View Full Version : Τροχαία, ράμπο για μιά νύχτα...
Δεινόσαυρος
19/07/2016, 15:03
το θεμα ειναι οτι με την εμφυτη αναρχια του ελληνα και τα αιωνια κομπλεξ απεναντι στην αστυνομια (οχι οτι σε καποιες περιπτωσεις δεν εβαλε και βαζει ακομα το χερακι της)
το ερωτημα "τι αστυνομια θελουμε" δεν μπορει να απαντηθει
Έχεις δίκιο.
Η υπόθεση πάει πολύ παλιά, ίσως και μέχρι την κλεφτουριά, που σε κάποιο βαθμό βρίσκεται η ρίζα της χώρας.
Και έτσι βγαίνουμε οφ-τοπικ, αλλά πιστεύω οτι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ το ερώτημα είναι που πρέπει να απαντηθεί - αλλιώς συνέχεια θα το γυροφέρνουμε και γιατί ο τροχαίος δεν φοράει ζώνη και άλλα τέτοια αστεία και ευτράπελα.
Θα ήταν πάντως ενδιαφέρουσα συζήτηση (σε άλλο νήμα).
και αμα δεν φτανουν τα μετρα της αστυνομιας...
Αχιλλέας Μπέος εναντίον οδηγού που είχε παρκάρει παράνομα στον Βόλο (http://www.huffingtonpost.gr/2016/07/19/beos-ksylo_n_11065330.html?1468924628&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget)
Έχεις δίκιο.
Η υπόθεση πάει πολύ παλιά, ίσως και μέχρι την κλεφτουριά, που σε κάποιο βαθμό βρίσκεται η ρίζα της χώρας.
Και έτσι βγαίνουμε οφ-τοπικ, αλλά πιστεύω οτι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ το ερώτημα είναι που πρέπει να απαντηθεί - αλλιώς συνέχεια θα το γυροφέρνουμε και γιατί ο τροχαίος δεν φοράει ζώνη και άλλα τέτοια αστεία και ευτράπελα.
Θα ήταν πάντως ενδιαφέρουσα συζήτηση (σε άλλο νήμα).
πολυ σωστα :a10:
για τον Μπεο τωρα επειδη τον εχω και δημαρχο εχει κανει καποια σωστα πραγματα στην πολη και εχει αλλαξει τον αδοξαστο σε κατι τοπικες δημοτικες επιχειρησεις φορεις λαμογιων και κυφηνων χρονια τωρα
Ξεχασε ο Αχιλλεας οτι παρατουσε το γκολφακι του δημου στον λεοφωρειοδρομο του αντιστοιχα παραλληλου δρομου με αυτον του βιντεο,για να παιξει ταβλι απ'εξω απο την καφετερια γνωστου μπασκετμπολιστα.....
SHOOTER045
19/07/2016, 15:25
Ζώνη φοράμε για να προστατευτούμε από τον αερόσακο που σε περίπτωση σύγκρουσης κι ενώ ήμαστε χαλαροί θα φάμε τέτοια σφαλιάρα που το κροσέ του Τάισον θα μοιάζει απαλό άγγιγμα.
Επίσης φοράμε για να μη πληρώνουμε αέρα πατέρα λεφτά σε πρόστιμα και να μας μένει και κανένα φράγκο για κανένα κωλόμπαρο :P
Α)/κράνος φοράμε όταν έχουμε κάτι να προστατευσουμε
Β)ζώνη φοράμε για τον παραπανω λόγο,και για να προστατευτούμε απο όσους δεν κανουν χρηση τού α και της πρώτης παραγράφου του β
Τόσο απλά.
Ξεχασε ο Αχιλλεας οτι παρατουσε το γκολφακι του δημου στον λεοφωρειοδρομο του αντιστοιχα παραλληλου δρομου με αυτον του βιντεο,για να παιξει ταβλι απ'εξω απο την καφετερια γνωστου μπασκετμπολιστα.....
γιαυτο το περιστατικο εχει φαει κληση και την εχει πληρωσει κιολας :)
SHOOTER045
19/07/2016, 15:26
Τα έβγαλε απο την μια τσέπη και τα έβαλε στην άλλη?
Α)/κράνος φοράμε όταν έχουμε κάτι να προστατευσουμε
Β)ζώνη φοράμε για τον παραπανω λόγο,και για να προστατευτούμε απο όσους δεν κανουν χρηση τού α και της πρώτης παραγράφου του β
Τόσο απλά.
362793
sergiosm
19/07/2016, 15:29
Επειδή αυτήν την φτωχή δικαιολογία την ακούω συχνα-πυκνά, πρέπει να πώ, εντελώς φιλικά και χωρίς καμία παρεξήγηση οτι την θεωρώ εντελώς ποταπή (για να μην πω την άλλη λέξη), και δε θέλω να στενοχωρήσω κανέναν:
...
Δικαίωμά σου να θεωρείς ό, τι θέλεις.
Πώς όμως χαρακτηρίζεις αυτόν που εν γνώσει του γράφει στα π@π@ρια του το νόμο και ακολούθως απαιτεί από το κράτος τα ίδια με αυτούς που δεν κάνουν το ίδιο;
Τα έβγαλε απο την μια τσέπη και τα έβαλε στην άλλη?
δεν ξερω τι εκανε παντως πληρωθηκε :D
Επεσε κληση σε δημοτικο οχημα και την πληρωσε απο την τσεπη του;
Δικαίωμά σου να θεωρείς ό, τι θέλεις.
Πώς όμως χαρακτηρίζεις αυτόν που εν γνώσει του γράφει στα π@π@ρια του το νόμο και ακολούθως απαιτεί από το κράτος τα ίδια με αυτούς που δεν κάνουν το ίδιο;
Μπάτσο; (σόρρυ Μήτσε, οι παρόντες εξαιρούνται).
Επεσε κληση σε δημοτικο οχημα και την πληρωσε απο την τσεπη του;
απο οσα γνωριζω ναι.απο την αλλη δεν ειμαι και κολλητος του να ξερω σιγουρα αν ηταν απο την τσεπη του η οχι
DrIoannis
19/07/2016, 15:41
Ακουω να μιλατε για πονο πορτοφολιου,λιγο πολυ οι περισσοτεροι.
Θα ητανε χρησιμο να μας πει καποιος που ασχολειται με το αντικειμενο,αν οντως καποιοι που εχουνε βαλει βαθια το χερι στην τσεπη εχουνε συμμορφωθει,γιατι εγω δεν εχω διαπιστωσει κατι τετοιο.
Έχω 2-3 παραδείγματα για κρανάκια άμα ενδιαφέρεσαι... Τους γράψανε 1-2 φορές και είπαν να συμμορφωθούν αφού πλήρωσαν σχεδόν ένα Arai για πρόστιμο. Αθήνα έχω βαρεθεί να βλέπω 50-60% από τους αναβάτες και 80-90% από τους συνεπιβάτες να μην φοράνε κράνος. Όπως θέλετε πάρτε το και λυπάμαι που το λέω αλλά αν ήμουν τροχαία το μπλοκάκι θα το έλιωνα σε μία ημέρα με αυτά που βλέπω. Δεν θα άφηνα σε χλωρό κλαρί ΚΑΝΕΝΑΝ.
Έχω δει ουκ ολίγες φορές παλικάρια σε ΜΕΘ που έχουν πέσει και το μόνο που χτύπησαν ήταν το κεφάλι...Ήταν αρκετό όμως για να καταστρέψει τη ζωή τους και την οικογένειά τους. 0% ανοχή σε κράνος, ζώνη...
κράνος και ζωνη θα επρεπε να ειναι προαιρετικό. οποιος δεν καταλαβαίνει πλεον με τοση πληροφόρηση ε ας πεθάνει μπας και παμε μπροστά σαν ειδος.
τα απλα, μεροκάματο πχ παράνομο παρκάρισμα 10€
οσο για τα υπολοιπα σοβαρά, πχ οδηγηση σε κατασταση μεθης, κοκκινα , στοπ, πραγματα δλδ που θετουν σε κίνδυνο και τους αλλους γυρο του, την πρωτη φορα να του περνουν το δίπλωμα και να ξανα δινει εξετάσεις μετα απο 6 μηνες, την δευτερη φορα κατάσχεση του οχήματος, και τριτη φορα κατ'οικων περιορισμό..
και ολα αυτα με καθημερινους ελενχους...
αλλα πως να το κάνεις να λειτουργεί σε μια χωρα που η ηρωίνη φορτώνετε μονη της και ταξιδεύει μονη της.
astroman76
19/07/2016, 16:25
Στην Αμερικη παιζει αυτο,
What do I need to do to be able to legally ride a motorcycle without a helmet in the state of Florida?
You need to be at least 21 years of age and have at least $10,000.00 worth of medical coverage insurance to be able to operate or ride upon a motorcycle without a helmet.
το ιδιο ειχε και το Τεχας οταν ημουν εκει... δεν σε σταματανε αλλα αν παθεις κατι καλη τυχη με τα εξοδα σε νοσοκομεια. το ιδιο ισχυει με αλλα εχτριμ σπορτς και τις ασφαλιστικες τους... ;)
Δεινόσαυρος
19/07/2016, 16:31
Καλα στην Αμερικη οι ασφαλιστικές είναι πλέον η νέα Μαφία... όπου λεφτά και κομπίνα.
Για το καλό όλων μας, βεβαια, πια.
====
Βρήκα όμως και αυτό (http://www.abateflorida.com/helmet-law-faq.php)
Will the [Florida] police stop me for not wearing a helmet?
They have stated that they would not stop someone for just a helmet violation, unless they feel they do not meet the age requirement.
astroman76
19/07/2016, 16:33
Καλα στην Αμερικη οι ασφαλιστικές είναι πλέον η νέα Μαφία... όπου λεφτά και κομπίνα.
Για το καλό όλων μας, βεβαια, πια.
στην τελικη καλητερα φιλε αυτη η μαφια παρα η κρατικη που δεν λητουργει ...σαν κατι τεβε/ικα κτλ....
Δεινόσαυρος
19/07/2016, 16:37
στην τελικη καλητερα φιλε αυτη η μαφια παρα η κρατικη που δεν λητουργει ...σαν κατι τεβε/ικα κτλ....
Χμ, δεν είναι όλος ο πλανήτης η Ελλάδα...
Αλίμονο αν αποδεχθούμε της πολυεθνικές Μαφίες γιατί... δουλεύουν καλύτερα.
Επιστροφή στην εποχή των λήσταρχων βαρώνων. (όχι οτι κάποιους δεν τους χαλάει η ιδέα)
Αν είμαστε τόσο χάλια, καλύτερα... :a015: :a016:
astroman76
19/07/2016, 16:39
Χμ, δεν είναι όλος ο πλανήτης η Ελλάδα...
οι χωρες που η κρατικη υγεια λιτουργει ειναι μετριμενες στο ενα χερι...
Σκεψεις κυνικές..
Να ψάχνεις κρεββάτι εντατικης(ΜΕΘ) για δικό σου σε κρίσιμη κατάσταση και να είναι πιασμένο/α απο αυτόν/ους που σημερα σου λέει/νε δικό μας το κεφάλι,δε γουστάρουμε κράνος.
Κύριοι δεν είναι δικό σας το κεφάλι.Δικο σας είναι όταν η οποία ενέργεια σας δεν επηρεάζει την ζωή άλλων.
Πάτε στην έρημο,στην ζούγκλα,σε δικό σας χώρο και φάτε το χωρις να περιμένετε βοήθεια.
Πέραν αυτού κάντε κι αίτηση δωρεάς οργάνων.Δικα σας κι αυτά.Μπας κι απο την χαζομάρα σας σωθεί κανεις άλλος που σέβεται τη ζωή του και τον δίπλα του.
Δεινόσαυρος
20/07/2016, 00:29
Σκεψεις κυνικές..
Παράξενο όμως που με τις ίδιες κυνικές σκέψεις δεν βλέπεις οτι δεν είναι ούτε δικό σου το κρεββάτι.
Αλλιώς παίζεται το παιγνίδι - «Κυρία εγώ είμαι καλό παιζάκι και το αξίζω το κρεβάτι αλλά ο Γιαννάκης είναι κακό παιζάκι και δεν το αξίζει, πείτε του!»
Αν το δημόσιο δεν έχει αρκετά κρεβάτια, κακό και τον δυο των κεφαλιών.
Μη γίνεσαι ρε μπαγάσα "παιχνιδοσαυρος" με τα παιζακια.
Η ζωή και των δυο εχει την ίδια αξία.
Την επιλογή στηλιτεύω.. και τον μπελά που εγκυμονεί σε "βάρος" άλλων.
Δεινόσαυρος
20/07/2016, 01:10
Μη γίνεσαι ρε μπαγάσα "παιχνιδοσαυρος" .
Η ζωή και των δυο εχει την ίδια αξία.
Την επιλογή στηλιτεύω..
Κατα βάθος μάλλον συμφωνούμε, και φαντάζομαι να το αντιλαμβάνεσαι. Δεν μπορω να μην το επισημάνω το παράδοξο όμως, σαν Παρα Πολλα να περνάνε στο ντουκου τελευταία, εποχες που είναι.
Εστω, ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλα μαλλον είμαστε οφτοπικ. Το αφήνω για αλλού.
Μπυρίτσα δεν ξέρω να βάζω απ το κινητό, another time maybe.