View Full Version : Στατιστικά παραβάσεων απο την τροχαία..
Billymuse
01/06/2016, 14:41
Στις 13.383 οι τροχαίες παραβάσεις μέσα σε δύο μήνες:
Οι 13.383 τροχαίες παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος έως τις 29 Μαϊου 2016, αφορούν:
-Τη μη χρήση κράνους (3.424 παραβάσεις).
-Την παραβίαση ορίου ταχύτητας (3.072).
-Τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τη μη χρήση παιδικών καθισμάτων(2.996).
-Τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση (1.158).
-Την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (894).
-Την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα (762).
-Την κυκλοφορία οχήματος, το οποίο δεν έχει υποστεί τεχνικό έλεγχο (618).
-Την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (459).
Ευτηχως που γράφουν τους άκρανους που προκαλούν τόσα ατυχήματα στους δρόμους :a31:
Λινκ του άρθρου (http://www.huffingtonpost.gr/2016/06/01/troxaia-nekroi-traymaties_n_10223618.html?1464774720&utm_source=Sport24&utm_medium=footer_article&utm_campaign=24MediaWidget) και της ΕΛΣΤΑΤ (http://www.statistics.gr/documents/20181/fdaa0bd2-4ebb-451e-bda8-c60c7a3b10a7)
900 κοκκινα!!!!!!!!!!!
Το συνειδητοποιούμε τι σημαίνει αυτό ε?
900 στ' αρχίδια μου και όποιον πάρει ο χάρος....
RaGe_Raptor
01/06/2016, 15:05
Στις 13.383 οι τροχαίες παραβάσεις μέσα σε δύο μήνες:
Οι 13.383 τροχαίες παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος έως τις 29 Μαϊου 2016, αφορούν:
-Τη μη χρήση κράνους (3.424 παραβάσεις).
-Την παραβίαση ορίου ταχύτητας (3.072).
-Τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και τη μη χρήση παιδικών καθισμάτων(2.996).
-Τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση (1.158).
-Την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (894).
-Την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα (762).
-Την κυκλοφορία οχήματος, το οποίο δεν έχει υποστεί τεχνικό έλεγχο (618).
-Την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (459).
Ευτηχως που γράφουν τους άκρανους που προκαλούν τόσα ατυχήματα στους δρόμους :a31:
Λινκ του άρθρου (http://www.huffingtonpost.gr/2016/06/01/troxaia-nekroi-traymaties_n_10223618.html?1464774720&utm_source=Sport24&utm_medium=footer_article&utm_campaign=24MediaWidget) και της ΕΛΣΤΑΤ (http://www.statistics.gr/documents/20181/fdaa0bd2-4ebb-451e-bda8-c60c7a3b10a7)
Σε αυτό δε θα συμφωνήσω Μπίλυ . Το κράνος εκτός από ενεργητική παρέχει και παθητική ασφάλεια.
DoctoR_k6
01/06/2016, 15:09
Σε αυτό δε θα συμφωνήσω Μπίλυ . Το κράνος εκτός από ενεργητική παρέχει και παθητική ασφάλεια.
Σωστος...κ οι ακρανοβιτς περα απο την κεφαλα τους μπορει να φανε κ αλλους σε περιπτωση ατυχηματος.
Γραψτε γιατι αλλιως δεν χαμπαριαζουμε...οχι οτι θα αλλαξει κατι.
Billymuse
01/06/2016, 15:41
Δεν ειπα να μη γραφουν οσους δε φορουν κρανος, αλλα τουλαχθστον αυτοι ειναι επικυνδυνοι για τον ιδιο τους τον εαυτο, αν θα φοραει κρανος δεν αλλαζει και πολλα οσον αφορα το τριτο προσωπο που θα πεσει πανω του θεωρητικα. Αλλα οταν εχουμε τετοια αποκληση στις κλησεις με βαση αυτουε που προκαλουν τα ατυχηματα, τοτε κατι κανουμε λαθος. Ελα μια βολτα απο Αθηνα και ελα να μου πεις ποιον θα φοβασαι μη σε φαει λαχανο..
DoctoR_k6
01/06/2016, 15:47
Δεν ειπα να μη γραφουν οσους δε φορουν κρανος, αλλα τουλαχθστον αυτοι ειναι επικυνδυνοι για τον ιδιο τους τον εαυτο, αν θα φοραει κρανος δεν αλλαζει και πολλα οσον αφορα το τριτο προσωπο που θα πεσει πανω του θεωρητικα. Αλλα οταν εχουμε τετοια αποκληση στις κλησεις με βαση αυτουε που προκαλουν τα ατυχηματα, τοτε κατι κανουμε λαθος. Ελα μια βολτα απο Αθηνα και ελα να μου πεις ποιον θα φοβασαι μη σε φαει λαχανο..
Δηλαδη αν καποιος οδηγει χωρις κρανος κ παει με χ χλμ κ φαει μια πετρα στο κεφαλι(απο προπορευομενο αμαξι/μοτο(εχει τυχει πολλες φορες) κ χασει τον ελεγχο της μοτο κ πεσει πανω σε να ανθρωπο κ τον σκοτωσει...δεν ειναι επικινδυνος κ για τους αλλους?
Δηλαδη αν καποιος οδηγει χωρις κρανος κ παει με χ χλμ κ φαει μια πετρα στο κεφαλι(απο προπορευομενο αμαξι/μοτο(εχει τυχει πολλες φορες) κ χασει τον ελεγχο της μοτο κ πεσει πανω σε να ανθρωπο κ τον σκοτωσει...δεν ειναι επικινδυνος κ για τους αλλους?
Ναι, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι έτσι.
DoctoR_k6
01/06/2016, 15:56
Δεν ξερω αν ειρωνευεσαι η οχι αλλα δυστυχως ετσι ειναι. Αν εχεις καποιες στατιστικες να μας τις δειξεις!
Αν εσυ πιστευεις πως το μονο κακο το κανει στον εαυτο του μη φορωντας κρανος...
PortisHead
01/06/2016, 15:59
...το οτι θα "πιασει" μια θέση σε καποια απο τις
λιγοστες Μοναδες Εντατικης Θεραπειας καποιου νοσοκομειου
στερωντας την π.χ. απο καποιο παιδάκι
επειδη αυτος αποφασισε για το...."δικο του το τομαρι" ?
DoctoR_k6
01/06/2016, 16:01
...το οτι θα "πιασει" μια θέση σε καποια απο τις
λιγοστες Μοναδες Εντατικης Θεραπειας καποιου νοσοκομειου
στερωντας την π.χ. απο καποιο παιδάκι
επειδη αυτος αποφασισε για το...."δικο του το τομαρι" ?
Κ αλλα πολλα που δεν μπορουν να απαριθμιστουν...
Δεν κανει κακο μονο σε αυτον(ποσως με ενδιαφερει αν θελει να το φαει το κεφαλι του) αλλα κ σε αλλους.
zannisvel
01/06/2016, 16:02
900 κοκκινα!!!!!!!!!!!
Δε σημαινει μονο 900 στ' @ρχιδια μου... αλλα 900 στ' @ρχιδια μου στους 13,383 που ειναι πολυ χειροτερο.
Δεν ξερω αν ειρωνευεσαι η οχι αλλα δυστυχως ετσι ειναι. Αν εχεις καποιες στατιστικες να μας τις δειξεις!
Αν εσυ πιστευεις πως το μονο κακο το κανει στον εαυτο του μη φορωντας κρανος...
Έχω τόσες στατιστικές όσες κι εσύ.
Θα σου απαντήσω μόνο για να μη μείνει κάποιος με τη λανθασμένη εντύπωση ότι ενθαρρύνω τους ξεκράνωτους. Όχι. ΠΑΝΤΑ κράνος. Ανεξαιρέτως. Αλλά σίγουρα δεν πιστεύω ότι το σενάριο που παρέθεσες ή οτιδήποτε παρόμοιο έχει προκαλέσει έστω έναν θάνατο στην ιστορία της ανθρωπότητας.
panos_zip
01/06/2016, 16:04
Το θέμα με το κράνος και την ζώνη είναι άλλο.
Σε περίπτωση ατυχήματος χωρίς τραυματισμό, όλα ειναι ωραία και καλά για τους συμμετέχοντες στο ατύχημα αλλά και για το κράτος.
Αναλαμβάνουν οι ασφαληστικές και το θέμα τελειώνει εκεί.
Όταν υπάρχει τραυματισμός, που σε ατυχήματα με μοτό ο τραυματισμός είναι πιο εύκολο να προκληθεί όταν δν φοράμε κράνος, αλλά και σε ατυχήματα με αυτοκίνητα φυσικά, ο τραυματίας μεταφέρεται σε δημόσιο νοσοκομίο.
Οπότε αν εξαιρέσουμε την περίπτωση που κάποιος έχει σουπερ ουάου ιδιωτική ασφάλεια και μεταφερθει σε ιδιωτικό νοσοκομείο, άρα πληρώνει αυτός για την περίθαλψή του, τότε όλοι οι άλλοι κοστίζουν στο κράτος πάρα πολλά χρήματα.
Αυτός είναι και ο λόγος που το κράνος και η ζώνη έχουν τόσο υψηλα πρόστιμα.
DoctoR_k6
01/06/2016, 16:05
Έχω τόσες στατιστικές όσες κι εσύ.
