View Full Version : Την γνώμη σας...
Stefanos73
23/06/2016, 10:08
Και σαν να μην έφταναν αυτά που ζούμε καθημερινά στους δρόμους, ειδικά στην επαρχία, έπεσε και η φοβερή ιδέα. http://www.tanea.gr/news/politics/article/5368993/kammenos-diplwma-sta-17-efoson-yparxei-enhlikos-synodhgos-sto-aytokinhto/
Το να αλλάξει ο τρόπος εκπαίδευσης, το να ξεκινήσει η προετοιμασία των μελλοντικών οδηγών από την πρώιμη ηλικία, το να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία σε θέματα οδικής συμπεριφοράς (συμμόρφωση σύμφωνα με τον ΚΟΚ, σωστή συντήρηση των οχημάτων), κλπ. τίποτα. Βουρ στον πατσά! Δίπλωμα στα 17 με την επίβλεψη ενός ενήλικα. Του ίδιου, πιθανά, που έχει σαν πρότυπο ο 17χρονος και σφάζει κόκκινα, παραβιάζει διπλές γραμμές και STOP, βρίζει και τσαμπουκαλεύεται με κάθε ευκαιρία, παρκάρει όπου γουστάρει... Ε ρε και να σφίξουν οι ζέστες! Ή μάλλον έσφιξαν.
Καλά , δεν είναι και τίποτα πρωτοποριακό .
Στην Αμερική πχ ισχύει εδώ και χρόνια και νομίζω από τα 16.
Επι της ουσίας , δεν ξέρω τι θα βοηθήσει να οδηγεί κάποιος ένα χρόνο νωρίτερα από τα 18 , αλλά δεν είναι και κακό.
Stefanos73
23/06/2016, 10:16
Απλά εννοώ ότι αν είναι να κάνουμε κάτι πρωτοποριακό ας βελτιώσουμε την ουσία και την ποιότητα και όχι να βγάλουμε ένα χρόνο νωρίτερα στους δρόμους οδηγούς με ελλειπή εκπαίδευση που θα τους επιτηρούν για λόγους νομιμοποίησης ενήλικες με ποιος ξέρει ποια προσόντα.
Το διάβασα εχθές και οι σκέψεις μου ήταν ακριβώς οι ίδιες με τις δικές σου.
Δίπλωμα στα 17 με την επίβλεψη ενός ενήλικα. Του ίδιου, πιθανά, που έχει σαν πρότυπο ο 17χρονος και σφάζει κόκκινα, παραβιάζει διπλές γραμμές και STOP, βρίζει και τσαμπουκαλεύεται με κάθε ευκαιρία, παρκάρει όπου γουστάρει
amyroukai
23/06/2016, 10:29
Τι στοίχημα ότι θα παίξουν θρεντς "πήρα το αυτοκίνητο μόνος μου και με πιάσανε, αλλά μέχρι να γίνει δικαστήριο θα έχω το κανονικό και όλα καλά, θα μου την σβήσουν".
Stefanos73
23/06/2016, 10:30
Το διάβασα εχθές και οι σκέψεις μου ήταν ακριβώς οι ίδιες με τις δικές σου.
Άρα δεν είμαι εξωγήινος.
sergiosm
23/06/2016, 10:31
Και σαν να μην έφταναν αυτά που ζούμε καθημερινά στους δρόμους, ειδικά στην επαρχία, έπεσε και η φοβερή ιδέα. http://www.tanea.gr/news/politics/article/5368993/kammenos-diplwma-sta-17-efoson-yparxei-enhlikos-synodhgos-sto-aytokinhto/
Το να αλλάξει ο τρόπος εκπαίδευσης, το να ξεκινήσει η προετοιμασία των μελλοντικών οδηγών από την πρώιμη ηλικία, το να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία σε θέματα οδικής συμπεριφοράς (συμμόρφωση σύμφωνα με τον ΚΟΚ, σωστή συντήρηση των οχημάτων), κλπ. τίποτα. Βουρ στον πατσά! Δίπλωμα στα 17 με την επίβλεψη ενός ενήλικα. Του ίδιου, πιθανά, που έχει σαν πρότυπο ο 17χρονος και σφάζει κόκκινα, παραβιάζει διπλές γραμμές και STOP, βρίζει και τσαμπουκαλεύεται με κάθε ευκαιρία, παρκάρει όπου γουστάρει... Ε ρε και να σφίξουν οι ζέστες! Ή μάλλον έσφιξαν.
