View Full Version : Δελφοί, Λίμνη Μόρνου, Χάνι Ρέρεσι. Κυριακή 17/7/16
Επιτέλους το ψυγείο φτιάχτηκε, το σέρβις έγινε, το λάδι στα μπροστινά αλλάχτηκε, εεε ας γράψουμε και κάνα χιλιόμετρο. :vroum:
Εγγυημένη συνταγή. Καφεδάκι στην τελευταία καφετέρια στους Δελφούς, αυτήν με την ωραία θέα. Ωραίες και έρημες διαδρομές γύρο από την λίμνη Μόρνου. Και ελαφριά (μπουχμχουχου:lol::bigcry::lol::bigcry: ) κουζίνα στο χάνι Ρέρεσι.
Δεκτοί και χορτοφάγοι :p
Σκέφτομαι να ανέβουμε από παλιά, Θήβα, Λιβαδειά, Δελφοί (καφέ), Ιτέα, Πεντεόρια, Λιδορίκι, Κάλλιο, Χάνι Ρέρεσι (φαγητό). Και επιστροφή Ιτέα, Δεσφίνα, Δίστομο, Λειβαδιά, Θήβα, Εθνική.
Συγκέντρωση Κυριακή 17/7 8:30 στο γνωστό περίπτερο αναχώρηση 9:00 :D:
βάζω τα άτομα για να ξέρουμε ποιόν περιμένουμε.
antsoar
amyroukai, αφού τον κερδίσαμε από την θάλασσα
alexis_d ,αν πάρει ρεπό
mariner, αν βρει μηχανάκι, ή... ευμεγέθη πυροσβεστήρα :lol::bawl::bawl::lol: σορι δεν κρατήθηκα
...
amyroukai
13/07/2016, 18:35
sugamiso ρε μαν... το σκεφτόμουν για ρερέση αλλά για πηγαιμό από παραλία (βουτιά αντί καφέ), άνοδο μαμ και επιστροφή κάπως/όπως...
theofilos888
13/07/2016, 18:56
Δε θα ειμαι αθηνα.... Θα σας σκεφτομαι .........:D
o_gavros
13/07/2016, 19:50
Μαχαιριά ήταν αυτό...
Μας γαματε κύριοι.
Αρβανιτσα λεμε.
akis_trevor
13/07/2016, 19:52
Μαχαιριά ήταν αυτό...
Μας γαματε κύριοι.
Αρβανιτσα λεμε.
Ε ναι....
Αντωνη,περάσετε από εκεί για καφέ να σας κερασουμε :)
o_gavros
13/07/2016, 19:54
Πουλακι'μ εσύ...σε περιμένουμε
o_gavros
13/07/2016, 19:55
Ο κύριος υπουργός μη χάσει και δεν πάει στο ναό για προσκύνημα...
amyroukai
13/07/2016, 20:18
Αφού στο λιβάδι δεν θα έρθουμε, αφού ή μέρα καμμένη... ε ας πνιγεί ο πόνος στο ζαρκάδι...
alexis_d
13/07/2016, 20:41
Ρερέση,ρερέση,ρερέση...Αλλά γιατί όχι μια βουτιά βρε παιδιά;Καφέ στην παραλία....
Αύριο δηλώνω ρεπό για Κυριακη ρε...
Αν δεν οτι είχε γράψει ο γαύρος...ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ κύριοι...
sugamiso ρε μαν... το σκεφτόμουν για ρερέση αλλά για πηγαιμό από παραλία (βουτιά αντί καφέ), άνοδο μαμ και επιστροφή κάπως/όπως...
Το καταλαβαίνω ότι η θάλασσα είναι μια πολύ δελεαστική σκέψη, αλλά δεν βγαίνει χρονικά. Ένας καφές πόσο χρόνο να πάρει, ενώ το μπάνιο μπορεί να σου φάει και την μισή μέρα.
Ίσως...ίσως...με ένα σκοινάκι φορτωμένο, αλλά αυτές είναι σκέψεις για Αύγουστο ;):D
Ε ναι....
Αντωνη,περάσετε από εκεί για καφέ να σας κερασουμε :)
Αρβάνιτσα :confused: ντιφαιν Αρβάνιτσα :confused:
akis_trevor
13/07/2016, 21:12
Αρβάνιτσα :confused: ντιφαιν Αρβάνιτσα :confused:
Μουσικό φεστιβάλ παίζει τριήμερο π/σ/κ free camp κλπ.διπλα στο κυριακι βοιωτιας.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήσετε με το μέλος sotostzav.
Ευχαριστουμε για την προτίμηση..:lol:
Μουσικό φεστιβάλ παίζει τριήμερο π/σ/κ free camp κλπ.διπλα στο κυριακι βοιωτιας.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήσετε με το μέλος sotostzav.
Ευχαριστουμε για την προτίμηση..:lol:
Ω, ρε φίλε τι σκάλωμα έφαγα! Είναι εκεί που είχαμε πάει πέρυσι για καφέ.
Αρβανίτσα εσεις,μπιφτεκάρες εμεις. :a9:
akis_trevor
13/07/2016, 22:51
Ω, ρε φίλε τι σκάλωμα έφαγα! Είναι εκεί που είχαμε πάει πέρυσι για καφέ.
Είναι ο καφές στην ετήσια του 14'. ;)
karellen
14/07/2016, 09:44
Εγγυημένη συνταγή. Καφεδάκι στην τελευταία καφετέρια στους Δελφούς, αυτήν με την ωραία θέα. Ωραίες και έρημες διαδρομές γύρο από την λίμνη Μόρνου. Και ελαφριά (μπουχμχουχου:lol::bigcry::lol::bigcry: ) κουζίνα στο χάνι Ρέρεσι.
99% αυτό το Σ/Κ θα είμαι Άνω Χώρα Ναυπακτίας.
Αν τελικά το κανονίσετε,κατεβαίνω Ρέρεση να σας πετύχω!
Κι' αν βρέχει αυτό το Σ/Κ το κανονίζουμε το επόμενο;;;;;;;;;;
amyroukai
14/07/2016, 10:57
Το κινητό το πάνσοφο το τα πάντα γνωρίζον, λέει ότι το Σάββατο θα κάνει ότι κάνει και την Κυριακή θα είναι καθαρά με λίγα σύννεφα για δροσιά.
sotostzav
14/07/2016, 12:45
Αρβανίτσα εσεις,μπιφτεκάρες εμεις. :a9:
Είμεθα ανθρωποι του πνεύματος και των τεχνωνΕ εφτατολη.Δεν μας πτοεις με τις μπιφτεκαρες σου!!!!!
Θα κάνω την παγκόσμια πρωτοτυπία να βάλω φωτογραφίες πριν τη βόλτα :p
και ναι το μέρος είναι λίγο σπούκι
362581
362582
Προβείτε με δική σας ευθύνη
362583
Ενημέρωσα συμμετοχές στο πρώτο ποστ
Δεν πάμε μόνο για τα φαγιά κύριοι
362585
Ωχ φίλε μάλλον όπως το έγραψα ακούστηκε λάθος. Θα είμαι αλλού εγώ για κάτι μπιφτεκάρες ΝΑ!
amyroukai
14/07/2016, 18:49
Ο αμυρουκάι τρώει υγειινά. Ψαράκι, σαλάτες, αποφεύει πατατομακαρονοψωμιά όσο περισσότερο μπορεί (το εντελώς δεν παίζει ειδικά για μακαρόνια).
Ο αμυρουκάι όλο και παχαίνει χωρίς να υπάρχει παθολογικός λόγος που να ξέρουμε τουλάχιστον.
Ο αμυρουκάι μάλλον κάποια στιγμή θα σκάσει σαν το τεράστιο λουμουκαδοτέρας/ανθρωπάκι της μισλέν τι στο διάτανο ήταν αυτό το πράγμα στο γκοστμπάστερς παλιότερα. Ή σαν αυτόν τον χοντρό των μόντι πάιθονς.
Αφού το ότι θα ψοφήσω είναι προδιαγεγραμμένο, ας πάω ευχαριστημένος τουλάχιστον... :bawl:
alexis_d
14/07/2016, 19:58
Ενημέρωσα συμμετοχές στο πρώτο ποστ
Δεν πάμε μόνο για τα φαγιά κύριοι
362585
Και ο άλλος στο ανέκδοτο δεν πήγαινε στο δάσος για κυνήγι.... χαχαχα
εντωμεταξύ τι τέρας είναι αυτό από ΛΟΥΜΟΥΚΆ?
amyroukai
14/07/2016, 20:19
ΛΟΥΜΟΥΚΆ?
στα ελληνικά πως το λέμε αυτό;
στα ελληνικά πως το λέμε αυτό;
Δυσλεξία;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
alexis_d
14/07/2016, 20:32
Δυσλεξία;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
:lol: :lol:
Επιτέλους το ψυγείο φτιάχτηκε, το σέρβις έγινε, το λάδι στα μπροστινά αλλάχτηκε, εεε ας γράψουμε και κάνα χιλιόμετρο. :vroum:
Εγγυημένη συνταγή. Καφεδάκι στην τελευταία καφετέρια στους Δελφούς, αυτήν με την ωραία θέα. Ωραίες και έρημες διαδρομές γύρο από την λίμνη Μόρνου.