Θα σου απαντήσω μόνο για να μη μείνει κάποιος με τη λανθασμένη εντύπωση ότι ενθαρρύνω τους ξεκράνωτους. Όχι. ΠΑΝΤΑ κράνος. Ανεξαιρέτως. Αλλά σίγουρα δεν πιστεύω ότι το σενάριο που παρέθεσες ή οτιδήποτε παρόμοιο έχει προκαλέσει έστω έναν θάνατο στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Αφου εψαξες την ιστορια της ανθρωποτητας παω πασο...
Ευχομαι να μην συμβει παντως γιατι αν καβαλας μοτο ξερεις πως πολυ ευκολα μπορει να συμβει.
Το οτι δεν συμβαινει συχνα(λογικα δεν υα μαθαινουμε κ ολα) δεν σημαινει πως δεν πρεπει να σκεφτομαστε τα παντα.
zannisvel
01/06/2016, 16:05
Απλα να πω οτι το προστιμο για το κρανος ειναι καθαρα εισπρακτικου χαρακτηρα και αποθαρυντικου λογω "δημοσιας" υγειας στην Ελλαδα. Με λιγα λογια κοστιζουμε πολυ στο "κρατος" αν χτυπησουμε σοβαρα.
Πηγη:Εγω
Δε σημαινει μονο 900 στ' @ρχιδια μου... αλλα 900 στ' @ρχιδια μου στους 13,383 που ειναι πολυ χειροτερο.
statistics, how does it work?
...
αυτό το "μη χρήση" εμένα πάντως μου γυρίζει τα άντερα
Αφου εψαξες την ιστορια της ανθρωποτητας παω πασο...
Έγραψα "δεν πιστεύω".
Όπως και να'χει, καλό είναι να φοράμε κράνος (και εξοπλισμό γενικότερα) για τους σωστούς λόγους κι όχι για τη μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να σκοτώσουμε κάποιον, επειδή καρφώθηκε ένα μυγάκι στο μάτι μας.
Τα παραπάνω στατιστικά δείχνουν ότι εκτός της προφανούς βλακείας να μην φοράς κράνος ,είσαι και το εύκολο πελατάκι σε κάθε μπλόκο…
DoctoR_k6
01/06/2016, 16:11
Έγραψα "δεν πιστεύω".
Όπως και να'χει, καλό είναι να φοράμε κράνος (και εξοπλισμό γενικότερα) για τους σωστούς λόγους κι όχι για τη μία στο εκατομμύριο πιθανότατα να σκοτώσουμε κάποιον, επειδή καρφώθηκε ένα μυγάκι στο μάτι μας.
Καλα ας μην σκοτωσουμε καποιον...ας μεινει αναπηρος κ να τον πληρωνουμε για ολη μας την ζωη.
Μην πιανεσαι απο το παραδειγμα(Δεν ειπαμε να πεσει κομητης στο κεφαλι του) αλλου ειναι το ζουμι!!
Δεν μπορώ να πω ότι με "χάλασε" ...
http://www.protothema.gr/greece/article/583437/ekopsan-klisi-700-euro-se-podilati-stin-kriti/
Road Pirat
01/06/2016, 16:23
Μαλακιες λένε αποκλείεται μόνο 1158 για χρήση κινητού αφου 9 στους 10 μιλάνε όλη την ώρα στο κινητό
congate7
01/06/2016, 16:24
900 κοκκινα!!!!!!!!!!!
Αν τα βάλεις κάτω είναι πάρα πολύ λίγες οι κλήσεις.
Δε μπαίνω συχνά Αθήνα τώρα τελευταία, αλλά όταν μπαίνω βλέπω το κόκκινο να βιάζεται σχεδόν σε κάθε φανάρι που σταματάω.
Το ξαναλέω, για εμένα είναι πάρα μα πάρα πολύ λίγα.
Όπως και οι κλήσεις για κινητό είναι λίγες όταν βλέπεις το 60-70% των οδηγών να το έχουν σκουλαρίκι.
Αν τα βάλεις κάτω είναι πάρα πολύ λίγες οι κλήσεις.
Δε μπαίνω συχνά Αθήνα τώρα τελευταία, αλλά όταν μπαίνω βλέπω το κόκκινο να βιάζεται σχεδόν σε κάθε φανάρι που σταματάω.
Πού να δεις τους ξεκράνωτους... Άνετα δανείζουμε εμείς στην ΕΕ αν κοπούν πρόστιμα σε όλους.
στατιστική λίγο άκυρη για τα δικά μου πιστεύω και εμπειρίες μιας και όσες φορές με έχουν γράψει άλλη ήταν η αιτία και άλλη καταγράφηκε. (προς δικό μου όφελος)
Εμένα πάλι το χρήση κινητού κατά την οδήγηση,που το θεωρώ σύγχρονη μάστιγα,μ'εκπλήσσει:eek:
Θα το΄θελα πρώτη θέση.
Coyote.V
01/06/2016, 16:36
Πριν δύο μήνες έφαγα κλήση για ποτό... εκεί που τρελάθηκα είναι ότι το όριο στα αυτοκίνητα είναι 24 (γραμμάρια/ανά κάτι... δεν ξέρω)
Φύσηξα λοιπόν και βγήκε 16... ωραία λέω από μέσα μου, μια χαρά είμαστε.
Τούλες.. δεν είμαστε μια χαρά.
Ο αστυνόμος μου λέει να κάτσω στην άκρη ένα τέταρτο να πιω νερό και να ξαναφυσίξω... ξαναφυσάω και μου βρίσκουν 14.
Το όριο στις μηχανές είναι 9 !!!
Το αποτέλεσμα ήταν να μου πάρουν την μηχανή με γερανό. Να πληρώσω 200€ πρόστιμο και άλλα 100€ στο γκαράζ που μου είχαν μεταφέρει την μηχανή. Φυσικά πλήρωσα μόνο 200€, σύνολο γιατί πλήρωσα την κλίση αμέσως και ήταν τα μισά.
Ρε παιδιά δεν είναι πολύ μικρό το όριο των 9;
Αν εγώ θεωρούμαι σουρωμένος με 10 , γιατί αφήνουν με 24 αυτούς με τα αυτοκίνητα,για να με σκοτώσουν παρακάτω;
congate7
01/06/2016, 16:38
Πού να δεις τους ξεκράνωτους... Άνετα δανείζουμε εμείς στην ΕΕ αν κοπούν πρόστιμα σε όλους.
Δεν ασχολούμαι με αυτό το θέμα.
Αν ο άλλος δε μπορεί να καταλάβει ότι αυτό το π@π@ρι έχει βγει για τη δική του ασφάλεια δε με απασχολεί το αν θα τον γράψουν και πόσο.
Την ίδια άποψη έχω και για τη ζώνη εννοείται.
Για μοτοσυκλέτες, συγκέντρωση στον εκπνεόμενο αέρα: 0,10 mg/l εως 0,40 mg/l.
Για αυτοκίνητα: 0.25 mg/l εως 0.40 mg/l.
Αυτά, για τα πρόστιμα των 200€.
Λογικό είναι το αυστηρότερο όριο για τους μοτοσυκλετιστές, αλλά δεν ξέρω σε τι αντιστοιχούν τα 0.10 mg/l (μισό ποτήρι μπύρα;!).
Coyote.V
01/06/2016, 16:43
Για μοτοσυκλέτες, συγκέντρωση στον εκπνεόμενο αέρα: 0,10 mg/l εως 0,40 mg/l.
Για αυτοκίνητα: 0.25 mg/l εως 0.40 mg/l.
Αυτά, για τα πρόστιμα των 200€.
Λογικό είναι το αυστηρότερο όριο για τους μοτοσυκλετιστές, αλλά δεν ξέρω σε τι αντιστοιχούν τα 0.10 mg/l (μισό ποτήρι μπύρα;!).
Εγώ να σου πω την αλήθεια είχα πιει 2 μπύρες σε διάστημα τεσσάρων ωρών που ήμουν στο μαγαζί και μάλιστα δεν ήπια τρίτη γιατί οδηγούσα! Στην ουσία ούτε που τις κατάλαβα.
Στην ουσία ούτε που τις κατάλαβα.
Καλά, αυτό δε λέει απολύτως τίποτα. Ακόμα και με μισό ποτήρι κρασί, ο οργανισμός δεν αντιδρά όπως αν ήταν 100% καθαρός. Άσχετα αν κανείς δεν το καταλαβαίνει.
Coyote.V
01/06/2016, 16:50
Καλά, αυτό δε λέει απολύτως τίποτα. Ακόμα και με μισό ποτήρι κρασί, ο οργανισμός δεν αντιδρά όπως αν ήταν 100% καθαρός. Άσχετα αν κανείς δεν το καταλαβαίνει.
Καλά μέχρι εκεί, θα συμφωνήσω. Αλλά στα αυτοκίνητα ο οργανισμός αντιδρά διαφορετικά;
GhostDog
01/06/2016, 17:33
Πριν δύο μήνες έφαγα κλήση για ποτό... εκεί που τρελάθηκα είναι ότι το όριο στα αυτοκίνητα είναι 24 (γραμμάρια/ανά κάτι... δεν ξέρω)
Φύσηξα λοιπόν και βγήκε 16... ωραία λέω από μέσα μου, μια χαρά είμαστε.
Τούλες.. δεν είμαστε μια χαρά.
Ο αστυνόμος μου λέει να κάτσω στην άκρη ένα τέταρτο να πιω νερό και να ξαναφυσίξω... ξαναφυσάω και μου βρίσκουν 14.
Το όριο στις μηχανές είναι 9 !!!
Το αποτέλεσμα ήταν να μου πάρουν την μηχανή με γερανό. Να πληρώσω 200€ πρόστιμο και άλλα 100€ στο γκαράζ που μου είχαν μεταφέρει την μηχανή. Φυσικά πλήρωσα μόνο 200€, σύνολο γιατί πλήρωσα την κλίση αμέσως και ήταν τα μισά.