Αν αυτά που διδάσκονται σε σχολές όπως το CSS και οι αντίστοιχες για τα αυτοκίνητα δεν περάσουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών, Αν οι εξετάσεις δε σταματήσουν να γίνονται όπως γίνονται αλλά να γίνονται σε πίστα, με εξεταστές άτομα με αγωνιστικό δίπλωμα, με βιντεοσκόπηση, Αν δεν πάψει το κριτήριο να είναι αυτό που όλοι ξέρουμε και οι υποψήφιοι δεν καλούνται αποδεικνύουν ότι ξέρουν πράγματι να οδηγούν και οχι απλά να μετακινούν το όποιο όχημα και ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν τις πραγματικές καταστάσεις ανάγκης, ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Το θέμα δεν είναι να σε επιβλέπει ένας ενήλικας. Το θέμα είναι αυτός ο ενήλικας να ξέρει τί κάνει.
Γιατί ως γνωστόν με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.
Και μη ξεχνάμε ότι ενήλικας είναι και ο ... 18άρης που μόλις πήρε δίπλωμα.
spyrakos35
23/06/2016, 10:31
Τι στοίχημα ότι θα παίξουν θρεντς "πήρα το αυτοκίνητο μόνος μου και με πιάσανε, αλλά μέχρι να γίνει δικαστήριο θα έχω το κανονικό και όλα καλά, θα μου την σβήσουν".
Αρνητικες αποδοσεις δινει......
Οταν το διαβασα σκεφτηκα το ιδιο.....
Σιγα μην υπαρχει ενηλικας διπλα.....
Stefanos73
23/06/2016, 10:34
Αρνητικες αποδοσεις δινει......
Οταν το διαβασα σκεφτηκα το ιδιο.....
Σιγα μην υπαρχει ενηλικας διπλα.....
Κάπως έτσι θα γίνει αν ρωτήσει στη σχολή οδηγών που πήγε ο νεαρός του θέματος "ερώτηση νομιμότητας". Αφήστε παιδιά, κουλουβάχατα τα πράγματα.
:bawl:
Άρα δεν είμαι εξωγήινος.
Κάτσε να περιμένουμε κ άλλες απόψεις :D
Cpt. Haddock
23/06/2016, 11:09
Το θεμα δεν ειναι αν απο τα 18 παει στα 17. Σιγα τη διαφορα.
Αφήνω στην ακρη το κινητρο που ειναι καθαρα ψηφοθηρικο (και παει μαζι με την ψηφο στα 17 που ετοιμαζεται). Σας δινουμε αδεια οδηγησης (ποτέ δε μου άρεσε να το λέω "διπλωμα" - άδεια ειναι) στα 17, σας δινουμε και ψηφο, ψηφιστε μας. Ενταξει συριζανελ ειναι , νεοπασοκ ειναι, δεν περιμενα κατι καλυτερο.
Το θέμα ειναι πώς θα εφαρμοστεί.
Στη Γαλλια, μπορεις να οδηγεις αυτοκινητο με συνοδεια ενηλικα (με άδεια οδηγησης τουλαχιστον 5 χρονια), απο τα 15. Στα 17,5 και αν εχεις κανει 3000 χλμ, δινεις εξετασεις και στα 18 οδηγεις μονος.
Κοινως, όταν ερθει η ώρα να βγεις εξω, εχεις μια σχετικη εμπειρια.
Υπάρχει υποχρεωτικα αυτοκολλητο για την οδηγηση με συνοδο και αν σε πιασουν με αλλον απο αυτον που προβλεπεται, ή μονο, ή χωρις το αυτοκόλλητο... :a021:
Ετσι κι αλλιως, αυτο γινεται ήδη στην Ελλαδα (ειδικα στην επαρχια), παρανομα και παρατυπα.
Stefanos73
23/06/2016, 11:17
Το θεμα δεν ειναι αν απο τα 18 παει στα 17. Σιγα τη διαφορα.