...
τς τς τς :nono: ο Μπλίτσερ καραδοκεί!!
Το βλέπω το θρεντάκιον και πολύ με αρέσει αλλά είμαι λιώμα από την κούραση και θέλω να πάω να σαπίσω σε ένα κρεβάτι. Αν έχω αναλάβει δυνάμεις μέχρι το Σάββατο οπότε την Κυριακή μπορώ να καβαλήσω που μπορώ να σας βρω?? Δελφούς μάλλον ε??
amyroukai
14/07/2016, 20:54
Δελφούς, βενζινάδικο Ιτέας, στο χάνι κατ΄ευθείαν αν είσαι πτώμα και δεν θέλεις να τρέχεις μακριά...
Δελφούς, βενζινάδικο Ιτέας, στο χάνι κατ΄ευθείαν αν είσαι πτώμα και δεν θέλεις να τρέχεις μακριά...
:beer::beer:
επειδή τέτοιοι είστε οπότε τέτοια σας αρμόζουν....
θα φατε σπαμ απο τα μπιφτέκια του Τολη που θα παει συνεφο!!!
amyroukai
15/07/2016, 10:40
επειδή τέτοιοι είστε οπότε τέτοια σας αρμόζουν....
θα φατε σπαμ απο τα μπιφτέκια του Τολη που θα παει συνεφο!!!
ρε μλκ.
μπιφτέκια VS ζαρκάδι;;;; :bawl:
να 'σαι καλά παρασκευΓιάτικο.
ρε μλκ.
μπιφτέκια VS ζαρκάδι;;;; :bawl:
να 'σαι καλά παρασκευΓιάτικο.
το ζαρκάδι είναι υπερεκτιμημένο.. remeber my words ζωικής παραγωγής speaking
ειναι σαν το μαύρο χαβιάρι... ενω τον λευκό ταραμα τωρα εχουν αρχίσει και ανακαλύπτουν την πραγματική αξία του.
αν βρίσκεις να τρως βούβαλο οκ τοτε πάσο. το βρομοζαρκαδο χάρισμα σου, καλύτερα να φαω βασανισμένο πεκινουά china style...
edit
Η θήρευσή του επιτρέπεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη όπου πλέον σε κάποιες εκ των χωρών αυτών, υπάρχουν πολλοί μεγάλοι πληθυσμοί, αλλά απαγορεύεται στην Ελλάδα.
(απο wikipedia) αρα ή παράνομο ή κατεψυγμένο ... πεκινουά ρε πεκινουά.... :D
Ο αμυρουκάι τρώει υγειινά. Ψαράκι, σαλάτες, αποφεύει πατατομακαρονοψωμιά όσο περισσότερο μπορεί (το εντελώς δεν παίζει ειδικά για μακαρόνια).
Ο αμυρουκάι όλο και παχαίνει χωρίς να υπάρχει παθολογικός λόγος που να ξέρουμε τουλάχιστον.
Ο αμυρουκάι μάλλον κάποια στιγμή θα σκάσει σαν το τεράστιο λουμουκαδοτέρας/ανθρωπάκι της μισλέν* τι στο διάτανο ήταν αυτό το πράγμα στο γκοστμπάστερς παλιότερα. Ή σαν αυτόν τον χοντρό των μόντι πάιθονς.
Αφού το ότι θα ψοφήσω είναι προδιαγεγραμμένο, ας πάω ευχαριστημένος τουλάχιστον... :bawl:
*BIBENDUM ΛΕΜΕΕΕΕ
Αμυρουγιάννη γράφτα ρε στα @@ ς,απο χειμώνα διατροφή τώρα φάε που μπορείς αύριο μεθαύριο με αυτούς τους ΤσίπροΚυριάκους μπορεί το ζαρκάδι να το απαγορέψουν δια ροπάλου και να κυνηγάνε τις μαζώξεις σε ταβέρνα ...Μόνο τις μπουκιές δεν έχουν φορολογήσει ακόμα...
Ωστόσο κρατάω μια επιφύλαξη 5% αν ξυπνήσω και δεν ψοφήσω στον ύπνο όπως την προηγούμενη βδομάδα μήπως ακολουθήσω ως Δελφούς και μετά γυρίσω αλόουν.Είναι που έχω και το ταξίδι στα εξωτερικά σε 1 μήνα ειδάλλως θα γινόταν η μάχη του Δράμαλη πάνω στο Χάνι...
...Μόνο τις μπουκιές δεν έχουν φορολογήσει ακόμα......
Ναι, έτσι, δώστε τους ιδέες.............................
amyroukai
15/07/2016, 11:51
το ζαρκάδι είναι υπερεκτιμημένο..
αφού το σπούδασες το πράγμα δεν θα πω όχι λες χαζομάρες, αλλά beefτέκι φτιάχνω ανά πάσα ώρα και στιγμή.
τις νοστιμιές της κυρά Τζένης όμως... :)
Χμ, τώρα που το σκέφτομαι, μήπως να πάρουμε κανένα όφωνο και να παραγγείλουμε χοιρινή κοκκινιστή. Μην ακούσω κουβέντα από όσους δεν έχουν δοκιμάσει (ειδικά με ζυμαρικό-λαση)...
αντουκάκ τώρα που ανεβαίνουν τα χρυσαύγουλα (όπως και παντού στας ευρώπας) λες να ζήσουμε στιγμές κάλλους του στιλ απαγορεύονται συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων;
αφού το σπούδασες το πράγμα δεν θα πω όχι λες χαζομάρες, αλλά beefτέκι φτιάχνω ανά πάσα ώρα και στιγμή.
τις νοστιμιές της κυρά Τζένης όμως... :)
Χμ, τώρα που το σκέφτομαι, μήπως να πάρουμε κανένα όφωνο και να παραγγείλουμε χοιρινή κοκκινιστή. Μην ακούσω κουβέντα από όσους δεν έχουν δοκιμάσει (ειδικά με ζυμαρικό-λαση)...
αντουκάκ τώρα που ανεβαίνουν τα χρυσαύγουλα (όπως και παντού στας ευρώπας) λες να ζήσουμε στιγμές κάλλους του στιλ απαγορεύονται συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων;
Τι να σε πώ ρε γιάννη....με τα οσχέα που έμπλεξε ο κοσμάκης...Ικανό έχω τον καρανίκα να βγεί σαν άλλος παπαδόπουλος κ να ανακοινώνει κ τπτ τέτοιο....
το ζαρκάδι είναι υπερεκτιμημένο.. remeber my words ζωικής παραγωγής speaking
ειναι σαν το μαύρο χαβιάρι... ενω τον λευκό ταραμα τωρα εχουν αρχίσει και ανακαλύπτουν την πραγματική αξία του.
αν βρίσκεις να τρως βούβαλο οκ τοτε πάσο. το βρομοζαρκαδο χάρισμα σου, καλύτερα να φαω βασανισμένο πεκινουά china style...
edit
Η θήρευσή του επιτρέπεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη όπου πλέον σε κάποιες εκ των χωρών αυτών, υπάρχουν πολλοί μεγάλοι πληθυσμοί, αλλά απαγορεύεται στην Ελλάδα.
(απο wikipedia) αρα ή παράνομο ή κατεψυγμένο ... πεκινουά ρε πεκινουά.... :D
Απαγορεύεται η θήρευσή του αλλά επιτρέπεται η εκτροφή του και οι περισσότεροι που το σερβίρουν λένε ότι είναι εκτροφής. Από την άλλη θα συμφωνήσω μαζί σου, από το στιφάδο του μόνο τα κρεμμυδάκια αξίζουν. 1000 φορές την κλασσική αξία της μπριζόλας και του γεμιστού μπιφτεκίου.
Απαγορεύεται η θήρευσή του αλλά επιτρέπεται η εκτροφή του και οι περισσότεροι που το σερβίρουν λένε ότι είναι εκτροφής. Από την άλλη θα συμφωνήσω μαζί σου, από το στιφάδο του μόνο τα κρεμμυδάκια αξίζουν. 1000 φορές την κλασσική αξία της μπριζόλας και του γεμιστού μπιφτεκίου.
Βασίλη εγώ πάντως σε ένα σωστό μάστορα πάνω στη Λίμνη Δόξας που πήγα και έφαγα προ 2 ετών ότι κ να λέμε με τις χυλοπιτούλες παραγωγής του καταστήματος που είχε ήταν μούρλια καμμία μπριζόλα δεν συγκρίνεται ούτε με το ζαρκαδάκι ούτε με το αγριογούρουνο που επίσης φτιάχνει κ τσακίζει σαγόνια και ουρανίσκους.....
