View Full Version : Καθαρισμός ζελατίνας από μυγάκια.
takisdemi
02/07/2016, 13:31
Παιδιά όταν είμαστε σε ταξίδι με ποιο τρόπο καθαρίζετε τα μυγάκια εν κινήσει ; Ήμουν στην Εγνατία και γέμισε η ζελατίνα. Κάτι δηλ που με μια κίνηση να καθαρίζει ώστε να μη σταματάω συνεχώς. Εννοείται να υπάρχει ασφάλεια.
pipe_smoker
02/07/2016, 13:40
Παιδιά όταν είμαστε σε ταξίδι με ποιο τρόπο καθαρίζετε τα μυγάκια εν κινήσει ; Ήμουν στην Εγνατία και γέμισε η ζελατίνα. Κάτι δηλ που με μια κίνηση να καθαρίζει ώστε να μη σταματάω συνεχώς. Εννοείται να υπάρχει ασφάλεια.
Τί διάολο φωλιά είχανε εκεί που πέρασες?
Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι για να το κάνεις επιτόπου. Εκτός από το λαστιχάκι που έχουν κάποια χειμερινά γάντια κατά μήκος του αντίχειρα που είναι για να διώχνεις τη βροχή.
Αλλά αν το κάνεις αυτό με τα μυγάκια, αντί να καθαρίσει η ζελατίνα, παίζει και να γεμίσει άντερα και πράσινα ζουμιά από τα έντομα:yuck:
Αν σου συμβαίνει τόσο συχνά, δεν ξέρω. Κάποιος μπορεί να έχει κάποια λύση και θα τη γράψει.
Αλλιώς κάνε μια στάση, βρεγμένο πανάκι και είσαι κομπλέ.
(αν είσαι σουπερσπορτάς και δε χωράει ούτε πανάκι ούτε νεράκι κάτω από τη σέλα, do the old "spit and rub with the maniki" trick:lol:)
Το λαστιχο στο γαντι θα κανει την ζελατινα χειροτερη.
Θα απλωσει το λιπος παντου και κλαφτα....
Μωρομαντιλο και ξεπλυμα με νερακι.
taisteal
02/07/2016, 13:44
Αυτες οι ταινιες στη ζελατινα που εχουν οι αγωνιαρηδες,την τραβας και την πετας οταν λερωνει,μονο αυτο θα εκανε δουλεια εν κινησει
Αυτες οι ταινιες στη ζελατινα που εχουν οι αγωνιαρηδες,την τραβας και την πετας οταν λερωνει,μονο αυτο θα εκανε δουλεια εν κινησει
361983
Καπου πρεπει να βαλει και την παλια......
taisteal
02/07/2016, 13:49
Ας την βαλει στη τσεπη,σιγα το προβλημα...
Ας την βαλει στη τσεπη,σιγα το προβλημα...
Δεν γινεται ρε φιλε.......
Εκει εχουμε τα μωρομαντιλα.....:owned:
εγώ έχω στην τσέπη του μπουφάν μου χαρτί κουζίνας και ένα μπουκαλάκι πλαστικό 50ml που ψεκάζει σαν σπρέυ.
όταν γεμίσει έντομα, κάνω στην άκρη, ψεκάζω καλά τη ζελατίνα σκουπίζω και συνεχίζω.
ούτε κατεβαίνω από τη μηχανή, ούτε σβήνω μοτέρ, ούτε βγάζω κράνος.
υπάρχει και σφουγγαράκι για αυτή τη χρήση αλλά αφήνει στάμπα το ξεραμένο νερό.
basilis_k6
02/07/2016, 14:19
http://www.gasmoto.gr/product/4942/shoei-tear-off-set-zelatines-gia-kranos-xr-1100-diafanes
στα προχειρα το βρηκα. εχει και στο μπει. κάποτε ενας κιζενος ειχε 20αδα 10 ευρω. για ταξιδια ειναι οτι πρεπει.
Με μια κίνηση.. δύσκολα. Εκεί που σταματάς για ένα τσιγάρο, βρέχεις ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας-χαρτοπετσέτα με νερό και το απλώνεις στη ζελατίνα για λίγα λεπτά. Ανάβεις τσιγάρο.. Μέχρι να το τελειώσεις θα μουλιάσουν τα μυγάκια ώστε να μπορούν να φύγουν χωρίς να χρειαστεί να τρίψεις καθόλου. Σβήνεις τσιγάρο. Σκουπίζεις και είσαι έτοιμος.
ΥΓ. Ελπίζω να καπνίζεις. :p
takisdemi
02/07/2016, 14:36
Είχα δει σε μια μηχανή παρκαρισμένη ένα κομμένο μπαλάκι του τένις το οποίο το είχε στηρίξει στο τιμόνι σαν ποτηρακι.Μέσα εκεί είχε ένα μικρό σφουγγαράκι, σκέφτηκα μήπως το είχε για κάτι τέτοιο.
