Σύνδεση

View Full Version : Θόρυβος αντλίας βενζίνης

kagelos1
27/07/2016, 21:48
Έχω ένα Bandit 1250 SA / 2008, το οποίο αγόρασα καινούριο και έχει τώρα 55.000 χλμ. Πριν περίπου 2 μήνες, μετά από μια βόλτα, παρατήρησα πως ακούγεται ένας διαφορετικός ήχος όταν λειτουργεί η μηχανή. Μετά από προσεκτικότερη παρατήρηση, κατάλαβα πως ο θόρυβος έρχεται μέσα από το ρεζερβουάρ και δεν αυξομειώνεται με τις στροφές του κινητήρα. Στη συνέχεια διαπίστωσα πως όταν γυρνάω τον διακόπτη και πριν βάλω μπροστά, ειδικά όταν η μηχανή είναι κρύα, ο ίδιος θόρυβος είναι σχετικά έντονος και είναι σαν να σφυρίζει. Το παρατήρησα επειδή έχω συνηθίσει τους ήχους που κάνει η μηχανή τόσα χρόνια και ξαφνικά κάτι άλλαξε. Έτσι υποπτεύθηκα την αντλία βενζίνης. Πέρα από τον διαφορετικό ήχο η μηχανή δεν έχει κανένα άλλο θέμα. Δουλεύει κανονικά και ανεβάζει στροφές χωρίς πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως στη μηχανή δεν έχει γίνει καμία επέμβαση. Έτσι αγόρασα την εξής after market αντλία:
http://www.ebay.com/itm/KEMSO-High-Performance-Fuel-Pump-for-Suzuki-Bandit-GSF1250-2007-2014-/252234754023

και αντικατέστησα την παλιά σε ένα συνεργείο. Και όμως ο ήχος συνεχίζει ακόμα και με την νέα αντλία και έχει το ίδιο μοτίβο. Δηλαδή όταν είναι κρύα η μηχανή είναι εντονότερος, ενώ αν δουλέψει λίγο σχεδόν εξαφανίζεται.

Γνωρίζω πολύ καλά πως η αντλία κάνει κάποιο θόρυβο, αλλά στην περίπτωσή μου θεωρώ πως έχει αλλάξει ο ήχος και ακούγεται σα να ζορίζεται.
Μπορείτε να ακούσετε εδώ πως ακούγεται η αντλία όταν γυρνάω τον διακόπτη:
https://www.dropbox.com/s/8azcmuk4it8p19w/fuel-pump.mp3?dl=0

Εάν υποθέσουμε ότι:
1) Παρατήρησα σωστά ότι ο ήχος της αντλίας έχει αλλάξει
2) Ο ήχος συνεχίζει να είναι "αλλαγμένος" παρόλο που έβαλα την καινούρια αντλία

τι μπορεί να συμβαίνει;

toyar
28/07/2016, 00:26
πριν την αλλαξεις επρεπε να μετρηθει η πιεση
το φιλτρο βενζινης καθαριστηκε;
ο ρυθμιστης πιεσης;

ZX14
28/07/2016, 06:58
ελενξε την ταση του ρευματος που παει στην αντλια.οταν δεν ειναι η σωστη η αντλια ζοριζεται

kagelos1
28/07/2016, 08:51
πριν την αλλαξεις επρεπε να μετρηθει η πιεση
το φιλτρο βενζινης καθαριστηκε;
ο ρυθμιστης πιεσης;

Δεν την μέτρησα την πίεση. Βέβαια έχω ακόμα την παλιά αντλία. Το φίλτρο βενζίνης αλλάχθηκε. Τον ρυθμιστή πίεσης δε νομίζω να τον ακούμπησε ο "μάστορας".

ελενξε την ταση του ρευματος που παει στην αντλια.οταν δεν ειναι η σωστη η αντλια ζοριζεται

Θα το κοιτάξω. 13 και κάτι V δεν πρέπει να είναι; Πάντως η μπαταρία είναι καινούρια, την έβαλα φέτος.