Ρε παιδιά δεν είναι πολύ μικρό το όριο των 9;
Αν εγώ θεωρούμαι σουρωμένος με 10 , γιατί αφήνουν με 24 αυτούς με τα αυτοκίνητα,για να με σκοτώσουν παρακάτω;
τα όρια είναι γελοία εδώ και χρόνια. Θυμάμαι χρόνια πριν είχα φάει πάλι πρόστιμο για 2 μπύρες επειδή ήμουν > 0,10 και οι τύποι με τα αμάξια έχοντας πιει τα διπλάσια αλλά όντας μικρότεροι από 0,25 μπορούσαν να φύγουν.
Για να μας σκοτώσουν στο παρακάτω στενό προφανώς.
τυπικά στη 2η μπύρα είσαι παράνομος για μηχανάκι, το 0,10 είναι πάρα πολύ χαμηλό όριο.
Coyote.V
01/06/2016, 17:41
Το ξέρω, γιαυτό γκρινιάζω!
Ειδικά στο αυτοκίνητο που είναι κλειστός χώρος και έχεις και μουσική είναι χειρότερα από το να έχεις ανοικτή την ζελατίνα στο κράνος και να σε χτυπάει ο αέρας και όλη την προσοχή στον δρόμο.
Έχω και αυτοκίνητο και ξέρω!
Pan (dvs)
01/06/2016, 17:52
Το ξέρω, γιαυτό γκρινιάζω!
Ειδικά στο αυτοκίνητο που είναι κλειστός χώρος και έχεις και μουσική είναι χειρότερα από το να έχεις ανοικτή την ζελατίνα στο κράνος και να σε χτυπάει ο αέρας και όλη την προσοχή στον δρόμο.
Έχω και αυτοκίνητο και ξέρω!
Aφου εχεις αυτοκινητο και ξερεις γιατι παραβλεπεις το γεγονος οτι στηριζεται σε τεσσερα ποδια και οχι σε δυο?
Μια χαρα ειναι τα ορια της μηχανης.Υπαρχει κοσμος που πινει ενα ποτηρακι μπυρα,ειδικα τις ζεστες μερες και τον χτυπαει κατακουτελα.
Tycho Moon
01/06/2016, 17:54
Βάσει του παρακάτω, νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=55312&Itemid=86&lang=
Pan (dvs)
01/06/2016, 17:54
900 κοκκινα!!!!!!!!!!!
Οχι παλικαρι μου 900 κοκκινα.
900 κοκκινα ειδανε.Βαλε και αλλα 10.900 που δεν ειδανε και ξανακανε τον λογαριασμο.
GhostDog
01/06/2016, 17:55
το σωστό θαταν ναναι ίδια τα όρια και στα 2 οχήματα. Έστω και 0.10 και όχι 0.25. Οι κουτάκηδες με 0,20 που φεύγουν ανετοι μπορούν ναναι επικίνδυνοι για μένα που πίνω μια μπύρα για ναμαι κάτω από 0,10, οπότε in this case ο νόμος με προστατεύει απ' τον εαυτό μου, αλλά όχι από τους άλλους.
τα όρια θα πρέπε ναταν ίσα ανεξαρτήτως οχήματος . & -
Pan (dvs)
01/06/2016, 17:57
το σωστό θαταν ναναι ίδια τα όρια και στα 2 οχήματα. Έστω και 0.10 και όχι 0.25. Οι κουτάκηδες με 0,20 που φεύγουν ανετοι μπορούν ναναι επικίνδυνοι για μένα που πίνω μια μπύρα για ναμαι κάτω από 0,10, οπότε in this case ο νόμος με προστατεύει απ' τον εαυτό μου, αλλά όχι από τους άλλους.
τα όρια θα πρέπε ναταν ίσα ανεξαρτήτως οχήματος . & -
Προτινεις να ισχυσουνε τα ιδια ορια και για τους πιλοτους της πολιτικης η της πολεμικης αεροποριας?
Coyote.V
01/06/2016, 18:00
Aφου εχεις αυτοκινητο και ξερεις γιατι παραβλεπεις το γεγονος οτι στηριζεται σε τεσσερα ποδια και οχι σε δυο?
Μια χαρα ειναι τα ορια της μηχανης.Υπαρχει κοσμος που πινει ενα ποτηρακι μπυρα,ειδικα τις ζεστες μερες και τον χτυπαει κατακουτελα.
Εντάξει από το αυτοκίνητο δεν πέφτεις αλλά από εκεί και μετά δεν είσαι επικίνδυνος για τους άλλους;
Αυτό είναι το πρόβλημά μου.
Το θέμα είναι να μην πέσω ή να μην πάρω άλλον στον λαιμό μου ;
Σε αυτό θέλω απάντηση. Δεν με πειράζουν τα όρια ούτε η κλίση που έφαγα. Αλλά αυτός με το αυτοκίνητο δεν είναι επικίνδυνος να με σκοτώσει στην επόμενη διασταύρωση, εμένα που δεν θα έχω πιει γουλιά και θα είμαι με την μηχανή;
Coyote.V
01/06/2016, 18:08
Όταν έκανα αυτή την ερώτηση στον τροχονόμο μου απάντησε:
Το ξέρω, έχεις δίκιο, αλλά δεν νομοθετώ εγώ !
GhostDog
01/06/2016, 18:11
Προτινεις να ισχυσουνε τα ιδια ορια και για τους πιλοτους της πολιτικης η της πολεμικης αεροποριας?
ναι γιατί άλλωστε είναι γνωστό ότι μοιραζόμαστε το δρόμο με τα Α320 της Aegean και πλήθος πολεμικών αεροσκαφών. Τις φρεγάτες που μας ενοχλούν στα φανάρια της Πανόρμου ξέχασες να προσθέσεις.
Οχι παλικαρι μου 900 κοκκινα.
900 κοκκινα ειδανε.Βαλε και αλλα 10.900 που δεν ειδανε και ξανακανε τον λογαριασμο.
Ναι δε το συζηταω οτι τοσα ειδανε. Αλλα ρε γμτ ειναι σοκαριστικο.....
Pan (dvs)
01/06/2016, 18:22
Εντάξει από το αυτοκίνητο δεν πέφτεις αλλά από εκεί και μετά δεν είσαι επικίνδυνος για τους άλλους;
Αυτό είναι το πρόβλημά μου.
Το θέμα είναι να μην πέσω ή να μην πάρω άλλον στον λαιμό μου ;
Σε αυτό θέλω απάντηση. Δεν με πειράζουν τα όρια ούτε η κλίση που έφαγα. Αλλά αυτός με το αυτοκίνητο δεν είναι επικίνδυνος να με σκοτώσει στην επόμενη διασταύρωση, εμένα που δεν θα έχω πιει γουλιά και θα είμαι με την μηχανή;
Στο μηχανακι ρε,δεν θελεις και πολλα για να χασεις την ισοροπια σου.Δεν ειναι το ιδιο και το καταλαβαινεις.Ασε που αν βαλεις και αλλον απο πισω δυσκολευουνε περισσοτερο τα πραγματα.Το θεμα εχει να κανει κατα την αποψη μου,με τις αυξημενες πιθανοτητες προκλησεις ατυχηματος.
ναι γιατί άλλωστε είναι γνωστό ότι μοιραζόμαστε το δρόμο με τα Α320 της Aegean και πλήθος πολεμικών αεροσκαφών. Τις φρεγάτες που μας ενοχλούν στα φανάρια της Πανόρμου ξέχασες να προσθέσεις.
Μαλλον δεν καταλαβες πως το εννοουσα.Καποιες κατηγοριες οχηματων εχουνε περισσοτερες απαιτησεις.Οι μηχανες θα ελεγα οτι ανηκουνε σε αυτη την κατηγορια.
Coyote.V
01/06/2016, 18:23
Στο μηχανακι ρε,δεν θελεις και πολλα για να χασεις την ισοροπια σου.Δεν ειναι το ιδιο και το καταλαβαινεις.Ασε που αν βαλεις και αλλον απο πισω δυσκολευουνε περισσοτερο τα πραγματα.Το θεμα εχει να κανει κατα την αποψη μου,με τις αυξημενες πιθανοτητες προκλησεις ατυχηματος.
Καλά ρε!
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι μιλάω σε ντουβάρι..
Pan (dvs)
01/06/2016, 18:29
Καλά ρε!
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι μιλάω σε ντουβάρι..
Αυτο θα το παρω σαν φιλοφρονηση.;)
sugariasgeorge
01/06/2016, 18:48
Τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
:mad::mad::mad: εγινα κατανοητος νομιζω...
Coyote.V
01/06/2016, 18:51
Αυτο θα το παρω σαν φιλοφρονηση.;)
Ντάξ... μιλάμε δεν παίζεσαι με τίποτα!
Τόση ώρα λέμε ότι το κράτος και η αστυνομία δεν πρέπει να με προστατεύει μόνο από τον εαυτό μου, αλλά να με προστατεύει και από τους άλλους!
Τι δεν γίνεται κατανοητό;
Coyote.V
01/06/2016, 18:53
Αν κάποιος δεν είναι ικανός να οδηγήσει με 10.. θα είναι με 24;
amyroukai
01/06/2016, 18:57
μιά που όλοι καταλάβαμε, να το συνεχίσετε με πμ αν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η μεταξύ σας συζήτηση;
Pan (dvs)
01/06/2016, 19:08
Ντάξ... μιλάμε δεν παίζεσαι με τίποτα!