Μάλλον η καλύτερη λύση είναι αναγκαστικά σταμάτημα της μηχανής. Χαχα δεν καπνιζω
Χαχα δεν καπνιζω
Εντάξει, σταμάτα να βγάλεις καμιά φωτογραφία τότε.. ;)
akis_trevor
02/07/2016, 15:16
Παίζει ένα κιτακι με ένα σπρευ και ένα σφουγγάρακι πόκερ σε μέγεθος.καπου το είχα πετύχει πρόσφατα σε σάιτ.ισως στο MotoRAID.δ εν έχω προσωπική πείρα αν κάνει δουλειά βέβαια.
Οχι μωρομαντηλα ,αναλογα το ειδος, τη μαρκα κ.τ.λ.παιζει να χαλασει τη ζελατινα, για μενα σταση, χαρτι και νερο οπως ειπαν παραπανω.
Κάποια στιγμή ένας φίλος μου είχε δώσει αυτό εδώ το σφουγγαράκι http://www.visorvision.co.uk/shop/V2-Sponge-visor-cleaner-22 Το έχεις ελαφρώς βρεγμένο μέσα σε μια σακουλίτσα, με ένα πέρασμα κάνει τη ζελατίνα λαμπίκο και με ένα πανάκι παίρνεις τα νερά για να στεγνώσει. Επειδή μου άρεσε βρήκα στο σκλαβενίτη κάτι σφουγγαρακια που απο την μία πλευρά είναι το ίδιο υλικά και απο την άλλη ενα πράσινο (προφανως και δεν θυμάμαι μάρκα :P ) σε πολύ χαμηλότερη τιμή και απο τότε έχω βολευτεί με αυτά.
gior-gos
02/07/2016, 17:57
Προσπαθησε να μην εστιαζει το ματι σου (target fixation) στον εντομοπολτό της ζελατινας. Στη σταση που θα κανεις (ε, καπου θα σταματησεις για κανα καφε δε μπορει) παιρνεις βρεγμενο χαρτι και την καθαριζεις και μ ενα στεγνο τη σκουπιζεις.
amyroukai
02/07/2016, 18:09
Ψηφιζω την μεθοδο του φίλου Βαντα χωρίς τσιγάρο.
Η Βάντιος μέθοδος είναι αυτή που χρησιμοποιώ πολλααααα χρόνια τώρα. Καπνίζω βέβαια αλλά και να μην 5 λεπτά ξεμούδιασμα είναι οκ. Από την άλλη εκεί που κινούμαι εγώ (μακρυά από εθνικές και μεγλοδρόμους) υπάρχουν εξαιρετικά καφενεδάκια που πίνεις και τον καφέ σου κάνεις και τις γνωριμίες σου καθαρίζεις και το κράνος σου.
Για την ιστορία και μόνο να πω ότι το μεγαλύτερο με διαφορά σύννεφο εντόμων που αντάμωσα, ήταν όταν ήμουν φαντάρος στην Σπάρτη. Είχε μια γέφυρα πριν μπούμε στην πόλη και καθώς επέστρεφα από άδεια με το ταπεινό DRάκι μαύρισε η γέφυρα. Πρέπει να σκότωσα περί τα 5 εκατομμύρια και άλλα τόσα να έφαγα. Την επόμενη μέρα τα ρούχα μου έζεχναν σαν σφαγείο. :yuck:
Πανάκι με μικροινες από λιντλ νωπο
............ τα ρούχα μου έζεχναν σαν σφαγείο.........
:bawl::bawl::bawl:
https://www.youtube.com/watch?v=CKBvVYDviZ4
Ξεκινάω για μακριά φορτωμένος, φουλαρισμένος, αρματωμένος και καθαρός. Βγαίνω εθνική, 1η - 2α - 3η - 4η -5η.. πλάααατς μια πρασινάδα σιχαμερή στο δόξα πατρί! Ή σταματούσα (ακόμα δεν είχα ξεκινήσει) ή αλληθώριζα.
Το σετ έχει δύο, ένα στεγνό και ένα βρεγμένο, εν κινήσει χρησιμοποιώ μόνο το βρεγμένο. Δεν χαλάει τη ζελατίνα, καθαρίζει εύκολα και δεν αφήνει στάμπες. Συνήθως το χρησιμοποιώ αρκετές φορές μέχρι να στεγνώσει ή να βρομίσει.
361998
Grafton 505
02/07/2016, 22:39
Αυτό σε κάθε σταμάτημα.