Δυστυχώς στην πόλη που μένω δεν έχω πρόσβαση σε συνεργείο της προκοπής και οι γνώσεις οι δικές μου είναι νηπιακές.

vaska
28/07/2016, 11:25
Γνωρίζω πολύ καλά πως η αντλία κάνει κάποιο θόρυβο, αλλά στην περίπτωσή μου θεωρώ πως έχει αλλάξει ο ήχος και ακούγεται σα να ζορίζεται.
Μπορείτε να ακούσετε εδώ πως ακούγεται η αντλία όταν γυρνάω τον διακόπτη:
https://www.dropbox.com/s/8azcmuk4it8p19w/fuel-pump.mp3?dl=0

Εάν υποθέσουμε ότι:
1) Παρατήρησα σωστά ότι ο ήχος της αντλίας έχει αλλάξει
2) Ο ήχος συνεχίζει να είναι "αλλαγμένος" παρόλο που έβαλα την καινούρια αντλία

τι μπορεί να συμβαίνει;

Από την μία δεν αλλάζουμε έτσι άιντε ότι νομίζουμε ότι έχει βλάβη αλλά αυτό αφορά την τσέπη σου. Από την άλλη μηχανάκι σαν το δικό σου δεν έχω αλλά στα δικά μου τα αφτιά η αντλία ακούγεται μια χαρά, ούτε ζορισμένη ούτε τπτ, σχεδόν ίδιος ήχος με του κρύπτονα που καβαλάω κάθε μέρα.

kagelos1
28/07/2016, 11:38
Από την μία δεν αλλάζουμε έτσι άιντε ότι νομίζουμε ότι έχει βλάβη αλλά αυτό αφορά την τσέπη σου.

Συμφωνώ. Όπως ανέφερα όμως δεν έχω πρόσβαση σε συνεργείο που μπορεί όντως να ψάξει με επιτυχία τι πρόβλημα μπορεί να έχει και την έχω πατήσει πολλές φορές στο παρελθόν με μαστόρους - επιστήμονες. Οπότε μιας και η αντλία κόστιζε 25€ είπα να την αλλάξω. Δεν ήταν πολλά τα χρήματα.

Stefanos73
28/07/2016, 12:13
Για να είμαι ειλικρινής και στο δικό μου Bandit 650 έτσι ακούγεται η αντλία. Βέβαια για να το λες εσύ που ξέρεις το μηχανάκι σου... Από την άλλη, αφού δουλεύει καλά γιατί ξύνεσαι για μπελάδες; Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

kagelos1
28/07/2016, 15:03
Θα δοκιμάσω ένα καθαριστικό για ψεκασμό βενζίνης για ένα ντεπόζιτο και θα δούμε. Ίσως να με έχει πιάσει παράνοια τι να πω.

sapila racing
28/07/2016, 15:34
Θα δοκιμάσω ένα καθαριστικό για ψεκασμό βενζίνης για ένα ντεπόζιτο και θα δούμε. Ίσως να με έχει πιάσει παράνοια τι να πω.

Αν ανεβάζει στροφές κανονικά σε όλο το φάσμα δεν εχει πρόβλημα.
Τα Bandit παντως εχουν μια ευπάθεια στο θέμα αντλία βανζίνης, μην το αφήνεις να δουλεύει ρεζερβα.

Ichigo
28/07/2016, 15:42
Έχω το 650 και λειτουργεί με τον ίδιο θόρυβο η αντλία με το που ανοίξω διακόπτη. Δεν παρατηρώ κάποια διαφορά με το δικό σου :confused:

Bowleno
28/07/2016, 19:50
Αν ανεβάζει στροφές κανονικά σε όλο το φάσμα δεν εχει πρόβλημα.
Τα Bandit παντως εχουν μια ευπάθεια στο θέμα αντλία βανζίνης, μην το αφήνεις να δουλεύει ρεζερβα.

