View Full Version : Αντίο σκούτερ!
Dextergr
10/06/2016, 19:35
Αρχικά καλώς σας βρήκα συνδικυκλιστές (1ο ποστ)!!:wave2:
Συνοπτικά: Πήρα ένα Agility 200i(πρώτο μηχανάκι, πριν είχα αυτοκίνητο) πριν 1μιση χρόνο για να κάνω τις μετακινήσεις μου στην πόλη και ήταν πραγματικά σωτήριο. ΑΛΛΑ όσο κι αν το αγάπησα στην αρχή τώρα αρχίζουν οι παρακάτω σκέψεις, 1)το αυτόματο έχει αφαιρέσει τεράστιο κομμάτι της οδηγικής απόλαυσης, 2)δεν μου αρέσει η καθιστή-αραλίδικη θέση οδήγησης :smokin: που έχει 3)δε θέλω να φανταστώ τι θα γίνει σε μετωπική ακόμα και με λίγα χμ/ω όταν θα γίνει μοχλός μεταξύ ποδιών-καθίσματος-ποδιάς, 4)Η ιδέα της οδήγησης μοτοσυκλέτας με τραβάει όλο και πιο πολύ
Οπότε άρχισα να προσανατολίζομαι σε μεταχειρισμένη μηχανή περί 250cc, για να μπορεί να τσουλήσει και τα κατα δύναμην εκτός πόλης, τύπου cbf, ybr, wolf, inazuma, ninja κλπ. Επειδή μάλλον θα κρατήσω το μηχανάκι που θα πάρω περίπου 2 χρόνια(μετά ίσως πάω σε κάτι μεγαλύτερο) και λόγω οικονομικής στενότητας, δε θα ήθελα να δώσω πάνω από 2200ευρώ. Απ' ότι καταλαβαίνω οι επιλογές μου στενεύουν στα cbf, ybr και αν τεντωθώ λίγο και σταθώ τυχερός σε αγγελία και στο wolf.
Η απορίες μου είναι οι παρακάτω. Είναι έυκολο να βρεθούν ανταλλακτικά για τα cbf και ybr, καθώς νομίζω έχει σταματήσει η παραγωγή τους. Επίσης, διαφορές σε κατανάλωση-ανταλλακτικά-συντήρηση είναι η ίδια πάνω κάτω στα cbr, ybr, wolf; Ποιο θα προτείνατε από αυτά ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη :)
taisteal
10/06/2016, 19:40
Συνδικαλιστες διαβασα στην πρωτη προταση :lol:
Στη μετωπικη ειτε σκουτερ ειτε μοτο,κλαφτα..
Εγω το inazuma θα επαιρνα,η το ybr,αλλα δεν ξερω ποσο εχει μεταχειρω το suzuki
Ανταλλακτικα υπαρχουν,οι καταναλωσεις σε αυτα τα μοτο ειναι στα ιδια σχεδον
:welcome:
Billymuse
10/06/2016, 19:42
Για το cbf επειδή πούλησε αρκετά στην Ελλάδα θα βρεις εύκολα ανταλλακτικά θαρρώ, για το ybr μπορεί να σου απαντήσει το μέλος mikes στείλτου pm η ψάξτον σε καμια ταβέρνα μιας και ειναι κάτοχος του ybr250
η ψάξτον σε καμια ταβέρνα
δε θα με βρει, βαριομουν να ξεκουνησω και πηρα ντελιβερι σημερα..
το ybr είναι μηχανακι ασπαστο και αντεχει πολλα.. μαζι του εχω γυρισει τη μιση ελλαδα, εθνικη δουλευει σχεδόν μονιμα 1000 στροφες πριν τον κοφτη (135 km/h)
και παρολα αυτά δεν κανει τσικ...
ΑΛΛΑ.....
όλα τα ybr250 μετα από καποια χλμ αντιμετωπιζουν ένα θεμα με τον ψεκασμο, το οποιο προερχεται από δυο λαστιχάκια που είναι στον υβριδικο αισθητηρα (tps, πιεση και θερμοκρασια αερα)
και μεχρι προτεινως δεν υπηρχαν πουθενα στην ευρωπη και αναγκαστικα επρεπε να σκασεις 450 γιουργια για ολοκληρο σωμα ψεκασμου,.. (παθων)
τελευταια αναφερθηκε ότι επειδή αρχισε να δημιουργείται πρόβλημα με αυτό το θεμα, είναι δυο τρεις που κανουν εισαγωγή τα λαστιχάκια αυτά με 22 ευρω το σετακι..
