View Full Version : προστιμο για διπλωμα
BagdaCity
25/05/2016, 10:29
παιδια ειμαι 16 και εχω δωσει σηματα και περιμενω τοσο καιρο να δωσω οδηγηση..εχουν απεργεια και ειμαι σε λιστα αναμονης...αλλα χρειαζομε το dy για να παω στη δουλεια το πρωι..αν με σταματησουν και τους δειξω την καρτελα οτι εχω δωσει σηματα και το παιξω λιγο καλο παιδι λετε να με αφησουν..εμενα αλλο με προβληματιζει.αν φαω δικαστηριο πληρωνω κανα προστιμο στανταρ..δηλαδη και να παω διπλωμα στο δικαστηριο θα πληρωσω επειδη δεν το χα μαζι μου οταν με πιασαν?:confused:
sapila racing
25/05/2016, 10:31
παιδια ειμαι 16 και εχω δωσει σηματα και περιμενω τοσο καιρο να δωσω οδηγηση..εχουν απεργεια και ειμαι σε λιστα αναμονης...αλλα χρειαζομε το dy για να παω στη δουλεια το πρωι..αν με σταματησουν και τους δειξω την καρτελα οτι εχω δωσει σηματα και το παιξω λιγο καλο παιδι λετε να με αφησουν..εμενα αλλο με προβληματιζει.αν φαω δικαστηριο πληρωνω κανα προστιμο στανταρ..δηλαδη και να παω διπλωμα στο δικαστηριο θα πληρωσω επειδη δεν το χα μαζι μου οταν με πιασαν?:confused:
Kαι πρόστιμο παίζει, και μετα να μην μπορείς καν να βγαλει ςδίπλωμα για 3 χρόνια παίζει, κι αν εχεις και καποιο ατυχημα παίζει και να τρέχεις ολη σου την ζωή.
Bladerunner
25/05/2016, 10:39
Ναι, μπορεί και να στη χαρίσουν. Αν όχι, που είναι και το πιο πιθανό, σου επιβάλλεται πρόστιμο 200 ευρώ και γίνεται μήνυση για το ποινικό. Η ποινή που προβλέπεται είναι ένας ως δώδεκα μήνες φυλάκιση.
Τα παραπάνω είναι το καλό σενάριο.
Αν προκαλέσεις ατύχημα δεν σε καλύπτει η ασφάλεια (λόγω μη διπλώματος) και αποζημιώνεις τον άλλον από την τσέπη σου. Επίσης, αν με το ατύχημα προκάλεσες σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο, το δικαστήριο σου στερεί το δικαίωμα απόκτησης διπλώματος για τουλάχιστον δέκα χρόνια.
Ζύγισέ τα κι αποφάσισε.
SHOOTER045
25/05/2016, 10:58
Αυτό με την απεργία έχει παραγινει
Κανε λιγο υπομονη. Απο το να φας καμπανα ή να πληρωνεις κερατιατικα πηγαινε με τα ποδια.
sergiosm
25/05/2016, 11:22
χρειαζομε το dy για να παω στη δουλεια το πρωι..
Υπάρχουν και ΜΜΜ φίλε μου.
Ναι, μπορεί και να στη χαρίσουν. Αν όχι, που είναι και το πιο πιθανό, σου επιβάλλεται πρόστιμο 200 ευρώ και γίνεται μήνυση για το ποινικό. Η ποινή που προβλέπεται είναι ένας ως δώδεκα μήνες φυλάκιση.
Τα παραπάνω είναι το καλό σενάριο.
Αν προκαλέσεις ατύχημα δεν σε καλύπτει η ασφάλεια (λόγω μη διπλώματος) και αποζημιώνεις τον άλλον από την τσέπη σου. Επίσης, αν με το ατύχημα προκάλεσες σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο, το δικαστήριο σου στερεί το δικαίωμα απόκτησης διπλώματος για τουλάχιστον δέκα χρόνια.
Ζύγισέ τα κι αποφάσισε.
Και επιπλέον αυτών θα τρέχεις και τον πατέρα σου, στο όνομα του οποίου είναι, φαντάζομαι, το μηχανάκι.