εκτρεφουν? χαχαχα και τα σφαζουν που? αφου δεν υπαρχουν πιστοποιημενα με ΙSO σφαγεια ουτε για στρουθοκαμηλους. αρα η τα στελνουν ιταλια (μπα γιατι θα εκανε 150€ το κιλο) η τα σφάζουν νυχτα,παρανομα χωρις ποιοτικούς ελέγχους στα προβατο σφαγεία... πεκινουα ρε πεκινουα σου λεω..... :D
καταλαβενεις Αμυρου γιατι δεν εχω δουλεια. γιατι το κρατος δεν κανει ελένχους. beef και μαλιστα ολλανδικο.. ερχετε και νοπο περναει και ενα σκασμο ελέγχους...
anyway για να μην σας το χαλασω τελιως.. καλα να περασετε. με προσοχη το ζαρκάδι. προτιμήστε βουβαλο. ;)
Ωωωω ρε που μπλέξαμε, ρε είπαμε δε θα πάμε μόνο για τα φαγιά, λέμε
:bawl::rotflmao::bawl::rotflmao::lol:
ααααααα οκ :lol:
Βασίλη εγώ πάντως σε ένα σωστό μάστορα πάνω στη Λίμνη Δόξας που πήγα και έφαγα προ 2 ετών ότι κ να λέμε με τις χυλοπιτούλες παραγωγής του καταστήματος που είχε ήταν μούρλια καμμία μπριζόλα δεν συγκρίνεται ούτε με το ζαρκαδάκι ούτε με το αγριογούρουνο που επίσης φτιάχνει κ τσακίζει σαγόνια και ουρανίσκους.....
Για το αγριογούρουνο θα συμφωνήσω αλλά πρέπει να είναι μάστορας ο μάγειρας. Έχω κάτσει σε τραπέζι που σερβιρίστηκε αγριογούρουνο σε οικογένεια γουρουνάδων (από αυτούς ντε που βγαίνουν με τα μπαζούκα και καθαρίζουν ότι γρυλίζει - μερικές φορές δε και τους φίλους τους) και σηκώθηκα νηστικός. Ζαρκάδι όμως όπου δοκίμασα δεν μου άρεσε, είπαμε τα κρεμμυδάκια του άντε και οι χυλοπίτες του.
εκτρεφουν? χαχαχα και τα σφαζουν που? αφου δεν υπαρχουν πιστοποιημενα με ΙSO σφαγεια ουτε για στρουθοκαμηλους. αρα η τα στελνουν ιταλια (μπα γιατι θα εκανε 150€ το κιλο) η τα σφάζουν νυχτα,παρανομα χωρις ποιοτικούς ελέγχους στα προβατο σφαγεία... πεκινουα ρε πεκινουα σου λεω..... :D
καταλαβενεις Αμυρου γιατι δεν εχω δουλεια. γιατι το κρατος δεν κανει ελένχους. beef και μαλιστα ολλανδικο.. ερχετε και νοπο περναει και ενα σκασμο ελέγχους...
anyway για να μην σας το χαλασω τελιως.. καλα να περασετε. με προσοχη το ζαρκάδι. προτιμήστε βουβαλο. ;)
Νομίζω τα πυροβολούν δεν τα σφάζουν. Τα έχουν σε περιφραγμένη τεράστια έκταση και τα σκοτώνουν με όπλο. Όπως κάνουν και με τους μαύρους κάπρους που είναι σε ημιάγρια κατάσταση. Τώρα να σου πω αν ισχύει 100% δεν μπορώ, έτσι μου είχαν πει έτσι λέω.
amyroukai
15/07/2016, 14:15
ώχου ρε μαλάκες.
ΜΗ ΦΑΤΕ. Μπαν από το ζαρκάδι και οι δύο σας.
ώχου ρε μαλάκες.
ΜΗ ΦΑΤΕ. Μπαν από το ζαρκάδι και οι δύο σας.
τώρα δεν μιλάς όμορφα και θα σε τιμωρήσω, θα φάω το ζαρκάδι σου. :yuck:
amyroukai
15/07/2016, 14:21
με βάση τα γραμμένα, πιο πολύ σε αυτομαστίγωμα μου κάνει :lol:
alexis_d
15/07/2016, 18:55
Και για τα προσώπατα...και για τα προσώπατα
:bawl::bawl:
(ρεπο δεν...)
amyroukai
17/07/2016, 22:02
κεγαμό.
σπίτι, μόλις.
φωτό περιγραφές κλπ, αύριο :)
Eversman
18/07/2016, 08:26
κεγαμό.
σπίτι, μόλις.
φωτό περιγραφές κλπ, αύριο :)
Όχι ρε φίλαι! Δέν θέλουμε περιγραφές! Για ποιό λόγο? Για να μας λιγώσετε πρωί-πρωί, με τις κοκκινιστές μπριζόλες και τα ζαρκάδια και τις χειροποίητες χυλοπίτες? Μία εσείς, μία ο άλλος με τα μπιφτέκια, μας την μαμήσατε την ψυχολογία :lol:
Είμαι σίγουρος ότι περάσατε ποοοολύ όμορφα. Δώστε φωτό και γραφή, να γουστάρουμε και εμείς οι στερημένοι :beer:
theofilos888
18/07/2016, 10:21
Όχι ρε φίλαι! Δέν θέλουμε περιγραφές! Για ποιό λόγο? Για να μας λιγώσετε πρωί-πρωί, με τις κοκκινιστές μπριζόλες και τα ζαρκάδια και τις χειροποίητες χυλοπίτες? Μία εσείς, μία ο άλλος με τα μπιφτέκια, μας την μαμήσατε την ψυχολογία :lol:
Είμαι σίγουρος ότι περάσατε ποοοολύ όμορφα. Δώστε φωτό και γραφή, να γουστάρουμε και εμείς οι στερημένοι :beer:
Εγω να ξερεις εμαθα για μπαμιες μακαρονοπιτα και γουρουνακι........ λιτα και ταπεινα.....
amyroukai
18/07/2016, 10:55
Δύσκολη μέρα σήμερις... :bawl:
Ζαρκάδια δεν είχε γιατί όλη η 'ντεμιά έπιασε. Είχε ομως λουκούμι μΟΥσκάρ' κοκκινιστό (εγώ διάλεξα συνοδεία τις μπάμιες που ήταν πεντανόστιμες) και γ'ρουν' ψημένο με χοντρό αλάτι. Το οποίο ήταν πολύ νόστιμο αλλά λίιιιιγο στεγνό και ήθελε το κατιτίς του σε μουστάρδα ή τζιτζικάκι για να γλιστράει (και μετά αναρωτιόμουν γιατί δεν ζητήσαμε τίποτα από τα δύο). Το μενού συμπλήρωσε τυρόπιτα (την οποία έχει δοκιμάσει ακόμα και ο μέγας εχθρός της φέτας, φαντάσου) και πατατούλες τηγανητές. Σαλάτα δεν πήραμε και σοφά πράξαμε γιατί δεν θα χωρούσε στο στομάχι (με το ζόρι έφαγα όσο έφαγα και είχε μείνει λίγο ακόμα).
Να πιούμε έναν καφέ και τα λέμε... :)
spyrakos35
18/07/2016, 14:52
Οι πατατες συνοδευαν την τυροπιτα;
Ευγε νεοι μου
:beer:
Δύσκολη μέρα σήμερις... :bawl:
Ζαρκάδια δεν είχε γιατί όλη η 'ντεμιά έπιασε. Είχε ομως λουκούμι μΟΥσκάρ' κοκκινιστό (εγώ διάλεξα συνοδεία τις μπάμιες που ήταν πεντανόστιμες) και γ'ρουν' ψημένο με χοντρό αλάτι. Το οποίο ήταν πολύ νόστιμο αλλά λίιιιιγο στεγνό και ήθελε το κατιτίς του σε μουστάρδα ή τζιτζικάκι για να γλιστράει (και μετά αναρωτιόμουν γιατί δεν ζητήσαμε τίποτα από τα δύο). Το μενού συμπλήρωσε τυρόπιτα (την οποία έχει δοκιμάσει ακόμα και ο μέγας εχθρός της φέτας, φαντάσου) και πατατούλες τηγανητές. Σαλάτα δεν πήραμε και σοφά πράξαμε γιατί δεν θα χωρούσε στο στομάχι (με το ζόρι έφαγα όσο έφαγα και είχε μείνει λίγο ακόμα).
Να πιούμε έναν καφέ και τα λέμε... :)
Α ρε καλοπαιδα!
Κι εμεις οι σκλαβοι δουλευαμε στη γαλερα.
Ταξίδι στην ορεινή Ζαρκαδία
Billymuse
18/07/2016, 15:18
:beer: το Δευτερο σας σπίτι εχει γίνει τελικά το Χάνι...παντα τέτοια ευγε παίδες
amyroukai
18/07/2016, 18:47
Μιά εκδρομή κανονικά θέλει καθαρό πνεύμα και τουλάχιστον ξεκούραστο σώμα.
