View Full Version : Οδήγηση με κινητό και θετική εικόνα (wait.. what?!)
Το λοιπόν το φαινόμενο συχνό, αλλά θέλω τις απόψεις σας στο αν μπορούμε να το πιάσουμε αλλιώς.
Σήμερα "τσάκωσα" μία κυρία με το κινητό κολλημένο στο αυτί.
Μετά από μία σύντομη αντιπαράθεση, και αφού της μετέφερα αυτό που λέμε στις μοτοσυκλέτες "Όταν συμβεί...", αυτή ανταποκρίθηκε
"Μέχρι να συμβεί" και συνέχισε αδιάφορη τη συνομιλία της. Αφήνω αυτό το κομμάτι ασχολίαστο και τα συμπεράσματα δικά σας. Σημειώνω εδώ ότι η κυρία ήταν μητέρα, με την κόρη της συνοδηγό.
Στη συνέχεια, συνάντησα άλλον έναν οδηγό, πατέρα αυτή τη φορά, με την κόρη συνοδηγό και το κινητό κολλημένο στο αυτί.
Στο δια ταύτα της υπόθεσης, και αναλογιζόμενος τον εκνευρισμό με τον οποίο μίλησα στην κυρία/μάνα, αναρωτιόμουν, τί μπορούμε να κάνουμε ώστε να διορθωθεί η κατάσταση, γιατί έπρεπε, μάλλον, να ήμουν αστυνομικός για να κερδίσω την προσοχή της.
Το συμπέρασμα στο οποίο εγώ καταλήγω, είναι ότι αυτό που χρειάζεται ο επιτήδειος, ανίδεος, αλαφροΐσκιωτος κλπ. κλπ. οδηγός είναι θετικές εικόνες.
Θετικές εικόνες για τους νέους που έχει δίπλα του (μιας και μιλάμε και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις για γονείς), για την ασφαλή οδήγηση, για την άφιξη με ασφάλεια στον προορισμό του, κι ένα σωρό άλλα.
Το έναυσμα της σκέψης αυτής μου ήρθε από μία έκθεση του Μοτοθέσις, για την θετική προβολή όσον αφορά τη χρήση κράνους κατά την οδήγηση και τα οφέλη που αυτή προσφέρει, αντί των αλλεπάλληλων εικόνων τροχαίων και θανάτων.
Είμαι της άποψης ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στην βελτίωση της κοινωνίας μας, ένα λιθαράκι την φορά.
Πώς, λοιπόν, πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους οδηγούς από επικίνδυνες οδηγητικές συμπεριφορές, χωρίς να γινόμαστε τραμπούκοι και περνώντας θετικά μηνύματα;
Ενα 9ρι να σημαδευει και πλατυ χαμογελο.....
Μην μας πουνε και αγροικους.
GiorgosLa
28/07/2016, 20:52
Να επιβληθεί μια εφαρμογή, που αν μιλάς ενώ κινείσαι με πάνω απο 2 - 3 χιλ την ώρα, να παράγει μια ηλεκτρική εκκένωση η συσκευή, τέτοια, που να γίνετε το αυτή σου σαν κώλος μαϊμούς. :)
I-want-a-moto
28/07/2016, 21:06
Να επιβληθεί μια εφαρμογή, που αν μιλάς ενώ κινείσαι με πάνω απο 2 - 3 χιλ την ώρα, να παράγει μια ηλεκτρική εκκένωση η συσκευή, τέτοια, που να γίνετε το αυτή σου σαν κώλος μαϊμούς. :)
Tραίνο,λεωφορείο,τραμ ,τρόλεϊ,καράβια,αεροπλάνα,τζοκινκ? Δε γίνεται δυστυχώς... Αλλά πολύ πρωτότυπο μου άρεσε!!!
basilis_k6
28/07/2016, 21:08
κάποτε αναρωτιώμουν γιατι πατανε φρένα στην ευθεια μόνοι τους. Τώρα όποτε συμβαινει ειναι απο κινητο. σημερα η αλλη εγραφε με το κινητο στα ποδια 50+χρονων και παταγε φρένο καθε πεντε μετρα μονη της.