Εσύ θα πας κατηγορούμενος για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και ο πατέρας σου γιατί σου το έδωσε ενώ ήξερε ότι δεν έχεις δίπλωμα.
Αυτά, αν είσαι τυχερός και δεν προκαλέσεις ατύχημα.
ΠΡΟΣΕΧΕ γιατί έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου ...
BagdaCity
25/05/2016, 11:41
παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες..ειναι διαδρομη 5 λεπτων το μηχανακι αστρωτο οποτε αναγκαστηκα αργα και τα ματια μου 14 και οταν παρω το διπλωμα...σκεφτομε να το βγαζω μονο το πρωι για δουλεια και να γυρισω σπιτι το μεσημερι...ολο μανισιο οσο δεν εχω διπλωμα για να μην δινω διακιωματα...ειμαι σε δηλιμα ομως..αυτη η κινηση να γινω <<εξυπνακιας>> με την κακη εννοια παιζει να μου στοιχησει...εχω ακουσει περιστατικα που καθονταν στο φαναρι χαλαροι και επεφταν αμαξια απο πισω τους...ελπιζω να τελειωνουν με τις απεργιες γιατι αγανακτησα...το παλευω απ τον φεβρουαριο.που να μην επερνα και τα σηματα με την πρωτη θα φταναμε φθηνοπορο
παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες..ειναι διαδρομη 5 λεπτων το μηχανακι αστρωτο οποτε αναγκαστηκα αργα και τα ματια μου 14 και οταν παρω το διπλωμα...σκεφτομε να το βγαζω μονο το πρωι για δουλεια και να γυρισω σπιτι το μεσημερι...ολο μανισιο οσο δεν εχω διπλωμα για να μην δινω διακιωματα...ειμαι σε δηλιμα ομως..αυτη η κινηση να γινω <<εξυπνακιας>> με την κακη εννοια παιζει να μου στοιχησει...εχω ακουσει περιστατικα που καθονταν στο φαναρι χαλαροι και επεφταν αμαξια απο πισω τους...ελπιζω να τελειωνουν με τις απεργιες γιατι αγανακτησα...το παλευω απ τον φεβρουαριο.που να μην επερνα και τα σηματα με την πρωτη θα φταναμε φθηνοπορο
Δε νομίζω οτι έχεις να σκεφτείς κάτι, για το πως θα πράξεις μέχρι να πάρεις το δίπλωμα.
Παραπάνω όλοι οι υπόλοιποι είναι κατατοπιστικότατοι για τις συνέπειες, φταις-δε φταις
Αν δεν φταις εσυ στο ατυχημα δεν υπαρχει θεμα. Αλλα μονο εκει. Και το ρισκο ειναι μεγαλο. Επειδη ειμαι ασφαλιστης σου λεω οτι στατιστικα τα περισσοτερα ατυχηματα γινονται σε ακτινα μολις 20χλμ απο το σπιτι μας.
Οποτε σκεψου το και τριτη φορα αυτο που θα κανεις.
BagdaCity
25/05/2016, 11:47
σας ευχαριστω αλανια..εφοσον μηχανοβιοι κατι παραπανω ξερετε απο εναν 16 χρονο...θα το βγαζω ετσι καμια βολτα στη γειτονια να το στωσω και περιμενω να αναλαβουν τις ευθυνες τους οι δημοσιοι υπαλληλοι...:mad:
BagdaCity
25/05/2016, 11:56
μου ειπε ο εκπαιδευτης απ την σχολη οτι αν με πιασουν και δεν με αφησουν να φυγω να τον παρω τηλ και να τους μιλησει αυτος....για να το λεει αυτο ειμαι καλυμμενοσ κατα καποιον τροπο η μου λεει μλκιες και θα με μπλεξει?δηλαδη αν τους πει οτι εχω κανει ολα τα μαθηματα και ειμαι ετοιμος για διπλωμα απλα δεν το χω λογω απεργειας? να το ρισκαρω η δεν αξιζει τον κοπο?
atom_smasher
25/05/2016, 11:58
Δεν αξίζει τον κόπο.