361999
Tear offs αλλά πρέπει να έχει και η ζελατίνα υποδοχές. Αλλιώς βρεγμένο χαρτομάντηλο.
Ρε μιλαμε το μωρομαντηλο κανει θαυματα....
Μια φωτό πριν οταν μου εσκασε ενα clusterbomb croissant στο προσωπο και μπλουζα.....
362003
Και μια, μετα απο ενα περασμα......
362004
:D
Περαν της πλακας.
Το βρεγμενο χαρτομαντηλο δεν απλωνει τον λεκε;
Τα ειδικα χαρτακια-σφουγγαρακια ακουγονται ποιο αποτελεσματικα.
George_M.
03/07/2016, 12:44
στο ταξιδι οπου εκει συνηθως απαντατε το εν λογω προβλημα θελει υπομονη,μολις φτασεις στον προορισμο σου βγαζεις την ζελατινα κ την πλενεις με νερο κ σαπουνι,ετσι δεν κανεις σημαδια/χαρακιες τα οποια τα διαθλουν το φως την νυχτα κ θα κουραζουν.
τωρα αμα σου σκασει ''βατραχι φτερωτο'' κ γινεις κιτρινος τοτε εφαρμοζεις την ''Βαντειο μεθοδο''...
Eγώ απλώς....δεν την καθαρίζω και τέλος το ζήτημα.....:cool:
ΑΝ το θυμηθώ την επόμενη κάτι μπορεί να γίνει..... :D
SHOOTER045
03/07/2016, 15:09
Ρε μιλαμε το μωρομαντηλο κανει θαυματα....
Μια φωτό πριν οταν μου εσκασε ενα clusterbomb croissant στο προσωπο και μπλουζα.....
362003
Και μια, μετα απο ενα περασμα......
362004
:D
Περαν της πλακας.
Το βρεγμενο χαρτομαντηλο δεν απλωνει τον λεκε;
Τα ειδικα χαρτακια-σφουγγαρακια ακουγονται ποιο αποτελεσματικα.
Τα μωρομαντηλα χρησιμεύουν και αν σε πιάσουν τα<πριόνια> στον δρόμο.
basilis_k6
03/07/2016, 15:16
Tear offs αλλά πρέπει να έχει και η ζελατίνα υποδοχές. Αλλιώς βρεγμένο χαρτομάντηλο.
universal. μπαινουν σε ολες και καλυπτουν το οπτικο πεδιο σου, δηλαδη οχι 100% τη ζελατινα. τριαδα βαζεις πριν απο καθε ταξιδι και τελος.
οι αντρες βεβαια οταν ερχετε το ζουζουνι ανοιγουν ζελατινα και στομα και το κανουν μια χαψια. να μαθαινουν και τα υπολοιπα....
Τα μωρομαντηλα χρησιμεύουν και αν σε πιάσουν τα<πριόνια> στον δρόμο.
Τι μου θύμισες...................................................
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=120397&highlight=%CE%A3%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97+%CE%A8%CE%A5%CE%A7%CE%97%CE%A3
SHOOTER045
03/07/2016, 19:09
Τι μου θύμισες...................................................
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=120397&highlight=%CE%A3%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97+%CE%A8%CE%A5%CE%A7%CE%97%CE%A3
Ε ναι ρε.
Γι αυτό το έγραψα :D
naturalboy
04/07/2016, 00:46
Βρεγμένη χαρτοπετσέτα αναμονή 3, 4 λεπτά... Στεγνή χαρτοπετσέτα και είσαι καθαρός εγώ αυτό κάνω βάντια μέθοδος δλδ
notakos600
05/07/2016, 08:34
Πάντα χαρτομάντηλα στη τσέπη, στάση σε βενζινάδικο, όλα έχουν βρύση, καθάρισμα με νεράκι τα μυγάκια και τέλος.
και αμα δεν εχεις νερο για το χαρτι, σαλιο, παντου κανει δουλεια αυτο το υγρο και ειναι συνηθως αμεσα διαθεσιμο :lol:
nikesamothraki
05/07/2016, 18:42
Κάθε βράδυ, αφού πάω στο ξενοδοχείο, (εννοώ ότι είμαι σε κάποιο ταξίδι με την μοτό) θυσιάζω μία πετσέτα του ξενοδοχείου και την βρέχω..(Συνήθως την πετσέτα που έχω κάνει μπάνιο, και δεν την χρειάζομαι πλέον..)
Την τοποθετώ πάνω στο κράνος από το εμπρός μέρος και την αφήνω κάνα δεκάλεπτο..
Μετά με την ίδια πετσέτα, σκουπίζω δυο τρεις φορές το κράνος και σχεδόν όλα τα έντομα και οι λεκέδες φεύγουν..