View Full Version : προστιμο για κοκκινο σε ποδηλατη...
Για τον ίδιο λόγο που απαγορεύονται και στις Ε.Ο. Επειδή είναι αυτοκινητόδρομοι και έχουν ελάχιστο όριο ταχύτητας. Οι λεωφόροι δεν έχουν.
Ναι το ερωτημα ηταν ρητορικο σχεδον, το ειπα γιατι πρεπει να γινει και στις μεγαλες λεωφορους.
Πηγα για μπανακι μετα τη Σαρωνιδα το μεσημερι με τη γυναικα και ξανα συναντησα μια λωριδα γεματη ποδηλατες..... ουτε συνοδεια ουτε τιποτα..... Τουλαχιστον ενα αμαξι να ειναι απο πισω ρπστμ......
anavatis19
02/06/2016, 17:25
Επετρεψε μου να εχω τις ενστασεις μου. Ο δρομος ΔΕΝ ανηκει σε ολους. Οι ποδηλατες, ειτε σας αρεσει ειτε οχι, δεν εχουν κανενα δικαιωμα να ειναι στο δρομο. Και σε μια πιο ευνομουμενη πολιτεια θα επαιρναν κληση για παρακωληση συγκοινωνιων. Το εκαστοτε ποδηλατο δεν εχει πληρωσει τελη κυκλοφοριας. Δεν εχει ασφαλεια. Αν περασει με κοκκινο και προκαλεσει ατυχημα, ποιος θα πληρωσει; Και το εχω ξαναπει. Οσο δεν εχουν πινακιδες τα ποδηλατα, θα παρανομουν ασυστολα. Θεωρουν οι ποδηλατες, πως δε θα παθουν τιποτα. Καθεστως ατιμωρισιας. Καθεστως ασυδοσιας. Κοινως χαος. Κανω ο,τι θελω, οποτε θελω και δεν τιμωρουμαι. Η κληση που κοπηκε για κοκκινο ειναι σταγονα στον ωκεανο. Η συμπεριφορα των ποδηλατων ειναι απαραδεκτη.
ακριβως τα ιδια ειπα στη δευτερη σελιδα..και ετσι ειναι. αλλα απο οτι φανηκε δεν αρεσε στους ποδηλατακηδες..αμεσως βγηκαν απο το λαγουμι απο αυτο που ειπα γιατι πολυ απλα ειναι γεγονος αυτο
Ναι το ερωτημα ηταν ρητορικο σχεδον, το ειπα γιατι πρεπει να γινει και στις μεγαλες λεωφορους.
Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει ελάχιστο όριο ταχύτητας, αλλά απαγορεύονται τα οχήματα που δε μπορούν να αναπτύξουν >50 χλμ./ώρα.
Πολλά θα έπρεπε να γίνουν. Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Αλλά το συγκεκριμένο που θέτεις είναι αρκετά λεπτό και μετά θα μπούμε σε άλλα μονοπάτια (ποιες οδοί χαρακτηρίζονται ως λεωφόροι και γιατί και μπλαμπλαμπλα).
o_gavros
02/06/2016, 17:34
Λίγη τόση δα σύνεση,είναι δύσκολο να την δείξει ο ποδηλάτης;;;
Δεν φαίνεται,δεν ακούει αλλά ούτε και ακούγεται , κι όμως παρόλα αυτα σφάζει το κόκκινο αέρα.
Ρε λεβέντη αμα εσύ έχεις ντεθ γουις, εγω ο έρμος τι σου φταίω να σε κάνω χαλκομανία;
Γιατι θα πρέπει εγώ να φορτωθώ τύψεις κι ενοχές ότι χτυπησα/σακατεψα/σκότωσα άνθρωπο, επειδή εσύ είσαι μαλάκας;
Δικαίωμα για όλους στο δρόμο ναι, αλλά ο δρόμος έχει κανόνες.
Εχω τσακωθεί με τσούρμο που το παίζανε τουρ ντε φρανς και μετά τις σχετικές αγιαστούρες που ακούσανε, τους υπέδειξα ότι ο ΚΟΚ (μεταξύ άλλων) απαγορεύει την παράλληλη οδήγηση 2τροχων.
Ακεπούστε, ειμαι ο τελευταίος που θα το παίξει ιεροκήρυκας της νομιμότητας, αλλά ρε γαμημένε χιψτερ με το κιτρινο κολαν αφού το θράσος σου πλέον έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα γραψαρχιδισμού, τότε θα λάβεις και την αντίστοιχη αντιμετώπιση.
Και αυτό πάει στέρεο για όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες των δρόμων.
Pan (dvs)
02/06/2016, 18:02
Επετρεψε μου να εχω τις ενστασεις μου. Ο δρομος ΔΕΝ ανηκει σε ολους. Οι ποδηλατες, ειτε σας αρεσει ειτε οχι, δεν εχουν κανενα δικαιωμα να ειναι στο δρομο. Και σε μια πιο ευνομουμενη πολιτεια θα επαιρναν κληση για παρακωληση συγκοινωνιων. Το εκαστοτε ποδηλατο δεν εχει πληρωσει τελη κυκλοφοριας. Δεν εχει ασφαλεια. Αν περασει με κοκκινο και προκαλεσει ατυχημα, ποιος θα πληρωσει; Και το εχω ξαναπει. Οσο δεν εχουν πινακιδες τα ποδηλατα, θα παρανομουν ασυστολα. Θεωρουν οι ποδηλατες, πως δε θα παθουν τιποτα. Καθεστως ατιμωρισιας. Καθεστως ασυδοσιας. Κοινως χαος. Κανω ο,τι θελω, οποτε θελω και δεν τιμωρουμαι. Η κληση που κοπηκε για κοκκινο ειναι σταγονα στον ωκεανο. Η συμπεριφορα των ποδηλατων ειναι απαραδεκτη.
Επι της ουσιας δεν διαφωνω,αλλα απο την αλλη δεν ξερω και καμμια πολη στον κοσμο που απαγορευονται τα ποδηλατα.Ισως θα ητανε σωστο να τους υποχρεωσουνε να βαλουνε πινακιδες,η ακομη και να εχουνε μια,μικρη εστω,ασφαλεια.Φυσικα οι περισσοτεροι απο αυτους εχουνε διπλωμα,οποτε σε περιπτωση παραβιασης σηματοδοτη θα το εβλεπα δικαιο να εχουνε στις συνεπειες που θα ειχαν αν οδηγουσανε αλλο τροχοφορο.
Σε περιπτωση που προκαλεσουνε ατυχημα τι γινεται,τα πληρωνουν απο την τσεπη τους?
theofilos888
02/06/2016, 18:04
Επι της ουσιας δεν διαφωνω,αλλα απο την αλλη δεν ξερω και καμμια πολη στον κοσμο που απαγορευονται τα ποδηλατα.Ισως θα ητανε σωστο να τους υποχρεωσουνε να βαλουνε πινακιδες,η ακομη και να εχουνε μια,μικρη εστω,ασφαλεια.Φυσικα οι περισσοτεροι απο αυτους εχουνε διπλωμα,οποτε σε περιπτωση παραβιασης σηματοδοτη θα το εβλεπα δικαιο να εχουνε στις συνεπειες που θα ειχαν αν οδηγουσανε αλλο τροχοφορο.
Σε περιπτωση που προκαλεσουνε ατυχημα τι γινεται,τα πληρωνουν απο την τσεπη τους?
Συνηθως φευγουν απο τη σκηνη και αντε βρες τον. Και μενεις πισω να πληρωνεις τα σπασμενα.....:(
sapphire
02/06/2016, 19:18
πως φαινεται οτι εισαι ποδηλατης
Ναι είμαι ποδηλάτης κάμποσα χρόνια , ακόμα περισσότερα καβαλάω μηχανή και οδηγώ αυτοκίνητο ..Αυτό που μερικοί είναι τόσο επιθετικοί απέναντι στους ποδηλάτες δεν το καταλαβαίνω και περισσότερο με ενοχλεί η υποκριτικότητα που βγαίνει από πολλά σχόλια .Κάθε μέρα σαν μηχανόβιοι παραβιάζουμε το ΚΟΚ κάνοντας διήθηση και ξαφνικά μάθαμε τον ΚΟΚ και την "λέμε στους ποδηλάτες ως νόμιμοι πολίτες " ...
εγω ξεκαθαρα θα ξεκινουσα...και ειδικα αν ημουν με αμαξι που στα @@ μου κιολας αν γρατζουνιστει το φτερο...
αϊ σιχτιρ με τον καθε κατσαπλια που νομιζει οτι ο δρομος του ανηκει...
Ακριβώς έτσι σκέφτονται και πολλοί κουτάκιδες για εμας , την επόμενη φορά που θα κάνεις διήθηση να σκέφτεσαι ότι μπορεί να βρεις κάποιον οδηγό αυτοκινήτου με τα μυαλά σου και να σε χτυπήσει γιατί πολύ απλά παρανομείς .
Συμπέρασμα ας κοιτάμε τα μούτρα μας πριν αρχίσουμε το κήρυγμα για τον ΚΟΚ, αντί να ενθαρύνουμε 10 ανθρώπους που βγαίνουν με το ποδήλατο θέλουμε να τους απαγορευσουμε να κυκλοφορούν .. τραγικο
AUFGEBRACHT
02/06/2016, 19:41
Εγώ απο καιρό λέω πως θα έπρεπε να ασφαλίζεται κάθε ποδηλάτης . Παρά πολύ εύκολα μπορεί να προκαλεσεί ατύχημα ακόμα και θανατηφόρο . Και τότε ποιος πληρώνει ?
Όχι μόνο να ασφαλίζεται, αλλά να έχει και πινακίδα κυκλοφορίας (όπως είχαν πολύ παλιά τα ποδήλατα).
sugariasgeorge
02/06/2016, 19:51
Οι ανεπτυγμενες χωρες εχουν ομως:
1) Πιο φαρδυς δρομους με πιο φαρδιες λωριδες και φυσικα καλυτερο οδικο δικτυο
2) Καλυτερη παιδεια οι οδηγοι αυτοκινητων/μηχανων
3) Καλυτερη παιδεια οι ποδηλατες
4) Οχι τοσα νευρα
5) Και ισως και λιγοτερη πιεση γενικα στη ζωη τους....
Να πω και κατι που δεν ειπε κανεις ισως? Γιατι στην Αττικη οδο απαγορευονται τα ποδηλατα? Για τον ιδιο λογο θα μπορουσε να ισχυει αυτο και στις λεωφορους.
