View Full Version : ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΗΧΑΝΗΣ (Κατηγοριες-εγγραφα)
Pan (dvs)
16/07/2016, 06:37
Δίπλωμα μοτοσυκλέτας – Αρχική χορήγηση.
Κατηγορία ΑΜ : Μοτοποδήλατα και ελαφρά τετράκυκλα: Δικαίωμα οδήγησης για δίκυκλα ή τρίκυκλα οχήματα, με μέγιστη, εκ κατασκευής, ταχύτητα 45 km/h, και κινητήρα κυβισμού μέχρι και 50 cm3. Το ελάχιστο όριο ηλικίας για την απόκτησή του είναι το 16ο έτος και ισχύει για 15 έτη.
Ελάχιστα Υποχρεωτικά Μαθήματα: 20 θεωρητικά ΚΟΚ, 10 θεωρητικά ΜΟΤΟ και 14 πρακτικά ΜΟΤΟ .
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Συγκατάθεση Γονέων με Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση,( προσκομίζεται και συμπληρώνεται από την σχολή ).
Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση,( προσκομίζεται και συμπληρώνεται από την σχολή ) στην οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει:
α. την μόνιμη κατοικία του.
β. τον Αριθμό Φορολογικού του Μητρώου.
γ. ότι δεν κατέχει άλλη άδεια οδήγησης Ελληνική ή κράτους-μέλους Ε.Ο.Κ.
3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου σε ισχύ και φωτοαντίγραφα αυτών.
Σε περίπτωση που ο αιτών δεν είναι Έλληνας υπήκοος, προσκομίζεται άδεια εγγραφής πολίτη κράτους μέλους της Ε.Ε. ή παραμονής, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί 95 ημέρες, πριν την υποβολή της αίτησης για την άδεια οδήγησης για τους υπηκόους της Ε.Ε και 185 ημέρες για τους ξένους υπηκόους, καθώς και φωτοαντίγραφο αυτού.
4. Τέσσερις ( 4 ) φωτογραφίες έγχρωμες, τύπου διαβατηρίου, χωρίς γυαλιά.
5. Δύο ( 2 ) πιστοποιητικά υγείας παθολόγου και οφθαλμίατρου, συμβεβλημένων με το Υπουργείο, με την απόδειξη πληρωμής του ιατρού.
6. Αίτηση εκτύπωσης ( προσκομίζεται και συμπληρώνεται από την σχολή )
7. Βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου, για τους ιατρούς.
Αν δεν υπάρχει βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου, απαιτούνται εργαστηριακές εξετάσεις:
α. Γενική αίματος και σακχάρου.
β. Γενική ούρων.
γ. Καρδιογράφημα.
δ. Ακτινογραφία θώρακος.
8. Ηλεκτρονικά Παράβολα:
α. Αρχικής χορήγησης κατηγορίας 50€
β. Εκτύπωσης εντύπου αδείας οδήγησης 30€
γ. Χαρτόσημο αρχικής χορήγησης κατηγορίας 18€
δ. Θεωρητικής εξέτασης 10€
ε. Δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς 10€
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Κατά την επίσκεψη στους ιατρούς για τα πιστοποιητικά υγείας, προσκομίζεται:
α. Τις φωτογραφίες.
β. Το βιβλιάριο ασθενείας ή τις εξετάσεις.
γ. Την ταυτότητα ή το διαβατήριο.
Το κόστος της επίσκεψης για τον κάθε ιατρό είναι 10,00 ΕΥΡΩ και πρέπει να δoθεί απόδειξη για να καταθέσουμε το φωτοαντίγραφό της.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Με την κατάθεση των παραπάνω δικαιολογητικών στο Υπουργείο Συγκοινωνιών,εκδίδεται το δελτίο εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίου οδηγού, το οποίο ισχύει για τρία ( 3 ) έτη.
Απαραίτητη προϋπόθεση βάση νέου νόμου ο υποψήφιος για να ξεκινήσει τα πρακτικά του μαθήματα, θα πρέπει να έχει περάσει επιτυχώς τα θεωρητικά μαθήματα ( ΚΟΚ ).
Pan (dvs)
16/07/2016, 06:38
Κατηγορία A1: Δικαίωμα οδήγησης για μοτοσικλέτες μέγιστου κυβισμού 125 cm3, μέγιστης ισχύος 11 kW (14,75 hp) και λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,1 kW/kg, και Μηχανοκίνητα τρίκυκλα, των οποίων η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 15 kW (20,12 hp) | (1kw = 1,36 hp). Το ελάχιστο όριο ηλικίας για την απόκτησή του είναι το 18ο έτος και ισχύει για 15 έτη.
