View Full Version : ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΗΧΑΝΗΣ??
Καλημερα σε ολους σας:)
Ειμαι καινουργια στην παρεα και ειπα να απευθυνθώ στους ειδικούς και έμπειρους αναβάτες η ισως και αναβατήρες, εαν υπάρχουν εδώ.
Λοιπον η μικρη μου ιστορια-εμπειρία, εχει ως εξής:
Στα πρωτα μου βηματα ξεκινησα με ενα παπι 50 cc, στη συνεχεία ειπα να ανεβω λιγο, οποτε αποφασισα να αγορασω μια Honda custom 125 cc,
Τη χρησιμοποιουσα μεσα στην πόλη και μεχρι εκει καλα αλλα και αδιαφορα, οταν καποια στιγμη αποφασισα να παω μεχρι Λουτρακι, απαπαπα eek:, ουτε που το ξανακανα:nono:
Μετα απο την CUSTOM, αποφάσισα να αγοράσω την KLE 250, την οποία κράτησα 3 χρονια περιπου, (εχω υψος 1,63 με 63 κιλα), φυσικα καλύτερη δεν το συζητω, αλλα μου φανηκε αβολη, η δουλειά μου ειναι στο κεντρο (9 χλμ), εκτος αν επρεπε να ειμαι ψηλοτερη, επισης η θεση του συνεπιβατη δεν μου αρεσε ιδιατερα, γιατι ενοιωθα το βαρος του να πεφτει επανω μου και καλα να εχεις καποιον που γουσταρεις, αλλα αμα πεσεις σε συγγενεις .....:cry::cry:,
Με ενοχλούσαν ομως τα βρεμενα - λερωμενα πατζακια το χειμωνα με βροχη, οποτε αποφασισα να αλλαξω πλωρη και επελεξα το SCOOTER HONDA 125 SH, μόλις ανέβηκα μου φάνηκε ουαου !!! πολυθρονα;), ευέλικτο, ξεκουραστο και με στεγνα πατζακια το χειμωνα. Τελεια.
Το κρατησα απο το 2009-2011, στη συνεχεια επειδη τις Κυριακες προεκυψε επιστροφη μου απο το εξοχικο , κοντα στην Κορινθο και το 125 μαλλον δεν πολυηθελε, αλλα και εγω δεν ηθελα να μποτιλιαρομαι με το αυτοκινητο, το εδωσα και πηρα το SYM 300 GTS,μια χαρα με πηγαινε εντος αλλα και εκτος , ομως οταν φυσουσε, τσακωνομαστε αγρια ...:evil:
Σε ολο αυτο το διαστημα το μικροβιο μιας μηχανης που να μου στεκει οπως εγω την θελω δεν εφυγε... ειδικα απο Ανοιξη και μετα....
οποτε ερχομαστε στο τωρα ... Αλλαγη του SYM!!!!
Λοιπον ψαχνω: street , oρθια θεση οδηγησης, ο συνεπιβατης στην ιδια ευθεια με μενα, το φτερο απο τον πισω τροχο να μην απεχει πολυ (θεμα προσωπικου γουστου), οχι βαριά, για εκτος πολης διαδρομες Κορινθο-Λαυριο- Ευβοια δηλ να πηγαινει ανετα μεχρι 120-140 και κατ ανωτερω 600 cc
Θα την χρησιμοποιω λιγο εντος πολης,(εχω κρατησει ενα παπι 50 cc του 1995!!! 7ψυχο δεν καταλαβαινει τιποτα, για το χειμωνα εχει και ποδίτσα για τα νεράκια ;).
Λοιπόν άρχισα χτες και ψάχνω δειλά δειλά, και αρχικά έχω δει 2 που μου άρεσαν, εδω αγορια, θελω τα φωτα σας αλλα και ενδεχομενες προτασεις.
CB500 F ΗΟΝDΑ και SUZUKI SV 650
Κοστος συντηρησης? Τελη κυκλοφοριας?, Καταναλωση? συμπεριφορα?
θα το εκτιμουσα αν με βοηθουσατε απο τις εμπειριες σας:)
Ευχαριστω
AristidisZ
13/07/2016, 11:20
E ρε τι έχει να γίνει και έχω να βγω έξω για δουλειές...