για περισσοτερες λεπτομέρειες εδώ: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=145769
για ανταλλακτικα τα περισσοτερα μονο γνησια, με αναμονη όχι πανω από 10 μερες.. σε αλλα εχει λογικες τιμες, αλλα όμως γδερνουν..
γενικα όμως είναι πολύ τιμιο μηχανακι, και αρκετα καλη αγορα...
αν καταληξεις εκει, εχε υπ'οψιν σου ότι για καποια μοντελα πριν το 2010 εχουν γινει δυο ανακλησεις για αλλαγη μοχλικου και ψαλιδιού.. με αριθμο πλαισιου ψαξου να το μηχανακι που αγοράζεις τις εχει κανει..
inazuma 3600 καινουργιο και ξενοιαζεις με το άγχος του μεταχειρισμένου.
διαβαζοντας αυτο το ποστ ειπα να και ένας λογικός άνθρωπος.
Ναι γιατί εμείς που τόσα χρόνια αγοράζουμε μεταχειρο έχουμε πεθάνει από άγχος!
Πάντως εγώ φίλε τα βρίσκω λόγο μικρά αυτά τα μηχανάκια ειδικά αφού έχεις και κάποια σχετική εμπειρία με το Agility.Κοίτα για κάτι μεγαλύτερο γιατί το μικρό θα το βαρεθεις γρήγορα και ειδικά άμα το αγοράσεις καινούργιο όπως προτείνει ο φίλος θα χάσεις αρκετά ευρώ.
κατοχος cbf...........
μεγαλο παπι σε χρηση συντηρηση
για ανταλλακτικα που ρωτας εδω και 9 χρονια μονο αναλωσιμα εχω χρειαστει
φιλτρα τακακια γνησια ευκολα
αλυσιδογραναζα και λαστιχα αφθονα και φθηνα
στα λεφτα που διαθετεις παιρνεις το καλυτερο:wave2:
zandesiro
11/06/2016, 09:07
Με την πρωτη βροχη που θα φας με την μοτο,θα αγαπησεις το σκουτερ παλι!!Εκτος και αν φορας αδιαβροχα μποτακια...
Κρατα το σκουτερ και παρε σε κανα 2 χρονια και μια μηχανη για βολτες!!
το μεταχειρισμενο έχει άγχος ειδικά σε μια χώρα που η πλειοψηφία των αναβατών δεν ξερει να συντηρει τιποτα και βαριεται και μόνο να διαβάσει το εγχειρίδιο λειτουργίας (πόσο μάλλον να κάνει τους προληπτικούς ελέγχους που προβλέπει ο κατασκευαστης), ενω η πλειοψηφία των μαστόρων αμα τους πεις τιποτα για repair manual και προβλεπόμενους ελέγχους θα σε βρίσουν κι όλας. ("ρε μεγάλε θα μας πεις τη δουλεια μας ναουμ?")
Dextergr
11/06/2016, 12:08
Moνο εγώ το διάβασα ως Αντίο Σουτερ ;;:uplate:
Συνδικαλιστες διαβασα στην πρωτη προταση :lol:
:welcome:
Τι φάση ρε παιδιά? Πού και να διαβάζατε τα γράμματά μου σε χαρτί :lol:
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις γρήγορες και κατατοπιστικές απαντήσεις!
Ο λόγοι που δεν παίρνω μεγαλύτερη μηχανή είναι δύο. Ο ένας το ότι θα μπορέσω να πάρω δίπλωμα για απεριόριστο σε ένα χρόνο λόγω ηλικίας(Α2 έχω) και ο άλλος ότι δεν έχω δικό μου εισόδημα προς στιγμήν ως φοιτητής και δε θέλω να χώσω τους σπόνσορες(u know what I mean:D) σε περιττά έξοδα. Σε κανά δυο χρονάκια που θα έχω το απεριόριστο δίπλωμα και εισόδημα λογικά θα κοιτάξω για κάτι μεγαλύτερο. Οπότε, και καινούριο δεν παίζει(βλ. inazuma) λόγω αρχικής αξίας και χασούρας στην μεταπώληση.
