Σύνδεση

View Full Version : τελεια στροφη!!!

DIMITRIS1567
30/05/2016, 16:14
λοιπον θελω να μου πειτε αν γινετε να παρω την στροφη με το παπακι τοσο γαματα οπως στις μεγαλες μηχανες.δηλαδη με το ποδι να ακουμπα στην ασφαλτο.ρωταω πριν κανω καμια βλακεια και πεσω!!!:cry::cry:
και εκτως αφτου πειτε μου αν εσεις περνετε με τισ μηχανες σας ετσι τις στροφες και που μπορω να παω για να μαθω.μου εχουν πει πως ειναι καλυτερα να παω σε πιστα να εξασκηθω!!!!

Lioulios
30/05/2016, 16:20
Αν πας σε πιστα και μαθεις να στριβεις .... Μετα , δεν θα σε πιανουν ουτε οι ντελιβεραδες.

Nostradamus
30/05/2016, 16:28
εδω εισαι..

https://www.youtube.com/watch?v=EgTGim5QYus

και εδω

https://www.youtube.com/watch?v=rAweCT3DZkg

και εδω

https://www.youtube.com/watch?v=6t1XWILipgI

καλο θα ηταν κανενα σχολειο να καταλαβεις τι κανεις..αλλιως ξεκινα να διαβαζεις...

βρες ενα παρκινγκ (αδειο κατα προτιμηση) και ξεκινα να παιζεις..

Pan (dvs)
30/05/2016, 16:28
Ριξε για αρχη μια ματια στα παρακατω θεματα.Καλο ειναι να τα διαβασεις με τη σειρα που στα δινω.

Οπως καλο ειναι να γνωριζεις οτι αν δεν φορας τον απαραιτητο εξοπλισμο ασφαλειας,μπορει να σε μαζευουνε με το κουταλακι.

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=131343&page=2

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=132546

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=140216&page=4

panavour
30/05/2016, 16:30
να μπαινεις ΦΕΤΑ και να βγαινεις ΤΡΙΜΜΑ

DIMITRIS1567
30/05/2016, 16:38
Αν πας σε πιστα και μαθεις να στριβεις .... Μετα , δεν θα σε πιανουν ουτε οι ντελιβεραδες.
χαχαχα

DIMITRIS1567
30/05/2016, 16:39

χαχα ρε ξεραθηκα στα γελια με τα σχολια σας!!!

Vice
30/05/2016, 16:58
Νομιζω οι διαφορές στα χαρακτηριστικά των ελαστικών μεταξύ παπιών και μηχανών απαντάνε μόνα τους στην ερώτηση σου.

όχι οτι δεν γίνεται....όλα γίνονται

DIMITRIS1567
30/05/2016, 17:21
ευχαριστω για τα link που μου δωσατε να διαβασω.διαβαζω ακομα και καταλαβα οτι υπαρχει ολοκληρη θεωρια για το στρηψιμο.
και παλι ευχαριστω

SHOOTER045
30/05/2016, 18:50
Μπορείς να πάρεις γυαλοχαρτο η τροχακι,και να <τριψεις>λάστιχα και μαρσπιε.
Μετα το δείχνεις στην παρέα και είσαι πρώτος μάγκας

sapphire
30/05/2016, 18:55
ΕΕΕΕΔΩ ΕΊΣΑΙ , δες προσεχτικά τις κινήσεις του σώματος και του χεριού ..
https://www.youtube.com/watch?v=UvPZblSNpmE

taisteal
30/05/2016, 19:33
Που'σαι ρε τρουπη με το κρυπτον...

Nostradamus
30/05/2016, 19:41
δεν μου λες παλικαρε... ο παπιος ειναι μαμα η φοραει ψιλη ζαντα και λαστιχα ??

Pan (dvs)
30/05/2016, 19:45
Ριξε και μια ματια εδω,κατι μπορει να παρεις.

