μουρη μου, και να μη χρησιμοποιησω οτι γνωριζω για να αμυνθω, και να το ριχνω στην πολιτισμενη συζητηση, με τον ουγκανο!!!
Επίσης μου είπαν οτι επειδή το πεζοδρόμιο είναι δημόσιος χώρος, αν χρησιμοποιήσεις το video ως αποδεικτικό στοιχείο μπορεί να φας πρόστιμο από την αρχή προστασίας.
το λένε συχνά αυτό...
... έχουμε καταλήξει να προστατεύουμε τους εγκληματίες
ΤΙΙΙ?!? ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ?! ΠΡΟΣΤΙΜΟΟΟΟ
yaaaay
Tycho Moon
23/05/2016, 11:09
@Ιnfini: Φίλε μου, διάβασα την ιστορία σου, και είναι όντως ενοχλητικό αυτό που σου συμβαίνει. Το γεγονός όμως ότι παρκάρεις τη μηχανή σου στο πεζοδρόμιο (που απαγορεύεται), δεν σε βοηθάει και ιδιαίτερα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να απλώνει το χέρι του στην περιουσία του άλλου. Απλά στο επισημαίνω, γιατί στην περίπτωση που κινηθείς νομικά, ενδέχεται να ζημιωθείς ΚΑΙ εσύ...
Καλά ξεμπερδέματα..
skylaros
23/05/2016, 11:41
Μπορούμε να κάνουμε μια συνάντηση σπίτι σου, να ταΐσουμε και τις γάτες να αράξουμε και στο πεζοδρόμιο, να παίξουμε με τα φώτα και το ασανσέρ. Νομίζω το να δουν 30-40 μαντραχαλέους παρέα σου θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.
Σήμερα άφησα επίτηδες την κουκούλα σηκωμένη από τη μέση και πίσω όπως την άφησε, ώστε να τη δουν οι γείτονες. Επισυνάπτω ένα link της αρχής προστασίας για βιντεοεπιτήρηση.
http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,124846&_dad=portal&_schema=PORTAL#1
Πλάκα έχετε με αστυνομίες κλπ. Δεν πιάνουν στους κάφρους αυτά.
Εγώ θα έστηνα Καραούλι κοντά στην μοτο, και όταν εμφανιζόταν με το κοπίδι θα την τακτοποιούσα καταλλήλως με τέτοιο τρόπο που να κουνηθεί το μυαλό της και να έρθει στα ίσα του. Το τονίζω, εγώ έτσι θα έκανα, δεν προτρέπω εσένα να το κάνεις αλλά έχεις πολλούς τρόπους να αντιδράσεις πχ πας νύχτα που χρειάζονται το φως και κλείνεις τον διακόπτη από τον μετρητή της του ρεύματος. Μία δυο τρεις κάποια στιγμή θα συνέλθει. ή τους κλείνεις το νερό (δοκιμασμένη λύση με ππρα γείτονα στην πολυκατοικία που έμενα παλιότερα). Μας είχε ζαλίσει τα ούμπαλα με διάφορους τρόπους μέχρι και καραμπίνα έβγαλε σε άγνωστο που παρκάρισε το αυτοκίνητό του σε θέση που θεωρούσε δικιά του. Είχαμε κοινό φωταγωγό μπάνιου οπότε όποτε έμπαινε για μπάνιο τον άκουγα και του έκλεινα το νερό χαχαχαχαχα το θυμάμαι και γελάω ακόμα. Κατέβαινε με την ρόμπα και τις σαπουνάδες να ανοίξει την βάνα αφού πρώτα ρωτούσε τους άλλους αν είχαν νερό. Πρέπει να το έκανα πάνω από 10 φορές και τελικά κατάλαβε. Δεν μας ξαναενόχλησε.
ακριβως αυτο...με κατι τετοιους το δικαστηριο γινεται επι τοπου....
