View Full Version : Ποιο Tuono?
renos.xart
07/06/2016, 10:45
Καλημερα σε ολους.
Έφτασε η στιγμή για μια αλλαγη κατηγορίας. Απο όν-οφ σε γυμνό και πιο συγκεκριμένα στο απριλια τουονο. Αλλα πιο?
Οι επιλογές εχουν ως εξής :
1) τουονο φακτορυ 08 χωρίς έξτρα (εξάτμιση κτλ)
2) τουονο 07 το απλό αλλα με πολλά έξτρα. Πχ http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/8013882/
Υ.γ. Αν δεν επιτρέπεται η αγγελία ας μου το πείτε να τη βγάλω.
Θα με βοηθούσαν πολυ οι απόψεις σας. Ευχαριστώ.
το τουόνο της αγγελίας με τα έξτρα φαίνεται πολύ προσεγμένο ΑΛΛΑ το φάκτορυ έχει σφυρήλατες ζάντες που κάνουν ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.
και φυσικά τα φάκτορυ είναι μούναροι :D
bros400pgm
07/06/2016, 11:28
Οι ουσιαστικές διαφορές τους, είναι μόνο στις εξατμίσεις, κάτι που εύκολα το αλλαζεις, με σχετικά πολύ πιο μικρο κόστος αποτι οι ζάντες.
Εάν σου αρέσει κ το σκατουλί πλαίσιο, τσιμπα το faC.
RaGe_Raptor
07/06/2016, 11:32
Το ΦΑΚτορυ έχει ΚΑΙ ´ΩΧλινς νομίζω; it's a no brainer....
pipe_smoker
07/06/2016, 11:50
Καλά όλα αυτά, αλλά μήπως να τα δεις/ακούσεις κλπ πρώτα?
Μπορεί το ένα πχ να είναι πένα και το άλλο σα γαμώ το κέρατό του.
Μεγαλύτερο βάρος νομίζω πρέπει να ρίξεις εκεί.
Κατά τα άλλα καλές σούζες!
Coyote.V
07/06/2016, 13:29
Φίλε αυτό που έβαλες λινκ από το car μου φαίνεται στραβός ο τάκος ή το ψαλίδι σε σχέση με το λάστιχο και το ψαλίδι...το άσπρο που φαίνεται να είναι πολύ προσεγμένο. Έτσι είναι ή κάνουν πουλάκια τα μάτια μου;
Καθώς και οι εξατμίσεις έχουν διαφορετική απόσταση από το λάστιχο !
Στην έκτη φώτο.
νομιζω πολύ πΧιο ευκολα θα φτιαξεις το ΦΑΚτοΫ στα γουστα σου.... γιατι από μονο του γκαμαει...
Αλλα το βασικο είναι αυτό που λεει ο pipe...
Φίλε αυτό που έβαλες λινκ από το car μου φαίνεται στραβός ο τάκος ή το ψαλίδι σε σχέση με το λάστιχο και το ψαλίδι...το άσπρο που φαίνεται να είναι πολύ προσεγμένο. Έτσι είναι ή κάνουν πουλάκια τα μάτια μου;
Καθώς και οι εξατμίσεις έχουν διαφορετική απόσταση από το λάστιχο !
Στην έκτη φώτο.
Εχει να κάνει με την γωνία που τραβήχτηκε η φωτό.
Αν έχει κάποια σημασία στην επιλογή σου, το μηχανάκι είναι καθαρό και ο ιδιοκτήτης είναι οκ άτομο. Προσωπικά, μεταξύ των δύο ΑΝ ήταν στα ίδια λεφτά θα κοίταγα το Factory λόγω ζαντών και μόνο.
Το λευκό έχει φάει πολύ χρήμα σε aftermarket πράγματα που όπως τα βλεπω είναι στα 3.000€ εύκολα. Δεν έχει τις ζάντες του factory μεν, αλλά εξατμίσεις, samco, rizoma κλπ (εφόσον σου αρέσουν) δεν είναι φτηνά.
PortisHead
07/06/2016, 13:58
το τουόνο της αγγελίας με τα έξτρα φαίνεται πολύ προσεγμένο ΑΛΛΑ το φάκτορυ έχει σφυρήλατες ζάντες που κάνουν ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.
και φυσικά τα φάκτορυ είναι μούναροι :D
Ποια ειναι τα πλεονεκτήματα της σφυρήλατης ζάντας εναντι της χυτευμένης ?
amyroukai
07/06/2016, 13:59
αυτό είναι κάτι που μόνο ο Ohm θα αμφισβητήσει, το πιο χαμηλό βάρος κάνει μεγάλη διαφορά στο στρίψιμο, λόγω... Μάντεψε, μειωμένου γυροσκοπικού.