Ελάχιστα Υποχρεωτικά Μαθήματα: 20 θεωρητικά ΚΟΚ (αν δεν έχεις άλλο δίπλωμα), 10 θεωρητικά ΜΟΤΟ και 14 πρακτικά ΜΟΤΟ .
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Αν ο υποψήφιος ΔΕΝ έχει ερασιτεχνικό δίπλωμα
Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση,( προσκομίζεται και συμπληρώνεται από την σχολή ) στην οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει:
2. Δελτίο αστυνονικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου σε ισχύ και φωτοαντίγραφα αυτών.
Σε περίπτωση που ο αιτών δεν είναι Έλληνας υπήκοος, προσκομίζεται άδεια εγγραφής πολίτη κράτους μέλους της Ε.Ε. ή παραμονής, η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί 95 ημέρες, πριν την υποβολή της αίτησης για την άδεια οδήγησης για τους υπηκόους της Ε.Ε και 185 ημέρες για τους ξένους υπηκόους, καθώς και φωτοαντίγραφο αυτού.
3. Τέσσερις ( 4 ) φωτογραφίες έγχρωμες, τύπου διαβατηρίου, χωρίς γυαλιά.
4. Δύο ( 2 ) πιστοποιητικά υγείας παθολόγου και οφθαλμίατρου, συμβεβλημένων με το Υπουργείο, με την απόδειξη πληρωμής του ιατρού .
5. Βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου, για τους ιατρούς.
Αν δεν υπάρχει βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου, απαιτούνται εργαστηριακές εξετάσεις:
β. Γενική ούρων.
γ. Καρδιογράφημα.
δ. Ακτινογραφία θώρακος.
6. Ένα ( 1 ) παράβολο των 50,00 ΕΥΡΩ από Δημόσιο Ταμείο.
7. Ένα ( 1 ) παράβολο των 30,00 ΕΥΡΩ από Δημόσιο Ταμείο, για την εκτύπωση της νέας άδειας οδήγησης.
8. Δύο ( 2 ) παράβολα των 10,00 ΕΥΡΩ από Δημόσιο Ταμείο, για την θεωρητική και πρακτική εξέταση.
9. Παράβολο 18,00 ΕΥΡΩ από Δημόσιο Ταμείο.
10. Αίτηση εκτύπωσης. ( προσκομίζεται και συμπληρώνεται από την σχολή )
Αν ο υποψήφιος ΕΧΕΙ ερασιτεχνικό δίπλωμα και θέλει επέκταση διπλώματος σε μοτοσυκλέτα, δεν χρειάζεται η κατάθεση των δικαιολογητικών των παραγράφων 4, 5 και 6 καθώς και χρειάζονται μόνο δύο ( 2 ) φωτογραφίες, διότι δεν απαιτούνται τα πιστοποιητικά υγείας των ιατρών. Επίσης το παράβολο του δημοσίου ταμείου της παραγράφου 9, είναι 27,02 ΕΥΡΩ και όχι 18,00 ΕΥΡΩ, γιατί θεωρείται επέκταση για το Υπουργείο. Ο υποψήφιος οδηγός δεν ξαναπερνάει από θεωρητική εξέταση ( ΚΟΚ ) και τα ελάχιστα υποχρεωτικά μαθήματα είναι 10 θεωρητικά ΜΟΤΟ και 14 πρακτικά ΜΟΤΟ .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
α. Τις φωτογραφίες.
Το κόστος της επίσκεψης για τον κάθε ιατρό είναι 10,00 ΕΥΡΩ και πρέπει να δoθεί απόδειξη για να καταθέσουμε το φωτοαντιγραφό της.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Με την κατάθεση των παραπάνω δικαιολογητικών στο Υπουργείο Συγκοινωνιών,εκδίδεται το δελτίο εκπαίδευσης και εξέτασης υποψηφίου οδηγού, το οποίο ισχύει για τρία ( 3 ) έτη.
Απαραίτητη προϋπόθεση βάση νέου νόμου ο υποψήφιος για να ξεκινήσει τα πρακτικά του μαθήματα, θα πρέπει να έχει περάσει επιτυχώς τα θεωρητικά μαθήματα ( ΚΟΚ ).
Pan (dvs)
16/07/2016, 06:39
Κατηγορία Α2: Δικαίωμα οδήγησης για: Μοτοσικλέτες μέγιστης ισχύος 35 kW (46,94 hp) και με μέγιστο λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,2 kW/kg, που δεν προέρχονται από διασκευή άλλης μοτοσικλέτας, ισχύος μεγαλύτερης του διπλάσιου της ισχύος της διασκευασθείσας μοτοσικλέτας. Το ελάχιστο όριο ηλικίας για την απόκτησή του είναι το 20ο έτος και ισχύει για 15 έτη.