Καλή επιλογή εύχομαι...
Παλι λερωμενα μπατζακια θα εχεις να το ξερεις.......
το ξερω αλλα εχω το παπακι για τα βρεγμενα μονοπατια.....
Δε νομίζω ότι αναφερόταν στη βροχή.
Ψάχνεις για καινούριο μηχανάκι ή παλαιότερα μοντέλα;
CB500 F ΗΟΝDΑ και καλοριζικο ευχομαι.
Καινουργια μηχανη θελω BLiTzER
ΗΛΙΑΣΚΤΜ- μονολεκτικη απαντηση και σιγουρη , αλλα κατι παραπανω θα ξερεις
ευχαριστω
Δε νομίζω ότι αναφερόταν στη βροχή.
Ψάχνεις για καινούριο μηχανάκι ή παλαιότερα μοντέλα;
Αλήθεια διάβασες το ποστ από την αρχή (2η σειρά) ???
Αμφιβάλλω...
Αλήθεια διάβασες το ποστ από την αρχή (2η σειρά) ???
Αμφιβάλλω...
Του δώσαμε υπογλώσσιο.
Αν εννοείς το λάθος, ναι, το πρόσεξα και γέλασα λίγο. :p
Μεταξύ των δύο, εγώ θα επέλεγα το SV, καθώς είναι μια κατηγορία πάνω από το Honda. Εκτός αν συνειδητά προτιμάς κάτι πιο ήπιο, τότε Honda.
Του δώσαμε υπογλώσσιο.
Υποπτεύομαι ότι αναφερόταν και σε σένα το κορίτσι .
Στις υποψήφιες λέξεις βάλε και "αμαζόνες" μέσα...
ΥΓ ρεηνμποου μην παρεξηγείς, εδώ μέσα είμαστε χιουμορίστες !
sapila racing
13/07/2016, 12:35
Προερχόμενη απο scooter το CB500 θα είναι υπεραρκετό για την χρήση που θέλεις νομίζω.
πολυ καλα κανετε και το διασκεδαζετε και να συνεχισετε ετσι
και δεν παρεξηγουμε φυσικα:)
Υπαρχει και το integra750 για σκουτερομοτοσυκλετα.
Οτι πρεπει για καινουργια αναβατΟρια.
αυτη τη σκεψη εκανα και εγω, sparila racing, οτι θα ειναι αρκετο, αλλα αναρωτιεμαι εκτος πολης Ε.Ο ανταποκρινεται καλα?
Γιατι την προηγουμενη Κυριακη πηγα με το scooter Λαυριο , Αττικη Οδο με 120-130 με κοντρα αερα και το αποτελεσμα?
ο θερμοστατης παπαλα , ανεβασε θερμοκρασια και η φλατζα με αποχαιρετισε............
τωρα θα μου καποιος.... scooter sym εχεις τι περιμενεις......, αλλα φυσαω και το γιαουρτι τωρα
αυτη τη σκεψη εκανα και εγω, sparila racing
Το αφήνω εδώ, για να γελάω μόνος μου, μέχρι να σχολάσω.
Ναι, οποιοδήποτε μηχανάκι των 500cc μπορεί να κινηθεί άνετα με 120-130km/h.
το εχω δει teogtp, αυτο το εργαλειο και μου αρεσει αρκετα ΑΛΛΑ το 10000 χιλιαρικακια που εχει ειναι πολυ πολυ ψηλοτερα απο αυτο που θελω να διαθεσω
sapila racing
13/07/2016, 12:58
αυτη τη σκεψη εκανα και εγω, sapila racing, οτι θα ειναι αρκετο, αλλα αναρωτιεμαι εκτος πολης Ε.Ο ανταποκρινεται καλα?
Γιατι την προηγουμενη Κυριακη πηγα με το scooter Λαυριο , Αττικη Οδο με 120-130 με κοντρα αερα και το αποτελεσμα?
ο θερμοστατης παπαλα , ανεβασε θερμοκρασια και η φλατζα με αποχαιρετισε............
τωρα θα μου καποιος.... scooter sym εχεις τι περιμενεις......, αλλα φυσαω και το γιαουρτι τωρα
Αλλο οι μοτοσυκλέτες κι άλλο τα scooter.