Με τις χυτές σηκώνεται 2α γκάζι, με τις σφυρήλατες με 3η...:lol:
ΥΓ. Οι ΟΖ που φοράω σε σχέση με τις χυτές που φόραγα, είναι -4.8 kg μη αναρτώμενου βάρους. Που στην πράξη, λόγω αυτού που είπε ο amyru σημαίνει άλλο μηχανάκι.
Coyote.V
07/06/2016, 14:17
Εχει να κάνει με την γωνία που τραβήχτηκε η φωτό.
Αν έχει κάποια σημασία στην επιλογή σου, το μηχανάκι είναι καθαρό και ο ιδιοκτήτης είναι οκ άτομο. Προσωπικά, μεταξύ των δύο ΑΝ ήταν στα ίδια λεφτά θα κοίταγα το Factory λόγω ζαντών και μόνο.
Το λευκό έχει φάει πολύ χρήμα σε aftermarket πράγματα που όπως τα βλεπω είναι στα 3.000€ εύκολα. Δεν έχει τις ζάντες του factory μεν, αλλά εξατμίσεις, samco, rizoma κλπ (εφόσον σου αρέσουν) δεν είναι φτηνά.
Μπορεί, πάντως αν με ενδιέφερε να το αγοράσω θα το έψαχνα πολύ. Ο ιδιοκτήτης δεν με ενδιαφέρει.
bros400pgm
07/06/2016, 14:21
Ποιο factory λέτε ρε; Δεν έχει βάλει λινκ...
Μπορεί, πάντως αν με ενδιέφερε να το αγοράσω θα το έψαχνα πολύ. Ο ιδιοκτήτης δεν με ενδιαφέρει.
Ναι, οκ. Κουβέντα να γίνεται.
Δεν είναι δύσκολο να φανεί η παράκεντρη γωνία της φωτό. Από την μια μεριά φαίνεται το πάχος του ψαλιδιού, από την άλλη (δεξιά) φαίνεται πιο λεπτό γιατί το κρύβει το λάστιχο. Για ποιόν τάκο μιλάς?
ότι σου απήντησαν οι αποπάνω.
κάνει τρομερή διαφορά στο πόσο πιο εύκολα αλλάζει κλίση η μοτοσυκλέτα.
σε κάποιον που δεν έχει οδηγήσει μηχανάκι με σφυρήλατες μπορεί να φαίνεται
υπερβολικό αυτό αλλά όποιος το έχει κάνει του φαίνεται η μέρα με τη νύχτα.
φυσικά πάνω απ'όλα μετράνε τα "χέρια" του καθενός.
RaGe_Raptor
07/06/2016, 14:37
Εν κατακλείδι:
Πιο ελαφριές ζάντες=μικρότερο μη αναρτώμενο & περιστρεφόμενο βάρος=καλύτερη επιτάχυνση/επιβράδυνση/εναλλαγή κλίσης/λειτουργία της ανάρτησης.
Μάλλον ο σημαντικότερος τομέας "αδυνατίσματος".
Αλλά όπως είναι εμφανές& αυτονόητο και προείπε και ο Ζεύκας, πάνω απ'όλα τα "χέρια"
Ποιο factory λέτε ρε; Δεν έχει βάλει λινκ...
Λέμε, αν έχει το factory τα ίδια λεφτά. Link δεν έχει μπει.
renos.xart
07/06/2016, 15:10
Σας ευχαριστώ ολους για τις γνώσεις σας. Δεν υπάρχει αγγελία Αλλα υπάρχει σαν μηχανάκι το φακτορυ.
chester24
07/06/2016, 17:32
Οποιο και να παρεις καλοβολτο... Η ωραιοτερη κωλ@ρα της ευρωπης εβερ..
Της περασμενης δεκαετιας τουλαχιστον! :beer:
gixxerpap
07/06/2016, 21:21
εννοείται το factory.
Λόγω ζαντών, λόγω εμφάνισης, λόγω εμπορικότητας.
Οι ζάντες δεν είναι μόνο ελαφρύτερες, είναι και πιο ανθεκτικές.
Αφού δεν κατάφερα να στραβώσω του byron, δεν στραβώνουν, εγγυημένα πράγματα.
Αν δεν κάνω λάθος, έχει και κάποια διαφορά στον εγκέφαλο (δεν ξέρω αν αφορά χαρτογράφηση ή κάτι άλλο).
