PDA

View Full Version : Αλλαγή κράνους

malachaskos
12/06/2016, 09:05
Καλησπέρα σας
Σκέφτομαι να αλλάξω κράνος το τωρινό μου κράνος είναι ενα Caberg v2rr.
Η μηχανή μου είναι ενα Varadero MK3.
Το αναφέρω γιατί ξέρω οτι παίζει ρόλο για την επιλογή κατάλληλου κράνους (αλλά δεν ξέρω πως να τα ψαξω)

Η αλλαγή θα γίνει για να μειωθεί ο θόρυβος , αυτό που μς ενδιαφέρει (εκτός φυσικά απο την ασφάλεια) είναι τα επίπεδα θορύβου που ουτε αυτά μπορω να ψαξω!

Επιγραμματικά σημεία ενδιαφέροντος
1. Ασφάλεια (αυτονόητο)
2. Θέση οδήγησης
3. Επίπεδα θορύβου
4. Βάρος
5. Και σημαντικότερο 200 έως το πολύ 300€

Λόγο κόστους έχω ρίξει την προσοχή μου σε κλειστά και σε εταιρίες (shark, HJC, Scorpion) φυσικά κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη

ggs
12/06/2016, 11:01
και οι τρείς μάρκες που έβγαλες είναι αξιόπιστες και εχουν καλά κράνη στα λεφτά που διαθέτεις.ο γενικός κανόνας για τα κράνη ειναι να πας να δοκιμάσεις μοντέλα και να δεις ποιο κάθεται καλα στο δικο σου κεφαλι.

1.Ασφάλεια.
και οι τρεις εταιρίες ειναι σοβαρές και πληρούν τις πιστοποιήσεις ασφαλείας.

2.θέση οδήγησης.
εχεις ορθια θεση οδήγησης οποτε αεροτομες και γενικα κρανη που εχουν σχεδιαστει να δουλευουν σε πιο σκυφτή θέση δεν σε πολυενδιαφερουν.

3.επιπεδα θορύβου.

καποια μοντελα μπορει να αναφερουν τα επιπεδα θορύβου σε db.Όμως,ειναι πολυ γενικο και δυστυχώς αν δεν το φορεσεις και καβαλήσεις δεν μπορεις να ξέρεις.το βαραντερο εχει καλη ανεμοκαληψη.δες αν σε χτυπάει ο αερας στο κεφάλι.αν ναι,μεγάλωσε την ζελατινα.θα κανει ολα τα κρανη πιο αθορυβα.

4.βαρος

ολα γραφουν το βαρος τους.
βέβαια,ενα καλα ζυγισμενο κρανος μπορει να το νοιώθεις ελαφρυτερο απο ενα αλλο παρ ολο που θα ειναι πιο βαρύ.

καλές αγορες!

Pan (dvs)
12/06/2016, 11:37
Εγω θα ελεγα οτι το HJC ειναι ενα κλικ πανω απο τα αλλα.Αυτο που εχει για μενα περισσοτερη σημασια σε αυτη την κατηγορια,ειναι να σου κατσει καλα στο κεφαλι.Λιγο πολυ ολα τα κρανη σε αυτες τις τιμες πληρουνε τις προυποθεσεις που θετεις.

Να προσθεσω οτι τα γραφικα επιβαρυνουνε την τιμη και δεν ειναι ποιο ασφαλη απο τα αλλα.

Δεν ξερω ποιες ειναι οι γνωσεις σου για το αντικειμενο,αλλα ριξε μια ματια εδω:Πώς μπορώ να διαλέξω το κατάλληλο κράνος. (http://http://www.moto-accessories.gr/article/pos_mporo_na_dialexo_to_katallelo_kranos)

MikeG
12/06/2016, 11:57
Κάνε ένα κόπο να δοκιμάσεις τα Scorpion. Επίσης τις τελευταίες μέρες έχει προσφορά στα Scorpion το Fc-Moto σε αρκετά καλές τιμές. Εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=144763&page=3&p=2574010&viewfull=1#post2574010)μπορείς να δεις παρόμοιο θέμα που είχα ανοίξει και εγώ και τελικά κατέληξα σε Scorpion.

