View Full Version : Ταξονομήσεις Α' εξαμήνου 2016
amyroukai
14/07/2016, 11:59
Ανακοινώθηκαν οι πωλήσεις. Μακράν πρώτο το ΜΤ-09/Tracer900 και η υπόλοιπη λίστα λίγο διαφοροποιείται από τις προηγούμενες. Η άφρικα δεν έχει ανέβει όσο περίμενα αλλά ίσως δικαιολογείται από την διακοπή παραγωγής λόγω του σεισμού.
http://www.bikeit.gr/articles/reportaz/9170-reportaz-2016-taxinomiseis-a-6minou-2016-top50-motosikletwn.html
Bradipous
14/07/2016, 12:06
Γιατι έχει ενα νουμερο για tracer και mt-09 ενώ για gs και nc έχει ξεχωριστά για την κάθε έκδοση;
Ακόμα πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι όποιος συνέταξε τη λίστα, θεωρεί ότι το 78 είναι μεγαλύτερο από το 79.
πόσο μαλάκες μπορούν να είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Νο4. ΚΤΜ 78 μότο
Νο5. BMW 79 μότο
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!
amyroukai
14/07/2016, 12:22
Γιατι έχει ενα νουμερο για tracer και mt-09 ενώ για gs και nc έχει ξεχωριστά για την κάθε έκδοση;
Αυτό είναι εξυπνάδα της Yamaha, από τότε που ήρθε το tracer μαζί τα δίνει.
SS : 0;;;;
(το CBR600 FA δεν είναι SS)
amyroukai
14/07/2016, 12:32
Βασικά έχει και άλλα ζητήματα με τα μαθηματικά, αφού σε λίστα με 28 μοτοσικλέτες λέει "δείτε το τοπ 50" αλλά τέλος πάντων. Αν έχει SS είναι λιγότερα από 9 που είναι το τελευταίο στην λίστα.
Και ο πίνακας των σκούτερ για Ιούνιο και μόνο. Περισσότερα τεμάχια από ότι οι μοτοσικλέτες όλο το εξάμηνο...
http://www.bikeit.gr/articles/reportaz/9167-reportaz-2016-taxinomiseis-iouniou-top-30-dikiklwn-trikiklwn-kai-atv.html
amyroukai
14/07/2016, 13:14
Και πάλι ρεκόρ πωλήσεων η BMW. https://rideapart.com/articles/bmw-breaks-sales-record
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν μπορεί να το κάνει και ρεκόρ τζίρου, αφού πέρυσι η ΚΤΜ ήταν πιο ψηλά σε έσοδα.
σε λίστα με 28 μοτοσικλέτες λέει "δείτε το τοπ 50" αλλά τέλος πάντων.
η αριστερη λιστα ειναι θεση κατάταξης και όχι αυξων αριθμος μπορει τελιωνει στο 28 αλλα ένα νουμερο να παιζει πανω από 2-3 φορες.. εγω μετρησα 52 μηχανάκια παντως..
χμμμ...63 αφρικα στο 3μηνο...
lleonidas
15/07/2016, 00:07
χμμμ...63 αφρικα στο 3μηνο...
Στο 6μηνο!
Πέρα από το ξεπέταγμα των ΜΤ,μου κάνει εντύπωση το crossrunner που πλασαρίστηκε αρκετά ψηλά.
Οι 131 GS δε με εντυπωσιάζουν διότι έχει παγιωθεί να πουλάνε τόσο πολύ εδώ και χρόνια.
Και τα 34 s1000xr δεν είναι ευκαταφρόνητο νούμερο για την πολύ μικρή ελληνική αγορά.
Και μια απορία:Τα ΚΤΜ 1050 και 1190 πούλησαν κάτω από 8 μονάδες έκαστο μέσα σε ένα εξάμηνο;Παράδοξο αν ισχύει,ιδίως για το 1190.
39 vstrom;Καλα παει η αγορα λεμε.
lleonidas
15/07/2016, 01:43
Είναι 62 συνολικά τα vstrom 650,δε συνυπολογίζει τα 23 XA...ούτε φυσικά τα 19 χιλιάρια.
Αλλά και τα 62 είναι όντως λίγα συγκριτικά με τις πωλήσεις τους 5-10 χρόνια πριν.
anavatis19
15/07/2016, 02:33
ελα παμε τα βερσυς
Και μια απορία:Τα ΚΤΜ 1050 και 1190 πούλησαν κάτω από 8 μονάδες έκαστο μέσα σε ένα εξάμηνο;Παράδοξο αν ισχύει,ιδίως για το 1190.
Πάλι καλά που πούλησε κι' αυτά με την μαλακία που κάνανε και βγάλανε μέσα σε δυό χρόνια 3 παραπλήσια μοντέλα
( 1050 - 1190 - 1290 ) :priest:
Pan (dvs)
15/07/2016, 18:21
Ο καταναλωτης θελει μια καλη μηχανη,σε μια λογικη τιμη και η Υamaha φαινεται οτι το καταφερε.Το βλεπω να γινεται το νεο Στρωμα.
Τα GS δευτερη θεση ναι μεν δεν ειναι εκπληξη οπως λεει και ο Vaska,αλλα εγω θα διαφωνησω μιας και βρισκομαστε στο μεσο μιας πρωτογνωρης κρισης.
Το v-strom παρεα με την μικρη Μπεμπε,κατι μου λεει.Ισως να υπερβαλω αλλα αυτο ειναι το τελος της εποχης για το Στρωμα.
Η αληθεια ειναι οτι περιμενα το Yersys πιο πανω και τα NCX πιο κατω.
Τα GS δευτερη θεση ναι μεν δεν ειναι εκπληξη οπως λεει και ο Vaska,αλλα εγω θα διαφωνησω μιας και βρισκομαστε στο μεσο μιας πρωτογνωρης κρισης.
μια χαρά τα λέει ο Βάσκας.
παρόλη τη κρίση υπάρχουν πολλοί με εισόδημα του επιπέδου "παίρνω τόσα που δεν έχω τι να τα κάνω. θέλω μηχανή με πρεστίζ και να πουλάω μούρη"
εξ ου και οι πωλήσεις των gs σε πρώτο πλάνο και των ducati/harley σε δεύτερο.
μα τη μπαναγία έναν ΕΝΑΝ (1) δεν έχω δει με μπέμπα ή ντουκάτι που να μη το παίζει γλυφαδιωτάκι ή βουπου
Pan (dvs)
15/07/2016, 18:54
παρόλη τη κρίση υπάρχουν πολλοί με εισόδημα του επιπέδου "παίρνω τόσα που δεν έχω τι να τα κάνω. θέλω μηχανή με πρεστίζ και να πουλάω μούρη"
μα τη μπαναγία έναν ΕΝΑΝ (1) δεν έχω δει με μπέμπα ή ντουκάτι που να μη το παίζει γλυφαδιωτάκι ή βουπου
Δεν πας στα σωστα μερη.:D
Δεν διαφωνω ουσιαστικα με τον Βασειλη,απλα περιμενα μικροτερες πωλησεις.
Εκτός αυτου η BMW εχει και σοβαρο χρηματοδοτικο το οποίο ειναι σημαντικό πλεονέκτημα εναντι των υπολοίπων.
BabisStinson
15/07/2016, 20:45
Εκτός αυτου η BMW εχει και σοβαρο χρηματοδοτικο το οποίο ειναι σημαντικό πλεονέκτημα εναντι των υπολοίπων.
Βασικά αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο συν που έχει!