Σύνδεση

View Full Version : Κόστος και ποιότητα service

BLiTzER
31/05/2016, 15:03
Δε βλέπω κίνηση από ιδιοκτήτες Triumph.

Για πείτε, επειδή πολλά ακούγονται για το θέμα... Τι μηχανάκι έχετε; Πόσο στοιχίζουν τα service σας (μικρά και μεγάλα); Ποιον εξουσιοδοτημένο/εξειδικευμένο προτιμάτε; Είστε ευχαριστημένοι με το συνεργείο; Με την αντιπροσωπεία; Θα αγοράζατε ξανά Triumph;

harris_x
31/05/2016, 15:05
Θα αγοράζατε ξανά Triumph;Όχι :lol:

είμαι στο 2ο και αν κάτσει η φάση πάω για το 3ο :D

spyrakos35
31/05/2016, 15:07
Σκεφτεσαι για σωβρακοφανελα ζωρζ;

panos_zip
31/05/2016, 15:09
Μια από τα ίδια
είμαι στο δεύτερο και μόλις γυρίσω Ελλάδα λέω να πάω για το τρίτο (tiger 800)

BLiTzER
31/05/2016, 15:10
Όχι όχι, εγκυκλοπαιδικές γνώσεις απλά!

Μη σπαμάρετε ρε. Θα βάλω τον αμυρού να σας μπανάρει.

Δείτε όλες τις ερωτήσεις. Ευχαριστώ!

spyrakos35
31/05/2016, 15:10
Ναι ρε παιδες, να τα κατοστησετε αλλα με τα αλλα ερωτηματα δεν απαντατε....

panos_zip
31/05/2016, 15:17
Εγώ δεν πάω σε συνεργείο. Τα κάνω μονος μου τα σερβις.
Μια φορά που χρειάστηκα κάτι πιο σοβαρό, το πήγα στο συνεργείο ενός φίλου.

Καλά λόγια λένε για τον κοντη και για άλλον ένα στο Περιστέρι ο οποίος ήταν εξουσιοδοτημένο παλιά και πλέον είναι εξειδικευμένο.
Είχα μιλήσει και μαζί μου μια φορά και μου φάνηκε οκ. (Δεν θυμαμαι ονομα, μπορώ να τα βρώ ομως αν θελεις καποιος)

Ακριβά αναλώσιμα δεν έχουν, ανταλλακτικά όμως μπορεί να δυσκολευτεί καποιος να βρει μεταχειρισμένα.
Πρόβλημα δεν μου έχει τύχει ποτέ, με εξαίρεση έναν ανορθωτή για το 675 που το πήγα στο συνεργείο του φίλου.
Αυτά.

shadowhunter
31/05/2016, 15:46
Ιδιοκτήτης Tiger 800 Abs 2011 (η street έκδοση), με 38.000 χλμ. μέχρι σήμερα, αγορασμένο καινούριο. Απόλυτα ευχαριστημένος με τη μηχανή (η μόνη που ο έρωτας μαζί της έχει κρατήσει 5 χρόνια και συνεχίζει), ειδικά αν βελτιώσεις κάποια μικρά πραγματάκια (ανεμοπροστασία όπου έβαλα τη μεγάλη ρυθμιζόμενη της Triumph, αποστάτες 20mm στο τιμόνι για πιο ξεκούραστη - τουριστική οδήγηση και ρουλεμάν τιμονιού που στο επόμενο μεγάλο service θα αλλαχθούν με κωνικά, μια που στις 20.000χλμ. σφίχτηκαν, αλλά πλέον έχουν αρχίσει να χτυπάνε -κακής ποιότητας ρουλεμάν- ). Service στη Triumph Θεσ/νικης (απόλυτα ευχαριστημένος από τον Παναγιώτη Μαυρίκο) όσο ήταν στην εγγύηση, πλέον τα μεγάλα μόνο εκεί... Και ΑΝ την έδινα... πάλι Triumph θα έπαιρνα...χαχαχα.

Ζεύκας
31/05/2016, 17:20
Τα παλιά (2008) χρόνια που είχα triumph το κόστος σέρβις/αναλώσιμων ήταν 10-15% ακριβότερο από τα τζάπαν.

@@ τίποτα δηλαδή. καμία σχέση με τα τσουχτερά σέρβις των ντουκάτ/κτμ

ότι βρεις πήγαινε το στο Κοντή για έλεγχο. πες του ότι σε στέλνει ο Μπάμπης. Δεν με ξέρει αλλά θα τον ψαρώσεις.

zopas
31/05/2016, 18:53
Γιωργαρε μετα το 400σαρι ένας 1050αρης τιγρης θα σου ταιριαζε τελεια...ασε που μπορεις πλεον να βρεις αστερια 1050αρια μεταχειρισμένα σε καλη τιμη...πολύ καλο βημα γα επομενη μηχανή θα την καταευχαριστηθεις...

Cpt. Haddock
31/05/2016, 20:54

Για πείτε, επειδή πολλά ακούγονται για το θέμα... Τι μηχανάκι έχετε; Πόσο στοιχίζουν τα service σας (μικρά και μεγάλα); Ποιον εξουσιοδοτημένο/εξειδικευμένο προτιμάτε; Είστε ευχαριστημένοι με το συνεργείο; Με την αντιπροσωπεία; Θα αγοράζατε ξανά Triumph;

- Sprint RS 955 του 2000
- Στην Ελλαδα στοιχιζαν λογικα (2 εκανα ολα κι ολα), στη Γαλλια υπάρχει μονο το εξουσιοδοτημένο και εχει φιξντ τιμοκαταλογο αναλογα με τα χλμ ( :a021: )
- Δεν πηγα ποτέ σε εξουσιοδοτημένο πλην μιας φοράς στον Πιερρακο. Αλλα δεν ειχα παραπονο, αντιθετα για αυτον στον Πειραια δεν ακουω καλα λόγια.
- Σχεδόν ΟΛΑ τα σερβις απο τοτε που πηρα "Τ" (2007) στον Κόντη. Ευχαριστημένος
- Με την αντιπροσωπεια δεν ειχα πολλα παρε-δωσε
- ΝΑΙ

:beer:

BLiTzER
03/06/2016, 15:08
Γιωργαρε μετα το 400σαρι ένας 1050αρης τιγρης θα σου ταιριαζε τελεια...ασε που μπορεις πλεον να βρεις αστερια 1050αρια μεταχειρισμένα σε καλη τιμη...πολύ καλο βημα γα επομενη μηχανή θα την καταευχαριστηθεις...

Δε θέλω 1000άρι ούτως ή άλλως, αλλά σίγουρα δε θα έπαιρνα το κλαρινογαμπρίστικο Tiger 1050. Επίσης, δε μου αρέσουν καθόλου τα μηχανάκια του είδους και τα βρίσκω τρομακτικά βαρετά. Ίσως μετά τα 65 (έτη).

Αν πάρω Triumph, θα φοράει το 675 μοτέρ και δε θα είναι (ούτε θα θυμίζει) on/off και λοιπά τουριστικά.

Εξαιρετικό (και αξιοπρόσεκτο), πάντως, το ότι υπάρχουν 4 ιδιοκτήτες Triumph στο forum :p

alexxxcbr
03/06/2016, 16:20
Δε θέλω 1000άρι ούτως ή άλλως, αλλά σίγουρα δε θα έπαιρνα το κλαρινογαμπρίστικο Tiger 1050. Επίσης, δε μου αρέσουν καθόλου τα μηχανάκια του είδους και τα βρίσκω τρομακτικά βαρετά. Ίσως μετά τα 65 (έτη).

Αν πάρω Triumph, θα φοράει το 675 μοτέρ και δε θα είναι (ούτε θα θυμίζει) on/off και λοιπά τουριστικά.