malachaskos
12/06/2016, 23:52
Ευχαριστώ παιδιά..
Απο μοντέλα ποιά να κοιτάξω ?

ionized
13/06/2016, 05:54
εγω θα προτεινα κατι σε agv και απορω πως ποτε κανεις δεν τα προτεινει εδω.
Το κ5 με γραφικα ειναι λιγο πανω απο το οριο που εχεις θεσει (320 +-) ενω χωρις ειναι γυρω στα 280
προσωπικα τα θεωρω οτι πιο ανετο εχω φορεσει συμπεριλαμβανοντας και κρανακια πολυ ακριβοτερα

WiSe
13/06/2016, 08:34
εγω θα προτεινα κατι σε agv και απορω πως ποτε κανεις δεν τα προτεινει εδω.
Το κ5 με γραφικα ειναι λιγο πανω απο το οριο που εχεις θεσει (320 +-) ενω χωρις ειναι γυρω στα 280
προσωπικα τα θεωρω οτι πιο ανετο εχω φορεσει συμπεριλαμβανοντας και κρανακια πολυ ακριβοτερα

Συμφωνω. Εχω το κ3-sv. δεν ειναι το τελειο σε ποιοτητα κατασκευης αλλα ειναι τιμιοτατο για τα λεφτα του.

Tycho Moon
13/06/2016, 08:54
Εγώ θα σου πρότεινα το X-Lite X-603 RED EFFECT N-COM στα 280 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνεται και 2η ζελατίνα φιμέ.

Made in Ιtaly και πανάλαφρο

omrtlegol
13/06/2016, 09:23
+1 στο x-lite

Επισης,το καλυτερο brand (απ οτι διαβαζω και λεγεται) για το θορυβο ειναι τα schuberth! Ειναι λιγο πιο "τσιμπημενα" σε σχεση με το οριο που εβαλες,αλλα δεν αποκλειεται να βρεις καμια προσφορα! Πληρει τα κριτηρια σου ομως και με το παραπανω!

zopas
13/06/2016, 10:28
Eλα ρε Μκ3!!!!..,τελικα ειμαστε αρκετοι οχι μονο εδω μεσα αλλακαι εξω στην ασφαλτο..διαχρονικες αξιες..

Μετα απο 8 χρονια σουμπερτ θα σου ελεγα μην το παρεις..ησυχο μεν πανζημιαρικο δε με πανακριβα ανταλλακτικα..επισης πολυ ακριβο στην αγορα του..

Θα διαλεγα απο αυτα που προανεφερες το πιο ελαφρυ..εχει σημασια για τον αυχενα σου..

DrEvil
13/06/2016, 11:00
AGV και ησυχια δεν πανε μαζι.
Ουτε στο Κ5, μα σιγουρα οχι στο Κ3-SV.
Ποιοτικα κρανη (αναλογως των χρηματων)

Δεν εχω δοκιμασει το Scorpion,
Το HJC ειναι γενικα 'ησυχο' και τιμιο, μα σε μικρα γυρισματα του κεφαλιου κανει κατι περιεργα σφυριγματα. (Το AGV σαφως καλυτερη ζελατινα ομως και δεν εχει την αναγκη το πινλοκ)
Το Shark που ειχα παλαιοτερα μου αρεσε, μα δεν θυμαμαι απο βαβουρα τι κανει.

Ολα τα παραπανω αναφερθεντα ομως καλυπτουν τα βασικα της ασφαλειας/προστασιας/πιστοποιησης.

ionized
13/06/2016, 16:08
AGV και ησυχια δεν πανε μαζι.
Ουτε στο Κ5, μα σιγουρα οχι στο Κ3-SV.
Ποιοτικα κρανη (αναλογως των χρηματων)

Δεν εχω δοκιμασει το Scorpion,
Το HJC ειναι γενικα 'ησυχο' και τιμιο, μα σε μικρα γυρισματα του κεφαλιου κανει κατι περιεργα σφυριγματα. (Το AGV σαφως καλυτερη ζελατινα ομως και δεν εχει την αναγκη το πινλοκ)
Το Shark που ειχα παλαιοτερα μου αρεσε, μα δεν θυμαμαι απο βαβουρα τι κανει.

