View Full Version : Παρίσι:Απαγόρευση κυκλοφορίας μοτοσυκλετών κατασκευασμένων πριν από το 1999
lleonidas
15/06/2016, 17:49
Από την 1η Ιουλίου 2016 απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των μοτοσυκλετών που κατασκευάστηκαν πριν το 1999 σε ολόκληρη την μητροπολιτική περιοχή του Παρισιού. Το μέτρο δεν ισχύει για τα Σαββατοκύριακα, ενώ το πρόστιμο έχει οριστεί στα 35 Ευρώ για το πρώτο διάστημα, καθώς αργότερα θα αυξηθεί.
Η επιβολή αυτού του μέτρου δεν έρχεται ξαφνικά και απότομα, καθώς ακολουθεί παλιότερη οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης, σχετικά με την σταδιακή απομάκρυνση από τις πόλεις, όλων των οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας. Το καινούριο είναι ότι ειδικά για τις μοτοσυκλέτες, αποφασίστηκε καθολική απαγόρευση με βάση την χρονολογία και όχι στοχευμένη αναλόγως των ρύπων, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα οχήματα.
Το αυστηρότερο μέτρο συγκεκριμένα για τις μοτοσυκλέτες, αποφασίστηκε σε συνεργασία του δήμου Παρισιού με το υπουργείο περιβάλλοντος και την γραμματεία μεταφορών. Θα μας άφηνε αδιάφορους η γαλλική νομοθεσία, αν δεν ήταν τόσο άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον της μοτοσυκλέτας σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα. Μπορεί να έχουμε ιστορικό καθυστέρησης στην εναρμόνιση των κοινοτικών οδηγιών, ωστόσο στο τέλος ακολουθούμε πιστά τους κανόνες.
Ήδη έχει ψηφιστεί και καθιερωθεί αυστηρότερο μέτρο και για την Αγγλία, που ωστόσο θα εφαρμοστεί από το 2020. Οποιοδήποτε όχημα έχει κατασκευαστεί πριν το 2007, θα απαγορεύεται να κυκλοφορήσει στο Λονδίνο.
Από την άλλη υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον στους παραπάνω περιορισμούς. Ενώ υπάρχει ειδική μέριμνα για τις κλασσικές μοτοσυκλέτες, από το μέτρο εξαιρούνται τελείως όλες όσες έχουν κατασκευαστεί πριν το 1973, την χρονιά δηλαδή που εισήχθησαν οι αντιρυπαντικοί κανονισμοί. Φανταστείτε λοιπόν κάποια κακο-συντηρημένη δίχρονη με ηλικία μεγαλύτερη των σαράντα ετών, να βάζει μπροστά στον κρύο χειμώνα που επικρατεί εκεί και ο αναβάτης της να ξεκινά πηγαίνοντας σημειωτόν…
Το πραγματικά θετικό βέβαια για όλους τους λάτρεις των παλιότερων μοτοσυκλετών, είναι ότι σύμφωνα με τα υπουργεία περιβάλλοντος της Γαλλίας και της Αγγλίας, η διεύρυνση του μέτρου σε εθνικό επίπεδο, θα καθυστερήσει ιδιαίτερα να πραγματοποιηθεί…
Πηγή (http://www.motomag.gr/news/reportaz/aystiro-paradeigma-apo-parisi-apagoreysi-motosykleton-me-kataskeyi-prin-apo-1999)
:eek:
theofilos888
15/06/2016, 17:55
Να δουλεψει η αγορα και να ξεζουμισουμε τους πολιτες-πελατες. Κ ολα αυτα κατω απο το μανδυα της οικολογιας. Μονο μη τοπαρουν χαμπαρι οι δικοι μας, γιατι βλεπω στην πενταετια να μας βαζουν να τα πεταμε, για να παρουμε καινουρια.
lleonidas
15/06/2016, 18:00
Μου προξενεί εντύπωση αυτό το ''ειδικά για τις μοτοσυκλέτες, αποφασίστηκε καθολική απαγόρευση με βάση την χρονολογία και όχι στοχευμένη αναλόγως των ρύπων, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα οχήματα''.Μια μοτοσυκλέτα του 1999 είναι τόσο παλιά ή ρυπαίνει τόσο πολύ;;Δεν ξέρω πόσο γερασμένος είναι ο μοτο-στόλος του Παρισιού αλλά θα έπρεπε ίσως να πάει λίγο πιο πίσω το έτος.Φαντάζομαι πως θα υπάρχουν πολλά δίτροχα κατασκευασμένα μετά το 1999 τα οποία θα ρυπαίνουν εξίσου ή και περισσότερο λόγω κακής συντήρησης.