Κλίνω προς το cbf μάλλον γιατί μου φαίνεται θα βγει πιο απροβλημάτιστο, πιο φτηνό και υπάρχουν και περισσότερα σε αγγελίες, άρα και λογικά περισσότερα στο δρόμο-ανταλλακτικά.
Με την πρωτη βροχη που θα φας με την μοτο,θα αγαπησεις το σκουτερ παλι!!Εκτος και αν φορας αδιαβροχα μποτακια...
Κρατα το σκουτερ και παρε σε κανα 2 χρονια και μια μηχανη για βολτες!!
Χαχαχα περίμενε κατα το Σεπτέμβρη ποστ "Αντίο μοτοσυκλέτα!" Το έχω σκεφτεί αρκετά πάντως(διαφέρει βέβαια απ το να το ζήσεις) και δε με βλέπω ν' αλλάζω γνώμη
ρε αρχηγοπουλο, με διπλωμα Α2 υπαρχουν και μεγαλύτερα μηχανάκια που μπορεις να παρεις.. Honda fmx, moto guzzi breva 750, Honda cb500.. και γενικα υπαρχουν καμποσα στα 500-600 κυβικα με ιπποδυναμη μεχρι 35 κιλοβατ, που μπορεις να αγορασεις με τα λεφτα που διαθέτεις.. ψαξου!
Dextergr
12/06/2016, 10:41
ρε αρχηγοπουλο, με διπλωμα Α2 υπαρχουν και μεγαλύτερα μηχανάκια που μπορεις να παρεις.. Honda fmx, moto guzzi breva 750, Honda cb500.. και γενικα υπαρχουν καμποσα στα 500-600 κυβικα με ιπποδυναμη μεχρι 35 κιλοβατ, που μπορεις να αγορασεις με τα λεφτα που διαθέτεις.. ψαξου!
Πολυ καλες προτασεις. Θα μου ανεβασουν καπως το κοστος χρησης-συντηρησης βεβαια
Μανολης67
12/06/2016, 10:47
Θα ανέβει το κόστος ασφάλειας-τελη λόγω κυβικών, υπάρχουν μοτοσυκλέτες στα 600 κυβικά που θέλουν για συντήρηση λιγότερα απο σκούτερ, αν της συντηρείς σωστά, και κάνεις καποια πράγματα μόνος σου, (λάδια-μπουζί-φίλτρα, λίπανση αλυσίδας.)
Θα ανέβει το κόστος ασφάλειας-τελη λόγω κυβικών, υπάρχουν μοτοσυκλέτες στα 600 κυβικά που θέλουν για συντήρηση λιγότερα απο σκούτερ, αν της συντηρείς σωστά, και κάνεις καποια πράγματα μόνος σου, (λάδια-μπουζί-φίλτρα, λίπανση αλυσίδας.)
Σωστά συμβουλεύεις τον φίλο
dimis_gr
13/06/2016, 13:32
Από αυτά που ανέφερες είχα cbf αλλά πλέον παλιό. Σίγουρα θα κοιτούσα το γουλφ και το ιναζούμα ανάλογα τα χρήματα όμως. Μην κάνεις το λάθος να αγοράσεις κάτι ακριβό γιατί λίγους ξέρω που ανεβήκαμε σε μοτοσυκλετάκια 250αρια και νατα κρατήσαμε, θεωρώ επειδή μπαίνουμε στην λογική ''μηχανής'' θα δωθούνε γρήγορα.
Οπότε από αυτά αν πχ το cbf παίζει στα 1500ευρω και το γουλφ στα 2500 τότε cbf με κλειστά μάτια.
Επίσης θα σου πρότεινα επειδή έχεις το Α2 να κοιτούσες κάποιο χτ ή γενικά κάτι τέτοιο που και οικονομικός θα σαι και τα ίδια χρήματα πάνω κάτωθα δώσεις και μηχανή για εντός εκτός και επιταυτά θα χεις. All round εργαλείο.
Το να πας σε παλιά καρμπ 400άρια δεν θα στο πρότεινα. Είναι απότομα, ακριβοσυντήρητα και δύσκολη μεταπώληση αφού ξέρεις ότι θα το δώσεις πριν το πάρεις. Αλλιώς πάρε ένα σκουτερ πάλι 300άρι και τελείωσε. Που και εύκολα θα το δώσεις και θα σε βολέψει.