μου ειπε ο εκπαιδευτης απ την σχολη οτι αν με πιασουν και δεν με αφησουν να φυγω να τον παρω τηλ και να τους μιλησει αυτος....για να το λεει αυτο ειμαι καλυμμενοσ κατα καποιον τροπο η μου λεει μλκιες και θα με μπλεξει?δηλαδη αν τους πει οτι εχω κανει ολα τα μαθηματα και ειμαι ετοιμος για διπλωμα απλα δεν το χω λογω απεργειας? να το ρισκαρω η δεν αξιζει τον κοπο?
359650
:rolleyes:
Για 5' διαδρομή συζητάμε, δηλαδή; Ούτε καν ΜΜΜ, πήγαινε με τα πόδια.
Αν δεν φταις εσυ στο ατυχημα δεν υπαρχει θεμα.
Πώς δεν υπάρχει θέμα; Πόσο δύσκολο είναι να ισχυριστεί ο υπαίτιος ότι ο πιτσιρικάς δεν έχει δίπλωμα, άρα δεν ξέρει να οδηγάει κι άρα ευθύνεται για το ατύχημα; Δεν είναι το ίδιο με το να μην έχεις π.χ. ασφάλεια, το οποίο δε σε κάνει λιγότερο ικανό οδηγό.
Μην το ρισκάρεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Βγάλε το δίπλωμα (και την ασφάλεια) πρώτα.
σας ευχαριστω αλανια..εφοσον μηχανοβιοι κατι παραπανω ξερετε απο εναν 16 χρονο...θα το βγαζω ετσι καμια βολτα στη γειτονια να το στωσω και περιμενω να αναλαβουν τις ευθυνες τους οι δημοσιοι υπαλληλοι...:mad:
Προφανώς δεν το έχεις συζητήσει με τους γονείς σου, οι οποίοι και θα σου έλεγαν ότι ζεις στην Ελλάδα.
Κλείδωσέ το και περίμενε.
Και μέχρι τότε ακολούθησε τη συμβουλή του Vanda. Ή πάρε ποδήλατο αν δεν έχεις.
sergiosm
25/05/2016, 12:27
μου ειπε ο εκπαιδευτης απ την σχολη οτι αν με πιασουν και δεν με αφησουν να φυγω να τον παρω τηλ και να τους μιλησει αυτος....
Και τί ακριβώς θα τους πει;;
για να το λεει αυτο ειμαι καλυμμενοσ κατα καποιον τροπο η μου λεει μλκιες και θα με μπλεξει?
Μλακίες σου λέει
δηλαδη αν τους πει οτι εχω κανει ολα τα μαθηματα και ειμαι ετοιμος για διπλωμα απλα δεν το χω λογω απεργειας?
Το δίπλωμα δεν το έχεις γιατί ΔΕΝ έχεις περάσει τις εξετάσεις.
Το ότι έχεις κάνει όλα τα μαθήματα ΔΕΝ σημαίνει ότι θα περάσεις.
Αν είχες περάσει και απλά δεν είχε ακομα εκδοθεί θα ήταν αλλιώς. ΑΛΛΑ δεν είσαι σε αυτή την περίπτωση.
Σήμερα απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ δίπλωμα.
να το ρισκαρω η δεν αξιζει τον κοπο?
εσύ τί λες;
.ειναι διαδρομη 5 λεπτων
Άρα πόσο με τα πόδια;; 15-20 λεπτά
SHOOTER045
25/05/2016, 12:59
Μαλακιες σου είπε.
Ο εκπαιδευτής και εσύ είσαι καλυμμένος ΜΟΝΟ όταν συμβεί ατύχημα κατα την διάρκεια εκπαίδευσης
Πώς δεν υπάρχει θέμα; Πόσο δύσκολο είναι να ισχυριστεί ο υπαίτιος ότι ο πιτσιρικάς δεν έχει δίπλωμα, άρα δεν ξέρει να οδηγάει κι άρα ευθύνεται για το ατύχημα; Δεν είναι το ίδιο με το να μην έχεις π.χ. ασφάλεια, το οποίο δε σε κάνει λιγότερο ικανό οδηγό.