I-want-a-moto
28/07/2016, 21:16
Είναι το νέο MPBS (Mobile Phone Braking System). To βίντεο που δείχνει πόσο ''δρόμο'' χάνεις όταν αποσπάσαι για δευτερόλεπτα ανάλογα με τη ταχύτητα που πας το έχετε δει? Αν το ξέρει κάποιος ας το βάλει λινκ!!!
annoula1981
28/07/2016, 21:23
Να συνδεσουν με μια εφαρμογη το κινητο με το immobilizer του αυτοκινητου και το κινητο αυτοματα να μπαινει σε λειτουργια πτησης οταν βαζει μπροστα ο οδηγος. λεω εγω τωρα...
taisteal
28/07/2016, 21:55
Πώς, λοιπόν, πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους οδηγούς από επικίνδυνες οδηγητικές συμπεριφορές, χωρίς να γινόμαστε τραμπούκοι και περνώντας θετικά μηνύματα;
Να μεταναστευσεις,μονο ετσι θα λυσεις το προβλημα.
Εχουμε μαθει στραβα,και οσα χρονια και να περασουν τα ιδια θα κανουμε.
Η εναλλακτικα,να εισαι οσο πιο ηρεμος γινεται(δυσκολο)και να προσπαθεις να προβλεπεις τη μαλακια
που θα κανει ο καθενας.
Η εναλλακτικα,να εισαι οσο πιο ηρεμος γινεται(δυσκολο)και να προσπαθεις να προβλεπεις τη μαλακια
που θα κανει ο καθενας.
Απτά μου δεν με έχουν βγάλει ακόμη..
Μπορείς να προβλέψεις κάθε παπαριά; :p
Σενάριο α) πας ευγενικά και χαμογελώντας και τους λες οδήγηση και κινητό δεν πάνε μαζί, στην πρώτη μαλακισμένη δικαιολογία βουτάς το κινητό (συνήθως το κρατάνε με το αριστερό χέρι οπότε βολεύει το παράθυρο) και το πετάς. Μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο μικρή σημασία έχει.
Σενάριο β) (προϋποθέτει τσιγάρο) Πας δίπλα στο παράθυρο και τους λες : είμαι τρελός και όταν βλέπω οδηγό να μιλάει στο κινητό μου 'ρχεται να του βάλω φωτιά. Σηκώνεις επιδεικτικά το χέρι με το τσιγάρο, τραβάς μια τζούρα και το πετάς έτσι ώστε να φανεί ότι έπεσε μέσα στο αυτοκίνητο (και μέσα να πέσει ακόμα καλύτερα αλλά δουλεύει κι αν πέσει έξω). Μένεις στην άκρη και παρακολουθείς. Για πολλά γέλια σου λέω. Προφανώς δεν μας κάνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ναι??
Σενάριο γ) Νερομπίστολο και ψεκασμός στα μούτρα. Έτσι όπως παίζουν αυτοί με την ζωή σου έτσι και πιο αθώα παίζεις κι εσύ με το νερό.
Και στα 3 σενάρια πρέπει να γίνει προσεκτική προσέγγιση για να σκανάρεις τον άλλο και την τρέλα που κουβαλάει. Αν δεις μάτι να γυαλίζει ή όπως σε κοιτάζει να φαίνεται το ασπράδι του ματιού του, δεν επιχειρείς. Επίσης δεν επιχειρείς σε ΚΔΟΑ.
Έχω σκεφτεί και άλλα αλλά είναι άβολα και καθυστερείς στην διαφυγή
Υπάρχει και το θέμα με τους μ@λ@κες που πετάνε τα σκουπίδια τους από το παράθυρο στον δρόμο. Επίσης χρήζει αντιμετώπισης.
Αν έχει ανοιχτό παράθυρο, σταματάς δίπλα παίρνεις το κινητό και το πετάς στου διαόλου το κέρατο. Αν σου πάρει πινακίδα και σε πάει δικαστήριο, άστη να αποδέιξει πως το πήρες μέσα από το αυτοκίνητο ώντας πάνω σε μηχανάκι...:a021:
pipe_smoker
29/07/2016, 07:46
που θα κανει ο καθενας.
Αυτο.
Ή αν σώνει και καλα θελετε να προσπαθήσετε να αλλάξετε κατι, ξεκινήστε απο το στενό σας κύκλο.