FotisFz1
07/06/2016, 22:47
μια γενικη ερωτηση
ενα σετ τετοιων ζαντων κανει περισσοτερη διαφορα στον μεσο αναβατη , απο ενα σετ οχλινς μπρος-πισω?
αν υποθετικα ειχα λεφτα να βαλω μονο το ενα απο τα δυο στο μοτοσακο μου
μια γενικη ερωτηση
ενα σετ τετοιων ζαντων κανει περισσοτερη διαφορα στον μεσο αναβατη , απο ενα σετ οχλινς μπρος-πισω?
αν υποθετικα ειχα λεφτα να βαλω μονο το ενα απο τα δυο στο μοτοσακο μου
Εξαρτάται, από τι θα αντικαταστήσουν τα οΧλινς. Αν είναι ένα καλό σετ αναρτήσεων όπως έχουν τα περισσότερα SS, ίσως να μην είναι απαραίτητο να γίνει ως αλλαγή. Αν φοράει όμως σωβρακοφάνελες χωρίς ρυθμίσεις κλπ, οι αναρτήσεις είναι προτεραιότητα.
Τι να το κάνεις το πιό γρήγορο στρίψιμο, αν η κατάληξη θα είναι να σε ρίξουν πιο γρήγορα οι αναρτήσεις?
renos.xart
08/06/2016, 11:18
Ξέρει κανεις άραγε κάποιο καλο και έμπιστο μάστορα στη Λαμία μιας που θέλω να τσεκάρω ενα τουονο? είτε ειναι αντιπρόσωπος της απριλια είτε όχι. Αρκεί να μπορεί να το δει σοβαρά και όχι στο πεντάλεπτο σαν αγγαρεία.
PortisHead
08/06/2016, 11:59
Ξέρει κανεις άραγε κάποιο καλο και έμπιστο μάστορα στη Λαμία μιας που θέλω να τσεκάρω ενα τουονο? είτε ειναι αντιπρόσωπος της απριλια είτε όχι. Αρκεί να μπορεί να το δει σοβαρά και όχι στο πεντάλεπτο σαν αγγαρεία.
Στη Λαμία , οχι μάστορα , ουτε άνθρωπο δεν έχω να σου προτείνω έμπιστο :lol:.
(Σίγουρα μακρυά απο τον Καγιάρα και τον Τετεδάκη)
amyroukai
08/06/2016, 12:08
δεν στέλνεις ένα πμ στον taisteal?
Αφοί Καραδήμα.
Χμ, πρόβλημα...
Aprilia V2 σε επαρχία και έλεγχος από μάστορα που μάλλον δεν τα ξέρει? ;)
bros400pgm
08/06/2016, 14:46
Στο apriliabikers.gr γράφει ένας φίλος από κει γύρω που τα ξέρει απέξω. Μέχρι κ από φωτό μπορεί να καταλαβει χαχαχαχαχα.
Αν δεν σου κάνει κόπο, ρωτα εκεί. ;)
Αν ειναι ενα μαυρο,με τη καρώ σημαία στο ντεπόζιτο, με μπλέ ζαντες του 06,θέλει αλυσίδα,γρανάζια και λάστιχα με το καλημέρα.Επισης,το ταμπλό του ειναι ταλαιπωρημένο απο τον ήλιο.
Αυτός που το είχε,το έδωσε και πήρε ενα μοταρντ για πρπονήσεις.Χιλιόμετρα,αληθινά.
renos.xart
08/06/2016, 15:10
7tolis ευχαριστώ για την άμεση ενημέρωση αλλά όχι. Δεν είναι από λαμια το μηχανάκι. Απλά θα μοιράζω την απόσταση με τον άλλο γιατί πρόκειται για ανταλλαγή. Εγώ θα τσεκαρω το δικό του και αυτός το δικό μου.
taisteal
08/06/2016, 18:45
Αφοί Καραδήμα.
;)
Και μια χαρα τα γνωριζουν τα tuono
;)
Και μια χαρα τα γνωριζουν τα tuono
Α, ωραία ρε μαν.
Θα έχεις και γνωστη κοντά σου όταν καταλήξεις στο Tuono...:lol:
spyrakos35
09/06/2016, 06:15
Α, ωραία ρε μαν.
Θα έχεις και γνωστη κοντά σου όταν καταλήξεις στο Tuono...:lol:
αν πάρει ποτέ τουόνο ο λαμιώτης, θα κυκλοφορώ με ξανθιά περούκα.
devil's animal
09/06/2016, 06:41
αν πάρει ποτέ τουόνο ο λαμιώτης, θα κυκλοφορώ με ξανθιά περούκα.
ε, τοτε αξιζει να του μεταβιβασουν ενα, μονο για μια εβδομαδα...