View Full Version : χανει λαδι το μηχανακι (modenas xcite)
Σπυρος 1991
15/06/2016, 10:57
Γεια σε ολους!
Ειμαι νεος στο φορουμ με αφορμη ενα προβληματακι που εχω στο μηχανακι μου σκεφτηκα να ρωτησω την γνωμη σας!
Λοιπον εχω ενα modenas xcite 135 το εχω 4 μηνες μεταχειρισμενο και εχει 20.000 χιλιομετρα.(αυτα πληροφοριακα). Παρατηρησα πριν κανα μηνα οτι τρεχει λαδι απο το μοτερ χωρις να ξερω γιατι και γενικα ειναι ασχετος με αυτα,δεν εχω ιδεα! Εκει που ειναι η βιδα τρεχει λαδι. Εχω βγαλει και μια φωτογραφια να σας δειξω μηπως σας βοηθησω!
Ευχαριστω εκ των πρωτερων,
λυσιμο καπακιου, καλό καθάρισμα της περιοχής με σπρευ φρενων, νεα φλάντζα, δέσιμο, τελος.
αν έχει κλωτσήσει η βίδα και δεν σφίγγει έχει αλλη διαδικασία.
Σπυρος 1991
15/06/2016, 11:09
Το πηγα σε εναν μαστορα και ειπε οτι εχει ψιλοραγισει το καπακι και θελει αυτο αλλαγη! Αλλα εγω φοβαμαι μην ειναι κατι χειροτερο! Ωστοσο λειτουργει απροβληματιστα! Το θεμα ειναι ποσο θα μου στοιχισει να το φτιαξω? Και επειδη ειμαι ασχετος μην μου πουν οτι εχει κατι που θελει λεφτα πολλα ενω ειναι κατι απλο!
lykourgi
15/06/2016, 11:45
Αν το καπάκι έχει ραγίσει, θα πρέπει να φαίνεται το ράγισμα. Σου το έδειξε;
Σε αυτή την περίπτωση τηλεφωνείς στην αντιπροσωπεία και μαθαίνεις τιμή για νέο καπάκι και τη φλάντζα του.
Εναλλακτικά, πιθανόν κάποιος συγκολλητής να μπορέσει να κολλήσει το ράγισμα.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, να παρακολουθείς ΣΥΧΝΑ τη στάθμη του λαδιού σου, μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις.
Σπυρος 1991
15/06/2016, 12:05
Μου εδειξε την στιγμη που εσφιγγε την βιδα το πλαστικο σε εκεινο το σημειο ανοιγε. Αλλα δεν ξερω. Στη χειροτερη τι μπορει να ναι?
lykourgi
15/06/2016, 12:07
Πλαστικό είναι το καπάκι;
Σπυρος 1991
15/06/2016, 12:15
Ε ναι
Εχει παρει το πασο στη νπανω βιδα μαλλον.
καθαρισε οπως λεει ο Ντουκ την περιοχη με σπρει φρενων αφου ΒΓΑΛΕΙΣ το καπακι
και βαλε λιγο φλατζοκολλα...
δεν αξιζει τον κοπο κατι αλλο
Σπυρος 1991
15/06/2016, 12:38
Να μην αγορασω καινουργιο καπακι?
Γιατι δεν αγοραζεις καινουργιο μηχανακι
ισως ερθει φθηνοτερα...
ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟ ΛΕΜΕ
Σπυρος 1991
15/06/2016, 12:44
Μπα 4 μηνες το χω
Σπυρος 1991
15/06/2016, 12:45
Τι ειναι το πασο?
Τι ειναι το πασο?
εκει που βιδωνει η βιδα
Καλυτερα πηγαινε σε μαστορα....
Σπυρος 1991
15/06/2016, 12:53
Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις
δεν μπορώ να φανταστώ ότι το καπάκι ακόμα και σε κινέζικο παπί είναι πλαστικό. Πρόσεξε μιλάω για αυτό το χρυσαφένιο καπάκι και όχι για τις 2 πλαστικές βίδες τις μαύρες. Τελικά είναι όντως πλαστικό και όντως έχει ραγίσει???
Σπυρος 1991
15/06/2016, 23:46
Κι ομως ειναι πλαστικο
αμα ειναι πλαστικο, ακυρο αυτο που είπα για το λύσιμο και άλλη φλάντζα.
βαλε νεο πλαστικο καπάκι.
μαλλον καποιος δεν καταλαβε οτι είναι πλαστικό, το παρασφιξε και το εσπασε.
πλαστικο το καπακι του βολαν? μηπως λετε για το καπακι του γραναζιου γιατι αυτο ειναι πλαστικο σε ολα τα μοτο.
αν δεν εχει ραγισμα-σπασιμο το καπακι τοτε πιθανων να εχει χαλασει η φλατζα. δες απο που χανει για αρχη. λυσε καπακι και τσεκαρε τη φλατζα σε εκεινο το σημειο, αν ειναι φθαρμενη τοτε αυτη φταιει. αλλαξε μονο τη φλατζα και βλεπεις για το καπακι (δε χαλαει το καπακι ευκολα, αλλα μονο πεσιμο κτλ).
Σπυρος 1991
16/06/2016, 22:43
Κοιτα χανει λαδι στο χρυσο πλαστικο καπακι! Εκει ειναι το μοτερ φανταζομαι! Εχει ραγισει σε ενα σημειο αλλα δεν ξερω αν φταιει αυτο και φενεται ελαχιστα! Χανει απο τη βιδα λαδι οπως φενεται
Κοιτα χανει λαδι στο χρυσο πλαστικο καπακι! Εκει ειναι το μοτερ φανταζομαι! Εχει ραγισει σε ενα σημειο αλλα δεν ξερω αν φταιει αυτο και φενεται ελαχιστα! Χανει απο τη βιδα λαδι οπως φενεται
Συγνώμη ρε φίλε αλλά εξακολουθώ να θεωρώ ότι είναι σχεδόν αδύνατον να είναι πλαστικό το καπάκι του πηνιοφόρου. Εκεί μέσα κυκλοφορεί λάδι σε θερμοκρασίες λειτουργίας κινητήρα. Δλδ πόσο ανώμαλος να είναι ο τσάιναμαν να βάλει πλαστικό καπάκι?? Είναι λογικό να χαλάσει εύκολα και από θερμοκρασίες αλλά και από καμιά χαζοπτώση. Τι να πω...
γενικα αυτη η εταιρεια εχει λογικες τιμες σε ανταλλακτικα,πριν κανεις οτιδηποτε μαθε τιμη για καινουργιο