Άρθρο 29 ν.2696/1999 Κίνηση οχημάτων σε αυτοκινητόδρομους,οδούς ταχείας κυκλοφορίας
1.Στους αυτοκινητόδρομους και στους οδούς ταχείας κυκλοφορίας,οι οποίες διακρίνονται απο τις ειδικές πινακίδες σήμανσης και στις οδούς εισόδου εξόδου εξ αυτών ,απαγορέυεται η κυκλοφορία πεζών,έφιππων,ζώων. ποδηλάτων,ζωήλατων οχημάτων και γενικά οχημάτων που δεν κινούνται με κινητήρα ως και μηχανοκίνητων οχημάτων τα οποία εξ υπολογισμού ή εκ κατασκευής ή εξ άλλης αιτίας δεν μπορούν να αναπτύξουν σε οριζόντια οδό ταχύτητα μεγαλύτερη των 50 χιλιομέτρων την ώρα.
anavatis19
02/06/2016, 19:52
ετσι μπραβο..μονο απο τις απαντησεις φαινεται ποια ειναι η κοινη λογικη..αντε στο καλο πια με τους tour de france
αντί να ενθαρύνουμε 10 ανθρώπους που βγαίνουν με το ποδήλατο θέλουμε να τους απαγορευσουμε να κυκλοφορούν .. τραγικο
Να τους ενθαρυνουμε να κινουνται σωστα ομως. ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. Αμα ειναι ετσι να κανουμε τζοκιν στη Ποσειδωνος στη μεσαια λωριδα με ανακλαστικο γιλεκο ή και πατινια, γιατι οχι......
Επειδη την εχω πατησει με ποδηλατες ουκ ολιγες φορες ευτυχως οχι με ασχημη καταληξη για πολλους λογους γιαυτο και ποσταρω τοσο πολυ, επειδη θα μπορουσε εκεινο το βραδυ που ειμουν παραλιακη με το παλιο μου γρηγορο κουτι να τους ειχα παρει παραμαζωμα οταν ξαφνικα ειχαν κλεισει 1μιση λωριδα στις "κλειστες" τις βαρκιζας, οταν ειχαν κλεισει ολο το δρομο στις στροφες του Σουνιου (ευτυχως δεν ετρεχα) και οταν μου πεταχτηκε μολις πριν μια εβδομαδα την ωρα που ανοιξε πρασινο μια κυρατσα με το ποδηλατο μπροστα μου την ωρα που ξεκηνουσα και ειδα το χριστο φανταρο....................................
Απο την αλλη μερια προσωπικα εχω κανει τον απολογισμο μου σαν μοτοσυκλετιστης, δεν τρεχω πανω απο τα ορια οταν υπαρχουν κ αλλα αυτοκινητα στο δρομο δεν κανω επικινδυνες σφηνες δεν στριβω σε στυλ Motogp οταν υπαρχουν αλλα οχηματα στο δρομο σεβομαι την υπομονη των αυτοκινητων οταν κανουμε διηθηση που αν και λαθος υπαρχει καποιος σχετικα σωστος τροπος να την κανεις κλπ κλπ κλπ που θεωρω εγω οτι ειναι σωστα. Οταν δεν κινηθικα οπως αρμοζε στην κατασταση την πληρωσα οπως επρεπε την νυφη. Και φυσικα μου εγινε μαθημα και φυσικα με εφτυσα στον καθρεφτη.
Αρα μπορω να πω πιστευω και δυο πραγματα παραπανω εγω? :beer:
sugariasgeorge
02/06/2016, 20:05
Λίγη τόση δα σύνεση,είναι δύσκολο να την δείξει ο ποδηλάτης;;;
Δεν φαίνεται,δεν ακούει αλλά ούτε και ακούγεται , κι όμως παρόλα αυτα σφάζει το κόκκινο αέρα.
Ρε λεβέντη αμα εσύ έχεις ντεθ γουις, εγω ο έρμος τι σου φταίω να σε κάνω χαλκομανία;
Γιατι θα πρέπει εγώ να φορτωθώ τύψεις κι ενοχές ότι χτυπησα/σακατεψα/σκότωσα άνθρωπο, επειδή εσύ είσαι μαλάκας;
Δικαίωμα για όλους στο δρόμο ναι, αλλά ο δρόμος έχει κανόνες.
Εχω τσακωθεί με τσούρμο που το παίζανε τουρ ντε φρανς και μετά τις σχετικές αγιαστούρες που ακούσανε, τους υπέδειξα ότι ο ΚΟΚ (μεταξύ άλλων) απαγορεύει την παράλληλη οδήγηση 2τροχων.Ακεπούστε, ειμαι ο τελευταίος που θα το παίξει ιεροκήρυκας της νομιμότητας, αλλά ρε γαμημένε χιψτερ με το κιτρινο κολαν αφού το θράσος σου πλέον έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα γραψαρχιδισμού, τότε θα λάβεις και την αντίστοιχη αντιμετώπιση.
Και αυτό πάει στέρεο για όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες των δρόμων.
Άρθρο 40 ν.2696/1999
Ειδικοί κανόνες για τους οδηγούς ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων
Οι οδηγοί ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων, απαγορεύεται:
α) Να ρυμουλκούνται από άλλο όχημα.
β) Να ρυμουλκούν ή ωθούν διάφορα αντικείμενα.
γ) Να μεταφέρουν αντικείμενα, τα οποία εμποδίζουν την οδήγηση του οχήματος τους ή εκθέτουν σε κίνδυνο τους λοιπούς χρήστες της οδού.
δ) Να κινούνται ανά δύο ή και πλείονες παράλληλα.
ε) Να σύρουν μαζί τους ζώα δεμένα με λουρί.
στ) Να χρησιμοποιούν εν κινήσει ακουστικά που έχουν συνδεθεί με φορητά ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές. Από τη διάταξη αυτήν εξαιρούνται ακουστικά και κεφαλόφωνα ανοικτής ακρόασης φορητών συσκευών ραδιοεπικοινωνίας, που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία σε μικρή
απόσταση μεταξύ των οδηγών. Ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών ή μεταξύ των οδηγών των οχημάτων αυτών και σταθμών βάσης ή άλλων κινητών σταθμών ραδιοδικτύων, καθώς επίσης και μεταξύ των οδηγών εκπαιδευτικών μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών και των εκπαιδευτικών αυτοκινήτων κατά τις φάσεις της εκπαίδευσης ή της εξέτασης των υποψήφιων οδηγών.
ζ) Να χρησιμοποιούν εν κινήσει κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση.
anavatis19
02/06/2016, 20:08
και θυμαμαι κατι μοδες τραγικες παλια πριν 3-4 χρονια που τις παρασκευες εβγαιναν πραγματικα χιλιαδες ποδηλατα για τουρ ντε φρανς..εγω εχω να ρωτησω ενα πραμα..ΚΑΙ? ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ? γιατι προφανως το εκαναν απο αντιδραση και επειδη ηταν μεγαλη μαζα δεν μπορουσε να κανει κανεις τιποτα..τωρα που ειναι? στα καβουκια τους, και να μεινουν κ εκει..παρακωληση συγκοινωνιας σε ολη την αθηνα θυμαμαι..απο κηφισια μεχρι νοτια προαστεια..καραγκιοζιλικια. το κωλοκρατος που ζουμε δυστυχως δεν εχει υποδομη για ποδηλατες παρα κατι ελαχιστους ψευτοποδηλατοδρομους που κ που διασκορπα σε διαφορους δημους..καμια χρησιμοτητα δηλαδη αφου αναγκαζεσαι να μπεις παντα στον κανονικο δρομο για να συνεχισεις..αρα λοιπον να αποδεχτουν οτι το ποδηλατο στον δρομο απαγορευεται!!!
Άρθρο 40 ν.2696/1999
Ειδικοί κανόνες για τους οδηγούς ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων
Οι οδηγοί ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και τρίτροχων οχημάτων, απαγορεύεται:
γ) Να μεταφέρουν αντικείμενα, τα οποία εμποδίζουν την οδήγηση του οχήματος τους ή εκθέτουν σε κίνδυνο τους λοιπούς χρήστες της οδού.
στ) Να χρησιμοποιούν εν κινήσει ακουστικά που έχουν συνδεθεί με φορητά ραδιόφωνα, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές. Από τη διάταξη αυτήν εξαιρούνται ακουστικά και κεφαλόφωνα ανοικτής ακρόασης φορητών συσκευών ραδιοεπικοινωνίας, που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία σε μικρή
απόσταση μεταξύ των οδηγών. Ποδηλάτων, μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών ή μεταξύ των οδηγών των οχημάτων αυτών και σταθμών βάσης ή άλλων κινητών σταθμών ραδιοδικτύων, καθώς επίσης και μεταξύ των οδηγών εκπαιδευτικών μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών και των εκπαιδευτικών αυτοκινήτων κατά τις φάσεις της εκπαίδευσης ή της εξέτασης των υποψήφιων οδηγών.
ζ) Να χρησιμοποιούν εν κινήσει κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση.
Φειβολαν το ποστ παρακαλω! :a18:
Ενω εμεις που κανουμε διαλογο εδω ειμαστε υποχρεωμενοι να μη μιλησουμε και να ανεχτουμε σε μια σοβαρη κουβεντα την γενικολογια εκτος του θεματος. Και επειδη κανεις μοντερατορας δεν αντιδρα παει να πει ειναι και σωστο... Σαν τα βηματα του Σπανουλη ενα πραμα.... Αφου δεν σφυριχτηκαν δεν ηταν και βηματα! :lol: Οπως επισης και αν ειμουν αγενης (που σιγουρα δεν ειμουν) υπαρχουν οι αρμοδιοι εδω να το κρινουν.... 1-1! :lol: :rolleyes: :D
Δεν ξέρω αν ήσουν αγενής αλλά μάλλον ήσουν λάθος! Ο eversman δεν ήταν εκτός θέματος, στο είπε και ο sapilas. To να απομονώνεις κάτι δεν είναι πάντα η σωστή αντιμετώπιση ούτε θα βρεις τα αίτια του προβλήματος αν δε τα αναζητήσεις και σε κάποιους απ' τους τομείς που διαφάνηκαν μέσα από το ποστ του eversman.
Όταν εγώ αδειάζω το τασάκι μου στο φανάρι (καιρό έχω να το δω αυτό) πως περιμένεις να είμαι σωστός όταν αφήσω το αμάξι και καβαλήσω το ποδήλατο? Όταν υιοθετούμε λάθος νοοτροπία (επειδή μπορούμε) οδηγώντας τη μηχανή μας γιατί να μη το κάνουμε και όταν πάρουμε το ποδήλατό μας? Μήπως οι ποδηλάτες έπεσαν με αλεξίπτωτο σε αυτό τον πλανήτη έχοντας ένα ποδήλατο στον κώλο τους και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά? Μήπως αν ασχοληθούμε πρώτα με κάποια άλλα θεματάκια που έχουμε, θα λυθεί και το πρόβλημα με τα ποδήλατα?
Πως λες ότι είναι άσχετο αυτό που είπε ο eversman? Αν θέλεις τόσο ψυχρή αντιμετώπιση προς τους ποδηλάτες (απαγορεύσεις - τσεκουριές κτλ) ίσως αξίζεις την ίδια ψυχρή αντιμετώπιση και εσύ σαν πεζός, σαν αυτοκινητιστής, σαν μοτοσικλετιστής. Πόσο είναι το πρόστιμο της παραβίασης κόκκινου σηματοδότη από πεζό και πόσο όταν δεν χρησιμοποιεί τη διάβαση?
