View Full Version : Ερώτηση νομιμότητας !!
Καλησπέρα παιδιά , είμαι 19 ετών και πρόσφατα πήρα το δίπλωμα αυτοκινήτου !! και σκέφτομαι να βγάλω και για μηχανή λογικά για την ηλικία μου ειναι το Α1. Ο πατέρας μου έχει ενα Beverly 250cc και αναρωτιόμουνα εαν μπορώ να το οδηγάω εφόσων δεν έχω χρήματα για να πάρω κάτι άλλο , εννοώ αν μπορεί να με καλύψει ασφαλιστικά σε περίπτωση ατυχήματος , σε περίπτωση ελέγχου τροχαίας κ.τ.λ. ... ?? (Δάσκαλος σε σχολή μου είπε οτι δεν θα έχω θέματα , το πολυ πολυ να σε πανε δικαστήριο και μέχρι τοτε θα χεις εσύ το δίπλωμα και όλα καλα σε περίπτωση ελέγχου τροχαίας...αλλά μάλλον αν μου πάρει λεφτά θα θέλει :P )
AristidisZ
12/06/2016, 13:39
Δεν μπορείς
Α1 κατηγορία - Άδεια Οδήγησης Μοτοσυκλέτας έως 125 κ.ε. μέγιστη ισχύς 11 Kw
karellen
12/06/2016, 13:40
Με το Α1 δεν μπορείς να οδηγήσεις 250 κ.ε.
Ρε μαστρο δάσκαλε,πες του, κι αν μέχρι να γίνει το δικαστήριο δεν έχω καταφέρει να βγάλω το δίπλωμα?
ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΞΕΠΛΕΝΕΙ???
nuff said.
Ότι σου είπαν οι από πάνω καιι μην ακούς κανενός τις πίπες (λέγε με σχολή οδηγών....)
taisteal
12/06/2016, 13:47
Καλα ρε πστμ πως παιρνουν τετοια ευθυνη οι δασκαλοι;;
Μα τοσο ζωα;
Καλα ρε πστμ πως παιρνουν τετοια ευθυνη οι δασκαλοι;;
Μα τοσο ζωα;
Προκειμένου να κονομήσουν; εεεεεύκολα......:rolleyes:
μμ καλά το είχα φανταστεί , τελικά όπως τους βολεύουν μας τα λενε .. ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας !!
Pan (dvs)
12/06/2016, 14:33
Κατ αρχην,αν οντως στα ειπε ετσι ο δασκαλος σου ειναι τουλαχιαστον για κατακεφαλα.Αν δεν εχεις το σωστο διπλωμα,περα απο κλισεις και ταλαιπωρια,δεν θα σε καλυψει η ασφαλιστικη σου.Αυτο ειναι ακομη χειροτερο απο την κλιση που μπορει να τσεπωσεις.
Βρες εναν σοβαρο δασκαλο γι αρχη.Μην ξεκινας στραβα.
Καλως μας ηρθες.:beer:
Μην ξεχνάμε ότι, εκτός από τα πρόστιμα, προβλέπεται και φυλάκιση για τέτοια αδικήματα.
καλησπέρα, είμαι 40 χρονων και εχω διπλωμα αλιευτικου εξωλεμβιου... μπορω να πιασω νομιμα καπετανιος στο oasis of the seas? με καλυπτει το διπλωμα μου? ενας καβοδετης στο λιμανι μου ειπε ότι μια χαρα μπορω..
(αυτό το πραγμα που δεν εχετε την αντιληψη να καταλάβετε ότι ΔΕΝ μπορειτε να οδηγήσετε κατι περισσοτερο από αυτό που οριζει το διπλωμα σας, ασχετα τι σας λεει ο καθενας, θα επρεπε να σας προβληματιζει ως προς την κριτικη σας ικανοτητα...)
giannis113
13/06/2016, 21:10
Πω ρε φιλε τι τερας αυτο το oasis of the seas
Πω ρε φιλε τι τερας αυτο το oasis of the seas
Νταξει
αμα εχει οδηγει 3 μετρο φουσκωτο με ηλεκτρικη
παιχνιδακι ειναι
μου το ειπε ενας απ το χωριο, δεν τον ξερετε
Pan (dvs)
14/06/2016, 08:24
καλησπέρα, είμαι 40 χρονων και εχω διπλωμα αλιευτικου εξωλεμβιου... μπορω να πιασω νομιμα καπετανιος στο oasis of the seas? με καλυπτει το διπλωμα μου? ενας καβοδετης στο λιμανι μου ειπε ότι μια χαρα μπορω..
(αυτό το πραγμα που δεν εχετε την αντιληψη να καταλάβετε ότι ΔΕΝ μπορειτε να οδηγήσετε κατι περισσοτερο από αυτό που οριζει το διπλωμα σας, ασχετα τι σας λεει ο καθενας, θα επρεπε να σας προβληματιζει ως προς την κριτικη σας ικανοτητα...)
Αλλο το δεν μπορει,αλλο το δεν πρεπει.
Μπορουσα παραδειγμα στα 15 μου να οδηγησω μεγαλη μηχανη,αλλα δεν επρεπε για πολλους και διαφορους λογου.
Cpt. Haddock
14/06/2016, 08:40
Αλλο το δεν μπορει,αλλο το δεν πρεπει.
Μπορουσα παραδειγμα στα 15 μου να οδηγησω μεγαλη μηχανη,αλλα δεν επρεπε για πολλους και διαφορους λογου.
:nono:
Δεν μπορει. Ο νομος οριζει τι μπορει ("Δυναται") να οδηγησει. Υπάρχουν ανθρωποι που νομικα μπορουν αλλα πρακτικα δεν πρεπει να οδηγουν ουτε στα 30 τους.
Τελος παντων, δικιο έχει ο Μικες. Παντα με εκπλησουν τέτοια θρεντ (που καθε τόσο εμφανιζονται)
amyroukai
14/06/2016, 08:48
Παιχνιδάκι με τις λέξεις πάλι... Ο Πάνος λέει "μπορώ" ήτοι έχω το ύψος, την δύναμη για να χειριστώ το όχημα, επιλεκτικά αγνοώντας το ότι "μπορώ" σημαίνει "μου δίδεται η νόμιμη δυνατότητα να". Αλλά όπως έγραψαν σε άλλο νήμα, σε χώρες που δεν είναι μπάχαλο οι έννοιες "μπορώ" και "νομιμοποιούμαι" είναι σε τέτοια ζητήματα ταυτόσημες.
Pan (dvs)
14/06/2016, 13:54
:nono:
Δεν μπορει. Ο νομος οριζει τι μπορει ("Δυναται") να οδηγησει. Υπάρχουν ανθρωποι που νομικα μπορουν αλλα πρακτικα δεν πρεπει να οδηγουν ουτε στα 30 τους.
Τελος παντων, δικιο έχει ο Μικες. Παντα με εκπλησουν τέτοια θρεντ (που καθε τόσο εμφανιζονται)
Παιχνιδάκι με τις λέξεις πάλι... Ο Πάνος λέει "μπορώ" ήτοι έχω το ύψος, την δύναμη για να χειριστώ το όχημα, επιλεκτικά αγνοώντας το ότι "μπορώ" σημαίνει "μου δίδεται η νόμιμη δυνατότητα να". Αλλά όπως έγραψαν σε άλλο νήμα, σε χώρες που δεν είναι μπάχαλο οι έννοιες "μπορώ" και "νομιμοποιούμαι" είναι σε τέτοια ζητήματα ταυτόσημες.
Ακριβως το μπορω με την εννοια,εχω την δυναμη η την γνωση να το κανω.Απο εκει και περα ο νομος θα μου πει αν επιτρεπεται η οχι.
Stefanos73
23/06/2016, 10:13
Καλησπέρα παιδιά , είμαι 19 ετών και πρόσφατα πήρα το δίπλωμα αυτοκινήτου !! και σκέφτομαι να βγάλω και για μηχανή λογικά για την ηλικία μου ειναι το Α1. Ο πατέρας μου έχει ενα Beverly 250cc και αναρωτιόμουνα εαν μπορώ να το οδηγάω εφόσων δεν έχω χρήματα για να πάρω κάτι άλλο , εννοώ αν μπορεί να με καλύψει ασφαλιστικά σε περίπτωση ατυχήματος , σε περίπτωση ελέγχου τροχαίας κ.τ.λ. ... ?? (Δάσκαλος σε σχολή μου είπε οτι δεν θα έχω θέματα , το πολυ πολυ να σε πανε δικαστήριο και μέχρι τοτε θα χεις εσύ το δίπλωμα και όλα καλα σε περίπτωση ελέγχου τροχαίας...αλλά μάλλον αν μου πάρει λεφτά θα θέλει :P )
Αυτός κι αν είναι δάσκαλος! Δάσκαλος στην παρανομία. Αυτός, λέμε τώρα, θα μάθει στους νέους οδηγούς να σέβονται τον ΚΟΚ και κατά προέκταση όσους μοιράζονται το δρόμο μαζί μας. Π@π@ρια μάντολες.
Ακόμα να κλειδωθεί αυτό;
Το εξαντλήσαμε , νομίζω το θέμα, ΔΕΝ οδηγάς όχημα για το οποίο ΔΕΝ έχεις την προβλεπόμενη άδεια, τέλος.
Όλα τα άλλα......
Δεν υπάρχει λόγος να κλειδωθεί, αν σταματήσετε να το ξεθάβετε για κανένα λόγο.