Κανονικά λέω. Για να έχεις αντοχές για ώρες στην σέλα, να μπορείς να χαρείς ένα καλό κομμάτι στροφές, να είσαι παρών στην στιγμή και να μην σε τρώει η καθημερινότητα.
Φτάνοντας στο περίπτερο, με ύπνο τρεις ώρες, λίγους ατμούς τσίπουρου ακόμα στο μυαλό, το μάτι γλαρωμένο και το στομάχι να διαμαρτύρεται παρά τα τοστάκια, έχεις ξεκινήσει με την συνταγή της αποτυχίας στην τσέπη... Πιάνουμε την χαζοκουβέντα με τον Αντώνη να περάσει η ώρα, συνειδητοποιούμε ότι πέρασε και ότι θα πάμε τα δύο μας, λέμε πάμε να φύγουμε. Αν θέλεις ν’ανοίξεις μου λέει προχώρα, δεν γέλασα, μπορεί και να μην δούλευε ούτε αυτό το κομμάτι του εγκεφάλου σωστά ακόμα. Τα λάστιχα δεν είναι σε καλή κατάσταση, ικανό πέλμα μεν αλλά στα όρια από πλευράς παλαιότητας, το σώμα και το πνεύμα τα είπαμε και η μετάβαση από τα σκάρτα σαράντα αυστριακά στρούντελ στους εκατόνεικοσιφεύγα σαμουράι στον τροχό τραυματική. Δεν πάμε για να τρέξουμε νομίζω πως είπα και το εννοούσα 100%.
Κάπου εδώ τελείωσαν τα άσχημα της ημέρας. Ο Αντώνης είναι μπροστά και δεν σκέφτομαι καν πως θα οδηγήσω, τον αφήνω και με “σέρνει” πίσω του γιατί δεν έχω καμμία όρεξη –και πιθανότατα καμμία εγκεφαλική σύναψη δεν βαράει σωστά ακόμα- να πιεστώ. Προς μεγάλη μου χαρά και έκπληξη, έχει ρυθμό που δεν με ενοχλεί ούτε γιατί πάει αργά ούτε γιατί πάει γρήγορα. Λίγο διστακτικός στα προσπεράσματα αλά σιγά τ’αυγά τώρα, κάλλιο γαϊδουρόδενε. Πάμε ακριβώς όσο πρέπει και μακαρίζω την καλή τύχη για τον συνοδοιπόρο σήμερα. Φτάνουμε Θήβα, εγώ σκέφτομαι ότι διψάω, με ενοχλεί ο ήλιος (και θα συνεχίσει όλη την ημέρα) γιατί δεν πήρα τα σωστά γυαλιά που χωράνε στο κράνος, μου κάνει νόημα να βγω μπροστά... Αλλά πλέον λειτουργώ λίγο καλύτερα. Δεν έχω την υπομονή του στα προσπεράσματα αλλά δεν πειράζει, ευτυχώς που είναι έμπειρος και με σωστό αυτοέλεγχο και δεν παρασύρεται και είναι συνεχώς σε απόσταση ελέγχου.
Πετυχαίνουμε το πρώτο “καλό” κομμάτι ασφάλτου στην ανάβαση για Αράχωβα. Εμ. Λύγισα. Ο καρπός σπάει λίιιιγο παραπάνω, μπαμ μπουμ οι κουμπουριές... Ξυπνήσαμε :) Για το ξύπνημα ευθύνεται και η δροσιά που έχει επάνω στο βουνό που είναι μερικές φορές οριακά ανεκτή και σκέφτομαι τον Αντώνη με το διάτρητο αν την παλεύει.
Και το ξύπνημα ολοκληρώνεται με τον διπλό ελληνικό στους Δελφούς. Κουβεντούλα, βγάζουμε τον χάρτη, τροποποιούμε την διαδρομή λίγο προς το Λιδορίκι, όλα καλά.
Το άλλο που με έχει κάνει χαρούμενο σήμερα είναι η διαδρομή. Πόσες φορές έχουμε πάει στο χάνι; Δύο μόνο φέτος... Ε τι έχει μία ακόμα; Έχει την βόρεια πλευρά της λίμνης! Είναι χρόνια που θέλω να το κάνω, το είχα κανονίσει μιά φορά και παραδοσιακά συνουσιάστηκε ο ζευς και δεν πήγα, ε ήρθε η ώρα της. Σε κάθε βόλτα μου αρέσει να κάνω έστω ένα “φρέσκο” κομμάτι, αυτήν την φορά έκατσε να είναι τούτο και με παρέα με ωραίο ρυθμό. Βενζίνη στην Άμφισσα και πάμε.
Στο Λιδορίκι βάζω μπροστά τον Αντώνη γιατί δεν έχω ιδέα για την συνέχεια, μου λέει ΟΚ, ότι θυμάμαι και βέβαια αν χρειαστεί και δεν θυμάται έχουμε και τα έξυπνα κινητά. Ανεβαίνουμε για Διάκο/Στρόμη κατά τα γνωστά και κάπου κάνει αριστερά και πάμε στην νέα διαδρομή. Ο δρόμος είναι σε απρόσμενα καλή κατάσταση, με ελάχιστες λακκούβες και πολύ πιο καθαρός από ότι “θα έπρεπε” με δεδομένη την μηδενική κίνηση που δέχεται. Η δε θέα... Η λίμνη τιρκουάζ πιθανώς από τα περίεργα σύννεφα και τον αέρα που την ανακάτωνε λίγο, τα πλατάνια σε κάθε ξεροχείμμαρο, εμείς δεν το έχουμε πει ακόμα ο ένας στον άλλον αλλά ψάχνουμε για “κάβα” που να επιτρέπει μπάνιο στην λίμνη. Με έχει εκνευρίσει λίγο το μπουμπουνητό του κινητήρα και της εξάτμισης, μου “λερώνει” το τοπίο, το συνειδητοποίησα νωρίτερα όταν πετύχαμε κοπάδι μέσα στο δρόμο (και θα πετυχαίναμε πολλά πολλά ακόμα) και έσβησα για να περάσω (κατηφόρα, ευτυχώς) γιατί περνώντας ο Αντώνης είδα μερικά ενοχλημένα κερασφόρα κρανία να γυρνάνε. Το δουλεύω ως τις 3000 στροφές και πάλι πόλεμο κάνει... Ουφ.
amyroukai
18/07/2016, 18:48
Σταματάμε για φωτογραφίες, για χάζι, για να ρουφήξουμε λίγο την αύρα του βουνού και της υδάτινης μάζας που πρώτη φορά βλέπω ως που εκτείνεται. Ανακαλύπτουμε βίντατζ “κάστρο-ακρόπολη”, φυσικά βεβηλωμένα από πολύ νεότερο εκκλησάκι. Σόρι κύριοι θρησκόληπτοι, αυτό το πράγμα με ξεπερνά. Eversman κανονίσου, έχει χωματόδρομο ως την κορυφή αλλά η θέα αξίζει (δεν πήγαμε). Συνεχίζουμε, εντοπίζουμε μιά πιθανή κάβα για μπάνιο, εκεί πετυχαίνουμε ακόμα μιά φορά τις πινακίδες της ΕΥΔΑΠ “κίνδυνος θάνατος ούτε να αναπνέετε κοντά στην λίμνη ούτε να την κοιτάτε τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, τζιζ κακό”. Καλά, θα δούμε κάποια επόμενη, κύριοι. Στο γύρω γύρω έχει μιά δυό βρύσες, ένα χωριό κανονικό και ένα χωριό... ένα σπίτι και ένα κοτέτσι. Καλά μπορεί να έχει και άλλα, με είχε ρουφήξει το τοπίο. Πήραμε τον “επάνω” δρόμο σε μία διασταύρωση, την επόμενη φορά θα πάω από κάτω, έτσι για να έχει διαφορά.
Φτάνουμε και σταματάμε στο φράγμα. Χαζεύουμε τα ηλιόλουστα Βαρδούσια από την μία πλευρά και την Γκιώνα μ’ ένα καπέλο από σύννεφα από την άλλη. Μαγεία. Και.. Τσουπ, εκεί πίσω από έναν λόφο, φαίνεται το κάστρο-ακρόπολη. Καλά και το εκκλησάκι προφανώς. Η θέα πρέπει να είναι απίθανη από ‘κει πάνω. Πόσες φορές έχουμε περάσει από εκεί; Άπειρες. Πόσες φωτογραφίες έχω βγάλει; Άπειρες. Ε αυτό στο φόντο δεν το είχα προσέξει ποτέ. Eversman δεν θα το ξαναπώ...