Αφήνω στην ακρη το κινητρο που ειναι καθαρα ψηφοθηρικο (και παει μαζι με την ψηφο στα 17 που ετοιμαζεται). Σας δινουμε αδεια οδηγησης (ποτέ δε μου άρεσε να το λέω "διπλωμα" - άδεια ειναι) στα 17, σας δινουμε και ψηφο, ψηφιστε μας. Ενταξει συριζανελ ειναι , νεοπασοκ ειναι, δεν περιμενα κατι καλυτερο.
Το θέμα ειναι πώς θα εφαρμοστεί.
Στη Γαλλια, μπορεις να οδηγεις αυτοκινητο με συνοδεια ενηλικα (με άδεια οδηγησης τουλαχιστον 5 χρονια), απο τα 15. Στα 17,5 και αν εχεις κανει 3000 χλμ, δινεις εξετασεις και στα 18 οδηγεις μονος.
Κοινως, όταν ερθει η ώρα να βγεις εξω, εχεις μια σχετικη εμπειρια.
Υπάρχει υποχρεωτικα αυτοκολλητο για την οδηγηση με συνοδο και αν σε πιασουν με αλλον απο αυτον που προβλεπεται, ή μονο, ή χωρις το αυτοκόλλητο... :a021:
Ετσι κι αλλιως, αυτο γινεται ήδη στην Ελλαδα (ειδικα στην επαρχια), παρανομα και παρατυπα.
Δηλαδή, υπό προϋποθέσεις και με αυστηρούς ελέγχους και ποινές να υποθέσω. Ν'αγιάσει ο στόμας σου.
AristidisZ
23/06/2016, 11:22
Μόνο εγώ το θεωρώ σωστό τελικά ε ; :look:
spyrakos35
23/06/2016, 11:23
Δεν ειναι οτι ειναι λαθος.
Ειναι οτι στη χωρα μας ειναι ΜΗ εφαρμοσιμο
AristidisZ
23/06/2016, 11:24
MH εφαρμόσιμο τι είναι βρε Σπύρο ακριβώς ;;;
Cpt. Haddock
23/06/2016, 11:26
Αυτο. Όταν εχεις σχολές οδηγησης που λένε "οδηγα κι ας μην εχεις αδεια και μεχρι να γινει το δικαστηριο... ", τι περιμενετε.
spyrakos35
23/06/2016, 11:27
MH εφαρμόσιμο τι είναι βρε Σπύρο ακριβώς ;;;
Η τηρηση των προυποθεσεων για να εισαι 17 και να οδηγας.
Η αστυνομευση.
Ολα.
ναι ρε παιδια , αλλά με αυτή την λογική και τα 18 και τα 19 και τα 20 κλπ δεν ειναι κατάλληλες ηλικίες για άδεια.
αφήστε το «παιδί» να πατήσει τα πρώτα ..αντα και μετα να βγει στον δρόμο…(μαζι με τον μπαμπα του….:lol: )
Και , ενταξει , είμαστε λιγο οτιναναι στην Ελλαδα , αλλα αφού τα καταφέρνει ο ρεντνεκ Τζος στο Αινταχο και ο Καγκουροεφηβιξ στα χωρια της Αρμορίκης , μπορεί να γίνει κι εδώ..
AristidisZ
23/06/2016, 11:38
ναι ρε παιδια , αλλά με αυτή την λογική και τα 18 και τα 19 και τα 20 κλπ δεν ειναι κατάλληλες ηλικίες για άδεια.
αφήστε το «παιδί» να πατήσει τα πρώτα ..αντα και μετα να βγει στον δρόμο…(μαζι με τον μπαμπα του….:lol: )
Και , ενταξει , είμαστε λιγο οτιναναι στην Ελλαδα , αλλα αφού τα καταφέρνει ο ρεντνεκ Τζος στο Αινταχο και ο Καγκουροεφηβιξ στα χωρια της Αρμορίκης , μπορεί να γίνει κι εδώ..
Ακριβώς αυτό...
Δε καταλαβαίνω τι εννοείτε όταν λέτε για αστυνόμευση, προϋποθέσεις και τα ρέστα
Δηλαδή στην παρούσα κατάσταση όλοι είναι νόμιμοι, και αν αλλάξει ο νόμος για τα διπλώματα, θα παρανομούν όλοι ;;;
spyrakos35
23/06/2016, 11:39
Ο ρεντνεκ τζος ειναι στο τεξας
spyrakos35
23/06/2016, 11:40
Ακριβώς αυτό...