Τόση ώρα λέμε ότι το κράτος και η αστυνομία δεν πρέπει να με προστατεύει μόνο από τον εαυτό μου, αλλά να με προστατεύει και από τους άλλους!
Τι δεν γίνεται κατανοητό;
Εσυ μιλας με την λογικη να σε προστατεψει καποιος αλλος και εγω με την λογικη,να προστατεψω εγω ο ιδιος τον εαυτο μου.
Το κρατος δεν βγαζει νομους για να σε προστατεψει,αλλα για να εισπραξει.
patsavour
01/06/2016, 19:14
Το θεμα στην Ελλαδα οπως και σε πολλες αλλες τριτοκοσμικες χωρες ειναι οτι τα προστιμα ειναι μεν υπερβολικα σαν φοβητρο στους οδηγους αλλα οι ελεγχοι ειναι σε ποσοτητα ελλιπεστατοι.Ποσους αστυνομικους βλεπετε στον δρομο???Ελαχιστους και αν τους δειτε μαλλον θα λιαζονται.Ενω στην γερμανια π.χ. τα προστιμα ειναι στο 1/5 αλλα σε γραφουν σε χρονο d.t.Bεβαια τι να πεις για μια χωρα που εχει 60000 αστυνομικους και οι 45000 φυλανε πολιτικους δημοσιογραφους και λοιπους μεγαλοπαραγοντες :bawl:
alexis_d
01/06/2016, 19:15
Οκ δηλαδή η κατάληξη είναι..Ανάγκη για εισπράξεις, ένεκεν η ανάγκη Αντωνάκη μου;
Pan (dvs)
01/06/2016, 19:17
Οκ δηλαδή η κατάληξη είναι..Ανάγκη για εισπράξεις, ένεκεν η ανάγκη Αντωνάκη μου;
Πες μου οτι ειπα κατι καινουργιο.:eek:
amyroukai
01/06/2016, 19:51
Και... μόλις διάβασα ότι αστυνομικός έκοψε κλήση σε ποδηλάτη για κόκκινο. Καλή αρχή.
SHOOTER045
01/06/2016, 20:05
Και... μόλις διάβασα ότι αστυνομικός έκοψε κλήση σε ποδηλάτη για κόκκινο. Καλή αρχή.
Κάπου το.ποσταρε ο buckley .
Και.με βρίσκει απόλυτα σύμφωνω.
900 κοκκινα;
εγω ξερω φαναρι της υμηττου στο παγκρατι που κανει 900 κοκκινα την ημερα
ετσι και στησουν μπλοκο εκει σε 6 μηνες η τροχαια καισαριανης θα δανειζει τον σοιμπλε:smokin:
1158 κινητα;
δηλαδη οι υπολοιποι 12225 δε μιλαγανε;:confused:
GhostDog
01/06/2016, 20:46
Κάπου το.ποσταρε ο buckley .
Και.με βρίσκει απόλυτα σύμφωνω.
+1000
οι ποδηλάτες έχουν περισσότερο προσωπική ερμηνεία του ΚΟΚ και από μας :lol::lol:
SHOOTER045
01/06/2016, 21:02
+1000
οι ποδηλάτες έχουν περισσότερο προσωπική ερμηνεία του ΚΟΚ και από μας :lol::lol:
Καποτε στο σε είδα το είχα γράψει.
Ήμουν με το υπηρεσιακό σταματημενος σε διασταύρωση με κόκκινο για μένα και τους απέναντι στο αντίθετο ρεύμα.
εμφανίστηκαν τότε τρεις ποδηλάτες που δεν κοντοσταθηκαν καν.
Και έσφαξαν φάτσα φόρα το κόκκινο φανάρι.
Ε την συνέχεια την φανταζόσαστε.
Μη το γράψω και μου σβήσουν το ποστ.
Δεν πήρε έκταση όπως τον εν λόγο.
Και μάλιστα ηταν Χ3 οι ποδηλάτες.
εγώ ειχα ανοιχτή τη ζελατίνα και μου μπήκε ζουζούνι στο μάτι,άφησα το ένα χέρι από το τιμόνι για να το βγάλω, είχε και διπλό βουναλάκι εκει η άσφαλτος απ τα πολλά χρόνια και έπεσα...με 50ρι βεσπακι και 40 χλμ/ωρα
LogOutGoRide
01/06/2016, 22:57
Σήμερα ήμουν σε έναν φίλο και καθόμασταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Απέναντι στην γωνιά, δύο μηχανές με αστυνομικούς και έραβαν το κουστούμι σε δύο πιτσιρικάδες που ήταν πάνω σε ένα μηχανάκι χρέπι, φυσικά χωρίς κράνος, γιατί πετάχτηκαν μέχρι απέναντι για τσιγάρα. Μετά από περίπου 20', τους έδωσαν τον λογαριασμό και έφυγαν.
Δεν πέρασαν ούτε 10 λεπτά και οι ίδιοι πέρασαν πάλι μπροστά από το σπίτι, κρατώντας καφέδες, ακράνωτοι και ανάποδα στον μονόδρομο!!!
Μακάρι να ήταν κάπου εκεί ακόμη οι μπάτσοι.
Δεν έχω πετύχει ποδήλατο να περιμένει σε φανάρι. Όλοι ντυμένοι με την κίτρινη φανέλα. Μονόδρομοι, φανάρια, διαβάσεις, πεζοδρόμια τα πάντα όλα και ύφος 1.000 καρδιναλίων, λες και γω δεν ξέρω τι σπουδαίο κάνουν.
Μου αρέσει το ποδήλατο, αν και βλάπτει σοβαρά την υγεία, αλλά έχει παραγίνει το κακό με τους ποδηλάτες.
sapphire
01/06/2016, 23:26
Ένας γνωστός ενός γνωστού μου έχασε τον έλεγχο της μηχανής και έπεσε πάνω σε πεζό με το κράνος και τον σκότωσε , αν δεν φόραγε κράνος ίσως να είχε γλυτώσει ο πεζός ..
:lol:
εγώ ειχα ανοιχτή τη ζελατίνα και μου μπήκε ζουζούνι στο μάτι,άφησα το ένα χέρι από το τιμόνι για να το βγάλω, είχε και διπλό βουναλάκι εκει η άσφαλτος απ τα πολλά χρόνια και έπεσα...με 50ρι βεσπακι και 40 χλμ/ωρα
Πόσοι νεκροί;
DoctoR_k6
02/06/2016, 10:42
Ένας γνωστός ενός γνωστού μου έχασε τον έλεγχο της μηχανής και έπεσε πάνω σε πεζό με το κράνος και τον σκότωσε , αν δεν φόραγε κράνος ίσως να είχε γλυτώσει ο πεζός ..
Ουσιαστικο το σχολιο σου πανω στο θεμα...:cry:
Πόσοι νεκροί;
+1...στην υπολοιπη ιστορια της ανθρωποτητας :smokin:
Πόσοι νεκροί;
χαχα ο εγωισμος μου σιγουρα ηταν ο ενας.....μακραν η πιο ηλιθια σαβουρα εβερ
DoctoR_k6
02/06/2016, 13:49
χαχα ο εγωισμος μου σιγουρα ηταν ο ενας.....μακραν η πιο ηλιθια σαβουρα εβερ
Που να δεις ενα γνωστο μου με ενα Αφρικα που ενω ηταν στην πατησιων (με ανοιχτη ζελατινα) εσκασε ενα περιστερι πανω του (κ το εχασε) κ καρφωθηκε πανω σε ενα πωλητη με ξηροκαρπια...εκει να δεις γελιο!!!:lol:
Που να δεις ενα γνωστο μου με ενα Αφρικα που ενω ηταν στην πατησιων (με ανοιχτη ζελατινα) εσκασε ενα περιστερι πανω του (κ το εχασε) κ καρφωθηκε πανω σε ενα πωλητη με ξηροκαρπια...εκει να δεις γελιο!!!:lol:
:lol::lol::lol:
εμένα ο τυφώνας έπεσε πάνω σε ντατσουν γύφτου φορτωμένο με καρπουζια....νταξει νόστιμα ηταν
Γιατι θα πρέπει να συναγωνιστούμε τους ξένους και στα πρόστιμα του κοκ(;) Δεν μας φτάνει ο ανταγωνισμός στα λάθος πρότυπα που έχουμε πάρει από αυτούς (;) Ζηλέψαμε τους Γερμαναράδες που κόβουν περισσότερα πρόστιμα εκεί (;) Κατά τη γνώμη μου καλά κάνουν οι "μπάτσοι" και κάποιες φορές λιάζονται, πίνουν καφέ και κάνουν πως δεν σε βλέπουν.
Τα πρόστιμα για κράνος και ζώνες που διαβάζω είναι όντως πολλά σε αριθμό αλλά γιαυτό έχει ευθύνη και η πολιτεία που δεν ενημερώνει σωστά και ο κόσμος πιστεύει ότι το κράνος και τη ζώνη τα φοράει για να μη τον γράψει ο αστυνομικός.
Για τις παραβιάσεις του κόκκινου που έχουν καταγραφεί είναι υπερτιμημένες κι εντελώς πλασματικές, έχοντας εισπρακτικό και μόνο χαρακτήρα :(
SHOOTER045
04/06/2016, 21:30
Γιατι θα πρέπει να συναγωνιστούμε τους ξένους και στα πρόστιμα του κοκ(;) Δεν μας φτάνει ο ανταγωνισμός στα λάθος πρότυπα που έχουμε πάρει από αυτούς (;) Ζηλέψαμε τους Γερμαναράδες που κόβουν περισσότερα πρόστιμα εκεί (;) Κατά τη γνώμη μου καλά κάνουν οι "μπάτσοι" και κάποιες φορές λιάζονται, πίνουν καφέ και κάνουν πως δεν σε βλέπουν.
