View Full Version : Μπορώ με διπλωμα Α1 να οδηγησω 250cc scooter;
panosvouts
18/07/2016, 22:05
καλησπέρα..είμαι 18 χρονών και ετοιμάζομαι να βγάλω το δίπλωμα Α1.επίσης έχω αρχίσει και την αναζήτηση για μηχανή και έχω καταλήξει σε yamaha x-city 250.μπορώ όμως με το Α1 να οδηγήσω 250cc και η ασφαλιστική θα μπορεί να με καλύψει;όποιος ξέρει ας βοηθήσει παρακαλώ,ευχαριστώ :)
amyroukai
18/07/2016, 22:18
Κατηγορία Α1
Μικρά δίκυκλα/τρίκυκλα/τετράκυκλα –125κ.εκ. με ισχύ έως 11kW.
Ως 125cc και θέλεις να πάρεις 250cc. Ψάχνεις για κάτι άλλο λοιπόν γιατί δεν μπορείς νομίμως να το οδηγήσεις ούτε να το ασφαλίσεις. Αν επιθυμείς να παρανομήσεις δεν είναι ανάγκη να το μάθουμε και θα ήταν προτιμητέο να μην συζητηθεί δημόσια.
Όχι.
Γιωργο ξερεις αν με διπλωμα Α1 μπορει καποιος να οδηγησει 150αρι σκουτερ;
Δε μπορείς να οδηγήσεις δίκυκλο μεγαλύτερο από 125cc με Α1.
Δε μπορείς να οδηγήσεις μεγαλύτερο από 125cc με Α1.
Συμπληρωματικά:
Η κατηγορία Α1 σταδιακής πρόσβασης σας δίνει δικαίωμα οδήγησης Μοτοσικλέτας έως 125 cm3, μέγιστης ισχύος 11 kW (15 hp) και λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,1 kW/kg καθώς και Μηχανοκίνητα τρίκυκλα, των οποίων η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 15 kW (20 hp)
spyrakos35
19/07/2016, 10:17
Οχι αλλα σιγα μη δε μας γραψεις στην καρατσουτσουνα σου τσολια μου.
Ασε που αν σε γραψουν θα φταινε οι μπατσοι-γουρουνια-αδερφια μας που δε φορανε ζωνη.
Καλα δεν το παω;
amyroukai
19/07/2016, 10:20
Διαβάζοντας αυτό που έγραψε ο Πάνος76, συνειδητοποίησα ότι μπορεί ένας με Α1 δίπλωμα να οδηγήσει το tricity 155, είναι κάτω από το όριο ιπποδύναμης. Δεν είναι διόλου κακό...
@Σπύρε δεν το πας κατ' ανάγκη καλά. Μπορεί και να ισχύει αυτό που λες (και το έχουμε δει σε άλλα νήματα) μπορεί και όχι.
362801
εάν το μυαλο σου είναι τοσο ανυπαρκτο ώστε να μη μπορει να καταλαβει ότι ΔΕΝ μπορεις να οδηγήσεις κατι παραπανω απ'οτι το διπλωμα σου οριζει, τοτε θα ηταν καλο για την ασφαλεια τη δικη σου και των γυρω σου να μην οδηγήσεις απολυτως τιποτα..
amyroukai
19/07/2016, 22:42
Ούτε ο μεταξάς στους ιταλους τέτοιο όχι, μιχαλιο.
Ρε σεις, μην τον αποπαίρνετε έτσι τον άνθρωπο.
George.Chri.
23/11/2016, 15:20
Παιδια μια ερωτηση.. το διπλωμα Α1 μετα το 2013 καλύπτει ενα παπί 135cc?? Δεν περναει τις kw. Εχω προβλημα δεν.ξερω εαν η ασφαλεια το καλύπτει..ενας φιλος μου με διπλωμα Α1 ειχε ατυχημα και έφταιγε.. και η ασφαλεια τον αποζημιωσε έχοντας αυτο το 135cc μηχανακι.
Ας ξαναγράψουμε για περίπου 243598445στη φορά ότι το δίπλωμα Α1 σε περιορίζει στα 125cc.
Βρες και παρε ενα XCITY 125 και τελος τι το ζαλιζεις?