Δε καταλαβαίνω τι εννοείτε όταν λέτε για αστυνόμευση, προϋποθέσεις και τα ρέστα
Δηλαδή στην παρούσα κατάσταση όλοι είναι νόμιμοι, και αν αλλάξει ο νόμος για τα διπλώματα, θα παρανομούν όλοι ;;;
Δλδ μιας και τον παιζουν οι μισοι ας τον παιξουν και οι αλλοι μισοι;
Stefanos73
23/06/2016, 11:45
Νομίζω ότι απλά θα αυξηθούν οι παραβάτες και οι δυνητικά επιρρεπείς σε ατυχήματα-δυστυχήματα οδηγοί.
AristidisZ
23/06/2016, 11:47
Δλδ μιας και τον παιζουν οι μισοι ας τον παιξουν και οι αλλοι μισοι;
Δηλαδή για να καταλάβω
Σήμερα ο νόμος λέει ότι στα 18 μπορείς να πάρεις δίπλωμα
Αύριο ο νόμος μπορεί να λέει ότι μπορείς να πάρεις δίπλωμα στα 17, αλλά μέχρι να πας 18 θα απαγορεύεται να οδηγείς χωρίς ενήλικο συνοδηγό που έχει δίπλωμα
Και η παρανομία πως θα ανέβει ακριβώς ;;;
Δηλαδή είναι κακή αυτή η μεταβατική περίοδος (από τα 17 στα 18) ;;;
Εγώ πάντως θεωρώ πιο επικίνδυνο έναν 18χρονο που πήρε χτες το δίπλωμα λαδώνοντας και βγαίνει να κάνει βόλτα μόνος του, από έναν 17χρονο που πήρε χτες το δίπλωμα λαδώνοντας και βγαίνει να κάνει βόλτα και στο αυτοκίνητο έχει κάποιον δίπλα του
spyrakos35
23/06/2016, 11:49
ή δε διαβαζεις αυτα που γραφω, ή στην εχουν πεσει οι γλαροι, ή χαλασε ο κλιματισμος εκει που εισαι.
δεν εξηγειται αλλιως....
Stefanos73
23/06/2016, 11:50
Γιατί πρέπει το λάδωμα να είναι η σταθερά αυτής της εξίσωσης;
Γνωρίζω ότι το ερώτημα είναι καθαρά φιλοσοφικής αξίας αλλά...λέμε και τίποτα να περνάει η ώρα.
Δηλαδή για να καταλάβω
Σήμερα ο νόμος λέει ότι στα 18 μπορείς να πάρεις δίπλωμα
Αύριο ο νόμος μπορεί να λέει ότι μπορείς να πάρεις δίπλωμα στα 17, αλλά μέχρι να πας 18 θα απαγορεύεται να οδηγείς χωρίς ενήλικο συνοδηγό που έχει δίπλωμα
Και η παρανομία πως θα ανέβει ακριβώς ;;;
Το δίπλωμα θα βγαίνει κανονικά στα 18. Από τα 17, όμως, θα μπορεί να οδηγεί νόμιμα, με κάποιον ενήλικο συνοδηγό.
Ή αυτό καταλαβαίνω εγώ.
nikos_abel
23/06/2016, 11:54
Συμφωνώ με τον Αριστείδη 100%.
Με μια διαφορά (που κάπου αλλού την έχουμε ξανασυζητήσει)
Η μόνη βασική προϋπόθεση για μένα θα είναι να προστεθεί ως μάθημα στο σχολείο η κυκλοφοριακή αγωγή.
Στραβά κουτσά, θα είναι καλύτερα να υπάρχει ένα γαμοβιβλίο στο σχολείο που να λέει τι πρέπει να κάνεις.
Όλο και κάποιος πιστιρικάς θα το ξεφυλλίσει, σήμερα κανείς.