Και όχι μόνο τα Bandit.... όσα μΕχανάκια έχουν ΕΜΒΑΠΤΙΖΟΜΕΝΗ στο καύσιμο αντλία έχουν θέμα (μαζί και το δικό μου) όταν δουλεύουν στην ρεζέρβα αρκετά συχνά (ιδίως το καλοκαίρι) καθώς το καύσιμο παίζει και τον ρόλο του ψυκτικού μέσου για αυτήν.....προσοχή λοιπόν ;)

kagelos1
28/07/2016, 20:47
Εγώ το άφηνα πάρα πολύ συχνά με σχεδόν άδειο ντεπόζιτο από βαρεμάρα (ή μαλακία). Ίσως να το έπαθε από αυτό. Η δεύτερη αντλία όμως που είναι ολοκαίνουρια;
Έκανα μια δεύτερη ηχογράφηση (σε λίγο θα βγάλω δίσκο), όπου μπορείτε να διαπιστώσετε πως η αντλία ακούγεται όταν λειτουργεί η μηχανή, στο ρελαντί βέβαια, ξεκάθαρα. Είναι λογικό αυτό; Δεν θυμάμαι ποτέ να μπορώ να δακρίνω τον ήχο της αντλίας παλιότερα. Για ακούστε και πείτε μου:

https://www.dropbox.com/s/nven6n7slgabznm/fuel-pump-2.mp3?dl=0

ΟΚ το κινητό το κρατούσα πάνω από ντεπόζιτο, όχι κολλημένο όμως. Αλλά η αντλία ακούγεται ξεκάθαρα. Αν δουλέψει λίγο η μηχανή μειώνεται ο θόρυβος.

teogtp
28/07/2016, 21:04
Απο ταση πως πας;

kagelos1
28/07/2016, 21:34
Σήμερα μετρησα στους πόλους της μπαταρίας και είναι κανονική. 13.5 περίπου σταθερή στις 3000 rpm. Ή μπαταρία είναι καινούργια yuasa korea.

toyar
28/07/2016, 22:04
δεν γνωριζω πως ακριβως στερεωνεται η αντλια στο μηχανακι σου αλλα αν δεν ειναι σωστα σφιγμενη πιθανον να συντονιζει

Specialized
29/07/2016, 13:34
Εγώ το άφηνα πάρα πολύ συχνά με σχεδόν άδειο ντεπόζιτο από βαρεμάρα (ή μαλακία). Ίσως να το έπαθε από αυτό. Η δεύτερη αντλία όμως που είναι ολοκαίνουρια;
Έκανα μια δεύτερη ηχογράφηση (σε λίγο θα βγάλω δίσκο), όπου μπορείτε να διαπιστώσετε πως η αντλία ακούγεται όταν λειτουργεί η μηχανή, στο ρελαντί βέβαια, ξεκάθαρα. Είναι λογικό αυτό; Δεν θυμάμαι ποτέ να μπορώ να δακρίνω τον ήχο της αντλίας παλιότερα. Για ακούστε και πείτε μου:

https://www.dropbox.com/s/nven6n7slgabznm/fuel-pump-2.mp3?dl=0

ΟΚ το κινητό το κρατούσα πάνω από ντεπόζιτο, όχι κολλημένο όμως. Αλλά η αντλία ακούγεται ξεκάθαρα. Αν δουλέψει λίγο η μηχανή μειώνεται ο θόρυβος.

Απ ότι φαίνεται η μαϊμού αντλία δεν συνεργάζεται σωστά με το ρυθμιστή πίεσης. Το έχω πάθει κι εγώ σε άλλη μηχανή (τρανσάλπ 700). Παρόλο που είναι ίδια στις προδιαγραφές η μαϊμού τρόμπα. Εγώ είχα αλλάξει τουλάχιστον 3 αντλίες ίδιων προδιαγραφών και δεν δούλεψε τίποτε. Πήγα για αλλαγή τρόμπας. Από τότε, βενζίνη μόνο σε ένα βενζινάδικο και στα υπόλοιπα χωνί διύλησης.

vaska
29/07/2016, 13:42
Απ ότι φαίνεται η μαϊμού αντλία δεν συνεργάζεται σωστά με το ρυθμιστή πίεσης. Το έχω πάθει κι εγώ σε άλλη μηχανή (τρανσάλπ 700). Παρόλο που είναι ίδια στις προδιαγραφές η μαϊμού τρόμπα. Εγώ είχα αλλάξει τουλάχιστον 3 αντλίες ίδιων προδιαγραφών και δεν δούλεψε τίποτε. Πήγα για αλλαγή τρόμπας. Από τότε, βενζίνη μόνο σε ένα βενζινάδικο και στα υπόλοιπα χωνί διύλησης.

Τι του λες του ανθρώπου ρε φίλε??? Αφού λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα πέραν του ήχου που "νομίζει" ότι είναι υπερβολικός. Αν δεν συνεργάζονταν η αντλία με τον ρυθμιστή πίεσης το μηχανάκι μπορεί να είχε χίλια προβλήματα (από το να μην παίρνει εύκολα ή και καθόλου μπρος μέχρι δισταγμούς και βηξίματα στο άνοιγμα του γκαζιού κλπ κλπ) .

Pan (dvs)
29/07/2016, 17:11
......
Δυστυχώς στην πόλη που μένω δεν έχω πρόσβαση σε συνεργείο της προκοπής και οι γνώσεις οι δικές μου είναι νηπιακές.

Φερτο Γιαννενα να σε στειλω σε καλο μαστορα.

kagelos1
29/07/2016, 17:25
Φερτο Γιαννενα να σε στειλω σε καλο μαστορα.

Ευχαριστώ πολύ για την προσφορά. Έχω ένα τελευταίο χαρτί να παίξω την Τρίτη. Αν δεν, θα σε ενημερώσω. Αν και νομίζω ότι ένα καφέ κάποια στιγμή θα πρέπει να τον πιούμε εμείς, όντας Ηπειρώτες και κάτοχοι Bandit :)

kagelos1
01/08/2016, 08:06
Τελικά έκανα λάθος σχετικά με κάτι: Η μηχανή δεν λειτουργεί σωστά με τη νέα αντλία. Όταν π.χ. πηγαίνω με 120km/h και δίνω το γκάζι τέρμα, πρώτα μπουκώνει και κόβει λίγο και μετά δίνει σιγά σιγά. Περιμένω νέα αντλία, της προκοπής αυτή τη φορά ελπίζω, σήμερα.

kagelos1
02/08/2016, 09:24
Την έβαλα τη νέα αντλία και έχω να πω πως είχα ξεχάσει ότι το μηχανάκι πάει τόσο καλά :eek: :eek:

Μάλλον και η εργοστασιακή αντλία είχε βουλώσει τώρα τελευταία και δεν έδινε το σωστό καύσιμο, δεν ξέρω. Πάντως λύθηκαν τα ζητήματα απόδοσης και θορύβου. Θα πάω μια καλή βόλτα τώρα να το δοκιμάσω.

sapila racing
02/08/2016, 10:17
Την έβαλα τη νέα αντλία και έχω να πω πως είχα ξεχάσει ότι το μηχανάκι πάει τόσο καλά :eek: :eek:

Μάλλον και η εργοστασιακή αντλία είχε βουλώσει τώρα τελευταία και δεν έδινε το σωστό καύσιμο, δεν ξέρω. Πάντως λύθηκαν τα ζητήματα απόδοσης και θορύβου. Θα πάω μια καλή βόλτα τώρα να το δοκιμάσω.

καλές βόλτες λοιπόν! :beer:

vaska
02/08/2016, 10:30

:beer::beer:

PortisHead
02/08/2016, 13:56
Συγνωμη...αλλα απ'ολο το thread δεν εκανε σε κανεναν εντυπωση οτι μπορεις να αντικαταστήσεις
την πανακριβη μαμισια αντλια (300+ ευρώ)
με μια made in japan στα 23 ευρω ?????
Ακομα και με συμβιβασμους ? (δυσκολες εποχες γαρ)

Η δευτερη αντλια τι ηταν ?
Κοστος ?

kagelos1
02/08/2016, 14:36
Τη δεύτερη αντλία την αγόρασα από τον Ρούλια (http://roulias.gr/) για 120€. Η μάρκα είναι TOMCO (http://www.tomco-inc.com/), δηλαδή τρέχα γύρευε. Παρόλα αυτά φθηνότερη από την Suzuki που πουλάει όλο το σύστημα για 470€ (ρώτησα) και όχι μόνο την αντλία. Δηλαδή το κουτί, κάτι καλώδια και τη βάση πέρα από την ίδια την αντλία.
Πιθανόν να την έβρισκα και φθηνότερη αν είχα υπομονή να ψάξω καλύτερα και να την παραγγείλω από το εξωτερικό. Εγώ όμως βιαζόμουν και έτσι βολεύτηκα από τον Ρούλια μιας και την είχε ετοιμοπαράδοτη.

Κάτι που ίσως να έχει τη σημασία του είναι πως το 650 και το 1250 δεν φοράνε την ίδια αντλία. Η πρώτη που αγόρασα υποτίθεται κάνει για το 650, το 1250 και οτιδήποτε ενδιάμεσο. Στο Ρούλια μου είπαν πως έχουν άλλη για το 650 (πιο φτηνή) και άλλη για το δικό μου. Άρα ενδεχομένως αυτή που πήρα από ebay να είναι εντάξει για το 650.

PortisHead
02/08/2016, 14:45
Τη δεύτερη αντλία την αγόρασα από τον Ρούλια (http://roulias.gr/) για 120€. Η μάρκα είναι TOMCO (http://www.tomco-inc.com/), δηλαδή τρέχα γύρευε. Παρόλα αυτά φθηνότερη από την Suzuki που πουλάει όλο το σύστημα για 470€ (ρώτησα) και όχι μόνο την αντλία. Δηλαδή το κουτί, κάτι καλώδια και τη βάση πέρα από την ίδια την αντλία.
Πιθανόν να την έβρισκα και φθηνότερη αν είχα υπομονή να ψάξω καλύτερα και να την παραγγείλω από το εξωτερικό. Εγώ όμως βιαζόμουν και έτσι βολεύτηκα από τον Ρούλια μιας και την είχε ετοιμοπαράδοτη.

Κάτι που ίσως να έχει τη σημασία του είναι πως το 650 και το 1250 δεν φοράνε την ίδια αντλία. Η πρώτη που αγόρασα υποτίθεται κάνει για το 650, το 1250 και οτιδήποτε ενδιάμεσο. Στο Ρούλια μου είπαν πως έχουν άλλη για το 650 (πιο φτηνή) και άλλη για το δικό μου. Άρα ενδεχομένως αυτή που πήρα από ebay να είναι εντάξει για το 650.

Φαντάζομαι να ενημέρωσες τον πωλητη στο e-bay για την δυσλειτουργια.
Αν ναι, τι σου ειπε ?

kagelos1
02/08/2016, 14:52
Δεν τον ενημέρωσα, ίσως το κάνω. Δεν περιμένω να μου πει τίποτα ουσιαστικό και επιπλέον υπάρχουν άλλοι τόσοι που πουλάνε την ίδια αντλία δηλώνοντας ότι είναι κατάλληλη για ότι δίκυκλο έχει έχει ξεμυτίσει από Ιαπωνία μεριά.

PortisHead
02/08/2016, 14:54
Δεν τον ενημέρωσα, ίσως το κάνω. Δεν περιμένω να μου πει τίποτα ουσιαστικό και επιπλέον υπάρχουν άλλοι τόσοι που πουλάνε την ίδια αντλία δηλώνοντας ότι είναι κατάλληλη για ότι δίκυκλο έχει έχει ξεμυτίσει από Ιαπωνία μεριά.

Κακως !
Δεν λεω να του ριξεις αρνητικο quotation αλλα τουλαχιστον να τον ενημερωσεις.

kagelos1
02/08/2016, 14:57
Το έκανα μόλις.
363639

kagelos1
02/08/2016, 15:07
Και απάντησε κιόλας:

Hi, as our sales record, this kemso fuel pump performance is enough for your bike. If it's losing pressure issue, pls check the o rings, seals inside module, whether it's in the right position, or split. Pls also try to clean the internal fuel filter. Since these will cause losing pressure issue.

Thanks.

Τι να του πω εγώ τώρα; Ότι έβαλα άλλη αντλία και δούλεψε αμέσως; Γιατί να με πιστέψει;

Sapadak
02/08/2016, 16:15
Και απάντησε κιόλας:

Τι να του πω εγώ τώρα; Ότι έβαλα άλλη αντλία και δούλεψε αμέσως; Γιατί να με πιστέψει;

Να του το πείς, οτι πήρα τη τάδε αντλία με τα τάδε χαρακτηριστικά και δουλευει αποβλημάτιστα, χωρίς να κάνω τις αλλαγές και τους ελέγχους που αναφέρεις.
Εφόσον δε του ζητάς να του την επιστρέψεις και να σου πιστώσει το ποσό, δεν έχει λόγο να μην σε πιστέψει