PDA

View Full Version : Οδηγός ελεύθερης κατασκήνωσης - νομικές συμβουλές

Pan (dvs)
27/07/2016, 12:58
Οδηγός ελεύθερης κατασκήνωσης - νομικές συμβουλές

363221

Έτοιµος για διακοπές; Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να ξεκουραστείς και να έρθεις σε επαφή µε τη φύση. Όµως η σχετική νοµοθεσία και οι µύθοι γύρω από αυτό, όπως και η έλλειψη πληροφόρησης περιπλέκουν λίγο την κατάσταση. Πριν ξεκινήσεις ρίξε µια µατιά σε αυτόν τον οδηγό ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που ξεκινάς να κατασκηνώσεις ελεύθερα. Ακόµα καλύτερα, πάρε αυτόν τον οδηγό µαζί σου. Θα σε βοηθήσει σε πρακτικά και νοµικά θέµατα ώστε να απολαµβάνεις τη φύση ελεύθερα και υπεύθυνα. Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι δικαίωµά σου!

Οι µύθοι της ελεύθερης κατασκήνωσης

Μύθος 1. Η ελεύθερη κατασκήνωση βλάπτει το περιβάλλον.

Ο πολίτης που σέβεται τη φύση και ξέρει πώς να την διαχειρίζεται δεν µετατρέπεται ξαφνικά σε µικρό περιβαλλοντικό εγκληµατία όταν πηγαίνει για κάµπινγκ. Αυτό που βλάπτει το περιβάλλον, είναι η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης και παιδείας. Μακριά από τη φύση και εγκλωβισµένοι µέσα σε πόλεις και κτίρια, είναι δύσκολο να την αποκτήσουµε. Γνωρίζοντας και απολαµβάνοντας τον φυσικό πλούτο µιας περιοχής αποκτούµε και κίνητρο να τον προστατέψουµε.

Μύθος 2. Όσοι κάνουν κάµπινγκ είναι περιθωριακοί.

Ελεύθερη κατασκήνωση κάνει οποιοσδήποτε θέλει να περάσει ποιοτικό χρόνο µε την παρέα του ή µε την οικογένειά του, απολαµβάνοντας τη φύση και απλοποιώντας τις ανάγκες του. Το ίδιο ισχύει και για πολλές οικογένειες που βρίσκουν την ευκαιρία να βάλουν τις σωστές βάσεις για τη σχέση που θα αποκτήσουν τα παιδιά τους µε τη φύση. Η προσπάθεια περιθωριοποίησης αυτών που προτιµούν να κοιτούν µε την παρέα τους τα αστέρια αντί µόνοι τους µια οθόνη, είναι τουλάχιστον παράλογη.

Μύθος 3. Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι κακός τουρισµός.

Γελιέται όποιος νοµίζει ότι αν διωχτούν οι κατασκηνωτές θα πάνε σε δωµάτια και ξενοδοχεία, αφού αυτό που αναζητούν είναι ένα τελείως διαφορετικό είδος διακοπών. Ο ελεύθερος κατασκηνωτής που διώχνεται δεν θα πάει στο ενοικιαζόµενο δωµάτιο ή στο ξενοδοχείο, αλλά σε άλλο µέρος.

Μύθος 4. Το ελεύθερο κάµπινγκ είναι ταλαιπωρία.

Όχι αν είσαι οργανωµένος.

Καλές πρακτικές για υπεύθυνο ελεύθερο κάµπινγκ

Ποιο είναι το ιδανικό µέρος για να κατασκηνώσω;

Μπορείς να πάρεις καλές πληροφορίες από φίλους και από οδηγούς για διαδροµές µε µηχανές ή για πεζοπορία, ακόµα και από το Googleearth. Τα κριτήριά σου για να αποφασίσεις είναι η πρόσβαση, αν υπάρχει κοντά νερό, σκιά, και αν η περιοχή είναι πολυσύχναστη την συγκεκριµένη περίοδο.

Τι να πάρω µαζί µου;

Πρώτα από όλα σκηνή. Οι φτηνές και κακής ποιότητας σκηνές µπορεί να σπάσουν µε τον πρώτο δυνατό αέρα. Οι λίγο πιο ακριβές και καλύτερης ποιότητας µπορούν να αντέξουν για πολλά χρόνια αν συντηρούνται σωστά και ξεπλένονται από το αλάτι. Ο αριθµός των ατόµων που αναγράφεται είναι συνήθως µεγαλύτερος από την πραγµατικότητα.

Θα σου χρειαστεί σίγουρα σκοινί για να στερεώσεις τη σκηνή σου, για να δηµιουργήσεις σκιά, για να δέσεις το φουσκωτό σου στρώµα σε µια πέτρα. ∆εν πρέπει να ξεχάσεις φακό και µπαταρίες, λάµπα, sleeping bag και υπόστρωµα. Προαιρετικά ένα µικρό σκουπάκι και φαρασάκι διευκολύνουν να αποµακρύνεις την άµµο από τη σκηνή.

Μαζί θα χρειαστείς φυτικά αντικουνουπικά, στικ για τα τσιµπήµατα, υγρά µαντηλάκια, άνετα ρούχα και πιο ζεστά για το βραδάκι, καπέλο, παρεό για όλες τις χρήσεις. Αν δεν πάρεις µαζί ψυγειάκι, θα χρειαστείς οπωσδήποτε νερό και θερµός για να το κρατήσεις δροσερό, ξηρά τροφή, και µόνο ότι µπορείς να συντηρήσεις. Γκαζάκι και ένα βολικό µαγειρικό σκεύος είναι απαραίτητα αν θες να µαγειρέψεις, και ένα κοφτερό µαχαίρι ή ένας σουγιάς είναι πάντα απαραίτητα. Ένας χάρτης της περιοχής θα σε βοηθήσει να προσανατολιστείς, ένα βιβλίο ή κάποιο µουσικό όργανο είναι καλή παρέα. Μην ξεχάσεις να πάρεις µαζί σου σακούλες για τα σκουπίδια σου!

Πηγη:http://tvxs.gr/news/user-post/odigos-eleytheris-kataskinosis

Pan (dvs)
27/07/2016, 12:59
Πού να στήσω;

Το στήσιµο σκηνής παίρνει το χρόνο του, οπότε φρόντισε να φτάσεις στο χώρο της κατασκήνωσης όσο ακόµα έχει φως. ∆ιάλεξε ένα σηµείο όπου να µην ενοχλείς τους κατασκηνωτές που έχουν έρθει πριν από σένα, και µείνε περίπου στα 15 µέτρα από τη θάλασσα για να µην εµποδίζεις την πρόσβαση, αλλά και από λίµνες και ποτάµια που εκτός από εµάς προσελκύουν και έντοµα. Ρώτα από πού ανατέλλει ο ήλιος, ώστε να επιλέξεις ένα σηµείο που να έχει σκιά το πρωί. Το έδαφος χρειάζεται να είναι στεγνό και ίσιο και πριν να στήσεις φρόντισε να αποµακρύνεις πέτρες ή οτιδήποτε άλλο µπορεί να σε ενοχλήσει όταν ξαπλώσεις. Μην ξεχάσεις να στερεώσεις τη σκηνή καλά µε τα πασαλάκια, δένοντάς την ή και τοποθετώντας πέτρες στις εσωτερικές γωνίες, γιατί στην Ελλάδα το καλοκαίρι ο ξαφνικός δυνατός αέρας δεν είναι σπάνιος.

Πώς συνυπάρχω αρµονικά µε τους άλλους κατασκηνωτές και µε την ίδια τη φύση;

Απέναντι στον οργανωµένο περιορισµό του ζωτικού µας χώρου και στην περιθωριοποίηση του φυσικού τρόπου ζωής, είναι σηµαντικό για τους κατασκηνωτές να µάθουµε τουλάχιστον να συνυπάρχουµε ακολουθώντας κάποιους κοινούς κανόνες και συνήθειες:

-Παρκάρουµε τα αυτοκίνητα πιο πέρα, µακριά από την παραλία και τους αµµόλοφους και δεν εµποδίζουµε την πρόσβαση στην παραλία.

Χρησιµοποιούµε σακούλες για τα απορρίµµατα, συµπεριλαµβανοµένων των χαρτιών υγείας που ξεθάβονται από ζώα, και δεν τις παρατάµε δίπλα σε παραγεµισµένους κάδους. Αν είναι δυνατόν ανακυκλώνουµε.

Εκτός από τα δικά µας σκουπίδια, µαζεύουµε και τα υπόλοιπα που βρίσκουµε. Η βλάβη που προκαλούν δεν εξαρτάται από το αν τα πετάξαµε εµείς ή άλλοι. Μπορούµε να χρησιµοποιήσουµε γάντια µιας χρήσης ή µια σακούλα φορεµένη στο χέρι µας για να κάνουµε τη διαδικασία λιγότερο δυσάρεστη.

Καθορίζουµε πού είναι η «τουαλέτα» και σκάβουµε λάκκους τουλάχιστον 15 εκ. κάθε φορά. Αποφέυγουµε τη χρήση έστω και βιοδιασπώµενων σαµπουάν και σαπουνιών γιατί έτσι ρυπαίνουµε τη θάλασσα, τη λίµνη, ή το ποτάµι.

Προστατευόµαστε από τον ήλιο µε παχιά σκιά, ή µε ελαφριά και άνετα ρούχα. Αν χρειαστούµε αντηλιακό, ας είναι φυτικό.

Σεβόµαστε τη βλάστηση, και την πανίδα της περιοχής και ενηµερωνόµαστε σχετικά. Για παράδειγµα σε περιοχές όπου φωλιάζει η καρέττα καρέττα, η φωτιά µπορεί να αποπροσανατολίσει χελώνες και χελωνάκια.

Στήνουµε τη σκηνή αρκετά µέτρα µακριά από το κύµα ώστε να µην εµποδίζουµε τους υπόλοιπους κατασκηνωτές αλλά κυρίως να µην ενοχλούµε καβούρια, χελώνες, πουλιά.

Τα έντοµα είναι κάτοικοι της περιοχής, εµείς είµαστε οι επισκέπτες. Τα αποφεύγουµε µε φυσικά εντοµοαπωθητικά, και µε το να κρατάµε κλειστή τη σήτα της σκηνής όλη µέρα.

Φέρνουµε µαζί ή κατασκευάζουµε αυτοσχέδια τασάκια για τις γόπες µας.

Αφήνουµε την παραλία όπως τη βρήκαµε, και αν γίνεται, καλύτερη.

Pan (dvs)
27/07/2016, 13:01
Και ο Νόµος;

Κι ενώ κάνεις φιλήσυχα τις διακοπές του, ξαφνικά εµφανίζονται ένοπλοι αστυνοµικοί και σου ανακοινώνουν ότι είσαι παράνοµος. Πώς κατάφερες να παρανοµήσεις ενώ δεν έχεις πειράξει κανέναν; Ο νόµος 392 του 1976 (αρ.10, παρ. 2, ΦΕΚ 89Α) προβλέπει ότι «απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών ή η στάθµευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παρυφές δηµόσιων δασών, δάση και εν γένει κοινόχρηστους χώρους». Η νοµιµοποίηση του παραλόγου συνεχίζεται µε τον 2160/1993 που προσθέτει στους απαγορευµένους χώρους τις παραλίες και απαγορεύει στους ιδιώτες και τους καταστηµατάρχες να φιλοξενήσουν στον δικό τους χώρο πάνω από ένα τροχόσπιτο. Για τους παραβάτες-κατασκηνωτές προβλέπεται η διαδικασία του αυτόφωρου, φυλάκιση µέχρι τρεις µήνες και χρηµατική ποινή 150 ευρώ (N.2741/1999). Στο µεταξύ, οι διακοπές σου µαζί µε τη φιλόξενη φήµη του τόπου έχουν πάει περίπατο.

Στις επόµενες σελίδες θα βρεις ποια είναι τα δικαιώµατά σου µε βάσητην Οικουµενική ∆ιακήρυξη των ∆ικαιωµάτων του Ανθρώπου, το ∆ιεθνές Σύµφωνο για τα Ατοµικά και Πολιτικά ∆ικαιώµατα, το Σύνταγµα, αλλά και σύµφωνα µε δικαστικές αποφάσεις. Με βάση τα παραπάνω ο νόµος για την ελεύθερη κατασκήνωση είναι αντισυνταγµατικός και προσβάλει τα δικαιώµατά σου. Μελέτησέ τις και αν τα πράγµατα φτάσουν ως εκεί δείξε τις στο δικαστήριο. Πολλές φορές ο δικαστής µπορεί να έχει την πρόθεση να σε αθωώσει αρκεί να βρει ένα νοµικό πάτηµα.

ΜΗΝ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ∆ΙΚΑΙΩΜΑ.