Stefanos73
23/06/2016, 11:56
Επί της αρχής αυτό είναι το νόημα. Το ερώτημα είναι αν οι ενήλικες οδηγοί που ενίοτε δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους (μην μου πείτε ότι υπερβάλλω) είναι ικανοί να επιβλέψουν, να επιτηρήσουν, να εκπαιδεύσουν και να γαλουχήσουν ακόμα πιο νέους οδηγούς.
Stefanos73
23/06/2016, 11:57
Το δίπλωμα θα βγαίνει κανονικά στα 18. Από τα 17, όμως, θα μπορεί να οδηγεί νόμιμα, με κάποιον ενήλικο συνοδηγό.
Ή αυτό καταλαβαίνω εγώ.
Επί της αρχής αυτό είναι το νόημα. Το ερώτημα είναι αν οι ενήλικες οδηγοί που ενίοτε δεν μπορούν να ελέγξουν τον εαυτό τους (μην μου πείτε ότι υπερβάλλω) είναι ικανοί να επιβλέψουν, να επιτηρήσουν, να εκπαιδεύσουν και να γαλουχήσουν ακόμα πιο νέους οδηγούς.
Συμφωνώ με τον Αριστείδη 100%.
Με μια διαφορά (που κάπου αλλού την έχουμε ξανασυζητήσει)
Η μόνη βασική προϋπόθεση για μένα θα είναι να προστεθεί ως μάθημα στο σχολείο η κυκλοφοριακή αγωγή.
Στραβά κουτσά, θα είναι καλύτερα να υπάρχει ένα γαμοβιβλίο στο σχολείο που να λέει τι πρέπει να κάνεις.
Όλο και κάποιος πιστιρικάς θα το ξεφυλλίσει, σήμερα κανείς.
Συμφωνω μαζι σου ,αρκει να μην δωσουν και αυτο το μαθημα στον "ζαβο" καθηγητη του σχολειου για να περναει η ωρα....
nikos_abel
23/06/2016, 12:00
Συμφωνω μαζι σου ,αρκει να μην δωσουν και αυτο το μαθημα στον "ζαβο" καθηγητη του σχολειου για να περναει η ωρα....
Αυτό θα γίνει :tooth: αλλά πάλι ένα κλικ παράπάνω θα είμαστε
AristidisZ
23/06/2016, 12:01
ή δε διαβαζεις αυτα που γραφω, ή στην εχουν πεσει οι γλαροι, ή χαλασε ο κλιματισμος εκει που εισαι.
δεν εξηγειται αλλιως....
Ή αυτό καταλαβαίνω εγώ.
Την παροχή σε έφηβους 17 ετών διπλώματος οδήγησης με την προϋπόθεση όμως όταν οδηγούν να συνοδεύονται από ενήλικα
Χωρίς πλάκα βρίσκω έλλειμμα επικοινωνίας...
Α δε διάβασα τις μαλακίες που λέει ο Καμμένος. Έδωσα βάση στο ποστ του Κάπταιν :p
Ή αυτό καταλαβαίνω εγώ.
κατα πως λέει ο Μέγας Στρατηλάτης Πανος , δίπλωμα στα 17 (μάλλον με εξετάσεις όπως τώρα) και για μια χρονική περίοδο (μέχρι τα 18?) οδήγηση μόνο με συνοδεία ενήλικα.
Τουλάχιστον , έτσι ισχύει έξω.
Βέβαια , παίζει όλο αυτό να είναι για ψηφοθηρία (που λεει ο καπ10) αν δώσουν δικαίωμα ψήφου στους 17.
Τωρα που το σκεφτομαι, αν ποντάρουν ότι οι 17χρονοι ειναι τοσο ηλιθιοι που θα ψηφίσουν καμμενοτσιπρα επειδή τους έδωσε δίπλωμα, καλυτέρα να μην βγουν στον δρόμο (ακομα και με τον μπαμπα τους …:lol:
spyrakos35
23/06/2016, 12:10
Την παροχή σε έφηβους 17 ετών διπλώματος οδήγησης με την προϋπόθεση όμως όταν οδηγούν να συνοδεύονται από ενήλικα
Χωρίς πλάκα βρίσκω έλλειμμα επικοινωνίας...
Η τηρηση των προυποθεσεων για να εισαι 17 και να οδηγας.
Η αστυνομευση.
Ολα.
