View Full Version : Δέσιμο αποσκευών
Καλησπέρα σε όλους!
Ετοιμαζόμαστε για το 1ο ταξίδι με το PCX και για άλλη μια φορά θα ήθελα τα "φώτα" σας για το δέσιμο των αποσκευών.
Η απόσταση δε θα είναι μεγάλη (κέντρο-πειραιάς-ηράκλειο)και θα έχουμε μόνο ενα σακ-βουαγιάζ, όμως λόγω μπαγκαζιέρας και δικάβαλου η μόνη λύση είναι να το έχω μπροστά στο τούνελ. Μπορώ να το δέσω με κάποιο τρόπο ή καλύτερα να το "σφηνώσω";
Για δέσιμο ιμάντες ή χταπόδια;
Κάθε ιδέα/γνώμη ευπρόσδεκτη!
Ευχαριστω προκαταβολικά και πάλι.
Δεστο με δυο ιμάντες πάνω από τη μπαγκαζιερα. Χαμηλές ταχύτητες
ενα ειναι αυτο που είπε ο ζευκας,αλλα επειδη είστε δυο ατομα με ενα σακβουαγιαζ,το κόβω ναι ειναι βαρυρ.
οποτε ,η αλλη λυση ειναι να το σφηνωσεις μεταξυ σελας και τιμονιού και να περασεις ενα λαστιχο που να το δένει με το μηχανακι(να περνα κατω απο το μηχσνακι)
το pcx δεν εχει επίπεδο πάτωμα,οπότε μπορεί να σε παιδεψει.
χαμηλές ταχύτητες και καλο ταξιδι!:beer::beer:
anavatis19
27/07/2016, 00:28
ευκαιριακα να ρωτησω για να μην ανοιγω θεμα καινουργιο...ενα σακ βουαγιαζ αν δεθει πανω στο τοπ μποξ μπορει να δημιουργηθει θεμα? νορμαλ βαρος οχι τιποτα τουβλα μεσα. απλα για να μην ειναι αναμεσα σε οδηγο και συνοδηγο η μπροστα στο ντεποζιτο
taisteal
27/07/2016, 00:41
ευκαιριακα να ρωτησω για να μην ανοιγω θεμα καινουργιο...ενα σακ βουαγιαζ αν δεθει πανω στο τοπ μποξ μπορει να δημιουργηθει θεμα? νορμαλ βαρος οχι τιποτα τουβλα μεσα. απλα για να μην ειναι αναμεσα σε οδηγο και συνοδηγο η μπροστα στο ντεποζιτο
Το κεντρο βαρους θα ανεβει και θα αλλαξει αρνητικα η οδηγικη του συμπεριφορα.
Κακη ιδεα,στριμωξε τον κοντα στις βαλιτσες αν γινεται.
panos_zip
27/07/2016, 02:03
Κοίτα έχω κάνει ταξίδι μεγάλο 1000+ χλμ έτσι
Αν εξαιρέσεις τις σουζες, μόνο αρνητικά είχε. Αλλά δεν ειχα άλλη επιλογή.
Επίσης τιθεται θέμα αντοχής μπαγκαζιέρας και βάσης με το έξτρα βάρος
363208
Για τον φίλο με το pcx
Τα χιλιόμετρα είναι πολύ λίγα για να σε αγχώνει.
Βαζεις το σακο σφηνωτό οσο γίνεται αναμεσα στο τιμονι-σελα και το κρατάς με τα πόδια σου. Ιδανικά ένα χταπόδι που να περνάει από κατω για να είσαι και πιο σίγουρος.
Edit: Τα ρούχα μου ηταν στο tankbag, οι σάκοι ηταν της κυρίας...
Pan (dvs)
27/07/2016, 07:59
Αν βαλεις τα πιο βαρια πραγματα στην πλατη του σακκου,απο την μερια που θα ακουμπησει στο τεποζιτο,αν μπορεις να το πιασεις καλα με διχτυ και δεν ενοχλει και το τιμονι δεν θα εχεις σοβαρο θεμα.
Οπως ειπε και ο Γιωργος ομως παραπανω,λαβε υποψιν σου οτι μπορει ,μεχρι ενος σημειου ,να αλλαξει η συμπεριφορα της μηχανης σου.
Edit: Τα ρούχα μου ηταν στο tankbag, οι σάκοι ηταν της κυρίας...
:eek: Πες μου ότι την άφησες στον προορισμό σας (μαζί με τους σάκους....) :p
Κατά τα άλλα, ότι είπαν τα παιδιά, σφήνωμα μεταξύ σέλας και τιμονιού
το pcx δεν έχει επίπεδο πάτωμα οπότε άμα το τοποθετήσεις ανάμεσα στα πόδια σου
προσπάθησε να βάλεις όσο το δυνατόν πιο μικροκαμωμένο σακίδιο γτ πολύ πιθανόν
να δυσκολευτείς στον χειρισμό του τιμονιού.
βάλε τα βαριά πράγματα κάτω από τη σέλα, τα υπόλοιπα στη μπαγκαζιέρα κ τα πιο ελαφριά
στο σακίδιο. όπως και να'χει μην πας με ταχύτητα άνω των 50χλμ/ώρα ούτε να κάνεις
απότομες επιταχύνσεις/επιβραδύνσεις
anavatis19
27/07/2016, 16:06
ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα ουσιαστικα το ταξιδι θα ειναι μεχρι να μπω καραβι στον πειραια απο νοτια προστεια και μετα μεχρι να φτασο ξενοδοχειο οταν κατεβω με το καλο..σε νησι..αποσταση στο κατεβα 300 μετρα???
Ευχαριστώ πάρα πολυ για τις απαντήσεις σας!
Θα κάνουμε "δοκιμαστικό" και δεμένο στην μπαγκαζιέρα και σφηνωμένο μπροστά και θα δούμε πως θα πάει, αν και νομίζω ότι η δεύτερη εκδοχή είναι καλύτερη.
Εξυπακούεται χαμηλές ταχύτητες. ;)
Θα επανέλθω με εντυπώσεις.