Αν θέλεις θεώρησε άσχετα και τα παραπάνω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν δε συμφωνήσουμε. :)
sugariasgeorge
02/06/2016, 20:22
Φειβολαν το ποστ παρακαλω! :a18:
.
τα άρθρα για το ποδήλατο σύμφωνα με τον νόμο 2696/1999 και την τροποποίηση αυτού σύμφωνα με τον νόμο 3542/2007.
sugariasgeorge
02/06/2016, 20:38
Καθε ενηλικος ειναι υποχρεωμενος να γνωριζει τους νομους του κρατους που ζει.Δεν νοειται αγνεια νομου.:beer:
Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται, τηρουμένων των διατάξεων των άρθρων 12 παρ. 1 και 17 παρ. 6 του κ.ο.κ.
sapphire
02/06/2016, 20:40
Επειδη την εχω πατησει με ποδηλατες ουκ ολιγες φορες ευτυχως οχι με ασχημη καταληξη για πολλους λογους γιαυτο και ποσταρω τοσο πολυ, επειδη θα μπορουσε εκεινο το βραδυ που ειμουν παραλιακη με το παλιο μου γρηγορο κουτι να τους ειχα παρει παραμαζωμα οταν ξαφνικα ειχαν κλεισει 1μιση λωριδα στις "κλειστες" τις βαρκιζας, οταν ειχαν κλεισει ολο το δρομο στις στροφες του Σουνιου (ευτυχως δεν ετρεχα)
Συγνώμη που στο λέω αλλά άμα σε κλειστές στροφές χωρίς ορατότητα τρέχεις ..προκαλείς την τύχη σου .. ότι και να βρεθεί στο δρόμο σου θα το πάρεις παραμάζωμα .
Γελάω με τα σχόλια ..πραγματικά μερικοί είναι άσχετοι και θέλουν να κάνουν κήρυγμα για τον ΚΟΚ .
Ας αναφέρω μερικά πράγματα απλά για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίζει δύο σωστά πράγματα
Οδοί ταχείας κυκλοφορίας θεωρούνται αυτες που έχουν ειδική σήμανση και το όριο ταχύτητας είναι τα 110 χιλιόμετρα , σε αυτές απαγορευονται οι ποδηλατες.
Χαρακτηριστική σήμανση 360337 για οδούς ταχείας κυκλοφορίας
Είναι οδός ταχείας κυκλοφορίας η λεωφόρος Συγγρού , η Κηφισίας , Πειραιώς κτλπ;
Οχι το ανώτατο όριο είναι τα 80 χιλιόμετρα και δεν υπάρχει ειδική σήμανση .
Επίσης όποιος πιστεύει ότι απαγορεύεται το ποδήλατο ας διαβάσει τις οδηγίες προς τους ποδηλάτες από το υπουργείο και την ελληνική αστυνομία
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=16013
Να επισημάνω την παρακάτω οδηγία
• Κάποιες φορές είναι προτιμότερο να καλύπτω όλη τη λωρίδα κυκλοφορίας με το ποδήλατο, ώστε οι οδηγοί να με προσέχουν περισσότερο.
Άντε..και από αύριο τα λέμε στην διήθηση νομοταγείς πολίτες .
:a31:
taisteal
02/06/2016, 20:41
Καθε φορα τα ιδια..
Προσεχω οσο μπορω τους ποδηλατες,αλλα αν σφαξει κοκκινο του την εχωσα ψυχρα.
Αν δεν υπολογιζει αυτος τη ζωη του,θα την υπολογισω εγω για αυτον;;
Nope.
Δεν ξέρω αν ήσουν αγενής αλλά μάλλον ήσουν λάθος! Ο eversman δεν ήταν εκτός θέματος, στο είπε και ο sapilas. To να απομονώνεις κάτι δεν είναι πάντα η σωστή αντιμετώπιση ούτε θα βρεις τα αίτια του προβλήματος αν δε τα αναζητήσεις και σε κάποιους απ' τους τομείς που διαφάνηκαν μέσα από το ποστ του eversman.
Όταν εγώ αδειάζω το τασάκι μου στο φανάρι (καιρό έχω να το δω αυτό) πως περιμένεις να είμαι σωστός όταν αφήσω το αμάξι και καβαλήσω το ποδήλατο? Όταν υιοθετούμε λάθος νοοτροπία (επειδή μπορούμε) οδηγώντας τη μηχανή μας γιατί να μη το κάνουμε και όταν πάρουμε το ποδήλατό μας? Μήπως οι ποδηλάτες έπεσαν με αλεξίπτωτο σε αυτό τον πλανήτη έχοντας ένα ποδήλατο στον κώλο τους και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά? Μήπως αν ασχοληθούμε πρώτα με κάποια άλλα θεματάκια που έχουμε, θα λυθεί και το πρόβλημα με τα ποδήλατα?
Πως λες ότι είναι άσχετο αυτό που είπε ο eversman? Αν θέλεις τόσο ψυχρή αντιμετώπιση προς τους ποδηλάτες (απαγορεύσεις - τσεκουριές κτλ) ίσως αξίζεις την ίδια ψυχρή αντιμετώπιση και εσύ σαν πεζός, σαν αυτοκινητιστής, σαν μοτοσικλετιστής. Πόσο είναι το πρόστιμο της παραβίασης κόκκινου σηματοδότη από πεζό και πόσο όταν δεν χρησιμοποιεί τη διάβαση?
Αν θέλεις θεώρησε άσχετα και τα παραπάνω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν δε συμφωνήσουμε. :)
Καλε μου ανθρωπε μιας και εισαι ο πλεον σχετικος να κρινεις κατι λογο αρμοδιοτητων που εχεις, οταν ενα τοπικ εχει ενα θεμα οπως αυτο θα συζητησουμε γυρω απο τους ποδηλατες οριακα ετσι δεν ειναι?... Το θεμα ειναι η κληση που εφαγε ενας ποδηλατης ετσι δεν ειναι? Δεν μπορουμε να φτασουμε ως την ανατροφη των παιδιων απο τους γονεις ετσι δεν ειναι?
Ηδη ειναι οριακα εξω απο το θεμα ολη η συζητηση. Αν ειναι προβλημα αυτο που ειπα πατε τη κουβεντα και στα γιουβαρλακια αλλα εφοσον ειπωνονται καποιες (θεωρω) σοβαρες αποψεις απο ανθρωπους που εινα ειδικοι στο θεμα δικυκλο (εξαιρω τον εαυτο μου γιατι ειμαι νεος σε αυτο το σπορ) καποιος που θα διαβασει αυτο το τοπικ θα θελει να παρει μια γενικη αποψη γυρω απο αυτο το θεμα. Εχω βρεθει απειρες φορες σε τοπικ που ειχε ενα θεμα Χ και μεχρι να βρω την απαντηση που εψαχνα ειχα φτασει στην 21 σελιδα.
Γενικα εδω απο οτι εχω καταλαβει δεν ειναι πολυ αυστηρα τα πραγματα και καλα κανετε γιατι δεν παραπονιεται κανεις και περναμε ευχαριστα την ωρα μας :) (δε το λεω ειρωνικα)
Συγνώμη που στο λέω αλλά άμα σε κλειστές στροφές χωρίς ορατότητα τρέχεις ..προκαλείς την τύχη σου .. ότι και να βρεθεί στο δρόμο σου θα το πάρεις παραμάζωμα .
Εχεις απολυτο δικιο! Συμφωνω με χιλια σε αυτο που λες.... Ομως δεν ετρεχα, ειχα το πολυ 60χλμ/ω. Ειπα με το γρηγορο κουτι μου ναι αλλα δεν υπονοουσα οτι ετρεχα.
Επισης δεν καταλαβαινω γιατι γελας με το θεμα διηθησης? Εσυ δεν την κανεις? περιμενεις στοϊκα πισω απο τα αυτοκινητα στη Καλλιροης ή στο Καλαμακι ή στη Μεσογειων ή στο Καρεα ή στη Κιφησιας? Αν το κανεις μπραβο σου αληθεια!
Άρθρο 40 ν.2696/1999
Τώρα, καλά κάνουμε και διαβάζουμε τις λεπτομέρειες του ΚΟΚ σαν δοκιμοι σε σχολή αστυφυλακων :lol:
Ειδικά το Α. και κυρίως το Β. με έχουν κάνει να μετανιώνω για όσα "πατάκια " έχω ή μου έχουν κάνει.:lol:
Ρε σεις, τι μενος είναι αυτό με τους ποδηλάτες;
ΟΚ, υπάρχουν μαλάκες αλλά δεν είναι δα και το μεγαλύτερο πρόβλημα στον δρόμο.
Έχω κινδυνευσει από ιχ, από μηχανάκια, από πεζούς, από ταξί, από λακουβες, από σκυλιά, γατια, λάδια, σαπουναδες, τρακτέρ και μια φορά από ένα άλογο που είχε λυθεί κι αφηνιασε... Από ποδήλατη ποτέ..
Ναι, κάποιοι πάνε αργά σε δρόμους που δεν πρέπει και κολλάνε την κίνηση, αλλά πιο πολύ κολλάνε την κίνηση τα ταξί, τα πούλμαν, ο χεσμενος με το χρεπι κλπ
Στο κάτω κάτω μηχανή έχουμε... Κάνουμε λίγο δεξιά-αριστερά μαι προσπερναμε.. Δλδ, αμα είχαμε αυτοκίνητο και τρώγαμε την μισή μας ζωή κολλημένοι στην κινηση τι θα κάναμε; θα τους παταγαμε;
sapphire
02/06/2016, 20:54
Καθε φορα τα ιδια..
Nope.
Επίσης άμα κάποιος πεζός περάσει με κόκκινο πάτησε τον τον πούστη ..καλά δεν το συζητάω για μηχανόβιο αυτόν πάτησε τον και μετά κάνε και όπισθεν να σιγουρευτείς ότι πήρε το μάθημα του.
Δυστυχώς δεν μπορείς να διανοηθεί ότι όσο μαλάκας και να είναι ο άλλος μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή , μόνο οι δυστιχισμένοι άνθρωποι σκέφτονται σαν και σενα ..γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουν πόσο πολύτιμη είναι η ανθρώπινη ζωή .
sapphire
02/06/2016, 21:02
Επισης δεν καταλαβαινω γιατι γελας με το θεμα διηθησης? Εσυ δεν την κανεις? περιμενεις στοϊκα πισω απο τα αυτοκινητα στη Καλλιροης ή στο Καλαμακι ή στη Μεσογειων ή στο Καρεα ή στη Κιφησιας? Αν το κανεις μπραβο σου αληθεια!
Δεν γελάω , προφανώς και δεν περιμένω αλλά γνωρίζω καλά ότι είμαι παράνομος και δεν πάω να κάνω κύρυγμα για τον ΚΟΚ στους άλλους όπως κάνουν τα παλικάρια μας.
sugariasgeorge
02/06/2016, 21:06
Τώρα, καλά κάνουμε και διαβάζουμε τις λεπτομέρειες του ΚΟΚ σαν δοκιμοι σε σχολή αστυφυλακων :lol:
Ειδικά το Α. και κυρίως το Β. με έχουν κάνει να μετανιώνω για όσα "πατάκια " έχω ή μου έχουν κάνει.:lol:
Ρε σεις, τι μενος είναι αυτό με τους ποδηλάτες;
ΟΚ, υπάρχουν μαλάκες αλλά δεν είναι δα και το μεγαλύτερο πρόβλημα στον δρόμο.