Μια μοτοσυκλέτα σαν την CB500 δεν θα ζορίζεται ούτε στα 150 και δεν θα κουναει οταν φυσάει.
Επίσης έχει τελείως αλλο κράτημα/φρένα απο οποιοδήποτε scooter.
Εσυ απο την άλλη θα πρέπει να συνηθίσεις, στην αρχή θα σε δυσκολεύει ο αέρας μετα τα 120-130.
Και το SV650 που αναφερθηκε είναι πολύ καλό, έχει καλύτερες επιδόσεις και μπορεί να σου προσφέρει περισσότερα εφ όσον τα θέλεις.
Οταν παρεις μοτοσυκλέτα να πας να κάνεις κι ενα μάθημα οδήγησης σαν το http://www.motorcycleridingacademy.com/
Θα σε βοηθήσει πολύ!
χμμμμμμμμμμμμμμ κατι γραφω και σας διασκεδαζει, αλλα τι ναναι αυτο ? οεο?
κατι υποψιαζομαι μετα το 2ο σχόλιο....
το εχω δει teogtp, αυτο το εργαλειο και μου αρεσει αρκετα ΑΛΛΑ το 10000 χιλιαρικακια που εχει ειναι πολυ πολυ ψηλοτερα απο αυτο που θελω να διαθεσω
Αυτό που λένε τα παιδιά 2κύλινδρο 500 (άντε κι αν βρεις κανά bros 650 λουλούδι ) ,να σου μείνει κανά φράγκο να πάρεις κανά ρολογάκι και συ.
κοιταξα λιγο το site που εγραψες για το μαθημα οδηγησης, ουτε που ηξερα οτι υπαρχει , εκανε πολυ καλα που το ανεφερες φυσικα θα παω, για ξαναθυμηθω .... εχω να ανεβω σε μηχανη περιπου 8 χρονια
nassosxlvbros
13/07/2016, 13:08
Έχω εδώ και 10 χρόνια αυτό:
362495
Και ταξιδάκια κάνω,και τα κέφια μου κάνω,και τίποτα σχεδόν δε ζητάει πέραν του τυπικού σέρβις και λάστιχα/τακάκια....
Στα 10 χρόνια ζήτησε έναν ανορθωτή (κλασικά)έναν τεντωτήρα καδένας (ευκολάκι) και 3-4 μπαταρίες.
Από κατανάλωση τα γνωστά: Με ένα γέμισμα αν δε σε τρώει το δεξί φτάνεις και 300-320 κμ αν σε τρώει μόλις που ξεπερνάς τα 100-120 και ψάχνεις βενζινάδικο.Το βάρος της είναι χαμηλό αλλά όχι και αμελητέο αλλά μιας και είχες πολυθρ...εεε σκούτερ δε θα σου πολυφανεί.Αν το ψάξεις σα μεταχείρω είναι σε λογικές τιμές,και άσπαστο γενικώς.Αν πας για καινούργιο εντελώς δες και το CBF 500:
nassosxlvbros
13/07/2016, 13:10
Και το νέο Hornet δεν είναι κακό....
362502
μα ναι μεταξυ CBF 500 και SV 650 SUZUKI ειμαι
Αυτό είναι CB 500F. Καλά το είπε η κοπέλα αρχικά. CBF 500 έχει σταματήσει να παράγεται εδώ και πολλά χρόνια.
Όλο οι ίδιοι κι οι ίδιοι απαντάτε, ας μιλήσουν κι οι αναβατήρες.
nassosxlvbros
13/07/2016, 13:23
Πως λέμε ανελκυστήρες....:D
362506
ευχαριστω ολους για τις απαντησεις θα παω να κανω σιγουρα ενα τεστ στη σουζουκι μια που το παρεχει, (η χοντα δυστυχώς δεν εχει αυτη τη δυνατότητα) και αν τη δω πολυ αγρια θα την εχω ως επιλογη για επομενη μηχανη
Μιας και είσαι σε αυτή την κατηγορία δεν θα ήταν φρόνιμο να δοκιμάσεις και το MT 07;
Μιας και είσαι σε αυτή την κατηγορία δεν θα ήταν φρόνιμο να δοκιμάσεις και το MT 07;
Καλή και τίμια (και κυρίως ήσυχη) λύση για πρώτη μηχανή για κοπέλα.
