View Full Version : Πρόβλημα με την τροχαία σε ατύχημα
Φίλοι καλός σας βρήκα, έχω ένα πρόβλημα με την τροχαία και το υπουργείο μιας και ο γιός μου ενεπλάκη σε τροχαίο με το μηχανάκι του χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί .
Με λίγα λόγια πάει στην τροχαία με τον άλλο οδηγό να δηλώσει το ατύχημα και του κόβουν κλήση γιατί το δίπλωμά του ήταν Α1 και το μηχανάκι ήταν 250cc τους λέει ότι έχει δώσει για δίπλωμα την 1 Ιούνιο και δεν το έχει έτοιμο το υπουργείο ακόμη, η κλήση κόπηκε και του ζήτησαν βεβαίωση από το υπουργείο, πηγαίνοντας στο υπουργείο μαζί του διαπιστώνω ότι ο φάκελος ήταν ακόμη εκεί ζητάω βεβαίωση ότι έχει δίπλωμα και μου αρνούνται να μου δώσουν.
Έχει τύχει σε κάποιον παρόμοια περίπτωση;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!
astroman76
26/07/2016, 00:59
Φίλοι καλός σας βρήκα, έχω ένα πρόβλημα με την τροχαία και το υπουργείο μιας και ο γιός μου ενεπλάκη σε τροχαίο με το μηχανάκι του χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί .
Με λίγα λόγια πάει στην τροχαία με τον άλλο οδηγό να δηλώσει το ατύχημα και του κόβουν κλήση γιατί το δίπλωμά του ήταν Α1 και το μηχανάκι ήταν 250cc τους λέει ότι έχει δώσει για δίπλωμα την 1 Ιούνιο και δεν το έχει έτοιμο το υπουργείο ακόμη, η κλήση κόπηκε και του ζήτησαν βεβαίωση από το υπουργείο, πηγαίνοντας στο υπουργείο μαζί του διαπιστώνω ότι ο φάκελος ήταν ακόμη εκεί ζητάω βεβαίωση ότι έχει δίπλωμα και μου αρνούνται να μου δώσουν.
αν ειχε α1 γιατι οδηγουσε 250? δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι αν δεν εχεις το χαρτι στο χερι προσεχεις...
Ευχαριστώ πολύ φίλε για την συμβουλή σου ήσουν πολύ κατατοπιστικός.
yiannis172
26/07/2016, 03:54
Αν την 01/06 που εδωσε,περασε και στις εξετασεις,αυτη ειναι και η ημερομηνια αποκτησης του διπλωματος.
Το οτι το υπουργειο δεν το εχει ετοιμο ναι μεν μπορει να σε κανει να τραβιεσαι οπως ο φιλος,αλλα με το που το παρει στα χερια του το επιδεικνυει και το θεμα λυνεται.
Με λιγα λογια και η τροχαια επραξε οπως επρεπε (αφου δεν υπηρχε αποδεικτικο ικανοτητας του οδηγου,αλλα και το παιδι νομιμα οδηγουσε,απλα εχασε και θα χασει λιγο ακομα χρονο,να αποδειξει τα αυτονοητα.
Δίκιο έχεις φίλε μου αν ήταν για καμιά ασφάλεια θα το βλέπανε άμεσα online για το δίπλωμα αδυνατούν, σ' ευχαριστώ καλημέρα.
skylaros
26/07/2016, 07:13
Θα ξαναπάς στο υπουργείο και θα τους ζαλίσεις του όρχεις. Πιάσε κάναν δάσκαλο οδήγησης εκεί έξω πες του την ιστορία δώστου και κάνα πενηντάρικο να τους δώσει να κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα. Εγώ δε θα τους έδινα ούτε τον πυρετό μου αλλά γενικά έτσι λειτουργούν τα πράματα.
sergiosm
26/07/2016, 09:07
Καλημέρα,
Να κάνεις έγγραφη αίτηση στο Υπουργείο, στην οποία θα αναφέρεις το λόγο που τη θέλεις. Είναι υποχρεωμένοι και θα απαντήσουν.
