PDA

View Full Version : CB 500 σε ακινησία

serakar
14/06/2016, 16:18
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω ένα CB 500 του 2000, το οποίο το πήρα και το χρησιμοποίησα μόνο σποραδικά για κάποια χρόνια (έχει νομίζω 12000 χλμ.). Δυστυχώς έχει μείνει σε ακινησία εδώ και τουλάχιστον 6-7 χρόνια, με ότι προβλήματα μπορεί να έχει προκαλέσει αυτό. Κατά καιρούς έχω ερευνήσει το κόστος για να επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση, αλλά ήταν πάντα πολύ ψηλό για να αξίζει την χρήση που της κάνω εγώ, άσε που μπορεί να ξαναέμενε ακίνητη και να πήγαιναν χαμένα.

Αξίζει να ψάξω μήπως ενδιαφέρεται κάποιος να την αγοράσει ή δεν έχει νόημα και να δω την λύση της απόσυρσης;

Ευχαριστώ

sapila racing
14/06/2016, 16:19
Καλησπέρα σε όλους,

Έχω ένα CB 500 του 2000, το οποίο το πήρα και το χρησιμοποίησα μόνο σποραδικά για κάποια χρόνια (έχει νομίζω 12000 χλμ.). Δυστυχώς έχει μείνει σε ακινησία εδώ και τουλάχιστον 6-7 χρόνια, με ότι προβλήματα μπορεί να έχει προκαλέσει αυτό. Κατά καιρούς έχω ερευνήσει το κόστος για να επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση, αλλά ήταν πάντα πολύ ψηλό για να αξίζει την χρήση που της κάνω εγώ, άσε που μπορεί να ξαναέμενε ακίνητη και να πήγαιναν χαμένα.

Αξίζει να ψάξω μήπως ενδιαφέρεται κάποιος να την αγοράσει ή δεν έχει νόημα και να δω την λύση της απόσυρσης;

Ευχαριστώ

Aυτα τα 6-7 χρόνια ήταν έξω η μοτοσυκλέτα?

serakar
14/06/2016, 16:21
Ναι, δυστυχώς ήταν έξω, σε πάρκινγκ αλλά εξωτερικό.

panavour
14/06/2016, 16:55
Βγαλε αρκετες λεπτομερεις φωτογραφιες απο κοντα και συνολικα την μηχανη να σου πουμε μιας και την ειχα για 3 χρονακια και τα 12000χλμ δεν ειναι πολλα:)

toyar
14/06/2016, 17:05
οτι δεν χρησιμοποιεις το πουλας:)
σιγουρα οπως θα εχει γινει τωρα θα παει για σκοτωμα
βασικα πρεπει να βρεθει ανθρωπος που θα την επαναφερει με προσωπικη εργασια αλλιως δεν αξιζει
ασε που κανενας μαστορας δεν θα θελησει να ασχοληθει σοβαρα
βαλε φωτο και μπορει καποιος να ενδιαφερθει (μοτερ, μπροστινο, οργανα, τεποζιτο)

theofilos888
14/06/2016, 19:32
Για βαλε καμια φωτο. Με ενδιαφερει.

george.S
14/06/2016, 19:52
φιλος ειχε το ιδιο
πριν απο 2 μηνες περιπου του εκανε πολυ μεγαλο σερβις σε ολα τα περιφερειακα(λαστιχα,μπαταριες,φρενα και παρα πολλα ακομα) εριξε ακετο χρημα και μετα απο μια εβδομαδα που το εβγαλε εσκασε το μοτερ
στραβωσε και αγορασε ενα bmw650 και σε αυτο κατεθεσε πινακιδες και θα το εδινε για ανταλακτικα
αν σας ενδιαφερει να σας φερω σε επικοινωνια

telegonos
14/06/2016, 22:28
Το CB500 του 2000 είναι μια καταπληκτική καθημερινή μοτοσυκλέτα, δεν είναι κανά hitech supersport, αλλά την δουλειά του την κάνει, και έχει τις μεσσαίες ΑΚΡΙΒΩΣ που χρειάζεσαι στην αστική κίνηση. Εννοείται το φτιάχνεις όσο μπορείς, και το πουλάς αντίστοιχα, πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν ένα CB500 του 2000.

Είχες αδειάσει καρμπς και ντεπόζιτο από βενζίνη όταν το ακινητοποίησες;

Αν όχι, αμέσως-αμέσως θέλεις ένα λύσιμο καθάρισμα καρμπυρατέρ, γιατί η βενζίνη που έμεινε μέσα θα έχει ξεραθεί το πτητικό της μέρος, αφήνοντας το μη-πτητικό , ένα πράγμα σαν παχύρευστο μέλι, να τα βουλώσει όλα.

Μπαταρία φορτισμένη, λάδια αλλαγή, και ένα λάδωμα στους θαλάμους καύσης πριν γυρίσει το μοτέρ, βοηθάνε επίσης.

Λάστιχα αν τα έβλεπε ο ήλιος θα έχουν ξεραθεί πλήρως, αλλά και να μην τα έβλεπε, πάλι καλά δεν θα είναι. Κάποια σιδερένια πράγματα επίσης θα έχουν πετάξει σκουριές, π.χ. βίδες των μαρσπιέ, κλειδαριές μπορεί να έχουν κολλήσει και να θέλουν καλό μπάνιο με WD40 για να ξεκολλήσουν... θέλει πραγματάκια και στοργή η δουλειά, όχι κάτι τραγικό αν ξέρεις τι κάνεις, όχι κάτι αυτόματο αν δεν ξέρεις.

Εξαρτάται και πόσο προστατευμένο ήταν.

Δες αυτά για αρχή που είσαι και βλέπουμε.

BTW προσοχή ποιόν διαβάζεις ΓΕΝΙΚΑ στα φόρουμ. Είτε απαισιόδοξο καταστροφολόγο, είτε υπεραισιόδοξο τσακωμένο με την πραγματικότητα. Κρίνε από μόνος σου.

devil's animal
15/06/2016, 06:34
BTW προσοχή ποιόν διαβάζεις ΓΕΝΙΚΑ στα φόρουμ. Είτε απαισιόδοξο καταστροφολόγο, είτε υπεραισιόδοξο τσακωμένο με την πραγματικότητα. Κρίνε από μόνος σου.

αυτο και οτι αλλο ειπε...+
οτι πολλοι ρεστοραδες παιρνουν σε πολυ χειροτερη κατασταση καποια μηχανακια και τα επαναφερουν...
καποιοι αλλοι δεν ασχολουνται καν με μηχανες 15ετιας και πανω...και ειδικα οταν θελουν τοσο χρημα για να τσουλησουν...

εγω θα ελεγα να δεις τιμες που παιζουν μεταχειρο αυτα, να κανεις εναν προϋπολογισμο για το ποσο θα σου παει το σερβις/ρεστορινγκ/whatever και να κρινεις με βαση το χρημα...
αν παλι ΔΕΝ θα το χρησιμοποιησεις και γενικα δεν εισαι ζεστος, το σκοτωνεις οσο οσο...
λαθη γινονται σ'αυτη την ζωη...δεν ειναι δα και τιποτα τραγικο...
:beer::beer:

doctoras
15/06/2016, 09:38
το παλικάρι απο ότι κατάλαβα θέλει είτε αν γίνεται να πουληθεί ως έχει είτε να αποσυρθεί(φαντάζομαι εννοεί όπως με τα αυτοκίνητα).
για το δεύτερο δε ξέρω εάν αποσύρονται μοτό έναντι κάποιου απολαβής

για το πρώτο σίγουρα μπορείς να το πουλήσεις πιάστο όπως είναι πλύνε το καλά με πιεστικό και μετά σήκωσε φωτό είτε εδώ στα φόρουμ είτε στο car.gr με αναλυτική κατάσταση και ιστορικού της μοτό και θα φύγει σε κάποιο νούμερο που θα συμφωνήσετε με τον υποψήφιο αγοραστή

GFawkes
15/06/2016, 12:59
βαλε μια φωτο

και θα σου πουμε ολοι ενα γενικο μπουσουλα τι και πως

serakar
15/06/2016, 13:07
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις και την βοήθεια, όλα τα παραπάνω είναι πολύ χρήσιμα.

Θα προσπαθήσω το συντομότερο να βάλω φωτογραφίες για να μπορέσετε να βγάλετε καλύτερο συμπέρασμα.