Τα πρόστιμα για κράνος και ζώνες που διαβάζω είναι όντως πολλά σε αριθμό αλλά γιαυτό έχει ευθύνη και η πολιτεία που δεν ενημερώνει σωστά και ο κόσμος πιστεύει ότι το κράνος και τη ζώνη τα φοράει για να μη τον γράψει ο αστυνομικός.
Για τις παραβιάσεις του κόκκινου που έχουν καταγραφεί είναι υπερτιμημένες κι εντελώς πλασματικές, έχοντας εισπρακτικό και μόνο χαρακτήρα :(
Κακώς αν καθονται κάποιοι ένστολοι και λιαζονται,δεν είναι η δουλειά τους ουτε πληρώνονται γι αυτό, θα έπρεπε να είναι ακόμα ποιο αυστηρά τα πράματα σε πολλές περιπτώσεις.
Η πολιτεία τι να ενημερώσει?
Όταν ο κεθενας έδωσε εξετάσεις για δίπλωμα δεν φόραγε υποχρεωτικά κράνος και ζώνη?
Δεν σταματούσε στα στοπ και στα κόκκινα?
Γιατί αφού βγάλουν το δίπλωμα τα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τούς?
Η κουβέντα κράνος έχει χιλιοειπωθει και ενώ οι ζώνες είναι στάνταρ στον εξοπλισμό του κάθε αυτοκινήτου, τα κράνη είναι εκτός και πέρα απο αυτό είναι και ακριβά, και μια μείωση τιμών να κάνανε και ΦΠΑ να μην είχαν ελάχιστοι πιστεύω είναι αυτοι που δεν φοράνε ποτέ κράνος που θα πήγαιναν να αγοράσουν, αρα για ποια ενημέρωση μιλάμε?
Η μ@λ@κια απο το μυαλό του έλληνα δεν φεύγει.
Αν σε κάθε φανάρι υπήρχε κάμερα, οι παραβιάσεις του κόκκινου θα ηταν πολλαπλάσιες.
Το.πλασματικές και εισπρακτικές πως το εννοείς?
Οτι δεν έγινε και τίποτα η δεν έγινε ατύχημα κατα την παραβίαση και απλα έτυχε να τον δούν και να του κόψουν πρόστιμο?
Καταρχήν δεν είπα ότι οι αστυνομικοί δεν δουλεύουν, αν αυτό κατάλαβες. Αυτό που εννοούσα είναι ότι πολλοί αστυνομικοί, προς τιμήν τους δεν σε αντιμετωπίζουν με την νοοτροπία ότι αφού σου βρήκαμε μία παράβαση του κ.ο.κ έχεις κάνει άλλες δέκα πριν και θα κάνεις άλλες είκοσι αύριο.
Η πολιτεία θα μπορούσε να κάνει πάρα πολλά...εδώ διαφωνούμε :)
Για το κόκκινο θα σου πω ότι οι 900 παραβιάσεις θα έπρεπε να αντιστοιχούν σε 300 ατυχήματα το λιγότερο εφόσον ήταν κεντρικά φανάρια.
Το να λέμε ότι φταίει που είμαστε Έλληνες δε βοηθάει σε κάτι.
SHOOTER045
04/06/2016, 23:56
Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε πήγα Ιταλία.
Μαζί παρα πολλοί έλληνες κυρίως με μότο.
Έτυχε να μένω κοντά με πολλούς και πολλούς έβλεπα καθημερινά σε βόλτες.
Παντού ηταν ΚΥΡΙΕΣ όχι απλα κύριοι.
Στον γυρισμό ηδη απο το πλοιο ξεβιδωναν πινακίδες,με το που Πιάσαμε λιμάνι μαζεύτηκαν στον καταπέλτη του πλοίου σαν εκκίνηση απο GP,και με το που άνοιξε αρχισε ρο πανηγύρι.
Η τελευταία φράση δική σου απο το ποιο πάνω ποστ
<Το να λέμε ότι φταίει που είμαστε Έλληνες δε βοηθάει σε κάτι>
χα,χα γέλασα με την περιγραφή. Οι καραμπινιεροι δεν αστειεύονται κι έχουν και κάτι βρομόγκαζα για τις καταδιώξεις από ότι μου έχουν πει. Ο Έλληνας πιστεύω ότι έχει ακόμα φιλότιμο και δε χρειάζεται τόσο τσαμπουκάς.
sapphire
05/06/2016, 01:13
Για παράνομο πάρκινγκ δεν βλέπω καθόλου πρόστιμα στην Αθήνα έχει παραγίνει το κακό , μηχανές αυτοκίνητα όπου γουστάρεις λες και είμαστε τριτοκοσμική χώρα .,ακόμα και να έχει χώρο παρκάρουν μες την μέση ώστε να μην μπορεί να περάσει ούτε ένας άνθρωπος ..απελπιστική κατάσταση.
RaGe_Raptor
05/06/2016, 09:15
δε χρειάζεται να πω πόσο διαφωνώ με τον Νικμα. νοοτροπία γνήσιου νεοελληνικού τέκνου.
Αν κάποιος δεν είναι ικανός να οδηγήσει με 10.. θα είναι με 24;
Και οι δύο είναι ικανοί να οδηγήσουν με 0,24. Να αντιδράσουν έγκαιρα ή να ελέγξουν απόλυτα το όχημά τους δεν είναι ικανοί.
Η οδήγηση αυτοκινήτου είναι περισσότερο παθητική απ' ότι η οδήγηση μηχανής. Ο έλεγχος της μηχανής είναι δυσκολότερος απ' του αυτοκινήτου. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο αντίδρασης. Η παραμικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα έχει αποτελέσματα που δεν γίνονται πάντα αντιληπτά.
Το κράτος βγάζει νόμους για να σε προστατεύσει και τους χρησιμοποιεί για να εισπράξει. Μικρότερο, πολύ μικρότερο πρόστιμο αλλά να ξέρεις ότι θα το φας σίγουρα και ότι δε θα σου χαριστεί κανείς, θα ήταν καλύτερο εισπρακτικά ενώ θα λειτουργούσε και αποτρεπτικά σε μεγαλύτερο βαθμό.
Να μη σφίγγεις το τιμόνι. :lol:
Όταν ο κεθενας έδωσε εξετάσεις για δίπλωμα δεν φόραγε υποχρεωτικά κράνος και ζώνη?
Η κουβέντα κράνος έχει χιλιοειπωθει και ενώ οι ζώνες είναι στάνταρ στον εξοπλισμό του κάθε αυτοκινήτου, τα κράνη είναι εκτός και πέρα απο αυτό είναι και ακριβά, και μια μείωση τιμών να κάνανε και ΦΠΑ να μην είχαν ελάχιστοι πιστεύω είναι αυτοι που δεν φοράνε ποτέ κράνος που θα πήγαιναν να αγοράσουν, αρα για ποια ενημέρωση μιλάμε?
Η μ@λ@κια απο το μυαλό του έλληνα δεν φεύγει.
Αν σε κάθε φανάρι υπήρχε κάμερα, οι παραβιάσεις του κόκκινου θα ηταν πολλαπλάσιες.
Το.πλασματικές και εισπρακτικές πως το εννοείς?
Οτι δεν έγινε και τίποτα η δεν έγινε ατύχημα κατα την παραβίαση και απλα έτυχε να τον δούν και να του κόψουν πρόστιμο?
Μα είναι δυνατόν να διαφωνείς nikma όταν επαυξάνεις το δίκιο του με όλα αυτά που περιγράφεις?
Δεν είναι θέμα ενημέρωσης είναι θέμα οδηγικής παιδείας. Και αυτό είναι θέμα της πολιτείας (και οικογένειας, αλλά πρωτίστως της πολιτείας).
Για παράνομο πάρκινγκ δεν βλέπω καθόλου πρόστιμα στην Αθήνα έχει παραγίνει το κακό , μηχανές αυτοκίνητα όπου γουστάρεις λες και είμαστε τριτοκοσμική χώρα .,ακόμα και να έχει χώρο παρκάρουν μες την μέση ώστε να μην μπορεί να περάσει ούτε ένας άνθρωπος ..απελπιστική κατάσταση.
κάτι πάει να σουλουπωθεί τώρα που ξαναξεκίνησε η δημ.αστυνομία.
μέχρι και λουκέτα στις ρόδες των ΙΧ βάζουν πλέον
SHOOTER045
05/06/2016, 15:33
Μα είναι δυνατόν να διαφωνείς nikma όταν επαυξάνεις το δίκιο του με όλα αυτά που περιγράφεις?
Δεν είναι θέμα ενημέρωσης είναι θέμα οδηγικής παιδείας. Και αυτό είναι θέμα της πολιτείας (και οικογένειας, αλλά πρωτίστως της πολιτείας).
Η πολιτεία τρώει τα λυσακα της.
Να σου θυμισω τι έγινε με εμένα την περασμένη εβδομάδα?
Pan (dvs)
05/06/2016, 19:32
............
Το κράτος βγάζει νόμους για να σε προστατεύσει και τους χρησιμοποιεί για να εισπράξει. Μικρότερο, πολύ μικρότερο πρόστιμο αλλά να ξέρεις ότι θα το φας σίγουρα και ότι δε θα σου χαριστεί κανείς, θα ήταν καλύτερο εισπρακτικά ενώ θα λειτουργούσε και αποτρεπτικά σε μεγαλύτερο βαθμό.