Ναι δεν υπαρχει επικοινωνια
Σιγα.Στα χωριά οδηγουν απο τα 12 και στα 13 ντριφτάρουν κιόλας.
Μη σπαταλατε τσαμπα το σαλιο σας. Ζουμε στη χωρα που το " οτι να `ναι" ειναι σημαια. Πλεον μια και ο ελληνας θα γινεται ολο και φτωχοτερος το πραγμα θα χειροτερεψει σε ολους τους τομεις και η συμπεριφορα μας στο δρομο, η κατασταση των οχηματων μας κ.τ.λ. ειναι ορισμενοι απο αυτους τους τομεις, οτι και αν αποφασισουν οι φωστηρες που μας κυβερνουν για τα διπλωματα...
δηλαδη ο 18 εμπειρος και ωριμος οδηγος θα προσεχει τον 17 φιλο του να μην κανει καγκουριες..μαλιστα ψαγμενο..καμμενος ονομα και πραμα το παλικαρι
μαλλον τα ευρωπουλα θελουν απο τα παραβολα πιο γρηγορα
Pan (dvs)
23/06/2016, 18:44
Ρε Αριστειδη,για να καταλαβω,τι θεωρεις σωστο?
Πεταξαν καποιοι καποια πορδη (γενικα και αοριστα),πεταξε και η Λιαν αλλη μια (γιατι οχι απο τα 16) και εσυ το θεωρεις σωστο.Δηλαδη χωρις να πει καποιος τις προυποθεσεις,χωρις να κανει μια σοβαρη και ολοκληρωμενη προταση,λεμε οτι ειναι σωστο η λαθος?
Για μενα ειναι λαθος και μονο που καποιοι το συζητανε,σε μια ξεχαρβαλωμενη χωρα που δεν λειτουργει τιποτε και οι νομοι εφαρμοζονται περιστασιακα.Πρεπει πρωτα να λειτουργησει ο μηχανισμος που θα ελεγχει και μετα να πανε παρακατω.
.....Πρεπει πρωτα να λειτουργησει ο μηχανισμος που θα ελεγχει και μετα να πανε παρακατω.
To άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Pan (dvs)
24/06/2016, 08:24
To άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Επειδη το ξερω,γι αυτο λεω αστο καλυτερα.
I-want-a-moto
24/06/2016, 15:45
Επειδή εκπροσωπώ το ''target group'' της συγκεκριμένης πρότασης θα ήθελα να διευκρινίσω πως είναι μια τρύπα στο νερό!!! Το 99 τοις 100 των ''ενήλικων οδηγών'' τουλάχιστον εδώ στην επαρχία δεν είναι σε θέση να εκπαιδεύσει κανέναν!!! Εγώ θα το ήθελα πολύ το δίπλωμα φέτος γιατί έλιωσα στα φροντιστήρια και είχα ανάγκη να μετακινούμαι. Αν το είχα αλλά έπρεπε να έχω κάποιον μαζί τότε χάνεται το νόημα του να είσαι ''αυτόνομος'' στη μετακίνηση σου. Σαν τρόπος απόκτησης οδηγικής παιδείας από το ''συνοδό'' σου είναι απλώς αστείος αν και οι δικοί μου γονείς είναι σοβαροί και συνεσταλμένοι οδηγοί οι περισσότεροι δεν είναι.Το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι μόλις πας 18 το έχεις έτοιμο και πως επιλέγεις πότε να το βγάλεις. Π.χ. εγώ έγινα 18 το Φεβρουάριο αλλά δεν το έχω βγάλει ακόμα εξαιτίας των πανελληνίων, αν το είχα θα με βοηθούσε να πηγαίνω στα φροντιστήρια χωρίς να επιβαρύνω τους γονείς μου.Με αυτή την πρόταση θα μπορούσα να το είχα βγάλει πέρυσι το καλοκαίρι που είχα χρόνο και είμουν 17.