Πάμε για το χάνι. Την προηγούμενη φορά που πήγαμε μεγάλη παρέα, κάτι είχα δει στην άκρη του δρόμου σαν ξέφωτο και το ψάχνω. Το βρήκα, βγάζω φλας και κόβω για μέσα. Ξέφωτο νεραϊδένιο με οροφή πλάτανο (σχεδόν νεραϊδένιο, ηλίθιε που πέταξες την σπασμένη πλαστική καρέκλα) και σχετικά καθαρό, με βρύση από την οποία ρέει “το νερό της αγάπης” από το οποίο φυσικά και ήπιαμε και ένα χτιστό τραπέζι και πάγκο για πικ-νικ, τον οποίο εκμεταλλεύεται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Βούλγαρων. Είδες για να πηγαίνεις εκδρομές με μονοκύλινδρο; Ανακαλύπτεις πράγματα που περνώντας “τέζα” δεν τα βλέπεις ποτέ. Στάση δυό λεπτά, δυο φωτογραφίες ακόμα και πάμε. Λίγο πιο κάτω έχει ακόμα ένα τέτοιο αλλά φαίνεται παρατημένο, μάλλον δεν έχει βρύση αλλά έχει κάμποσα ξύλινα τραπέζια με πάγκους.
Στο χάνι τα είπαμε, μάχη. Λίγο “αλμυρό” το λογαριασμό αυτή τη φορά στα ευρώ πενηνταδύο. Άραγμα και κουβέντα με την φίλτατη Τζένη ως τις εφτά... Το φαγητό έχει κατέβει και δεν νιώθουμε πιά φουσκωμένοι αλλά όπως και να έχει κλείνουμε δωδεκάωρο “στο πόδι” και κάποια στιγμή θα μετράει ο χρόνος εις βάρος μας. Πάμε για πίσω λέμε “καθήστε βρε που πάτε”, εμ, έχουμε και σπίτια. Πως γυρνάμε; Αποφασίζουμε να μην κατέβουμε προς Ναύπακτο αυτή την φορά και να πάμε πίσω. Και αντί να πάμε ξανά Άμφισσα, να πάμε από τον δρόμο που ήρθαμε (first time νομίζω, ξανά) και να κατέβουμε Πεντεόρια-Γαλαξίδι να κάνουμε και λίγο παραλιακό. Το βλέπω στο χαρτί, κατσαρό όσο δεν παίρνει... Ε δεν θέλει σκέψη ΚΑΙ φρέσκια διαδρομή ΚΑΙ στροφές... Φύγαμε.
amyroukai
18/07/2016, 18:49
Το κέρδος δεν είναι σε χρόνο, είναι απλά “νέο” αυτό που περνάμε. Μιά ωραία καφετέρια με θέα το χωριό που το φωτίζει ο ήλιος με τα πορτοκαλί της δύσης στην οποία δεν προλαβαίνουμε να πιούμε έναν εΞπρέσο, το φεγγάρι μπροστά μας και η σκέψη μου είναι ΓΙΑΤΙ γυρνάμε πίσω και δεν την πέφτουμε για ύπνο κάπου να κάνουμε άλλη μιά “παρθένα” διαδρομή αύριο. Βγαίνουμε παραλία, πλησιάζουμε το φωτοραντάρ με μιά καγιέν κολλημένη στον πόντο στην ρόδα μου, του δείχνω γιατί φρενάρω και μάλλον κατάλαβε και έκοψε. Να πιάσω τον Αντώνη που έχει ξεμακρύνει λίγο. Βρε, βρε, βρε, η παραλία. Γιάννη να ένας δρόμος. Με πόσα παιδάκια έχεις ταξιδέψει αυτόν τον δρόμο “σε αυστηρά τουριστικούς ρυθμούς” κατά Npat; Ου, που να θυμάσαι. Ε θυμάσαι λίγο. Ποιά κλείνει, ποιά ανοίγει, ποιά γλιστράει, διπλά άπεξ, όχι όλες, αλλά αρκετές. Και ξυπνάει ο ρυθμός (και βλέπω και την πόρσε να ακολουθεί). Φτάνω τον Αντώνη, έχει μπροστά δύο νταλίκες και κάτι ΙΧ και το σκέφτεται (και καλά κάνει εδώ που τα λέμε). Περνάω με συνοπτικές διαδικασίες το μπουλούκι και η φρέσκια άσφαλτος είναι το καλύτερο παιχνίδι αυτήν την ώρα. Φτάνω Ιτέα, κόβω, τσουπ ο Αντώνης τσουπ και το πόρσε. Μπράβο!
Βενζίνη, μιά στάση λίγα λεπτά να πούμε δυο κουβέντες για το πως γυρνάμε. Δεσφίνα κλπ όπως “πρέπει”. Περνάει ένα παρεάκι αποτελούμενο από βαραδέρο που έχει ότι λαμπιόνι υπάρχει και δεν υπάρχει μπροστά και ένα F800GS, τριβάλιτσα, δικάβαλα, φουλ έξτρα, ο GS με αλάρμ. Δεν φάνηκαν να έχουν πρόβλημα, δεν δώσαμε σημασία. Πάμε; Πάμε.
Λίγο πριν την αρχή του ανηφορικού δρόμου, περνάμε τους δύο ταξιδιώτες. Και τους βλέπω ότι ανοίγουν και περνάνε τον Αντώνη... Ρε ‘σεις! Ανεβαίνουμε το βουνό, σε έναν ρυθμό απλά ΟΚ για άπειρους λόγους. Μακριά από “όρια”, είχα συμφωνήσει με τον εαυτό μου πως αν φτάσω να σφίξω το τιμόνι θα κόψω και μένω εντός προδιαγραφών. Οι δύο τύποι πιέζονται να φτάσουν... Τι; Πακαλά ρε νέο; Ντάξει έχει πλάκα από την μία, αλλά σκέφτομαι πως πρέπει να είναι πραγματικά ζορισμένοι για να ακολουθούν με τόσο βάρος. Όπως και να έχει, το παιχνίδι πάντα έχει πλάκα και παίζω. Πιο ψηλά στο βουνό έχει ξεμακρύνει και ο Αντώνης και τους βλέπω μερικές στροφές πίσω, είναι εκεί ακόμα (το βαραδέρο πρέπει να το έβλεπαν και από το διάστημα με τόσα φώτα). Και ακολουθησαν ως την Λιβαδειά, ή ως εκεί έβλεπα τους αντιαεροπορικούς προβολείς του αστακομακαρονάδου. Χεράδες πάντως και μπράβο επίσης.
Στάση Θήβα, last call για ξεμούδιασμα. Μας πλησιάζει γαυγίζοντας το σκυλί του βενζινάδικου, λέω μπλέξαμε τώρα, μας περνάει αδιάφορο και γαυγίζει κάπου κάτι απέναντι. Μετά από λίγο, σκάει από απέναντι ένας λευκός μουργάκος γλύκα, με την ουρά να παίζει και το κεφάλι κάτω από φόβο αλλά φαινόταν ότι ψάχνεται... Του μιλάω, μόλις ανεβάσεις λίγο φωνή τρομάζει. Του δίνω χέρι να μυρίσει, πλησιάζει, χαιδεύεται. Λέω ΟΚ φτάνει τώρα, πάει να μου “αρπάξει” το χέρι, όχι καρΓιολάκι θα χαϊδέψεις και άλλο. Κάτι είδε μετά απέναντι και έφυγε τρέχοντας αλλά όση χαρά πήρε, πήρα και εγώ.
Μπαίνει ο Αντώνης μπροστά, φτάνουμε διόδια, είχα έτοιμο το ακριβές αντίτιμο και πάω από το “καλαθάκι” και φεύγοντας, πίσω μου περνάει και ο ΜΑΛΑΚΑΣ της ημέρας με το τζιπ το τσερόκι το ορίτζιναλ (Αθηναίος) ο οποίος με βλέπει ότι έχω δεξί φλας και είμαι όσο γίνεται άκρη να περιμένω τον Αντώνη και με πάει φίλερ με 30χαω μέχρι που καμμιά 500αριά μέτρα μετά κατάλαβε πως δεν θα επιταχύνω παραπάνω. Μπράβο ζώον, ελπίζω να σε βρουν και να στον σκίσουν.
Η επιστροφή χαλαρή... Κίνηση, αστείοι τύποι που πιέζονται και ζορίζονται κλπ κλπ κλπ κλασσικά καθημερινά γεγονότα, τα οποία μπήκαν στο recycle bin και το άδειασα κιόλας.
Μιά μέρα που μας χόρτασε από κάθε άποψη, με το μυαλό ξεκούραστο πιά, το σώμα σε άσχημα χάλια από πλευράς κόπωσης αλλά άξιζε άξιζε άξιζε.
Και στα δικά σας...
υ.γ.
Τα χαιρετίσματα σε όλη την παρέα από Τζένη και Λένη, μας περιμένουν.
“Αυτός που είχε να πάει σε τραπέζι την άλλη φορά φεύγοντας, μετά τόσο φαί, ΟΝΤΩΣ πήγε;” Ντάξει, μας λένε ερασιτέχνες τώρα :bawl:
υ.γ.2
πολλά δρομάκια για εξερεύνηση, πολλά χωριά που “καλούν” για έστω μιά διάσχιση...
υ.γ.3
πετύχαμε δύο μωρά γουρουνάκια στον δρόμο. "φέρε την απόχη" λέει ο Αντώνης και με πιάσανε γέλια. Τα άτιμα είναι απίστευτα χαριτωμένα, σαν μωρά γατιά και σκυλιά!