Cpt. Haddock
15/06/2016, 18:25
Θα ισχυσει αναλογο και για τα αυτοκινητα παλιότερα του 1997 για το κέντρο του Παρισιού.
Οπως ερχεται και το ΚΤΕΟ για μηχανες (δεν υπηρχε ως τώρα)
Ε ρε και να γινόταν κάτι τέτοιο σε καμιά Κούβα τι θα γινόταν....
thunder ace
15/06/2016, 19:02
Νταξ ,με περνει να παω ενα Παρισι.Οριακα βεβαια μιας και το thunder ειναι 99αρι.Για μια ακομα φορα την σκαπουλαρε.
μην ανεβαζετε τετοιες ειδησεις μπορει ο συριζα να παρακολουθει το φορουμ :lol:
κι ετσι θα μπορουμε να βρουμε παλιες μοτοσυκλετες σε "καλες" τιμες να κανουμε συλογγη :D
κι ετσι θα μπορουμε να βρουμε παλιες μοτοσυκλετες σε "καλες" τιμες να κανουμε συλογγη :D
Μια VMAX του 1984 παρακαλω! :beer: :a08:
Ευκαιρία να μείνουν στην ησυχία τους κάποια μηχανάκια χωρίς να τα σκαλιζουν. Στο χρονοντούλαπο λοιπόν.
I-want-a-moto
15/06/2016, 23:21
Το θέμα είναι δυστυχώς αρκετά σοβαρό.Ήδη με τα euro 1,2,3,4... έχουν αφανίσει τα μηχανάκια με μικρό κυβισμό (παπιά και σκούτερ εξαιρούνται) ή τα έχουν κάνει εντελώς ασθενικά καθώς οι κατασκευαστές ρίχνουν τους ίππους για να μειώσουν τους ρύπους. Επιπλέον οι τεχνολογίες που προσφέρουν δύναμη και οικολογία (πολυκύλινδρα μοτέρ, ηλεκτρονικοί ψεκασμοί,υδρόψυξη...) ανεβάζουν δραματικά το κόστος στις μικρές κατηγορίες. Ταυτόχρονα κάνουν τεχνολογίες όπως το ΑΒS υποχρεωτικές σε όλα τα μηχανάκια άνω των 125cc κάτι που επίσης ανεβάζει το κόστος αισθητά στις μικρές πάλι κατηγορίες. Και επειδή τα μέτρα αυτά κάνουν την αγορά ενός ''σύγχρονου'' μικρού ασύμφορη πολλοί κρατάνε τα παλιά τους μηχανάκια ή αγοράζουν παλιά μεταχειρισμένα. Ακόμα και στη Ελλάδα οι μισοί ψάχνουν για μηχανάκια πρό 2000. Έτσι δημιουργείται ένα τεράστιο κενό μεταξύ των παπιών και της πλέων μικρομεσαίας κατηγορίας των 650cc με σχεδόν αποκλειστικά σκούτερ να το καλύπτουν. Ενδεικτικά σκεφτείτε πόσα μικρά ον/οφ μπορούσες να αγοράσεις το 90 (XR,XT,TTR,DR...) και πόσα τώρα. Τα μόνα μικρά μηχανάκια που μπαίνουν σε παραγωγή είναι ή wannabe ss ή wannabe motocross τα οποία όμως δεν είναι κατάλληλα για άνετη καθημερινή χρήση. Και επειδή τα ξέρουν και τα έχουν καταλάβει όλα αυτά βάζουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο με την ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ παρακαλώ των παλαιότερων μοτοσυκλετών από τις πόλεις και σύντομα από παντού. Και επειδή δεν φτάνει μόνο να πουλάμε αλλά να πουλάμε σε όλες τις κατηγορίες έχουν κάνει και 500 βαθμίδες στο δίπλωμα (Α,Α1,Α2...Α500). Με λίγα λόγια μας αναγκάζουν να πληρώνουμε 6.000 ευρώ για 10 άλογα και σε 5 χρόνια να το πετάμε και να σκάμε 10.000 ευρώ για 20 και πάει λέγοντας. Και ερωτώμαι εγώ τώρα αν ήδη εξαιτίας τις άθλιας οικονομίας δυσκολευόμαστε να ανταπεξέλθουμε στα euro σε λίγα χρόνια που θα μας πουν να σουτάρουμε κάθε μηχανάκι προ του 1999 (ενδεικτικά GLX,ASTREA...) τι θα κάνουμε? Γιατί να έχουμε οικονομία Ινδονησίας και να πληρώνουμε ευρωπαϊκά μηχανάκια? Έτσι οι δύο ρόδες θα γίνουν ακριβό προνόμιο για λίγους!!