.........
Το κρατος εαν ηθελε πραγματικα να με προστατεψει θα μπορουσε να βουλωσει τις λακκουβες,να βρει τροπο να παρω φθηνοτερο τον εξοπλισμο ασφαλειας,να κανει παρκινγκ στην Εγνατια και να μην αναγκαζομαι να κανω την αναγκη μου στην ακρη της Εθνικης με οτι αυτο μπορει να σημαινει.
Δεν διαφωνω ακριβως με αυτο που λεμε λιγο πολυ τα ιδια.Αλλα αλλη ειναι η σκεψη αυτου που νομοθετει και αλλη αυτου που εφαρμοζει.Αν αυτοι οι δυο δεν εχουνε το ιδιο οραμα στο τελος στραβα αρμενιζουμε.
Η μ@λ@κια απο το μυαλό του έλληνα δεν φεύγει."
Ρε Μητσε επειδη καποιος βγαζει εναν νομο θα πει οτι θα τον τηρησουμε?
Οι φιλοι μας οι Ευρωπαιοι δεν κανουνε παραβασεις,παιρνουνε μηχανες με τελικη 250 και πανε μονιμα με 80?Για ηρεμησε και αυτοι πανε χωρις αυριο και σουζες κανουνε και απο οπου ναναι σε περνανε και χωρις πινακιδες κυκλοφορουνε.
Η ουσια δεν ειναι στον νομο αλλα σε ολο το "πακετο".
Αν οντως θελεις να φορεσει κρανος καποιος,του μαθαινεις απο μικρο παιδι τι σημαινει να μην το φορας.Επισης δεν του βαζεις ενα προστιμο που ξερεις οτι απο την μια δεν θα το πληρωσει γιατι δεν εχει και απο την αλλη ξερεις οτι ο μπατσος ειδικα της μικρης πολης θα ερθει σε πολυ δυσκολη θεση να κοπανησει καποιον και στο τελος δεν θα κοψει κλιση.Η θα κοψει ελαχιστες.
Οταν η ποινη ειναι δυσαναλογη της παραβασης κανενας δεν παιρνει τον νομο στα σοβαρα.Δεν φταινε οι τιμες για τα κρανη.Αυτο ειναι τεραστιος μυθος,με 100-150 ευρω και πολλα λεω,παιρνεις κρανος..ΟΛΟΙ εχουνε κρανος,απλα δεν το φορανε.Πες μου ποσοι απο αυτους που βλεπεις ακρανωτους μεσα στην πολη,ειναι και ακρανωτοι οταν ταξιδευουνε.
Ενημερωση και παιδεια ειναι αυτα που λυπουνε,οχι μονο απο εμας,αλλα και απο αυτους που νομοθετουνε και εφαρμοζουνε τους νομους.
Άντε πάλι με τα αυτονόητα... ορισμένοι κάνετε αντίλογο μόνο και μόνο γιατί δεν έχετε με τι να φαγωθείτε...
Αφού όλα είναι φοροεισπρακτικά τι σας εμποδίζει να το φοράτε το μ@μημένο το κράνος, τη ζώνη, το να μην περνάτε το κόκκινο για να μη φάτε το μπουγιουρντί;
Οδηγική Παιδεία δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στην Ελλάδα στον ίδιο βαθμό που υπήρξε σε άλλες χώρες (ένας από τους λόγους που δεν έχουμε και "φυτώρια" motorsport αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο),
οπως επίσης σε ένα νομό (Αττικής) στιβαγμένος τόσος κόσμος σε υποδομή που δεν επαρκεί, είναι αναμενόμενο κάποιοι να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για καφρίλες για να φτάσουν στον προορισμό τους ποιο γρήγορα. Θα ήταν βέβαια ουτοπικό το να περιμένω το thread να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στο θέμα της οδηγικής παιδείας αφού όσα παρόμοια έχουν ανοίξει κατά καιρούς καταλήγουν πάντα με τους πάντες να έχουν την καΐλα για τα πρόστιμα. Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνω πολλάκις είναι ότι -ενδόμυχα- μας νοιάζει περισσότερο να συνεχίσουμε αυτή την λίγο-πολύ "erratic" συμπεριφορά μας και μας βγάζει φυσικά από τη βολή μας το άκουσμα του κόστους της πιθανής τιμωρίας μας. :wave2:
Ποιο πάνω έλεγε ο άλλος για τους κακούς μπ@τσους και το κακό κράτος που δίνει την αντίληψη ότι φοράμε κράνος και ζώνη όχι για να σώσουμε τη ζωή μας αλλά για να μη μας γράψουν... :rolleyes:
Ωστόσο από επίσημα χείλη δεν είδα ποτέ κάποιος να λέει φορέστε κράνος γιατί να μην ελαφρύνετε κατά 300€ στην τσέπη
αντίθετα... (https://www.youtube.com/watch?v=ZBUR6hvY2LU&index=1&list=PLtnblhL7y4SaOHvQWyGBoQGGrfeJLnina)
SHOOTER045
06/06/2016, 00:14
Τα είχα συμπεριλάβει σε ενα dvd που θα εδειχνα σε σχολείο
Νομιζω αυτό είναι απο τα ποιο χαρακτηριστικά
https://youtu.be/bivV9RT4MKk
amyroukai
06/06/2016, 08:51
Αλλα αλλη ειναι η σκεψη αυτου που νομοθετει και αλλη αυτου που εφαρμοζει.Αν αυτοι οι δυο δεν εχουνε το ιδιο οραμα στο τελος στραβα αρμενιζουμε.
E ναι. Ο ένας ξέρουμε τι προθέσεις έχει, να σκοτώνονται λιγότεροι πολίτες εν προκειμένω. Ο άλλος ξέρουμε τι έχει επίσης.
Ρε Μητσε επειδη καποιος βγαζει εναν νομο θα πει οτι θα τον τηρησουμε?
Ε ναι... Υπάρχει λόγος τώρα να τηρείς τον ΚΟΚ που σου λέει να μην περνάς με κόκκινο; Να σταματάς σε εκείνο το οκτάγωνο; Να φοράς κράνος; Δεν μιλάμε για κάτι τόσο τραγικό, συμφωνούμε όλοι εν προκειμένω ότι η εκ του νόμου υποχρέωση είναι και απολύτως σύμφωνη με την λογική. Αν -κούφια η ώρα- χρειαστείς τον νόμο γιατί είσαι ο παθών, θα ήθελα να δω αν θα έχεις την ίδια άποψη για αυτόν που δεν τήρησε τον νόμο και σε έβλαψε ή αν θα πεις "ντάξει μωρέ όλα καλά, νόμοι και χαζομάρες τώρα".
Οταν η ποινη ειναι δυσαναλογη της παραβασης κανενας δεν παιρνει τον νομο στα σοβαρα.
Οπότε για να το καταλάβω ας πούμε... Κατεβαίνει το πρόστιμο του κράνους στο 50ρικο και αύριο ΟΛΟΙ φοράνε κράνος γιατί κατάλαβαν ότι ο νόμος το ζητάει για να είναι γερό το κεφάλι τους αν πέσουν και χτυπήσει; Δεν ξαναπερνάνε με κόκκινο γιατί τότε μόνον θα αντιληφθούν ότι η ζωή του άλλου μετράει όσο ο χρόνος που θα κερδίσουν μη σταματώντας;
Ενημερωση και παιδεια ειναι αυτα που λυπουνε,οχι μονο απο εμας,αλλα και απο αυτους που νομοθετουνε και εφαρμοζουνε τους νομους.
Ενημέρωση για....; Το πόσοι δεν φοράνε κράνος ή το πόσοι περνάνε με κόκκινο; Μιά ματιά έξω από το παράθυρο της Βουλής φτάνει.
Παιδεία, όταν λες; Για παράδειγμα, να μαθαίνουν ότι ο όποιος νόμος θα είναι κουρελόχαρτο για όποιον δεν βολεύεται από την ψήφισή του; Ε καλά, αυτό το ξέρουν ήδη σε όλα τα μήκη και πλάτη ;)
Pan (dvs)
06/06/2016, 09:15
E ναι. Ο ένας ξέρουμε τι προθέσεις έχει, να σκοτώνονται λιγότεροι πολίτες εν προκειμένω. Ο άλλος ξέρουμε τι έχει επίσης.
Ε ναι... Υπάρχει λόγος τώρα να τηρείς τον ΚΟΚ που σου λέει να μην περνάς με κόκκινο; Να σταματάς σε εκείνο το οκτάγωνο; Να φοράς κράνος; Δεν μιλάμε για κάτι τόσο τραγικό, συμφωνούμε όλοι εν προκειμένω ότι η εκ του νόμου υποχρέωση είναι και απολύτως σύμφωνη με την λογική. Αν -κούφια η ώρα- χρειαστείς τον νόμο γιατί είσαι ο παθών, θα ήθελα να δω αν θα έχεις την ίδια άποψη για αυτόν που δεν τήρησε τον νόμο και σε έβλαψε ή αν θα πεις "ντάξει μωρέ όλα καλά, νόμοι και χαζομάρες τώρα".
Οπότε για να το καταλάβω ας πούμε... Κατεβαίνει το πρόστιμο του κράνους στο 50ρικο και αύριο ΟΛΟΙ φοράνε κράνος γιατί κατάλαβαν ότι ο νόμος το ζητάει για να είναι γερό το κεφάλι τους αν πέσουν και χτυπήσει; Δεν ξαναπερνάνε με κόκκινο γιατί τότε μόνον θα αντιληφθούν ότι η ζωή του άλλου μετράει όσο ο χρόνος που θα κερδίσουν μη σταματώντας;
Ενημέρωση για....; Το πόσοι δεν φοράνε κράνος ή το πόσοι περνάνε με κόκκινο; Μιά ματιά έξω από το παράθυρο της Βουλής φτάνει.