Έχω κινδυνευσει από ιχ, από μηχανάκια, από πεζούς, από ταξί, από λακουβες, από σκυλιά, γατια, λάδια, σαπουναδες, τρακτέρ και μια φορά από ένα άλογο που είχε λυθεί κι αφηνιασε... Από ποδήλατη ποτέ..
Ναι, κάποιοι πάνε αργά σε δρόμους που δεν πρέπει και κολλάνε την κίνηση, αλλά πιο πολύ κολλάνε την κίνηση τα ταξί, τα πούλμαν, ο χεσμενος με το χρεπι κλπ
Στο κάτω κάτω μηχανή έχουμε... Κάνουμε λίγο δεξιά-αριστερά μαι προσπερναμε.. Δλδ, αμα είχαμε αυτοκίνητο και τρώγαμε την μισή μας ζωή κολλημένοι στην κινηση τι θα κάναμε; θα τους παταγαμε;
...
τουλαχιστον γελας γιωργη ...
επειδη ειμαι παλιανθρωπος :D, γραφω τι λεει το γραμμα του νομου ,και μετα περιμενω να διαβασω τις αποψεις σας...
ολες καλοδεχουμενες και σεβαστες παντα...ειτε συμφωνω ειτε διαφωνω...
:beer:
taisteal
02/06/2016, 21:16
Επίσης άμα κάποιος πεζός περάσει με κόκκινο πάτησε τον τον πούστη ..καλά δεν το συζητάω για μηχανόβιο αυτόν πάτησε τον και μετά κάνε και όπισθεν να σιγουρευτείς ότι πήρε το μάθημα του.
Δυστυχώς δεν μπορείς να διανοηθεί ότι όσο μαλάκας και να είναι ο άλλος μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή , μόνο οι δυστιχισμένοι άνθρωποι σκέφτονται σαν και σενα ..γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουν πόσο πολύτιμη είναι η ανθρώπινη ζωή .
Ειμαι πολυ δυστυχισμενος ναι.
Καλε μου ανθρωπε μιας και εισαι ο πλεον σχετικος να κρινεις κατι λογο αρμοδιοτητων που εχεις, οταν ενα τοπικ εχει ενα θεμα οπως αυτο θα συζητησουμε γυρω απο τους ποδηλατες οριακα ετσι δεν ειναι?... Το θεμα ειναι η κληση που εφαγε ενας ποδηλατης ετσι δεν ειναι? Δεν μπορουμε να φτασουμε ως την ανατροφη των παιδιων απο τους γονεις ετσι δεν ειναι?
Ηδη ειναι οριακα εξω απο το θεμα ολη η συζητηση. Αν ειναι προβλημα αυτο που ειπα πατε τη κουβεντα και στα γιουβαρλακια αλλα εφοσον ειπωνονται καποιες (θεωρω) σοβαρες αποψεις απο ανθρωπους που εινα ειδικοι στο θεμα δικυκλο (εξαιρω τον εαυτο μου γιατι ειμαι νεος σε αυτο το σπορ) καποιος που θα διαβασει αυτο το τοπικ θα θελει να παρει μια γενικη αποψη γυρω απο αυτο το θεμα. Εχω βρεθει απειρες φορες σε τοπικ που ειχε ενα θεμα Χ και μεχρι να βρω την απαντηση που εψαχνα ειχα φτασει στην 21 σελιδα.
Γενικα εδω απο οτι εχω καταλαβει δεν ειναι πολυ αυστηρα τα πραγματα και καλα κανετε γιατι δεν παραπονιεται κανεις και περναμε ευχαριστα την ωρα μας :) (δε το λεω ειρωνικα)
Ναι το θέμα είναι η κλήση και κατ' επέκταση η ψυχρή αντιμετώπιση βάση νόμων και κανονισμών σε όλους του χρήστες ποδηλάτου.
Αλλά δε μπορείς να απαιτείς ψυχρή αντιμετώπιση μόνο σε αυτό που σε ενοχλεί! Η αυστηρότητα πρέπει να έχει εφαρμογή παντού. Όχι το θέμα μας δεν είναι οι υπόλοιποι χρήστες των δρόμων αλλά οι ποδηλάτες κινούνται στον ίδιο χώρο που χρησιμοποιούν και οι υπόλοιποι. Δε μπορείς λοιπόν να απομονώσεις την αντιμετώπισή τους απ' τους υπολοίπους. Η κλήση, δεν είναι και τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος? Αυτό το πρόβλημα, είναι ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα που δημιουργούνται στον ίδιο χώρο, ώστε οποιαδήποτε αναφορά σε αυτά να μας βγάζει εκτός θέματος?
Κάποιος που διαβάζει αυτό το θέμα μια χαρά θα πάρει τόσο το σφυγμό των απόψεων που επικρατούν όσο και των προβλημάτων που δημιουργούνται και για τις δύο μεριές.
Η παιδεία και η οδηγική παιδεία δεν είναι μόνο η αιτία του προβλήματος αλλά και η ρίζα της λύσης αυτού. Όχι δεν θα ασχοληθούμε σε αυτό το θέμα με το τι πρέπει να γίνει σε αυτόν τον τομέα και σίγουρα δε θα πιάσουμε κουβέντα για γιουβαρλάκια, γιατί ο τοπικος μοντ παραφυλάει στη γωνία. :lol:
:wave2:
amyroukai
03/06/2016, 00:50
Έχω χτυπήσει με ποδήλατα δις με την μηχανή. Την μία μπροστά στο Pulp κάποτε, όπου πιτσιρικάς με κάτι "ακροβατικό" μπιεμέξ κατέβαινε πλακωμένος και έπεσε πάνω μου και άλλη μία σε κεντρικό δρόμο με κάποιον πάλι "αφηρημένο". Ζημιά μηδέν, δεν με έριξαν κάτω. Απλά πήραν το ποδήλατο και έφυγαν, ούτε να δω αν είναι ΟΚ, ούτε να δουν αν είμαι ΟΚ. Σαν νοοτροπία ανθρώπου, ακόμα και αυτό λέει πολλά.
Προ ημερών, παραλίγο να κάνουμε χαλκομανία ένα ακόμα πιτσιρίκι που πέρασε χαλαρουίτο και σβέλτα το κόκκινο από καλλιθέα προς πειραιά, στο φανάρι μετά το μετροπόλιταν, χωρίς φώτα ανακλαστικά κλπ, 9 το βράδι. Λίγο αν δεν πρόσεχα, θα είχα τώρα το δίκιο μου μεν νομικά, θα με έτρωγε μέσα μου ότι σακάτεψα ένα παιδάκι 17-20 ετών. Τι να το κάνεις το δίκιο σε τέτοιες φάσεις;
Και η επιχειρηματολογία τώρα έχει ξεπέσει στο "δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε" αντί να είναι -ας πούμε- στο πως θα κάνουμε την κατάσταση καλύτερη όλοι μας για όλους μας. Είσαι μαλάκας με το κουτί, όχι εσύ είσαι πιο μαλάκας με το μηχανάκι, όχι είστε όλοι απόλυτα μαλάκες με το οτιδήποτε οδηγείτε ή και όταν περπατάτε. Μιά ομορφιά. Ή μιά μαλακία, δεν μπορώ να αποφασίσω.
Ταπεινότατη γνώμη μου, Wise, η ανατροφή των παιδιών στο να μην γίνουν κάφροι σαν τους γονείς των έχει σημασία. Το πιτσιρίκι που πάει πχ σχολείο τετρακάβαλο και ακράνωτο στο παπιοσκούτερ με τον γονέα που οδηγεί όπως να'ναι αρκεί να φτάσει στο σχολείο ή στο σπίτι, πιστεύετε ότι μεγαλώνοντας θα φέρεται διαφορετικά;
υ.γ. Το ότι τα πράγματα δεν είναι αυστηρά και περνάμε καλά 'δωμέσα δεν σημαίνει πως -όπως στο δρόμο που συζητάμε- επιτρέπεται το οτιδήποτε γιατί δεν θα γράψουν οι "τροχαίοι". Είναι τουλάχιστον άκομψο να χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία το ότι "δεν έφαγα κλήση άρα έχω δίκιο". Την παρατήρηση για το πολύ σπαμ, να την λάβει το team σοβαρά ως προτροπή για περισσότερη κοπτοραπτική αφού ενοχλεί η φλυαρία ή ήταν απλά δικαιολογία στο πνεύμα της προηγούμενης δικαιολογίας; Ή ας πούμε, το ποστ #69, να το εκλάβει ως minimodding ή για απλή συζήτηση;
o_gavros
03/06/2016, 01:03
Γελάω με τα σχόλια ..πραγματικά μερικοί είναι άσχετοι και θέλουν να κάνουν κήρυγμα για τον ΚΟΚ .
Ας αναφέρω μερικά πράγματα απλά για όποιον ενδιαφέρεται να γνωρίζει δύο σωστά πράγματα
Οδοί ταχείας κυκλοφορίας θεωρούνται αυτες που έχουν ειδική σήμανση και το όριο ταχύτητας είναι τα 110 χιλιόμετρα , σε αυτές απαγορευονται οι ποδηλατες.
Επίσης όποιος πιστεύει ότι απαγορεύεται το ποδήλατο ας διαβάσει τις οδηγίες προς τους ποδηλάτες από το υπουργείο και την ελληνική αστυνομία
• Κάποιες φορές είναι προτιμότερο να καλύπτω όλη τη λωρίδα κυκλοφορίας με το ποδήλατο, ώστε οι οδηγοί να με προσέχουν περισσότερο.
Επειδή κι εσύ προφανώς στο ίδιο καζάνι με εμάς τους υπόλοιπους βράζεις, αντί να μας λες ότι τον παίζουμε ή ότι είμαστε μαλάκες, προσπάθησε να μη διαβαζεις γενικά μόνο ότι σε συμφέρει.
Έκανα την υπέρβαση μου και άνοιξα λινκ με url το astynomia.gr (!!!) για τη χάρη σου και δεν μου πήρε πολύ διάβασμα των οδηγιών (και όχι νόμων) για να διαπιστώσω πως επι της ουσίας και οι σμερφς προτείνουν τα αυτονόητα για κάποιους (όχι τους τουρ ντε φρανς παντως).
Ενδεικτικά παραθέτω (πάει,τετελεσται μετα απο αυτο τι; ) :
1)Αξιολογώ τον κίνδυνο της περιοχής που ποδηλατώ κάθε στιγμή.
2)Ελέγχω πριν περάσω την διασταύρωση, ακόμη και όταν το φανάρι μου είναι πράσινο.
Αν δεν έμπαινες αυτόκλητος Κούγιας στο θέμα θα διαπίστωνες ότι κι εμείς (πλην ελαχίστων) συζητάμε να υπάρχει εφαρμογή της κοινής λογικής.