Επειδή όμως, στην πράξη, δεν μπορεί να ελεχθεί ο χρόνος απάντησης, καλό είναι με το αντίγραφο της αίτησης (και το πρωτόκολλο αυτής) να ξαναπάς στην τροχαία, να τους την παραδώσεις και να τους δηλώσεις ότι θα την προσκομίσεις μόλις εκδοθεί. Πρέπει να προλάβεις να μην πάει η κλήση στην εφορία.
omrtlegol
26/07/2016, 09:19
Ρωτω εγω,υπαρχει κληση για μη κατοχη διπλωματος;
Μονο δικαστηριο δεν ειναι;
Ρωτω εγω,υπαρχει κληση για μη κατοχη διπλωματος;
Μονο δικαστηριο δεν ειναι;
Υπάρχει κλήση για μη κατοχή, και την έχω φάει :lol:
Δε το είχα μαζί μου σε έλεγχο, τους είπα να τους το φέρω την επομένη το πρωι, αλλά τελικά την έφαγα.
Ούτε πόντους είχε, ούτε δικαστήριο και ήταν κανα 10ρικο (βεβαια έχει και καμια 10αρια χρόνια :lol:)
Δεν εχουν δικαιωμα να σου αρνηθουν την βεβαιωση.....
Επεμενε, φυγε απο τον υπαληλο και φτασε προισταμενο ... Παρε παρουσια οργανου το ονομα αυτουνου που σου αρνειτε την βεβαιωση και επιφυλαξου για το καθε νομιμο δικαιωμα σου.....
Το παιδι εχει διπλωμα ( οπως τα λες .....) ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ειναι να το βεβαιωσουν εφοσον υπαρχει αναγκη..!
Δε το είχα μαζί μου σε έλεγχο, τους είπα να τους το φέρω την επομένη το πρωι, αλλά τελικά την έφαγα.
Ούτε πόντους είχε, ούτε δικαστήριο και ήταν κανα 10ρικο (βεβαια έχει και καμια 10αρια χρόνια :lol:)
Για κατοχη διπλωματος ειπε.... Οχι οτι το εχεις ξεχασει σπιτι....;)
Παντως και εγω ειχα την εντυπωση οτι ειναι απευθειας δικασιμος.... Πιθανον θα αλαξαν τα πραγματα....
Συναδελφε!
:D
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις το μόνο που απομένει είναι να πάω πάλι στο υπουργείο.
skylaros
26/07/2016, 12:25
Αυτό το υπουργείο είναι από τα πρώτα που θα ζητήσω να καταστρέψουν οι φίλοι μου οι εξωγήινοι
Pan (dvs)
26/07/2016, 12:52
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις το μόνο που απομένει είναι να πάω πάλι στο υπουργείο.
Μιλα με τον δασκαλο που εκανε τα μαθηματα πρωτα.Μπορει να σε γλυτωσει απο τρεξιμο.
Στον προϊσταμενο με την κλήση κι αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης οτι απο χ/χ/2016 ο υιός είναι επιτυχόντας στις εξετάσεις για απόκτηση Α2 κατηγορίας διπλωματος.Βεβαιωση,τροχαία,πράξη ακύρωσης.
Αν σου πει δεν κλπ,αριθμό πρωτοκόλλου στην 1η αιτηςη και νέα αίτηση για εγγραφη απάντηση στο που πατάει η άρνηση.Να μιλήσει με έγγραφα ο προϊστάμενος.
Στον προϊσταμενο με την κλήση κι αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης οτι απο χ/χ/2016 ο υιός είναι επιτυχόντας στις εξετάσεις για απόκτηση Α2 κατηγορίας διπλωματος.Βεβαιωση,τροχαία,πράξη ακύρωσης.
Αν σου πει δεν κλπ,αριθμό πρωτοκόλλου στην 1η αιτηςη και νέα αίτηση για εγγραφη απάντηση στο που πατάει η άρνηση.Να μιλήσει με έγγραφα ο προϊστάμενος.
Σ Ευχαριστώ πολύ!!!