View Full Version : Ανταλλακτικά για service Tiger
Γεια χαρά,
Που μπορώ να δω τιμές που κοστίζουν τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιεί ο μάστορας σε κάθε service?
Ορισμένες τιμές μου φαίνονται εξωφρενικά ακριβές!
Παράδειγμα,
Τακάκια δισκόφρενου μπροστινά, για Tiger 800, 48 ευρώ έκαστο! Δεν είναι λίιιιιγο ΠΑΡΑ πολλά;;
Τα λάδια που μου βάλανε, μου τα χρεώσανε 14 ευρώ το λίτρο, ενώ online τα βρήκα 8,6 ευρώ.
Θα μου πεις "μα καλά, κι εσυ έτσι απλά πας χωρίς να ψάξεις;", ε εντάξει, δεν έχετε άδικο, αλλά καθώς έχω ένα θέμα και εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, δεν περίμενα τέτοιο χουνέρι!
Όπως και να έχει, τα λαθη είναι για να μαθαίνουμε, απλά θα ήθελα να μου πείτε που μπορώ να βρω τιμές που κοστίζουν είτε τα γνήσια (γνήσια έβαλε) είτε άλλων μαρκών.
Καταρχην υπαρχει το google και ολο το ιντερνετ στα ποδια σου.
Επιλεκτικα τωρα.
Μπροστινα τακακια στο χιλιαρι τιγρη 80 ευρω. Οποτε καλα εισαι.
Λαδια αφου τα πηρες απο αυτον θα βγαλει το μεριδιο του. Λογικο ειναι. Αμα θες του πας λαδια εσυ και τελειωνει το θεμα.
Λαδια αφου τα πηρες απο αυτον θα βγαλει το μεριδιο του. Λογικο ειναι. Αμα θες του πας λαδια εσυ και τελειωνει το θεμα.
Και θα σε χρεώσει ακριβότερη εργασία. Έτσι δουλεύουν τα μαστόρια. Είτε από τα αναλώσιμα/ανταλλακτικά θα βγάλουν παραπάνω, είτε από την παροχή.
Cpt. Haddock
27/07/2016, 11:31
Γεια χαρά,
Που μπορώ να δω τιμές που κοστίζουν τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιεί ο μάστορας σε κάθε service?
http://www.worldoftriumph.com/triumph_motorcycle_parts_catalogue.php?model_id=560031
karellen
27/07/2016, 11:37
Λάδια με 8,6€ δεν είναι λάδι μηχανής αλλά Καλαματιανό!
Για ξανακοίτα μήπως έγραφε mineral-ορυκτέλαιο,εσύ χρειάζεσαι ημισυνθετικό.
Το λάδι είναι το Castrol Power 1 Racing 4T 10W-50 1lt ή τουλάχιστον το μπουκάλι είναι ακριβώς το ίδιο. Στο skroutz το βρίσκω 8,46 € χαμηλότερη τιμή γι'αυτό και είπα ότι το βρίσκω τόσο.
Τα τακάκια τα μπροστά πήρα την αντιπροσωπεία και μου είπε ότι κάνει 53 ευρώ έκαστο. Εγώ το πήρα 48, οπότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω και να πω ότι πάλι καλά που το πήρα τόσο; Το πίσω τακάκι κοστίζει 49 ευρώ.
Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι αν δε θέλω να βάλω γνήσια, μπορώ να βάλω αλλης εταιρίας με 90 και τα 3 (1 πισω, 2 μπροστά) και ότι είναι ίδια από θέμα ποιότητας.
Σε γενικές γραμμές αυτό που έχω να πω είναι ότι μέσα σε λιγότερο από ώρα, έμαθα ότι δεν είναι αναγκαστικό να βάλω γνήσια και ότι πριν πάω να αλλάξω κάτι σε ένα συνεργείο θα ήταν καλό να αγοράζω δικά μου ανταλλακτικά.
Τώρα, αυτό που χρειάζεται η μηχανή (από Σεπτέμβρη) είναι ρουλεμάν τιμονιού, λέτε να κάνω διαδικασία να βρω στο ίντερνετ κάτι άλλο ή να βάλω γνήσιο στη συγκεκριμένη περίπτωση;
http://www.worldoftriumph.com/triumph_motorcycle_parts_catalogue.php?model_id=560031
Ευχαριστώ πάρα πολύ!! :)
karellen
27/07/2016, 12:08
Το λάδι είναι το Castrol Power 1 Racing 4T 10W-50 1lt ή τουλάχιστον το μπουκάλι είναι ακριβώς το ίδιο. Στο skroutz το βρίσκω 8,46 € χαμηλότερη τιμή γι'αυτό και είπα ότι το βρίσκω τόσο.
[...]
+ 2,00 € ελάχ. μεταφορικά + 2,50 € αντικαταβολή οπότε πάει στα 13€.
Στα τακάκια έχεις δίκιο,κατά 90% τα αφτερ μαρκετ είναι χαμηλότερης τιμής και εφάμιλλης ποιότητας (για να μη πω καλύτερα).
Τα τακάκια τα μπροστά πήρα την αντιπροσωπεία και μου είπε ότι κάνει 53 ευρώ έκαστο. Εγώ το πήρα 48, οπότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω και να πω ότι πάλι καλά που το πήρα τόσο; Το πίσω τακάκι κοστίζει 49 ευρώ.
Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι αν δε θέλω να βάλω γνήσια, μπορώ να βάλω αλλης εταιρίας με 90 και τα 3 (1 πισω, 2 μπροστά) και ότι είναι ίδια από θέμα ποιότητας.
Σε γενικές γραμμές αυτό που έχω να πω είναι ότι μέσα σε λιγότερο από ώρα, έμαθα ότι δεν είναι αναγκαστικό να βάλω γνήσια και ότι πριν πάω να αλλάξω κάτι σε ένα συνεργείο θα ήταν καλό να αγοράζω δικά μου ανταλλακτικά.
Τώρα, αυτό που χρειάζεται η μηχανή (από Σεπτέμβρη) είναι ρουλεμάν τιμονιού, λέτε να κάνω διαδικασία να βρω στο ίντερνετ κάτι άλλο ή να βάλω γνήσιο στη συγκεκριμένη περίπτωση;
το 48 που κοστισαν τα τακακια δε λεει τιποτα. μπορει να εβαλε τακακια με 20 ευρω και να σε χρεωσε 48, μπορει να εβαλε τακακια με 35ευρω κτλ.
αν εχεις το κουτακι απο τα τακακια ψαξε να δεις ποσο κανουν (τιμες ελλαδας ετσι). διαφοτερικα λυνεις τη μια δαγκανα και κοιτας τι τακακι σου εβαλε.
49 ευρω για πισω πολλα ακουγονται (δε ξερω βεβαια τι βαζουν σε αυτο το μοτο). για ss τα μπροστα παιζουν 80-90 (τιμες ανταλλακτικου για 2 δαγκανες, δηλ 40-45 το ζευγαρι) και γυρω στα 25 ευρω για πισω, ολα aftermarket.
ρωτα αλλους κατοχους τι μαρκα βαζουν η κανε μια ερευνα σε αλλα, ακομα και ξενα φορουμ.;)