το ειδα το ΜΤ 07 , δε μου εκανε κλικ.
το ειδα το ΜΤ 07 , δε μου εκανε κλικ.
Καλά εμφανισιακά δεν λέει και τίποτα, αλλά δεν θα το παντρευτείς κιόλας.
Ωραίο το 500F αλλά αν θα πάς σε HONDA νομίζω οτι θα άξιζε να βάλεις ενα χιλιαρικάκι (περίπου) παραπάνω για το CB650F.
Ωραίο το 500F αλλά αν θα πάς σε HONDA νομίζω οτι θα άξιζε να βάλεις ενα χιλιαρικάκι (περίπου) παραπάνω για το CB650F.
Το 650 έχει 1,600€ πάνω και είναι 4κ. Πολύ όμορφο, αλλά δεν αξίζει 8 χιλιάρικα. Όχι όσο υπάρχει το ΜΤ.
panavour
13/07/2016, 16:17
Οτι παρεις καντο τεστ να πατας κατω καλα και να μπορεις να κουμανταρεις το βαρος γιατι 1,63 και 63 κιλα δεν εισαι για πολλα-πολλα ,και οπως λεω παντα-εχω γινει γραφικος-το ΚΑΤ κοστιζει και αφηνει και κουσουρια-αυτο το λεω εκ πειρας-.:wave2:
anavatis19
13/07/2016, 16:39
το CB500X cross? Πολυ ωραιο! και φουλ οοικονομικο οπως και το NC700-750
Ευτυχώς δεν έγραψε spaliaras racing να φευγαμε από κάνα παράθυρο από τα γέλια.
Μία χαρά είναι αυτά τα μηχανάκια, δες και fazer 600. Γνωρίζω 2 γυναίκες όπου τις έχει βολέψει το συγκεκριμένο μονδέλο.
Cpt_Slow
16/07/2016, 22:36
bmw g310. Κάνει αυτά που ζητάς, είναι φρέσκο, με abs, και όταν το βαρεθείς το πουλάς για πλάκα. Ρίχτο μια ματιά έχει και καλή τιμή.
πηγα και ειδα και το CB500X μια χαρα ειναι στα μετρα μου, αλλα ψαχνω να βρω πουμπορω να κανω τεστακι οδηγησης, ξερει κανεις απο εδω να μου πει.?
Εκανα ηδη ενα τεστ στο suzuki sv 650, ενοιωσα απιστευτα ανετα επανω του, ευκολοοδηγητο, το κεντρο βαρους σωστα μοιρασμενο, μεσα στην κινηση δε με προβληματισε, μιση ωρα το βολταρα, ποταμι, αθηνα,περιστερι, μπουρναζι...
Ομως βλεποντας σημερα και το cb500x ψιλοκολησα , εχει τη ζελατινουλα που ρυθμιζεται, ειναι πιο ψηλο οτι πρεπει για τις λακουβες, και εχει πιο ορθια θεση οδηγησης.
Αλλα αν δεν το τεσταρω δε θα μπορω να ειμαι σιγουρη οτι κουμπωνω μαζι του.
Γιαυτο ρωταω υπαρχει καποιος αντιπροσωπος για test ride, γνωριζει κανεις απο εδω?
lleonidas
21/07/2016, 12:44
Εδώ (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3858804/) αναφέρει πως διατίθεται για test ride.
Εγώ το είχα οδηγήσει στον Κυριακουδη αλλά πάνε σχεδόν 2 χρόνια από τότε.
Πάρε τηλ και στους δύο πριν πας!
ευχαριστω lleonidas, θα το ψαξω, μακαρι να εχουν
lleonidas
21/07/2016, 14:43
Να είσαι καλά..
Αν δε βρεις άκρη,μίλα απευθείας με Σαρακάκη.Είναι εμπορικό μηχανάκι και σίγουρα θα σου βρουν κάποιο να το τεστάρεις.