Παιδεία, όταν λες; Για παράδειγμα, να μαθαίνουν ότι ο όποιος νόμος θα είναι κουρελόχαρτο για όποιον δεν βολεύεται από την ψήφισή του; Ε καλά, αυτό το ξέρουν ήδη σε όλα τα μήκη και πλάτη ;)
Παιρνεις τις μετρητοις αυτα που λεω και μαλλον δεν καταλαβαινεις ποιο ειναι το πνευμα που τα λεω.Ο νομος ειναι νομος και τερμα.Πρεπει να ξερουμε ομως καποιες φορες και το σκεπτικο του για να τον τηρουμε συνειδητα και οχι γιατι μας υποχρεωνουνε.
Παραδειγμα σε καποια τουαλετα εγραφε που "απαγορευεται το καπνισμα",ο κοσμος συνεχιζε να καπνιζει.Οταν εγραψε ο ιδιοκτητης οτι λογω του μεθανιου που υπαρχει στην τουαλετα υπαρχει ο κινδυνος εκρηξης,σταματησαν να καπνιζουνε.
Αυτο που ειπα σχετικα με την μειωση των ποσων για καποιες κλισεις.,το συνεδεσα και με την δυσκολια των οργανων να χρεωσουνε τον κοσμο με μεγαλα ποσα.Συμφωνα με δικα τους λεγομενα δεν μπορουνε να ριξουνε 300 ευρω κλιση σε πιτσιρικαδες.Προτιμανε να μην τους γραψουνε παρα να σκοτωθουνε με τους πατεραδες τους.Αν εχει γνωστους στον χωρο ρωτα τους.
Στο θεμα της Παιδειας δεν καταλαβαινω τι δεν καταλαβες.Τα παιδια απο μικρα πρεπει στο σχολειο και την οικογενεια θα επρεπε να μαθαινουνε και αλλα πραγματα περα απο αυτα που υποτιθεται οτι μαθαινουνε.Για τη χρηση του κρανους,τη ζωνη ασφαλειας ,για το πως θα περασουνε εναν δρομο,για τα ζωα που δεν πρεπει να τα πεταμε στον δρομο κλπ,κλπ.
Αν κατανοησει καποιος το γιατι επιβαλεται καποιος νομος,τοτε σιγουρα δεν θα χρειαζεται να εχει παντα καποιον πανω απο το κεφαλι του για να του του τον θυμιζει.
amyroukai
06/06/2016, 12:38
Κατ' αρχήν αν δεν σε παίρνω τοις μετρητοίς τότε αυτομάτως πέφτεις σε κατηγορία μη σοβαρής συζήτησης.
Ξαναματαλέω, δεν είναι ανάγκη να σου εξηγήσει κανείς τι θα πάθει το κεφάλι σου αν πέσεις χωρίς κράνος. Όποιος πει ότι δεν ξέρει είναι ψεύτης. Το ότι άπειροι (αυτό μην το πάρεις κυριολεκτικά προφανώς είναι πεπερασμένος ο αριθμός) γύρω μας έχουν πέσει, έχουν χτυπήσει, έχουν χάσει φίλους συγγενείς κλπ και παρ' όλα αυτά κυκλοφορούν άνευ, δεν μπορώ να το εξηγήσω με την κοινή λογική. Και εκεί που δεν υπάρχει λογική αρχίζει ο στρ.... εμ εννοώ αρχίζει ο βούρδουλας.
Ο μπάτσος λοιπόν που δεν θέλει να γράψει για κόκκινο και δεν θέλει να γράψει για κράνος και λοιπά δακρύβρεχτα, ας αναλογιστεί πόσους έχει μαζέψει πεθαμένους ο ίδιος ή συνάδελφοί του, πόσους σακάτηδες και μετά ας μου πει ξανά αν η φιλευσπλαχνία του είναι λογική η όχι. Μιλάμε για τον Μολώχ της ασφάλτου αλλά για τον μαλάκα εποχούμενο επ' αυτής τσιμουδιά.
Οπότε φίλε Πάνο, επειδή οι περισσότεροι μπαμπάδες και μαμάδες που βλέπω είναι χύμα στο κύμα, ελπίδες αυτοδιόρθωσης δεν έχω.
Και τι είδα τώρα και μπήκα να το ποστάρω; Α ναι... Στην home of the free, land of the brave που οι πολιτικάντηδες ενέδωσαν στις λαϊκές πιέσεις διότι ως γνωστόν "έχουμε την ευθύνη του εαυτού μας κύριος και αγαμή και εσύ και οι νόμοι σου να'ουμ", 10% πάνω οι θάνατοι. (http://mototriti.gr/data/news/preview_news/Aykshsh-thanatwn-kata-10_109783.asp) Amen, brothers, amen...
Κανονικα πρεπει παντου να είναι προαιρετικη... σε ολες τις χωρες.....
Αυτος που δεν μπορει να κατανοησει την αναγκαιοτητα του κρανους δεν εχει να προσφερει τιποτα στην γονιδιακη δεξαμενή του είδους...
Το μονο που πρεπει να ρυθμιστεί είναι άλλο... δε φορας κρανος? δεν δικαιουσαι περίθαλψης σε περιπτωση στραβης....
Pan (dvs)
06/06/2016, 13:41
Κατ' αρχήν αν δεν σε παίρνω τοις μετρητοίς τότε αυτομάτως πέφτεις σε κατηγορία μη σοβαρής συζήτησης.
Ξαναματαλέω, δεν είναι ανάγκη να σου εξηγήσει κανείς τι θα πάθει το κεφάλι σου αν πέσεις χωρίς κράνος. Όποιος πει ότι δεν ξέρει είναι ψεύτης. Το ότι άπειροι (αυτό μην το πάρεις κυριολεκτικά προφανώς είναι πεπερασμένος ο αριθμός) γύρω μας έχουν πέσει, έχουν χτυπήσει, έχουν χάσει φίλους συγγενείς κλπ και παρ' όλα αυτά κυκλοφορούν άνευ, δεν μπορώ να το εξηγήσω με την κοινή λογική. Και εκεί που δεν υπάρχει λογική αρχίζει ο στρ.... εμ εννοώ αρχίζει ο βούρδουλας.
Ο μπάτσος λοιπόν που δεν θέλει να γράψει για κόκκινο και δεν θέλει να γράψει για κράνος και λοιπά δακρύβρεχτα, ας αναλογιστεί πόσους έχει μαζέψει πεθαμένους ο ίδιος ή συνάδελφοί του, πόσους σακάτηδες και μετά ας μου πει ξανά αν η φιλευσπλαχνία του είναι λογική η όχι. Μιλάμε για τον Μολώχ της ασφάλτου αλλά για τον μαλάκα εποχούμενο επ' αυτής τσιμουδιά.
Οπότε φίλε Πάνο, επειδή οι περισσότεροι μπαμπάδες και μαμάδες που βλέπω είναι χύμα στο κύμα, ελπίδες αυτοδιόρθωσης δεν έχω.
Και τι είδα τώρα και μπήκα να το ποστάρω; Α ναι... Στην home of the free, land of the brave που οι πολιτικάντηδες ενέδωσαν στις λαϊκές πιέσεις διότι ως γνωστόν "έχουμε την ευθύνη του εαυτού μας κύριος και αγαμή και εσύ και οι νόμοι σου να'ουμ", 10% πάνω οι θάνατοι. (http://mototriti.gr/data/news/preview_news/Aykshsh-thanatwn-kata-10_109783.asp) Amen, brothers, amen...
Συμφωνουμε στην ουσια αλλα διαφωνουμε στην προσεγγιση.
Οτι και να γινει διπλα μας,θα μας αφηνει με λιγες εξαιρεσεις,παγερα αδιαφορους.Πες μου εσυ ποσοι πεθαναν απο το τσιγαρο και περιμενε να το κοψω.Αντιθετα ο ανιψιος μου με δυο τρεις ενημερωσεις που τους κανανε στο σχολειο,με βλεπει με τσιγαρο και του γυριζουνε τα ματια αναποδα.Πλεον δεν καπνιζω μπροστα του και θεωρω οτι και αυτος δεν θα το βαλει ποτε στο στομα του.
Επισης τους ενημερωσε ο γυμναστης σχετικα με την χρηση κρανους στο ποδηλατο και γιατι πρεπει να το φορανε.Με εβαλε να του παρω κρανος και ακομη και στην αυλη που κανει βολτες το φοραει πριν ανεβει στο ποδηλατο του.
Οσο για τον μπατσο που λεμε εαν ζει σε μικρη κοινωνια θα αναγκαστει απο ενα σημειο και μετα να κρυψει τον στυλο του.Εαν κανει την δουλεια του με συνειδηση θα τον βαλει η τοπικη κοινωνια παρεα με την οικογενεια του στο περιθωριο και δυστυχως εχω αρκετα παραδειγματα.Οσο και να φαινεται περιεργο στην επαρχια εχουμε ακομη πολλους καλους μπατσους.Φυσικα βγαζουμε τα ματια μας οταν δεν τους αφηνουμε να κανουνε αυτο για το οποιο εμεις τους βαλαμε εκει.