Πιο πιθανό ειναι να πείσει ο καθένας απο έναν φίλο του να κόψει το κινητό οταν οδηγεί (που θα του το πει μια δυο εκατό και υπάρχει και background επικοινωνίας) παρα με σταυροφορίες.
Αν είχα το χούι να μιλάω στο κινητό, πιο πιθανό θα ηταν να το κόψω επειδη μου τα έκανε τσουρέκια και μου έβαλε ενα γερό κωλοχερο ένας φίλος μου, παρα επειδη πέτυχα έναν άσχετο στο δρόμο και με ψέκασε με νεροπίστολο, οπως έγραψε καποιος νωρίτερα, και μετά τον άρχισα στο κυνήγι για να του βάλω το νεροπίστολο υπόθετο.
Αυτο.
Ή αν σώνει και καλα θελετε να προσπαθήσετε να αλλάξετε κατι, ξεκινήστε απο το στενό σας κύκλο.
Πιο πιθανό ειναι να πείσει ο καθένας απο έναν φίλο του να κόψει το κινητό οταν οδηγεί (που θα του το πει μια δυο εκατό και υπάρχει και background επικοινωνίας) παρα με σταυροφορίες.
Επαυξάνω. Το έκανα με φίλο που είχε μανία να πετάει σκουπίδια από το παράθυρο! (τουλ. όχι εν κινήσει)
Μετά από κράξιμο ετών (όποτε τύχαινε να είμαι στο αμάξι του) και ενώ έβλεπε ότι το αμάξι μου το έχω σαν σκουπιδότοπο, τώρα έχει συστολή σε μεγάλο βαθμό να πετάξει κάτι και το κρατάει στο αμάξι.
thunder ace
29/07/2016, 08:17
εμενα παλι μου φαινετε οτι ειναι ανικητοι.Αυτοι που μιλανε στο τηλ-αυτοι που πετανε σκουπιδια-αυτοι που κανουν θορυβο-αυτοι που με το οδηγημα τους ειναι επικινδυνοι για τους αλλους, κλπ ειναι ΑΝΙΚΗΤΟΙ.
Και πολλαπλασιαζονται.
μα , να εχουμε μαζευτει εδω ολοι οι τελειοι...
Χαλαρωστε λιγο πάνω στην μηχανή ρε παιδιά.
Δλδ , άμα καβαλάγατε αυτοκίνητο κάθε μέρα τι θα κάνατε ? 4-5 φόνους?
Τα ιδια και χειρότερα στο «σε ειδα»
«σε είδα να μιλάς στο κινητό…»
«σε είδα χωρίς κράνος ….»
«σε ειδα να πηγαίνεις , αργά….γρήγορα….»
Σε είδα αρκούδα να χέζεις στο δάσος …
Μέσα στην πολη καθημερινά συναντάμε χιλιάδες οχήματα και ανθρώπους .
Ακόμα και στατιστικά , σίγουρα κάποιοι θα κάνουν μλκια και πολλές φορές επικίνδυνη.
Πολύ προσοχη , αμυντικη οδηγηση και τουλάχιστον να ευχαριστιόμαστε ότι δεν περνάμε την μισή μας ζωη μέσα σε ένα κουτί από λαμαρίνα για να πάμε στην δουλειά μας .
Αυτο.
Αν είχα το χούι να μιλάω στο κινητό, πιο πιθανό θα ηταν να το κόψω επειδη μου τα έκανε τσουρέκια και μου έβαλε ενα γερό κωλοχερο ένας φίλος μου, παρα επειδη πέτυχα έναν άσχετο στο δρόμο και με ψέκασε με νεροπίστολο, οπως έγραψε καποιος νωρίτερα, και μετά τον άρχισα στο κυνήγι για να του βάλω το νεροπίστολο υπόθετο.
Υποθέτω κατάλαβες ότι το νεροπίστολο ήταν χιουμοριστικό σενάριο. Με κάτι βαρύ που αφήνει σημάδια είναι καλύτερα και δοθείσης ευκαιρίας να πω ότι ούτε εγώ θεωρώ τον εαυτόν μου τέλειο αλλά ούτε και ασχολούμαι με τον κάθε τελειωμένος που οδηγεί χωρίς κράνος ή με το κινητό κολλημένο στο αυτί, αν δεν με ενοχλήσουν με την οδήγησή τους.