Ολα τα παραπανω αναφερθεντα ομως καλυπτουν τα βασικα της ασφαλειας/προστασιας/πιστοποιησης.

ναι για την ησυχια θα συμφωνησω δεν ειναι οτι πιο ησυχο αλλα ειναι ποιοτικη κατασκευη και το εσωτερικο του ενα κλικ πανω απο τα πιο πολλα στα λεφτα του

malachaskos
13/06/2016, 21:33
Ευχαριστω πολυ για τιε απαντησεις θα παω να δω το x lite (αν κ σε καποια σχολια ειδα οτι εχει αρκετο θορυβο)
Απο HJC γισ ποιο μοντελο λεμε?

WiSe
13/06/2016, 21:39
Πεστε μας εμπειρια παιδες για IS-17 και rhpa 10 αν μπορειτε....

amyroukai
13/06/2016, 22:06
και για τα δύο θα βρείτε γραμμένα, αν δεν βαριέστε να χρησιμοποιήσετε μαγεία.

και όταν λέω μαγεία εννοώ το τρομερό "αναζήτηση" 'κει πάνω δεξά.

malachaskos
13/06/2016, 23:34
Εγώ βρει κάποια
http://www.revzilla.com/motorcycle/shark-vision-r-high-visibility-helmet

http://www.revzilla.com/motorcycle/scorpion-exo-1100-jag-helmet

Έχουμε άποψη?

WiSe
14/06/2016, 08:20
και για τα δύο θα βρείτε γραμμένα, αν δεν βαριέστε να χρησιμοποιήσετε μαγεία.

και όταν λέω μαγεία εννοώ το τρομερό "αναζήτηση" 'κει πάνω δεξά.

Ωραιο το μαγικο και το εχουμε δει αλλα ειναι καλυτερο το πιο προσφατο review! :D :P

GFawkes
14/06/2016, 08:25
Εγώ θα σου πρότεινα το X-Lite X-603 RED EFFECT N-COM στα 280 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνεται και 2η ζελατίνα φιμέ.

Made in Ιtaly και πανάλαφρο

+1000 για το X-Lite στα χρηματα που αναφερεις

και η φιμε σημαντικη αν καβαλας βαραντερο, να μην σε βλεπουν ποιος εισαι!!

SoR
14/06/2016, 10:23
παίζει προσφορά στο χελμετ σιτι το shoei xr1100 στα 265 ευρωπαικά...

malachaskos
15/06/2016, 10:31
Καλησπέρα!
έχω πελαγώσει με το ψάξιμο.... το xr1100 δεν το βρήκα στο νούμερο μου :(

Θα ήθελα γνώμες αν μπορούμε για τα παρακάτω
MARUSHIN 888
Scorpion 710
Shark RSI (αν και είδα οτι είναι αρκετά παλιό)
Shark vision r
HJS FG 17
Airoh t600

Δεδομένου οτι όλα είναι "ασφαλή" αυτό που με ενδιαφέρει είναι το βάρος και ο θόρυβος

takisdemi
18/06/2016, 14:22
Δες και το rphα 10plus το έχει το lids δirect προσφορά σε καποια συγκεκριμένα χρώματα με 2η ζελατίνα φιμε. Είναι πολύ καλό αεροδυναμικα, ελαφρύ .Ο θόρυβος σε φυσιολογικά πλαίσια. Είμαι ευχαριστημένος.

doctoras
18/06/2016, 18:45
Απο αυτα που προτείνεις θα αντιπρότεινα τα
Suomy apex
X lite 661, 603
Βρίσκονται απο 250 έως 300 ευρω
Και με μερική υπέρβαση στα 350 βρίσκεις μονόχρωμο arai axces II
Ολα στην Ελλάδα

sv1000s
18/06/2016, 18:51
για το suomy apex που έχω θα σου πω.ελαφρύ με πολύ καλό ζύγισμα αλλά έχει και το θόρυβο του.καλη ποιότητα κατασκευής.

malachaskos
18/06/2016, 22:58
Πρέπει να πάω να τα δοκιμασω... Και δυστυχώς στη Κέρκυρα λίγο δύσκολο :-/
Το apex το ζαχαρωνω αρκετά, όσο για τον θορύβο με το Varadero δεν νομίζω να έχω θέμα

sv1000s
18/06/2016, 23:15
πρέπει να το βάλεις γιατι τα νούμερα του είναι λίγο πιο σφιχτά απο αλλα κρανη.βέβαια καλό ειναι να δοκιμάσεις πρώτα οτι και να παρεις.
αν πας σε αγορά απο ιντερνετ σε Ελλάδα θα στο κάνουν αντικατάσταση απ εξω δεν ξερω να σου πω τι γίνεται αν δεν σου κανει.

gory
19/06/2016, 02:06
Καλησπέρα!

Θα ήθελα γνώμες αν μπορούμε για τα παρακάτω
MARUSHIN 888
Scorpion 710
Shark RSI (αν και είδα οτι είναι αρκετά παλιό)
Shark vision r
HJS FG 17
Airoh t600

Δεδομένου οτι όλα είναι "ασφαλή" αυτό που με ενδιαφέρει είναι το βάρος και ο θόρυβος

Για τα Fg17-IS17 μπορείς να διαβάσεις εδώ: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=146477&page=7

MISKIN
19/06/2016, 11:34
Καλησπέρα!

Γιατί; Το πρασινάκι δε σ' αρέσει; Έχει όλα τα νούμερα από xs μέχρι xl.
http://www.helmetcity.co.uk/shoei-xr1100-skeet-tc4-jeans-offer/

AUFGEBRACHT
20/06/2016, 17:12
+1 στο x-lite

Επισης,το καλυτερο brand (απ οτι διαβαζω και λεγεται) για το θορυβο ειναι τα schuberth! Ειναι λιγο πιο "τσιμπημενα" σε σχεση με το οριο που εβαλες,αλλα δεν αποκλειεται να βρεις καμια προσφορα! Πληρει τα κριτηρια σου ομως και με το παραπανω!

Αυτά τα Schuberth έχουν περίεργο κέλυφος ή είναι ιδέα μου; Όποτε τα βλέπω μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι ογκώδη...

amyroukai
21/06/2016, 09:11
Είναι λίγο. Αν δεις πχ στο ΜΟΤΟ, τον Μέντη που είναι και λίγο Λάνιστερ (ο Tyrion) με το σούμπερθ στο κεφάλι, το γέλιο είναι εγγυημένο... Σαν να βλέπς spaceballs. Σε αποζημιώνει το κείμενο γιατί γράφει ωραία, αλλά οι φωτό είναι απλά αδύνατον να μην δείχνουν κωμικές.

leo1964
21/06/2016, 12:03
Πρέπει να πάω να τα δοκιμασω... Και δυστυχώς στη Κέρκυρα λίγο δύσκολο :-/
Το apex το ζαχαρωνω αρκετά, όσο για τον θορύβο με το Varadero δεν νομίζω να έχω θέμα

Πατριώτης μου είσαι;;;;,Κοίτα και τα Nolan n86-87,τα έχουν σε προσφορά στα 180 ευρά

malachaskos
21/06/2016, 23:16
Ελα πατρίδα σήμερα πήγε καο τα είδα... Αυτό που μου άρεσε περισσότερο σε αυτά που είδα είναι το AGV K5 αλλά είναι λίγο τσιμπημενο...
Θα πάω τέλος της εβδομάδας να δω κάτι σε shark

malachaskos
23/07/2016, 17:25
Καλησπέρα παιδιά από καιρό.
Αφού ήρθα ένα 3μερο Θεσσαλονικη είπα να ψαξω
Βρήκα κάποια που μου έκαναν και ήμουν έτοιμος να πάρω το HJC FG-ST ως ποιό οικονομικό και καλό στα 245€ αφού αυτό και το HJC RPHA ST ήταν που μου κάνουν στο κεφάλι.
Δοκιμασα NXR, GT AIR, RPHA 11, RPHA ST, AGV K5, και κάποια shark και nolan.
Τελικά βρήκα 285€ το rpha ST και το πήρα από γερμανια θα απαντήσω μόλις έρθει με λεπτομέρειες....

manko973
22/03/2017, 21:36
καλησπερα, εχει κανεις αποψη για το scorpion exo 1000 air?
το βρηκα σε πολυ καλη τιμη. η σταση στη μηχανη μου ειναι σχεδον ορθια και τρωω αρκετο αερα. (bandit 650)

paramedic
23/03/2017, 23:55
Κυκλοφορεί ακόμα αυτό? Το είχα πριν καμμία 7άρι χρόνια για κάπου 3 μήνες με ενα Z750S που είχα τότε. Πολύ καλό απο αεροδυναμική σε σκυφτή θέση, απίστευτη ζελατίνα και υλικά κατασκευής(μαξιλάράκια) ΑΛΛΑ πολύ βαρύ το άτιμο σε medium κιόλας και μου έσκισε τον αυχένα μιας και το ζύγισμά του επίσης ήταν για τον πεοντα καβάλα.

zopas
24/03/2017, 12:09
Αν δεν έχεις αποφασίσει ο Μπαξεβάνης στην καλιρροης δίνει προσφορά στα 220 ευρώ ένα x-lite στα 1200 γραμ. νομίζω, με ζελατίνα ηλίου στα 210 ευρώ αν θυμάμαι..Το έψαχνα για την εταιρία..

zopas
24/03/2017, 12:10
Η 210 η 220 ευρώ προσφορά..

project.breeze
28/03/2017, 16:56
Το helmetcity.co.uk έχει βγάλει σε πολύ καλή τιμή το AxcesII της Arai στα 287€. Για ρίξτε μια ματιά εδώ (http://www.helmetcity.co.uk/categories/SHOP-BY-BRAND/Arai-Helmets/Arai-Axces-2/)

Εγώ τσίμπησα το Comet Red πάντως. Στα 450 παίζει Ελλάδα

Leon67
29/03/2017, 11:57
2-3 πραγματάκια γενικά:

1. Κοίταμε για κράνοι που το κέλυφος να βγαίνει σε 3 τουλάχιστον μεγέθη ή καλύτερα σε 4-5. Ειναι βέβαια ακριβότερα σχετικά με άλλα όμως εχουν περισότερες πιθανότητες να μας "κάθονται " καλύτερα.

2. To εχω ξαναγράψει αλλά το Arai Axcess είναι το μονο Arai που αφαιρούνται για πλύσιμο ή αλλαγή μόνο τα μάγουλα και για αυτό ΔΕΝ αξίζει κατα την γνώμη μου.

3. Από τα αναφερόμενα σε αυτό το thread θα κοίταζα το X-lite σαν ποιοτικότερο πάλι κατα την γνώμη μου.

project.breeze
30/03/2017, 12:06
2-3 πραγματάκια γενικά:

1. Κοίταμε για κράνοι που το κέλυφος να βγαίνει σε 3 τουλάχιστον μεγέθη ή καλύτερα σε 4-5. Ειναι βέβαια ακριβότερα σχετικά με άλλα όμως εχουν περισότερες πιθανότητες να μας "κάθονται " καλύτερα.

2. To εχω ξαναγράψει αλλά το Arai Axcess είναι το μονο Arai που αφαιρούνται για πλύσιμο ή αλλαγή μόνο τα μάγουλα και για αυτό ΔΕΝ αξίζει κατα την γνώμη μου.

3. Από τα αναφερόμενα σε αυτό το thread θα κοίταζα το X-lite σαν ποιοτικότερο πάλι κατα την γνώμη μου.

Και το Suomy Defender που έχω παρομοίως οπότε το έχω συνηθίσει. Όταν είναι να πλυθεί θα πλυθεί ολόκληρο, άλλωστε καλό είναι να το πλένεις ολόκληρο κάθε τόσο καθώς πάντα μαζεύονται βρωμιές και έντομα σε πολλά σημεία όπως αεραγωγοί, κουμπώματα κτλ