Αυτό με την προυπόθεση οτι θα την πιάσεις στα πράσα, πράγμα δύσκολο, και πως θα είσαι σίγουρος οτι δε ξανακάνει το ίδιο ή κάτι άλλο μετά από 5-6 μήνες, ώστε να μην το προχωρήσεις νομικά.
MG-KTiNoS
23/05/2016, 20:18
Πάρε μι ολοκαίνουργια κουκούλα της π...ς βάλτη και μετά κάνε πως φεύγεις και κρύψου κάπου εκεί.
Μόλις τη δεις να τη σκίζει βγες και σπάστης τα μούτρα.
Μόλις έρθει ο γιός της σπάστου το κεφάλι.
Μετά κάνε μήνυση ότι σου επιτέθηκαν και σ έδειραν.
chester24
23/05/2016, 20:39
Μπορεις επισης να ριξεις "αδεια", για να πιασεις "γεματα".
Αν ξερεις οτι οντως ειναι αυτη που χαλαει την κουκουλα, την επομενη φορα που θα την ξαναδεις σκισμενη,
βρες την (υποτιθεται) τυχαια πες της σε φαση χαλαρη σαν να μην συμβανει τιποτα μεταξυ σας...:
"Παλι μου εσκισαν την κουκουλα κυρια μ@λ@κω μου.... Ευτυχως που εβαλα καμερα και επιτελους θα δω στο βιντεο ποιος την χαλαει"
Αν ειναι τοσο χαζη και θρασυδειλη οσο περιγραφεις, πιθανοτατα θα σταματησει.
skylaros
23/05/2016, 20:45
Να τους πιάσεις να τους μιλήσεις στα ίσια.
http://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_193393.html
παρε κατι τετοιο για να εχεις αποδειξεις και να τους το τριψεις για αρχη στη μουρη...η συγκεκριμενη ειναι πολυ καλη και δουλευει, καταγραφει μονη της και κραταει μνημες στελνει ειδοποιησεις...
ε μετα αμα δε δουλεψει ουτε οταν της το τριψεις στη μουρη ουτε με την εισαγγελικη παραγγελεια, δωσε ενα 50αρικο σε τπτ καλοπαιδα να της κατεβασουν τη πορτα για αρχη....δε νομιζω να σε ξαναπειραξουν :lol:
SHOOTER045
24/05/2016, 07:26
http://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_193393.html
παρε κατι τετοιο για να εχεις αποδειξεις και να τους το τριψεις για αρχη στη μουρη...η συγκεκριμενη ειναι πολυ καλη και δουλευει, καταγραφει μονη της και κραταει μνημες στελνει ειδοποιησεις...
ε μετα αμα δε δουλεψει ουτε οταν της το τριψεις στη μουρη ουτε με την εισαγγελικη παραγγελεια, δωσε ενα 50αρικο σε τπτ καλοπαιδα να της κατεβασουν τη πορτα για αρχη....δε νομιζω να σε ξαναπειραξουν :lol:
Ολόκληρο 50αρικο!!!!
Έχω τζάμπα λύση.
Να πει οτι στον τρίτο μένει ελεγκτής του μετρό :D
"Παλι μου εσκισαν την κουκουλα κυρια μ@λ@κω μου.... "
:lol:
επόμενη φορά που θα πας για τρέξιμο, μου λες να έρθω με το SNIPER να στηθώ στο παραδίπλα τετράγωνο
και μόλις εμφανιστεί να την σκοτώσω την κολογρια
αν σου πει κανείς γιατί πυροβολας, τους λες εγώ τη μηχανή μου ντουφεκαω, τρέχει τίποτα;
αν δεν βαριέσαι να στήσεις μυδραλιοβόλο στο κάγκελο του μπαλκονιού
το ότι η φθορά έγινε στο κάλυμμα μόνο είναι αδιάφορο. δεν επιτρέπεται ούτε τα μυγάκια που περνάνε απο πάνω να ψεκάζουν, που λέει ο λόγος.
ελα ρε FIXED! :D