Όταν για παράδειγμα η τσούλα αδιαφόρησε για το ποιος είναι σταματημένος αριστερά της στο φανάρι κι έκοψε τέρμα αριστερά το τιμόνι γιατί έτσι της έλεγαν στο τηλέφωνο και με κόλλησε στον κάδο, ασχολήθηκα και πολύ μάλιστα. Ακόμη πρέπει να ψάχνει που πήγε το κινητό της. Και να μη βιαστεί κανείς να μου πει ότι αυτό είναι αυτοδικία ή είναι αδίκημα ή ότι άλλο. Με αφήνει παγερά αδιάφορο και είμαι έτοιμος ν' αντιμετωπίσω τις συνέπειες των πράξεών μου. Όχι όμως και να κάτσω να με λιώσει η ηλίθια, πολύ δε περισσότερο όταν έχω μαζί μου το παιδί μου.
pipe_smoker
29/07/2016, 08:45
Υποθέτω κατάλαβες ότι το νεροπίστολο ήταν χιουμοριστικό σενάριο....
Ναι ρε συ.
Και ούτε καν θυμόμουν ποιος το είχε αναφέρει το νεροπίστολο, και η απάντηση μου ηταν επάνω στο υποθετικό σενάριο του αυτόκλητου τιμωρού κλπ.
Δε στοχευα κάπου.
yannis24
29/07/2016, 08:50
μα , να εχουμε μαζευτει εδω ολοι οι τελειοι...
Χαλαρωστε λιγο πάνω στην μηχανή ρε παιδιά.
Δλδ , άμα καβαλάγατε αυτοκίνητο κάθε μέρα τι θα κάνατε ? 4-5 φόνους?
Τα ιδια και χειρότερα στο «σε ειδα»
«σε είδα να μιλάς στο κινητό…»
«σε είδα χωρίς κράνος ….»
«σε ειδα να πηγαίνεις , αργά….γρήγορα….»
Σε είδα αρκούδα να χέζεις στο δάσος …
Μέσα στην πολη καθημερινά συναντάμε χιλιάδες οχήματα και ανθρώπους .
Ακόμα και στατιστικά , σίγουρα κάποιοι θα κάνουν μλκια και πολλές φορές επικίνδυνη.
Πολύ προσοχη , αμυντικη οδηγηση και τουλάχιστον να ευχαριστιόμαστε ότι δεν περνάμε την μισή μας ζωη μέσα σε ένα κουτί από λαμαρίνα για να πάμε στην δουλειά μας .
πολυ σωστο......
Στα 10.000 ατομα που προσπερνας με το μηχανακι σου καθε μερα, και στα 3.000 αυτοκινητα που βλεπεις.......ε, καπου εκει θα βρεις και 5-10 μαλακες να κανουν τις μαλακιες τους........
ειτε ειναι με μηχανακι, ειτε με αυτοκινητο......
Αυτο με το κινητο ισχυει.....αλλα εχω δει και πολλους πανω στο μηχανακι να μιλανε, να γραφουν μυνημα, να, να, να..........
Ναι ρε συ.
Και ούτε καν θυμόμουν ποιος το είχε αναφέρει το νεροπίστολο, και η απάντηση μου ηταν επάνω στο υποθετικό σενάριο του αυτόκλητου τιμωρού κλπ.
Δε στοχευα κάπου.
??? 1 πόστ πιο πάνω και δεν το θυμόσουν?? Ούτε καν μνήμη χρυσόψαρου??? Επειγόντως διακοπές μάστορα μην το αργείς καθόλου
:D
pipe_smoker
29/07/2016, 08:54
??? 1 πόστ πιο πάνω και δεν το θυμόσουν?? Ούτε καν μνήμη χρυσόψαρου??? Επειγόντως διακοπές μάστορα μην το αργείς καθόλου
:D
Και μιας και δεν προβλέπονται διακοπές..... Και μην χειρότερα!