Ο φόβος φυλάει τα έρμα στην τελική.
Όπως ειπωθηκε,αν ο κιτρινοκολανης είναι τόσο μαλακας που σφάζει το κόκκινο επιδεικτικά τότε το κρίμα στο λαιμό του.
Ότι ακριβώς ισχύει δηλαδή και για όλους μας εδώ μέσα υπό την ιδιότητα του μηχανάκια.
Ρε παλικάρι,σοβαρά τις γράφεις αυτες τις...κουβέντες;
Καθε φορα τα ιδια..
Nope.
Τους βλέπω να σφάζουν κόκκινο Πειραιώς με Χαμοστέρνας ρε φίλε και με πιάνει σύγκρυο!!!
Δηλαδή μηδέν ένστικτο επιβίωσης.
και τι σου φταίω εγω ρε Ολυμπιονίκη μαλάκα αν εσύ βγήκες να τζογάρεις με τη ζωή σου;
taisteal
03/06/2016, 01:36
Ο φιλτατος καταλαβε απο τα λεγομενα μου οτι βγαινω εξω και σκορπαω τον τρομο,ενω η πρωτη μου προταση
λεει ξεκαθαρα οτι τους προσεχω.
Οταν ομως τρωει το κοκκινο και εγω φρεναρω σαν μαλακας να μην τον χτυπησω και με βριζει κιολας,νομιζω
οτι κατι γινεται λαθος.
Η Λαμια εχει ολο ανηφορες,και μπαινουν μεσα στο κεντρο που εχει δρομους που χωρα μονο ενα αυτοκινητο
και παλευουν να ανεβουν την ανηφορα ενα τεταρτο,και στα παπαρια τους τι χαος αφηνουν πισω.
Και ο ποδηλατοδρομος ειναι λιγο εξω απο τη Λαμια,χωρις ανηφορες :rolleyes:
Ε,ποσο τρομπεν των δασων εισαι;;
Το ιδιο και με τα αυτοκινητα,τα μηχανακια τους πεζους κτλ,κανεις δεν σεβεται τιποτα
Πρεπει καποια στιγμη να παψουμε να ειμαστε πιθηκοι στους δρομους,δεν γινεται παντα να βρισκεται
καποιος να σε σωζει απο τη πατατα που κανεις απλα επειδη ετσι εμαθες.
Εχω κανει κι εγω μαλακιες απο αφηρημαδα,τουλαχιστον ζητουσα συγνωμη και προσπαθω να μην τις επαναλαμβανω.
Ενα ποδηλατο μπορει να το καβαλαει καποιος απο 3 εως 103 χρονων...αν ο ποδηλατης δεν εχει γνωση οχι μονο του κοκ αλλα και του ευατου του τοτε ας το αφησει στο σπιτι.Δεν μπορει ενας εντελως αγυμναστος να παει να ανεβει μεγαλη κλιση. Και θα ψοφησει αλλα και θα γινει επικυνδινος γτ θα εκνευρισει κοσμο και θα πηγαινει οκταρια.
Εγω πραγματικα οποτε ειχα πετυχει αυτους τους τυπακους της παρασκευης πριν κανα 2 χρονια μου σηκωναν την πιεση. Ευτυχως στην Ελλαδα μια μοδα κραταει κανα χρονο.
Εχω πετυχει ομως καθημερινα ποδηλατες και σε δυσκολα σημεια με κλιση που ηταν αψογοι και το ειχαν τροπο ζωης. Μαλιστα ο ενας που μιλουσαμε ηταν και μεγαλος και με πολλα χλμ. Φοβερος τυπος. Μη τσουβαλιαζετε ανθρωπους.
Το χειροτερο απο ολα ειναι που οταν παμε με το γιο μ που ειναι 4 για να κανει ποδηλατο και του φοραω κρανος αλλοι γονεις τον κοιτανε σαν εξωγηινο. Απο εκει ξεκινανε ολα.
devil's animal
03/06/2016, 06:34
Ναι το θέμα είναι η κλίση και κατ' επέκταση η ψυχρή αντιμετώπιση βάση νόμων και κανονισμών σε όλους του χρήστες ποδηλάτου.
.... Η κλίση, δεν είναι και τρόπος αντιμετώπισης ενός προβλήματος?
πως φαινεται οτι εισαι mod στα "εργαλεια"...:lol:
blitzer τουλαχιστον κιτρινη παει αυτο γιατι ειναι και εξουσια...:p
AristidisZ
03/06/2016, 07:07
Η πλάκα είναι ότι σίγουρα το 90% των χρηστών δικύκλων (ο κόσμος εδώ δηλαδή) έχουν σίγουρα ξεκινήσει από ποδήλατα σε μικρή ηλικία...
Τώρα πως γίνεται σε έναν 11χρονο να του κόβει να αποφεύγει δρόμους τύπου παραλιακής, Συγγρού (η οποία έχει όριο 90 by the way) κλπ και ένας 50χρονος να θεωρεί ότι είναι λογικό, επειδή θέλει να πάει στο Σύνταγμα, να βγαίνει παραλιακή και να κόβει 2 λωρίδες αριστερα για να ανέβει τη Συγγρού, είναι πραγματικά αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας
Εδώ ξέρω ανθρώπους που δεν πάνε με 50αρια μηχανάκια να το κάνουν αυτό επειδή φοβούνται, εσύ θες να μας πεις ότι είναι λογικό να το κάνεις αυτό με το ποδήλατο που πάει βία 35~40 χλμ την ώρα....
Από εκεί και πέρα το πρόβλημα νομίζω ότι και εδώ έχει να κάνει με την ρουφιάνα την κρίση
Παλιά έβλεπες ανθρώπους συνειδητοποιημένους με ποδήλατα,
Οι άλλοι, αυτοί που καταλαβαίναν ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το σπόρ, φορτώναν το ποδήλατο στο αμάξι, πηγαίναν Φλοίσβο, Καισαριανή, Πάρνηθα ή οπουδήποτε τέλοσπάντων, κάναν τη βόλτα τους, το ξαναφορτώναν στο αμάξι και πίσω
Η μπάλλα χάθηκε όταν κάποιοι το θεώρησαν ως εναλλακτικό, πράσινο, hipster και κυρίως φτηνό τρόπο μετακίνησης
Κάτι σαν αυτούς που ανεβήκαν πρώτη φορά σε μηχανάκι στα άντα τους, γιατί τους είπε ο φίλος τους ότι καίει το 1/10 από το Cherokee τους
Ο Θεός να μας φυλάει με 2 λόγια...
οι περισσοτεροι hipsteraδες ποδηλάτες της Αθηνας, δεν έχουν ιδεα απο κυκλοφοριακή αγωγή δικύκλου γιατι κυκλοφορούσαν αμάξι η τίποτα. Είναι ΑΣΧΕΤΟΙ και ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ. Να τους προσέχετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γιατι δεν έχουν και φλας για να ξέρεις πότε θέλουν να αλλάξουν λωρίδα ή να στρίψουν και πρέπει να μυρίζεις τα νύχια σου.
Pan (dvs)
03/06/2016, 08:18
sapphire υπερασπιζεσαι μαζι με τους καλους και τους κακους ποδηλατες.Αν λες και κατι σοβαρο μεσα στα αλλα,χανει την αξια του.
Οπως υπαρχουνε κακοι ποδηλατες,υπαρχουνε και κακοι μοτοσυκλετιστες.Οταν ομως καποιος παει να υπερασπιστει αυτους τους κακους μοτοσυκλετιστες τρωει κραξιμο απο εμας τους ιδιους.Εμεις ξερουμε να ξεχωριζουμε τους δικους μας μ@λακες,καποια στιγμη πρεπει να μαθεις να ξεχωριζεις και εσυ τους δικους σου.
Τωρα στην ουσια.Δημιουργουνε απιστευτα προβληματα γιατι οι περισσοτεροι δεν ξερουνε να το κουμανταρουνε,πανε στη μεση του δρομου,λειτουργουνε εγωιστικα,πανε πορεις κατα εκατονταδες και δημιουργουνε παντου θεματα,παραβιαζουνε τα παντα και αλλα πολλα.Φυσικα και σε αυτο το χωρο υπαρχουνε πολλοι οι οποιοι ξερουνε τι κανουνε και γιατι το κανουνε,αλλα τους καταλαβαινεις ευκολα γιατι ποτε δεν δημιουργουνε προβληματα.
Κατα την αποψη μου ολα ξεκινουνε απο τον λαθος τροπο σκεψης τους.Θελουνε να οδηγουνε καποιο τροχοφορα ,αλλα να φερονται οπως γουσταρουνε και να τους σεβομαστε οπως τους πεζους.Καποια στιγμη πρεπει να διαλεξουνε πλευρα.Η πεζοι θα ειναι,η οδηγοι τροχοφορου και θα οδηγουνε με βαση καποιους κανονες.
ΥΓ Τα κιτρινα ανθρωπακια με τον τροπο που τα χρησιμοποιεις.δεν ενισχυουνε τα επιχειρηματα σου.Το αντιθετο θα ελεγα.:beer:
Και η επιχειρηματολογία τώρα έχει ξεπέσει στο "δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε" αντί να είναι -ας πούμε- στο πως θα κάνουμε την κατάσταση καλύτερη όλοι μας για όλους μας. Είσαι μαλάκας με το κουτί, όχι εσύ είσαι πιο μαλάκας με το μηχανάκι, όχι είστε όλοι απόλυτα μαλάκες με το οτιδήποτε οδηγείτε ή και όταν περπατάτε. Μιά ομορφιά. Ή μιά μαλακία, δεν μπορώ να αποφασίσω.
Δεν εγραψαν ολοι με αυτο το υφος. Ειπωθηκαν και ωραια πραματα :rolleyes:
Ταπεινότατη γνώμη μου, Wise, η ανατροφή των παιδιών στο να μην γίνουν κάφροι σαν τους γονείς των έχει σημασία. Το πιτσιρίκι που πάει πχ σχολείο τετρακάβαλο και ακράνωτο στο παπιοσκούτερ με τον γονέα που οδηγεί όπως να'ναι αρκεί να φτάσει στο σχολείο ή στο σπίτι, πιστεύετε ότι μεγαλώνοντας θα φέρεται διαφορετικά;
Εδω στο "χωριο" που μεγαλωσα μικροι χτυπαγαμε στις αλανες με τα ποδηλατα και δε ετρεχε καστανο μετα ολα ξαφνικα εγιναν υπερπροστατευτικα ασφαλη, ενω τοτε δεν υπηρχε κανεις σοβαρος τραυματισμος ουτε καποια αλλη τρελη κατασταση ισως επειδη ειμασταν σε τουτο εδω το τοπο.... Αργοτερα οταν καβαλησαμε οχηματα ειτε κουτια ειτε μηχανακια ολοι ειμασταν με κρανος ζωνη κλπ (οι φιλοι μου τουλαχιστον). Οι γονεις μας απο την αλλη ηταν σχεδον """αντιθετοι""" στη ζωνη, ποτε δεν μας εδωσαν το καλο παραδειγμα, θυμαμαι τον εαυτο μου να τσακωνομαι με το πατερα μου χρονια γιατι δε τη φοραει αφου την εχει πατησει κιολας πολλακις...Οποτε θεωρω οτι ειναι λιγο υπερβολικο να θεωρουμε οτι η εξελιξη θα ειναι αυτη γιατι ο καθε ανθρωπος εχει και δικη του βουληση και αλλαζει ο χαρακτηρας του και το πως αντιλαμβανεται τον κοσμο οσο μεγαλωνει.