Μην το ρισκάρεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Βγάλε το δίπλωμα (και την ασφάλεια) πρώτα.
Ε τωρα μην επιμενεις σε αυτο. Ειναι ετσι οπως στο λεω ακριβως και κατα γραμμα.
Επισης ενα δικο μου περιστατικο. Στα 16 μου επαιρνα το αμαξι και πηγαινα σε διπλανη περιοχη να δω γκομενακι. Με τρακαρει ενας μετωπικη βγαινοντας στο αντιθετο, καλεσε αστυνομια πηρα ολα τα λεφτα της ζημιας μου και ενα δικαστηριακι για το διπλωμα το οποιο παραγράφηκε λογο εκλογων μαλλον
Δεν επιμένω. Ρωτάω. Στην περίπτωσή σου, μπορεί απλά να μην το κυνήγησε ιδιαίτερα ο άλλος. Αν το γνωρίζεις 100%, το δέχομαι.
Δεν επιμένω. Ρωτάω. Στην περίπτωσή σου, μπορεί απλά να μην το κυνήγησε ιδιαίτερα ο άλλος. Αν το γνωρίζεις 100%, το δέχομαι.
1000%
-Ωπ βλέπω προσέχετε,φοράτε και ζώνη
-Ε ναι κύριε αστυνόμε,μέχρι να βγάλω το δίπλωμα ας είμαι λίγο προσεχτικός.
Μανολης67
25/05/2016, 13:37
Αφου ειναι 5 λεπτά δρόμος πάρε ποδήλατο....δεν είναι ντροπή, είναι της μόδας, και εδω μέσα πολλοί με ποδήλατο κυκλοφορούν, υγεία -οικονομία- πρακτικότητα.
καλα αυτοι ποσο καιρο εχουν απεργια δλδ?
δεν μπορεις να κανεις υπομονη μεχρι να ληξει?
BagdaCity
25/05/2016, 15:23
με το ποδηλατο παω τοσο καιρο και οι γονεις μου το ξερουν απλα επειδη δεν ειμαι χαζος μου χυν εμπιστοσυνη..γι αυτο και σας ρωτας...γιατι δεν θελω να κανω κατι απερισκεπτο.εμ εκαλυψατε μην το παλευετε αλλο ;)
George_Sp
25/05/2016, 15:34
ποδηλατάκι λοιπόν για λίγο καιρό ακόμα μέχρι να είσαι νόμιμος και όλα καλά :beer:
Billymuse
25/05/2016, 18:58
Ποδηλατάκι ρε boy χωρίς πλάκα, τώρα έχει ανοιξει και ο καιρός και θα κάνεις και γαμπούλα ;)
Η πτάνα η τύχη μπορεί να στη χαρίσει και να μην πάθεις τίποτα με το παπάκι και στο εύχομαι αλλα μπορεί και στο επόμενο στενό μετα το σπίτι σου να πάμε στο αλλο άκρο το οποίο απεύχομαι... οπότε λίγη υπομονή πάρε και κανα κρανάκι και θα είσαι μια χαρά μετα :beer:
sergiosm
26/05/2016, 18:21
Ε τωρα μην επιμενεις σε αυτο. Ειναι ετσι οπως στο λεω ακριβως και κατα γραμμα.
Επισης ενα δικο μου περιστατικο. Στα 16 μου επαιρνα το αμαξι και πηγαινα σε διπλανη περιοχη να δω γκομενακι. Με τρακαρει ενας μετωπικη βγαινοντας στο αντιθετο, καλεσε αστυνομια πηρα ολα τα λεφτα της ζημιας μου και ενα δικαστηριακι για το διπλωμα το οποιο παραγράφηκε λογο εκλογων μαλλον
Έτσι είναι.
Είναι πάγια η νομολογία ως προς το ζήτημα αυτό.
Όμως, αν το τροχαίο δεν είναι ξεκάθαρο, αυτός που δεν έχει δίπλωμα, θα δυσκολευθεί ιδιαιτέρως να αποδείξει ότι δεν φταίει, ακόμα και αν πράγματι δεν φταίει για το ατύχημα.