Ελάχιστα Υποχρεωτικά Μαθήματα: 20 θεωρητικά ΚΟΚ (αν δεν έχεις άλλο δίπλωμα), 10 θεωρητικά ΜΟΤΟ και 14 πρακτικά ΜΟΤΟ.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
2. Δελτίο αστυνονικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου σε ισχύ και φωτοαντίγραφα αυτών.
4. Δύο ( 2 ) πιστοποιητικά υγείας παθολόγου και οφθαλμίατρου, συμβεβλημένων με το Υπουργείο, με την απόδειξη πληρωμής του ιατρού .
β. Γενική ούρων.
γ. Καρδιογράφημα.
δ. Ακτινογραφία θώρακος.
7. Ένα ( 1 ) παράβολο των 30,00 ΕΥΡΩ από Δημόσιο Ταμείο, για την εκτύπωση της νέας άδειας οδήγησης.
8. Δύο ( 2 ) παράβολα των 10,00 ΕΥΡΩ από Δημόσιο Ταμείο, για την θεωρητική και πρακτική εξέταση.
Αν ο υποψήφιος ΕΧΕΙ ερασιτεχνικό δίπλωμα και θέλει επέκταση διπλώματος σε μοτοσυκλέτα, δεν χρειάζεται η κατάθεση των δικαιολογητικών των παραγράφων 4, 5 και 6 καθώς και χρειάζονται μόνο δύο ( 2 ) φωτογραφίες, διότι δεν απαιτούνται τα πιστοποιητικά υγείας των ιατρών. Επίσης το παράβολο του δημοσίου ταμείου της παραγράφου 9, είναι 27,02 ΕΥΡΩ και όχι 18,00 ΕΥΡΩ, γιατί θεωρείται επέκταση για το Υπουργείο. Ο υποψήφιος οδηγός δεν ξαναπερνάει από θεωρητική εξέταση ( ΚΟΚ ) και τα ελάχιστα υποχρεωτικά μαθήματα είναι 10 θεωρητικά ΜΟΤΟ και 14 πρακτικά ΜΟΤΟ .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
α. Τις φωτογραφίες.
Το κόστος της επίσκεψης για τον κάθε ιατρό είναι 10,00 ΕΥΡΩ και πρέπει να δoθεί απόδειξη για να καταθέσουμε το φωτοαντίγραφο της.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Pan (dvs)
16/07/2016, 06:41
Κατηγορία Α: Δικαίωμα οδήγησης για: Μοτοσικλέτα οποιασδήποτε ισχύος ή σχέσης ισχύος/βάρους ή κυβισμού και μηχανοκίνητα τρίκυκλα η ισχύς των οποίων υπερβαίνει τα 15 kW (20,12 hp). Το ελάχιστο όριο ηλικίας για την απόκτησή του είναι το 24ο έτος, ή το 22ο έτος μόνο σε περίπτωση που υπάρχει στην κατοχή άδεια οδήγησης της Α2 κατηγορίας για τουλάχιστον δύο ( 2 ) έτη,
και ισχύει για 15 έτη.
Υποχρεωτικά Μαθήματα: 20 θεωρητικά ΚΟΚ (αν δεν έχεις άλλο δίπλωμα), 10 θεωρητικά ΜΟΤΟ και 14 πρακτικά ΜΟΤΟ .
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου σε ισχύ και φωτοαντίγραφα αυτών.
β. Γενική ούρων.
γ. Καρδιογράφημα.
δ. Ακτινογραφία θώρακος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
α. Τις φωτογραφίες.
Το κόστος της επίσκεψης για τον κάθε ιατρό είναι 10,00 ΕΥΡΩ και πρέπει να δoθεί απόδειξη για να καταθέσουμε το φωτοαντίγραφο της.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Πηγη και των τεσσαρων post:
(https://www.google.gr/search?q=%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1+%CE%B4 %CE%B9%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82+%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF %82&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=EJiMV8CCCIjY8Aejw4yIBA)
Καλησπέρα. Μόλις έκανα εγγραφή γιατί έχω μια απορία που δημιουργήθηκε μόλις διάβασα το άρθρο αυτό.
Έβγαλα δίπλωμα μηχανής απεριορίστου κυβισμού το 2009(τότε ήμουνα 23). Αυτό το σύστημα με τα Α1 και Α2 και Α πότε έγινε? Έχω τώρα κάποιο
θέμα αν οδηγήσω μηχανή 500cc?Αν μπορείτε απαντήστε μου γιατί κόλλησα λίγο τώρα.