μιλησα με Σαρακακη αλλα, απηντησαν οτι δεν γνωριζουν ποιος αντιπροσωπος εχει διαθεσιμο για test :eek:, απιστευτο τι να πω...:
Πηγα και μεχρι τον Κυριακιδη και μου ειπε οτι θα μου βρει τη μηχανη για να την τεσταρω, περιμενω τηλεφωνο, ευχαριστω για την πληροφορία που μου εδωσες.:)
PortisHead
22/07/2016, 12:47
Λοιπον ψαχνω: street , oρθια θεση οδηγησης, ο συνεπιβατης στην ιδια ευθεια με μενα
Οπότε ξέχνα το SV :)
Καλή επιλογή !!!
sapila racing
22/07/2016, 15:26
Οπότε ξέχνα το SV :)
Καλή επιλογή !!!
Είσαι μερικά χρόνια πίσω, το νεο SV ειναι αλλιώς.
PortisHead
22/07/2016, 15:28
Είσαι μερικά χρόνια πίσω, το νεο SV ειναι αλλιώς.
:eek: όντως !!!
Αλλα τωρα που βλέπω και το καινουργιο...απλά ειναι πιο ομαλη η "κατάβαση"...στο θεό ο συνεπιβάτης :(
363018
Κοπέλια αν μου επιτρέπεις,Yamaha mt 03.
Όρθιο,οτι πρέπει για εντός,οτι πρέπει για παραέξω,οτι πρέπει για να ξεψαρωσεις όμορφα.
Ναι δεν εχει τελική 190 και δεν θα πας σταθερά 150 εθνική.
Εχει 160 και το 130 είναι βούτυρο στο ψωμάκι του.Το φαιρινγκ δε το χρειάζεται σε αυτά η στα 140.
Απο την δίκη μου οπτική γωνία αν αισθητικά σου αρεσει(εμένα εννοείται) θα σου πρότεινα να τσεκάρεις αγγελίες του και να βολτάρεις ενα..
Ειδα που πήγε άλλου η κουβέντα απο τα αρχικά σχέδια κι έκανα παρέμβαση :D
sapila racing
22/07/2016, 16:47
Ειδα που πήγε άλλου η κουβέντα απο τα αρχικά σχέδια κι έκανα παρέμβαση :D
Δεν πήγε πουθενά αλλού η κουβέντα, απλά στις αρχικλες επιλογες SV650, CB500F πρόσθεσε και το CB500X.
Εχεις μια τάση να γράφεις σε thread οπου καποιος ψάχνει τι μηχανάκι να πάρει και ρωτάει τι και πως ενώ το έχεi ήδη περιορίσει σε καποιο(α)μοντέλα και να προτείνεις οτι ναναι.
Αλλος κοίταγε για KLE και του προτείνεις CBF, άλλος ρώταγε για XT400-500, KLE, Transalp, AX-1 και του πρότeινες Hornet.
Πως εξηγείται άραγε? :confused:
Όπως απλώθηκε σε αλλα μοντέλα η κουβέντα παρατέθηκε κι απο εμένα αλλο ενα.Επειδη καβαλας και είσαι γνωστής μην υπονοείς το παραμικρό μιας κι οτι παραθέτω δεν είναι για τα πανηγύρια.
Εκτός κι αν η δικές μου άποψης τυγχάνουν περισσότερης κριτικής..
Σε χάλασε η γνώμη μου.Τα υπονοούμενα και τα σάλια δεν σε χάλασαν;;
ευχαριστω ακομα το ψαχνω υπομονη θελει που δεν φημίζομαι οτι εχω:)
οχι δεν το ξεχναω καθολου, οπως ειπα παραπανω το οδηγησα και το απολαυσα..... περιμενω ακομα ειδοποιηση για το χοντα και θα δω.....
ευχαριστω παντως
φυσικα και επιτρεπεται αλλωστε γιαυτο σας ρωταω, αλλα αν δε σε κουραζω μου λες γιατι προτεινεις το γιαμαχα? το θεωρεις πιο ευελικτο? μαλλον το εχεις οδηγησει αλλα εχεις οδηγησει και το sv to καινουργιο?
θα το κοιταξω και το γιαμαχα αλλα νομιζω απο τη φωτο οτι ο συνεπιβατης ειναι στο Θεο....
με ενοχλει ετσι η σελα, εκτος αν στη φωτο φαινεται πιο πολυ απο οτι ειναι