Εξαιρετικό (και αξιοπρόσεκτο), πάντως, το ότι υπάρχουν 4 ιδιοκτήτες Triumph στο forum :p

+1 εδω και 3 βδομαδες τσιμπησα ενα Tiger 885 το πρωτο.:lol:
Ο Σακης και ο Φιλιππος πολυ καλα παιδια και οικονομικα.Με ειχε στειλει ο καπτεν πριν μερικα χρονια που ψαχνομουν παλι αλλα δεν εκατσε.
Παντα πριν αγορασω καποια μοτο ρωταω κατοχους για μηχανικους.:wave2:

Chris K.
04/06/2016, 01:33

Street Triple 2008 με 54.000 χιλιόμετρα, κάθε μέρα που περνάει, ολο και πιο πολύ το ποθώ ταμάλα! :P

Τα service μέχρι στιγμής τίποτα τραγικό, αν εξαιρέσεις οτι συγκεκριμένα ανταλλακτικά μπορεί να τσιμπάνε αρκετά. Γι'αυτο λοιπόν υπάρχει το πολυαγαπημένο μου eBay και με έχει σώσει.

Μέχρι τα 50Κ, το πήγαινα σε πολύ γνωστό συνεργείο φίλου ΜΗ εξουσιοδοτημένο, τώρα πλέον παω στην επίσημη Triumph Θεσσαλονίκης καθώς έκρινα οτι ήταν ώρα να μπεί σε εξειδικευμένο διαγνωστικό.

Μέχρι στιγμής απόλυτα ευχαριστημένος απο την αντιπροσωπεία στην Θεσσ/νίκη.

Ναι, για την ακρίβεια σύντομα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φύγω απο το 2008 STriple και να παω σε 2013+ μοντέλο, πάλι STriple.

Περισσότερα για το "πρόβλημα" μου με την μαμά Triumph εδώ --> Η μαμά Triumph μας κακομαθαίνει.. (http://bit.ly/MamaTriumph) :P

basilis_k6
30/05/2017, 14:30
Εγώ δεν πάω σε συνεργείο. Τα κάνω μονος μου τα σερβις.
Μια φορά που χρειάστηκα κάτι πιο σοβαρό, το πήγα στο συνεργείο ενός φίλου.

Καλά λόγια λένε για τον κοντη και για άλλον ένα στο Περιστέρι ο οποίος ήταν εξουσιοδοτημένο παλιά και πλέον είναι εξειδικευμένο.
Είχα μιλήσει και μαζί μου μια φορά και μου φάνηκε οκ. (Δεν θυμαμαι ονομα, μπορώ να τα βρώ ομως αν θελεις καποιος)

Ακριβά αναλώσιμα δεν έχουν, ανταλλακτικά όμως μπορεί να δυσκολευτεί καποιος να βρει μεταχειρισμένα.
Πρόβλημα δεν μου έχει τύχει ποτέ, με εξαίρεση έναν ανορθωτή για το 675 που το πήγα στο συνεργείο του φίλου.
Αυτά.

Περιστέρι υπάρχει αυτός ακόμα?!

γενικά κανένα μάστορα στα δυτικά έχουμε?
:a4:

panos_zip
30/05/2017, 22:39

Δεν ξερω εαν υπάρχει ακόμα, τα στοιχεία του ειναι αυτά.
Ηλίας Παπαρίζος, Δαβάκη 83 και Διδύμων, Περιστέρι, 2105315364
Απ όσο ξέρω ήταν απο τα πρώτα εξουσιοδοτημένα Triumph στην Ελλάδα και είναι καλός μάστορας.
Τώρα δεν είναι εξουσιοδοτημένος γιατί δεν έχει κάθετη μονάδα, όπως απαιτεί η Triumph.

Δεν εχω πάει απο εκεί εδώ και καιρό, αλλά ενα τηλ μπορεί να βοηθήσει.

basilis_k6
31/05/2017, 02:03
Δεν ξερω εαν υπάρχει ακόμα, τα στοιχεία του ειναι αυτά.
Ηλίας Παπαρίζος, Δαβάκη 83 και Διδύμων, Περιστέρι, 2105315364
Απ όσο ξέρω ήταν απο τα πρώτα εξουσιοδοτημένα Triumph στην Ελλάδα και είναι καλός μάστορας.
Τώρα δεν είναι εξουσιοδοτημένος γιατί δεν έχει κάθετη μονάδα, όπως απαιτεί η Triumph.

Δεν εχω πάει απο εκεί εδώ και καιρό, αλλά ενα τηλ μπορεί να βοηθήσει.

ευχαριστω!

basilis_k6
31/05/2017, 15:45
όποιος ενδιαφέρεται, ο εν λογω μαστορας ειναι πλέον στο αιγάλεω

"Μετακομιζουμε ......σε νεο χωρο και νεα διευθυνση !!
ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 2 & Ανδριανουπολεως - ΑΙΓΑΛΕΩ
Συντομα και παλι μαζι !!"

πέρασα αλλα ηταν κλειστός (όχι τελείως, κάπου ειχε πεταχτεί) και μου είπαν οτι λειτουργει κανονικά.

basilis_k6
03/06/2017, 13:47
μην ανοίγω άλλο θέμα, θα ήθελα κάποιες επιπλέον πληροφορίες για τα triumph απο κάποιον κάτοχο daytona

Ζεύκας
03/06/2017, 14:06
γαμάει. πάρτο. -

basilis_k6
03/06/2017, 15:48
γαμάει. πάρτο. -

i know :D

Ζεύκας
03/06/2017, 16:45
ρε συ δεν διαφέρει από ένα χόντα πχ.

ένα καλό μηχανικό να έχεις κ το πολύ πολύ να σου βγάλει κανάν ανορθωτή όπως άπειρα γιαπωνέζικα κ ευρωπαϊκα μηχανάκια
για περισσότερα θα σου πει κι ο χαρης_χ

panos_zip
04/06/2017, 10:35
γαμάει πάρτο.

basilis_k6
04/06/2017, 11:04
δεν τη παλέυετε :lol:

οκ θα ρωτήσω ευθέως. Τα πολυεστερικά που ταιριάζουν σε 06 μπαίνουν σε '11-'12?

panos_zip
07/06/2017, 10:58
Όλα τα κουστούμια μπαίνουν σε όλα τα 675
Δηλαδή μπορείς ενα 06-08 να το κανεις λουκ 09-12 και το αντίθετο.
Επίσης μπορείς ενα Street triple να το κανεις daytona και το αντίθετο.

Τα πολυεστερικά που κυκλοφορούν ειναι όλα λουκ 06-08. Θα καταλαβεις τι εννοώ αν δεις μαμα κουστούμια προ και μετά facelift τι διαφορά εχουν στο μουτρο.
Τα πολυεστερικά όλα ειναι ιδια, με μικροδιαφορούλες. Καί ολα μπαίνουν σε όλα τα 675 06-12.

Το δικό μου είναι 2009 (μετά fl) και το πολυεστερικό μπαίνει κανονικότατα.

Δεν ξερω τι εχεις βάλει στο μάτι, προτίμησε 09-12 μοντέλο και οχι το προηγούμενο. Έχουν αρκετές ουσιαστικές διαφορές και βελτιώσεις, περα απο το λουκ.
Φυσικά αμα μπορείς, το 13+ ειναι ακόμα καλύτερο προφανώς.

DimST
07/06/2017, 14:45
Και τα 06-08 αν προσεχθούν στα σημεία κατα τη συντήρηση είναι εξαιρετικές μοτοσυκλέτες. Δεν αποτελούν καλή βάση για βελτίωση οπότε κρίνοντας και απο την τιμή που παίζουν αποτελούν εξαιρετική επιλογή για trackbike.
Υπ'όψιν πως τα 2ου 6μήνου 2008 675 φοράνε τον σημαντικά αναβαθμισμένο κινητήρα των 2009-2012 (μαύρος έναντι ασημένιου κινητήρα)... και έχω πετύχει αρκετά στο car.gr

Με το καλό!

basilis_k6
08/06/2017, 01:16
Όλα τα κουστούμια μπαίνουν σε όλα τα 675
Δηλαδή μπορείς ενα 06-08 να το κανεις λουκ 09-12 και το αντίθετο.
Επίσης μπορείς ενα Street triple να το κανεις daytona και το αντίθετο.