Απο κει και περα μιας και τα πραγματα εχουν αλλαξει καλως ή κακως εγω θα πω το τετρημενο, ας κοιταξει ο καθε ενας πως θα αναθρεψει τα παιδια του με τον καλυτερο δυνατο τροπο για να γινουν σωστοι ανθρωποι.
υ.γ. Το ότι τα πράγματα δεν είναι αυστηρά και περνάμε καλά 'δωμέσα δεν σημαίνει πως -όπως στο δρόμο που συζητάμε- επιτρέπεται το οτιδήποτε γιατί δεν θα γράψουν οι "τροχαίοι". Είναι τουλάχιστον άκομψο να χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία το ότι "δεν έφαγα κλήση άρα έχω δίκιο". Την παρατήρηση για το πολύ σπαμ, να την λάβει το team σοβαρά ως προτροπή για περισσότερη κοπτοραπτική αφού ενοχλεί η φλυαρία ή ήταν απλά δικαιολογία στο πνεύμα της προηγούμενης δικαιολογίας; Ή ας πούμε, το ποστ #69, να το εκλάβει ως minimodding ή για απλή συζήτηση;
Εχεις κανει το τοσο αλλο τοσο.... αφου δεν υπηρχε θεμα αντιπαραθεσης στη τελικη και απλα ηταν δυο ποστ γιατι το δραματοποιεις? Εχω δει (και απο αλλα ποστ ορμώμενος) οτι δε σαρεσω. Ενταξει δε μπορω να κανω κατι γιαυτο.
Και μου κανεις και βρουμ με σχολιο για κατι φαπες.... περιμενω να μου απαντησεις να δω τι εννοεις :lol:
amyroukai
03/06/2016, 09:05
Μ' αρέσει που το συνεχίζεις επί προσωπικού...
Το ποστάκι μου δεν αναφερόταν σ'εσένα ολόκληρο. Δικαιούμαι της γνώμης μου, όπως οι άλλοι ή κάνω λάθος, πριν μιλήσω να παίρνω έγκριση θεματολογίας και περιεχομένου;
Το αν ανοίγαμε τα γόνατά μας μικροί σε μιά αλάνα και το αν βγαίνουμε μεγάλοι για τσάρκα στην παραλιακή ώρα αιχμής, δεν συνδέονται και αναφέρονται σε συνθήκες οι οποίες είναι ανόμοιες. Ατυχές το παράδειγμα, το λιγότερο.
Το να μην συμφωνήσουμε δεν είναι κακό. Μεγάλοι άνθρωποι, δεν χρειάζεται να με πείσεις, δεν χρειάζεται να σε πείσω σώνει και καλά. Συζητάμε, κάτι βγαίνει βλέποντας την γνώμη του άλλου. Μπορεί κάποιος να προσφέρει μιά οπτική που δεν πέρναγε από το δικό μας μυαλό, μπορεί και όχι.
Το πμ που περιμένεις εστάλη.
Το ποιός "μου αρέσει" και ποιός "δεν μου αρέσει" δεν έχεις λόγο να το φωνάζεις, προσπαθώντας να αιτιολογήσεις τα καλά και συμφέροντα, όπως έκανες με άλλο τρόπο νωρίτερα. Δεν σε γνωρίζω καν προσωπικά. Όταν και αν, τότε ίσως να σχηματίσω άποψη. Και έτσι για την ιστορία, δεν έχουμε εμπλακεί ποτέ σε "θερμό επεισόδιο" με αξιομνημόνευτη βαρύτητα. Για την ώρα απλά σου λέω ότι χειρίζεσαι κάποια πράγματα λάθος, κατά την γνώμη μου πάντα και ασχέτως ιδιότητας.
Ένα πολύ καλογυρισμένο βίντεο με αυτό το θέμα. Έχει κάποια σφάλματα κατά τη γνώμη μου, αλλά το κεντρικό νόημα είναι απλο.
Slowing down won't kill you (https://www.youtube.com/watch?v=audmzj2NrdU)
το βίντεο προσπαθεί να μας πει ότι το να πας λιγότερο μπορεί να σε προστατεύσει.
Κατά τη γνώμη μου όμως το μεγαλύτερο σφάλμα τού είναι ότι αδιαφορεί για το λάθος του οδηγού και πραγματικού υπαίτιου, υποσυνείδητα περνά το μήνυμα, μεγάλε μην αγχώνεσαι ο άλλος θα έπρεπε να προσέχει καλύτερα εσύ βγήκες σαν το βόδι αλλά το πρόβλημά μας είναι η λίγο παραπάνω ταχύτητα του άλλου
Οι ποδηλατες, ειτε σας αρεσει ειτε οχι, δεν εχουν κανενα δικαιωμα να ειναι στο δρομο.
τα σήματα τα πέρασες κανονικά ή με σκονάκι;
Μ' αρέσει που το συνεχίζεις επί προσωπικού...
Αδικα? Μπορει... αν ναι γραψε λαθος.
Το ποστάκι μου δεν αναφερόταν σ'εσένα ολόκληρο. Δικαιούμαι της γνώμης μου, όπως οι άλλοι ή κάνω λάθος, πριν μιλήσω να παίρνω έγκριση θεματολογίας και περιεχομένου;
Το αν ανοίγαμε τα γόνατά μας μικροί σε μιά αλάνα και το αν βγαίνουμε μεγάλοι για τσάρκα στην παραλιακή ώρα αιχμής, δεν συνδέονται και αναφέρονται σε συνθήκες οι οποίες είναι ανόμοιες. Ατυχές το παράδειγμα, το λιγότερο.
Το ειδα οτι δεν αναφεροταν σε μενα ολοκληρο και γιαυτο ηταν και γενικολογη η απαντηση. Δεν ηταν ατυχες, κολαγε σε αυτο που ανεφερες περι μικρης ηλικιας κλπ και το πηγα παρακατω.
Το να μην συμφωνήσουμε δεν είναι κακό. Μεγάλοι άνθρωποι, δεν χρειάζεται να με πείσεις, δεν χρειάζεται να σε πείσω σώνει και καλά. Συζητάμε, κάτι βγαίνει βλέποντας την γνώμη του άλλου. Μπορεί κάποιος να προσφέρει μιά οπτική που δεν πέρναγε από το δικό μας μυαλό, μπορεί και όχι.
Το πμ που περιμένεις εστάλη.
:beer:
Το ποιός "μου αρέσει" και ποιός "δεν μου αρέσει" δεν έχεις λόγο να το φωνάζεις, προσπαθώντας να αιτιολογήσεις τα καλά και συμφέροντα, όπως έκανες με άλλο τρόπο νωρίτερα. Δεν σε γνωρίζω καν προσωπικά. Όταν και αν, τότε ίσως να σχηματίσω άποψη. Και έτσι για την ιστορία, δεν έχουμε εμπλακεί ποτέ σε "θερμό επεισόδιο" με αξιομνημόνευτη βαρύτητα. Για την ώρα απλά σου λέω ότι χειρίζεσαι κάποια πράγματα λάθος, κατά την γνώμη μου πάντα και ασχέτως ιδιότητας.
Δε μπορω να πω αυτο που διεγνωσα? Μπορει να ειμαι και λαθος? Πεστο μου. Ισως να ειναι το στυλ σου και να το παρεξηγησα. Πρεπει δλδ να το υποβαθμιζεις λεγοντας οτι εχω δολο? Μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε οπως ειπες πιο πριν. :look:
το πατάκι - για την ιστορία - δεν είναι ρυμούλκηση
είναι μάλλον σπρώξιμο. Δεν ξέρω αν τυπικά προβλέπεται αλλά δεν είναι το ίδιο :p
λες να μιλάει για την κλίση ... του ποδηλάτου στις στροφές; :p
theofilos888
03/06/2016, 09:43
τα σήματα τα πέρασες κανονικά ή με σκονάκι;
Προφανεστατα με σκονακι και κατα πως φαινεται δεν ξερω και να οδηγω. Λεω επισης, πως το γεγονος της μη ασφαλισης των ποδηλατων, που κινουνται στους δημοσιους δρομους ειναι μεγαλο θεμα. Τι εχεις να πεις για αυτο;
Το γεγονος της μη υπαρξης πινακιδας στα ποδηλατα, που μετατρεπει σε καφρους της ασφαλτου τους οδηγους τους εχει μεγαλη σχεση με το δικο μου υποτιθεμενο σκονακι; Μηπως τελικα θελουμε και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο; Μηπως σε αυτη τη χωρα του απολυτου βολεψιματος και της απολυτης νομιμοφανειας εχουμε μπει ολοι στη νοοτροπια του να κανω τη δουλεια μου και να πανε να γαμηθουνε ολοι οι υπολοιποι; Μολις σκασει η στραβη ολοι ρωτανε τους φιλους τους και μη, εχεις κανα γνωστο να γλυτωσω την κληση, το προστιμο 'η ακομη χειροτερα... ποσα πρεπει να δωσω για να γλυτωσω; Μην λεμε τωρα πως τα ποδηλατα ξαφνικα μετα απο απουσια απο τους ελληνικους δρομους για 2 δεκαετιες, το λιγοτερο, πρεπει να ξαναμπουν και να διεκδηκησουν μεριδιο στο δρομο με τσαμπουκα. Και στην τελικη ειπωθηκε και παραπανω, οι περισσοτεροι τον κοκ τον ξερουν. Τον παραβιαζουν ομως καταφορα. Εγω λοιπον ειμαι το προβλημα σου 'η μηπως να κοιτουσες λιιιιγο παραπερα και να αναγνωριζες το προβλημα, που δημιουργει η κινηση των ποδηλατων στο δρομο;
sapila racing
03/06/2016, 09:47
Ενω εμεις που κανουμε διαλογο εδω ειμαστε υποχρεωμενοι να μη μιλησουμε και να ανεχτουμε σε μια σοβαρη κουβεντα την γενικολογια εκτος του θεματος. Και επειδη κανεις μοντερατορας δεν αντιδρα παει να πει ειναι και σωστο... Σαν τα βηματα του Σπανουλη ενα πραμα.... Αφου δεν σφυριχτηκαν δεν ηταν και βηματα! :lol: Οπως επισης και αν ειμουν αγενης (που σιγουρα δεν ειμουν) υπαρχουν οι αρμοδιοι εδω να το κρινουν.... 1-1! :lol: :rolleyes: :D
Παντως το καλυτερο ποστ το εκανε ο pipe_smoker κατα την αποψη μου.... εχει δικιο! Αρα πιστευω οτι τελικα το θεμα ειναι οι ποδηλατοδρομοι που δεν υπαρχουν.......