υγ.4
χαρέτησαν όλοι. καλά, όχι ένας με παπί αλλά αναμενόμενο.
και οι χάρτες που τους κσεχνάμε πάντα...
Το πήγαινε: https://goo.gl/maps/rEKCbqJARjS2
Το έλα: https://goo.gl/maps/QubSrP9pMsm
Αμα δεν βάλετε φωτογραφίες, ιστορίες δεν ξανά 'χει.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
amyroukai
18/07/2016, 19:12
Δεν στεναχωράμε Βαγγελάκη.
362747
362749
362750
amyroukai
18/07/2016, 19:16
362751
362754
362753
amyroukai
18/07/2016, 19:17
362755
362756
362757
Συνεχίζουμε, εντοπίζουμε μιά πιθανή κάβα για μπάνιο, εκεί πετυχαίνουμε ακόμα μιά φορά τις πινακίδες της ΕΥΔΑΠ “κίνδυνος θάνατος ούτε να αναπνέετε κοντά στην λίμνη ούτε να την κοιτάτε τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, τζιζ κακό”. Καλά, θα δούμε κάποια επόμενη, κύριοι.
περνώντας τα παιδικά μου χρόνια στο Λιδωρικι οι λοκαλς απαγορεύουν το μπάνιο στην λίμνη γιατι ειναι "βουρκος" εχουν πνιγει ζα που πηγαν σε λαθος σημείο να πιουν νερο.
η λίμνη του Μόρνου εχει 0 άνωση και στα 99,9% τον σημείων της το χωμα ειναι τοσο αργιλώδες που με το που πατας βουλιαζεις. το μοναδικο σημειο που ειναι σαφε να μπεις στο νερο ειναι περνώντας μεσα απο το Λιδωρικι και κατεβαίνοντας προς την λιμνη υπαρχει ο παλιος τσιμεντένιος δρομος μονο εκει ειναι σταθερα. αλλα και παλι δεν σε εμπνέει λογο λασπουριάς.. παρολα αυτα εχω κανει μπανιο στο ποταμι του Μορνου οπου τα πραγματα ειναι σαφως καλύτερα με βοτσαλο και ελαφρώς παγωμένο νερο , αλλα παλι το θεμα ειναι η σταθμη του που τέτοια εποχή φαντάζομαι ειναι χαμηλά. https://goo.gl/maps/KhpDpnPZtVr
κατα τα αλλα μπραβο :beer: και κριμα που δεν βρήκατε ζαρκαδι! :bawl:
amyroukai
18/07/2016, 19:18
362758
362759
362760
amyroukai
18/07/2016, 19:23
362761
362762
362766
διάλειμμα και μερικές ακόμα σε λίγο
alexis_d
18/07/2016, 19:29
Εγω να ξερεις εμαθα για μπαμιες μακαρονοπιτα και γουρουνακι........ λιτα και ταπεινα.....
Σχεδόν μοναστικά που λέει και μια ψυχή.... χαχαχα
amyroukai
18/07/2016, 19:51
Αγάπη μόνο, ποκ ποκ ποκ. Σε αναζωογονεί.
362770
Γκιώνα
362771
Κάστρο/ακρόπολη
362772
o_gavros
18/07/2016, 19:58
νερό της αγάπης, αγάπη μόνο, δυο μοναχικά αγόρια και το βουνό...
τα καουμπόικα καπέλα γιατί δε τα δείχνετε κύριε υπουργέ;γιατί;
Σχεδόν μοναστικά που λέει και μια ψυχή.... χαχαχα
α να γεια σου
amyroukai
18/07/2016, 20:10
δεν είμαστε τέΧας εδώ κύριε γαύρε.
Και έχω μιά ερώτηξη για τα λάστιχα αλλά μάλλον με κάλυψε το σχετικό θρέντ του μπλέιντράνερ, κάτι λάθος έχω με την απόσβεση επαναφοράς μάλλον ξαναλέω. Δεν ανεβάζω φωτό γιατί έχει μεγάλα τσίκεν γουίνγκς το λάστιχο και εδώ μέσα άμα δεν ξύνεις το @@ σου στην άσφαλτο δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς, αυτά παθαίνεις άμα μπλέκεις με σβέλτους, κατάλαβες που μπλέξαμε...
alexis_d
18/07/2016, 20:15
Και έχω μιά ερώτηξη για τα λάστιχα αλλά μάλλον με κάλυψε το σχετικό θρέντ του μπλέιντράνερ, κάτι λάθος έχω με την απόσβεση επαναφοράς μάλλον ξαναλέω. Δεν ανεβάζω φωτό γιατί έχει μεγάλα τσίκεν γουίνγκς το λάστιχο και εδώ μέσα άμα δεν ξύνεις το @@ σου στην άσφαλτο δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς, αυτά παθαίνεις άμα μπλέκεις με σβέλτους, κατάλαβες που μπλέξαμε...
:rotflmao: Τι μλκς χαχαχα
spyrakos35
18/07/2016, 20:25
ετσι είναι,
αν είσαι κουλάδι
πας και τρως ζαρκάδι
:lol:
amyroukai
18/07/2016, 20:31
άμα το παίζεις χεράς, το τσάι πίνοντας πονάς...
Λοιπόν, ομοιόμορφη φθορά με αρκετά έντονο "σκάψιμο" χωρίς "φιτιλάκια" κλπ σημάδια άρα καλό νέο, το "ακολουθόν" χείλος της χάραξης είναι ανασηκωμένο στο πίσω λάστιχο άρα πολύ γρήγορη επαναφορά έχω. Έτσι λέει τούτο δω (http://biketrackdayshub.com/motorcycle-tyre-wear-guide/).
spyrakos35
18/07/2016, 20:52
άμα το παίζεις χεράς, το τσάι πίνοντας πονάς...
Λοιπόν, ομοιόμορφη φθορά με αρκετά έντονο "σκάψιμο" χωρίς "φιτιλάκια" κλπ σημάδια άρα καλό νέο, το "ακολουθόν" χείλος της χάραξης είναι ανασηκωμένο στο πίσω λάστιχο άρα πολύ γρήγορη επαναφορά έχω. Έτσι λέει τούτο δω (http://biketrackdayshub.com/motorcycle-tyre-wear-guide/).
το έχω και γω.... δεν με ενοχλά στο δρόμο, το αγνοώ
amyroukai
18/07/2016, 20:56
δεν ενοχλεί όντως (αλλά ισχύει και το πόνημα του Λύκου για τον Δαρβίνο και τα λάθη στα μηχανάκια). θα το κάνω ένα δυο κλικ πιο σφιχτό να δω την διαφορά. Μπορεί να δίνει παραπάνω "εμπιστοσύνη" ξέρω και 'γω.
spyrakos35
18/07/2016, 20:58
δεν ενοχλεί όντως (αλλά ισχύει και το πόνημα του Λύκου για τον Δαρβίνο και τα λάθη στα μηχανάκια). θα το κάνω ένα δυο κλικ πιο σφιχτό να δω την διαφορά. Μπορεί να δίνει παραπάνω "εμπιστοσύνη" ξέρω και 'γω.
ναι, μπροστά ή πίσω θα κάνεις τα κλικ? χααααααααααα
amyroukai
18/07/2016, 21:01
πίσω λέμε, το εμπρός είχε πολύ σωστή φθορά. ή αποσύνθεση...
δε γαμιέται, πάρε να'χεις
362776
362777
spyrakos35
18/07/2016, 21:06
το παρακάτω κείμενο πάντως δεν ξεκαθαρίζει που πρέπει να κάνεις πιο αργή την επαναφορά.... είναι λίγο ασαφές, "είτε μπρος είτε πίσω"... παρ' το αυγό και κουρευτο δλδ (για μας τους κουλούς εννοώ)....
αμα είσαι οκ με το feeling μην το πειράξεις....
362778
amyroukai
18/07/2016, 21:09
back edge, πολύ γρήγορο ;)
spyrakos35
18/07/2016, 21:12
back edge, πολύ γρήγορο ;)
this is a strong sign that rebound damping ON THE FORKS OR SHOCK is set ..... μπλα μπλα μπλα....
ναι, πρεπει να το κάνεις πιο αργό αλλά ποιο? το μπροστινό ή το πισω?
αστο να πάει στο διαολο σου λέω, θα μπλέξεις, παθών :cry:
Εύγε παίδες
:beer: :beer: :beer:
amyroukai
18/07/2016, 21:33
βρε αγόρι, σε όποιο άκρο είναι το ελαστικό, σε εκείνο το άκρο πειράζεις την ανάρτηση.