παραδειγμα: http://www.car.gr/9044786-yamaha-x-city-125 :wave2:
ohh wait δεν ψαχνεις εσυ αλλα οκ σε καλυπτει και σενα..:lol:
ενας φιλος μου με διπλωμα Α1 ειχε ατυχημα και έφταιγε.. και η ασφαλεια τον αποζημιωσε έχοντας αυτο το 135cc μηχανακι.
Έφταιγε και τον αποζημίωσε; Ποια ασφαλιστική είναι αυτή, να γίνω κι εγώ πελάτης;
astroman76
23/11/2016, 16:10
Έφταιγε και τον αποζημίωσε; Ποια ασφαλιστική είναι αυτή, να γίνω κι εγώ πελάτης;
και εγω... χαχααχα
lykourgi
23/11/2016, 19:09
Θα είχε μικτή, δεν εξηγείται αλλιώς.
:lol:
George.Chri.
25/11/2016, 13:01
Εντάξει απλως ρωτησα γιατι ειναι μονο 10 κυβικα παραπανω.. και δεν ξεπερνάει τις.kw.
George.Chri.
25/11/2016, 13:02
Αποζημιωσε τον αλλον εννουσα
George.Chri.
25/11/2016, 13:04
Και επειδη η ασφάλεια τον κάλυψε ενω δεν θα επρεπε κανονικα
Ούτε ο μεταξάς στους ιταλους τέτοιο όχι, μιχαλιο.
Ρε σεις, μην τον αποπαίρνετε έτσι τον άνθρωπο.
Tς...
ΕΝΑΣ ανδρας ειπε μια φορα οχι, και το λεμε 76 χρονια τωρα!!!
:lol:
Εντάξει απλως ρωτησα γιατι ειναι μονο 10 κυβικα παραπανω..
:lol: :lol: :lol: :lol:
Και επειδη η ασφάλεια τον κάλυψε ενω δεν θα επρεπε κανονικα
Ο νόμος λέει ότι με Α1 οδηγείς μηχανάκι μέχρι 125cc (+όποιους άλλους περιορισμούς). Τώρα το τι έκανε ο φίλος σου και η ασφαλιστική του, δε νομίζω ότι απασχολούν κανέναν.
George.Chri.
25/11/2016, 16:10
Εντάξει Ευχαριστώ
astrapogiannos7
25/11/2016, 18:42
Κάνε ότι κάνουν τα καγκουρια πάρε ένα 125 και κανε το 140-150 κυβικά και είσαι μπόμπα :p σιγά μην κάτσει κανένας να μετρήσει κύλινδρο για να σε ασφαλησει...
μηπως ο φιλος σου εχει το Α1 πριν το 13 με τα 25kw? (και αρα τον καλυπτει)
εκτος και αν επειδή το μηχανακι είναι ασφαλισμενο, η ασφαλιστικη όπως υποχρεούται αποζημιωνει τον ζημιωμενο και μετα στραφει εναντιων του φιλου σου για να διεκδικησει τα λεφτα που εδωσε.. εχω ακουσει και τετοια περιπτωση,και μαλλον κατι τετοιο ισχυει
Καλησπέρα. Ήθελα και εγώ να ρωτήσω με την σειρά μου. Έχω δίπλωμα Α1 από το 2006. Έκανα επανέκδοση από απώλεια το 2012 αλλά δεν σκέφτηκα να το κάνω απεριόριστο...! Μόλις αγόρασα ένα παπί 135cc.Το υπουργείο μου εκδοσε κανονικά την άδεια. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ με το Α1 να το οδηγώ νόμιμα?
Δε δικαιούσαι να το οδηγήσεις με το Α1.
Όμως, αν θυμάμαι καλά, τα διπλώματα που εκδώθηκαν μέχρι το 2011, μπορούσαν να αναβαθμιστούν στην επόμενη κατηγορία, μόνο με αίτηση και παράβολο των 30€. Δε θυμάμαι τι προθεσμία είχαν ορίσει για την αναβάθμιση με παράβολο κι αν πήρε παράταση.
Καλησπέρα. Ήθελα και εγώ να ρωτήσω με την σειρά μου. Έχω δίπλωμα Α1 από το 2006. Έκανα επανέκδοση από απώλεια το 2012 αλλά δεν σκέφτηκα να το κάνω απεριόριστο...! Μόλις αγόρασα ένα παπί 135cc.Το υπουργείο μου εκδοσε κανονικά την άδεια. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ με το Α1 να το οδηγώ νόμιμα?
Εννοείς ότι το παπί είναι στο όνομά σου; Αυτό δεν έχει σχέση, απλώς σημαίνει ότι το παπί είναι ιδιοκτησίας σου. Άλλο αυτό κι άλλο ποιος επιτρέπεται να το οδηγεί
Θελει ερώτηση στο υπουργειο τι ισχυει για το δικο σου Α1 ολο αλλάζουν αυτα .
Εγω το 2001 εδινες για Α1 και μετα δεν γινοτανε απεριοριστο ξαναεδωσα καποια στιγμη αναγκαστικά.
Φιλος που το έβγαλε κάποια στιγμή αργότερα έγινε απεριόριστο με ένα παράβολο όπως λεεί και παραπάν κάποιος.
Nostradamus
18/05/2019, 12:41
Η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος δεν έχει καμία σχέση με το δίπλωμα σου. Και φορτηγό αν θέλεις αγόρασε.
Ρώτα στο υπουργείο τι γίνεται με το δίπλωμα σου αφού είναι τόσο παλιά έκδοση (ακόμη και με επανέκδοση).
Johnnys4712
03/06/2019, 21:14
Ας ξαναγράψουμε για περίπου 243598445στη φορά ότι το δίπλωμα Α1 σε περιορίζει στα 125cc.
Αδελφέ χαλάρωσε λίγο γιατί πλέον τα kw μόνο ισχύουν με το Α1 μπορείς να οδηγήσεις και χιλιάρα άμα γουστάρεις απλά να είναι μέχρι 11kw (11kw=14,9558377903429ps) για τα κυβικά δεν τους νοιάζει καθόλου ρωτά και κάνα υπουργείο και μετά κάνε τον έξυπνο
Αδελφέ χαλάρωσε λίγο γιατί πλέον τα kw μόνο ισχύουν με το Α1 μπορείς να οδηγήσεις και χιλιάρα άμα γουστάρεις απλά να είναι μέχρι 11kw (11kw=14,9558377903429ps) για τα κυβικά δεν τους νοιάζει καθόλου ρωτά και κάνα υπουργείο και μετά κάνε τον έξυπνο
Όχι.
Δε χρειάζεται να ρωτήσω κανένα υπουργείο γιατί είμαι έξυπνος και, κυρίως, καταλαβαίνω ελληνικά.
"Α1 κατηγορία - Μοτοσικλέτες μέγιστου κυβισμού 125 cm3, μέγιστης ισχύος 11 kW και λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,1 kW/kg,
και Μηχανοκίνητα τρίκυκλα, των οποίων η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 15 kW."
:wave2:
μπορείς πως δεν μπορείς.
και αμάξι μη σου πω.
Αρκεί να βρεις μηχανή 250cc να ανεβεις πάνω, να την βάλεις μπροστά και να φύγεις. το ίδιο και το αυτοκινητο.
Σωματικά μπορείς δηλαδή.
Ετσι και εγώ χωρίς να είμαι πιλότος, μπορώ να οδηγήσω αεροπλάνο. Διπλωμα δεν έχω βέβαια.
Η ουσία στο ερώτημα δεν ειναι αμα μπορείς, αλλά αμα πρέπει.
όχι δεν πρέπει λοιπόν αφού δεν είσαι πιστοποιημένα ικανός (δλδ με δίπλωμα).
δεν λέω οτι κανείς απο εμας δεν οδήγησε ή δεν θα οδηγήσουν μελλοντικά χωρίς δίπλωμα.
Ωστόσο αμα εμπλακώ σε οποιαδήποτε τροχαίο με άτομο χωρίς δίπλωμα δεν θα τον λυπηθώ καθόλου.
Ωστόσο αμα εμπλακώ σε οποιαδήποτε τροχαίο με άτομο χωρίς δίπλωμα δεν θα τον λυπηθώ καθόλου.
Μία φορά λυπήθηκε ο πατέρας μου πιτσιρικά με παπάκι χωρίς δίπλωμα που καρφώθηκε στο παρκαρισμένο RX,τον τούμπαραν τα κλάματα και η ''εγγύηση'' της μάνας του ότι θα πληρώσει τις ζημιές.(πατάκι,καθρέφτης,γρατζουνιές).
Μάντεψε τι έγινε μετά.