Ποια είναι η γενικολογία εκτός θέματος που σε ενόχλησε και έφτασες να κάνεις και παρατηρήσεις περι moderating?
Το oτι ο Eversman εγραψε περι οδηγικής παιδείας κλπ?
Μα θέμα παιδείας ειναι βασικά και το πως θα κινηθεί ο ποδηλάτης, και ο μοτοσυκλετιστής ο IXης και ο πεζός και ο φορτηγατζής.
Το ποστ του Eversman είναι ξεκάθαρα 100% σχετικό με το θέμα, αν δεν το αντιλαμβάνεσαι εσύ δεν σημαίνει κατι.
Σου το λένε, σου το ξαναλένε αλλά εσύ δεν καταλαβαίνεις και συνεχίζεις ακάθεκτος. ΟΚ εχεις την γνώμη σου, δεν θα μας την επιβάλλεις κιόλας όμως! :nono:
Αν κάποτε σταματήσουν να περνάνε με κόκκινο οι Ελληνες, τότε θα έχουν αλλάξει και άλλα πολλά στην Ελλάδα προς το καλύτερο. Κραταω μικρό καλάθι όμως.
Ποια είναι η γενικολογία εκτός θέματος που σε ενόχλησε και έφτασες να κάνεις και παρατηρήσεις περι moderating?
Το oτι ο Eversman εγραψε περι οδηγικής παιδείας κλπ?
Μα θέμα παιδείας ειναι βασικά και το πως θα κινηθεί ο ποδηλάτης, και ο μοτοσυκλετιστής ο IXης και ο πεζός και ο φορτηγατζής.
Το ποστ του Eversman είναι ξεκάθαρα 100% σχετικό με το θέμα, αν δεν το αντιλαμβάνεσαι εσύ δεν σημαίνει κατι.
Σου το λένε, σου το ξαναλένε αλλά εσύ δεν καταλαβαίνεις και συνεχίζεις ακάθεκτος. ΟΚ εχεις την γνώμη σου, δεν θα μας την επιβάλλεις κιόλας όμως! :nono:
Αν κάποτε σταματήσουν να περνάνε με κόκκινο οι Ελληνες, τότε θα έχουν αλλάξει και άλλα πολλά στην Ελλάδα προς το καλύτερο. Κραταω μικρό καλάθι όμως.
Ζητω δημοσια συγγνωμη σε ολο το moderating team!
Προφανεστατα με σκονακι και κατα πως φαινεται δεν ξερω και να οδηγω. Λεω επισης, πως το γεγονος της μη ασφαλισης των ποδηλατων, που κινουνται στους δημοσιους δρομους ειναι μεγαλο θεμα. Τι εχεις να πεις για αυτο;
Το γεγονος της μη υπαρξης πινακιδας στα ποδηλατα, που μετατρεπει σε καφρους της ασφαλτου τους οδηγους τους εχει μεγαλη σχεση με το δικο μου υποτιθεμενο σκονακι; Μηπως τελικα θελουμε και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο; Μηπως σε αυτη τη χωρα του απολυτου βολεψιματος και της απολυτης νομιμοφανειας εχουμε μπει ολοι στη νοοτροπια του να κανω τη δουλεια μου και να πανε να γαμηθουνε ολοι οι υπολοιποι; Μολις σκασει η στραβη ολοι ρωτανε τους φιλους τους και μη, εχεις κανα γνωστο να γλυτωσω την κληση, το προστιμο 'η ακομη χειροτερα... ποσα πρεπει να δωσω για να γλυτωσω; Μην λεμε τωρα πως τα ποδηλατα ξαφνικα μετα απο απουσια απο τους ελληνικους δρομους για 2 δεκαετιες, το λιγοτερο, πρεπει να ξαναμπουν και να διεκδηκησουν μεριδιο στο δρομο με τσαμπουκα. Και στην τελικη ειπωθηκε και παραπανω, οι περισσοτεροι τον κοκ τον ξερουν. Τον παραβιαζουν ομως καταφορα. Εγω λοιπον ειμαι το προβλημα σου 'η μηπως να κοιτουσες λιιιιγο παραπερα και να αναγνωριζες το προβλημα, που δημιουργει η κινηση των ποδηλατων στο δρομο;
είδες να σχολιάζω αρνητικά τα περί ασφάλειας;
αλλά όταν ξεκινάς ένα σχόλιο βασίζοντας το σε μια ανακρίβεια τότε να περιμένεις ανάλογη αντιμετώπιση.
όταν σχολιάζεις με βάση την λανθασμένη αντίληψη ότι τα ποδήλατα απαγορεύεται να είναι στο δρόμο τότε είσαι προκατειλημένος.
Δεν ξέρω αν θυμάσαι αλλά αρκετά παλιότερα είχε συζητηθεί το θέμα της πινακίδας και της ασφάλειας στα ποδήλατα (και στην τηλεόραση) με παρόμοιες αντιδράσεις.
Στην Ευρώπη πάντως σχεδόν σε καμία χώρα δεν υπάρχει υποχρέωση ασφάλειας, όπως και να χει όμως είναι συζήτηση που έχει νόημα, όχι όμως όταν εδράζεται σε απόψεις του τύπου "απαγορεύονται τα ποδήλατα στο δρόμο"
Επίσης όλα αυτά που γράφεις δεν έχουν καμία σχέση με μένα, ούτε έγγραψα πουθενά κακώς έφαγε την κλήση ούτε τίποτα. Καλά κάνανε και του την έδωσαν και το επιχείρημα εμένα γράφεις δεν βλέπεις τον άλλο είναι αστείο, θα είχε βάση μόνο αν είχε περάσει μαζί του κι άλλος με κόκκινο και τον είχε αφήσει.
Ούτε είπα πουθενά να πάρουν μερίδιο με τσαμπουκά, έχουν όμως χώρο που μπορούν να πάρουν χωρίς πρόβλημα, να φροντίσει ο ίδιος ο ποδηλάτης να μάθει κάποια πράγματα και το κράτος να του τα διδάξει.
Και μένα με έχουν κατά καιρούς εκνευρίσει (με το αμάξι) σε στενό δρόμο κάτι παπάκια πενηνταράκια που κάνεις αμάν να τα περάσεις και τελικά όταν το καταφέρνεις λίγο μετά υπάρχει φανάρι και έρχεται στριμωχτά και σε περνάει για να σταματήσει μπροστά σου και να σε ξαναπάει καροτσάκι. Είναι κάφρος αυτός ή δεν είναι; Να πω να απαγορευτούν τα πενηνταράκια επειδή είναι κάφροι;
Στην Ευρώπη που τόσο πολύ θαυμάζουμε (γιατί έξω όλα είναι αλλιώς και τέλεια) βλέπεις στο δρόμο παππούδες πάνω σε αυτό το ηλεκτρικό παπαράκι που πάει δεν πάει 8 χιλιόμετρα την ώρα και το θεωρούν και φυσιολογικό και είναι και σαφώς πιο επικίνδυνο από το ποδήλατο, πάνε όμως και κανείς δεν τους λέει τίποτα. Εκεί τι θα έλεγες; Ούτε αυτός έχει ασφάλεια ή δίπλωμα.
Ζητω δημοσια συγγνωμη σε ολο το moderating team!
Τον Σπανουλη ξεχασες..... :wave2:
theofilos888
03/06/2016, 10:24
Κανενας δε μιλησε για στενα. Ολοι μιλαμε για τους μεγαλους δρομους. Και ναι ενοχλουν. Και ναι και στο εξωτερικο εχει τα ιδια και χειροτερα. Παιδει αποτε θα αποκτησουμε ειναι το θεμα. Ολα τα αλλα λυνονται. Οσο για τις ανακριβειες απαντησαν πιο πανω με αποσπασματα απο τον κοκ αλλοι συνφορουμιτες.
τα έχουμε πει και παλιότερα.
αγαπητέ ποδηλάτη
1) υπάρχουν φυσικοί νομοί. αμα με το ποδήλατο σου σε περάσει απο πανω μια νταλίκα γιατι πέρασες με κόκκινο απο μπροστά της και δεν πρόλαβε να φρενάρει δεν θα μείνει τπτ να θάψουν.
2) φυσικά και δεν σου απαγορεύει κάνεις να πας στην Κηφισίας πχ. (που προβλέπετε από τον ΚΟΚ) αλλά ρε μάστορα, και η 19 χρονη κορη σου επιτρέπετε να πάει στην Ομονοία στις 4:00 με το σούπερ καυτό κοντό φουστανάκι της.
ολα αυτα λοιπον ειναι αυτοσυντηριση. και αμα δεν καταλαβαίνουμε ε ας πεθάνουν οι ηλίθιοι μπας και εξελιχθουμε σαν ειδος.
Τον Σπανουλη ξεχασες..... :wave2:
Ο Σπανουλαρος δε ξεχνιεται ποτε!
sapphire
03/06/2016, 18:15
Δεν υπερασπίστηκα κανέναν ..σίγουρα υπάρχουν μαλάκες ποδηλάτες κτλπ και το ανέφερα αν δείτε τα σχόλια μου αλλά αυτό που τόνισα είναι ότι σχόλια "εγώ θα γκάζωνα απλα θα μου γρατζουνισει το φτερο κλτπ " δεν πρέπει να ακούγονται από λογικούς ανθρώπους και ειδικά από ανθρώπους που καβαλάνε μηχανή και θα έπρεπε να γνωρίζουν κάτι παραπάνω . Δεν είναι τυχαίο πως μόλις ανέφερα την διήθηση τα παλικάρια κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους, υποκρισία ...
Καλά τα σχόλια οι ποδηλάτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα στον δρόμο προφανώς προέρχονται από αμόρφωτους ανθρώπους οπότε δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω περαιτέρω.
devil's animal
03/06/2016, 18:28
Δεν υπερασπίστηκα κανέναν ..σίγουρα υπάρχουν μαλάκες ποδηλάτες κτλπ και το ανέφερα αν δείτε τα σχόλια μου αλλά αυτό που τόνισα είναι ότι σχόλια "εγώ θα γκάζωνα απλα θα μου γρατζουνισει το φτερο κλτπ " δεν πρέπει να ακούγονται από λογικούς ανθρώπους και ειδικά από ανθρώπους που καβαλάνε μηχανή και θα έπρεπε να γνωρίζουν κάτι παραπάνω . Δεν είναι τυχαίο πως μόλις ανέφερα την διήθηση τα παλικάρια κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους, υποκρισία ...
Καλά τα σχόλια οι ποδηλάτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα στον δρόμο προφανώς προέρχονται από αμόρφωτους ανθρώπους οπότε δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω περαιτέρω.
αγοραρε πισω απο κανενα δαχτυλο δεν κρυφτηκαμε...
δεν υπαρχει λογος να συνεχιστει γιατι αυτο που εγραψες οσον αφορα την διηθηση και την κινηση του αμαξιου για να μας ριξει ειναι ακυρο...τουτεστιν, ναι μεν ειναι παρανομο να κανει το μηχανακι διηθηση αλλα ειναι επισης παρανομο ν'αλλαζει λωριδα καποιος με το ετσι θελω και να πεφτει πανω σε αλλον...