Στροφές-Τα 9 βήματα
http://mototriti.gr/data/news/preview_news/Stripste-kalytera-se-9-bhmata-RIDING-TIPS-SWSTES-KAI-ASFALEIS-STROFES_109653.asp

360045

Μανολης67
30/05/2016, 22:33
Στο μοτό σιρκουί 50cc στην Θεσσαλονίκη (παλιά γινόταν στην Λαχαναγορα, τώρα μετακομίσε στους Νέους επιβάτες νομίζω,ή κάπου εκεί)
τα παπάκια όχι μόνο έξυναν σαν μοτοσυκλέτες....αλλά και αυτιά ακουμπούσαν οι κάνκουρες....

nic mor
31/05/2016, 00:22
Πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο να στριψεις ένα παπί στα όρια του..
Επίσης πάλι δεν βλέπω το λόγο να στριψεις οποιαδήποτε μοτο στο όριο,
αν δεν είσαι σε πίστα η αγώνα κτλ
Ναι να την ανοίξεις, να την στριψεις, αλλά με όριο στο δρόμο.
Μετά τη στροφή μπορεί να σε περιμένει οποιαδήποτε παγίδα
και μπορεί να πεταχτεί οτιδήποτε μπροστά σου!

Τέλος μη νομίζεις ότι όλοι οι μυρωδιαδες που
και καλά ξυνουν γόνατο, στην Επίδαυρο ή στο Ρώσο ή και εγώ δεν ξέρω που,
στριβουν κιόλας ;-)
Απλά κρεμιουνται έξω από συνήθως όρθια μηχανή και νομίζουν
ότι κάνανε και κάτι ;-)

Γιαυτό λοιπόν κοίτα να ευχαριστηθεις το μηχανάκι σου
και άσε τα πολλά!

Φιλικά Νίκος.

DIMITRIS1567
31/05/2016, 07:25
δεν μου λες παλικαρε... ο παπιος ειναι μαμα η φοραει ψιλη ζαντα και λαστιχα ??
μαμισιο στο φουλ.ουτε καρμπυλατερ δεν εχω βαλει

kachius
31/05/2016, 07:34

Η μαγκιά είναι να μπαίνεις φέτα και να βγαίνεις κασέρι :D

GFawkes
31/05/2016, 11:49
Η μαγκιά είναι να μπαίνεις φέτα και να βγαίνεις κασέρι :D

Η μαγκιά είναι να μπαίνεις λεμοναδα και να βγαίνεις λεμονιτα.

:D

duke200
31/05/2016, 12:13
οριακή οδήγηση ΜΟΝΟ σε ΠΙΣΤΑ και με ειδικό εξοπλισμό. Όπου αλλού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Γιατί απαγορεύεται?

Γιατί στον δρόμο κυκλοφορούν και άλλα άτομα (πεζοί ή εποχούμενοι δηλαδή σε όχημα) και δεν έχει προστατευτικά γρασίδια και λάστιχα για τις πτώσεις. Ένα λάθος να γίνει και υπάρχει πιθανότητα να:

α. Πέσεις και να σε πατάει το αμάξι που ρχεται από πίσω ή από το αντίθετο ρεύμα, σου ράγιζει η σπονδυλική, χύνεται ο νοτιαίος μυελός έξω και έμεινες παράλυτος.

β. Καρφωθείς σε κιγκλίδωμα, οπότε σου κόβεται τουλάχιστον άκρο ή καρφώνεσαι με το κεφάλι και μένεις τουλάχιστον με κινητικά προβλήματα όλη σου τη ζωή.

γ. σκοτώνεις ένα παιδάκι που του ρθε να περάσει το δρόμο και επειδή το ποσό της ασφαλιστικής σου (ως συνήθως) δεν καλύπτει τους γονείς από το παιδάκι, σε κυνηγάνε στα δικαστήρια μια ζωή και οι γονείς και η ασφαλιστική.

Γέλασα πολύ με απαντήσεις από συμπαθή μέλη του forum, πάντως...

και αν εσύ λες δεν με νοιάζει να μείνω παράλυτος ή να πεθάνω, οι άλλοι τι σου φταίνε?

spyrakos35
31/05/2016, 13:33
Πραγματικα δεν ξερω τι να γραψω.......

Μακαρι να εισαι τυχερος φιλε με το παπι.....