Απέναντι στους νόµους που απαγορεύουν το ελεύθερο κάµπινγκ µπορούµε να απαντήσουµε τα εξής:

1.Έχουµε δικαίωµα να χρησιµοποιούµε τους κοινόχρηστους χώρους

Ο Νόµος 392/76 (Αρ.10/2) και αργότερα ο Ν. 2160/1993 (Αρ.4/12) απαγορεύουν την εγκατάσταση σκηνών σε παραλίες, αιγιαλούς και γενικά κοινόχρηστους χώρους. Βάσει νοµολογίας, ΜΠρΑθ. 10691/1997 και των άρθρων 966-968 ΑΚ ως κοινόχρηστα ορίζονται εκείνα τα πράγµατα που δεν µπορούν να είναι αντικείµενο συναλλαγής ή να ανήκουν σε κάποιον. Μπορεί όµως ο καθένας να τα χρησιµοποιήσει. Το δικαίωµα αυτό χρήσης έχει ιδιόρρυθµο χαρακτήρα και απορρέει από την προσωπικότητα του κάθε ατόµου.

2.Πώς παρανοµούµε όταν δεν βλάπτουµε κανέναν;

Σύµφωνα µε την Οικουµενική ∆ιακήρυξη των ∆ικαιωµάτων του Ανθρώπου (Άρ. 13) καθένας έχει το δικαίωµα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να επιλέγει τον τόπο διαµονής του στο εσωτερικό ενός κράτους.

Προς την ίδια κατεύθυνση, το∆ιεθνές Σύµφωνο για τα Ατοµικά και Πολιτικά ∆ικαιώµατα (Ν. 2462/1997, Άρ. 12/1) ορίζει ότι οποιοσδήποτε βρίσκεται νόµιµα στο έδαφος ενός Κράτους έχει δικαίωµα ελεύθερης µετακίνησης και ελεύθερης επιλογής κατοικίας στο έδαφος αυτού του Κράτους και ότι αυτά τα δικαιώµατα δεν υπόκεινται σε περιορισµούς, µε την εξαίρεση όσων περιορισµών προβλέπει ο νόµος και οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, της δηµόσιας τάξης, της δηµόσιας υγείας, των χρηστών ηθών ή των δικαιωµάτων και των ελευθεριών των άλλων (Αρ.12/3).

Η µη ύπαρξη κάποιου από τους αναφερόµενους αυτούς λόγους καθιστά παράνοµη την απαγόρευση χρήσης των κοινόχρηστων πραγµάτων, η οποία απαγόρευση συνιστά προσβολή της προσωπικότητας.

Η προσωπικότητα ορίζεται σαν το σύνολο αξιών του κάθε προσώπου που έχει σωµατική, ψυχική, πνευµατική και κοινωνική ατοµικότητα. (Αρ.5Σ, 57 ΑΚ). Στα απόλυτα προστατευόµενα αγαθά που απαρτίζουν την προσωπικότητα είναι η σωµατική και πνευµατική υγεία όπως και η ελευθερία. Το ελεύθερο camping συνδέεται άµεσα µε τα αυτά τα δικαιώµατα, αφού οι κάθε είδους διακοπές αποτελούν τρόπο εξασφάλισης σωµατικής και ψυχικής ελευθερίας. Συνεπώς η ελεύθερη επιλογή της τοποθεσίας αποτελεί ελεύθερη έκφραση των εκάστοτε ατοµικών αναγκών και φυσικά αναφαίρετο δικαίωµα ως συνδεόµενο µε την προσωπικότητα.

πηγη:http://tvxs.gr/news/user-post/odigos-eleytheris-kataskinosis

Pan (dvs)
27/07/2016, 13:01
3.Έχουµε δικαίωµα να απολαµβάνουµε και να προστατεύουµε τη φύση

Το δικαίωµα χρήσης των κοινόχρηστων πραγµάτων αποτελεί επίσης έκφανση του συνταγµατικού δικαιώµατος στο περιβάλλον. Το άρθρο 24 του Συντάγµατος ορίζει ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωµα του καθενός. Η µε αριθ.106921/1997 απόφαση του Μον. Πρωτοδικείου Αθηνών, συνεχίζοντας την παράδοση της νοµολογίας, δέχεται ότι η προστασία της χρήσης των περιβαλλοντικών αγαθών που στηρίζεται στον ΑΚ 57, περιλαµβάνει όχι µόνο το δικαίωµα χρήσεως στην στενή του έννοια αλλά και το δικαίωµα διάσωσης και απόλαυσης των περιβαλλοντικών αγαθών. Προς την ίδια κατεύθυνση για την προστασία του δικαιώµατος χρήσης κοινών σε όλους ή κοινόχρηστων πραγµάτων ως περιβαλλοντικών αγαθών κινείται ένα σύνολο δικαστικών αποφάσεων. Ενδεικτικά: ΜΠρΝαξ 58/1989, ΜΠρΒολ. 1097/1989 , ΜΠρΝαυπλ. 163/1991, ΜΠρΘεσ. 117/1993, ΜπρΑθ. 14316/1995, ΜΠρΙωαννίνων 471/1996. Η κοινή ωφέλεια των περιβαλλοντικών αγαθών έχει κοινωνικό χαρακτήρα σύµφωνα και µε τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης (κυρίως µέσω του ΑΚ 281).

4.Ελεύθερη κατασκήνωση δεν σηµαίνει ρύπανση.

Σύµφωνα µε το άρθρο 25 του Συντάγµατος, οι κάθε είδους περιορισµοί που µπορούν να επιβληθούν στα δικαιώµατα πρέπει να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας, να είναι δηλαδή κατάλληλοι, αναγκαίοι και αναλογικοί. Έτσι και η απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης είναι παράλογη και µη νόµιµη αφού αποτελεί υπέρµετρο περιορισµό του δικαιώµατος της προσωπικότητας στο όνοµα µιας µόνο πιθανότητας, πρόκλησης αρνητικών επιπτώσεων στις κοινωνικές σχέσεις ή στις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Απαράδεκτος είναι ο απόλυτος αποκλεισµός των συνταγµατικών αυτών δικαιωµάτων, όπως γίνεται στην περίπτωση της πλήρους απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης.

5.Το δικαίωµα για διακοπές είναι ανεξάρτητο από την τσέπη µας.

Η ελεύθερη κατασκήνωση, πέρα από το ότι αποτελεί τρόπο διακοπών µε όποιες ευεργετικές συνέπειες οι διακοπές επιφέρουν στην σωµατική και ψυχική ισορροπία, αποτελεί και οικονοµική επιλογή. Οι οικονοµικές δυνατότητες και ο τρόπος διαχείρισης των οικονοµικών µέσων που διαθέτει ο καθένας αποτελούν έκφανση του δικαιώµατος της προσωπικότητάς του. Ο αποκλεισµός της δυνατότητας της ελεύθερης κατασκήνωσης συνιστά αποκλεισµό για τους µη διαθέτοντες τα οικονοµικά µέσα που απαιτούνται για άλλου είδους διακοπές ή ακόµα και οργανωµένες κατασκηνώσεις, αν και υπάρχει εναλλακτική λύση.

Έτσι στην ουσία παραβιάζεται η αρχή της ισότητας του Συντάγµατος που προβλέπει ισότητα δικαιωµάτων και υποχρεώσεων(Αρ.4/2).

Ισότητα σε αυτήν την περίπτωση σηµαίνει να έχουν όλοι δυνατότητα αναψυχής και ανάπαυσης αναλογικά πάντα µε τις δυνατότητές τους. Η αναγόρευση της οικονοµικής άνεσης σε κριτήριο απόλαυσης ή όχι ατοµικών και κοινωνικών δικαιωµάτων αποτελεί διάκριση. Άλλωστε οι οικονοµικές δυνατότητες συνδέονται άµεσα µε την προσωπικότητα κι έτσι οποιαδήποτε άνιση µεταχείριση της τελευταίας βάσει των εκάστοτε οικονοµικών µέσων αποτελεί σηµαντική προσβολή.

Η παράνοµη προσβολή του δικαιώµατος της προσωπικότητας γεννά αξίωση για άρση της προσβολής και παράλειψης αυτής στο µέλλον, η οποία µπορεί να είναι και αντικείµενο προσωρινής δικαστικής προστασίας, όταν συντρέχουν οι προβλεπόµενες για τη λήψη ασφαλιστικών µέτρων προϋποθέσεις.

Για τις νοµικές συµβουλές ευχαριστούµε πολύ τους Κώστα ∆ιάκο, Μπενία Ιωάννα και ∆ηµήτρη Στασινόπουλο, δικηγόρους

Alleta
27/07/2016, 13:02
τρομερός

CIRUS
27/07/2016, 14:26
Ωραία τα λες παρόλα αυτά σύμφωνα με την νομοθεσία και εφόσον θεωρείται παράνομο σε όλες αυτες τις περιπτώσεις που ανέφερες την ταλαιπωρία στο τμήμα δεν την γλιτώνεις ότι και να αναφέρεις στην αστυνομία αν σε ποιάσουν. Αν θες μπλέκεις και με δικαστήρια και αναφέρεις αυτά που λες. (Προσοχή δεν εξετάζω αν είναι παράλογος ο νόμος ή όχι)

Επίσης αν σέβεσαι την φύση όπως ανέφερες και δεν ανάβεις φωτιές μεσα στο δάσος για να ψήσεις και δεν προκαλείς ρύπανση με σκουπίδια που πετάς όπου να ναι όντως δεν είναι κάτι κακό. Από την άλλη βέβαια δυστηχώς είναι πολλοί που δεν το κάνουν αυτό με αποτέλεσμα ρύπανση και σε ακόμη ποιο ακραίες περιπτώσεις εστία πυρκαγιάς.

Ας το συζητήσουμε λοιπόν. Στο οργανωμένο κάμπινκ το κράτος μπορεί να βρει υπεύθυνους σε περίπτωση που γίνει κάτι, υπάρχουν πυροσβεστήρες και θεωρητικά πέρνουν άδεια αφού πληρούν κάποιες προυποθέσεις. Στο ελεύθερο ποια είναι αντίστοιχη πρόταση? Επαφιώμαστε στην καλή πρόθεση των κατασκηνωτών και στο ότι είναι σωστοί όπως λες εσύ και αν δεν είναι σωστοί έλα μωρέ το πολύ πολύ να ξεκινήσει καμιά πυρκαγιά μεσα στο δάσος?

Για να μην παρεξηγηθώ δεν το παίζω έξυπνος το αντίθετο μάλιστα απλά παραθέτω τις ανυσυχίες μου. Εγώ μόνο οργανωμένο κάμπινκ έχω κάνει μονο. Αλλά δεν θα ήταν ποιο σωστό να οριόθετήσει το κράτος κάποιες συγκεκριμένες περιοχές για ελέυθερο και μόνο εκεί να μπορεί να κάνει κάποιος κάμπινκ ώστε να μπορεί κάπως το κράτος να ελεγχει την περιοχή για πυρκαγιές, ρύπανση κτλ καθώς αν όποιος θέλει μπορεί να πάει όπου θέλει και να κάνει ότι θέλει είναι επικύνδινο? Μιλώ σε θεωρητικό επίπεδο καθώς το κράτος είναι λοδελο και δεν κάνει σωστά άλλα και άλλα. Εδώ πληρώνουμε διόδια για την Αθηνών Πατρών που δεν είναι αυτοκινητόδρομος και δεν έχει διαχωριστική λωρίδα και απαγορεύεται με την ευρωπαική νομοθεσία αλλά κουβέντα να γίνεται.

Φιλικά πάντα, σκοπός μου είναι η συζήτηση όχι να καταδικάσω το ελεύθερο κάμπινκ :wave2:

Pan (dvs)
27/07/2016, 14:33
Ωραία τα λες παρόλα αυτά σύμφωνα με την νομοθεσία και εφόσον θεωρείται παράνομο σε όλες αυτες τις περιπτώσεις που ανέφερες την ταλαιπωρία στο τμήμα δεν την γλιτώνεις ότι και να αναφέρεις στην αστυνομία αν σε ποιάσουν. Αν θες μπλέκεις και με δικαστήρια και αναφέρεις αυτά που λες. (Προσοχή δεν εξετάζω αν είναι παράλογος ο νόμος ή όχι)

.....

Φιλικά πάντα, σκοπός μου είναι η συζήτηση όχι να καταδικάσω το ελεύθερο κάμπινκ :wave2:

Καταρχην δεν τα λεω εγω.Εγω απλα τα αντιγραφω.

Κανω μονο ελευθερο καμπινγ,γιατι ειναι σταση ζωης για μενα.Παντα βρισκω τροπους για να ξεφευγω απο το βαρυ χερι του νομου.:D

363225

Φυσικα και δεν παρεξηγω τιποτε και κανεναν.Κουβεντα και χαβαλες να γινεται.:beer:

CIRUS
27/07/2016, 14:44
Καταρχην δεν τα λεω εγω.Εγω απλα τα αντιγραφω.

Κανω μονο ελευθερο καμπινγ,γιατι ειναι σταση ζωης για μενα.Παντα βρισκω τροπους για να ξεφευγω απο το βαρυ χερι του νομου.:D

363225

Φυσικα και δεν παρεξηγω τιποτε και κανεναν.Κουβεντα και χαβαλες να γινεται.:beer:

Χαιρομαι που δεν παρεξηγούμαι. Από εκεί και πέρα εγώ είμαι αρνητικός στο ελεύθερο γιατί λόγω άγνοιας μου δεν γνωρίζω πως μπορεί το κράτος να προφυλάξει το φυσικό περιβάλλον από τους κακούς κατασκηνωτές. Θα ήμουν θετικός αν μπορούσε με κάποιον τρόπο να προφυλακτεί το φυσικό περιβάλλον όπως με το να επιτρεπεται σε συγκεκριμένους επιτηρούμενους χώρους και όχι παντού.

