View Full Version : Ερώτηση - βοήθεια για βλαβη
Καλημέρα, 50 μετρα μετα την εκκινηση (τυχερος στην ατυχια μου) καβαλώντας ένα runner 200 αρι, σταματησε . Δεν ανταποκρίνονταν στο γκαζι, σαν μπουκωμενο...μη βαρατε ασχετος είμαι. προσπαθεια να ξαναπαρει , οντως για 3 δευτερα τα καταφερε μετα ακριβως τα ιδια. στις επομενες προσπάθειες δεν ξαναπηρε (μιζαρει μεν ακουνητο δε). το μονο που κοιταξα και με παραξενεψε ηταν το υγρο στο δοχειο του νερου , λιγο σκουρο, λιγο μαγιανοζε..καμμια ιδεα για το τι μπορει να επαθε? εκτος από μπουζι τι άλλο πρεπει να τσεκαρω?(βενζινη εχει) κάθε βοηθεια δεκτη.
Έχει περάσει λάδι στο κύκλωμα ψύξης, όπως φαίνεται.
σε αυτοκινητο που την εχω παθει ηθελε αλλαγη φλαντζας κεφαλης. εκει βεβαια υπηρχαν σημαδια , εσταζε λαδι ανεβαζε θερμοκρασια κλπ
Ναι, συνήθως είναι φλάντζα κεφαλής. Αν δεν το δει κάποιος από κοντά, δε νομίζω ότι μπορεί να σου πει κάτι πιο συγκεκριμένο.
Kακα τα μαντατα
συνεργειο αμεσως....
να παρακαλας να μην πηρε ο κυλινδρος...
αυτό και θα πραξω με την πρωτη ευκαιρια. παρακαλια με το κιλο γιατι το κουστουμι του αυτοκινητου ηταν τσουχτεροτατο...
βαλε και καμια φωτο απο το παγουρίνο σου να το δούμε λίγο, μη και βιαστούμε να κατεβάσουμε κεφαλή.
καλα ρε παιδια το μηχανακι εχει 15 διαφορετικους λογους για να σβησει κι εσεις τον πηγατε με τη μια για φλατζα και ανοιγμα μοτερ;:eleison:
Eversman
25/06/2016, 07:20
Έλεγξε τα λάδια στο κάρτερ. Αν η όψη και ή υφή τους είναι ή αναμενόμενη, τότε έχει καλώς, κοιτάς αλλά πράγματα. Αν η όψη είναι σαν φραπογαλο, η υφή κρεμώδης ή παρατηρήσεις σταγόνες ψυκτικού υγρού, τότε έχει περάσει ψυκτικό υγρό στο κάρτερ.
Λύσε το μπουζί και πρόσεξε αν η ακίδα είναι βρεγμενη. Χωρίς το μπουζί και με κλειστή την τάπα πλήρωσης λαδιού, μιζαρισε το. Αν πετάξει ψυκτικό υγρό, τότε σίγουρα έχεις φλατζα κεφαλής ή (και) ρήγμα.
Ο κύλινδρος, άρχισε να παίρνει υγρό, ή ανάφλεξη δεν ήταν ή αναμενόμενη (οπότε και το ρεταρισμα), ενώ όταν ο κύλινδρος γέμισε, έγινε υδραυλική πίεση (τα υγρά είναι ασυμπιεστα) και το έμβολο, έπαψε να κινείται.
Αν δεν βγαζεις άκρη , πήγαινε σε τεχνίτη.