και γι'αυτο ακομα και σε διηθησεις και "κλεισιματα" εχουν δικαιωθει μηχανακια...
επισης εχε και το αλλο στο νου σου...μονο αν ειναι 2 παραλληλα κινουμενα οχηματα σε διπλανες λωριδες και υπαρχει μοτοσυκλετα αναμεσα ειναι διηθηση...
αν οχι, το μηχανακι ειναι στην διπλανη λωριδα του οχηματος...;)
τελος αν δεν καταλαβες το σκηνικο παμε αλλη μια:
ο ενας εχει ΠΡΑΣΙΝΟ φαναρι και ο αλλος ΚΟΚΚΙΝΟ φαναρι...και αυτος που εχει κοκκινο γραφει στα παπακια του τον αλλον και περναει...
δλδ γιατι να κατσω να πατησω φρενο αν εχει death wish o αλλος? και γιατι ειμαι υποχρεωμενος να τον δω εφ'οσον διασχιζω την διασταυρωση ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ με ΠΡΑΣΙΝΟ?
λεμε και ξαναλεμε εδω μεσα, οτι οι μοτοσυκλετιστες ειμαστε ευαλωτοι και ακομα και να μην φταιμε την πληρωνουμε ακριβα με την σωματικη μας ακεραιοτητα..γι'αυτο ακομα και πρασινο φαναρι να περνας τσεκαριζε τον καθετο δρομο..εχε ματια και στην πλατη...:a16::a16:
και ερχεται ο ποδηλατης που ειναι ακομα πιο ευαλωτος και γραφει στα @@ του τον μισο ΚΟΚ και θεωρει οτι πρεπει οι αλλοι να τον προσεξουν επειδη ειναι ευαλωτος...
δλδ αυτο πως το βλεπεις? σωστο?
ασε λοιπον τις υποκρισιες και τις διηθησεις..γιατι διηθησεις κανουν ΚΑΙ τα ποδηλατα...
sapphire
03/06/2016, 18:41
Προφανώς και ξέρω τι είναι διήθηση δεν βλέπω τον λόγο που θεωρείς το αντίθετο .
Όχι δεν το βλέπω σωστό ..αλλά και τον τρόπο σκέψης σου αδύνατό να τον κατανοήσω . Να κάτσεις να πατήσεις φρένο για να μην σκοτώσεις έναν άνθρωπο ... δεν ακούγεται λογικό ε ; ξέρω ξέρω ..μα έχει άδικο ... λογική νεάντερταλ
Τέσπα βαρέθηκα να λέω πράγματα τα οποία θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα ...αυτά από μένα .
taisteal
03/06/2016, 18:45
Όχι δεν το βλέπω σωστό ..αλλά και τον τρόπο σκέψης σου αδύνατό να τον κατανοήσω . Να κάτσεις να πατήσεις φρένο για να μην σκοτώσεις έναν άνθρωπο ... δεν ακούγεται λογικό ε ; ξέρω ξέρω ..μα έχει άδικο ... λογική νεάντερταλ
Τέσπα βαρέθηκα να λέω πράγματα τα οποία θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα ...αυτά από μένα .
Κι αν εγω φρεναρω για να μην χτυπησω τον ποδηλατη που τρωει το κοκκινο και μπω κατω απο τις ροδες
του αυτοκινητου πισω μου;;
Ποιο ειναι το αυτονοητο τωρα;;
Ποιος ειναι ο homo sapiens;;
Για πε..
λες να μιλάει για την κλίση ... του ποδηλάτου στις στροφές; :p
Είστε και οι δυο αλήτες! :lol:
Ο blitzer δεν ασχολήθηκε γιατί μου έκοψε και την καλημέρα.
devil's animal
03/06/2016, 19:11
αν απο το φρενο που πατησω στα καλα καθουμενα παει ενας μοτοσυκλετιστης και καρφωθει απο πισω μου και σκοτωθει αυτος ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, τοτε τι θα του πουμε?
ηταν ενας μ@λακας που δεν ηθελε την ζωη του και για να μην του την στερησω, την στερω απο εσενα?
ξερεις, ο δρομος εχει κανονες...που αν δεν ακολουθουνται θα γινεται μπαχαλο...
τελος, αν γινονται συνεχως οι παραβιασεις (που γινονται), δεν υπαρχει δικαιολογια...
το μεσημερι παλι ειδα εναν τριμ@λακα με ποδηλατο να αλλαζει 3 λωριδες κυκλοφοριας στην λεωφορο Μεγ. Αλεξανδρου στην Θεσσαλονικη για να μπει στην Μαρια Καλλας...
απο τερμα αριστερα σε τερμα δεξια...
το σημειο ειναι αυτο (https://www.google.gr/maps/@40.6035541,22.950335,3a,75y,187h,90t/data=!3m7!1e1!3m5!1svvOyNuWEDubt20uIXmwzKA!2e0!6s%2F%2Fgeo1.ggpht.com%2Fcbk%3Fpanoid%3DvvOyNuWEDubt2 0uIXmwzKA%26output%3Dthumbnail%26cb_client%3Dsearch.TACTILE.gps%26thumb%3D2%26w%3D392%26h%3D106%26ya w%3D187.7401%26pitch%3D0!7i13312!8i6656?hl=el)...
ειπαμε εξελικτικη θεωρια...
αν δεν μπορει να διασωθει το ειδος τους.....:wave2:....
Επειδη υπαρχουν παπαρες οδηγοι δικυκλων...αυτοκινητων παντος ειδους...ποδηλατων και παει λεγοντας...ειναι σωστο να ζηταμε την ατιμωρησια?
Οχι φιλε ποδηλατη.
Χωρις καμμια διαθεση ειρωνειας προς ποδηλατες...εσφαλες...παρτα.
Πριν ερθω Αθηνα ειχα κανει χιλιαδες χλμ στην Θεσσαλια σε μορφη βολτας...πορειας και ποδηλατικων αγωνων.
Στα Τρικαλα στον περιφερειακο για Καλαμπακα ΔΕΝ ΕΣΦΑΞΑ ΚΟΚΚΙΝΟ κι ας υπηρχε η ανεση να το κανω.Γενικα υπακουος στα σηματα αν και πιτσιρικας.
Καλως την αρπαξε την κληση και εις γνωσην και συμμορφοσην πλεον.
el_hymador
03/06/2016, 20:01
Tι συζηταμε ακριβως; Εκανε μαλακια ο ποδηλατης και καλως την εφαγε.... ολοι οι αλλοι που χρησιμοποιουν ποδηλατα τι φταινε; Τι αποψεις ειναι αυτες που εχετε μερικοι ρε; Σαν να διαβαζω αυτοκινηταδικο forum σε συζητηση για "τους μηχανακιδες που να πανε να γ@μηθουνε να τους πατησουμε ολους να ησυχασουμε"....
pipe_smoker
03/06/2016, 20:03
Τσακώνεστε για μλκίες, συγγνώμη κιόλας.
Ναι, κανένας λογικός άνθρωπος δε θα έφευγε "επίτηδες" φουνταριστός πάνω σε έναν ποδηλάτη γιατί ο ποδηλάτης είχε άδικο κι αυτός δίκιο.
Δεν κουβεντιάζει κανείς το να τους βάλεις σημάδι και να αρχίσεις να τους κυνηγάς, ούτε να μη φρενάρεις και να τον φας ενώ τον έχεις δει και μπορείς να τον αποφύγεις.
Ειδικά με μηχανάκι πρέπει να είσαι ηλίθιος για να πας επίτηδες να εμβολίσεις/πέσεις επάνω στο οτιδήποτε. Από γάτα μέχρι ποδήλατο, κι από χλωρό κουκουνάρι μέχρι νταλίκα.
Αν όμως δεν έχεις επιλογή, αυτός που θα την πληρώσει θα είναι και ο φταίχτης και ο πιο αδύναμος κρίκος.
Στην προκειμένη ο ποδηλάτης.
Και την έχει φουτσίσει άσχημα.
pipe_smoker
03/06/2016, 20:06
Σαν να διαβαζω αυτοκινηταδικο forum σε συζητηση για "τους μηχανακιδες που να πανε να γ@μηθουνε να τους πατησουμε ολους να ησυχασουμε"....
Και τί είμαστε εμείς ρε, υπεράνω?
Εμείς να μη βρίσουμε κανέναν να ξεθυμάνουμε?:lol:
ΥΓ. Οι ποδηλάτες άραγε ποιούς βρίζουν?
Όλους γενικά ή έχουν αδυναμία σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία?:lol:
Pan (dvs)
03/06/2016, 20:08
Και τί είμαστε εμείς ρε, υπεράνω?
Εμείς να μη βρίσουμε κανέναν να ξεθυμάνουμε?:lol:
ΥΓ. Οι ποδηλάτες άραγε ποιούς βρίζουν?
Όλους γενικά ή έχουν αδυναμία σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία?:lol:
Τους μαλακες τους πεζους που πεταγονται σαν τα γιδια,χωρις να σεβονται τιποτε.
sapphire
04/06/2016, 00:12
Αν έχεις κάποιον κολλημένο από πίσω σου θα αναγκαστείς να μην φρενάρεις και να την χώσεις στον ποδηλάτη , και εγώ το ίδιο θα έκανα . Προφανώς δεν θα ρίσκαρα την ζωή μου επειδή ο άλλος είναι μαλάκας . Οι ποδηλάτες που αναφέρεστε στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν καν δίπλωμα αυτοκινήτου και δεν ξέρουν πως να κινούνται για αυτό και κάνουν ότι μαλακία φανταστείς ... έχω παρέες από ποδηλάτες οι οποίοι είναι ακόμα και επαγγελματίες οδηγοί λεωφορείων και νταλικών και είναι άδικο να τους βάζετε όλους στο ίδιο σακί , το ίδιο κάνουν και με εμάς οι κουτάκιδες ..
Χαλαρώστε, αν θέλετε να συνεχιστεί η συζήτηση.
chr1s_86
22/08/2016, 11:00
^ Πολύ χαλάρωσαν ρε συ ! :p
Μόλις διάβασα το θέμα και αν είναι να κρατήσει κανείς κάτι από όλη την κουβέντα είναι αυτό:
Το χειροτερο απο ολα ειναι που οταν παμε με το γιο μ που ειναι 4 για να κανει ποδηλατο και του φοραω κρανος αλλοι γονεις τον κοιτανε σαν εξωγηινο. Απο εκει ξεκινανε ολα.
Που δυστυχώς σημαίνει ας μην περιμένουμε και πολλά γενικότερα...
(υγ: αρχικά εντυπωσιάστηκα από το μπατσικό link με τις οδηγίες μέχρι που είδα ότι τα έχουν γράψει άλλοι, ιδιώτες :lol: )
nikos_abel
22/08/2016, 14:41
Ο δικός μου χθες εκνευρίστηκε γιατί κάτι παιδάκια τον είπαν Ντάρθ βέιντερ, καθώς μόνιμα φοράει κράνος ντάουνχιλ, ακόμα και στο κάμπινγκ.
Τους έγραψε και έφυγε. Κράνος δεν έβγαλε όμως.