Είμαι θετικός στο να είναι παράνομο οπουδήποτε αλλού και να υπάρχει τσουχτερό πρόστιμο για τους παραβάτες γιατί σωστά τα δικαιώματα του ανθρώπου αλλά ποιο σημαντικό να διαφυλαχτεί το φυσικό περιβάλλον από τους μη σωστούς κατασκηνωτές. Ευχαρίστως να ακούσω και την αντίθετη γνώμη αλλά μέχρι τώρα δεν μου έχει εξηγήσει κανένας πως στο ελεύθερο κάμπινκ εξασφαλίζεται ότι δεν θα γίνει στραβή από τους λάθος ανθρώπους. Μέχρι να μου το εξηγήσει κάποιος εγώ θεωρώ ότι καλά κάνει και είναι παράνομο.

ggs
27/07/2016, 15:10
Χαιρομαι που δεν παρεξηγούμαι. Από εκεί και πέρα εγώ είμαι αρνητικός στο ελεύθερο γιατί λόγω άγνοιας μου δεν γνωρίζω πως μπορεί το κράτος να προφυλάξει το φυσικό περιβάλλον από τους κακούς κατασκηνωτές. Θα ήμουν θετικός αν μπορούσε με κάποιον τρόπο να προφυλακτεί το φυσικό περιβάλλον όπως με το να επιτρεπεται σε συγκεκριμένους επιτηρούμενους χώρους και όχι παντού.

Είμαι θετικός στο να είναι παράνομο οπουδήποτε αλλού και να υπάρχει τσουχτερό πρόστιμο για τους παραβάτες γιατί σωστά τα δικαιώματα του ανθρώπου αλλά ποιο σημαντικό να διαφυλαχτεί το φυσικό περιβάλλον από τους μη σωστούς κατασκηνωτές. Ευχαρίστως να ακούσω και την αντίθετη γνώμη αλλά μέχρι τώρα δεν μου έχει εξηγήσει κανένας πως στο ελεύθερο κάμπινκ εξασφαλίζεται ότι δεν θα γίνει στραβή από τους λάθος ανθρώπους. Μέχρι να μου το εξηγήσει κάποιος εγώ θεωρώ ότι καλά κάνει και είναι παράνομο.

Αν και δεν έχεις πολύ άδικο σε αυτά που λες , η λογική είναι λίγο «πονάει κεφάλι , κόψει κεφάλι».
μ@λ@κες πάντα θα υπάρχουν .
σε κατασκήνωση , σε κολυμπι,σε σκαφος, σε τρεκινγκ, σε ποδήλατο ,σε εντουρο, σε συναυλίες κλπ.
Να απαγορεύσουμε κάθε δραστηριότητα στην φύση επειδή υπάρχουν μ@λ@κες?

Συγκεκριμένα , για το κάμπινγκ , θα επρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη που θα επιτρέπεται , με κάδους , με καθαριότητα , με θέσεις για φωτιά κλπ κλπ
δεν υπάρχουν…
γιαιτι?
Γιατι ο κάθε κατσαπλιας δήμος νομίζει ότι χάνει λεφτά από τους «τσαμπατζήδες»
Στα παπαρια του η φυση …. Δίνει άδεια σε οποιαδήποτε μαλακια, πανηγυρι, σκυλαδικο,μπιτσομπαρο,ξαπλωστρα …
Αν πραγματικά αγαπάγαμε την φυση , θα έπρεπε να πηγαίναμε να βάζαμε φωτιά με τις ξαπλώστρες και τα ηχεία που παίζουν Παντελιδη και να ψήναμε λουκάνικα..

οπότε , ναι ,κάποιοι στο ελεύθερο κάμπινγκ δεν είναι σωστοί (είναι πολύ λιγότεροι όμως από τους σωστούς) αλλα ακομα κι αυτοί σέβονται περισσότερο την φύση από τον κάθε «επιχειρηματία» και δήμο που έχει γ@μησει τα πάντα για την «αρπαχτη»…
και , φυσικα, ο «νομος» μαντεψε με ποιους είναι… ο «νομος» ρε μλκ που κόβει πρόστιμο επιτόπου σε αυτόν που μένει σε σκηνή και δίπλα του δουλεύει μπιτσομπαρο πάνω στην άμμο με 100 ξαπλωστρες , 50 τραπεζια και 200 ντεσιμπελ κλαρίνα …..εχει «αδεια»…

CIRUS
27/07/2016, 16:08
Αν και δεν έχεις πολύ άδικο σε αυτά που λες , η λογική είναι λίγο «πονάει κεφάλι , κόψει κεφάλι».
μ@λ@κες πάντα θα υπάρχουν .
σε κατασκήνωση , σε κολυμπι,σε σκαφος, σε τρεκινγκ, σε ποδήλατο ,σε εντουρο, σε συναυλίες κλπ.
Να απαγορεύσουμε κάθε δραστηριότητα στην φύση επειδή υπάρχουν μ@λ@κες?

Συγκεκριμένα , για το κάμπινγκ , θα επρεπε να υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη που θα επιτρέπεται , με κάδους , με καθαριότητα , με θέσεις για φωτιά κλπ κλπ
δεν υπάρχουν…
γιαιτι?
Στα παπαρια του η φυση …. Δίνει άδεια σε οποιαδήποτε μαλακια, πανηγυρι, σκυλαδικο,μπιτσομπαρο,ξαπλωστρα …
Αν πραγματικά αγαπάγαμε την φυση , θα έπρεπε να πηγαίναμε να βάζαμε φωτιά με τις ξαπλώστρες και τα ηχεία που παίζουν Παντελιδη και να ψήναμε λουκάνικα..

οπότε , ναι ,κάποιοι στο ελεύθερο κάμπινγκ δεν είναι σωστοί (είναι πολύ λιγότεροι όμως από τους σωστούς) αλλα ακομα κι αυτοί σέβονται περισσότερο την φύση από τον κάθε «επιχειρηματία» και δήμο που έχει γ@μησει τα πάντα για την «αρπαχτη»…
και , φυσικα, ο «νομος» μαντεψε με ποιους είναι… ο «νομος» ρε μλκ που κόβει πρόστιμο επιτόπου σε αυτόν που μένει σε σκηνή και δίπλα του δουλεύει μπιτσομπαρο πάνω στην άμμο με 100 ξαπλωστρες , 50 τραπεζια και 200 ντεσιμπελ κλαρίνα …..εχει «αδεια»…

Η λογική είναι ότι περιμένω να άκουσω πως μπορεί να εξασφαλίσει το κράτος την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τον κακό κατασκηνωτή αν επιτρέπεται το ελεύθερο κάμπινκ. Αν δεν υπάρχει κανένας τρόπος, τότε και μόνο τότε συμφωνώ με το κόψει κεφάλι αν και δεν μου αρέσουν τέτοιες λύσεις.

Δεν μιλάμε για κάθε δραστηριότητα, όταν κάποιος μένει σε ένα σημείο δεν είναι το ίδιο με το να περάσει με το ποδήλατο του για βόλτα, γιατί ο ποδηλάτης δεν θα δημιουργήσει σκουπίδια ούτε θα ψήσει μέσα στο δάσος για να φάει. Σημειώνω δε εδώ ότι χρειάζεται μόνο ένας μ@λ@κ@ς για να ξεκινήσει μία πυρκαγιά και ας είναι όλοι οι υπόλοιποι σωστοί.

Α γεια σου, ακριβώς αυτό επικροτώ και συμφωνώ 1000%, να υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη που να επιτρέπεται το ελεύθερο που να περιφρουρούνται και να πληρούν κάποιες προδιαγραφές ασφαλείας και όχι όπου γουστάρει ο καθένας. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει ούτε έχω τις απαντήσεις και σίγουρα πολλοί δήμοι το απαγορεύουν για αυτό που αναφέρεις και όχι για την προστασία της φύσης αλλά εφόσον ο δήμος θα πρέπει να δαπανήσει κάποια ποσά για να τα παρέχει αυτά που λες δεν θα έπρεπε να τα πάρει από κάπου? και στην συγκεκριμένη περίπτωση από τους κατασκηνωτές (μιλάμε για ένα συμβολικό ποσό και όχι να πληρώσουν όσα πληρώνει κάποιος σε οργανωμένο καμπινκ).

ξανααναφέρω ότι ένας μ@λ@κ@ς φτάνει για να πάρει φωτιά ένα δάσος. Το μπιτσόμπαρο, τις ξαπλώστρες και τα ντεσιμπελ από τα ηχεία αντίστοιχα μπορείς να τα κατηγορήσεις για πολλά και συμφωνώ (την θεωρώ άλλη συζήτηση και δεν επεκτείνομαι) αλλά δεν μπαίνει φωτιά από τις ξαπλώστρες στο δάσος.

Pan (dvs)
27/07/2016, 16:33
Η λογική είναι ότι περιμένω να άκουσω πως μπορεί να εξασφαλίσει το κράτος την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τον κακό κατασκηνωτή αν επιτρέπεται το ελεύθερο κάμπινκ. Αν δεν υπάρχει κανένας τρόπος, τότε και μόνο τότε συμφωνώ με το κόψει κεφάλι αν και δεν μου αρέσουν τέτοιες λύσεις.

Δεν μιλάμε για κάθε δραστηριότητα, όταν κάποιος μένει σε ένα σημείο δεν είναι το ίδιο με το να περάσει με το ποδήλατο του για βόλτα, γιατί ο ποδηλάτης δεν θα δημιουργήσει σκουπίδια ούτε θα ψήσει μέσα στο δάσος για να φάει. Σημειώνω δε εδώ ότι χρειάζεται μόνο ένας μ@λ@κ@ς για να ξεκινήσει μία πυρκαγιά και ας είναι όλοι οι υπόλοιποι σωστοί.

Α γεια σου, ακριβώς αυτό επικροτώ και συμφωνώ 1000%, να υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη που να επιτρέπεται το ελεύθερο που να περιφρουρούνται και να πληρούν κάποιες προδιαγραφές ασφαλείας και όχι όπου γουστάρει ο καθένας. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει ούτε έχω τις απαντήσεις και σίγουρα πολλοί δήμοι το απαγορεύουν για αυτό που αναφέρεις και όχι για την προστασία της φύσης αλλά εφόσον ο δήμος θα πρέπει να δαπανήσει κάποια ποσά για να τα παρέχει αυτά που λες δεν θα έπρεπε να τα πάρει από κάπου? και στην συγκεκριμένη περίπτωση από τους κατασκηνωτές (μιλάμε για ένα συμβολικό ποσό και όχι να πληρώσουν όσα πληρώνει κάποιος σε οργανωμένο καμπινκ).

ξανααναφέρω ότι ένας μ@λ@κ@ς φτάνει για να πάρει φωτιά ένα δάσος. Το μπιτσόμπαρο, τις ξαπλώστρες και τα ντεσιμπελ από τα ηχεία αντίστοιχα μπορείς να τα κατηγορήσεις για πολλά και συμφωνώ (την θεωρώ άλλη συζήτηση και δεν επεκτείνομαι) αλλά δεν μπαίνει φωτιά από τις ξαπλώστρες στο δάσος.

Kοιταξε να σΕ πω.

Καποιος που κανει ελευθερο καμπινγκ συνηθως ειναι ανθρωπος που θεωρει τη φυση σπιτι του.Τις περισσοτερες φορες αγαπαει πολυ περισσοτερο τη φυση απ οτι αυτοι που υποτιθεται οτι την προστατευουνε.Εχουμε ακουσει να αναβουνε χιλιαδες φωτιες στα δαση,με χιλιαδες τροπους,αλλα ποτε απ οτι γνωριζω δεν κατηγορηθηκε κατασκηνωτης.Ο κατασκηνωτης προστατευει και δεν καταστρεφει.Εαν το κρατος θελει οντως να προστατεψει το δασος,μπορει απλα να ορισει σημεια που μπορουμε να κατασκηνωνουμε,οπως ειπες και εσυ.Με τοσο κοσμο στο δασος πες μου ποιος εμπρηστης θα παει αφοβα να το λαμπαδιασει.

Νομοθεσια που μου απαγορευει να στησω πανω απο μια σκηνη στην αυλη μου,ειναι απολυτα κατανοητο για ποιους λογους εγινε.Λυπαμαι αλλα δεν ανεχομαι να μου ορισει καποιος που θα στησω τη σκηνη μου.

Εννοειτε φυσικα οτι θα σεβαστω τον χωρο που με φιλοξενει.

ggs
27/07/2016, 16:39
Για να βάλουμε μια βάση συζήτησης , πρέπει να δούμε τι σημαίνει καμπινγκ και ,γενικά , τι σημαίνει η ανάγκη του ανθρώπου να είναι σε επαφή με την φύση και να ζει μέσα σε αυτή.

Αν θεωρήσουμε ότι όλο αυτό είναι μια «μόδα» και ένα «καπρίτσιο» τότε , ναι, να μην γίνεται πουθενά τίποτα και να απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα στην φύση.