Τα πολυεστερικά που κυκλοφορούν ειναι όλα λουκ 06-08. Θα καταλαβεις τι εννοώ αν δεις μαμα κουστούμια προ και μετά facelift τι διαφορά εχουν στο μουτρο.
Τα πολυεστερικά όλα ειναι ιδια, με μικροδιαφορούλες. Καί ολα μπαίνουν σε όλα τα 675 06-12.

Το δικό μου είναι 2009 (μετά fl) και το πολυεστερικό μπαίνει κανονικότατα.

Δεν ξερω τι εχεις βάλει στο μάτι, προτίμησε 09-12 μοντέλο και οχι το προηγούμενο. Έχουν αρκετές ουσιαστικές διαφορές και βελτιώσεις, περα απο το λουκ.
Φυσικά αμα μπορείς, το 13+ ειναι ακόμα καλύτερο προφανώς.

Το πολυεστερικό που βρήκα είναι 06.εγώ θα το βαλω σε fl. Ακόμη και αν δεν κάτσει υποθετω ο πολυεστεράς θα μπορει να μου το σενιαρει σωστα; λες οτι τεριαζει ομως και αυτο ειναι πολυ ενθαρρυντικο. Ευχαριστώ

panos_zip
08/06/2017, 08:41
Ταιριάζουν κανονικά
Δεν βγηκαν διαγορετικά πολυεστερικά αναλογα με το μοντέλο απ οσο ξερω.
Το δικό μου ειναι το fl
383325

DimST
08/06/2017, 19:12
Ισχύει. Τα πολυεστερικά είναι ακριβώς ίδια, όπως και οι αεραγωγοί και οι after market βάσεις οργάνων

basilis_k6
17/02/2018, 18:33
όποιος ενδιαφέρεται, ο εν λογω μαστορας ειναι πλέον στο αιγάλεω

"Μετακομιζουμε ......σε νεο χωρο και νεα διευθυνση !!
ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 2 & Ανδριανουπολεως - ΑΙΓΑΛΕΩ
Συντομα και παλι μαζι !!"

πέρασα αλλα ηταν κλειστός (όχι τελείως, κάπου ειχε πεταχτεί) και μου είπαν οτι λειτουργει κανονικά.

πήγα και έκανα το μεγάλο σερβις. μια χαρα μου φάνηκε και θα συνεχίσω να πηγαινω εκει.

rainmike
17/02/2018, 20:14
πήγα και έκανα το μεγάλο σερβις. μια χαρα μου φάνηκε και θα συνεχίσω να πηγαινω εκει.

Πόσο πλήρωσες αν επιτρέπεται?

basilis_k6
17/02/2018, 20:35
Πόσο πλήρωσες αν επιτρέπεται?

δεν μπορω να γράψω δημόσια κάτι τέτοιο καθως ειναι το ποσο διαμορφώνεται ανάλογα τα εξτραδάκια που ζητάει ο πελάτης. είχα μέχρι και κολλημένη δαγκάνα οπότε καταλαβινεις οτι ειχε αρκετη βρωμοδουλεια εκτος απο βαλβίδες/λαδια/ξυδια. πολύ φυσιολογική τιμή για ένα μεγάλο σερβις πάντως, τοσα δινω και στο στρομ.

comando-R
08/08/2018, 13:51
Για να αναεωσουμε λιγο....

Ρυθμισμα βαλβιδων? Ποσα εχετε ακουμπησει περιπου για να εχω μια ιδεα...

Και επισης Γραναζωματα αλυσιδες και τα λοιπα εχει πειραματιστει κανεις σας... Φοραω τα μαμα ακομα, και αν ξερουμε τι δοντια εχει το μιρκο και το μεγαλο γραναζι

Benzinas
14/03/2019, 07:01

SUPER BIKE SERVISE (Δίπλας Δημήτριος Χ.)
Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Μοτοσικλετών
Χρυσοστόμου Σμύρνης 59, Περιστέρι, 12131, ΑΤΤΙΚΗΣ
2105759272.
12 χρόνια πάω στον Μήτσο.

Confused
28/02/2021, 23:10
Καταρχάς καλησπερα!, συγγνώμη για το necropost, αλλα με ψηνει η αγορα ενος STriple 1050 (2011) και θα ήθελα λιγο τα φωτα σας οσον αφορα το κοστος σερβις, τα ανταλλακτικα του και τις ζημιες του. Εχω ακουσει τα κλασικα για ηλεκτρολογικα, μιζες κλπ αλλα δε ξερω κατα ποσο ειναι θεμα της εταιρειας ή θεμα του κατόχου. Προέρχομαι απο ΜΤ 07 και πηγαινα καρφι για ΜΤ 09 αλλα προσφατα μου μπηκε στο μυαλο και η αγγλιδα. Ειμαι Θεσ/νικη και δεν εχω επισης ιδεα για τα συνεργεια της εν λογω μαρκας.

kouk
02/03/2021, 10:42
Κινήσου εκτός επίσημου δικτύου. Φιλική συμβουλή

giorgos.boun
02/03/2021, 11:03
Εγώ πάντως από την επίσημη αντιπροσωπεία δεν έχω κανένα παραπονο σε αντίθεση με τον κύριο kouk. Δεν χρειάστηκα βέβαια και τπτ σοβαρό. Σέρβις by the book.

Confused
02/03/2021, 19:28
Εχετε μηπως καποιο να προτεινετε? (αν ειστε βορειοι)

kouk
02/03/2021, 19:31
Όχι. Δυστυχώς. Αν θες καλή δουλειά τα κάνεις μόνος

giorgos.boun
02/03/2021, 20:29
Εχετε μηπως καποιο να προτεινετε? (αν ειστε βορειοι)
Εγώ τα σέρβις τα κάνω στην αντιπροσωπεία. Motoaction θα το βρεις.
Δεν ξερω αν είναι σωστό που το γράφω εδώ ή έπρεπε να στο στείλω inbox.

Confused
03/03/2021, 20:58
Ευχαριστω πολυ! Δε νομιζω να το εκλαβουν ως διαφημιση μιας και ζηταω εξειδικευμενες πληροφοριες :)

giorgos.boun
03/03/2021, 21:24
Ευχαριστω πολυ! Δε νομιζω να το εκλαβουν ως διαφημιση μιας και ζηταω εξειδικευμενες πληροφοριες :)

Ότι άλλο χρειαστείς εδώ ειμαστε. Και αν θες για συνεργείο έξω ή περισσότερες πληροφορίες ρωτά τον kouk. Είναι χρόνια στο κουρμπέτι.

Confused
06/03/2021, 01:44
Ευχαριστω και παλι! Αν ερθει η ωρα θα ανεβασω και υλικο :)

Confused
11/05/2022, 03:48
Εν τελει η ωρα βλεπω να ερχεται. Πηρα ΜΤ 09, πολυ ευχαριστημενος, αλλα βρηκα ατομο που ενδιαφερεται να μου δωσει street triple 765 RS (2018) με μπολικα καλουδια πανω και λιγα χλμ, ανταλλαγη με το ΜΤ μου..και για να ειμαι ειλικρινης, μου εχουν μπει πολλες πριζες. Δεν ειχα σκοπο να το δωσω, αλλα μιας και εκατσε αυτο λεω να το κανω για την εμπειρια. Ξερω οτι οδηγικα ειναι πολυ ανωτερο και πιο γρηγορο απο το δικο μου, αλλα φοβαμαι λιγο ρε παιδια :p
Κατι που ειδα σε ξενα φορουμ οτι τρεχουν λαδια απο τα καπακια, κατι σκασμενους κινητηρες, κατι θεματα σε τιμονοπλακες και ανακλισεις για ηλεκτρολογικα με κανουν πολυ διστακτικο. Επισης, δε ξερω τι εξοδα συντηρησης θα εχει σε σχεση με το δικο μου.