nikma
31/05/2016, 20:50
Δημήτρη οι στροφές είναι το αδύνατο σημείο σου; τα υπόλοιπα (σούζες,έντο,κωλιές) τα κατέχεις ;)
Πόσες τούμπες μετράς στο ενεργητικό σου :P
Τέλος πάντων επειδή βλέπω ότι είσαι από Χανιά, σου προτείνω να πηγαίνεις που και που στη pista park που είναι κάτω από τη Λιμνούπολη και να κάνεις εξάσκηση εκεί, 10€ είναι το κόστος. Τα λάστιχα σου τσέκαρε πρώτα να είναι σε καλή κατάσταση, ένα καλό μπουφάν, κράνος κι είσαι έτοιμος για προπόνηση :)

skylaros
31/05/2016, 21:47
Δημήτρη οι στροφές είναι το αδύνατο σημείο σου; τα υπόλοιπα (σούζες,έντο,κωλιές) τα κατέχεις ;)
Τέλος πάντων επειδή βλέπω ότι είσαι από Χανιά, σου προτείνω να πηγαίνεις που και που στη pista park που είναι κάτω από τη Λιμνούπολη και να κάνεις εξάσκηση εκεί, 10€ είναι το κόστος. Τα λάστιχα σου τσέκαρε πρώτα να είναι σε καλή κατάσταση, ένα καλό μπουφάν, κράνος κι είσαι έτοιμος για προπόνηση :)

Τα πόδια είναι άλλου ?

DIMITRIS1567
01/06/2016, 01:56
Λοιπον σουζες εντο και κολιες δεν κανω!!!εχω πεσει μια φορα βασικα απο burnout,με ετσουξε και σταματησα.και οταν λεω οτι εχω πεσει μια φορα ενοω μια!!!

DIMITRIS1567
01/06/2016, 01:57
απλα μου μπηκε η ιδεα να μαθω να περνω τις στροφες τοσο ωραια!!!αυτο μονο

DIMITRIS1567
01/06/2016, 01:58
οριακή οδήγηση ΜΟΝΟ σε ΠΙΣΤΑ και με ειδικό εξοπλισμό. Όπου αλλού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Γιατί απαγορεύεται?

Γιατί στον δρόμο κυκλοφορούν και άλλα άτομα (πεζοί ή εποχούμενοι δηλαδή σε όχημα) και δεν έχει προστατευτικά γρασίδια και λάστιχα για τις πτώσεις. Ένα λάθος να γίνει και υπάρχει πιθανότητα να:

α. Πέσεις και να σε πατάει το αμάξι που ρχεται από πίσω ή από το αντίθετο ρεύμα, σου ράγιζει η σπονδυλική, χύνεται ο νοτιαίος μυελός έξω και έμεινες παράλυτος.

β. Καρφωθείς σε κιγκλίδωμα, οπότε σου κόβεται τουλάχιστον άκρο ή καρφώνεσαι με το κεφάλι και μένεις τουλάχιστον με κινητικά προβλήματα όλη σου τη ζωή.

γ. σκοτώνεις ένα παιδάκι που του ρθε να περάσει το δρόμο και επειδή το ποσό της ασφαλιστικής σου (ως συνήθως) δεν καλύπτει τους γονείς από το παιδάκι, σε κυνηγάνε στα δικαστήρια μια ζωή και οι γονείς και η ασφαλιστική.

Γέλασα πολύ με απαντήσεις από συμπαθή μέλη του forum, πάντως...

και αν εσύ λες δεν με νοιάζει να μείνω παράλυτος ή να πεθάνω, οι άλλοι τι σου φταίνε?
δεν εχω σκεφτει ποτε οτι δεν με νοιαζει και να σκοτωθω!!!σαφως και δεν θελω να χασω την ζωη μου η να σκοτωσω καποιον!!!

amyroukai
01/06/2016, 07:32
Ενώ η αλληλουχία κινήσεων που περιγράφει το μοτοτρίτη είναι σωστή, τα εικονάκια τοποθετήθηκαν λίγο "όπως να 'ναι" και δεν συμφωνούν με όσα διδάσκει ο Χούντρας στο autofestival (ή τα γνωστά βιβλία του K. Code). Πχ, δεν υπάρχει τόσο μεγάλο "κενό" ανάμεσα στο πότε στρίβουμε και πότε ανοίγουμε το γκάζι, εδώ δείχνει να είναι κλειστό ως το κέντρο της.

Δες και στο "οδήγηση tips and tricks" τι γράφεται.

Και... χαλαρά στο δρόμο, τόσα και τόσα διαβάζουμε.

duke200
01/06/2016, 07:32
υπαρχουν πιστουλες (πχ καρτοδρόμιο, αν υπαρχει ακόμα, ή πίστες για καρτ) που μπορεις ύστερα απο συννενόηση με τους ιδιοκτήτες και μικρό ποσο να κανεις δοκιμούλες για να μαθεις τα όρια σου. Διαφορα forum διοργανώνουν trackdays, ψαξτο λίγο στο googli