Όμως , εγώ πιστεύω , ότι είναι βασική και φυσική ανάγκη του ανθρώπου η επαφή με την φύση και κάθε προσπάθεια αποκοπής απ αυτήν δημιουργεί στον άνθρωπο προβλήματα σε πολλά επίπεδα (υγειας , συμπεριφοράς κλπ)

Απ αυτή την βάση λοιπόν θα προσπαθήσω να σου απαντήσω

Πως σε προστατεύει από τον κακό οδηγό;
Ελέγχοντας κα τιμωρώντας τον ΜΟΝΟ κακό οδηγο , αφού πρώτα έχει εξασφαλίσει υποδομές και κανόνες για την ασφαλή οδήγηση.

.

μιλάμε για κάθε δραστηριότητα , γιατί ακόμα και το ποδήλατο που θεωρείς «αθώο» μπορεί να χαλάσει φωλιές , φυντάνια κλπ ..κάθε δραστηριότητα του ανθρώπου έχει «επιπτωσεις» στην φυση.
Το λαθος που κάνουμε εδώ είναι ότι θεωρούμε τον άνθρωπο ξένο σώμα για την φύση .ΔΕΝ είναι. Είναι μέρος αυτής.

.
Σκέψου γιατί υπάρχει η ανάγκη πάρκων, παιδικών χαρών και γενικά , ελευθέρων ανοικτών χωρών αναψυχής .
Όπως σου είπα , πιστεύω ότι η ανάγκη επαφής με την φύση είναι βασική και φυσική για κάθε άνθρωπο γι αυτό θα έπρεπε να ήταν ελεύθερη και δωρεάν .
Άλλωστε , οι φόροι γι αυτό (θα έπρεπε να) υπάρχουν .

Εστιάζεις στην φωτιά στο δάσος .
Ναι πρέπει να προστατεύομε απόλυτα το δάσος από οποιαδήποτε πιθανότητα πυρκαγιάς.
Στις εκατοντάδες φωτιές που τραβάμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα ,φωτιές από κατασκηνωτές είναι ελάχιστες , μην σου πω μηδαμινες. Και ξερει γιατι?
Πες ότι εισαι στο δασος με σκηνη και πιανει φωτια .μάντεψε ποιος θα γίνει πρώτος bbq..
Γι αυτό , ακόμα και οι «κακοί» κατασκηνωτές είναι πολύ προσεχτικοί με την φωτιά.
επισης,σε παραλια δυσκολα να πιασει φωτια
Όσο αφορά τα μπιτσομπαρα και τις άλλες «επενδύσεις» , νομίζω δεν χρειάζεται να κουβεντιάζουμε πόσο κακό κάνουν στην φύση

CIRUS
27/07/2016, 16:54
Kοιταξε να σΕ πω.

Καποιος που κανει ελευθερο καμπινγκ συνηθως ειναι ανθρωπος που θεωρει τη φυση σπιτι του.Τις περισσοτερες φορες αγαπαει πολυ περισσοτερο τη φυση απ οτι αυτοι που υποτιθεται οτι την προστατευουνε.Εχουμε ακουσει να αναβουνε χιλιαδες φωτιες στα δαση,με χιλιαδες τροπους,αλλα ποτε απ οτι γνωριζω δεν κατηγορηθηκε κατασκηνωτης.Ο κατασκηνωτης προστατευει και δεν καταστρεφει.Εαν το κρατος θελει οντως να προστατεψει το δασος,μπορει απλα να ορισει σημεια που μπορουμε να κατασκηνωνουμε,οπως ειπες και εσυ.Με τοσο κοσμο στο δασος πες μου ποιος εμπρηστης θα παει αφοβα να το λαμπαδιασει.

Νομοθεσια που μου απαγορευει να στησω πανω απο μια σκηνη στην αυλη μου,ειναι απολυτα κατανοητο για ποιους λογους εγινε.Λυπαμαι αλλα δεν ανεχομαι να μου ορισει καποιος που θα στησω τη σκηνη μου.

Εννοειτε φυσικα οτι θα σεβαστω τον χωρο που με φιλοξενει.

Τις περισσότερες φορές όχι όλες. Το ότι δεν κατηγορήθηκε δεν σημαίνει ότι δεν έφταιγε ή δεν μπορεί να φταίξει. Ούτε απαντάς στην ερώτηση μου πως μπορεί το κράτος να προστατευσεί την φύση από τον κακό κατασκηνωτή σε μη ελεγχόμενο προφανώς χώρο. Δεν μιλάω για ανθρώπους όπως εσύ που σέβεται το χώρο, θέλω τρόπους να εξασφαλίζουν ότι όλοι συμπεριφέρονται σαν εσένα. Ξαναλέω ένας μ@λ@κ@ς φτάνει και περισεύει να γίνει το κακό και ας είναι όλοι άλλοι σωστοί. Η φωτιά δεν μπαίνει πάντα από εμπρηστές μπαίνουν και από μ@λ@κες και χωρίς να υπάρχει δόλος οπότε δεν εξασφαλίζει κάτι αυτό που μου απαντάς.

Εσύ μπορεί να μην το ανέχεσαι αλλά και εγώ αντίστοιχα δεν ανέχομαι αν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να εξασφαλιστεί το φυσικό περιβάλλον από τον ηλίθιο και κακό κατασκηνωτή και να υπάρχουν κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας να στήνει οποιος θέλει τη σκηνή του όπου θέλει και να αποτελεί κίνδυνο για την χλωρίδα και την πανίδα αυτού του ευλογημένου τόπου.

Γενικά δεν θέλω να επαφίεμαι στην καλή διάθεση του οποιουδήπωτε και να έχω την ελπίδα ότι θα είναι σωστός, θα ήθελα να υπάρχουν κανόνες που να το εξασφαλίζουν ή να έχει προβλεφτεί τι γίνεται στη στραβή και πως θέτουμε τα πράγματα υπο έλεγχο. Αν όχι τότε προτιμώ να είναι παράνομο και να έχει τσουχτερα πρόστιμα.

CIRUS
27/07/2016, 17:13
Για να βάλουμε μια βάση συζήτησης , πρέπει να δούμε τι σημαίνει καμπινγκ και ,γενικά , τι σημαίνει η ανάγκη του ανθρώπου να είναι σε επαφή με την φύση και να ζει μέσα σε αυτή.
Αν θεωρήσουμε ότι όλο αυτό είναι μια «μόδα» και ένα «καπρίτσιο» τότε , ναι, να μην γίνεται πουθενά τίποτα και να απαγορεύεται οποιαδήποτε δραστηριότητα στην φύση.
Όμως , εγώ πιστεύω , ότι είναι βασική και φυσική ανάγκη του ανθρώπου η επαφή με την φύση και κάθε προσπάθεια αποκοπής απ αυτήν δημιουργεί στον άνθρωπο προβλήματα σε πολλά επίπεδα (υγειας , συμπεριφοράς κλπ)
Απ αυτή την βάση λοιπόν θα προσπαθήσω να σου απαντήσω

Πως σε προστατεύει από τον κακό οδηγό;
Ελέγχοντας κα τιμωρώντας τον ΜΟΝΟ κακό οδηγο , αφού πρώτα έχει εξασφαλίσει υποδομές και κανόνες για την ασφαλή οδήγηση.

μιλάμε για κάθε δραστηριότητα , γιατί ακόμα και το ποδήλατο που θεωρείς «αθώο» μπορεί να χαλάσει φωλιές , φυντάνια κλπ ..κάθε δραστηριότητα του ανθρώπου έχει «επιπτωσεις» στην φυση.
Το λαθος που κάνουμε εδώ είναι ότι θεωρούμε τον άνθρωπο ξένο σώμα για την φύση .ΔΕΝ είναι. Είναι μέρος αυτής.

Σκέψου γιατί υπάρχει η ανάγκη πάρκων, παιδικών χαρών και γενικά , ελευθέρων ανοικτών χωρών αναψυχής .
Όπως σου είπα , πιστεύω ότι η ανάγκη επαφής με την φύση είναι βασική και φυσική για κάθε άνθρωπο γι αυτό θα έπρεπε να ήταν ελεύθερη και δωρεάν .
Άλλωστε , οι φόροι γι αυτό (θα έπρεπε να) υπάρχουν .

Εστιάζεις στην φωτιά στο δάσος .
Ναι πρέπει να προστατεύομε απόλυτα το δάσος από οποιαδήποτε πιθανότητα πυρκαγιάς.
Στις εκατοντάδες φωτιές που τραβάμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα ,φωτιές από κατασκηνωτές είναι ελάχιστες , μην σου πω μηδαμινες. Και ξερει γιατι?
Πες ότι εισαι στο δασος με σκηνη και πιανει φωτια .μάντεψε ποιος θα γίνει πρώτος bbq..
Γι αυτό , ακόμα και οι «κακοί» κατασκηνωτές είναι πολύ προσεχτικοί με την φωτιά.
επισης,σε παραλια δυσκολα να πιασει φωτια
Όσο αφορά τα μπιτσομπαρα και τις άλλες «επενδύσεις» , νομίζω δεν χρειάζεται να κουβεντιάζουμε πόσο κακό κάνουν στην φύση

Αν πετάξει μια γόπα ο κακός οδηγός στο δρόμο ή κάνει χοντρή μ@λ@κία στο δρόμο τι επίπτωση θα έχει στο περιβάλλον ή σε άλλους ανθρώπους και τι η αντίστοιχη γόπα ή φωτιά στο δάσος. Πως θα ελένξει το κράτος ένα δασικό χώρο? είναι αδύνατον. Μπορεί να το κάνει μόνο σε ελεγχόμενους χώρους που να επιτρέπεται το κάμπινκ, δεν μπορει να αστυνομεύσει δασικές εκτάσεις, νομίζω το καταλαβαίνεις ότι το συγκεκριμένο παράδειγμα σου είναι ατυχές. Θα ήταν ιδανικό να μπορεί να αστυνομευτεί και να τιμωρείται μόνο ο κακός αλλά δεν είναι εκ των πραγμάτων πραγματοποιήσιμο.

Εστιάζω στην πυρκαγιά από τα υπόλοιπα που λες για πολύ καλούς λόγους νομίζω, γιατί δεν καταστρέφεται μία φωλιά αλλά ένα ολόκληρο οικοσύστημα και εστιάζω γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι ο κακός ελεύθερος κατασκηνωτής θα ψήσει μέσα στο δάσος και πίστεψε με ξέρω ανθρώπους που το έχουν κάνει, ε δεν θέλει και πολύ.

Δεν διαφωνούμε ουσιαστικά κάπου. Πιστεύω σε όλα αυτά που γράφεις και εσύ και ο άλλος φίλος για την ανάγκη μας να είμαστε κοντά στην φύση και δεν είμαι αντίθετος ούτε στο ελεύθερο κάμπινκ ούτε σε άλλα πράγματα αλλά είμαστε λαός με ελάχιστη παιδεία και δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη ούτε στο κράτος ούτε στον Ελληνάρα που δεν θα φερθεί σεβόμενος την φύση.

Μέσα από αυτή την συζήτηση εγω βλέπω ότι το μόνο σωστό είναι να επιτρέπουν οι δήμοι σε συγκεκριμένες εκτάσεις να πραγματοποιήται ελεύθερο κάμπινκ που να υπάρχουν κάδοι εγκαταστάσεις κτλ όπως προαναφέρθηκε. Δεν βλέπω κάποια άλλη λύση που να διασφαλίζει προστασία κυρίως από πυρκαγιά σε μη ελεγχόμενους χώρους.

Για τις παραλίες το ελεύθερο κάμπινκ το βλέπω πολύ πιο θετικά από ότι μέσα στο δάσος αρκεί οι σκηνές να είναι προς την πίσω μεριά ώστε να μην δεσμεύεται η παραλία και να μπορούν να έχουν πρόσβαση και αυτοί που δεν κάνουν καμπινκ. Στην Δονούσα και την Γαύδο πάντως που έχω πάει υπήρχαν τέτοια κάμπινκ και νομίζω ότι δεν έχουν πρόβλημα οι αντίσοιχοι δήμοι.

Για τους φόρους και το που πάνε δεν σου απαντώ καν lol

Pan (dvs)
27/07/2016, 17:16
Τις περισσότερες φορές όχι όλες. Το ότι δεν κατηγορήθηκε δεν σημαίνει ότι δεν έφταιγε ή δεν μπορεί να φταίξει. Ούτε απαντάς στην ερώτηση μου πως μπορεί το κράτος να προστατευσεί την φύση από τον κακό κατασκηνωτή σε μη ελεγχόμενο προφανώς χώρο. Δεν μιλάω για ανθρώπους όπως εσύ που σέβεται το χώρο, θέλω τρόπους να εξασφαλίζουν ότι όλοι συμπεριφέρονται σαν εσένα. Ξαναλέω ένας μ@λ@κ@ς φτάνει και περισεύει να γίνει το κακό και ας είναι όλοι άλλοι σωστοί. Η φωτιά δεν μπαίνει πάντα από εμπρηστές μπαίνουν και από μ@λ@κες και χωρίς να υπάρχει δόλος οπότε δεν εξασφαλίζει κάτι αυτό που μου απαντάς.