Δεινόσαυρος
15/06/2016, 23:44
Στον αγύριστο να πάνε οι Γάλλοι κλαρινογαμπροι (και φυσικα οι συμπορεύοντές τους Ευρωπαίοι, Ελλήνων μη εξαιρουμένων)
Αν ταξίδευα πολύ Παρίσι, ήδη θα έψαχνα για GT750 (του 72) :p :evil:
Ε, ρε και να έχουμε κανα αστείο στις 24! :lol:
Δεν περιμένω πολλά, αλλά αν θές κάνε Παναγίτσα μου το θαύμα σου!!!... :priest:
παντως οι αυστηροτερες προδιαγραφες σε ρυπους και συστηματα ασφαλειας δεν κανουν τα μηχανακια ακριβοτερα αλλα φθηνοτερα λογω ανταγωνισμου
οι νεες τεχνολογιες γινονται φθηνοτερες οσο εξαπλωνονται
π.χ το xt του 2002 με τεχνολογια του 80 ειχε τα ιδια λεφτα με το σημερινο με υδροψυξη και ψεκασμο
sapila racing
16/06/2016, 09:05
Καθόλου καλή αυτή η εξέλιξη, ετσι κι ερθει αυτο κι εδω θα τα παρω κρανίο. :mad:
Δηλαδή εγω που έχω το μηχανακι του 1982 ας πούμε στο γκαραζ και το γκαραζ ειναι στο κεντρο της Αθήνας, θα το βγάζω να παω βόλτα μόνο Σ/Κ? :confused:
AristidisZ
16/06/2016, 09:14
Καθόλου καλή αυτή η εξέλιξη, ετσι κι ερθει αυτο κι εδω θα τα παρω κρανίο. :mad:
Δηλαδή εγω που έχω το μηχανακι του 1982 ας πούμε στο γκαραζ και το γκαραζ ειναι στο κεντρο της Αθήνας, θα το βγάζω να παω βόλτα μόνο Σ/Κ? :confused:
Πράγματι απαράδεκτο...
Ειδικά όταν μιλάμε για δίκυκλα
Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από αυτοκίνητα και ανάλογα να έπρατταν στη συνέχεια...
Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από αυτοκίνητα και ανάλογα να έπρατταν στη συνέχεια...
Είσαι σίγουρος οτι δεν ισχύει ήδη στα αυτοκίνητα? Οχι με καθολική απαγόρευση σύμφωνα με το έτος κατασκευής αλλά με τη κατηγορία ρύπων?
Δηλαδή έχει δακτύλιο η Αθήνα και δεν έχει το Παρίσι?
AristidisZ
16/06/2016, 09:35
Είσαι σίγουρος οτι δεν ισχύει ήδη στα αυτοκίνητα? Οχι με καθολική απαγόρευση σύμφωνα με το έτος κατασκευής αλλά με τη κατηγορία ρύπων?
Δηλαδή έχει δακτύλιο η Αθήνα και δεν έχει το Παρίσι?
O Ηλίας έγραψε ότι θα ισχύσει και για αυτοκίνητα προ του 97 (δηλαδή ακόμη πιο παλιά)
Ο δακτύλιος της Αθήνας προφανώς και είναι εντελώς αναχρονιστικός
O Ηλίας έγραψε ότι θα ισχύσει και για αυτοκίνητα προ του 97 (δηλαδή ακόμη πιο παλιά)
Τώρα το είδα :uplate:
Πάλι καλά που δίνουν 2 χρόνια αβάντζο στις μηχανές δηλαδη :lol:
amyroukai
16/06/2016, 09:41
νομίζω και το παρίσι και το λονδίνο έχουν δακτύλιο και μάλιστα κάποτε είχα δει ότι στο λονδίνο είχαν; σκέφτονταν; να βάλουν διόδια στο κέντρο, με μπάρες και τα σέα.
νομίζω και το παρίσι και το λονδίνο έχουν δακτύλιο και μάλιστα κάποτε είχα δει ότι στο λονδίνο είχαν; σκέφτονταν; να βάλουν διόδια στο κέντρο, με μπάρες και τα σέα.