Τα μοτοσυκλετάκια αυτά το μόνο που έχουν είναι ταχύτητες για να σε ζορίζουνε. Είχα δεν θα ξαναπάρω. Το κράτησα 5μήνες για εξάσκηση και το δωσα
Dextergr
14/06/2016, 17:10
Από αυτά που ανέφερες είχα cbf αλλά πλέον παλιό. Σίγουρα θα κοιτούσα το γουλφ και το ιναζούμα ανάλογα τα χρήματα όμως. Μην κάνεις το λάθος να αγοράσεις κάτι ακριβό γιατί λίγους ξέρω που ανεβήκαμε σε μοτοσυκλετάκια 250αρια και νατα κρατήσαμε, θεωρώ επειδή μπαίνουμε στην λογική ''μηχανής'' θα δωθούνε γρήγορα.
Οπότε από αυτά αν πχ το cbf παίζει στα 1500ευρω και το γουλφ στα 2500 τότε cbf με κλειστά μάτια.
Επίσης θα σου πρότεινα επειδή έχεις το Α2 να κοιτούσες κάποιο χτ ή γενικά κάτι τέτοιο που και οικονομικός θα σαι και τα ίδια χρήματα πάνω κάτωθα δώσεις και μηχανή για εντός εκτός και επιταυτά θα χεις. All round εργαλείο.
Το να πας σε παλιά καρμπ 400άρια δεν θα στο πρότεινα. Είναι απότομα, ακριβοσυντήρητα και δύσκολη μεταπώληση αφού ξέρεις ότι θα το δώσεις πριν το πάρεις. Αλλιώς πάρε ένα σκουτερ πάλι 300άρι και τελείωσε. Που και εύκολα θα το δώσεις και θα σε βολέψει.
Τα μοτοσυκλετάκια αυτά το μόνο που έχουν είναι ταχύτητες για να σε ζορίζουνε. Είχα δεν θα ξαναπάρω. Το κράτησα 5μήνες για εξάσκηση και το δωσα
Θα το κρατήσω λίγο καιρό (2 χρονάκια και καμιά 15000χμ) μέχρι να βγάλω απεριόριστο δίπλωμα και να έχω δικό μου εισόδημα. Απορρίπτονται 400αρια και πάνω για τους λόγους που ανέφερες, καθώς κι ότι θέλω να έχω χαμηλές καταναλώσεις και προορίζεται για πόλη. Wolf και inazuma παίζουν οριακά στο παιχνίδι, αλλά έχουν σημαντική διαφορά τιμής από cbf. On-off και λοιπά μηχανάκια δεν μου αρέσουν, άσε που στο xt θα θέλω βοηθητικές με 1,67 μπόι:lol:
Καλά άμα ήταν να πάρω σκούτερ ξανά δε θα άνοιγα αυτό το θρεντ:p
Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις σας. Έβαλα τις σκέψεις μου σε μια σειρά
Billymuse
14/06/2016, 19:59
Θα το κρατήσω λίγο καιρό (2 χρονάκια και καμιά 15000χμ) μέχρι να βγάλω απεριόριστο δίπλωμα και να έχω δικό μου εισόδημα. Απορρίπτονται 400αρια και πάνω για τους λόγους που ανέφερες, καθώς κι ότι θέλω να έχω χαμηλές καταναλώσεις και προορίζεται για πόλη. Wolf και inazuma παίζουν οριακά στο παιχνίδι, αλλά έχουν σημαντική διαφορά τιμής από cbf. On-off και λοιπά μηχανάκια δεν μου αρέσουν, άσε που στο xt θα θέλω βοηθητικές με 1,67 μπόι:lol:
Καλά άμα ήταν να πάρω σκούτερ ξανά δε θα άνοιγα αυτό το θρεντ:p
Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις σας. Έβαλα τις σκέψεις μου σε μια σειρά
Το σημαντικότερο ειναι να βρείς τα μηχανάκια που σε ενδιαφέρουν και να τα καβαλήσεις. Καλη συνέχεια στην αναζήτηση :wave2:.
Dextergr
14/06/2016, 21:07
Το σημαντικότερο ειναι να βρείς τα μηχανάκια που σε ενδιαφέρουν και να τα καβαλήσεις. Καλη συνέχεια στην αναζήτηση :wave2:.
Ευχαριστώ! :) Θα το φροντίσω