Nostradamus
24/06/2016, 22:58
Επειδή εκπροσωπώ το ''target group'' της συγκεκριμένης πρότασης θα ήθελα να διευκρινίσω πως είναι μια τρύπα στο νερό!!! Το 99 τοις 100 των ''ενήλικων οδηγών'' τουλάχιστον εδώ στην επαρχία δεν είναι σε θέση να εκπαιδεύσει κανέναν!!! Εγώ θα το ήθελα πολύ το δίπλωμα φέτος γιατί έλιωσα στα φροντιστήρια και είχα ανάγκη να μετακινούμαι. Αν το είχα αλλά έπρεπε να έχω κάποιον μαζί τότε χάνεται το νόημα του να είσαι ''αυτόνομος'' στη μετακίνηση σου. Σαν τρόπος απόκτησης οδηγικής παιδείας από το ''συνοδό'' σου είναι απλώς αστείος αν και οι δικοί μου γονείς είναι σοβαροί και συνεσταλμένοι οδηγοί οι περισσότεροι δεν είναι.Το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι μόλις πας 18 το έχεις έτοιμο και πως επιλέγεις πότε να το βγάλεις. Π.χ. εγώ έγινα 18 το Φεβρουάριο αλλά δεν το έχω βγάλει ακόμα εξαιτίας των πανελληνίων, αν το είχα θα με βοηθούσε να πηγαίνω στα φροντιστήρια χωρίς να επιβαρύνω τους γονείς μου.Με αυτή την πρόταση θα μπορούσα να το είχα βγάλει πέρυσι το καλοκαίρι που είχα χρόνο και είμουν 17.
Αυτο με το "αν ειχα το διπλωμα να μην επιβαρυνω τους γονεις μου με τις μετακινησεις στο φροντιστηριο" ειδικα στην επαρχια ειναι απιστευτα φαιδρο επιχειρημα... Στις περισσοτερες επαρχιακες πολεις τα παντα ειναι σε ακτινα 10-15 λεπτων με τα ποδια... Τα κανεις και με το ποδηλατο και δεν χαθηκε ο κοσμος...
18 η 17 δεν εχει την παραμικρη διαφορα για μενα.. Ας ειναι και 16 που λεει ο λογος αρκει να υπηρχε ενα συστημα περιορισμων, εκπαιδευσης και αξιολόγησης τετοιο που θα λειτουργουσε και θα εξασφαλιζε οτι οταν με το καλο ο νεανιας θα βγει στους δρομους μονος, θα ειναι οσο το δυνατον καλυτερα προετοιμασμενος..
Παραλληλα το περιβαλλον γυρω του θα ακολουθουσε και αυτο νομους και κανονες, και οχι το αναποδο...
I-want-a-moto
24/06/2016, 23:49
Αυτο με το "αν ειχα το διπλωμα να μην επιβαρυνω τους γονεις μου με τις μετακινησεις στο φροντιστηριο" ειδικα στην επαρχια ειναι απιστευτα φαιδρο επιχειρημα... Στις περισσοτερες επαρχιακες πολεις τα παντα ειναι σε ακτινα 10-15 λεπτων με τα ποδια... Τα κανεις και με το ποδηλατο και δεν χαθηκε ο κοσμος...
18 η 17 δεν εχει την παραμικρη διαφορα για μενα.. Ας ειναι και 16 που λεει ο λογος αρκει να υπηρχε ενα συστημα περιορισμων, εκπαιδευσης και αξιολόγησης τετοιο που θα λειτουργουσε και θα εξασφαλιζε οτι οταν με το καλο ο νεανιας θα βγει στους δρομους μονος, θα ειναι οσο το δυνατον καλυτερα προετοιμασμενος..
Παραλληλα το περιβαλλον γυρω του θα ακολουθουσε και αυτο νομους και κανονες, και οχι το αναποδο...
Δεν το είπα σαν επιχείρημα ώστε να οδηγάς παράνομα άλλα στην περίπτωση μου (και καναδυο γνωστών μου) το να είχα το δίπλωμα ''έτοιμο'' από τα 17 θα βοηθούσε όταν έγινα 18.Πάντως ο ''συνοδός'' λίγες καταστάσεις μπορεί να σώσει άμα οδηγός είναι ότι να ναι. Συμφωνώ πως το πρόβλημα είναι στη παιδεία και όχι στην ηλικία και πως η σωστή προετοιμασία/εκπαίδευση μπορεί να κάνει τη διαφορά!!!
Πάντως ο ''συνοδός'' λίγες καταστάσεις μπορεί να σώσει άμα οδηγός είναι ότι να ναι.