Στο Λονδίνο ισχύουν τα διόδια εδώ και μια 8ετία με τρελό τίμημα 361120 (για τα μηχανάκια δε ξέρω τι ισχύει).
νομίζω και το παρίσι και το λονδίνο έχουν δακτύλιο και μάλιστα κάποτε είχα δει ότι στο λονδίνο είχαν; σκέφτονταν; να βάλουν διόδια στο κέντρο, με μπάρες και τα σέα.
Εκει έχουν διόδια (Congestion Charges (https://tfl.gov.uk/modes/driving/congestion-charge) τα ονομάζουνε) και έχει και τις εξαιρέσεις/εκπτώσεις για πολύ καθαρά οχήματα, μοτοσακά, τρίκυκλα, ανάπηρους, κατοίκους κτλ
Καθόλου καλή αυτή η εξέλιξη, ετσι κι ερθει αυτο κι εδω θα τα παρω κρανίο. :mad:
Δηλαδή εγω που έχω το μηχανακι του 1982 ας πούμε στο γκαραζ και το γκαραζ ειναι στο κεντρο της Αθήνας, θα το βγάζω να παω βόλτα μόνο Σ/Κ? :confused:
Eνώ τώρα το βγάζεις κάθε μέρα; :confused:
Cpt. Haddock
16/06/2016, 09:54
νομίζω και το παρίσι και το λονδίνο έχουν δακτύλιο και μάλιστα κάποτε είχα δει ότι στο λονδίνο είχαν; σκέφτονταν; να βάλουν διόδια στο κέντρο, με μπάρες και τα σέα.
To Λονδινο εχει δακτυλιο με διοδια (ηλεκτρονικα - σε σκαναρει), το Παρισι οχι. Απλα εχουν κατα καιρους επιβληθει μονα-ζυγα λογω ρυπανσης (καλοκαιρια με καυσωνα κλπ)
sapila racing
16/06/2016, 09:58
Eνώ τώρα το βγάζεις κάθε μέρα; :confused:
Αλλο τι κάνω κι αλλο τι μπορώ να κάνω!
Κοιτα στην ουσία το ρεζέρβα μηχανακι μου στο οποίο έχω και πινακίδα και τελη κυκλοφορίας, ασφάλεια, ΚΤΕΟ κλπ ειναι του 1975.
LogOutGoRide
16/06/2016, 10:17
Δεν ξέρω αν αυτά που ισχύουν ή θα ισχύσουν στην Γαλλία επηρεάσουν και εμάς.
Στο όριο των 100 ίππων, δεν μας επηρέασαν, όπως και στην κίνηση diesel που θυμάμαι πριν 11 χρόνια ήδη κυκλοφορούσαν στο κέντρο του Παρισιού.
Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Οι δικοί μας δεν έχουν πρόβλημα να πουλήσουν και την μάνα τους, στα μηχανάκια θα κολλήσουν;
sapila racing
16/06/2016, 10:55
Τώρα διαβαζω οτι το μέτρο που έχει αποφασιστεί απο τον Δήμο του Παρισιού αφορά τις μοτο που είναι κατασκευασμένες πριν την 1η Ιουνίου 2000....
http://www.parisdepeches.fr/2-Societe/128-75_Paris/10915-Autos_motos_anciennes_derniers_kilometres.html
Επίσης το πλάνο του Δήμου είναι οτι σταδιακά θα απαγορεύονται οχήματα ακόμα μικρότερης ηλικίας.
πχ το 2020 ( η και ακόμα νωρίτερα) στο Παρίσι θα απαγορεύεται να κυκλοφορύν καθημερινα (μεταξυ 8 το πρωι και 8 τα βραδυ) μότοσυκλέτες κατασκευής πριν το 2015.
Δηλαδή πανω απο 5 ετών θα απαγορεύονται. :rolleyes:
Από εδω:
http://www.motoservices.com/dossiers-moto/Paris-le-plan-anti-pollution-en-details-et-en-questions-janvier-2015.htm
lleonidas
16/06/2016, 11:14
Τώρα το είδα :uplate:
Πάλι καλά που δίνουν 2 χρόνια αβάντζο στις μηχανές δηλαδη :lol:
Ναι,υπάρχει πρόσφατο δημοσίευμα (http://www.autoblog.gr/2016/06/01/to-parisi-apagoreyei-ta-aytokinhta-prin-toy-1997-apo-to-kentro-toy/) περί απαγόρευσης και στα αυτοκίνητα.