Παιδεια και παλι Παιδεια.Εκει πιστευω οτι ειναι το μυστικο.Εαν δεν την εχουμε θα βρουμε τροπο να μην εφαρμοσουμε τον νομο.Δεν θες να σε γραψουνε για κρανος?Στον Κινεζο με 11 ευρω και εισαι ενταξει.
ΥΓ Επισης να ενημερωσω καποιους οτι ο νομος 3542 οριζει ρητα οτι πρεπει να το φορας και να το εχεις δεμενο,αντιθετα απο αυτο που πιστευουνε μερικοι οτι απλα πρεπει να το εχεις μαζι σου.
Και αντιγραφω
2. Η παράγραφος 6 του άρθρου 12 αντικαθίσταται ως εξής:
«6. Οι οδηγοί και οι επιβάτες μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων χωρίς κουβούκλιο υποχρεούνται να φορούν προστατευτικό κράνος, κανονικά δεμένο. Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζονται τα χαρακτηριστικά, οι προδιαγραφές, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται και οι εξαιρέσεις από την υποχρέωση αυτή.»
Pan (dvs)
06/06/2016, 13:45
Κανονικα πρεπει παντου να είναι προαιρετικη... σε ολες τις χωρες.....
Αυτος που δεν μπορει να κατανοησει την αναγκαιοτητα του κρανους δεν εχει να προσφερει τιποτα στην γονιδιακη δεξαμενή του είδους...
Το μονο που πρεπει να ρυθμιστεί είναι άλλο... δε φορας κρανος? δεν δικαιουσαι περίθαλψης σε περιπτωση στραβης....
Ναι αλλα παμε στην λογικη του: καπνιζεις δεν δικαιουσαι περιθαλψη.Πινεις,το ιδιο.Τρως πεντε-πεντε τα μπιφτεκια και πηρες βαρος το οποιο ξερεις οτι κανει κακο στην υγεια σου?Πληρωσε απο μονος σου το νοσοκομειο για να μαθεις.
SHOOTER045
06/06/2016, 13:51
Π
Αυτο που ειπα σχετικα με την μειωση των ποσων για καποιες κλισεις.,το συνεδεσα και με την δυσκολια των οργανων να χρεωσουνε τον κοσμο με μεγαλα ποσα.Συμφωνα με δικα τους λεγομενα δεν μπορουνε να ριξουνε 300 ευρω κλιση σε πιτσιρικαδες.Προτιμανε να μην τους γραψουνε παρα να σκοτωθουνε με τους πατεραδες τους.Αν εχει γνωστους στον χωρο ρωτα τους.
Μπαααα
Μύθος, έχω ρίξει χιλιάρικα χαλαρά....
pipe_smoker
06/06/2016, 13:56
Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να μη φοράει κράνος γιατί δεν έχει λεφτά να αγοράσει.
Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι, αλλά δεν είναι ο κανόνας.
Κράνος δε φοράει κάποιος από "μαλακία".
Όπου "μαλακία" όλα τα γνωστά: δε θα συμβεί σε μένα, εδώ δίπλα πάω, άμα έχει έρθει η ώρα σου δε σε σώζει τίποτα, θα μου χαλάσει το μαλλί, κι @@ καπαμά.
Για τον ίδιο λόγο που κι εγώ σαν καλός μαλάκας, ενώ είχα πέσει και είχα σακατέψει το πόδι μου, συνεχίζω συχνά πυκνά να μη φοράω μπότες (ενώ τις έχω στην ντουλάπα).
Κοινώς, ούτε από τα λάθη μας είναι απαραίτητο ότι μαθαίνουμε.
Ο καθένας ας σκεφτεί την ασφάλειά του κι ας πορευτεί όπως νομίζει.
ΥΓ. Το να λέμε ότι δε δικαιούσαι περίθαλψη εάν δε φοράς κράνος σε περίπτωση στραβής το θεωρώ απαράδεκτο.
Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχουν κανόνες για τους αιχμαλώτους και τους τραυματίες.
Σιγά μην αφήσουμε κάποιον αβοήθητο να τον φάνε τα σκουλήκια επειδή δε φορούσε κράνος.
Pan (dvs)
06/06/2016, 13:59
Μπαααα
Δεν συζηταμε για το ποσα εχεις ριξει,αλλα για το ποσα ΔΕΝ εχεις ριξει.Γιατι αν ειχες ριξει σε ολους δεν θα κυκλοφορουσε κανεις ακρανωτος κατα τα μερη σου.
SHOOTER045
06/06/2016, 14:05
Το ποσοστό κρανωμενων έχει ανέβει εντυπωσιακά.
Καποιες φορές κάνω παρατηρήσεις (αν υπαρχουν όλα τα υπόλοιπα) αν όχι κανονικά.
Δεν είναι δίκαιο να μην έχεις δικαίωμα περιθαλψης. Δε μοιάζει όμως το παράδειγμα του καπνίσματος σε αυτή τη κατηγορία.
Το κάπνισμα ή το παραπάνω βάρος σε καταστρέφει σιγά σιγά. Το να κοπανήσεις με 30-40 χλμ κάτω ακράνωτος, το παθαίνεις το κακό μια και έξω αν χτυπήσεις στο κεφάλι βέβαια.
Και γιατί να πλερώ φόρους αν δεν θα έχεις δικαίωμα περιθαλψης; Πιο λογικό μου φαίνεται να έχεις περίθαλψη και μόλις γίνεις καλά και παραγωγικος ξανά, να σου έρθει το ραβασάκι του νόμου για κράνος κτλ.
Ε μετά ίσως το ξανασκεφτείς το πράμα λίγο καλύτερα.
amyroukai
06/06/2016, 16:20
Γιατί Τόλη το "θα μου μουτρώσει το χωριό και για αυτό άστους να ψοφάνε, η στατιστική δεν κάνει εχθρούς" είναι σοβαρή δικαιολογία;
Αλλά έτσι μας κατάντησαν κύριοι, να πηγαίνεις μιά βόλτα και να μην ξέρεις ποιός χωρΓιάτης θα σε φάει και πως και μετά θα σου πει κιόλας "τι θε ρε πρωτευουσιάνε; Εμείς έτσι τα έχουμε 'δω, τράβα στην μπόλη, γκιτ".
LogOutGoRide
06/06/2016, 16:32
Μπαααα
Και καλά έκανες.
Pan(dvs)@ είσαι ωραίος! Έπιασες το θέμα όπως τον πάπα...απ τα @ρχιδι@ :P
Λοιπόν κι εγώ είμαι της γνώμης ότι για να μην έχουμε ακράνωτους το κράνος θα πρέπει να γίνει φετίχ, must, λατρεία, απαραίτητο εργαλείο του καλού οδηγού κι όχι του καλού παιδιού, μαγκιά, μόδα και πολλά άλλα..
Εγώ φοράω πάντα κράνος. Είναι η παράγραφος του κοκ που έχω τηρήσει κι αυτό όχι για το γράψιμο ή την όποια προστασία σε στούκο αλλά γιατί έχω πιστεί ότι με βοηθάει στη οδήγηση σε μεγάλο βαθμό. Με προστατεύει από αέρα, βροχή, ιπτάμενα ζωύφια και μπορώ να βάλω και μια δευτέρα βρε αδερφέ :P
Pan (dvs)
07/06/2016, 08:06
Pan(dvs)@ είσαι ωραίος! Έπιασες το θέμα όπως τον πάπα...απ τα @ρχιδι@ :P
Λοιπόν κι εγώ είμαι της γνώμης ότι για να μην έχουμε ακράνωτους το κράνος θα πρέπει να γίνει φετίχ, must, λατρεία, απαραίτητο εργαλείο του καλού οδηγού κι όχι του καλού παιδιού, μαγκιά, μόδα και πολλά άλλα..
Εγώ φοράω πάντα κράνος. Είναι η παράγραφος του κοκ που έχω τηρήσει κι αυτό όχι για το γράψιμο ή την όποια προστασία σε στούκο αλλά γιατί έχω πιστεί ότι με βοηθάει στη οδήγηση σε μεγάλο βαθμό. Με προστατεύει από αέρα, βροχή, ιπτάμενα ζωύφια και μπορώ να βάλω και μια δευτέρα βρε αδερφέ :P
Δωσε εντολη να τα τραβηξω.:D
Pan (dvs)@ κι άλλο; θα τα ξεριζώσεις :P
Από εμένα έχεις το ελεύθερο :P:P:P
atom_smasher
08/06/2016, 11:01
βασικά δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται καθόλου αλκοόλ με οποιαδήποτε οδήγηση. Απλά και ξεκάθαρα.
atom_smasher@ Συμφωνώ 100% διότι με τα όρια δημιουργείται ψευδαίσθηση ότι δεν έχεις πιει πολύ, αλλά στο αλκοτέστ δείχνει ότι έχεις περάσει το όριο και την τρως στο κ@λο. Στο κάτω κάτω αν δεν μπορείς να μη πιείς μια φορά έχεις άλλο πρόβλημα...
Το αλκόλ σίγουρα δημιουργηθεί πολύ επικίνδυνες καταστάσεις και δεν έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες παραβάσεις του κοκ που μπορεί να εκπέσει ένας οδηγός αλλά να είναι νηφάλιος.
Pan (dvs)
08/06/2016, 20:51
βασικά δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται καθόλου αλκοόλ με οποιαδήποτε οδήγηση. Απλά και ξεκάθαρα.
Υπερβαλεις και πας στα αλλα ακρα.
Μια χαρα ειναι τα ορια αρκει να τα τηρουμε.Και αν δεν ξερουμε ποσο εχουμε πιει υπαρχουνε και φορητα αλκοτεστ σε χαμηλες τιμες.