Λαθος ο εμπειρος συνοδος δε θα τον αφησει να εμπλακει σε καταστάσεις γιατι μπορει να τις προβλέπει.
AristidisZ
25/06/2016, 09:37
Ρε Αριστειδη,για να καταλαβω,τι θεωρεις σωστο?
Πεταξαν καποιοι καποια πορδη (γενικα και αοριστα),πεταξε και η Λιαν αλλη μια (γιατι οχι απο τα 16) και εσυ το θεωρεις σωστο.Δηλαδη χωρις να πει καποιος τις προυποθεσεις,χωρις να κανει μια σοβαρη και ολοκληρωμενη προταση,λεμε οτι ειναι σωστο η λαθος?
Για μενα ειναι λαθος και μονο που καποιοι το συζητανε,σε μια ξεχαρβαλωμενη χωρα που δεν λειτουργει τιποτε και οι νομοι εφαρμοζονται περιστασιακα.Πρεπει πρωτα να λειτουργησει ο μηχανισμος που θα ελεγχει και μετα να πανε παρακατω.
Θεωρώ σωστό το να υπάρχει συνοδηγός
Θες στα 17, θες στα 18, θες στα 20, πιστεύω ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων καλό θα κάνει
το θέμα είναι να γίνει σωστά ώστε να έχει θετικό αποτέλεσμα στους δρόμους,
κι όχι άρπα κόλλα και με... νταούλια για να έχει "θετικό αποτέλεσμα" στις κάλπες
Δεινόσαυρος
04/07/2016, 22:56
Για το ενδιαφέρον του πράγματος:
Στην Βρετανία, πριν βγάλεις κανονικό δίπλωμα, βγάζεις «προσωρινό», που σημαίνει οτι μπορείς να οδηγείς με συνοδηγό άνω των 21 που έχει δίπλωμα 3 χρόνια τουλάχιστον. Αυτό (το προσωρινό) μπορεί να βγει από τα 17.
Αν οδηγήσεις χωρίς συνοδηγό, είναι 1000 λίρες πρόστιμο και 6 «βαθμοί» στο δίπλωμα. (Στους 12 το χάνεις, και αν μαζέψεις 9; στα πρώτα δυο χρόνια στο αφαιρούν).
Έτσι μαθαίνουν όλα τα παιδιά, με τον γονέα, και στα 18 είναι έτοιμα για τον εξεταστή. Κάνουν και λίγα μαθήματα με σχολή, έτσι για το τυπικό, ή μπας κι ο γονιός τους έχει μεταδώσει καμιά κακιά συνήθεια, και όλα κομπλέ. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα.
Pan (dvs)
05/07/2016, 08:30
Για το ενδιαφέρον του πράγματος:
Στην Βρετανία, πριν βγάλεις κανονικό δίπλωμα, βγάζεις «προσωρινό», που σημαίνει οτι μπορείς να οδηγείς με συνοδηγό άνω των 21 που έχει δίπλωμα 3 χρόνια τουλάχιστον. Αυτό (το προσωρινό) μπορεί να βγει από τα 17.
Αν οδηγήσεις χωρίς συνοδηγό, είναι 1000 λίρες πρόστιμο και 6 «βαθμοί» στο δίπλωμα. (Στους 12 το χάνεις, και αν μαζέψεις 9; στα πρώτα δυο χρόνια στο αφαιρούν).
Έτσι μαθαίνουν όλα τα παιδιά, με τον γονέα, και στα 18 είναι έτοιμα για τον εξεταστή. Κάνουν και λίγα μαθήματα με σχολή, έτσι για το τυπικό, ή μπας κι ο γονιός τους έχει μεταδώσει καμιά κακιά συνήθεια, και όλα κομπλέ. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα.
Σε ενα συστημα που ξερει να κανει και να εφαρμοζει νομους,μια τετοια κινηση μονο θετικα αποτελεσματα μπορει να εχει.
Σε ενα συστημα που ξερει να κανει και να εφαρμοζει νομους,μια τετοια κινηση μονο θετικα αποτελεσματα μπορει να εχει.
Κάτι ανάλογο Πάνο,ισχύει και στη γειτονική Ιταλία,εδώ και 30 χρόνια πριν