Σε λίγο θα ξεχνάω και τί έχω γράψει στην αρχή του δικού μου πόστ:lol:
καποτε ειχα σκεφτει να πεταω αυγα σε καθε εναν που εκανε χοντρη μαλακια.. ε μαντεψτε.. 5 καρτελες το μισαωρο!!!! δεν βγενω μανα μου να κανω τον τιμωρο... αλλα αμα βρεθω σε κατασταση άμυνας για την ζωη μου 99% θα θολώσω και οχι το κινητό αλλα το αμαξι ολο θα του βαλω στον ποπο! :p
εμενα παλι μου φαινετε οτι ειναι ανικητοι.Αυτοι που μιλανε στο τηλ-αυτοι που πετανε σκουπιδια-αυτοι που κανουν θορυβο-αυτοι που με το οδηγημα τους ειναι επικινδυνοι για τους αλλους, κλπ ειναι ΑΝΙΚΗΤΟΙ.
Και πολλαπλασιαζονται.
είναι ανίκητοι επειδή τους αφήνουμε να κάνουν ό,τι γουστάρουν
αν τους κράζανε οι υπόλοιποι, θα έβλεπες πόσο γρήγορα θα συμμορφώνονταν
και όχι μόνο αυτό, θα κράζανε και αυτοί όσους δεν έχουν συμμορφωθεί ακόμα
είναι ανίκητοι επειδή τους αφήνουμε να κάνουν ό,τι γουστάρουν
αν τους κράζανε οι υπόλοιποι, θα έβλεπες πόσο γρήγορα θα συμμορφώνονταν
και όχι μόνο αυτό, θα κράζανε και αυτοί όσους δεν έχουν συμμορφωθεί ακόμα
μπαααα μην το πιστέψεις, η πτανα δεν το κόβει το μαμήσι, λένε στα χωριά κι έχουν δίκιο.
GIXXERAKIAS
29/07/2016, 14:19
Συνήθως πάω δίπλα τους και όπως μιλάνε απλά πετάω κάτι του τύπου "σε λίγα μέτρα θα φρενάρω απότομα με το μηχανάκι και θα με σκοτώσεις" η ακόμα πιό καλό και πιάνει "πιό κάτω περνάει ένα παιδί τον δρόμο,δεν θα το δείς ποτέ"....παύση.Κοκκαλώνουν και συνήθως κλείνουν την συνομιλία εκείνη την στιγμή.
Όταν για παράδειγμα η τσούλα αδιαφόρησε για το ποιος είναι σταματημένος αριστερά της στο φανάρι κι έκοψε τέρμα αριστερά το τιμόνι γιατί έτσι της έλεγαν στο τηλέφωνο και με κόλλησε στον κάδο, ασχολήθηκα και πολύ μάλιστα. Ακόμη πρέπει να ψάχνει που πήγε το κινητό της. Και να μη βιαστεί κανείς να μου πει ότι αυτό είναι αυτοδικία ή είναι αδίκημα ή ότι άλλο. Με αφήνει παγερά αδιάφορο και είμαι έτοιμος ν' αντιμετωπίσω τις συνέπειες των πράξεών μου. Όχι όμως και να κάτσω να με λιώσει η ηλίθια, πολύ δε περισσότερο όταν έχω μαζί μου το παιδί μου.
Μία ένσταση έχω μόνο.
Είσαι σίγουρος ότι σε αφήνουν αδιάφορο οι συνέπειες τον πράξεων σου, όταν έχεις το παιδί σου μαζί και βλέπει από σένα και μαθαίνει;
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, στη θέση σου κι εγώ το πιο πιθανό είναι να γινόμουνα μπαρούτι...
Αλλά αν υπάρχει κάτι που αξίζει να σώσουμε σε αυτό τον κόσμο δεν είναι η νέα γενιά;
Μία ένσταση έχω μόνο.
Είσαι σίγουρος ότι σε αφήνουν αδιάφορο οι συνέπειες τον πράξεων σου, όταν έχεις το παιδί σου μαζί και βλέπει από σένα και μαθαίνει;
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, στη θέση σου κι εγώ το πιο πιθανό είναι να γινόμουνα μπαρούτι...
Αλλά αν υπάρχει κάτι που αξίζει να σώσουμε σε αυτό τον κόσμο δεν είναι η νέα γενιά;
Ένα δίκιο το έχεις αλλά αν η νέα γενιά έχει να αντιμετωπίσει σκατάνθρωπους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τομάρι τους , που αφήνουν αβοήθητους συνανθρώπους μας σε ατυχήματα που αυτοί προκάλεσαν, που αδιαφορούν για την ασφάλεια των άλλων μιλώντας στα κινητά ενώ οδηγούν, που οδηγούν μεθυσμένοι κλπ κλπ κλπ ε ας πράξει όπως εγώ, που σέβομαι τους πάντες αλλά θυμώνω κι εξαγριώνομαι όταν δεν σέβονται εμένα. Ο κόσμος δεν άλλαξε ποτέ με προσευχές και το παιδί μου δεν το προορίζω για θύμα σε έναν κόσμο που ο ηλίθιος βγαίνει αλώβητος.
Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν διεκδικώ το αλάθητο αλλά αυτός είμαι εγώ κι έτσι λειτουργώ.
:beer:
μπαααα μην το πιστέψεις, η πτανα δεν το κόβει το μαμήσι, λένε στα χωριά κι έχουν δίκιο.
αν τις κράζανε και αυτές και τους άλλους την ώρα που το κάνανε, θα το κόβανε.
άλλο να σε κράζουνε δημόσια, όλοι οι παρευρισκόμενοι την ώρα που έκανες το δικό σου.
το παιδί έμαθε να μην ανέχεται την μαλακία και να δρα άμεσα και συνοπτικά
το κακό δεν βλέπω;
Αν είναι νύχτα τσεκάρω αν ανάβουν οι φάροι μου. Work's all the time.
το παιδί έμαθε να μην ανέχεται την μαλακία και να δρα άμεσα και συνοπτικά
το κακό δεν βλέπω;
Σύμφωνοι, στον τρόπο διαφωνώ, και είναι αυτό στο οποίο προσπαθώ προσωπικά να βελτιωθώ.
Σύμφωνοι, στον τρόπο διαφωνώ, και είναι αυτό στο οποίο προσπαθώ προσωπικά να βελτιωθώ.
ε οκ, είναι κάπως ακραίο να του πάρεις το κινητό, αλλά άμα έχεις απηβδ απιβ απηυ σιχαθεί να σου βγάζουν και γλώσσα όταν τους λες "σε παρακαλώ, τώρα οδηγάς, βάλε τουλάχιστο handsfree" ε... καλός μία, καλός δύο, καλός τρεις, καλός ένα χρόνο, καλός δύο χρόνια... ε... Ε!
Είμαι της άποψης ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε στην βελτίωση της κοινωνίας μας, ένα λιθαράκι την φορά.
Πόσο μου αρέσουν οι ονειροπόλοι νέοι... :rolleyes:
Bob_o_mastoras
30/07/2016, 03:28
Kαλα, ειστε μεγαλοι ουτοπιστες που ψαχνεστε να βελτιωσετε την οδηγικη συμπεριφορα του Ελληνα...
Εγω καταλαβα οτι δεν υπαρχει ελπιδα και απλα οδηγαω μονιμως αμυντικα και προσπαθωντας να προβλεψω την μ@λακια που θα κανει ο μπροστα-διπλα-πισω κλπ..
Τωρα τελευταια ειδικα, δεν ξερω τι με εχει πιασει (μαλλον βαρεμαρα) και παω μονιμως με 40 μειον και στην εθνικη με 100 το πολυ! Με αυτες τις ταχυτητες παρακαλαω να με τρακαρουν ωστε να κανω μια δωρεαν αναβαθμιση στο οχημα! :lol:
Kαλα, ειστε μεγαλοι ουτοπιστες που ψαχνεστε να βελτιωσετε την οδηγικη συμπεριφορα του Ελληνα...
Εγω καταλαβα οτι δεν υπαρχει ελπιδα και απλα οδηγαω μονιμως αμυντικα και προσπαθωντας να προβλεψω την μ@λακια που θα κανει ο μπροστα-διπλα-πισω κλπ..
το να οδηγάς αμυντικά δεν σε εμποδίζει να κάνεις και το άλλο :shrugs:
Κατάλαβα... Το κόβω να ντύνομαι kick ass (μία που το'δα και πρόσφατα) και να μοιράζω καρτούλες με YouTube links:
https://youtu.be/pHTWVGtcphw
https://youtu.be/KDi63vM0PzY
https://youtu.be/hsf5o-VSO1E
https://youtu.be/-ex51LBD9oQ
https://youtu.be/f-37nSX3oss
https://youtu.be/VswQEOMpxXQ
Μερικά απτά βιντεάκια που μου άρεσαν, χωρίς να είναι επιθετικά.