Bowleno
11/05/2022, 07:48
Εν τελει η ωρα βλεπω να ερχεται. Πηρα ΜΤ 09, πολυ ευχαριστημενος, αλλα βρηκα ατομο που ενδιαφερεται να μου δωσει street triple 765 RS (2018) με μπολικα καλουδια πανω και λιγα χλμ, ανταλλαγη με το ΜΤ μου..και για να ειμαι ειλικρινης, μου εχουν μπει πολλες πριζες. Δεν ειχα σκοπο να το δωσω, αλλα μιας και εκατσε αυτο λεω να το κανω για την εμπειρια. Ξερω οτι οδηγικα ειναι πολυ ανωτερο και πιο γρηγορο απο το δικο μου, αλλα φοβαμαι λιγο ρε παιδια :p
Κατι που ειδα σε ξενα φορουμ οτι τρεχουν λαδια απο τα καπακια, κατι σκασμενους κινητηρες, κατι θεματα σε τιμονοπλακες και ανακλισεις για ηλεκτρολογικα με κανουν πολυ διστακτικο. Επισης, δε ξερω τι εξοδα συντηρησης θα εχει σε σχεση με το δικο μου.

Κάτσε στα αυγά σου.... Για να το δίνει ανταλλαγή και με μπόλικα "καλούδια" κάτι παίζει.....

ptc
11/05/2022, 09:15
Ανώτερο οδηγικά θα το δεχτώ, πιο γρήγορο γιατί; Αν κοιτάς τα άλογα να σου θυμίσω πως βγαίνουν από λιγότερα κυβικά με ό,τι σημαίνει αυτό για τη ροπή.

Γενικά το ποια μηχανή θα είναι καλύτερη για σένα εξαρτάται απ το τι οδήγηση κάνεις. Γνώμη μου πως το 09 είναι μηχανή που το 80% των αναβατών θα τη χαρεί περισσότερο. Το άλλο 20% (μπορεί να λέω και πολύ) έχει τις ικανότητες να πάρει οδηγικά το παραπάνω που έχει να δώσει ο άγγλος.

Δε βάζω καν τη παράμετρο του αγνώστου μεταχειρισμένου και της προβληματικής κατάστασης στο θέμα συντήρησης. Σκέψου το καλά.

Confused
11/05/2022, 11:27
Κάτσε στα αυγά σου.... Για να το δίνει ανταλλαγή και με μπόλικα "καλούδια" κάτι παίζει.....

Βασικα ειδα αγγελια και επειδη ελεγε για ανταλλαγη με κατι πιο ορθιο, του εστειλα και ειπε πως ψηνεται.

Ανώτερο οδηγικά θα το δεχτώ, πιο γρήγορο γιατί; Αν κοιτάς τα άλογα να σου θυμίσω πως βγαίνουν από λιγότερα κυβικά με ό,τι σημαίνει αυτό για τη ροπή.

Γενικά το ποια μηχανή θα είναι καλύτερη για σένα εξαρτάται απ το τι οδήγηση κάνεις. Γνώμη μου πως το 09 είναι μηχανή που το 80% των αναβατών θα τη χαρεί περισσότερο. Το άλλο 20% (μπορεί να λέω και πολύ) έχει τις ικανότητες να πάρει οδηγικά το παραπάνω που έχει να δώσει ο άγγλος.

Δε βάζω καν τη παράμετρο του αγνώστου μεταχειρισμένου και της προβληματικής κατάστασης στο θέμα συντήρησης. Σκέψου το καλά.
Ισχυει αυτο για τις ικανοτητες κ τους αναβατες κλπ, και γω εχω τους ενδοιασμους μου γιαυτο και σημερα θα ρωτησω στο καταστημα της triumph που εχουμε εδω και σε ενα ακομα συνεργειο. Οσο για το πιο γρηγορο, ειναι κατα 7 αλογα γρηγοροτερο και 30 κιλα ελαφρυτερο. Ξαναλεω ομως, ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το ΜΤ 09 και δεν ειχα σκοπο να το δωσω, απλα τωρα αυτο μου φαινεται λιγο σαν "ευκαιρια". Επισης, το ειχα και λιγο "απωθημενο" - περιεργεια να παρω ενα τετοιο. Απλα με φρεναρει πολυ το θεμα της συντηρησης/ανταλλακτικων και των προβληματων του.

PaNick67
11/05/2022, 11:45
Ισχυει αυτο για τις ικανοτητες κ τους αναβατες κλπ, και γω εχω τους ενδοιασμους μου γιαυτο και σημερα θα ρωτησω στο καταστημα της triumph που εχουμε εδω και σε ενα ακομα συνεργειο. Οσο για το πιο γρηγορο, ειναι κατα 7 αλογα γρηγοροτερο και 30 κιλα ελαφρυτερο. Ξαναλεω ομως, ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το ΜΤ 09 και δεν ειχα σκοπο να το δωσω, απλα τωρα αυτο μου φαινεται λιγο σαν "ευκαιρια".

https://www.google.com/search?q=street+triple+765+RS+problems&sxsrf=ALiCzsbUUapKituLRCMb4mAI0B8KnEqAsA%3A1652262171387&ei=G4V7YsqfFoGZkgXmlJDQBA&ved=0ahUKEwiKmbOelNf3AhWBjKQKHWYKBEoQ4dUDCA4&uact=5&oq=street+triple+765+RS+problems&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB46BwgAEEcQsAM6CggAEEcQsAMQyQM6BAgjECc6BQgAEIAEO gcIABDJAxATOgQIABATOggIABAWEB4QE0oECEEYAEoECEYYAFDvCFisUmCtVWgBcAF4AIABc4gB4wuSAQQwLjE0mAEAoAEByAEFw AEB&sclient=gws-wiz

Ξεκινα διαβασμα. Με μια πρωτη αναγνωση δεν μοιαζει οσο ευκαιρια νομιζεις.

Confused
11/05/2022, 12:05
https://www.google.com/search?q=street+triple+765+RS+problems&sxsrf=ALiCzsbUUapKituLRCMb4mAI0B8KnEqAsA%3A1652262171387&ei=G4V7YsqfFoGZkgXmlJDQBA&ved=0ahUKEwiKmbOelNf3AhWBjKQKHWYKBEoQ4dUDCA4&uact=5&oq=street+triple+765+RS+problems&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB46BwgAEEcQsAM6CggAEEcQsAMQyQM6BAgjECc6BQgAEIAEO gcIABDJAxATOgQIABATOggIABAWEB4QE0oECEEYAEoECEYYAFDvCFisUmCtVWgBcAF4AIABc4gB4wuSAQQwLjE0mAEAoAEByAEFw AEB&sclient=gws-wiz

Ξεκινα διαβασμα. Με μια πρωτη αναγνωση δεν μοιαζει οσο ευκαιρια νομιζεις.

Τα εχω διαβασει ολα αυτα, αλλα πιστευω πως το καθε μηχανακι και η καθε εταιρεια μπορει να βγαλει τετοια θεματα. Οπως πχ το ΜΤ 09 αν γραψω problems βγαζει μια λιστα αμεσως σχετικα με τη κινητηρα κλπ.
Θεσσαλονικη στην triumph ειναι αξιοπιστοι/τιμιοι?

karellen
11/05/2022, 12:17
Βασικα ειδα αγγελια και επειδη ελεγε για ανταλλαγη με κατι πιο ορθιο, του εστειλα και ειπε πως ψηνεται.
Ισχυει αυτο για τις ικανοτητες κ τους αναβατες κλπ, και γω εχω τους ενδοιασμους μου γιαυτο και σημερα θα ρωτησω στο καταστημα της triumph που εχουμε εδω και σε ενα ακομα συνεργειο. Οσο για το πιο γρηγορο, ειναι κατα 7 αλογα γρηγοροτερο και 30 κιλα ελαφρυτερο. Ξαναλεω ομως, ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το ΜΤ 09 και δεν ειχα σκοπο να το δωσω, απλα τωρα αυτο μου φαινεται λιγο σαν "ευκαιρια". Επισης, το ειχα και λιγο "απωθημενο" - περιεργεια να παρω ενα τετοιο. Απλα με φρεναρει πολυ το θεμα της συντηρησης/ανταλλακτικων και των προβληματων του.