Εσύ μπορεί να μην το ανέχεσαι αλλά και εγώ αντίστοιχα δεν ανέχομαι αν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να εξασφαλιστεί το φυσικό περιβάλλον από τον ηλίθιο και κακό κατασκηνωτή και να υπάρχουν κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας να στήνει οποιος θέλει τη σκηνή του όπου θέλει και να αποτελεί κίνδυνο για την χλωρίδα και την πανίδα αυτού του ευλογημένου τόπου.

Γενικά δεν θέλω να επαφίεμαι στην καλή διάθεση του οποιουδήπωτε και να έχω την ελπίδα ότι θα είναι σωστός, θα ήθελα να υπάρχουν κανόνες που να το εξασφαλίζουν ή να έχει προβλεφτεί τι γίνεται στη στραβή και πως θέτουμε τα πράγματα υπο έλεγχο. Αν όχι τότε προτιμώ να είναι παράνομο και να έχει τσουχτερα πρόστιμα.

Απο τον κακο κατασκηνωτη,τον κακο οδηγο,η τον κακο γιατρο κανενας νομος δεν μπορει να σε προστατεψει.Σου ειπα πριν κατι που ειπες και εσυ.Να κανει το κρατος χωρους και να βρει τροπο να τους ελεγξει.Οταν δεν μπορει να φτιαξει καπου ενας δρομο τι θα κανει?Θα απαγορευσει την κυκλοφορια?Ο κακος κατασκηνωτης ειναι σπανιο ειδος.Μην κρινεις απο την συμπεριφορα καποιων στα camping,οποιος κανει free camping ξερει τι πρεπει να κανει.

Με την ιδια λογικη πρεπει να απαγορευτει η πεζοπορια παντου.Ενας ορειβατης μπορει να κανει το ιδιο μεγαλη ζημια.Κανει οτι κανει και ενας κατασκηνωτης,απλα το βραδυ μπορει και να παει για υπνο στο σπιτι τπυ.

Τωρα δηλαδη με αυτο τον νομο προστατευει το περιβαλλον?Το αντιθετο θα ελεγα.Οταν δεν υπαρχουνε κατασκηνωτες ο κακος πολιτης θα παει να πεταξει εκει τα σκουπιδια του.Ο κακος υλοτομος θα παει και θα κοβει μερα νυχτα παρανομα ξυλα.Ενας τροπος για να γινει καποιος καλος οδηγος,ειναι να μαθει απο εναν παλαιοτερο καλο οδηγο.Οταν ο κακος κατασκηνωτης δει πως συμπεριφερονται οι παλαιοτεροι συμορφωνεται και αυτος αργα η γρηγορα.

CIRUS
27/07/2016, 17:33
Απο τον κακο κατασκηνωτη,τον κακο οδηγο,η τον κακο γιατρο κανενας νομος δεν μπορει να σε προστατεψει.Σου ειπα πριν κατι που ειπες και εσυ.Να κανει το κρατος χωρους και να βρει τροπο να τους ελεγξει.Οταν δεν μπορει να φτιαξει καπου ενας δρομο τι θα κανει?Θα απαγορευσει την κυκλοφορια?Ο κακος κατασκηνωτης ειναι σπανιο ειδος.Μην κρινεις απο την συμπεριφορα καποιων στα camping,οποιος κανει free camping ξερει τι πρεπει να κανει.

Με την ιδια λογικη πρεπει να απαγορευτει η πεζοπορια παντου.Ενας ορειβατης μπορει να κανει το ιδιο μεγαλη ζημια.Κανει οτι κανει και ενας κατασκηνωτης,απλα το βραδυ μπορει και να παει για υπνο στο σπιτι τπυ.

Τωρα δηλαδη με αυτο τον νομο προστατευει το περιβαλλον?Το αντιθετο θα ελεγα.Οταν δεν υπαρχουνε κατασκηνωτες ο κακος πολιτης θα παει να πεταξει εκει τα σκουπιδια του.Ο κακος υλοτομος θα παει και θα κοβει μερα νυχτα παρανομα ξυλα.Ενας τροπος για να γινει καποιος καλος οδηγος,ειναι να μαθει απο εναν παλαιοτερο καλο οδηγο.Οταν ο κακος κατασκηνωτης δει πως συμπεριφερονται οι παλαιοτεροι συμορφωνεται και αυτος αργα η γρηγορα.

κάπου συμφωνούμε κάπου διαφωνούμε στα έγραψα παραπάνω οπότε δεν τα επαναλαμβάνω. Ξαναγράφω ότι δεν είναι το καλύτερο μου το κόψει κεφάλι και αν πίστευα αυστηρά σε αυτό και στο ότι δεν υπάρχει άλλη λύση δεν θα συζητούσα για αυτό ακούγοντας αντίθετες απόψεις ωστε να το δω ποιο σφαιρικά :wave2:

Pan (dvs)
27/07/2016, 18:30
Πιο σφαιρικα θα το δεις αμα κατασκηνωσεις στη φυση,παρεα με ατομα που την αγαπανε.

CIRUS
27/07/2016, 18:36
Πιο σφαιρικα θα το δεις αμα κατασκηνωσεις στη φυση,παρεα με ατομα που την αγαπανε.

Προτιμώ το οργανωμένο φίλε μου έχει κάποιες ευκολίες που δεν έχει το ελεύθερο και τις θέλω. Αυτά είναι προτιμήσεις. Εδώ συζητάμε για κάτι που θέλουμε όλοι να προστατέψουμε ανεξαρτήτως των προτιμήσεων του καθενός.

:beer:

oti nanai
27/07/2016, 19:47
αυτά που λέτε είναι πολύ ρομαντικά και ανέφικτα μπορεί να ίσχυαν την προ κρίση εποχή γιατί από το 2009 και μετά το ελεύθερο κάμπινγκ έχει τρελή αύξηση και όχι γιατί αγαπάνε την φύση και την ελευθεριά αλλά για την κούτρα , θα σας πω 3 παράλιες στην Χαλκιδική ( γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει μην λέμε πάλι τα ίδια ) που συχαίνεσαι να πας γιατί είναι μέσα στην βρώμα από τα σκουπίδια και τα σκ..α του καθενός , καβουρότρυπες που είναι πρόταση σαν σημείο που πρέπει να πας σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς της Χαλκιδικής είναι γεμάτο σκουπίδια πάλι καλά έγινε μια καντίνα που έχει τουαλέτες και τουλάχιστον κάνουν την ανάγκη τους εκεί και όχι όπου να ναι . το να υπάρχουν χώροι για ελεύθερο κάμπινγκ κάτω από την εποπτεία του δήμου είναι ανέφικτο γιατί υπάρχουν ιδιωτικά κάμπινγκ που απασχολούν κόσμο που πληρώνουν φόρους και διάφορα άλλα οπότε αν γίνει κάτι τέτοιο έχεις αυτόματα αθέμιτο ανταγωνισμό θα χάσει λεφτά ο επιχειρηματίας θα χάσει λεφτά το κράτος και πάει λέγοντας

Pan (dvs)
27/07/2016, 20:05
Αυτο φιλε μου δεν ειναι free camping,αλλα tzamba camping.Πριν καμμια τριανταρια χρονια στις Καβουροτρυπες που υπηρχανε κανονικοι σκηνιτες,δεν εβλεπες ουτε γοπα απο τσιγαρο κατω.

Αυτοι που γουσταρουνε την χυμα διαμονη στη φυση δεν πανε σε τοσο σικ περιοχες.Εκει ας τους μαζεψει ο Δημος μαζι με την καταντια τους με απορριμματοφορα.

CIRUS
27/07/2016, 20:22
Αυτο φιλε μου δεν ειναι free camping,αλλα tzamba camping.Πριν καμμια τριανταρια χρονια στις Καβουροτρυπες που υπηρχανε κανονικοι σκηνιτες,δεν εβλεπες ουτε γοπα απο τσιγαρο κατω.

Αυτοι που γουσταρουνε την χυμα διαμονη στη φυση δεν πανε σε τοσο σικ περιοχες.Εκει ας τους μαζεψει ο Δημος μαζι με την καταντια τους με απορριμματοφορα.

Πως ακριβώς θα εκφράζεται νομικά κάτι τέτοιο ώστε να υπάρχει διαχωρισμός ακριβώς εξήγησε και στην μία περίπτωση να τους μαζεύει και στην άλλη όχι? Δεν νομίζω να γίνεται και δυστηχώς κάτι τέτοιοι καραγκιόζηδες που λέει ο φίλος παραπάνω είναι που δεν σέβονται τίποτα και πέρνει την μπάλα όλους όταν μιλάνε για ελεύθερο κάμπινκ.

Pan (dvs)
27/07/2016, 20:45
Μα εκφραζεται νομικα.Οποιος πεταει σκουπιδια εχει προστιμο.
Ας στηθει ενας δημοτικος υπαλληλος μια Κυριακη στην παραλια και ας κανει την δουλεια του.Αυτοι οι ανθρωποι ακομη και σαν ημερησιοι επισκεπτες οταν πανε το ιδιο δεν κανουνε?Εχει σημασια αν θα στησουνε σκηνες,η οχι?

sergiosm
28/07/2016, 11:15
Κοινόχρηστος χώρος είναι και το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι αυτού που επιλέγει το ελεύθερο κάμπινγκ.

Να στήσω τη σκηνή μου εκεί; Δεν θα έχει πρόβλημα φαντάζομαι.

Το θέμα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον σε νομικό επίπεδο. Και δεν είναι καθόλου απλό.

Η επίκληση διατάξεων του Συντάγματος και Διεθνών Συμβάσεων μπορεί να είναι και να ακούγεται ωραία, πλην όμως όταν το κάνουμε πρέπει:
α. να καταλαβαίνουμε τί λένε,
β. να ξέρουμε πώς ερμηνεύονται, και
γ. να μην ... "ξεχνάμε" άλλες διατάξεις αυτών που δεν μας συμφέρουν.

Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν είμαι κατ' αρχήν αντίθετος στο ελεύθερο κάμπινγκ. Όμως αυτό πρέπει να γίνεται με τρόπο που δεν θίγει τα δικαιώματα των άλλων.
Είναι άλλο να στήσω τη σκηνή μου σε κάποιο σημείο που δεν ενοχλώ, να μη ρυπαίνω και άλλο να κάνω -στην πράξη- κατάληψη του δημόσιου χώρου εμποδίζοντας τη χρήση τους στους λοιπούς.

Να θυμίσω επίσης ότι και το περιβάλλον, και το δικαίωμα σε αυτό, προστατεύονται από το Σύνταγμα και Διεθνείς Συμβάσεις.

Στο ελεύθερο κάμπινγκ έχουμε από τη μια μεριά το δικαίωμα του ανθρώπου στους κοινόχρηστους χώρους που αφορά σε αυτούς που θέλουν να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ και από την άλλη το δικαίωμα όλων στην προστασία του περιβάλλοντος.
Με άλλα λόγια έχουμε σύγκρουση μεταξύ δύο Συνταγματικά κατοχυρωμένων, άρα ισότιμων δικαιωμάτων.
Το πιο υπερισχύει είναι θέμα της νομικής επιστήμης και εν τέλει των δικαστηρίων.
Πάντως από μόνη της η φράση του άρθρου:

Πολλές φορές ο δικαστής µπορεί να έχει την πρόθεση να σε αθωώσει αρκεί να βρει ένα νοµικό πάτηµα.
στην ουσία είναι ομολογία ότι απλά ο Δικαστής αθωώνει μεν τύποις, στην ουσία όμως την ... χαρίζει.
Και να ξέρετε ότι στην πράξη δεν αθωώνει για τους παραπάνω λόγους. Αθωώνει με το επιχείρημα ότι δεν έκαναν κάμπινγκ αλλά απλά κοιμήθηκαν στην παραλία, που είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Ανεξάρτητα πάντως από αυτά. Το θέμα και η ουσία είναι, όταν συγκρούονται συνταγματικά δικαιώματα να βρισκεται η χρυσή τομή. Να μην πάμε ούτε στη καθολική απαγόρευση από τη μία πλευρά, ούτε στην ασυδοσία από την άλλη.

:wave2:

skylaros
28/07/2016, 12:02
Παιδάκια ΜΑΚΡΙΑ από ελεύθερο και μη camping 20/7 με 20/08. Αυτή είναι και η καλύτερη λύση. Μακριά από μέρη που κοντά έχουν σπίτια. Μακριά από μέρη που έχουν ενοικιαζόμενα ή οργανωμένα camping γιατί θα σας σπάσουν τους όρχεις. Τις περισσότερες φορές οι σκηνίτες είναι ΤΡΟΜΠΕΣ πάνε κάπου και οικειοποιούνται μεγάλα κομμάτια και μάλιστα τα πλέων προνομιακά (σημεία με σκιά στην παραλία, σε άλλο σημείο σκηνές σε άλλο σημείο μπροστά στο κύμα αυτοσχέδια σκιάδια πολλών τετραγωνικών. Στήσιμο σκηνής μπροστά στο ποτάμι στο σημείο που σκάει ο δρόμος και ο όποιος άλλος επισκέπτης, σκατά παντού και άλλα όμορφα) Τις περισσότερες φορές επίσης οι επιχειρηματίες μιας περιοχής είναι μεγάλα τσουτσέκια. Κυνηγάνε τους σκηνίτες αυτούς που δε πάνε στις ταβέρνες ή τις καντίνες τους... αυτοί που έχουν camping οργανωμένα τους κυνηγάνε όλους μαζί με αυτούς που έχουν δωμάτια... η δικαιολογία είναι πηδάτε το περιβάλλον όταν έχουν χτίσει πάνω στο κύμα, έχουν ανοίξει καφετέριες τύπου "γκάζι" μέσα σε προστατευόμενες περιοχές (βιωσιμότητα σου λέει με τις ευλογίες δήμου και δασαρχείου) και έχουν υπάρξει σκηνικά απείρου κάλους, με άτομα να έχουν βγάλει ξεβράκωτο κόσμο μέσα από σκηνές, με επιθέσεις με πέτρες τέσσερις τα ξημερώματα σε σκηνίτες και άλλα γραφικά αλλά και δολοφονικά.