SHOOTER045
18/07/2016, 10:55
Όχι δεν εχεις πρόβλημα
Σε βλέπω απαντάς μπαμ και κάτω χωρίς πολλά πολλά. Όποτε κάτι ξέρεις παραπάνω. Σε υπερ - ευχαριστώ. Να 'σαι καλά.
makaros33
10/08/2016, 20:30
Καλησπέρα ένας φίλος (40 χρονών) έχει δίπλωμα αυτοκινήτου και δίπλωμα για πενηνταράκι και τώρα θέλει να βγάλει απεριόριστο για το μηχανάκι . Τι θα πρέπει να κάνει για να το βγάλει???
σε μια σχολή οδηγών που πήγε του είπαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και θα πρέπει να βγάλει πρώτα για τα 125cc και μετά για το απεριόριστο
tzimidis
10/08/2016, 20:53
Sorry gia to spam, alla se periptosi pou exo aperioriston kybikon apo to 1998,
kai thelo tora na bgalo gia i.x. aytokinito, prepei na ksanakano theoritika mathimata kai na doso pali simata?
ta theoritika ta eixa perasei tote , alla den piga pote na doso odigisi (gia aytokinito).
ksero oti mporo na rotiso sxoli odigon, alla den to ekana ta teleytaia 20 xronia, tha to kano tora?
(Nai, sta 43 den exo diploma aytokinitoy.......)
με την μια το Α μπορει να βγαλει, να ψαξει καμια σχολη της προκοπης πες του.
Pan (dvs)
10/08/2016, 22:21
Καλησπέρα ένας φίλος (40 χρονών) έχει δίπλωμα αυτοκινήτου και δίπλωμα για πενηνταράκι και τώρα θέλει να βγάλει απεριόριστο για το μηχανάκι . Τι θα πρέπει να κάνει για να το βγάλει???
σε μια σχολή οδηγών που πήγε του είπαν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και θα πρέπει να βγάλει πρώτα για τα 125cc και μετά για το απεριόριστο
Νομιζω οτι αυτη ακριβως ειναι η διαδικασια πλεον.
Pan (dvs)
10/08/2016, 22:22
Sorry gia to spam, alla se periptosi pou exo aperioriston kybikon apo to 1998,
kai thelo tora na bgalo gia i.x. aytokinito, prepei na ksanakano theoritika mathimata kai na doso pali simata?
ta theoritika ta eixa perasei tote , alla den piga pote na doso odigisi (gia aytokinito).
ksero oti mporo na rotiso sxoli odigon, alla den to ekana ta teleytaia 20 xronia, tha to kano tora?
(Nai, sta 43 den exo diploma aytokinitoy.......)
Ρωτα σε σχολη για πιο σιγουρα,αλλα νομιζω οτι δεινεις μονο οδηγηση,αφου πρωτα κανεις τα υποχρεωτικα μαθηματα.
Συγνωμη αλλα θα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση με τη σειρα μου.
Εχω στην κατοχη μου διπλωμα για Ι.Χ. και Α2 για μηχανη. Για να κανω απεριοριστο της μοτοσυκλετας γνωριζει καποιος το
κοστος?
Υ.Γ: Απλα ακουσα κατι τρελους αριθμους και θα ηθελα και την γνωμη καποιου ακομα για να σιγουρευτω.
Συγνωμη αλλα θα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση με τη σειρα μου.
Εχω στην κατοχη μου διπλωμα για Ι.Χ. και Α2 για μηχανη. Για να κανω απεριοριστο της μοτοσυκλετας γνωριζει καποιος το
κοστος?
Υ.Γ: Απλα ακουσα κατι τρελους αριθμους και θα ηθελα και την γνωμη καποιου ακομα για να σιγουρευτω.
Θες μαθήματα και εξέταση. Εμένα το ίδιο μου πήγε 300€ με τις φωτογραφίες
Coyote.V
09/02/2017, 08:02
Ρε παιδιά, άσχετο αλλά πολύ σχετικό συνάμα... Σε ποια ηλικία μας παίρνουν το δίπλωμα;
alexis_d
09/02/2017, 08:21
Ρε παιδιά, άσχετο αλλά πολύ σχετικό συνάμα... Σε ποια ηλικία μας παίρνουν το δίπλωμα;
Μέχρι το 65 έτος είσαι μια χαρά και νόμιμος.