Δεν είναι 30 κιλά ελαφρύτερο,άντε 5 το πολύ.

PaNick67
11/05/2022, 12:31
Τα εχω διαβασει ολα αυτα, αλλα πιστευω πως το καθε μηχανακι και η καθε εταιρεια μπορει να βγαλει τετοια θεματα. Οπως πχ το ΜΤ 09 αν γραψω problems βγαζει μια λιστα αμεσως σχετικα με τη κινητηρα κλπ.
Θεσσαλονικη στην triumph ειναι αξιοπιστοι/τιμιοι?

Βασικα μολις διαβασα αυτο, https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161119
απο καποιον που αγορασε Τ και δεν μπορω να πω οτι τον αντιμετωπισαν/ζουν σωστα.

Ακομα δεν ειναι το θεμα αν ενα μηχανακι μπορει να βγαλει η οχι προβληματα αλλα πως τα αντιμετωπιζει η εισαγωγικη αφου βγουν. Σε καθε περιπτωση η Yamaha εχει καλο ονομα στο after sales, εχει τεραστιο δικτυο σε καθε πολη και υπαρχουν μηχανικοι αρκετοι με γνωσεις. Στην Αθηνα νομιζω καλο συνεργειο Τ ειναι ενα στο Πολυγωνο και απο μικρο ψαξιμο ειδα συνολικα 3; Λιγα κατα την γνωμη μου και μπελας η αγορα της αν δεν σε βολευουν.

Οπως καταλαβαινεις αν ημουν στην θεση σου θα εμενα με το ΜΤ09.

Confused
11/05/2022, 20:52
Δεν είναι 30 κιλά ελαφρύτερο,άντε 5 το πολύ.

Εισαι σιγουρος? Σε αρκετα site γραφει 165 wet weight.

Βασικα μολις διαβασα αυτο, https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161119
απο καποιον που αγορασε Τ και δεν μπορω να πω οτι τον αντιμετωπισαν/ζουν σωστα.

Ακομα δεν ειναι το θεμα αν ενα μηχανακι μπορει να βγαλει η οχι προβληματα αλλα πως τα αντιμετωπιζει η εισαγωγικη αφου βγουν. Σε καθε περιπτωση η Yamaha εχει καλο ονομα στο after sales, εχει τεραστιο δικτυο σε καθε πολη και υπαρχουν μηχανικοι αρκετοι με γνωσεις. Στην Αθηνα νομιζω καλο συνεργειο Τ ειναι ενα στο Πολυγωνο και απο μικρο ψαξιμο ειδα συνολικα 3; Λιγα κατα την γνωμη μου και μπελας η αγορα της αν δεν σε βολευουν.

Οπως καταλαβαινεις αν ημουν στην θεση σου θα εμενα με το ΜΤ09.

Συνεργειο θα το πηγαινω σε αυτο που παω και το MT μου, yamaha ειναι και μου ειπαν πως πιανουν και triumph γενικα. Στο κατω-κατω ειναι παρομοια μηχανακια στις αναγκες τους (λαδια φιλτρα μπουζι)
Ανταλλακτικα δε ξερω τωρα, εχουμε 1 μονο εδω στα βορεια και τις τιμες τις βαρανε στο κεφαλι απ οτι ειδα. Γενικα ζημιες δεν εχει βγαλει το 18αρι, μονο κατι recalls διαβασα σε ινδια-αμερικη. Εχει γινει πουρες το κεφαλι μου γιατι δε ξερω τι να αποφασισω. :p
Μαρεσουν και τα 2 σχεδον το ιδιο, απλα το 1 ειναι κατα πολυ ανωτερο σε ποιοτητα, περιφερειακα αλλα στο κεφαλι μου παιζει το σεναριο της αναξιοπιστιας. Δε θα εμπαινα ποτε στη διαδικασια να πουλησω το δικο μου για να το αγορασω παρολα αυτα, απλα τωρα προεκυψε η ανταλλαγη.

karellen
11/05/2022, 22:53
.
Όλοι γράφουν dry weight και είναι λογικό.Είναι πολύ λίγα τα κιλά για να είναι αληθινά,εδώ μια motogp και ζυγίζει 150-160.

DoctoR_k6
12/05/2022, 00:07
Κάτσε με το Υamaha να ευχαριστηθείς βόλτες κ ταξίδια.
Μην ξυνεσαι στην γκλίτσα...

Nikos77
12/05/2022, 05:20

Συνεργειο θα το πηγαινω σε αυτο που παω και το MT μου, yamaha ειναι και μου ειπαν πως πιανουν και triumph γενικα. Στο κατω-κατω ειναι παρομοια μηχανακια στις αναγκες τους (λαδια φιλτρα μπουζι)
Ανταλλακτικα δε ξερω τωρα, εχουμε 1 μονο εδω στα βορεια και τις τιμες τις βαρανε στο κεφαλι απ οτι ειδα. Γενικα ζημιες δεν εχει βγαλει το 18αρι, μονο κατι recalls διαβασα σε ινδια-αμερικη.

Δηλαδή το θέμα είναι που θα κάνεις λάδια Ξυδιά?
Αυτό το κάνουν και στο συνεργείο της γειτονιάς ή μόνος σου.
Αν παρουσιαστεί πρόβλημα είναι το θέμα. Ποιος θα σε καλύψει σε τεχνογνωσία και ανταλλακτικα

sapila racing
12/05/2022, 12:40
.

Η triumph στο επίσημο site της λέει Dry Weight 366 Lbs (166 kg).

https://www.triumphmotorcycles.com/motorcycles/roadsters-and-supersports/street-triple/2018/street-triple/variants/street-triple-rs#specification

Ζεύκας
12/05/2022, 13:27
Ίδια κιλά/δύναμη έχουν.

Αν θες να ξεχωρίσεις ή/και θες πιο επιθετική θέση οδήγησης πάρε το ST

Αν θες το κεφάλι σου ήσυχο από προβλήματα/υποστήριξη συν τη πιο άνετη θέση οδήγησης μείνε με το ΜΤ

basilis_k6
12/05/2022, 17:33
Η triumph στο επίσημο site της λέει Dry Weight 366 Lbs (166 kg).

https://www.triumphmotorcycles.com/motorcycles/roadsters-and-supersports/street-triple/2018/street-triple/variants/street-triple-rs#specification

μαλλον ειδε net weight
ωραια θα ηταν να καταφέρνανε μηχανη δρομου στα 166 φουλ υγρα. :pink:

Cpt_Slow
12/05/2022, 18:59
Κάτοχος 675R, μόνο καλά λόγια έχω να πω. Τα χλμ που του έχω κάνει είναι σχετικά λίγα ~ 8000 σε 3 χρόνια μιξ ταξίδια, βολτες και λίγο Σέρρες. Έχοντας οδηγήσει και mt09, αυτό που έχει μεγάλη διαφορά είναι η θέση οδήγησης. Στο μτ ένιωθα τσολιάς οπότε θα σου φανέι σκυφτό το street, χωρίς να το λέω για κακό. Προσωπικά νιώθω οτι δύσκολα θα γυρίσω σε όρθια θέση οδήγησης για τη χρήση που κάνω.
Το 765 φαντάζομαι είναι ακόμη καλύτερο και αρκετά διαδεδομένο σε άλλες χώρες.
Στη Θεσσαλονίκη η αντιπροσωπεία που κάνω τα σέρβς, ποιoτικά, είναι μια χαρα και απο κόστος θα έλεγα στο μέσο όρο.