Eversman
18/07/2016, 21:57
http://www.lidoriki.com/2014/02/blog-post_6665.html?m=1
Το πιο όμορφο πράγμα σε μία βόλτα είναι όταν πάς από τον δρόμο που "πάντα ήθελες, αλλά δεν είχες πάει, μέχρι τώρα", ή σταματας στο τάδε ξέφωτο που ποτέ δεν σταμάτησες, αλλά πάντα ήθελες! Μπράβο παιδιά! Το κείμενο και οι φωτογραφίες, με ταξίδεψαν :beer:
Το κάστρο είναι η ακρόπολη της αρχαίας Καλλιπολης, βυθισμένη πλέον στον βυθό της λίμνης, μαζί με το Βελουχοβο, το σύγχρονο χωριό που βρισκόταν χτισμένο, στο ίδιο σημείο. Πραγματικό έγκλημα για τους απανταχού αρχαιολατρεις, η βυθισμένη πολιτεία :(
akis_trevor
18/07/2016, 22:43
Ωραία βόλτα ρε παίδες...
Until the next one...:beer:
Ρε Γιαννη .......
Οταν διαβαζω κειμενο σου παντα το ποτακι ειναι απαραιτητο.....
Respect.
alexis_d
18/07/2016, 23:14
Ρε Γιαννη .......
Οταν διαβαζω κειμενο σου παντα το ποτακι ειναι απαραιτητο.....
Respect.
Αλκοολικέ...
:bawl:
Αλκοολικέ...
Με φωναξατε;
Γέμισαν καλά οι μπαταρίες πάλι, έχουμε απόθεμα μέχρι την επόμενη.
550 απολαυστικά χλμ ήταν η βόλτα.
Από τα πρώτα μέτρα, φεύγοντας από το σπίτι κατάλαβα ότι το καλοκαιρινό μπουφάν ήταν οριακή επιλογή. Αυτό θα φαινόταν περισσότερο στην επιστροφή.
Στο περίπτερο έφτασα πρώτος, το πρωινό καφεδάκι και η παρατήρηση των άλλων μηχανόβιων είναι μια διαδικασία ζεν που δεν χάνω με τίποτα.
Σε λίγο έφτασε και ο Γιάννης και πιάσαμε την κουβέντα. Γενικά η ωραία συζήτηση ήταν κάτι που απόλαυσα πολύ σε αυτή τη βόλτα.
Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε. Μπήκα μπροστά και άρχισα να λύνω ακόμα μια φορά τον γρίφο του ρυθμού.
Πάντα όταν είμαι μπροστά προσπαθώ να βρω ένα ρυθμό που να κρατάει το ενδιαφέρον χωρίς να ζορίζει αυτούς που ακολουθούν. Κοιτάζω τους καθρέφτες, βλέπω απόσταση, βλέπω τις προσπεράσεις, προσπαθώ να καταλάβω αν ο άλλος βαριέται η ζορίζεται. Το δικό μου αγαπημένο είναι λίγο προς το σβέλτο (χωρίς να είμαι γρήγορος:lol: ) Αλλά ευχαρίστως θα προσαρμόσω τον ρυθμό εκεί που θα ευχαριστηθούν όλοι. Αυτό είναι κάτι που δεν το είχα και το ανέπτυξα μετά από πολλές συμμετοχές σε βόλτες στο μοτο. Όπου πολλοί άλλοι έκαναν το ίδιο για μένα ;)
Το ενδιαφέρον κομμάτι ξεκινάει μετά τη Λιβαδειά, και η θέα του Παρνασσού είναι κάτι που πάντα με εντυπωσιάζει, κι ας το έχουμε κάνει τόσες φορές. Οδηγούσα και σκεφτόμουν ότι υπάρχουν χώρες όπου πρέπει οδηγείς μια μέρα ολόκληρη για να βρεις βουνό, και σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να περάσεις και τα σύνορα :lol::cry:
Μετά τα Άσπρα σπίτια, και μέχρι την Αράχοβα ένα μεγάλο κομμάτι είχε ολοκαίνουργια μαύρη άσφαλτο. Ε, αμαρτία να μην το εκμεταλλευτούμε. Επιτέλους μετά από ένα χρόνο που είναι στα χέρια μου, το 955 είναι στην κατάσταση που το θέλω. Λάστιχα, μοτέρ, αναρτήσεις, κ.α.. Αλλά πλέον είναι απόλαυση, και σε αντίθεση με τον Γιάννη ο ήχος από την racing εξάτμιση δεν με ενοχλεί καθόλου :D.
Μετά την Άμφισσα για Λιδορίκι ο δρόμος είναι σαν να έχεις πετάξει κομμάτια εθνικής οδού πάνω στα βουνά. Η οποία, όπως το λέει ο Γιάννης, διακόπτεται από διάφορα μαρτυρικά χωριά.
Η λίμνη είχε ένα μαγικό τυρκουάζ χρώμα που δεν είχα πετύχει καμιά φορά πριν. Οι φωτογραφίες δυστυχώς δεν το αποδίδουν.
Το βόρειο κομμάτι μετά το Λιδορίκι είναι σχεδόν έρημο από κίνηση. Πρέπει να είδαμε δυο αυτοκίνητα, και αυτό επειδή κάναμε πολλές στάσεις για φωτογραφίες. Η ημέρα είχε μια απίστευτη διαύγεια με τις κορυφές της Γκιώνας και τα Βαρδούσια στο βάθος να συμπληρώνουν το τοπίο. Πολλές φορές αναρωτήθηκα, κάτι φιδωτά ανηφορικά δρομάκια που σκαρφάλωναν τις πλαγιές της Γκιώνας, που να πηγαίνουν άραγε. Και με τι να μπορούσες να τις ανέβεις :hmm:
Κάποια στιγμή ψάχναμε με τον Γιάννη αν υπάρχει σημείο κατάλληλο για ενδεχόμενη βουτιά στη λίμνη. όταν αργότερα στο χάνι μου είπε πως πιθανόν να υπάρχουν αγωγοί που τραβάνε νερό για το φράγμα, και ίσως δημιουργούν δίνες σε όλη την λίμνη, έχασα κάθε ενδιαφέρον για να βουτήξω και το δάκτυλο του ποδιού μου μέσα :lol::bawl:
Για το φαγητό δεν θα γράψω κάτι, εκτός του ότι είναι από τα πράγματα που θεωρώ μεγάλη πολυτέλεια και προνόμιο. Και εξηγούμε, όσα λεφτά και να έχεις δεν μπορείς να αναπαράγεις το ίδιο αποτέλεσμα. Αν αύριο έρθει ένας επιχειρηματίας και πάρει τις συνταγές, και τις δώσει στην καλύτερη κουζίνα του κόσμου δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα ποτέ. Θέλει την ίδια αυτή την κυρία, με τις κατσαρόλες της, με τα χέρια της και τα υλικά από την αυλή της, που κάνει το ίδιο πράγμα 50 χρόνια τώρα. Για αυτό θεωρώ κάτι τέτοια μέρη μεγάλη πολυτέλεια.
Αφού μετά από ώρα, που πέρασε με ωραία κουβέντα, καταφέραμε να χωνέψουμε ότι φάγαμε ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Σύντομα κατάλαβα ότι το καλοκαιρινό μπουφάν δεν ήταν η καλύτερη ιδέα του κόσμου. Η θερμοκρασία ανέβηκε σε δυο περιπτώσεις. Στην παραλιακή από Γαλαξίδι για Ιτέα, βοηθούντος και της καγιέν που προσπαθούσε να ακολουθήσει στον πόντο. Και στο ωραίο ανηφορικό από Ιτέα για Δεσφίνα. Η αλήθεια είναι ότι μου έκανε εντύπωση ότι τριβάλιτσα δικάβαλα μπόρεσαν να ακολουθήσουν τέτοιο ρυθμό έστω για λίγο. Και που βρίσκουν τέτοιες ανθεκτικές γυναίκες ρε πστμ :confused::pantofla:
Ένα ξεμούδιασμα έξω από τη Θήβα και εθνική. Στην επιστροφή ευτυχώς είχε λιγότερη κίνηση απ' ότι φανταζόμουν. Ρυθμός 140-160 αν και ήθελα να το τσιμπήσω λίγο ακόμα, αλλά σκεφτόμουν ότι ο Γιάννης θα ήταν κουρασμένος. Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον το είχε, αλλά καλύτερα έτσι.
Είχα κέφι, το μηχανάκι ήταν στην καλύτερη κατάσταση έβερ απ' όταν το έχω πάρει. Είχα εξαιρετική παρέα. Ιδανικό καιρό, και μαγικά τοπία. Τι να ζητήσω;
Μέρες, μέρες ήθελα. Δεν ήθελα να γυρίσω, ήθελα να ανέβω για Γραμμένη Οξιά, και απο εκεί για Κρίκελο, Καρπενήσι, Άγραφα. Μέρες να γυρνάω χωρίς πρόγραμμα.
Όχι πολλές, 3-4 είναι μια χαρά.
Αύγουστο... βρε λες; ;) :beer::beer::beer:
taisteal
19/07/2016, 01:01
:beer::beer:
spyrakos35
19/07/2016, 05:44
βρε αγόρι, σε όποιο άκρο είναι το ελαστικό, σε εκείνο το άκρο πειράζεις την ανάρτηση.