Μετά ανάλογα.Ποια απάντηση θες να ακούσεις;Αυτή που λέει πως το καταθέτεις μόλις έχεις προβλήματα όρασης,κάποιο καρδιοπαθολογικό θέμα έστω και μειωμένη αντίληψη
ή εκείνη που λέει πως στο παίρνουν όταν σταματήσεις να πληρώνεις τους γιατρούς;
:D
Coyote.V
09/02/2017, 10:25
Βασικά δεν γίνεται να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά... Δεν μπορεί να αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης λόγω αύξησης του προσδόκιμου διαβίωσης και τα όρια οδήγησης να μένουν σταθερά. :mad:
Όχι δεν εχεις πρόβλημα
Φίλε μου είμαι 23 έχω δίπλωμα μηχανής για 50αρι, αλλα δεν έχω δίπλωμα απεριόριστου κυβισμού αλλά θέλω κάτι άμεσο να βγάλω γτ έχω μηχανή 900, τι μπορώ να κάνω; Αυτό που έκανε το παλικάρι το 2009 έχει καταργηθεί;
SHOOTER045
13/10/2017, 07:38
Φίλε μου είμαι 23 έχω δίπλωμα μηχανής για 50αρι, αλλα δεν έχω δίπλωμα απεριόριστου κυβισμού αλλά θέλω κάτι άμεσο να βγάλω γτ έχω μηχανή 900, τι μπορώ να κάνω; Αυτό που έκανε το παλικάρι το 2009 έχει καταργηθεί;
Πλεον η διαδικασία έκδοσης διπλωματών ακόμα και για 50cc έχει παει στα κατα τόπους συγκοινωνιών.
Αν υπάρχει δίπλωμα αυτοκινήτου η το δίπλωμα του 50αριου το έχεις περάσει στο δίπλωμα (κάρτα νέου τύπου) γλιτωνεις τα σήματα - θεωρία .
Δίνεις μονο οδήγηση .
Δηλαδή εχεις δίπλωμα βιβλιαρακι που έδινε η τροχαία .
Το πηγαίνεις στο συγκοινωνιών στο περνάνε (με το αζημιωτο φυσικά) σε νέου τύπου δίπλωμα - κάρτα .
Το πηγαίνεις μετα σε σχολή οδήγησης σου ανοίγουν καρτέλα μαθητή και δίνεις ΜΟΝΟ οδήγηση.
Αλλά.
Για απεριόριστο
Έπρεπε στα 20 να έχεις βγάλει το Α2 .
Τώρα για απεριόριστο πρέπει να έχεις κλείσει τα 24
καλησπέρα,
έβγαλα δίπλωμα για 125 κυβικά παπακι το 2012. ήμουν σχεδόν 23 χρονών. μπορω να ανεβω κατηγορια για απεριοριστου κυβισμου μονο με παραβολο; οταν εδωσα εξετασεις δεν εδωσα με συμπλεκτη.
πως μπορω να οδηγησω μηχανη με συμπλεκτη;
mythic37
26/01/2018, 14:32
καλησπέρα,
έβγαλα δίπλωμα για 125 κυβικά παπακι το 2012. ήμουν σχεδόν 23 χρονών. μπορω να ανεβω κατηγορια για απεριοριστου κυβισμου μονο με παραβολο; οταν εδωσα εξετασεις δεν εδωσα με συμπλεκτη.
Οχι, θα πρεπει να δωσεις οδηγηση χωρις να δωσεις θεωρια.
καλησπέρα,
Θα μπορούσες αν είχες επιλέξει να δώσεις για Α1 με συμπλέκτη. Τώρα είναι όπως τα λέει ο marian από πάνω.
έχω μια απορία, δεδομένου οτι το Α1 δίπλωμα καλύπτει χοντρικά 125cc, πρακτικά αγοράζεις οτι μηχανή θες μέχρι αυτά τα κυβικά και τα kw, αρα οδηγάω και μηχανή με συμπλέκτη που δε ξεπερνάει τα kw και τα 125cc? διότι εγώ με honda innova 125άρι έδωσα. ξέρετε αν υπάρχει περιορισμός ή κάτι τέτοιο?
έχω μια απορία, δεδομένου οτι το Α1 δίπλωμα καλύπτει χοντρικά 125cc, πρακτικά αγοράζεις οτι μηχανή θες μέχρι αυτά τα κυβικά και τα kw, αρα οδηγάω και μηχανή με συμπλέκτη που δε ξεπερνάει τα kw και τα 125cc? διότι εγώ με honda innova 125άρι έδωσα. ξέρετε αν υπάρχει περιορισμός ή κάτι τέτοιο?
Δεν έχει σημασία αν έχει ή όχι το μηχανάκι συμπλέκτη, τα KW είναι το μόνο κριτήριο
Στο δίπλωμα πληρώνεις όσα μαθήματα θα κάνεις?Αν πχ χρειάστεις μόνο 3 μαθήματα αντί για 5, θα πληρώσεις μόνο τα 3?
doctor_john
13/02/2020, 13:51
Ναι αλλά δεν είσαι εσύ αυτός που θα κρίνει πόσα χρειάζεσαι ;)
Ναι αλλά δεν είσαι εσύ αυτός που θα κρίνει πόσα χρειάζεσαι ;)
Αν δει ο δάσκαλος ότι είσαι έτοιμος με λιγότερα μαθήματα, θα σταματήσει τα μαθήματα και θα πληρώσεις λιγότερα μαθήματα?
doctor_john
13/02/2020, 14:06
Θέλω να πιστεύω πως όχι και πως θα συνεχίσει τα μαθήματα για να αυξήσει την εμπειρία σου για να είσαι περισσότερο ασφαλής.
υγ: κάτσε γιατί θα με μουρλάνεις, οκ ελλάδα αλλά δεν έχουμε αριθμό υποχρεωτικών μαθημάτων απο το νόμο;
υπάρχει περίπτωση να σου πεί ότι χρειάζεσαι παραπάνω από όσα ορίζει ο νόμος..
υγ: κάτσε γιατί θα με μουρλάνεις, οκ ελλάδα αλλά δεν έχουμε αριθμό υποχρεωτικών μαθημάτων απο το νόμο;
31h Θεωρία και 14h πρακτική για το 1ο δίπλωμα και στην επέκταση είναι 6h πρακτικής.
Επίσης κάποτε διαχωριζόταν το Α1 σε συμπλέκτη και χωρίς. Αν είχες το Α1 χωρίς συμπλέκτη δεν μπορούσες να προχωρήσεις σε επέκταση. Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει.
Με ένα τηλεφώνημα σε μια σχολή σου τα λένε με το ν και με το σ.
Θέλω να πιστεύω πως όχι και πως θα συνεχίσει τα μαθήματα για να αυξήσει την εμπειρία σου για να είσαι περισσότερο ασφαλής.
Δηλαδή αν χρειαστεί να κάνεις μόνο 3 μαθήματα ( σύμφωνα με τον δάσκαλο αφού αυτός κρίνει όπως λες και εσύ), και τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι 5, θα πληρώσεις για 5 μαθήματα?
doctor_john
13/02/2020, 14:37
Έλα ρε συ, σε πειράζω, δεν μπορείς να κάνεις οικονομία σε αυτό, ξεκόλλα :D
Λες να είναι κορόιδο ο δάσκαλος να σου πει δώσε λιγότερα ;
Λες να είναι κορόιδο ο δάσκαλος να σου πει δώσε λιγότερα ;
Αυτό που ισχύει, αυτό θα πρέπει κανονικά να πληρώσεις
Σιγά μην κάτσει ο δάσκαλος να σου κάνει παραπάνω μαθήματα για να αποκτήσεις περισσότερη εμπειρία και να είσαι ποιο ασφαλής.Τότε δεν θα είμασταν Ελλάδα, θα είμασταν Δανία και Σουηδία
Αυτό που ισχύει, αυτό θα πρέπει κανονικά να πληρώσεις
Αυτό λέω και εγώ.
Αν εσύ για τους λόγους σου θέλεις λιγότερα μαθήματα από τα προβλεπόμενα λες να σου πει δώσε λιγότερα χρήματα;Ποιος θα το έκανε αυτό;
Εγώ πχ όταν έδωσα για το μεγάλο δίπλωμα δεν έκανα ούτε ένα μάθημα (καλώς ή κακώς άλλο θέμα αυτό ) πλήρωσα όμως το αντίτιμο για τις προβλεπόμενες τότε ώρες.
Και γιατί να μην σου κάνει περισσότερα μαθήματα αν πρέπει; Δεν θέλει τα έξτρα χρήματα;
Δανια και Σουηδία θα ήμασταν αν δεν γκρινιάζαμε για αυτόν που πάει με 100 αριστερά και δεν πηγαίναμε με πάνω από 50-60 μέσα στις πόλεις.
(δεν το κάνω ούτε εγώ και μου την σπάνε επίσης οι ρελαντήδες αριστερά )
Αυτό λέω και εγώ.
Αν εσύ για τους λόγους σου θέλεις λιγότερα μαθήματα από τα προβλεπόμενα λες να σου πει δώσε λιγότερα χρήματα;Ποιος θα το έκανε αυτό;
Εγώ πχ όταν έδωσα για το μεγάλο δίπλωμα δεν έκανα ούτε ένα μάθημα (καλώς ή κακώς άλλο θέμα αυτό ) πλήρωσα όμως το αντίτιμο για τις προβλεπόμενες τότε ώρες.
Και γιατί να μην σου κάνει περισσότερα μαθήματα αν πρέπει; Δεν θέλει τα έξτρα χρήματα;
Δανια και Σουηδία θα ήμασταν αν δεν γκρινιάζαμε για αυτόν που πάει με 100 αριστερά και δεν πηγαίναμε με πάνω από 50-60 μέσα στις πόλεις.
(δεν το κάνω ούτε εγώ και μου την σπάνε επίσης οι ρελαντήδες αριστερά )
Δηλάδή έδωσες απευθείας εξετάσεις στην οδήγηση?
masterone
15/02/2020, 02:29
31h Θεωρία και 14h πρακτική για το 1ο δίπλωμα και στην επέκταση είναι 6h πρακτικής.
Επίσης κάποτε διαχωριζόταν το Α1 σε συμπλέκτη και χωρίς. Αν είχες το Α1 χωρίς συμπλέκτη δεν μπορούσες να προχωρήσεις σε επέκταση. Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει.
Με ένα τηλεφώνημα σε μια σχολή σου τα λένε με το ν και με το σ.
Μια μικρη επισήμανση να κανω μιας και εδωσα πρόσφατα για κατηγορίας Α(απεριόριστο) απο Α1 οι ώρες μαθηματων ειναι 7
lleonidas
11/03/2020, 09:02
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, αναστέλλονται όλες οι εξετάσεις που σχετίζονται με την απόκτηση άδειας οδήγησης. Η αναστολή αφορά εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης, μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, ειδικής άδειας ταξί και κάθε άλλου είδους εξέτασης που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών. Η αναστολή θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες.
Πηγή (https://www.autoblog.gr/2020/03/11/anaballetai-h-ekthesh-ths-neas-yorkhs-anti-gia-ton-aprilio-tha-ginei-ton-aygousto/)
Byronas_gr
13/03/2020, 10:42
Ενημερωτικά, η παραπάνω απαγόρευση εξέτασης εφαρμόστηκε και στις υπόλοιπες περιφέρειες, όχι μόνο στην Αττική.
Για την προσωρινη αδεια οδηγησης ξερει κανεις τιποτα; Απαραδεκτο να παιρνεις διπλωμα και να περιμενεις 4 μηνες για να οδηγησεις. Χιλια χρονια πισω.
Για την προσωρινη αδεια οδηγησης ξερει κανεις τιποτα; Απαραδεκτο να παιρνεις διπλωμα και να περιμενεις 4 μηνες για να οδηγησεις. Χιλια χρονια πισω.
Υποτίθεται μπορείς να πάρεις προσωρινή άδειά από εδώ https://drivers.services.gov.gr/
Εγώ αν και πέρασε τις εξετάσεις στις αρχές Μαρτίου μου λέει ότι δεν βρέθηκε.
Αν θες δοκίμασε κι εσύ και πες μας αν στην βγάζει.
Ναι εγω απο νοεμβριο το περιμενω.. Φυσικα και δε τη βγαζει προκειται για αυτους που εχουν περασει τις εξετασεις μετα τις 11 μαιου του 2020.. Κατι ειναι και αυτο παντως.
6 μήνες και δεν έχεις πάρει ακόμα το δίπλωμα στα χέρια σου; :eek:
Δεν έκανες κανένα τηλ στην σχολή ή στο υπουργείο;
Εκανα το Μαρτιο λιγο μετα αφου αρχισε η καραντινα και ειπε οτι δεν ειχε βγει ακομα. Μετα εκλεισαν τα παντα. Οποτε οταν ανοιξουν οι σχολες θα παρω. Πρεπει να παω το διπλωμα ,το καρτελακι δηλαδη με τη φωτο, πισω η μου δινουν αλλο ξερεις;
Εγώ έχω το παλιό και μου είπαν από τη σχολή ότι θα μου δώσουν καινούριο.
Byronas_gr
30/05/2020, 15:25
Ενημερωτικά, το https://drivers.services.gov.gr/ λειτουργεί κανονικότατα και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας από το TaxisNet μπορείτε να πάρετε την προσωρινή άδεια οδήγησης.
Στην δικιά μου περίπτωση, ήταν διαθέσιμη 48 ώρες μετά την εξέταση. Ισχύει για 4 μήνες κι έχει έναν QR code για ταυτοποίηση (τυπωμένη ή σε PDF στο κινητό).
Για οσους περασαν εξετασεις μετα τις 11 Μαιου ισχυει.
Φίλε @Biker το δίπλωμα μου έχει εκδοθεί, αν ακόμα περιμένεις ίσως πρέπει να ψαχτείς.
Πηγα υπουργειο φιλε και το πηρα. Ειδα φιλους μου που δωσαμε μαζι και το παιρνανε αυτες τις εβδομαδες και ειπα να ψαχτω. Απλα στην περιοχη μου τωρα βγαζουν του νοεμβριου. Ειναι πολυ πισω ακομη. Ειχαν υπογραφες λεει κιολας οτι το ειχα παραλαβει εγω. Ο,τι να ναι. Εν τελει ολα καλα.
phanispal
09/03/2021, 19:49
Καλησπέρα σας, ήθελα να ρωτήσω αν έχετε εικόνα τι θα γίνει με την ισοδυναμία διπλώματος Β κατηγορίας και ΑΜ/Α1.
Είχε ακουστεί κάτι το Σεπτέμβρη, το Υπουργείο Μεταφορών το είχε διαψεύσει, και τις τελευταίες μέρες ακούγεται πάλι, κάνοντας λόγο για τα εξής κριτήρια:
- Ο ενδιαφερόμενος να είναι άνω των 27 ετών
- Να έχει δίπλωμα Β κατηγορίας πάνω από έξι 6 έτη
- Να παρακολουθήσει τουλάχιστον τρία (3) πρακτικά μαθήματα.
o_gavros
09/03/2021, 19:58
να τολμήσω να ρωτήσω ΠΟΥ ακούγεται;
Δεν ξέρω να απαντήσω στο ερωτημα σου, αλλά αυτά τα "ακούγεται"/"ακουσα"/"μου είπε ενας μεσα στα πράγματα" συνήθως είναι φύκια
phanispal
09/03/2021, 20:17
https://www.ethnos.gr/ellada/148189_odigisi-dikykloy-me-diploma-aytokinitoy-poies-einai-oi-proypotheseis
https://www.tanea.gr/2021/03/06/greece/diploma-odigisis-odigisi-dikyklou-eos-125-kyvikon-me-diploma-aytokinitou-poies-proypotheseis-tha-isxyoun/
https://www.imerisia.gr/koinonia/6493_diplomata-odigisis-poioi-tha-mporoyn-na-odigoyn-mihani-eos-125-kybika-horis-exetaseis
Εδώ είναι το ΦΕΚ απ' το Σεπτέμβρη:https://www.e-nomothesia.gr/kat-aytokinita/adeies-odegeses/koine-upourgike-apophase-a3-oik-56475-6635.html (άρθρο 2)
o_gavros
09/03/2021, 20:36
το αρθρο του εθνους ανοιξα και είδα ημερομηνια 2/3/21.
οπότε οτι κι αν λέει το φεκ του Σεπτέμβρη του '20, νομίζει το επερχόμενο θα το υπερκερνάει.
Το αρθρο λεει οτι το Ν/Σ κατατέθηκε. οπότε είναι θεμα χρόνου να περάσει και να βγει σε σχετικό φεκ.
Εγω αν με ενδιέφερε το ζήτημα, θα περίμενα να δω αυτο.
Επίσημα πλέον οι κάτοχοι άδειας οδήγησης αυτοκινήτου θα μπορούν να οδηγούν δίκυκλα έως 125 κυβικών. (https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Epishmo-Odhgas-motosykleta-ews-125-k-ek--me-diplwma-aytokinhtoy_214358.asp?a=6)
phanispal
11/03/2021, 18:15
Απλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν θα ισχύει για όλους τους κατόχους διπλώματος Β κατηγορίας (ανεξάρτητα πόσα χρόνια πριν εκδόθηκε το δίπλωμά τους) ή για αυτούς που θα το παίρνουν από εδώ και πέρα.
Επίσης δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίζουν αυτά τα πέντε πρακτικά μαθήματα, καθώς δεν αποκλείεται να ανέβει κατά πολύ η τιμή τους από ~15€/έκαστο που ίσχυε έως τώρα.
Τέλος, να δούμε αν θα χρειαστεί να πληρώσουμε εκ νέου παράβολα κ.λπ. για να ανανεωθεί το δίπλωμα.
ratamahatta
09/03/2025, 19:39
Στην Γερμανία κόστος διπλώματος αυτοκινήτου κ μηχανής 6.500€
Είπατε κάτι;;
Στην Γερμανία κόστος διπλώματος αυτοκινήτου κ μηχανής 6.500€
Είπατε κάτι;;
Ναι.
Ωρομίσθιο γερμανου οικοδόμου 25 ευρώ την ώρα.
Μεροκάματο 200 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ.