View Full Version : Απλήρωτα τέλη ενός έτους
aprosektos
17/07/2016, 08:03
Καλημέρα σας,
η απορία μου είναι η εξής: δεν πλήρωσα -από προσωπική μου αμέλεια/ηλιθιότητα- τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 της μοτοσυκλέτας μου, την οποία την ίδια χρονιά την πούλησα. Θέλω να διευθετίσω το ζήτημα σχετικά με το χρέος μου. Γνωρίζετε ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω και ποιο είναι το ποσό των κυρώσεων; Τα τέλη ήταν 20 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, να είστε πάντα όρθιοι!
[προσθήκη] διάβασα αυτό το ποστ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=137180,
αλλά δεν κατάλαβα αν στην δική μου περίπτωση θα πληρώσω πρόστιμο για το έτος που δεν πήρα τα τέλη, ή για κάθε έτος που έχει περάσει μέχρι να εξοφλίσω τα τέλη.
SHOOTER045
17/07/2016, 08:32
Φορολογικη δήλωση κανείς αυτά τα χρόνια?
Ενφια κλπ πληρώνεις?
Πάνε μια βόλτα απο τον λογιστή σού και ζήτα του να σου βγάλει αναλυτικά τι οφειλές έχεις.
Λογικά είναι το διπλάσιο+ τις προσαυξήσεις.
Αλλά μου κανει εντύπωση πως μεταβιβάστηκε ενω χρωσταγε τέλη.
theofilos888
17/07/2016, 08:33
Προστιμο για το ετος που δεν πληρωσες τα τελη. Μπορει να εχει και προσαυξηση σαν συνολικο ποσο απο κει και μετα. Αν εχει βεβαιωθει το προστιμο, θα το δεις στο ταξις.
aprosektos
17/07/2016, 08:39
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,
η μεταβίβαση έγινε κανονικά με γραφείο διεκπεραιώσεων. Δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα. Στην εφορία ακόμη δεν μου έχει έρθει κάτι, αλλά είπα να μην περιμένω άλλο κ να πάω να διευθετίσω το ζήτημα για να μην γίνει καμιά στραβή στο μέλλον.
Οπότε να υποθέσω ότι μιλάμε για 22+22+30 περίπου, αν δεν κάνω λάθος, ή μου ξεφεύγει κάτι;
SHOOTER045
17/07/2016, 08:45
Περίεργο μεν,αλλά όχι απίθανο.
Δεν θυμάμαι αν το 2012 ερχόταν ειδοποίηση η τα εκτυπωναμε οι ίδιοι.
Αν έχεις την ειδοποίηση μπορείς να το ψαξεις ειτε μόνος-taxis-ειτε στην εφορία
MG-KTiNoS
17/07/2016, 09:38
Κοίτα αν είσαι βούλευτής παραγράφεται σε 2 βουλές... :D
Αν δεν είσαι για δες φορολ. ενημ. βγάζεις?
Αφού η μηχανή πουλήθηκε, οι τόκοι δε θα επιβαρύνουν τον καινούριο ιδιοκτήτη; Η μηχανή όταν έφυγε από τα χέρια του όφειλε μόνο τα τέλη ενός έτους. Ή λέω χαζομάρες; :confused:
SHOOTER045
17/07/2016, 10:09
Αφού η μηχανή πουλήθηκε, οι τόκοι δε θα επιβαρύνουν τον καινούριο ιδιοκτήτη; Η μηχανή όταν έφυγε από τα χέρια του όφειλε μόνο τα τέλη ενός έτους. Ή λέω χαζομάρες; :confused:
Αυτό είπα ποιο πανω.
Χρωσταγε τέλη το 12,στο ίδιο έτος πουλήθηκε, μου φαίνεται περίεργο στο μηχανολογικό που έκαναν μεταβίβαση να μην είδαν τα απληρωτα τέλη.
Ίσως τα πλήρωσε ο νεος ιδιοκτήτη και δεν πήρε χαμπαρι ο φίλος
Καλημέρα σας,
η απορία μου είναι η εξής: δεν πλήρωσα -από προσωπική μου αμέλεια/ηλιθιότητα- τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 της μοτοσυκλέτας μου, την οποία την ίδια χρονιά την πούλησα.
Είμαι ΠΟΛΥ περίεργος πως στο φούστη έκανες μεταβίβαση χωρίς να έχουν πληρωθεί τα τέλη της ίδιας-τρέχουσας χρονιάς... :eyepop::eyepop::eyepop:
el-Gatto
17/07/2016, 12:56
Είμαι ΠΟΛΥ περίεργος πως στο φούστη έκανες μεταβίβαση χωρίς να έχουν πληρωθεί τα τέλη της ίδιας-τρέχουσας χρονιάς... :eyepop::eyepop::eyepop:
;)
. . . η μεταβίβαση έγινε κανονικά με γραφείο διεκπεραιώσεων. Δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα. . .
:smokin:
Κάτι τέτοια μαγαζάκια ανθούν έξω απο τα κατα τόπους παραρτήματα του Υπ.Συγκοινωνιων.Καποια δε είναι και σχολές οδηγών με τα γνωστά "κονε" εντός.
Γλιτωνεις κάμποση ταλαιπωρία μιας και χωρις "λαδακι" δύσκολο να κουνηθούν καποιοι υπάλληλοι.
Θα ήθελα να δω την υπογραφή/σφραγίδα του υπαλλήλου που δέχθηκε τα δικαιολογητικά.
ρε παιδες τι λετε?? τα τελη κυκλοφοριας αφορουν το ΑΦΜ στο οποιο βεβαιώνονται.. δε συνοδευουν το οχημα, οποτε η οφειλή μενει στον τρέχον ιδιοκτητη τη στιγμη της βεβαίωσης τους! το οχημα μια χαρα μεταβιβάζεται με απληρωτα τελη.. αγορασα μηχανη το φλεβαρη του 11 και την εδωσα τον οκτωβρη του 12, οι μεταβιβάσεις γιναν σε ΚΕΠ και ποτε δε μας ζητηθηκε αποδειξη των τελων κυκλοφοριας.. τωρα βεβαια δεν ξερω τι ισχυει, αλλα τοτε ετσι ηταν..
παίδες η μεταβίβαση έγινε το 2012. τότε δεν ήταν υποχρεωτική η προσκόμιση από τη ΔΟΥ εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας
ρε παιδες τι λετε?? τα τελη κυκλοφοριας αφορουν το ΑΦΜ στο οποιο βεβαιώνονται.. δε συνοδευουν το οχημα, οποτε η οφειλή μενει στον τρέχον ιδιοκτητη τη στιγμη της βεβαίωσης τους! το οχημα μια χαρα μεταβιβάζεται με απληρωτα τελη.. αγορασα μηχανη το φλεβαρη του 11 και την εδωσα τον οκτωβρη του 12, οι μεταβιβάσεις γιναν σε ΚΕΠ και ποτε δε μας ζητηθηκε αποδειξη των τελων κυκλοφοριας.. τωρα βεβαια δεν ξερω τι ισχυει, αλλα τοτε ετσι ηταν..
Από φέτος θα ζητάνε και τα πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας
AUFGEBRACHT
17/07/2016, 15:50
LIVE YOUR MYTH IN GREECE
thunder ace
17/07/2016, 17:15
Eπειδη πηγα και ρωτησα,να και η απαντηση:"για να γινει μεταβιβαση στο οχημα ,πρεπει να ΜΗ χρωσταει καθολου τελη "Πρωτα ξοφλαμε μετα πουλαμε.
παίδες η μεταβίβαση έγινε το 2012. τότε δεν ήταν υποχρεωτική η προσκόμιση από τη ΔΟΥ εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας
Απο οσο θυμαμαι η αποδειξη των τελων της τρεχουσας χρονιας που γινοταν η μεταβιβαση ζητουνταν ανεκαθεν.Αυτο που αλλαξε ειναι οτι τωρα
ζητανε αποδειξη και για τα προηγουμενα ετη....
Απο οσο θυμαμαι η αποδειξη των τελων της τρεχουσας χρονιας που γινοταν η μεταβιβαση ζητουνταν ανεκαθεν.Αυτο που αλλαξε ειναι οτι τωρα
ζητανε αποδειξη και για τα προηγουμενα ετη....
Σόρρυ που πετάγομαι αλλά αυτό θεωρητικά με ψιλοκαίει: έχω αγοράσει μηχανή η οποία είχε πληρωμένα τα τέλη του τότε τρέχοντος (δε γινόταν χωρίς και ήταν γύρω στο 2007, οπότε έτσι ήταν λογικά και το 2012, αν όχι αυστηρότερα), αλλά ξέρω ότι χρωστάει προηγουμένων ετών. Ξαφνικά δε θα μπορώ να την πουλήσω επειδή χρωστάει άλλος;
το 2009 μεταβιβασα μηχανακι 125αρι, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη
το 2010 μεταβιβασα το ένα μου αυτοκινητο, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη
το 2011 αγορασα και μεταβιβασα το τριουμφ, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη..
το 2012 πουλησα το τριουμφ, ΔΕΝ ζητηθηκαν τελη..
ολες οι μεταβιβάσεις εγιναν σε ΚΕΠ.
τωρα πως για τα δικα σας οχήματα χρειαζονται τελη και για τα δικα μου όχι δεν ξερω...
Acacius δε νομιζω να σε καιει, καθως τα τελη βεβαιώνονται στο ΑΦΜ του εκάστοτε ιδιοκτητη, οποτε εσυ θεμα δε θα εχεις λογικα..
thunder ace
18/07/2016, 07:28
το 2009 μεταβιβασα μηχανακι 125αρι, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη
το 2010 μεταβιβασα το ένα μου αυτοκινητο, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη
το 2011 αγορασα και μεταβιβασα το τριουμφ, ΔΕΝ μου ζητηθηκαν τελη..
το 2012 πουλησα το τριουμφ, ΔΕΝ ζητηθηκαν τελη..
ολες οι μεταβιβάσεις εγιναν σε ΚΕΠ.
τωρα πως για τα δικα σας οχήματα χρειαζονται τελη και για τα δικα μου όχι δεν ξερω...
Acacius δε νομιζω να σε καιει, καθως τα τελη βεβαιώνονται στο ΑΦΜ του εκάστοτε ιδιοκτητη, οποτε εσυ θεμα δε θα εχεις λογικα..
Πηγαινε ΣΗΜΕΡΑ να πουλησεις το μηχανακι σου και να χρωστας τελη..........και ξαναγραψε μας.
theofilos888
18/07/2016, 07:56
Πουλωντας το παπι πριν λιγο καιρο πηγα στην εφορια για το απαιτητο πλεον εντυπο και απο τα κεπ βεβαιωσης πληρωμης τελων κυκλοφοριας. Βασικα ειναι ενα εντυπο, που σου τυπωνει η εφορια, με βαση τον αριθμο κυκλοφοριας και λεει ολα τα ετη που πληρωθηκαν ή οχι τα τελη. Στη δικη μου περιπτωση γινεται η εκτυπωση του εντυπου και μου λεει ο υπαλληλος: Εσυ το πηρες το 12. Το 12 ηταν πληρωμενα τα τελη αλλα δεν ηταν τα προηγουμενα χρονια. Εκτυπωσε λοιπον ενα δευτερο αντιγραφο και σημειωσε πανω 'οτι ο προηγουμενος ιδιοκτητης χρωσταει τελη. Και πως θα βεβαιωθουν απο την οικεια ΔΟΥ του. Ετσι απλα.
Παιδιά τσάμπα το κουράζετε...
Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας της τρέχουσας χρονιάς ήταν ΑΝΕΚΑΘΕΝ προαπαιτούμενο για να γίνει μεταβίβαση... Ανατρέξτε στις διατάξεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και θα το βρείτε να αναφέρεται παντού.
Παλιά (πριν το 2014-15) αρκούσε να ήταν πληρωμένα τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς κατά την οποία γινόταν η μεταβίβαση και κανένας δεν ασχολιότανε αν υπήρχαν οφειλές προηγούμενων ετών. Τώρα επειδή κάποια ανενημέρωτα ΚΕΠ δεν κάνανε σωστά την δουλειά τους και δεν ζητάγανε την απόδειξη πληρωμής του τρέχοντος έτους (δεν χρειαζοταν ειδική βεβαίωση από την εφορία - αρκούσε να δείξεις την απόδειξης πληρωμής τους) ή κάποια λαμόγια διαικπεραιωτές κατάφερναν και περνάγανε μεταβιβάσεις (με το αζημίωτο έτσι ώστε ο συνεργός υπάλληλος του Υπουργείου να μην ανοίξει καν τον φάκελλο των δικαιολογητικών) χωρίς να έχουν πληρωθεί τα τέλη, αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν η σωστή και νόμιμη διαδικασία - στην Ελλάδα είμαστε και όλα γίνονται.
Το σίγουρο είναι ότι πλέον τα πράγματα έχουν αυστηροποιηθεί και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μεταβίβαση με χρωστούμενα τέλη και αυτό αφορά ΟΛΑ τα έτη για τα οποία είχες στην κατοχή σου το όχημα...