Confused
13/05/2022, 06:34
Κάτοχος 675R, μόνο καλά λόγια έχω να πω. Τα χλμ που του έχω κάνει είναι σχετικά λίγα ~ 8000 σε 3 χρόνια μιξ ταξίδια, βολτες και λίγο Σέρρες. Έχοντας οδηγήσει και mt09, αυτό που έχει μεγάλη διαφορά είναι η θέση οδήγησης. Στο μτ ένιωθα τσολιάς οπότε θα σου φανέι σκυφτό το street, χωρίς να το λέω για κακό. Προσωπικά νιώθω οτι δύσκολα θα γυρίσω σε όρθια θέση οδήγησης για τη χρήση που κάνω.
Το 765 φαντάζομαι είναι ακόμη καλύτερο και αρκετά διαδεδομένο σε άλλες χώρες.
Στη Θεσσαλονίκη η αντιπροσωπεία που κάνω τα σέρβς, ποιoτικά, είναι μια χαρα και απο κόστος θα έλεγα στο μέσο όρο.

Για λαδια/φιλτρο μου ειπε εξωφρενικη τιμη παντως.

Παιδια εκανα την ανταλλαγη. Δεν πιστευα οτι θα ελεγα τα ιδια με τους αλλους, αλλα το μηχανακι ειναι αλλου...επαθα πλακα! Απο αναρτησεις/φρενα/γκαζι κ δε ξερω γω τι αλλο.Πραγματικα ξεχασα τι οδηγουσα πριν, για να μην πω τι εχω οδηγησει μεχρι τωρα.

karellen
13/05/2022, 08:17
Καλορίζικο λοιπόν και καλές βόλτες! :beer:
Η Τ έχει ξεχωριστό χαρακτήρα στα μηχανάκια της.

Ζεύκας
13/05/2022, 10:32
Απο αναρτησεις/φρενα/γκαζι κ δε ξερω γω τι αλλο.Πραγματικα ξεχασα τι οδηγουσα πριν, για να μην πω τι εχω οδηγησει μεχρι τωρα.

καλά ηρέμησε λίγο :lol:

καλές βόλτες :beer:

Confused
13/05/2022, 11:11
καλά ηρέμησε λίγο :lol:

καλές βόλτες :beer:

Αληθεια, δε ξερω αν εχεις οδηγησει το ιδιο ή και καλύτερα, αν σου δοθει η ευκαιρια να το κανεις παντως :)

Σας ευχαριστω πολυ παιδια :D Ας ελπισουμε να μην επιβεβαιωθουν και τα αρνητικα της βεβαια :lol:

dimitris23
13/05/2022, 13:52
Καλές βόλτες φίλε και πάντα όρθιος. Κάτοχος street triple 675 εδώ. Κάποια στιγμή θα ήθελα να οδηγήσω το 765 για να δω κατά πόσο διαφορετικό είναι σε σχέση με το δικό μου

ptc
13/05/2022, 14:21
Για λαδια/φιλτρο μου ειπε εξωφρενικη τιμη παντως.

Παιδια εκανα την ανταλλαγη. Δεν πιστευα οτι θα ελεγα τα ιδια με τους αλλους, αλλα το μηχανακι ειναι αλλου...επαθα πλακα! Απο αναρτησεις/φρενα/γκαζι κ δε ξερω γω τι αλλο.Πραγματικα ξεχασα τι οδηγουσα πριν, για να μην πω τι εχω οδηγησει μεχρι τωρα.

Άρα λογικά αυτός που πήρε το 09 αυτή τη στιγμή κάθεται σε μια γωνιά και κλαίει. :lol:

Πέρα απ τη πλάκα, χαίρομαι που σου ταιριάζει. Να το χαρείς, καλοτάξιδο.

Confused
14/05/2022, 00:21
Καλές βόλτες φίλε και πάντα όρθιος. Κάτοχος street triple 675 εδώ. Κάποια στιγμή θα ήθελα να οδηγήσω το 765 για να δω κατά πόσο διαφορετικό είναι σε σχέση με το δικό μου

Δυστυχως δεν εχω οδηγησει το συγκεκριμενο για να μπορεσω να σου πω γνωμη, αλλα αν σου δοθει η ευκαιρια αρπαξε την :p

Άρα λογικά αυτός που πήρε το 09 αυτή τη στιγμή κάθεται σε μια γωνιά και κλαίει. :lol:

Πέρα απ τη πλάκα, χαίρομαι που σου ταιριάζει. Να το χαρείς, καλοτάξιδο.

Κανονικα αυτο θα επρεπε αν κρινουμε απο την οδηγικη συμπεριφορα των δυο, αλλα τον βολεψε παρα πολυ η θεση οδηγησης και του αρεσε :lol: Ενταξει περα απο την πλακα, το 09 ειναι πολυ ωραιο μηχανακι αλλα το καθενα ειναι φτιαγμενο για να υπερτερει σε διαφορετικη χρηση με άλλα θετικα και αρνητικα

Ευχαριστω πολυ :)

Manalishi
23/02/2023, 10:38
Για πές, τί λέει το μηχανάκι μετα απο τόσο καιρο?

Εχω αρχίσει και ψήνομαι και εγώ...

raccoon
22/04/2023, 04:19
Καλημέρα στην παρέα.
Νέος ιδιοκτήτης Tiger 800 xc '11
Σαν πρώτη επαφή ήθελα να το πάω για μια αλλαγή λάδια και φίλτρο λαδιού, να μου σβήσει την ένδειξη του σέρβις από το καντράν και να ρίξει μια γενική ματιά για την κατάσταση της μηχανής, χωρίς όμως να πειράξει κάτι άλλο.
Αυτό τον έλεγχο, αποφάσισα να τον κάνω στον Κόντη, στο Πολύγωνο Αττικής, μια και διάβασα καλά σχόλια για το εν λόγο συνεργείο, βέβαια διάβασα και σχόλια για υπερβολικές χρεώσεις, όπως και για φυσιολογικές τιμές για εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Αποτελέσματα, έκανε τα προαναφερόμενα και χρέωσε, 15€ φίλτρο λαδιού, 57€ για 3,8 lt. λάδια 10-50 Castrol, και 28€ εργασία, σύνολο 100€
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Bowleno
22/04/2023, 06:23
Καλημέρα στην παρέα.
Σαν πρώτη επαφή ήθελα να το πάω για μια αλλαγή λάδια και φίλτρο λαδιού, να μου σβήσει την ένδειξη του σέρβις από το καντράν και να ρίξει μια γενική ματιά για την κατάσταση της μηχανής, χωρίς όμως να πειράξει κάτι άλλο.
Αυτό τον έλεγχο, αποφάσισα να τον κάνω στον Κόντη, στο Πολύγωνο Αττικής, μια και διάβασα καλά σχόλια για το εν λόγο συνεργείο, βέβαια διάβασα και σχόλια για υπερβολικές χρεώσεις, όπως και για φυσιολογικές τιμές για εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Αποτελέσματα, έκανε τα προαναφερόμενα και χρέωσε, 15€ φίλτρο λαδιού, 57€ για 3,8 lt. λάδια 10-50 Castrol, και 28€ εργασία, σύνολο 100€

60 ευρώ η εργατοώρα.... αούτς

dimitris23
22/04/2023, 06:34
Τσέκαρε τιμές στα ανταλλακτικά από άλλο μαγαζί. Σε κάποιο συνοικιακο συνεργείο ίσως γλίτωνες 15€. Αλλά πλήρωσες σέρβις θεωρητικά σε έναν από τους καλύτερους στη συγκεκριμένη εταιρία με ότι έξοδα έχει ο ίδιος. Και προφανώς σου έχει κόψει απόδειξη που κάπου αλλού ίσως να μην είχαν κόψει. Συμφωνώ ότι 100€ για λάδια φίλτρο είναι πολλά.

panavour
22/04/2023, 09:48
Φίλε τα μεταξωτά βρακιά θέλουν καί επιδέξιους κώλους λέει η παροιμία, λάδια και φίλτρα κανονικές τιμές συνεργείου.Οι τιμές εργατωρας στα εξουσιοδοτημένα αρχίζουν από 45 ευρώ την ώρα με ΦΠΑ.Αρα άμα έκανε μισή ώρα για τον έλεγχο της μοτό και την αλλαγή λάδιων και φίλτρου τότε μια χαρά σε χρέωσε.Αν ήθελες κάτι που να μην σε τσούζει στην τσέπη ας αγόραζες παπί.Η μοτό,- και ειδικά η δικιά σου κατηγορία premium ευρωπαϊκής μοτό -ειναι ακριβό σπορ.

ptc
22/04/2023, 10:04
Καλημέρα στην παρέα.

Σόρι αλλά γέλασα με την ώρα που έγινε το ποστ. Σε έκανα εικόνα να γυρνάς στο κρεβάτι σου χωρίς να σε παίρνει ο ύπνος και να μονολογείς "Άκου εκεί 100€ τον άτιμο...". :lol:

Εμένα πάντως νορμάλ τιμή μου φαίνεται για μηχανή που παίρνει 4 λτ. Άντε να ήταν και 90.

basilis_k6
22/04/2023, 10:47
Σόρι αλλά γέλασα με την ώρα που έγινε το ποστ. Σε έκανα εικόνα να γυρνάς στο κρεβάτι σου χωρίς να σε παίρνει ο ύπνος και να μονολογείς "Άκου εκεί 100€ τον άτιμο...". :lol:

Εμένα πάντως νορμάλ τιμή μου φαίνεται για μηχανή που παίρνει 4 λτ. Άντε να ήταν και 90.

ακριβως. νομιζω ειναι εξουσιοδοτημένο κιολας.

νεοσσός
22/04/2023, 11:16
Επίσης έχει να κάνει και με τι επιπλέον ελέγχους έκανε. Μου έχει τύχει εξουσιοδοτημένο συνεργείο που τηρεί κατά γράμμα τη λίστα ελέγχου του κατασκευαστή (μέχρι τη διαδρομή του φρένου, όλα τα φώτα και την κόρνα), καθαρίζει και λιπαίνει αλυσίδα, γρασάρει μανέτες και πλαγιοστάτη. Εκεί δικαιολογείς επιπλέον χρήματα. Αφιερώνει ο μηχανικός 30 λεπτά επιπλέον, όσο περιμένει να κρυώσει ο κινητήρας, αλλά μπορεί να σε γλιτώσει από διάφορες φθορές που θα μπορούσαν να προκύψουν από ελλιπή συντήρηση (π.χ. αυξημένη τριβή συρματόσχοινου).

Για αλλαγή λαδιών με εργασία έχω δώσει από 55€ χωρίς αλλαγή φίλτρου (2,3L) έως 65€ με φίλτρο λαδιού (2,6L). Στο αμάξι δίνω 45€.

Πάντως, αν θέλεις να είσαι τυπικός στη συντήρηση, χρειάζονται μερικές επιπλέον εργασίες. Για παράδειγμα το ψυκτικό υγρό θέλει αλλαγή ανά 3 χρόνια, τα υγρά φρένων ανά δύο έτη, τα σωληνάκια ανά 4 έτη, η μπροστινή ανάρτηση θέλει συντήρηση ανά 40.000km. Αν ακολουθήσεις τον πίνακα συντήρησης του κατσκευαστή, εύκολα βγαίνεις από το συνεργείο με μερικές εκατοντάδες ευρώ, χωρίς να υπολογίζω αλλαγή μπαταρίας και ελαστικών, που κι αυτά απαξιώνονται με την πάροδο του χρόνου (+400€).

telegonos
22/04/2023, 16:27
Καλημέρα στην παρέα.

Τους τελευταίους 12 μήνες έχουν ακριβύνει αισθητά κάποια πράγματα, και ειδικά λάδια και λάστιχα έχουν κάνει V1 (=απογείωση).

Η τιμή για εξουσιοδοτημένο, δεν είναι υπερβολική, δεν είναι και οικονομική βέβαια. Οπως έγραψαν σε μη-εξουσιοδημένο συνοικιακοό μπορεί να γλύτωνες κανά 15ρι, ίσως και 30ρι σου λέω εγώ, πάλι 70-80 ευρώ θα φεύγανε. 70-80 με 100 δεν είναι μεγάλη διαφορά.

Πρίν λίγες διάβασα σε group στο FB για τύπο με Vstrom 650, μεγάλο σερβις μοτέρ με βαλβίδες, με αλλαγή τσιμουχών-λαδιού στο πηρούνι και καρβουνάκια μίζας....900 ευρώ το κόστος.

Διπλή τιμή απότι θα έπαιρνε ένα μέσο συνεργείο για όλα αυτά.

katsar
22/04/2023, 16:59
28ε εργασία νομίζω είναι οκ.
Τα λάδια γενικά είναι ακριβά πόσο μάλλον όταν τα αγοράζεις από το συνεργείο/αντιπροσωπεία.
Στα του θέματος 200ε έδωσε φίλος μου χτες σε γενικό συνεργείο όχι με ταμπέλα εξουσιοδοτημένου για καθάρισμα καρμπυρατέρ-χωρίς να αλλάξει κάτι μέσα και άλλα 50 στο καπάκι για αλλαγή στα καλώδια μπουζί .
Σε χίλια περίπου χλμ έλα να ρυθμίσουμε και τα καρμπς του είπε να σιγουρευτούμε για το χρώμα τους,έκανε μπερδέματα γενικά το cb400sf.
edit σβήσιμο εσφαλμένης και υποθετικής κατάστασης χωρίς στοιχεία.
Ε κάντε την σούμα .

Shinigami Ryuk
22/04/2023, 19:02
Φίλε τα μεταξωτά βρακιά θέλουν καί επιδέξιους κώλους λέει η παροιμία, λάδια και φίλτρα κανονικές τιμές συνεργείου.Οι τιμές εργατωρας στα εξουσιοδοτημένα αρχίζουν από 45 ευρώ την ώρα με ΦΠΑ.Αρα άμα έκανε μισή ώρα για τον έλεγχο της μοτό και την αλλαγή λάδιων και φίλτρου τότε μια χαρά σε χρέωσε.Αν ήθελες κάτι που να μην σε τσούζει στην τσέπη ας αγόραζες παπί.Η μοτό,- και ειδικά η δικιά σου κατηγορία premium ευρωπαϊκής μοτό -ειναι ακριβό σπορ.

Το "παρε κινεζικο να βρεις την υγεια σου" ξεχασες

νεοσσός
22/04/2023, 19:27
Είναι μερικές χρονοβόρες διαδικασίες, όπως το καθάρισμα και η ρύθμιση του καρμπυρατέρ ή ο καθαρισμός δαγκανών φρένων με πλήρες λύσιμο, που δύσκολα μπορούν να γίνουν με ποιοτικό τρόπο σε χαμηλή τιμή από επαγγελματία.

Εκεί θέλει γνώσεις να το κάνεις μόνος σου. Ο επαγγελματίας είτε δεν θα ασχοληθεί πολύ, επειδή ξέρει ότι δεν μπορεί να ζητήσει πολλά χρήματα, είτε δεν θα κάνει τη δουλειά τόσο καλά όσο ο ερασιτέχνης που θα αφιερώσει ολόκληρη μέρα. Πιο πιθανό είναι να σου πει να αγοράσεις καινούριο σετ με λίγο περισσότερα χρήματα, παρά να σου προτείνει σωστό καθαρισμό με ένα μεγάλο ποσό που θα αντιστοιχεί στο πόσο εκτιμάει την εργατοώρα του.

Φίλος στην Ολλανδία έλεγε ότι ένας από τους βασικούς λόγους που οι περισσότεροι έχουν αμάξια το πολύ πενταετίας (πέρα από τους μεγαλύτερους μισθούς που είναι ο προφανής λόγος) είναι ότι είναι τόσο ακριβή η εργατοώρα στα συνεργεία, ώστε καθίσταται ασύμφορη η συντήρηση παλαιού αυτοκινήτου. Προτιμούν να τα δίνουν σε χρονομίσθωση νέου οχήματος, αντί στα συνεργεία.

runner
22/04/2023, 19:31
Καλημέρα στην παρέα.

Για 4lit θα το υπολογιζα ενα 85€ που δεν απεχει και πολυ απο το 100αρι. Ειναι τσιμπημενη η εργασια αλλά τα άλλα σε γενικες γραμμες είναι νορμαλ.

Τους τελευταίους 12 μήνες έχουν ακριβύνει αισθητά κάποια πράγματα, και ειδικά λάδια και λάστιχα έχουν κάνει V1 (=απογείωση).

Η τιμή για εξουσιοδοτημένο, δεν είναι υπερβολική, δεν είναι και οικονομική βέβαια. Οπως έγραψαν σε μη-εξουσιοδημένο συνοικιακοό μπορεί να γλύτωνες κανά 15ρι, ίσως και 30ρι σου λέω εγώ, πάλι 70-80 ευρώ θα φεύγανε. 70-80 με 100 δεν είναι μεγάλη διαφορά.

Πρίν λίγες διάβασα σε group στο FB για τύπο με Vstrom 650, μεγάλο σερβις μοτέρ με βαλβίδες, με αλλαγή τσιμουχών-λαδιού στο πηρούνι και καρβουνάκια μίζας....900 ευρώ το κόστος.

Διπλή τιμή απότι θα έπαιρνε ένα μέσο συνεργείο για όλα αυτά.

Πραγματικα αουτς :eek: Του ειπε τουλαχιστον σ'αγαπω ;

telegonos
22/04/2023, 19:49
Πραγματικα αουτς :eek: Του ειπε τουλαχιστον σ'αγαπω ;

Ο συνεργειάς είπε στον ιδιοκτήτη ''θα κάνω ωραίο Πάσχα χάρη σε εσένα''.

katsar
22/04/2023, 20:12
Συμφωνώ νεοσσέ αλλά μιλάμε για απλά πράγματα όπως αλλαγή λάδια.
Σε τελική σέρβις σε καρμπ έκανε,καθάρισμα όχι καμία επισκευή .Α,είπε τα έβαλε σε ''ειδικό υγρό '' :lol:
Πριν λίγο καιρό αφαίρεσα από το δέρμα μου ένα ας πούμε λίπωμα κοντά στο μάτι, πλαστικός χειρουργός με ιατρείο Α κατηγορίας και δεν με πήρε 200ε τι να λέμε.
edit στο edit - ο αδερφός μου έχει συνεργείο , δεν ξέρω τι τους χρεώνει,το γράφω σε φάση δεν κάνω και crusade εναντίων τους αλλά κάπου ήμαρτον .

panavour
22/04/2023, 23:02
Το "παρε κινεζικο να βρεις την υγεια σου" ξεχασες

Ούτε Μ αυτό θα βρει την υγεία του,και σ αυτά το καλοπληρωνεις το σέρβις.Μονο με παπί βρίσκεις την υγειά σου.Η μοτό ειδικά από 300 και πάνω είναι ακριβό σπορ.

basilis_k6
22/04/2023, 23:22
Ούτε Μ αυτό θα βρει την υγεία του,και σ αυτά το καλοπληρωνεις το σέρβις.Μονο με παπί βρίσκεις την υγειά σου.Η μοτό ειδικά από 300 και πάνω είναι ακριβό σπορ.

απο τα πιο φθηνα θα ελεγα. μετακινηση και χομπυ πακετο για ελαχιστα χρηματα. υπαρχουν μοτοσυκλέτες πολυ φθηνες στα 500 και 750 και τα κοστη πανε αναλογα τα χλμ. μπορεις να βγαλεις 5ετια πριν δωσεις λεφτα για οτιδηποτε παρα λάδια, ξυδια και ενα ζευγαρι λαστιχα. αμα θες να κανεις 10κ το χρονο προφανως θα τα πληρωσεις αλλα ακριβο σπορ δεν ειναι. παλαιοτερα δε, με ενα κλε500 μπορουσες να κανεις τα παντα με 250 ευρω το χρονο+ βενζινες. ποσα χομπυ/σπορ ειναι φθηνοτερα?

raccoon
22/04/2023, 23:37
Όπως είπα τα σχόλια δικά σας.
Ακούστηκαν και οι δύο όψεις, ότι είναι πολλά και ότι είναι νορμάλ.
Προσωπικά, η εργασία μου φάνηκε νορμάλ για εξουσιοδοτημένο, τα λάδια φίλτρο μου φάνηκαν υπερβολικά χρεωμένα.
Ο καθένας, μπορεί να κάνει ότι νομίζει, εγώ έγραψα τι μου έτυχε.

stefanos
22/04/2023, 23:59
Σε τελική σέρβις σε καρμπ έκανε,καθάρισμα όχι καμία επισκευή .Α,είπε τα έβαλε σε ''ειδικό υγρό '' :lol:

Προσωπικά παρόλο που μπορώ να το κάνω μόνος μου,
για τετράδα βγάλσιμο λύσιμο μπάνιο μοντάρισμα τοποθέτηση θα τα έδινα τα 200.

katsar
23/04/2023, 01:31
Και εγώ θα τα έδινα-και θα τα δώσω κάποια στιγμή αν είναι αυτές οι τιμές.
Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως 2-3 ώρες δουλειάς μηχανικού ισοδυναμούν με ένα βδομαδιάτικο κάποιου και σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερα .
Επέτρεψε μου να έχω άλλη άποψη,όλα καλά.
edit 200e για 2ώρες δουλειάς ντρέπομαι να ζητήσω από τους πελάτες μου.

toyar
23/04/2023, 07:22
Πάντως με τέτοιες τετράδες το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά για τον καθαρισμό αλλά οι φθορές που θα βρει λόγω παλαιότητας
Εγώ αν δουλεύουν σωστά δεν θα τα πειραζα

katsar
23/04/2023, 11:00
Καλημέρα toyar,άσχετο με το αρχικό θέμα αλλά είναι ο δεύτερος μηχανικός τώρα.
Του κάνει μπερδέματα το cb,άλλαξε μεμβράνες και διάφορα λαστιχάκια μέσα αλλά τα ίδια.
Ο επόμενος ξεκίνησε με καθάρισμα ,άλλαξε μπουζοκαλώδια και βλέπουμε .
Όλα αυτά κόστισαν ως τώρα ένα μηνιάτικο στον φίλο μου χωρίς να βάζω μέσα τα ανταλλακτικά.
Σε αυτό που είπες συμφωνώ απόλυτα.

atom_smasher
23/04/2023, 13:04
αχ. Να στείλω την δικιά μου κάτω για σερβις; Πιο φθηνα θα μου ερθει μάλλον.

Garfield
28/02/2024, 11:59
Καλησπέρα.

Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ένα Speed 400 το καλοκαίρι για πείτε λίγο αν είναι ακριβά ή όχι τα σέρβις της Triumph συγκριτικά με άλλες μάρκες. Υπόψιν ότι αυτή την στιγμή έχω 300άρι ιταλικό σκούτερ.

panavour
28/02/2024, 12:57
Καλησπέρα.

Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω ένα Speed 400 το καλοκαίρι για πείτε λίγο αν είναι ακριβά ή όχι τα σέρβις της Triumph συγκριτικά με άλλες μάρκες. Υπόψιν ότι αυτή την στιγμή έχω 300άρι ιταλικό σκούτερ.

τα μεταξωτα βρακια........................................................................................ .......

ptc
28/02/2024, 13:12
Θεσσαλονικη εχεις μονο τον Motoaction απο επισημο. Τιμες αναμενομενες για εξουσιοδοτημενο. Για κοστος ανταλλακτικων δεν ακουσα ποτε κατι το περιεργο απο 2-3 γνωστους που εχω με 675.
Σχετικα με τον εν λογω μηχανικο εχω ακουσει αναμεικτες εμπειριες. Εχω φιλους που ειναι γενικα ευχαριστημενοι, εχω και αλλον που δεν περναει ουτε απ΄εξω. Το θεμα βεβαια ειναι οτι αν δε σου ταιριαξει εσενα δεν εχεις εναλλακτικη επιλογη σε εξουσιοδοτημενο.