View Full Version : Ένα πρωί, στο δρόμο για τη δουλειά...
...κάτι άρχισε να χτυπά μπροστά.
361030
Κατεβαίνω και τι να δω :eek:
361031
Καλά άρχισε η μέρα σκέφτηκα. :sad:
taisteal
14/06/2016, 14:30
WTF??
yannis24
14/06/2016, 14:31
καποιος τα εβγαλε ??? δεν δικαιολογειται αλλιως.........ή το ειχες παει συνεργειο πριν 1-2 μερες και απλα δεν τα βαλανε ποτε......
απιστευτο.........
lykourgi
14/06/2016, 14:32
Οι βίδες λείπουν τελείως ή έσπασαν;
Μήπως έκανες κάποια αλλαγή μόνος σου πρόσφατα ή σέρβις;
Αν είναι από συνεργείο είναι εγκληματικό.
Καλα ρε γιγαντα...
και δεν το καταλαβες οταν ξεπαρκαρες οτι δεν εχεις καθολου μπροστινο....
Λαμπαδα στο μποι του αλλαχ να αναψεις-κοντος ηταν φτηνα θα σου ρθει!!!
:uplate:
Nα μν τα βάλανε δεν παίζει, παραείναι χοντρό.... για "ψείρισμα" το κόβω.
Έλεος, πόσο να κάνουν 2 τέτοιες βίδες;;; τον κακομοίρη που θα μπορούσε άνετα να τσακιστεί δεν τον σκέφτηκαν....
Συνεργείο πριν από δυο μήνες.
Εκτός από λάδια πριν από μια εβδομάδα δεν είχα κάνει τίποτα άλλο στο μηχανάκι.
Διανυκτερεύει σε κλειστό γκαράζ.
Οι βίδες έλειπαν εντελώς, δεν είχαν σπάσει μέσα.
Το μπροστινό δεν είχε καμία διαφορά από άλλες μέρες, όσο το χρησιμοποίησα μέχρι να συμβεί.
Εξάλλου έκανα καμιά 25αριά χλμ (με Αττική Οδό) πριν αρχίσει να χτυπάει μπροστά.
taisteal
14/06/2016, 14:41
Νταξ,παω να τσεκαρω ολες τις βιδες..
Τυχερος εισαι μεσα στην..ατυχια να το πω;;
Τελικά, μια βόλτα γύρω - γύρω από το μηχανάκι κοιτάζοντας προσεκτικά για τίποτα περίεργο πρέπει να την κάνουμε πιο συχνά...
Όσο το σκέφτομαι τόσο περισσότερο τρομάζω. Προσοχή παιδιά.
Να κάνετε πάντα ένα τυπικό έλεγχο πριν πάτε βόλτα.
Tycho Moon
14/06/2016, 15:05
Aν δεν είναι δολιοφθορά, τότε σου έφυγε πρώτα η πάνω βίδα και ύστερα η κάτω.
Η κάτω ακόμα και σφιγμένη να ήταν, δεν είναι δύσκολο να λασκάρει αν κρατιέται η δαγκάνα μόνο σε αυτή.
amyroukai
14/06/2016, 15:06
ίου ίου ίου...
αφού δεν έπαθες τίποτα...
:uplate:.........:lipssealed:..........Λαμπαδα ισα με το μποι του Γκαλη...μονο στη σκεψη της Αττικης οδου....
Συνεργείο πριν από δυο μήνες.
Εκτός από λάδια πριν από μια εβδομάδα δεν είχα κάνει τίποτα άλλο στο μηχανάκι.
Οι βίδες έλειπαν εντελώς, δεν είχαν σπάσει μέσα.
Τα άλλαξες μόνος σου;
Τακάκια αλλάζεις μόνος σου;
Τα άλλαξες μόνος σου;
Τακάκια αλλάζεις μόνος σου;
Τελευταία φορά αλλάχτηκαν σε συνεργείο που εμπιστεύομαι.
Πριν μήνες.
Τελευταία φορά αλλάχτηκαν σε συνεργείο που εμπιστεύομαι.
Πριν μήνες.
Το πιθανότερο είναι ότι κάποιος δεν σε αγαπάει.
Το πιθανότερο είναι ότι κάποιος δεν σε αγαπάει.
Το σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν πάει το μυαλό μου πουθενά.
Το σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν πάει το μυαλό μου πουθενά.
Τότε, σε κάποιον έλλειπαν.
Τότε, σε κάποιον έλλειπαν.
Το ίδιο μου είπαν και στο συνεργείο.
ρε μαν μπας και έχεις δημιουργήσει τπτ έχθρες; αλλά αφού λες ότι σου έφυγαν στην πορεία μάλλον δεν ήταν καλά σφιγμένες
Desperado
14/06/2016, 16:41
:uplate: Άγιο είχες φίλε μου, άλλο κακό να μην σε βρει..... Εκεί που την παρκάρεις στο γκαράζ, αν είναι κοινόχρηστο, έχε το νου σου καλού κακού....
ρε μαν μπας και έχεις δημιουργήσει τπτ έχθρες; αλλά αφού λες ότι σου έφυγαν στην πορεία μάλλον δεν ήταν καλά σφιγμένες
Ναι, κάθε πρωί κάνουμε ζιγκ ζαγκ ανάμεσα απο τα μπουλόνια που σκορπάμε... Έτσι φεύγουν και τα 2 απο τη δαγκάνα ρε Μπαμπη;
Το μπροστινό δεν είχε καμία διαφορά από άλλες μέρες, όσο το χρησιμοποίησα μέχρι να συμβεί.
Εξάλλου έκανα καμιά 25αριά χλμ (με Αττική Οδό) πριν αρχίσει να χτυπάει μπροστά.
Ναι, κάθε πρωί κάνουμε ζιγκ ζαγκ ανάμεσα απο τα μπουλόνια που σκορπάμε... Έτσι φεύγουν και τα 2 απο τη δαγκάνα ρε Μπαμπη;
και μένα η πρώτη μου σκέψη ήταν η δολιοφθορά ρε φίλαι άμα πρόσεξες...
αλλά έχει το μηχανάκι του σε κλειστό γκαράζ και έκανε μια 25άρα χλμ πριν του φύγει, ξέρω γω;
δεν είμαι εμπειρογνώμονας, την γνώμη μου λέω όπως όλοι
δηλαδη εκανες 25χλμ δουλευοντας το μπροστινο χωρις θορυβους και κραδασμους και ξαφνικα εξαφανιστηκαν και οι δυο βιδες ταυτοχρονα και κρεμασε η δαγκανα;:confused:
... Έτσι φεύγουν και τα 2 απο τη δαγκάνα ρε;;;;; ........
Αν κατά την τοποθέτηση δεν χρησιμοποιήθηκε ''λοκτάιτ'' είναι πολύ πιθανόν.......
devil's animal
14/06/2016, 17:29
:eleison::eleison:
Shinji Ikari
14/06/2016, 18:01
Οι βιδες δεν θα σφιχτηκαν καλα. Το εχω παθει κι εγω. μετα από κανα μηνα από αλλαγη τακακια μου εφυγε η πανω κι εχασα το φρενο πριν σταματήσω σε στοπ σε λεωφόρο. Ευτυχως σταματησα με το πισω. Αν καποιος τωρα ηθελε να σε φαει (Που το θεωρω γελοιο) δεν θα σου εβγαζε και τις πισω? δεν θα σου εκανε κι αλλα πραγματα?
AUFGEBRACHT
14/06/2016, 18:55
Τελικά, μια βόλτα γύρω - γύρω από το μηχανάκι κοιτάζοντας προσεκτικά για τίποτα περίεργο πρέπει να την κάνουμε πιο συχνά...
Οι πιλότοι που κάνουν το λεγόμενο walk around προ πτήσης κάτι ξέρουν...
ρε παιδια οι βιδες δεν φευγουν ταυτοχρονα και ξαφνικα
κι αν λασκαρουν σιγα-σιγα η δαγκανα χτυπαει σε καθε φρενο
κι αν φυγει η μια με την αλλη λασκα χτυπαει πιο πολυ
εκτος αν πατας μπροστινο καθε δυο μερες
Αν κατά την τοποθέτηση δεν χρησιμοποιήθηκε ''λοκτάιτ'' είναι πολύ πιθανόν.......
Αυτό. Μήπως;
spyrakos35
14/06/2016, 19:24
Δεν εχω δει συνεργειο να βαζει loctite σε αυτες τις βιδες......
Ποτε ομως
Σου λείπουν βίδες.
Βγάζεις βίδες από το δίπλα μηχανάκι.
Δένεις με σύρμα την δαγκάνα, για να μην την χαμπαριάσει και να ψάχνεται.
Έχεις παλι φρένο και να πάει στα τσακίδια ο άλλος.
sapphire
14/06/2016, 19:34
Προσωπικά δεν έχω βάλει ποτέ loctite , δεν μπορώ να πιστέψω πως υπάρχει περίπτωση να φύγουν και οι δύο βίδες από μόνες τους .. το πιθανότερο είναι να τις σούφρωσε κανένα τσογλάνι .
δηλαδη εκανες 25χλμ δουλευοντας το μπροστινο χωρις θορυβους και κραδασμους και ξαφνικα εξαφανιστηκαν και οι δυο βιδες ταυτοχρονα και κρεμασε η δαγκανα;:confused:
Κι όμως, ακριβώς έτσι έγινε.
Ξεκίνησα για τη δουλειά, διέσχισα 4 - 5 χλμ με κίνηση για να μπω Αττική Οδό, έκανα γύρω στα 20 χλμ Αττική Οδό (με ελάχιστο φρένο - παπί είναι δεξιά πήγαινα) και μόλις βγήκα, μετά από καμιά 400αριά μέτρα από την έξοδο στην κατσαρή από φορτηγά άσφαλτο άρχισε να χτυπάει μπροστά.
Στην αρχή μου φάνηκε ότι χτυπούσε η ανάρτηση, μόλις κατέβηκα και είδα, κατάλαβα τι χτύπαγε.
ρε παιδια οι βιδες δεν φευγουν ταυτοχρονα και ξαφνικα
κι αν λασκαρουν σιγα-σιγα η δαγκανα χτυπαει σε καθε φρενο
κι αν φυγει η μια με την αλλη λασκα χτυπαει πιο πολυ
εκτος αν πατας μπροστινο καθε δυο μερες
Εδώ να πω ότι δεν παρατήρησα καμία αλλαγή στο φρένο όσο λειτουργούσε.
Ούτε κάποιο θόρυβο, ούτε διαφορά στην αίσθηση στη μανέτα ούτε τίποτα που θα μπορούσε να με ψυλιάσει.
Αυτό είναι που με έχει παραξενέψει ίσως πιο πολύ απ'ολα γιατί δεν είμαι και χτεσινός οδηγός - 20 χρόνια κλείνω φέτος καθημερινής οδήγησης μηχανής, μου έχουν συμβεί και έχω δει πολλά.
Έχω την αίσθηση ότι για κάποιο λόγο λασκάρησαν - τώρα μαζί ή χωριστά θα σας γελάσω.
Μου φαίνεται τραβηγμένο να τις έβγαλε κάποιος και τις δυο το προηγούμενο βράδυ και να μην κατάλαβα τίποτα το πρωί για τόσο μεγάλη απόσταση.
τα σπειρωματα ειναι οκ ή μηπως τα ελιωσε στο σφιξιμο κανενα μαστοροπουλο;
τι παπί είναι;
Modenas Kristar.
Ευχαριστημένος είμαι γενικά, 90000χλμ χωρίς ιδιαίτερα θέματα.
τα σπειρωματα ειναι οκ ή μηπως τα ελιωσε στο σφιξιμο κανενα μαστοροπουλο;
Είναι οκ, ελέγχθηκαν όταν μπήκαν οι νέες βίδες.
thunder ace
14/06/2016, 20:09
εδω και τριαντα χρονια αλλαζω μονος μου τακακια σε οτι μηχανακι ειχα (550-750-1000 κα)Ποτε ΔΕΝ εβαλα τιποτα στα σπειρωματα.Ειμαι τυχερος ;
Δεν εχω δει ναυπηγείο να βαζει loctite σε αυτες τις βιδες......
Ποτε ομως
:bawl:
amyroukai
14/06/2016, 20:32
ούτε εγώ βάζω loctite συνήθως (αν έχω την μπλε δίπλα μου βάζω μιά σταγόνα αλλιώς δεν την αναζητώ) και σφίξιμο όσο λέει το manual με το ροπόκλειδο... Δεν είχα ποτέ θέμα.
chester24
14/06/2016, 21:01
Αφου εισαι καλα φιλε, τοτε ολα καλα!!! Αναψε μια λαμπαδα!!
ΕΙναι ευκαιρια να φωναξει τον Dalton να σου βαλει αποστατη και 300αρι δισκοφρενο.. :cry:
:bawl:
Δεν καταλαβαίνω γιατί γελάς. Δεν βάζουμε loctite σε βίδες που βγάζουμε περιοδικά.
PortisHead
15/06/2016, 09:13
Δεν καταλαβαίνω γιατί γελάς. Δεν βάζουμε loctite σε βίδες που βγάζουμε περιοδικά.
ξαναδιαβασε το quotation....κατι εχει αλλαξει :)
Προσωπικά βάζω λοκτάιτ σε βίδες που δεν θέλω με τίποτα να χάσω......
Λίγο με πειράζει πχ άν ξεσφίξει και χαθεί μιά βίδα από κάγκελα, σκάρα ή φλάς......
Και μάλλον σου ξέφυγε το ''ναυπηγείο''.................
...
Και μάλλον σου ξέφυγε το ''ναυπηγείο''.................
Ναι μάλλον...
Σε βίδες από δαγκάνες βάζω πάντα λοκτάιτ το μπλε κι αν δεν έχω το κόκκινο. Ποτέ χωρίς. Και στη Χοντρή και ο κατασκευαστής είχε βάλει. Μάνιουαλ δεν έχω δει παρά μόνο για ροπές.
BoSS_Man*
15/06/2016, 11:09
Δεν γίνεται να λάσκαραν έτσι οι βίδες, εδώ κάτι συμβαίνει! Λες ότι το παπί είναι στο γκαράζ, ίσως όταν το είχες έξω κάποιος προσπάθησε να σου φάει την ζάντα μαζί με την δισκόπλακα και να το παράτησαν στην μέση ή κάποιος έφαγε τις βίδες μόνο ή κάποιος στο έκανε επίτηδες για να φάς τα μούτρα σου. Οι βίδες δεν ξε-λασκάρουν τόσο εύκολα όσο κάποιοι πιστεύουν.
Το ότι είναι σε γκαράζ κάποιο όχημα δεν σημαίνει επίσης πάντα ότι είναι σε ασφαλές σημείο το γράφω γενικά. :)
Δεν γίνεται να λάσκαραν έτσι οι βίδες, εδώ κάτι συμβαίνει! Λες ότι το παπί είναι στο γκαράζ, ίσως όταν το είχες έξω κάποιος προσπάθησε να σου φάει την ζάντα μαζί με την δισκόπλακα και να το παράτησαν στην μέση ή κάποιος έφαγε τις βίδες μόνο ή κάποιος στο έκανε επίτηδες για να φάς τα μούτρα σου. Οι βίδες δεν ξε-λασκάρουν τόσο εύκολα όσο κάποιοι πιστεύουν.
Το ότι είναι σε γκαράζ κάποιο όχημα δεν σημαίνει επίσης πάντα ότι είναι σε ασφαλές σημείο το γράφω γενικά. :)
Στη δουλειά το μηχανάκι μένει κλειδωμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας και ναι θα μπορούσε κάποιος να το πειράξει.
Την προηγούμενη μέρα βέβαια, γύρισα από τη δουλειά (έκανα δηλαδή άλλα 25 χλμ) και το παπί κλειδώθηκε στο γκαράζ.
Στο γκαράζ αυτό έχουν πρόσβαση οι 4 οικογένειες που μένουν στο 4όροφο που κατοικώ.
Δεν είναι πολύς κόσμος και έχω άριστες σχέσεις με όλους.
Συμφωνώ ότι είναι πολύ περίεργο αυτό που συνέβη αλλά η σκόπιμη δολιοφθορά δεν μου φαίνεται πιθανή περίπτωση.
Πιο πιθανό είναι να έλειπαν από κάποιον οι βίδες (ή οτιδήποτε άλλο), απλά δεν μου κάθεται καλά το πότε έγινε η απαλλοτρίωση. :)
Παίζει και το σενάριο της ταυτόχρονης χαλάρωσης και των δυο αλλά θα συμφωνήσω ότι δύσκολα γίνεται αποδεκτό.
Ασχετο/σχετικο....
Καναδυο η και τρεις ζωες πισω, ειχα εναν γωστο με ενα κραϊσλερ 1307; κατι τετοιο.
Ο τυπος λοιπον το ειχε σκασει σε ενα πεζοδρομιο και ειχε στραβωσει την ζαντα.
Καποια νυχτα ειχαμε κανονισει μπυριτσες στην Ιπποκρατους σε ενα ροκαδικο κι ερχεται ο μαγκας γεματος υπερηφανεια και ικανοποιηση.
-Τι εγινε ρε Κλεο και εισαι σα να γαμησες;
-Μλκ, εφτιαξα την ζαντα!
-Μπραβο ρε, να μην κουναμε φραπε, οποτε παμε βολτα. Ποσο πηγε;
-Κανα 10λεπτο. Βρηκα ενα ιδιο με το δικο μου *καπου* και ειχε και καινουρια λαστιχα, Ε, αλλαξα την δικη μου με μια δικια του.
-Καλα ρε συ! Και δεν σε πηραν χαμπαρι;
-Οταν εβαζα τον τροχο πισω στο δικο του, καποιος ηρθε να παρκαρει, ε.. ειχα βαλει το ενα μπουλονι, τα αλλα στην τσεπη και την εκανα απο τον ακαλυπτο.
Και καπως ετσι, καποιος εχασε/ "ανταλλαξε" εναν τροχο του, με καποιον αγνωστο. Και 3 μπουλονια.
Ολα γινονται. Παντου.
Closer Η Blue Fox΄;
Τεξας
Nik0s_Dk
15/06/2016, 18:07
πρωτη του Μαρτη. Παρόμοια φάση πίσω ρόδα, Ξεβιδώθηκε (?????) και ΈΦΥΓΕ το παξιμάδι του πύρου της πίσω ρόδας, "ανοιξε" το ταμπούρο κοπήκαν τα σινεμπλόκ, βγήκε ο πύρος τόσο όσο ωστε να ξεκουμπώσει η ρόδα, εφυγε η αλυσίδα στη Στροφή του ΣΕΦ ερχόμενος από παραλιακή. (Διχάλα ΚΗΦΙΣΟΥ-ΣΕΦ)..
Το μοναδικό σημείο στο δρόμο από Ηλιούπολη μέχρι εκεί που χρησιμοποίησα πίσω φρένο.. Χονδα Γουέιβ το μεκανάκι! Οπως μου παν, δεν ξεβιδώνει έτσι το παξιμάδι.. Ουτε απο κραδασμούς ούτε ευκολα..
361107
Τυχερός κι εσύ, πολύ τυχερός!
Nik0s_Dk
17/06/2016, 00:19
Αστα να πάνε.. Είδα τη φωτό σου στην αρχή και λεω, ναι δεν είμαι μόνος! Ευχομαι τελευταία ναναι η στραβή ή η "στραβή" . :beer:
panagiotis1974
18/06/2016, 04:32
:priest:
για τα δυο περιστατικα που αναφερθηκαν. οι βιδες της δαγκανας και το παξιμαδι του πισω αξονα ροδας. καταρχην οι βιδες δεν ειναι 4-5 στροφες κι εσφιξε αλλα θελει πολυ βιδωμα για να σφιξει ισως για αυτο τον λογο να το εχουν προβλεψει στην περιπτωση λασκαρισματος. μου ειναι πολυ απιθανο να λασκαρανε ετσι απλα. ισως μια στο τρις πιθανοτητα.
επισης το παξιμαδι του πισω αξονα και γενικα σε αρκετες μηχανες το παξιμαδι αυτο εχει κατι σιδερακια και ειναι αυτασφαλιστο για να μην ξεβιδωνει. για τσεκαρετο μην σου εχουν βαλει απλο παξιμαδι.
τι να πω οντως πολυ περιεργο το θεμα με την δαγκανα.