Εγώ ένα έχω καταλάβει ή εγώ είμαι πολύ περίεργος ή που είμαι μεγάλος μαλάκας. Όταν πάω για ελεύθερο θέλω την ησυχία μου, επιλέγω περιοχές που δε θα έχουν κόσμο ή περιόδους εκτός σεζόν. Πηγαίνω στο πιο απόμερο κομμάτι που μπορώ να στήσω ακόμα και αν έχω περπάτημα μπόλικο. Έχω μόνο μια σκηνή και αν είναι σε παραλία μια ψάθα και την ομπρέλα μου που τα παίρνω μαζί μου όταν φεύγω και δε τα αφήνω εκεί να με περιμένουν την επόμενη. Δε στήνω πάνω σε παραλία αλλά αρκετά πιο πίσω. Φωτιά ανάβω μόνο σε ποτάμια και σε πολύυυυυυ απομονωμένα μέρη . (Παρόλα αυτά πιο μικρός είχε έρθει μια φορά αστυνομία στο Αγκίστρι, όχι στην κλασσική παραλία) Όταν πάμε τουαλέτα έχουμε σκαλιστήρι μαζί μας και μια σακουλίτσα.

Το camping έχει γίνει σαν την κοινωνία μας ένα μπουρδέλο!

ggs Αν θέλεις να μείνει εντός Νομαρχίας Πειραιά και να κάνεις ελεύθερο χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς, μπορείς να πας στα Κύθηρα :p Πέραν της πλάκας ή Εύβοια θα πας ή σε βουνό τέτοια εποχή κόσμο θα βρεις όπου και να πας έστω και λίγο. Αν είναι να πας πιο μακριά οι επιλογές είναι αρκετές.

Pan (dvs)
28/07/2016, 14:12
Ειναι μερικα θεματα τα οποια θεωρω δεδομενα αλλα καλο θα ητανε να τα επισημανω.

Με δεδομενο οτι ο νομος ειναι νομος ,αλλα εφαρμοζεται ελαστικα και κατα περπτωση,καλο θα ητανε να μην ειμαστε προκλητικοι.Δεν παμε στην Βουρβουρου η την Ακροπολη να στησουμε την σκηνη μας.Διαλεγουμε σχετικα απομονωμενα μερη και στηνουμε σε σημειο που δεν ενοχλουμε περαστικους η περιοικους.Παντα σακκουλα για σκουπιδια και αυτοσχεδιο τασακι μαζι μας.Φωτια ΜΟΝΟ αν ειναι απαραιτητο και παντα μακρια απο χορτα και δεντρςα.Σιγουρευομαστε δεκα φορες οτι εσβησε.

Αν κοντα βρισκονται μονιμοι κατοικοι ,παντα ρωταμε αν υπαρχει προβληα να στησουμε τη σκηνη μας.Συνηθως ειναι θετικοι , τις περισσοτερες φορες θα σας πουνε κσι την καλυτερη μερια.Στην αντιθετη περιπτωση απλα τα κουβαδακια μας και σε αλλη παραλια.Τσαμπουκαδες και διαλεξεις σχετικα με τα δικαιωματα των ανθρωπων δεν εχουνε ουσια.Αν καλεσουνε αστυνομια θυμηθειει οτι υπαρχ ει παραβαση νομου και μην τσαμπουκαλευεστε.Ακομη και αν θελει να σας βοηθησει καποιος θα τον φερετε σε δυσκολη θεση.

Σεβομαστε τη φυση γιατι ναι μεν ειναι δικη μας,αλλα ειναι και των υπολοιπων.

akis_trevor
28/07/2016, 14:55
δεν ειμαι ο πιο δεινος καμπιν-ιστας αλλα το παλευω που και που.
το να πας σε μια ησυχη παραλια,στην ακρη της να στησεις μια σκηνουλα και 2 καρεκλιτσες,να κανεις το μπανακι σου,να κοιμηθεις να ξανακανεις μπανακι,να πιεις ενα καφε κλπ,ποιον ενοχλει;;;
το πως θα γινει ο διαχωρισμος ναι ειναι ενα θεμα,αλλα μην τα τσουβαλιαζουμε ολα.ψιλοφαινεται οταν καποιος ξερει τι και γιατι το κανει.
θυμαμαι ημουν πιτσιρικος με τους δικους μου πηγαιναμε στην κυλληνη για καμπινγ ενα σ/κ αλλα το καμπινγκ ειχε κλεισει,αλλαγη ιδιοκτησιας κλπ.επειδη ειχε σχεδον βραδιασει,στο τερμα του δρομου ειχε ενα πλατωμα και απο κατω η παραλια,στησαμε να μεινουμε το βραδυ να κανουμε ενα μπανιο το πρωι και να φυγουμε.
περα πυροσβεστικη μας ειπε απλα να μην αναψουμε με τιποτα φωτια,μιας και ηταν γεματα πευκα εκει.αυτοι εκαναν περιπολιες καθε λιγο.
περασε αστυνομια κι ενω μας ειπε στην αρχη να μαζεψουμε να φυγουμε,εξηγησε ο πατερας μου οτι ετσι κι ετσι εγινε,μην τραβαμε τα παιδια μεσα στην νυχτα.κοιμομαστε και το πρωι ξεστηνουμε.
εδειξαν κατανοηση και μας αφησαν στην ησυχια μας.
ο μ@λ@κ@ς και σε 5αστερο να παει θα την κανει την μ@λ@κι@ του.

CIRUS
28/07/2016, 18:04
ο μ@λ@κ@ς και σε 5αστερο να παει θα την κανει την μ@λ@κι@ του.

Σε 5στερο στα @@ μας τι θα κάνει δεν θα πάρει φωτιά κανένα δασος.

skylaros
28/07/2016, 18:27

Ναι συνήθως τα έχουν κάψει/κόψει και χτίζουν από πάνω :cry:

akis_trevor
28/07/2016, 18:28

:plaf:
ειδες καπου να γραφω για δασος και φωτια;
και οκ το δασος πες μπορει να παιξει.εγω φωτια δεν εχω αναψει ποτε.και δεν θα αναβα αν δεν ημουν 1000% σιγουρος οτι δεν θα παιξει η παραμικρη περιπτωση να μου ξεφυγει.
ειμαι ευκολος και προτιμω σαντουιτσακια κλπ απτο σπιτι η απο εκει γυρω.

SONone
28/07/2016, 19:21
ρε παιδια 2 σελιδες τωρα το παλικαρι χτυπιετε και κοπανιετε για τις φωτιες στα δαση για τπτ αλλο. μην παει ο καθε ελληναρας που την ειδε φρι καμπιστας και βαλει φωτια στα δαση.

ακου φιλε τα δαση δεν κινδυνεύουν απο το φρι καμπιστα γιατι πολυ απλα για να παρει φωτια ενα βουνο θελει αερα. αλιως την προλαβαμε και την σβησανε στο μπαμ οπως γινετε πολυ συχνα σχετα αν δεν το ακουμε στις ειδησεις.
εκει λοιπον ο ασχετος 1 δεν μπορει να στήσει σκηνη γιατι θα του την παρει ο αερας και 2 δεν μπορει να αναψει φωτια για τι φυσαει. 3 ο ασχετος ελληναρας δεν παει μονος του φοβατε τις αρκουδες ε εκει που θα στησει με αλλους ολο και καποιος θα ειναι "παλιος" και θα εχει πυροσβεστηρα μαζι να σωσουν την κατασταση. οποτε μην φοβασε και λιγο να ξεφυγει θα πεσουν απο αερα νερα μπαμ μπαμ και το σωσαμε το δασος. να το καψει μετα ο εργολαβος που ξερει ποτε να βαζει φωτιες για τα οικοπεδακια.

CIRUS
28/07/2016, 19:33
:plaf:
ειδες καπου να γραφω για δασος και φωτια;
και οκ το δασος πες μπορει να παιξει.εγω φωτια δεν εχω αναψει ποτε.και δεν θα αναβα αν δεν ημουν 1000% σιγουρος οτι δεν θα παιξει η παραμικρη περιπτωση να μου ξεφυγει.
ειμαι ευave2:κολος και προτιμω σαντουιτσακια κλπ απτο σπιτι η απο εκει γυρω.

χαλάρωσε λίγο δεν μίλησα πουθενά για σένα προσωπικά, μιλάμε γενικά :wave2:

CIRUS
28/07/2016, 19:39
ρε παιδια 2 σελιδες τωρα το παλικαρι χτυπιετε και κοπανιετε για τις φωτιες στα δαση για τπτ αλλο. μην παει ο καθε ελληναρας που την ειδε φρι καμπιστας και βαλει φωτια στα δαση.

ακου φιλε τα δαση δεν κινδυνεύουν απο το φρι καμπιστα γιατι πολυ απλα για να παρει φωτια ενα βουνο θελει αερα. αλιως την προλαβαμε και την σβησανε στο μπαμ οπως γινετε πολυ συχνα σχετα αν δεν το ακουμε στις ειδησεις.
εκει λοιπον ο ασχετος 1 δεν μπορει να στήσει σκηνη γιατι θα του την παρει ο αερας και 2 δεν μπορει να αναψει φωτια για τι φυσαει. 3 ο ασχετος ελληναρας δεν παει μονος του φοβατε τις αρκουδες ε εκει που θα στησει με αλλους ολο και καποιος θα ειναι "παλιος" και θα εχει πυροσβεστηρα μαζι να σωσουν την κατασταση. οποτε μην φοβασε και λιγο να ξεφυγει θα πεσουν απο αερα νερα μπαμ μπαμ και το σωσαμε το δασος. να το καψει μετα ο εργολαβος που ξερει ποτε να βαζει φωτιες για τα οικοπεδακια.

Μάλιστα. οκ αφού το λες εσύ έτσι θα είναι. :lol: Αδυνατώ να απαντήσω σοβαρά σε σχολια του τύπου αν παρει φωτιά την σβήνουμε στο μπαμ συγνώμη. Αν ενοχλούν οι απόψεις μου μιας και είμαι μειοψηφία απλά σταματάω να γράφω ρε παίδες δεν έχω τίποτα να χωρίσω με κανέναν μην σας τα πρήζω κιόλας.

Ολα καλά με το ελεύθερο λοιπόν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και κανένας ελληνάρας δεν υπάρχει που κάνει μ@λ@κίες και ελεύθερο κάμπινκ είναι όλα καλά. :beer: σε όλους. Τέλος από μένα

akis_trevor
28/07/2016, 19:43
χαλάρωσε λίγο δεν μίλησα πουθενά για σένα προσωπικά, μιλάμε γενικά :wave2:

Σε μένα απαντήσες.:wave2:

skylaros
28/07/2016, 19:55
Μάλιστα. οκ αφού το λες εσύ έτσι θα είναι. :lol: Αδυνατώ να απαντήσω σοβαρά σε σχολια του τύπου αν παρει φωτιά την σβήνουμε στο μπαμ συγνώμη. Αν ενοχλούν οι απόψεις μου μιας και είμαι μειοψηφία απλά σταματάω να γράφω ρε παίδες δεν έχω τίποτα να χωρίσω με κανέναν μην σας τα πρήζω κιόλας.

Ολα καλά με το ελεύθερο λοιπόν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και κανένας ελληνάρας δεν υπάρχει που κάνει μ@λ@κίες και ελεύθερο κάμπινκ είναι όλα καλά. :beer: σε όλους. Τέλος από μένα

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, ούτε και στην είπα!

Πως μπλέξαμε τα μπούτια μας δε ξέρω... α) σίγουρα υπάρχουν ηλίθιοι που βάζουν φωτιά όπου και όπως, γίνονται τύφλα και κάνουν ζημιά. β) σίγουρα οι πλέον καταστροφικές πυρκαγιές είναι εμπρησμοί με οργανωμένο σχέδιο από πίσω για καταπάτηση.

CIRUS
28/07/2016, 20:26
Σε μένα απαντήσες.:wave2:

σε σενα απάντησα χωρίς να αναφέρω πουθενά ότι το κάνεις εσύ απάντησα μόνο για το 5στερο όχι για τα υπόλοιπα που έγραψες. Από που σε ξέρω για να έχω γνώμη για σένα. Για αυτό σου λέω χαλάρωσε δεν αμφιβάλω ότι είσαι σωστός εσύ

CIRUS
28/07/2016, 20:33
Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, ούτε και στην είπα!

Πως μπλέξαμε τα μπούτια μας δε ξέρω... α) σίγουρα υπάρχουν ηλίθιοι που βάζουν φωτιά όπου και όπως, γίνονται τύφλα και κάνουν ζημιά. β) σίγουρα οι πλέον καταστροφικές πυρκαγιές είναι εμπρησμοί με οργανωμένο σχέδιο από πίσω για καταπάτηση.

Στον SONone απάντησα φίλε μου. Αλλά δεν κάθομαι να κοπανιέμαι και να χτυπιέμαι άλλο :lol: αφού μόλις έμαθα ότι αν βάλει κατα λάθος φωτιά ο free campistas στο δάσος την σβήνει στο μπαμ και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανυσυχίας. :bawl::rotflmao:

Προτείνω μάλιστα αν έρθει κάποιος μπάτσος και πει σε κάποιον να τα μαζέψει γιατί είναι παράνομο να του πει το παραπάνω και να τον αποστομώσει. Παίζει να πει και συγνώμη μετά

skylaros
28/07/2016, 20:48
Κάνε μας μια χάρη, άλλαξε φωτογραφία προφίλ... κάθε φορά που τη βλέπω ασυναίσθητα σφίγγω τα κωλομέρια μου!

SONone
29/07/2016, 08:50
Στον SONone απάντησα φίλε μου. Αλλά δεν κάθομαι να κοπανιέμαι και να χτυπιέμαι άλλο :lol: αφού μόλις έμαθα ότι αν βάλει κατα λάθος φωτιά ο free campistas στο δάσος την σβήνει στο μπαμ και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανυσυχίας. :bawl::rotflmao:

Προτείνω μάλιστα αν έρθει κάποιος μπάτσος και πει σε κάποιον να τα μαζέψει γιατί είναι παράνομο να του πει το παραπάνω και να τον αποστομώσει. Παίζει να πει και συγνώμη μετά

ρε παλικάρι δεν καταλαβενεις με τπτ.. λες την αποψη σου και την υπερ αμυνεσε με τοσο παθος και ζητας απαντήσεις εκει που δεν εχει καν ερώτηση.... ε λοιπον ανθρώπους που εχουν τετια στεγανα και δεν ακουνε μια αλλη αποψη ε μονο με χιούμορ μπορω να τους αντιμετωπίσω
οταν ομως θες εναν μπατσο απο πανω απο καθε αθρωπο μην τυχων και ξεφυγει αυτο δεν μπορω να το αντιμετωπίσω με χιουμορ .

δεν μας λειπουν οι φύλακες και οι τιμωρίες, η παιδεία μας λείπει και ο προληπτικός ελενχος.

doctoras
29/07/2016, 09:31
δεν υπάρχουν…
γιαιτι?

το ζουμί και η πραγματικότητα

δεν μας λειπουν οι φύλακες και οι τιμωρίες, η παιδεία μας λείπει και ο προληπτικός ελενχος.

Ακριβώς αυτό, 80εκ νομους να βάλεις ο κακομαθημένος θα την κάνει την φασιστιά του(έναντι του συνόλου),
Παιδεία-εκπαίδευση-οργάνωση ειναι το ζητούμενο, αλλα ζούμε σε παράλληλο σύμπαν αν απαιτούμε τέτοια πράγματα
Εάν απο το δημοτικό ακόμη καθιερωνόταν επαρκή εκπαίδευση προβολές και παιχνίδια με την φύση για την φυσιολατρία θα είχαμε 100% διαφορετικά αποτελέσματα

και κάτι τελευταίο, μιας και αναλωθήκατε πολύ στην πυρκαγιές, νομίζω εκτός συγκεκριμένων συνθηκών, αντικαταστήστε την λέξη πυρκαγιά απο τον ρεαλιστικότερη "εμπρησμός" η οποία έχει ξεκάθαρα εμπορικούς λόγους ύπαρξης και πραγματοποιείται απο μισθοφόρους που υποκινούνται (όχι απο τον αούγκαλο μπαχαλάκια που κάνει παρέα με οργανωμένους campistas) απο την πραγματική ρίζα του κακου

CIRUS
29/07/2016, 11:11
ρε παλικάρι δεν καταλαβενεις με τπτ.. λες την αποψη σου και την υπερ αμυνεσε με τοσο παθος και ζητας απαντήσεις εκει που δεν εχει καν ερώτηση.... ε λοιπον ανθρώπους που εχουν τετια στεγανα και δεν ακουνε μια αλλη αποψη ε μονο με χιούμορ μπορω να τους αντιμετωπίσω
οταν ομως θες εναν μπατσο απο πανω απο καθε αθρωπο μην τυχων και ξεφυγει αυτο δεν μπορω να το αντιμετωπίσω με χιουμορ .

Βλακείες έλεγα το παραδέχομαι, εσύ μου άνοιξες τα μάτια, ζητώ συγνλωμη από όλους δεν χρειάζεται κανένας έλεγχος!!!!! Μπορούμε να πάμε μέσα στο δάσος για ελεύθερο όλοι, ανάβουμε και φωτίτσα να ψήσουμε και άμα μας ξεφύγει την σβήνουμε στο μπαμ αφού όλο και κάποιος ποιο παλιος θα υπάρχει με κάνα πυροσβεστηράκι να την σβήσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι βλακείες και βλάκες σαν εμένα ανησυχούν τσάμπα και χωρίς λόγο και γινόμαστε και γραφικοί.

SONone
29/07/2016, 12:31
Βλακείες έλεγα το παραδέχομαι, εσύ μου άνοιξες τα μάτια, ζητώ συγνλωμη από όλους δεν χρειάζεται κανένας έλεγχος!!!!! Μπορούμε να πάμε μέσα στο δάσος για ελεύθερο όλοι, ανάβουμε και φωτίτσα να ψήσουμε και άμα μας ξεφύγει την σβήνουμε στο μπαμ αφού όλο και κάποιος ποιο παλιος θα υπάρχει με κάνα πυροσβεστηράκι να την σβήσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι βλακείες και βλάκες σαν εμένα ανησυχούν τσάμπα και χωρίς λόγο και γινόμαστε και γραφικοί.

εισαι είρωνας, δεν δεχεσε την διαφορετική αποψη και βαζεις αλα λογια στο στόμα του αλου. :a18:

Pan (dvs)
29/07/2016, 12:35

Ξεκινησε μια κουβεντα και ο καθενας καταθετει τα επιχειρηματα του.Οποιος εχει την διαθεση να μαθει πεντε πραγματα,η να βαλει το μυαλο του να δει καποια πραγματα απο διαφορετικη μερια (αναφερομαι και στις δυο αποψεις) του δοθηκαν αρκετα ερεθισματα.

Απο εκει και περα η ειρωνια και ο επιθετικος λογος,δεν βοηθα κανεναν μας.Σεβαστες οι αποψεις σου,εχεις τα δικια σου,αλλα μην περιμενεις να ασπαστουμε απολυτα τις αποψεις σου.Δεν εχεις κατασκηνωσει παρεα με ατομα που εχουνε εμπειριες και σεβασμο στο περιβαλλον και αυτο ειναι φανερο.Οι εμπειριες σου περιοριζονται πιθανοτατα σε κατασκηνωτες ελεγχομενων χορων και γι αυτο ισως δεν μπορεις να καταλαβεις καποια πραγματα.

Αν σου δωθει η ευκαιρια να κατασκηνωσεις ελευθερα καντο εστω και μια φορα.Θα καταλαβεις πολλα.Πολυ περισσοτερα απο αυτα που προσπαθουμε να σου πουμε.:beer:

CIRUS
29/07/2016, 14:21
Ξεκινησε μια κουβεντα και ο καθενας καταθετει τα επιχειρηματα του.Οποιος εχει την διαθεση να μαθει πεντε πραγματα,η να βαλει το μυαλο του να δει καποια πραγματα απο διαφορετικη μερια (αναφερομαι και στις δυο αποψεις) του δοθηκαν αρκετα ερεθισματα.

Απο εκει και περα η ειρωνια και ο επιθετικος λογος,δεν βοηθα κανεναν μας.Σεβαστες οι αποψεις σου,εχεις τα δικια σου,αλλα μην περιμενεις να ασπαστουμε απολυτα τις αποψεις σου.Δεν εχεις κατασκηνωσει παρεα με ατομα που εχουνε εμπειριες και σεβασμο στο περιβαλλον και αυτο ειναι φανερο.Οι εμπειριες σου περιοριζονται πιθανοτατα σε κατασκηνωτες ελεγχομενων χορων και γι αυτο ισως δεν μπορεις να καταλαβεις καποια πραγματα.

Αν σου δωθει η ευκαιρια να κατασκηνωσεις ελευθερα καντο εστω και μια φορα.Θα καταλαβεις πολλα.Πολυ περισσοτερα απο αυτα που προσπαθουμε να σου πουμε.:beer:

Κανεις λάθος έχω μάθει και ακούω την αντίθετη άποψη και είπα εξ αρής ότι δεν είμαι αρνητικός στο ελεύθερο ειδικά σε παραλίες. Εσύ και κάποιοι άλλοι διαλέξατε να προβάλετε κάποια σεβαστά επιχειρήματα που με κάποια συμφωνούσα και με κάποια όχι, όπως αντίστοιχα ανέφερα και εγώ τα δικά μου.Ειπα εντωμεταξύ ότι δεν μιλάω για σας συγκεκριμένα και μιλάω για αυτούς που δεν είναι σωστοί αλλά όλο και κάποιος πεταγόταν και έλεγε εγώ δεν το κάνω ποτέ αυτό. ΔΕΝ μιλάω προσωπικά για κανέναν, πόσες φορές έπρεπε να το αναφέρω απορώ????!!!!!!!!!!

Από εκεί και πέρα σε γελοία επιχειρηματολογία (και είναι το ποιο ευγενές που μπορώ να γράψω) του στιλ: "αντε εντάξει μωρέ αμα πάρει θα την σβήσουμε στο μπαμ με κάνα πυροσβεστήρα από κάποιον παλιό και δεν έγινε και τίποτα" "Μας έχεις πρήξει για τα δάση και τις φωτιές 2 σελίδες τωρα", ναι είμαι είρωνας τι να κάνω?? να πω την αλήθεια ότι πέθανα στα γέλια γιατί μου φάνηκε απάντηση 3χρονου θα είναι καλύτερα?

Παραθέτω τα συγκεκριμένα γραφόμενα του που αναφέρθηκα, αυτούσια, αφού λέει ότι βάζω λόγια στο στόμα του άλλου:rotflmao: Μάλλον θα εννοούσε οτι παραποιώ τα γραφόμενα του!!!!!!!!

"τα δαση δεν κινδυνεύουν απο το φρι καμπιστα γιατι πολυ απλα για να παρει φωτια ενα βουνο θελει αερα. αλιως την προλαβαμε και την σβησανε στο μπαμ οπως γινετε πολυ συχνα σχετα αν δεν το ακουμε στις ειδησεις. ο ασχετος ελληναρας δεν παει μονος του φοβατε τις αρκουδες ε εκει που θα στησει με αλλους ολο και καποιος θα ειναι "παλιος" και θα εχει πυροσβεστηρα μαζι να σωσουν την κατασταση. οποτε μην φοβασε και λιγο να ξεφυγει θα πεσουν απο αερα νερα μπαμ μπαμ και το σωσαμε το δασος."

Pan (dvs)
29/07/2016, 14:25
Ωραια λοιπον.Σεβαστες ολες οι αποψεις και παμε παρακατω.:beer:

Παλικαρια ακουω εμπειριες...

CIRUS
29/07/2016, 14:27
εισαι είρωνας, δεν δεχεσε την διαφορετική αποψη και βαζεις αλα λογια στο στόμα του αλου. :a18:

είμαι αν χρειάζεται, την δέχομαι μόνο με επιχειρήματα όχι γράφοντας μαργαριτάρια για συναγωνιστείς την λαίδη Ανζελα, δεν έβαλα λόγια στο στόμα σου γιατί δεν μιλήσαμε ποτέ, όπως δεν άλλαξα τα γραφόμενα σου, εσύ μόνος σου έγραψες "ανεκδοτα"

Ευχαριστώ

SONone
29/07/2016, 18:22
είμαι αν χρειάζεται, την δέχομαι μόνο με επιχειρήματα όχι γράφοντας μαργαριτάρια για συναγωνιστείς την λαίδη Ανζελα, δεν έβαλα λόγια στο στόμα σου γιατί δεν μιλήσαμε ποτέ, όπως δεν άλλαξα τα γραφόμενα σου, εσύ μόνος σου έγραψες "ανεκδοτα"

Ευχαριστώ

ουτε επιχείρημα εχεις ουτε τπτ. δεν σου αρέσει να κανει καμπιμπιγκ ο κοσμος γιατι φοβασε μην βαλουν φωτια και θες ως αλλος φυλακας να μας το επιβαλεις. μαθε λοιπον πως η επιβολή της αποψης δεν περναει ετσι απλα. σε αντιμετώπισα με χιουμορ μπας και καταλάβεις οχι μονο δεν ενιωσες τπτ αλλα συνεχίζεις να λες οτι σου κατέβει κοντράροντας με πλεον προσωπικά.. θες επιχειρήματα χωρις να εχεις ουτε καν εσυ σε αυτο που λες. μας λες οτι θα πανε οι άσχετοι και θα βάλουν φωτιες. που ακριβως το στηρίζεις? πουθενά. σου απαντάνε τα παιδια οτι οι άσχετοι πανε ετσι κιαλιος μονοήμερα δεν χρειάζονται καμπινγκ να κανουν ζημιά και συνεχιζεις το ιδιο βιολι... ακριβως για αυτον τον λογο σου απάντησα ομως σου άρμοζε.

θες λοιπον κατι?
ξεστραβώσου.

∆ρ. Παύλος Κωνσταντινίδης
Ερευνητής Ινστιτούτου ∆ασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης– ΕΘΙΑΓΕ

ΕΔΩ (https://ethelontesnf.files.wordpress.com/2009/08/cebfcebcceb9cebbceb9ceb1-cebacf89cebdcf83cf84ceb1cebdcf84ceb9cebdceafceb4ceb7-cf83cf84ceb7cebd-cebdcf86-19-10-07.pdf)

CIRUS
29/07/2016, 18:54
ουτε επιχείρημα εχεις ουτε τπτ. δεν σου αρέσει να κανει καμπιμπιγκ ο κοσμος γιατι φοβασε μην βαλουν φωτια και θες ως αλλος φυλακας να μας το επιβαλεις. μαθε λοιπον πως η επιβολή της αποψης δεν περναει ετσι απλα. σε αντιμετώπισα με χιουμορ μπας και καταλάβεις οχι μονο δεν ενιωσες τπτ αλλα συνεχίζεις να λες οτι σου κατέβει κοντράροντας με πλεον προσωπικά.. θες επιχειρήματα χωρις να εχεις ουτε καν εσυ σε αυτο που λες. μας λες οτι θα πανε οι άσχετοι και θα βάλουν φωτιες. που ακριβως το στηρίζεις? πουθενά. σου απαντάνε τα παιδια οτι οι άσχετοι πανε ετσι κιαλιος μονοήμερα δεν χρειάζονται καμπινγκ να κανουν ζημιά και συνεχιζεις το ιδιο βιολι... ακριβως για αυτον τον λογο σου απάντησα ομως σου άρμοζε.

θες λοιπον κατι?
ξεστραβώσου.

∆ρ. Παύλος Κωνσταντινίδης
Ερευνητής Ινστιτούτου ∆ασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης– ΕΘΙΑΓΕ

ΕΔΩ (https://ethelontesnf.files.wordpress.com/2009/08/cebfcebcceb9cebbceb9ceb1-cebacf89cebdcf83cf84ceb1cebdcf84ceb9cebdceafceb4ceb7-cf83cf84ceb7cebd-cebdcf86-19-10-07.pdf)

Ποια επιβολή άποψης και κουραφέξαλα λες, ήδη συμφώνησα με κάποιους όσον αφορά κάποια πράγματα που έγραψαν στηριξαν με επιχειρήματα. Σέβομαι την άποψη όλων συμπεριλαμβανομένη και την δική σου αν δεν γράφεις βλακείες. Δεν κατέχω το αλάθητο του πάπα και προφανώς ακούω την αντίθετη άποψη ασχετα αν δεν συμφωνώ. Λογικό είναι να διαφωνούμε δεν είναι λογικό να συμφωνούμε σε όλα και δεν με ενδιαφέρει να αφουγκραστεί κανένας τις δικές μου απόψεις.

Αν δεν καταλαβαίνεις ότι το να λες ότι δεν τρέχει τίποτα αν πάρει φωτιά και θα την σβήσουμε στο μπαμ είναι βλακεία έχεις πρόβλημα αντίληψης και δεν φταιω εγώ που σε ειρωνεύτηκα για αυτό σου το σχόλιο. Αν το καταλαβαίνεις απλά παραδέξου ότι έγραψες βλακεία και πάμε παρακάτω (ας πουμε ότι ήταν μια ατυχής στιγμή) και δεν το σκεφτηκες καλά

(βαριέμαι να ασχοληθώ άλλο έγραψα ήδη τι πιστεύω και κυρίως δεν θέλω να χαλάσω άλλο το ποστ αναλωνόμενος σε προσωπική αντιπαράθεση).

Αν θες συνέχισε εγώ βαριέμαι να ασχοληθώ άλλο. Τέλος αν θες στείλε ένα mail στον κυριο Κωνσταντινίδη και πες του του ότι αν πάρει φωτιά την σβήνουμε στο μπαμ και αν σου πει ότι δεν είναι βλακεία αυτό που λες θα σου βγάλω το καπέλο

γιωτάς
29/07/2016, 22:35
Ποια επιβολή άποψης και κουραφέξαλα λες, ήδη συμφώνησα με κάποιους όσον αφορά κάποια πράγματα που έγραψαν στηριξαν με επιχειρήματα. Σέβομαι την άποψη όλων συμπεριλαμβανομένη και την δική σου αν δεν γράφεις βλακείες. Δεν κατέχω το αλάθητο του πάπα και προφανώς ακούω την αντίθετη άποψη ασχετα αν δεν συμφωνώ. Λογικό είναι να διαφωνούμε δεν είναι λογικό να συμφωνούμε σε όλα και δεν με ενδιαφέρει να αφουγκραστεί κανένας τις δικές μου απόψεις.

Αν δεν καταλαβαίνεις ότι το να λες ότι δεν τρέχει τίποτα αν πάρει φωτιά και θα την σβήσουμε στο μπαμ είναι βλακεία έχεις πρόβλημα αντίληψης και δεν φταιω εγώ που σε ειρωνεύτηκα για αυτό σου το σχόλιο. Αν το καταλαβαίνεις απλά παραδέξου ότι έγραψες βλακεία και πάμε παρακάτω (ας πουμε ότι ήταν μια ατυχής στιγμή) και δεν το σκεφτηκες καλά

(βαριέμαι να ασχοληθώ άλλο έγραψα ήδη τι πιστεύω και κυρίως δεν θέλω να χαλάσω άλλο το ποστ αναλωνόμενος σε προσωπική αντιπαράθεση).

Αν θες συνέχισε εγώ βαριέμαι να ασχοληθώ άλλο. Τέλος αν θες στείλε ένα mail στον κυριο Κωνσταντινίδη και πες του του ότι αν πάρει φωτιά την σβήνουμε στο μπαμ και αν σου πει ότι δεν είναι βλακεία αυτό που λες θα σου βγάλω το καπέλο

Δεν υπαρχει λογος εντασης.
Για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.

Α)Κανενας νοημων κατασκηνωτης δεν θα βαλει φωτια καλοκαιρι κοντα σε δασικη εκταση για να ψησει τις μπριζολες του. Αυτος που το κανει μονο καμπερ δεν ειναι. Αυτος που κανει ελευθερο καμπινγκ ξερει ποσο ασχημα μπορουν να γινουν τα πραγματα με τη φωτια (οπως και με το νερο/βροχη/αερα κλπ)

Β) Προσωπικα δεν εχω ακουσει να εχει ξεκινησει φωτια απο ελευθερο κατασκηνωτη. Πραγματικα ειμαι ιδιαιτερα περιεργος να μαθω αν εχει γινει ποτε.

Γ) Λογω οικονομικων συνθηκων τα τελευταια χρονια εχουν αυξηθει οι ελευθεροι κατασκηνωτες (και ιδιαιτερα της παραλιας). Οπως αυξηθηκαν και οι οδηγοι δικυκλων/σκουτερ κλπ. Ποσοι ομως ειναι πραγματικοι μοτοσυκλετιστες?

Cirus σε προσκαλω οταν και οποτε το παρεις αποφαση και το επιθυμησεις για ελευθερο (αρκει να μην εισαι αυτος στο αβαταρ).

Καλο καλοκαιρι και καλες βουτιες σε ολους

POLICE6
30/07/2016, 00:30
Πάρα πολύ ωραίο και ενδιαφέρων θέμα! Μοτο + ελευθερο camping = ευτυχία:)

CIRUS
30/07/2016, 06:18
Δεν υπαρχει λογος εντασης.
Για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.

Α)Κανενας νοημων κατασκηνωτης δεν θα βαλει φωτια καλοκαιρι κοντα σε δασικη εκταση για να ψησει τις μπριζολες του. Αυτος που το κανει μονο καμπερ δεν ειναι. Αυτος που κανει ελευθερο καμπινγκ ξερει ποσο ασχημα μπορουν να γινουν τα πραγματα με τη φωτια (οπως και με το νερο/βροχη/αερα κλπ)

Β) Προσωπικα δεν εχω ακουσει να εχει ξεκινησει φωτια απο ελευθερο κατασκηνωτη. Πραγματικα ειμαι ιδιαιτερα περιεργος να μαθω αν εχει γινει ποτε.

Γ) Λογω οικονομικων συνθηκων τα τελευταια χρονια εχουν αυξηθει οι ελευθεροι κατασκηνωτες (και ιδιαιτερα της παραλιας). Οπως αυξηθηκαν και οι οδηγοι δικυκλων/σκουτερ κλπ. Ποσοι ομως ειναι πραγματικοι μοτοσυκλετιστες?

Cirus σε προσκαλω οταν και οποτε το παρεις αποφαση και το επιθυμησεις για ελευθερο (αρκει να μην εισαι αυτος στο αβαταρ).

Καλο καλοκαιρι και καλες βουτιες σε ολους

Καλησπέρα φίλε μου

Α) Μην τα λες αυτά σε μένα σε άλλους πεστα και συγνώμη κιόλας αλλά δεν είναι όλοι νοήμοντες, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα κανένα άλλο. Αν δεν ψήνει και μαζεύει τα σκουπίδια του κάποιος προσέχοντας το περιβάλλον δεν βρίσκω κάτι άλλο κακό έτσι και αλλιώς.

Β) Όυτε εγώ αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, ούτε πως δεν έχει γίνει ούτε πως δεν θα γίνει ούτε πως δεν πρέπει να προσέχουμε για να μην γίνει. Το μόνο που σημαίνει είναι ότι δεν το γνωρίζουμε.

Γ) Ετσι είναι. Εμένα δεν με ενδιαφέρει όμως ποιοι είναι πραγματικοί και ποιοι όχι, εμένα με ενδιαφέρει να μην γίνει το κακό από κανέναν (Γιαλανζί ή μη)

Σε ευχαριστώ πολύ και μόνο που το λες, καλό καλοκαίρι σε όλους. Μην σε τρομάζει η φώτο ξεγελάει :lol: :beer:

oti nanai
30/07/2016, 10:05

κάηκαν οι καβουροτρυπες ιουνιο 2008 από βλάκα κατασκηνωτή γιατί ο άνθρωπος ήταν πολύ βλάκας και ακούμπησε την ψησταριά στο δεντρό για να μην πέσει ευτυχώς πήρε ο ίδιος τηλέφωνο την πυροσβεστική και πρόλαβαν το κακό , την επόμενη μέρα φάγαμε ντου σαν να κυνηγούσαν την 17 Νοέμβρη

Pan (dvs)
30/07/2016, 10:14
.......
Αν θες συνέχισε εγώ βαριέμαι να ασχοληθώ άλλο.

Που να μη βαριοσουνα δηλαδη.:D

Παλικαρια η γκρινια και ο τσαμπουκας δυστυχως υπαρχει παντου γυρω μας.Ειναι βαρετο να γινονται μονιμα ασκοπες αντιπαραθεσεις.Ανοιξα ενα θεματακι με σκοπο να υπαρξει καποια ενημερωση,να ακουστουνε καποιες αποψεις και οχι για να φαγωθουμε η να προσβαλουμε ο ενας τον αλλον.

Αν συνεχιστει η φαγωμαρα,θα παρακαλεσω καποιον απο το συνεργειο καθαρισμου,να κρατησει μονο τα τεσσερα πρωτα ποστ,για την ενημερωση των ενδιαφερομενων και να κλειδωσει το θεμα.:beer:

CIRUS
30/07/2016, 10:48
Που να μη βαριοσουνα δηλαδη.:D

Παλικαρια η γκρινια και ο τσαμπουκας δυστυχως υπαρχει παντου γυρω μας.Ειναι βαρετο να γινονται μονιμα ασκοπες αντιπαραθεσεις.Ανοιξα ενα θεματακι με σκοπο να υπαρξει καποια ενημερωση,να ακουστουνε καποιες αποψεις και οχι για να φαγωθουμε η να προσβαλουμε ο ενας τον αλλον.

Αν συνεχιστει η φαγωμαρα,θα παρακαλεσω καποιον απο το συνεργειο καθαρισμου,να κρατησει μονο τα τεσσερα πρωτα ποστ,για την ενημερωση των ενδιαφερομενων και να κλειδωσει το θεμα.:beer:

Δεν θέλω να ξαναγράψω κάτι, αλλά όλο και κάποιος αναμουχλεύει αυτά που έγραψα και μου απαντάει τι να κάνω :lol:

Εγώ δεν έχω πρόβλημα να σβηστούν όλα τα δικά μου post τελείως αν θέλει κάποιος mod.

nikos_abel
05/04/2017, 11:31
Για να δούμε

http://www.kathimerini.gr/903778/article/epikairothta/politikh/yper-eley8eroy-kampingk-38-voyleytes-syriza