Cpt. Haddock
16/06/2016, 11:16
Μαλακιες της Ινταλγκο (της δημαρχου), σπασμωδικες κινησεις για τη ρυπανση και το κυκλοφοριακο.
Ετσι κι αλλιως το Παρισι εχει προβλημα χωρων και δομων για τον κοσμο που κινειται. Ειναι συνεχως σε μποτιλιαρισμα. Τις ωρες δε, αιχμης, περιφερειακοι κλπ ειναι για να κλαις.
Παντως, για τις μοτο ισχυει το 1/6/1999, το 2000 πρέπει να ειναι λαθος.
sapila racing
16/06/2016, 11:21
Μαλακιες της Ινταλγκο (της δημαρχου), σπασμωδικες κινησεις για τη ρυπανση και το κυκλοφοριακο.
Ετσι κι αλλιως το Παρισι εχει προβλημα χωρων και δομων για τον κοσμο που κινειται. Ειναι συνεχως σε μποτιλιαρισμα. Τις ωρες δε, αιχμης, περιφερειακοι κλπ ειναι για να κλαις.
Παντως, για τις μοτο ισχυει το 1/6/1999, το 2000 πρέπει να ειναι λαθος.
Εγώ παντού βλέπω το όριο να είναι 31 Μαίου 2000.
http://www.france-cotation.fr/images/articles/france-cotation_zapa.jpg
http://media.motoservices.com/media/cache/paragraph_picture/media/paragraph//classification-vehicules-3-mai-2012.png
Μαλακιες της Ινταλγκο (της δημαρχου), σπασμωδικες κινησεις για τη ρυπανση και το κυκλοφοριακο.
Ετσι κι αλλιως το Παρισι εχει προβλημα χωρων και δομων για τον κοσμο που κινειται. Ειναι συνεχως σε μποτιλιαρισμα. Τις ωρες δε, αιχμης, περιφερειακοι κλπ ειναι για να κλαις.
Παντως, για τις μοτο ισχυει το 1/6/1999, το 2000 πρέπει να ειναι λαθος.
Εγώ παντού βλέπω το όριο να είναι 31 Μαίου 2000.
http://www.france-cotation.fr/images/articles/france-cotation_zapa.jpg
http://media.motoservices.com/media/cache/paragraph_picture/media/paragraph//classification-vehicules-3-mai-2012.png
Έχετε κάτι άγχη ρε σείς...
Πάμε το απόγευμα στην Μονμάρτη για μπυρίτσα;
Cpt. Haddock
16/06/2016, 11:40
Εγώ παντού βλέπω το όριο να είναι 31 Μαίου 2000.
http://www.france-cotation.fr/images/articles/france-cotation_zapa.jpg
http://media.motoservices.com/media/cache/paragraph_picture/media/paragraph//classification-vehicules-3-mai-2012.png
Αυτο ειναι το κλασιφικασιον (!) ανα αστερι με βαση το ετος κατασκευης (αν διαβαζω σωστα). Η απαγορευση αφορα μοτο πριν το 2000 ("anterieur de 2000" )
Οριακα ειμαι ο ατιμος (31/8/2000 :lol: )
Οχι οτι ειχα πρεμουρα να παρω τη μοτο στο Παρισι
Έχετε κάτι άγχη ρε σείς...
Πάμε το απόγευμα στην Μονμάρτη για μπυρίτσα;
Ναι, αλλα οχι πανω, κοντα στην εκκλησια (τι εκει τι στην Πλακα, το ίδιο ειναι, αντι για τσολιαδακια εχει πυργους του άιφελ :lol: )
Δεινόσαυρος
16/06/2016, 17:34
Είναι θέμα αρχών. Ακόμα κι ένα παλιό μηχανάκι βοηθάει στη αποσυμφόρηση, και δεν θάπρεπε ο κάθε πυροβολημένος δήμαρχος να το εκμεταλλεύεται για να το παίζει «πράσινος» και να κρύβεται πίσω από αυτό τέτοιου είδους bulllying για μύρια-δυο άλλα αληθινά προβλήματα.
Εδώ κατάντησε ολόκληρη αυτοκινητοβιομηχανία να είναι κατασκευή ηλεκτρονικών ζαβολιών για να κοροιδεύουν/προσπερνάν τους ελέγχους. Και τι σόι έλεγχοι ήταν αυτοί, όταν κανένας κατασκευαστής δεν μπορούσε να ανταποκριθεί;
Πράσινη αρρώστια. Τέρμα. Κατά τα άλλα ας τα βάλουμε με τα μηχανάκια.