καλημέρες,
ναι έχεις δίκιο, το πήρα κάπως (ήταν η πείνα της στιγμής μάλλον που δεν "εβλεπα" καθαρά)....
:(
Αλκοολικέ...
Με φωναξατε;
Το βόρειο κομμάτι μετά το Λιδορίκι είναι σχεδόν έρημο από κίνηση. Πρέπει να είδαμε δυο αυτοκίνητα, και αυτό επειδή κάναμε πολλές στάσεις για φωτογραφίες. Η ημέρα είχε μια απίστευτη διαύγεια με τις κορυφές της Γκιώνας και τα Βαρδούσια στο βάθος να συμπληρώνουν το τοπίο. Πολλές φορές αναρωτήθηκα, κάτι φιδωτά ανηφορικά δρομάκια που σκαρφάλωναν τις πλαγιές της Γκιώνας, που να πηγαίνουν άραγε. Και με τι να μπορούσες να τις ανέβεις :hmm:
Κάποια στιγμή ψάχναμε με τον Γιάννη αν υπάρχει σημείο κατάλληλο για ενδεχόμενη βουτιά στη λίμνη. όταν αργότερα στο χάνι μου είπε πως πιθανόν να υπάρχουν αγωγοί που τραβάνε νερό για το φράγμα, και ίσως δημιουργούν δίνες σε όλη την λίμνη, έχασα κάθε ενδιαφέρον για να βουτήξω και το δάκτυλο του ποδιού μου μέσα :lol::bawl:
Για το φαγητό δεν θα γράψω κάτι, εκτός του ότι είναι από τα πράγματα που θεωρώ μεγάλη πολυτέλεια και προνόμιο. Και εξηγούμε, όσα λεφτά και να έχεις δεν μπορείς να αναπαράγεις το ίδιο αποτέλεσμα. Αν αύριο έρθει ένας επιχειρηματίας και πάρει τις συνταγές, και τις δώσει στην καλύτερη κουζίνα του κόσμου δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα ποτέ. Θέλει την ίδια αυτή την κυρία, με τις κατσαρόλες της, με τα χέρια της και τα υλικά από την αυλή της, που κάνει το ίδιο πράγμα 50 χρόνια τώρα. Για αυτό θεωρώ κάτι τέτοια μέρη μεγάλη πολυτέλεια.
Αφού μετά από ώρα, που πέρασε με ωραία κουβέντα, καταφέραμε να χωνέψουμε ότι φάγαμε ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Σύντομα κατάλαβα ότι το καλοκαιρινό μπουφάν δεν ήταν η καλύτερη ιδέα του κόσμου. Η θερμοκρασία ανέβηκε σε δυο περιπτώσεις. Στην παραλιακή από Γαλαξίδι για Ιτέα, βοηθούντος και της καγιέν που προσπαθούσε να ακολουθήσει στον πόντο. Και στο ωραίο ανηφορικό από Ιτέα για Δεσφίνα. Η αλήθεια είναι ότι μου έκανε εντύπωση ότι τριβάλιτσα δικάβαλα μπόρεσαν να ακολουθήσουν τέτοιο ρυθμό έστω για λίγο. Και που βρίσκουν τέτοιες ανθεκτικές γυναίκες ρε πστμ :confused::pantofla:
Ένα ξεμούδιασμα έξω από τη Θήβα και εθνική. Στην επιστροφή ευτυχώς είχε λιγότερη κίνηση απ' ότι φανταζόμουν. Ρυθμός 140-160 αν και ήθελα να το τσιμπήσω λίγο ακόμα, αλλά σκεφτόμουν ότι ο Γιάννης θα ήταν κουρασμένος. Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον το είχε, αλλά καλύτερα έτσι.
Είχα κέφι, το μηχανάκι ήταν στην καλύτερη κατάσταση έβερ απ' όταν το έχω πάρει. Είχα εξαιρετική παρέα. Ιδανικό καιρό, και μαγικά τοπία. Τι να ζητήσω;
Μέρες, μέρες ήθελα. Δεν ήθελα να γυρίσω, ήθελα να ανέβω για Γραμμένη Οξιά, και απο εκεί για Κρίκελο, Καρπενήσι, Άγραφα. Μέρες να γυρνάω χωρίς πρόγραμμα.
Αύγουστο... βρε λες; ;) :beer::beer::beer:
Μας εχετε @μησει τα συκωτια κυριοι......
amyroukai
19/07/2016, 09:04
Γενικά η ωραία συζήτηση ήταν κάτι που απόλαυσα πολύ σε αυτή τη βόλτα.
Και νομίζω ότι ήταν από τα πράγματα που με έκαναν και ξέχναγα ότι σωματικά ήμουν σε κακά χάλια. Ο εγκέφαλος αναγκαζόταν να δουλέψει (με μικρά διαλείμματα) και κρατούσε και το υπόλοιπο σε "εκγρήγορση". :)
Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε. Μπήκα μπροστά και άρχισα να λύνω ακόμα μια φορά τον γρίφο του ρυθμού.
Ελπίζω να μην σε πήγα πολύ αργά λοιπόν, υπό τις συνθήκες δεν πήγαινε άλλο το πρωί.
Για την ΕΟ στην επιστροφή, μάλλον καλά έκανες που δεν άνοιξες παραπάνω. Το μηχανάκι προφανώς και δεν έχει πρόβλημα να ταξιδεύει με πολλά αλλά μερικές κινήσεις των κουτάκηδων ήταν ανησυχητικές και νομίζω η υπερένταση από την προσπάθεια να μαντέψω το ποιός θα κάνει την επόμενη χαζομάρα δεν θα είχε νόημα. Θα κερδίζαμε πες κανένα 5λεπτο ταξιδίου, φορτώνοντας κόπωση αχρείαστη.
Το είπαμε και το ξαναείπαμε στην βόλτα... Αυτό το χάσιμο στην φύση, απλά δεν "πληρώνεται" και δεν αναπληρώνεται. Αν είχα μείνει Αθήνα την Κυριακή (και παραλίγο να το κάνω) απλά θα σερνόμουν από κρεββάτι σε καρέκλα σε καναπέ όλη μέρα και το βράδι πάλι χάλια θα ένιωθα από όλες τις απόψεις. Μετά την βόλτα, είχα εξαιρετική διάθεση και εξαιρετική διάλυση :lol: με το πρώτο να κερδίζει. Ποιό ρεντμπουλ... Βουνό. Πλατάνια, έλατα, δροσιά (ζακετάκι δεν πήρες) καθαρός αέρας, μακριά από σκοτούρες και ρουτίνα.
Και πραγματικά, κάθε φορά μου θυμίζεις πόσο ωραίοι είναι οι απλοί περίπατοι στο βουνό ποδαράτο και κάθε φορά απορώ γιατί δεν το ψάχνω παραπάνω, αντί να τρέχουμε "για καφέ-για ταβέρνα" μιά κυριακή να ξυπνήσουμε και να φάμε ένα τρίωρο-τετράωρο περπατώντας κάπου.
362785
Και πραγματικά, κάθε φορά μου θυμίζεις πόσο ωραίοι είναι οι απλοί περίπατοι στο βουνό ποδαράτο και κάθε φορά απορώ γιατί δεν το ψάχνω παραπάνω, αντί να τρέχουμε "για καφέ-για ταβέρνα" μιά κυριακή να ξυπνήσουμε και να φάμε ένα τρίωρο-τετράωρο περπατώντας κάπου.
Αυτό είναι και το νόημα τον microandventures που έγραφα και παλαιότερα. Ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει την περιπέτεια στα μέτρα του. Δεν απευθύνετε σε κανένα ειδικό κοινό. Από μια απλή βόλτα στα βασιλικά κτήματα, μέχρι την διάσχιση του Ε4 υπάρχει μια θέση για όλους.
Την Κυριακή πάντως λέω να κάνω κάτι ωραία μονοπάτια στην Πάρνηθα ;):a13:
spyrakos35
19/07/2016, 10:21
Αυτό είναι και το νόημα τον microandventures που έγραφα και παλαιότερα. Ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να φτιάξει την περιπέτεια στα μέτρα του. Δεν απευθύνετε σε κανένα ειδικό κοινό. Από μια απλή βόλτα στα βασιλικά κτήματα, μέχρι την διάσχιση του Ε4 υπάρχει μια θέση για όλους.
Και που να δεις περιπετεια η παραλιακη το βραδυ.....
Σοβαρα, οτι μπορει να σου αλλαξει διαθεση, καλο ειναι.
Εχω 2 μερες που πηγαινοερχομαι εφορια-μηχανολογικο.
Πιανεται για microadve;
Joyrider
19/07/2016, 10:36
Οι καλύτερες βόλτες. :beer:
amyroukai
19/07/2016, 10:37
Εχω 2 μερες που πηγαινοερχομαι εφορια-μηχανολογικο.
Πιανεται για microadve;
αυτό είναι true adve
Αμύρου ρισπέκτ για την περιγραφή της βόλτας!
πάντα τέτοια παίδες να περνάτε καλά :beer: