View Full Version : Συλλάβετε αυτό τον δρόμο...
Stefanos73
20/07/2016, 08:45
http://rethemnosnews.gr/2016/07/%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%B2-%CE%BF-%CE%B1-%CE%BA/
Και εκεί που διαβάζω την εφημερίδα πέφτω επάνω σε αυτό. Ούτε κουβέντα για τον παράγοντα αλκοόλ, για την υπερβολική ταχύτητα, για την μη χρήση ζωνών ασφαλείας και κράνους, για τις προσπεράσεις όπου να'ναι και όπως να'ναι, για τα αυτοκίνητα που έχουν δεχθεί οποιουδήποτε είδους παρέμβαση που τα καθιστούν επικίνδυνα (φώτα xenon του κ@λου, ζαντάρες και λαστιχάρες στα αγροτικά, κλπ), για το ότι τα stop είναι διακοσμητικά. Θα μπορούσα να προσθέσω κι άλλες "συνήθειες" τσι Κρήτης αλλά βαριέμαι. Πάντα φταίνε οι άλλοι. Σε αυτή την περίπτωση φταίει, αποκλειστικά, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης. Ε, άντε στο αυτόφωρο μπας και συνετιστεί γιατί αυτοί που τον χρησιμοποιούν δεν βλέπω να χαμπαριάζουν τίποτα!
Ο ΒΟΑΚ είναι ο πιο θανατηφόρος οδικός άξονας διότι οι Κρητικοί είναι οι πιο απαίδευτοι οδηγοί στην Ελλάδα (τουλάχιστον όπου έχω πάει) και το θέτω κόσμια. Δεδομένης της ποιότητας των υπολοίπων μιλάμε για κατόρθωμα.
Δε λέω ότι δεν υπάρχουν κομμάτια που είναι γτπ, αλλά όλοι το ξέρουν. Οδηγείς λοιπόν ανάλογα κι όχι λες και είσαι σε ειδική του WRC. Μια από τα ίδια και οι μοτοσυκλέτες φυσικά.
Όπως και να 'χει, κρίμα το παιδί.
Stefanos73
25/10/2016, 23:04
Συγχωρέστε με αν γίνομαι δυσάρεστος αλλά σήμερα έγινε κάτι πολύ θλιβερό:
http://www.zarpanews.gr/%CE%B8%CF%81%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CE%BF-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5/
Ένας τίτλος που δεν θα έπρεπε να υπάρχει για ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί. Ως πότε θα στρουθοκαμηλίζουμε; Ποιος ανεγκέφαλος μπορεί να γράφει τέτοια πράγματα και να μην ντρέπεται; Στο τέλος λέγε - λέγε όλο και κάτι μένει και εδώ μένει ότι ο αερόσακος συμπεριφέρθηκε σαν δολοφόνος. Δεν είμαι εμπειρογνώμονας ούτε ήμουν παρών στο δυστύχημα αλλά λόγω εντοπιότητας και λόγω δουλειάς μπορώ να φανταστώ τη δυναμική. Τουλάχιστον ας μην δημιουργούμαι ανύπαρκτες εικόνες που θα ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο το λόγο αυτών που είναι έτοιμοι να πετάξουν την εξυπνάδα όταν στο φανάρι τους επισημαίνω "τα παιδιά πίσω και δεμένα στο ειδικό, για την ηλικία τους, καρεκλάκι".
καθαρά κλικοθηρικό άρθρο. αλλά δεν περιμένω έγκριτη δημοσιογραφία από τοπικό μμε.
δεν μας λέει, το 2χρόνο ήταν δεμένο σε παιδικό κάθισμα όπως προβλέπει ο νόμος;
εάν το παιδικό κάθισμα ήταν στη θέση του συνοδηγού, απενεργοποιήθηκε ο αερόσακος όπως προβλέπεται;
Stefanos73
25/10/2016, 23:14
Αυτές ακριβώς είναι και οι δικές μου σκέψεις. Για ποιο λόγω δεν αναδεικνύουν αυτά τα προβλήματα όταν έχουμε τέτοια τραγικά γεγονότα; Από έναν ψεύτικο σεβασμό απέναντι στο νεκρό; Πάντοτε, δηλαδή, θα φταίει κάτι άλλο για τα δεινά μας;
astroman76
26/10/2016, 00:26
τραγικος τιτλος.... ο δολοφονος ο αεροσακος....
telegonos
26/10/2016, 00:54
Τόσοι άνθρωποι δημοσιογράφοι, υποτίθεται Λύκειο έχουν βγάλει έτσι δεν είναι;
Το τι σημαίνει ''τραγική ειρωνία'' ΚΑΝΕΙΣ δεν το ξέρει; Κανείς δεν θυμάται από την συνολική φιλολογία Γυμνασίου και Λυκείου;
Τραγική ειρωνία, λέγεται, όταν σε ένα λογοτεχνικό έργο ή θεατρικό-κινηματογραφικό, ο ήρωας ΔΕΝ ξέρει κάτι, κάτι που εμείς οι αναγνώστες (Ή θεατές αν μιλάμε για σινεμά-θέατρο) το ξέρουμε.
Π,χ, ο ήρωας ψάχνει να βρει την μητέρα του, αλλά εμείς ξέρουμε ότι η μητέρα του είναι νεκρή. Αυτό είναι η ''τραγική ειρωνία''.
Το συμβάν στην είδηση, είναι απλά ''τραγικό''.
Για το όνομα του Θεού, όσο πάμε αποβλακωνόμαστε σαν κοινωνία, σε λίγο θα συννενοούμαστε χτυπώντας το στήθος με γροθιές και ουρλιάζοντας...
Για το όνομα του Θεού, όσο πάμε αποβλακωνόμαστε σαν κοινωνία, σε λίγο θα συννενοούμαστε χτυπώντας το στήθος με γροθιές και ουρλιάζοντας...
Νομίζω ότι πάντα έτσι ήταν, ίσως και χειρότερα, απλά τώρα φαίνεται περισσότερο διότι χάρη στο διαδίκτυο και ειδικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (καλή ώρα...), όλοι έχουν αποκτήσει βήμα και κοινό.
Stefanos73
26/10/2016, 07:44
Θα είχα μια επιφύλαξη για το "όλοι". Συνήθως αυτοί που κράζουν και δυστυχώς είναι αυτοί που αποχτούν βήμα, είναι άνθρωποι ημιμαθείς που έχουν μοναδικό σκοπό βαρύγδουπες φράσεις και αποφθέγματα τα οποία, απλά, εξυπηρετούν τα αυτιά εκείνων που δεν θέλουν να αντιληφθούν την βλακεία τους. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να εξηγώ στους γονείς την αναγκαιότητα του παιδικού καθίσματος, της ζώνης και των κανόνων ασφαλείας στο σπίτι και κατά τις μετακινήσεις. Μάταιος κόπος! Οι απαντήσεις είναι αποστομωτικές. Να δείτε που τώρα θα προστεθεί και: "δεν βαριέσαι...να, και το κοριτσάκι στ'Ανώγεια από τον αερόσακο πήγε! Άμα είναι να'ρθει το κακό."
Coyote.V
26/10/2016, 10:02
Τραγική ειρωνεία εκείνη την ώρα δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να μένει ακινητοποιημένο και έτσι ο παππούς μετέφερε το παιδί με το δικό του μέσο στο Βενιζέλειο.
:lipssealed: Αν ανοίξω το στόμα μου θα ρίξω βρισίδια.
astroman76
26/10/2016, 13:00
Νομίζω ότι πάντα έτσι ήταν, ίσως και χειρότερα, απλά τώρα φαίνεται περισσότερο διότι χάρη στο διαδίκτυο και ειδικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (καλή ώρα...), όλοι έχουν αποκτήσει βήμα και κοινό.
ετσι ακριβως... πρην το ιντερνετ πολλα ατομα που εχουν βημα μαλλον ητανε κλησμενα σε καποιο υπογειο... (ακομη ειναι απλα εχουν αποψη και ιντερνετ πλεον! χαχαχαχ)
Stefanos73
26/10/2016, 14:17
Δυστυχώς υπάρχει επιλεκτική ακοή και συνείδηση όπως και επιλεκτική μνήμη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν. Το λέω με ειλικρινή θλίψη γιατί δεν αντέχετε πλέον, σε καθημερινή βάση, να βλέπω τραυματισμένα παιδιά και τρόμπες γονείς.
οταν καταλαβουμε οτι τα αυτοκινητα και οι δρομοι δε σκοτωνουν μονα τους ισως κατι να γινει.
μεχρι τοτε θα φταιει ο αεροσακος, ο αναδρομος ερμης η ο διαιτητης που δεν εδωσε πεναλτι.
live your myth in greece...
Θα είχα μια επιφύλαξη για το "όλοι". Συνήθως αυτοί που κράζουν....
Να διευκρινίσω ότι όταν λέω όλοι ( προσοχή: ακολουθεί διαφήμιση Wind ) εννοώ ότι όλοι (σχεδόν) έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημοσίως και δυνητικά να ακουστούν/διαβαστούν από άλλους. Το ότι οι πιο φωνακλάδες και κουραστικά επίμονοι είναι είτε ταλιμπάν (ακροαριστεροδεξιοί, θρησκόληπτοι, βαζελόγαυροι κλπ.) είτε από ημιμαθείς έως τελείως απαίδευτοι, είναι αναμενόμενο.
Όποιος ξέρει δύο πράγματα και είναι μετριοπαθής έχει καλύτερη επίγνωση της άγνοιάς του οπότε ντρέπεται περισσότερο να μιλήσει.
tsompanis
27/10/2016, 11:12
Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω, αλλά έτσι είμαστε στην Ελλάδα και πρέπει να το αποδεχτούμε.
Δεν αλλάζει το σύστημα και η νοοτροπία μας .-
Δύο πράγματα ακόμα
Μου έκανε εντύπωση για άλλη μια φορά που σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, σταματάνε τα αυτοκίνητα στις διαβάσεις των πεζών. Στην Σερβία στο Βελιγράδι τσίμπησα τον εαυτό μου να παίζει γύρω γύρω από μια κυκλική νησίδα που δεν είχε φανάρια πάρα μόνο διαβάσεις πεζών και φρεναραν κόκαλο. Μάλιστα κάποιοι πεζοί, δεν κοιτούσαν καν αν έρχεται αυτοκίνητο και μιλούσαν αμεριμνα στο κινητό. Ναι. ...καντο και εδώ αυτό και έχεις γίνει χαλκομανια:lol:
επίσης τσίμπησα πάλι τον εαυτό μου σε μια μικρή πόλη που είχα αφερεθει ψάχνοντας τον δρόμο, να κάνω μαλακια και να περνάω μπροστά από τον πεζό και να έχω γειωσει την διάβαση. ....είπαμε ελληναρας
επίσης, επειδή πηγαίνω πολλές φορές Αλβανία αλλά εδώ κάτω νότια, κάποτε τα πράγματα στους δρόμους ήταν απλά τραγικά .σήμερα δεν διαφέρει και πολύ η οδήγησή τους από εμάς. Ελλάδα, Αλβανία και Νάπολη. ...μια από τα ίδια! :lol:
sergiosm
27/10/2016, 13:03
Μα, ως γνωστόν, στην Ελλάδα φταίει πάντα ο άλλος...
:sad:
sergiosm
28/10/2016, 11:55
Και επιτέλους ένα άρθρο για τη σημασία του εξοπλισμού
http://www.zougla.gr/automoto/moto/nea/article/ide-ton-xaro-me-ta-matia-tou-ke-ton-esose-o-eksoplismos-asfalias
Στέφανε μη τρελαίνεσαι, οι δημοσιογράφοι υπερβάλλουν, σκόπιμα τις πιο πολλές φορές.
Οι κακοί δρόμοι όμως όπως κι η ελλιπής συντήρηση των οχημάτων έχουν μερίδιο ευθύνης σε ένα ατύχημα, εκτός από τον οδηγό που φταίει φυσικά το περισσότερο :)
Bob_o_mastoras
29/10/2016, 14:30
Να διευκρινίσω ότι όταν λέω όλοι ( προσοχή: ακολουθεί διαφήμιση Wind ) εννοώ ότι όλοι (σχεδόν) έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημοσίως και δυνητικά να ακουστούν/διαβαστούν από άλλους. Το ότι οι πιο φωνακλάδες και κουραστικά επίμονοι είναι είτε ταλιμπάν (ακροαριστεροδεξιοί, θρησκόληπτοι, βαζελόγαυροι κλπ.) είτε από ημιμαθείς έως τελείως απαίδευτοι, είναι αναμενόμενο.
Όποιος ξέρει δύο πράγματα και είναι μετριοπαθής έχει καλύτερη επίγνωση της άγνοιάς του οπότε ντρέπεται περισσότερο να μιλήσει.
Υπαρχει μια ωραια εξισωση για αυτο που περιγραφεις:
ΕΓΩ = 1 / ΓΝΩΣΗ
Οσο μεγαλυτερη η γνωση τοσο μικροτερο το "εγω"... ;)
:)
Ο ΒΟΑΚ είναι ο πιο θανατηφόρος οδικός άξονας διότι οι Κρητικοί είναι οι πιο απαίδευτοι οδηγοί στην Ελλάδα (τουλάχιστον όπου έχω πάει) και το θέτω κόσμια. Δεδομένης της ποιότητας των υπολοίπων μιλάμε για κατόρθωμα.
Δε λέω ότι δεν υπάρχουν κομμάτια που είναι γτπ, αλλά όλοι το ξέρουν. Οδηγείς λοιπόν ανάλογα κι όχι λες και είσαι σε ειδική του WRC. Μια από τα ίδια και οι μοτοσυκλέτες φυσικά.
Όπως και να 'χει, κρίμα το παιδί.
Έχοντας γυρισει δεκάδες φορές την Κρήτη και άλλες τόσες την υπόλοιποι Ελλάδα ( λόγω επαγγελματίας κτλπ) , συμφωνώ και επαυξάνω στο ότι οι κριτικοί ειναι με διάφορα οι χειρότεροι οδηγοί !!!!
Μπορεί να έχουν αλλά καλά , αλλά στο τιμόνι είτε ειναι με ποδηλατο είτε με φορτηγο ειναι λίαν επιεικώς ,απαράδεκτοι , αν βάλουμε και τους τουρίστες με τα ενοικιαζόμενα που παθαίνουν ενα πολιτισμικό σοκ όταν βγαίνουν να οδηγήσουν στην Ελλάδα ...μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τόσα θανατηφόρα στη μεγαλονησο . Αναφέρομαι εννοείται στην συντριπτική πλειοψηφία !
Και όχι στης εξαιρέσεις.
ΝΙΚΟS@ Δε ξέρω πόσες φορές έχεις γυρίσει τη Κρήτη και με τι αλλά νομίζω ότι έβγαλες βιαστικό συμπέρασμα. Καταρχήν αν έρχεσαι στη Κρήτη καλοκαίρι τότε το σύνολο που κυκλοφορούν στους δρόμους δεν είναι Κρητικοί αλλά από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα:)
Να παραδεχτώ ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ Αθηναίων κι επαρχίας γενικότερα ναί, γιατί οι Αθηναίοι εκ των πραγμάτων κάνουν περισσότερο χιλιόμετρα την ημέρα, υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στους δρόμους κλπ. Έτσι μαθαίνουν κι οδηγούν διαφορετικά. Αλλά αν μιλάμε για επαρχία παντού τα ίδια.
taisteal
29/10/2016, 15:36
Η Κρήτη έχει τους χειρότερους οδηγούς πανελλαδικά.
Και δεν το λέω επειδή πήγα διακοπές,ζούσα εκεί.
Καταρχήν αν έρχεσαι στη Κρήτη καλοκαίρι τότε το σύνολο που κυκλοφορούν στους δρόμους δεν είναι Κρητικοί αλλά από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα:)
Σεπτέμβριος μήνας. ΒΟΑΚ από Ρέθυμνο προς Ηράκλειο, εγώ με αμάξι και με περνάει νταλίκα από την εξωτερική. σε τυφλή καμπή
πστη Γιαννακίδη από το Κιλκίς, αμαυρώνεις τη λεβεντογέννα Κρήτη...
ΝΙΚΟS@ Δε ξέρω πόσες φορές έχεις γυρίσει τη Κρήτη και με τι αλλά νομίζω ότι έβγαλες βιαστικό συμπέρασμα. Καταρχήν αν έρχεσαι στη Κρήτη καλοκαίρι τότε το σύνολο που κυκλοφορούν στους δρόμους δεν είναι Κρητικοί αλλά από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα:)
Να παραδεχτώ ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ Αθηναίων κι επαρχίας γενικότερα ναί, γιατί οι Αθηναίοι εκ των πραγμάτων κάνουν περισσότερο χιλιόμετρα την ημέρα, υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση στους δρόμους κλπ. Έτσι μαθαίνουν κι οδηγούν διαφορετικά. Αλλά αν μιλάμε για επαρχία παντού τα ίδια.
Τον Δεκέμβριο τον μαρτιο και γενικώς μήνες χωρίς τουρισμο ,και έχω μείνη φιλαρακι και για καποιο διάστημα μόνιμα .
Θα μου επιτρέψεις επειδή έχω γυρισει όλη την Ελλάδα δεκάδες φορές όπως ειπα να έχω άλλη γνώμη .
Μπορεί να παίζει ρολο και το οδικο δυκτυο και αλλά πράγματα , αλλά έχω την γνώμη ότι οι φίλοι κριτές μπορεί να καλοί στης ρακές , στης μαντινάδες , στα γλέντια , στα άρματα , ...αλλα στην οδηγηση και γενικώς στο κ..ο.κ ....δεν....
Και ξαναλέω μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις...αλλα η συντριπτική πλειοψηφία δεν....αυτο που κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο μου εχει συμβεί live σε ορεινο χωριο .....μεσα στο χωριο μου έχεις προτεραιότητα εσύ μου λέει ένας μουστακαλής που που μου βγήκε από στενο σε κεντρικο δρομο κλπ ...σορυ φιλαράκι αλλά η εμπειρία μου εμένα αυτά μου εχει δειξή !!
Τον Δεκέμβριο τον μαρτιο και γενικώς μήνες χωρίς τουρισμο ,και έχω μείνη φιλαρακι και για καποιο διάστημα μόνιμα .
Θα μου επιτρέψεις επειδή έχω γυρισει όλη την Ελλάδα δεκάδες φορές όπως ειπα να έχω άλλη γνώμη .
Μπορεί να παίζει ρολο και το οδικο δυκτυο και αλλά πράγματα , αλλά έχω την γνώμη ότι οι φίλοι κριτές μπορεί να καλοί στης ρακές , στης μαντινάδες , στα γλέντια , στα άρματα , ...αλλα στην οδηγηση και γενικώς στο κ..ο.κ ....δεν....
Και ξαναλέω μπορεί να υπάρχουν και εξαιρέσεις...αλλα η συντριπτική πλειοψηφία δεν....αυτο που κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο μου εχει συμβεί live σε ορεινο χωριο .....μεσα στο χωριο μου έχεις προτεραιότητα εσύ μου λέει ένας μουστακαλής που που μου βγήκε από στενο σε κεντρικο δρομο κλπ ...σορυ φιλαράκι αλλά η εμπειρία μου εμένα αυτά μου εχει δειξή !!
Χαχα, τι μου θύμισες τώρα. Αυτό μου το κάνανε και μένα στο Τυμπάκι, ένα τσιγάρο δρόμο από το δικό μου χωριό. Και μάλιστα κατέβηκε κιόλας για τη συνέχεια, αλλά του είπα, "έλα, θεωρείς το Τυμπάκι χωριό; Και γω που το έλεγα πόλη..." και τον έστειλα αδιάβαστο χαχαχα Στεκόταν και σκεφτόταν τι του είπα, αν τον πρόσβαλα εγώ ή αν πρόσβαλε αυτός το Τυμπάκι λέγοντάς το χωριό... χαχαχαχα
Δεν παίζονται! Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για την υπόλοιπη Ελλάδα μιας και από παντού περαστικός ήμουν και δεν έκατσα αρκετά να μπορώ να βγάλω συμπέρασμα, αλλά εδώ κάτω όντως οι οδηγοί είναι για τα μπάζα.
Κατεβαίνω από Ανώγεια στο Ηράκλειο και παίζω κόντρα θανάτου γιατί ένας μουστακαλής
με μαύρο ναβαρα αποφάσισε να κάνει σλάλομ και να έρχεται συνέχεια στη λωρίδα μου.
Οοοοοόχι δεν ήταν ντίρλα από την ρακή και οοοοοοόχι δεν ήταν κρητικός.