Γιατί είναι πολύ πιο «πράσινο» να αναγκάζεις υπερκαταναλωτισμό, βεβαίως, βεβαίως. Δεν έχει καθόλου περιβαλλοντολογικό κόστος η κατασκευή νέας μηχανής. Και ποιος τάχει τα παλιά μηχανάκια στην τελική; Ο χρηματιστής; Ο Ευρωκράτης; Ή ο Πιέρ που κοιτάει να κάνει τη δουλειά του. Σαμπώς δεν θάθελε πιο οικονομικό μηχανάκι, αν κινείται όλη μέρα κέντρο; Αλλά ας το πάρει όποτε αποφασίσει ο ίδιος, όχι με καταναγκαστικό φιρμάνι.
===
Πέραν αυτού (και είναι κι αυτό αστείο με τον τρόπο του) νομίζω οτι επιτρέπονται «κλασσικές» μοτοσυκλέτες. Προ του '86 στο Παρίσι, αλλά πρέπει να είναι δηλωμένη. Βασικά οτιδήποτε >30 χρονών. Και προ του '73 Λονδίνο. Δεν είμαι 100% σίγουρος γι αυτά, αν κάποιος άλλος ξέρει τίποτα παραπάνω ας πει.
Ουσιαστικά μιλάμε για πόλεμο στα μηχανάκια 90s (και early 20s Λονδινο), άντε και λίγο στα σπανιότερα 80s.
Οπότε, λογικά ΟΚ το SR500 και το R75 του sapila racing στους Παρισίους, αλλά μόνο το R26 στο Λονδινο.
sapila racing
16/06/2016, 18:37
===
Πέραν αυτού (και είναι κι αυτό αστείο με τον τρόπο του) νομίζω οτι επιτρέπονται «κλασσικές» μοτοσυκλέτες. Προ του '86 στο Παρίσι, αλλά πρέπει να είναι δηλωμένη. Βασικά οτιδήποτε >30 χρονών. Και προ του '73 Λονδίνο. Δεν είμαι 100% σίγουρος γι αυτά, αν κάποιος άλλος ξέρει τίποτα παραπάνω ας πει.
Ουσιαστικά μιλάμε για πόλεμο στα μηχανάκια 90s (και early 20s Λονδινο), άντε και λίγο στα σπανιότερα 80s.
Οπότε, λογικά ΟΚ το SR500 και το R75 του sapila racing στους Παρισίους, αλλά μόνο το R26 στο Λονδινο.
Σύμφωνα με αυτό
'D’ailleurs, pour l’instant aucune distinction n’est faite pour les 2RM, qui sont tous dans le même sac : cycles 2-temps ou anciennes assurées collection, c’est pareil que la dernière hypersport…'
απο εδω
http://www.motoservices.com/dossiers-moto/Paris-le-plan-anti-pollution-en-details-et-en-questions-janvier-2015.htm
είναι όλα στην ίδια μοίρα, 2χρονα, κλασσικά, και κανονικά.
Κατα τα άλλα καλά τα λες και συμφωνώ μαζί σου φυσικά. Το τι ενέργεια χρειάζεται για την κατασκευη νέας μοτο δεν το υπολογίζει κανένας, πρέπει να δουλέψει το γρανάζι της βιομηχανίας...
εγω ηθελα να ηξερα, μα τοσο πολυ επιβαρυνει την ατμοσφαιρα το μηχανακι; :confused:
spam on
προς αθηναιους. διαθετω παρκιν στα περιξ της αθηνας για να βολταρετε ανετα χωρις κινδυνο προστιμων. δεχομεθα μονο παλια μηχανακια :D
spam off
:beer:
Αλλο τι κάνω κι αλλο τι μπορώ να κάνω!.....
Δεν νομίζω να το λαμβάνει κανείς αυτό υπ' όψιν του........
Σου τραβάν ένα νόμο, μια ''ρύθμιση'' και στα παπάκια τους..........
astroman76
17/06/2016, 00:29
οκ λιγο μακρια απο το παρισι και παιζει να ψωνησω μιντ 90ς να περιμενω μπας και βρω κοψοχρονιας 99ρια στο Παρισι??
Pan (dvs)
17/06/2016, 07:22
Πράγματι απαράδεκτο...
Ειδικά όταν μιλάμε για δίκυκλα
Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από αυτοκίνητα και ανάλογα να έπρατταν στη συνέχεια...
Μαλλον δεν εχεις δει βεσπακι με αιθαλομιχλη να το ακολουθει.
Powered by vBulletin® Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.