Σύνδεση

View Full Version : καποια αποριες για townmate

Panoss_
08/08/2016, 17:05
Καταρχην καλησπερα σε ολους εδω στο moto.gr Ειμαι καινουργιος!!!

Κατα δευτερον εχω κατι αποριες για το townmate!

Ξεκιναμε ο παππους μ αγορασε το 93 νομιζω ενα ολοκαινουργιο yamaha t80 4ταχυτο!!! Οι παππουδες ξερετε πως ειναι πειραζουν και ανακατευονται! Μια μερα απο οτι ξερω απο τον μπαμπα μ! Ο παππους μ μια μερα εκανα αρκετα χλμ και μετα μολις γυρισε εβγαλε το μπουζι που ειχε και εβαλε αλλο για αδιευκρινιστους λογους ;) και το βιδωσε στραβα! Μετα το ξαναξεβιδωσε και το ξαναβιδωσε στραβα! Και πεδεβοταν μιση ωρα εκει οσπου πηγε ο μπαμπας μ να δει τι γινετε και ειδε οτι τα πασα Γαμ**ηκαν! Ετσι αναγκαστικε ο μπαμπας μ να βρει κεφαλι να το αλλαξουν! Δεν εβρισκε! Και σε ενα συνεργιο ρωτησε και ειπαν μονο 50αρα κεφαλι! Αναγκαστικα την εβαλε δλδ 80αρι κυλιδροπιστονο με 50αρα κεφαλη -_- .. Εγω ειμαι 16 και απο τα 13 το οδηγαω! Και ξερω οταν ζεστενετε το μηχανακι δεν τραβαει! Και κανει εναν θορυβο χτυπιματα δλδ σαν να θελει ελατιρια πιστονιου! Αλλα οταν ειναι κρυο δεν κανει γκουχ! Δεν ξερω γτ το κανει αλλα αν ξερετε πειτε μ! Και κατι αλλο πριν 2 μηνα εσπασε το σιδερο που βιδονει η εξατμιση ωστε να κρατετε σταθερη δλδ κοντα στα πατητουρια! Και την εχω δεμενη με σιρμα διοτι δεν μπορω να βρω! Και καθε 3 μερες σφιγγω τις βιδες πανω στην κεφαλη γτ ξεβιδονονταν! Και μια μερα ημουν κουρασμενος και την μια βιδα απο του μπουζιου την μερα την εσφιξα παρα παρα πολλυ και ηταν και ζεστο το μηχανακι και μετα απο 3 μερες ολη η βιδα με τα πασα εφυγε και κρατιετε απο μια βιδα και σιρμα!! Και ο μπαμπα μ και ο μηχανικος ειπε δεν γινετε τπτ μονο αλλαγη κεφαλης! Λευτα δεν περισσευουν ετσι εχει μεινει ετσι εχει μινει ετσι 3 εβδομαδες σχεδον και ρωταω παιζει να γινει καμια ζημια?? Και κατι αλλο και τελιωνω ανεβενα μια ανηβοριτσα με τριτη και το μηχανακι τραβουσε κανονικα μολις βγενο στον κεντρικο ( μενω σε χωριο) για να δω αν ερχετε αμαξι μ σβηνει και βαραω μανιβελα και κατεβενε χωρις καμια πιεση ! Χεσ**κα πανω μ! Βαραω αλλες δυο πηρε! Ο φιλος μ απο διπλα ελεγα φρακαρε! Παει! Μολις πηρε λεει! Καλα το παπι σ μπορει να φρακαρε και να ξεφρακαρε μονο του πανω απο 100 φορες χωρις να το καταλαβες! Και γελουσε! Παω σπιτι το σβηνω παω να το βαλω ειχε συμπιεση κανονικα! Τι παιζει να εγινε???
Παιδια σορρυ για το κατεβατο αλλα θελω να μαθω! Οποιος το διαβασε ολο χιλια μπραβο! Αλλα αν ξερει να δωσει και μια βοηθεια
Ευχαριστω

taisteal
08/08/2016, 17:19
Αφησε το στην ησυχια του να πεθανει...

Panoss_
08/08/2016, 17:29
Αχαχαχα το χρειαζομαστε για δουλεια και επειδη εγω το γαμ**σα ο μπαμπας μ δεν με δινει λευτα και δεν θελω να τα χαλασω τα δικα μ λευτα για επισκευη ή για αλλαγη πιστονιου και κεφαλης

George_Sp
08/08/2016, 17:34
Αχαχαχα το χρειαζομαστε για δουλεια και επειδη εγω το γαμ**σα ο μπαμπας μ δεν με δινει λευτα και δεν θελω να τα χαλασω τα δικα μ λευτα για επισκευη ή για αλλαγη πιστονιου και κεφαλης

να αναλάβεις τις ευθύνες σου αν το χάλασες τότε.

karellen
08/08/2016, 17:38
Γ μένα καλύτερα ν τ πας σ εν συνεργείο ν δν τ ζημιά εχ κ ν σ υπολογίσουν τ κόστος τς επισκευής.
Μν προσπαθείς ν τ φτιάξεις μν σου.Ισς ν εναι εν απλό κόλλημα κ ν θλ πιστόνι.

Panoss_
08/08/2016, 18:19
Oχι δεν θα το πειραξω! Απλα ειπα! Αλλα επαλ παω δευτερη χρονια για μηχανικος! Και εχω ανοιξει και ενα μοτερ μονος μ! Απλα ομως ρωταω γιαυτα που λεω μπορειτε να μ δωσετε απαντησεις?

taisteal
08/08/2016, 18:21
....Απλα ομως ρωταω γιαυτα που λεω μπορειτε να μ δωσετε απαντησεις?

Αν φυγει απο τα τεχνικα...

:D

amyroukai
08/08/2016, 18:42
To βασικό δεν είναι να φύγει από τα τεχνικά σώνει και καλά...

Είναι ότι έχει γραφτεί σε ελληνικά προέδρου εδεσσαϊκού αφ' ενός.
Και ότι ο 16χρονος οδηγεί παρανόμως 80άρι αφ' ετέρου. Το ότι το ξέρει ο μπαμπάς του δεν με νοιάζει ιδιαίτερα (ή και καθόλου).

Μηχανικός δεύτερο χρόνο στα ΕΠΑΛ και... Δεν σας έχουν πει ότι η κάθε βίδα στο κάθε μηχανάκι θέλει σφίξιμο σε σωστή ροπή και πως δεν δουλεύουμε σε ζεστό μοτέρ ποτέ; Ότι τα αλουμίνια κλωτσάνε εύκολα; Δεν σας έχουν πει για το helicoil;

Αφού λοιπόν ξέρεις και εξιστορείς όπως εξιστορείς όλες τις ζημιές που έχει το μηχανάκι, αφού σπουδάζεις μηχανικός κιόλας, ρώτα στην σχολή για την επισκευή. Προφανώς και όλα φτιάχνονται και αν είσαι τυχερός μπορεί κάποιος καθηγητής σου να το κάνει προτζεκτάκι για να δείξει και στους άλλους.

Και την βοήθεια του μεγαλοδύναμου στους πελάτες σας μεθαύριο...

teogtp
08/08/2016, 18:56
Γ μένα καλύτερα ν τ πας σ εν συνεργείο ν δν τ ζημιά εχ κ ν σ υπολογίσουν τ κόστος τς επισκευής.
Μν προσπαθείς ν τ φτιάξεις μν σου.Ισς ν εναι εν απλό κόλλημα κ ν θλ πιστόνι.

:lol:

teogtp
08/08/2016, 19:09
Αυτοί οι επαλιτες δίνουν ρέστα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=149215) ρε παιδί μου.....
Τελικά μόνο να πατάτε kle σας μαθαινουν;
Από townmate τίποτα;

typhoon
08/08/2016, 19:11
Γαμω το κέρατο μου δηλαδή αν πας για μηχανικός 2 χρόνια και
Και κανει εναν θορυβο χτυπιματα δλδ σαν να θελει ελατιρια πιστονιου! αυτόν τον θόρυβο πολύ θα ήθελα να τον ακούσω κ να καταλάβω κι εγώ ότι τα ελατήρια χάνουν συμπίεση...κ μετά έχουμε παράπονο όταν πάμε το μηχανάκι σε μηχανικό. Αμα δε ξέρεις κιόλας σου πετάει ένα χτυπάνε τα ελατήρια του πιστονιου κ λες μηχανικαρα μου κάνε ότι μπορείς να ζήσει το μηχανάκι γιατί το χω ανάγκη κ δεν παίζουν λεφτα.

1) εφόσον δεν παίζουν λεφτα αστο να πάει στο διαολο. Μα το χω ανάγκη να πηγαίνω στη σχολή, να πηγαίνω στη δουλειά, να πηγαίνω σούπερ μάρκετ. Στ αρχιδια μου δεν με ενδιαφέρει, πάρε ποδήλατο, πάνε με τα πόδια,πανε γονυπετης. Αλλά μηχανάκι αφού δεν μπορείς να το συντηρήσεις δεν αξίζει να το έχεις. Καταλήγεις να είσαι επικίνδυνος για τον εαυτό σου(στ αρχιδια μου πάλι) αλλά κ για τους γύρω σου που μπορεί να δουν από το πουθενά μία εξάτμιση φαρδιά πλατιά στο οδόστρωμα γιατί ΕΣΥ δεν έχεις λεφτά κ την δενεις με συρμα.
2) θα κάνω τον κόπο να ρωτησω αν το μηχανάκι έχει άδεια κυκλοφορίας, είναι ασφαλισμένο κ αν εσύ έχεις δίπλωμα(μήπως παρ ελπιδα για 50αρι μιας κ είσαι 16...) κράνος κ λοιπές μαλακιες δεν κάνω τον κόπο...

Κ μιας που εκραξα κ έκανα την ψυχαναλυση μου πάμε στο θέμα μας. Παρεμπιπτόντως εσύ δεν φταις,ο πατέρας σου κ η μάνα σου φταίνε που σ αφήνουν να κάνεις ότι κανείς κ να κυκλοφορεις με το χαρο. Κλασική περίπτωση ελληνίδας μάνας όταν χτυπήσει το παιδί οι μηχανές οι σκοτωστρες...
Λοιπον μάζεψε κανά φράγκο καμία 20αρια ευρώ(δεν με ενδιαφέρει πως, μη βάλεις κάρτα για 4 χρόνια, απλά μάζεψε τα) βρες έναν σωστό μηχανικό κ εξήγησε του απλά κ καθαρά ότι χρειάζεται να σου κολλησει με ηλεκτροκολληση την λάμα που κρατάει εξάτμιση κ να σου περάσει με κολαουζο νέα σπειρωματα στη κεφαλή για να μπει παχυτερη βίδα στη θέση αυτής που έφυγε. Θύμισε του κι αυτουνου του μλκ ότι όταν δουλεύει ηλεκτροκολληση στη μηχανή πρέπει να αποσυνδέσει την μπαταρία(κι ας είναι πεθαμένη). Με ωραίο τρόπο αυτά που σου είπα.Σ όλη τη διάρκεια της εργασίας να είσαι παρόν για να βλέπεις τι κάνει. Μην τον ζαλισεις απλά βλέπε. Αν είναι άνθρωπος κ σε κόψει καλά δε θα σου πάρει φράγκο. Σ αυτή τη περίπτωση του αφήνεις 5 ευρώ κ του λες μάστορα να πιεις μία μπύρα από μένα. Τα υπόλοιπα 15€ τα κάνεις κάρτα κ κυνηγάς ποκεμον για 3 μήνες. Αν θέλει λεφτά 20€αρκούν κ αν ζητήσει παραπάνω του εξηγεις ότι θα του χρωστάς.

Η άλλη περίπτωση με τη μανιβέλα που λες το πιο πιθανό είναι να έχει κουρεψει το γρανάζι του καρε κ γι αυτό σε κάποια σημεία βαραει αέρα. Όταν στο ξανακάνει δε βαραει μανιβελιες σα μλκς. Βάζεις ταχύτητα στο σασμαν,πχ 2α κ σπρωχνεις λίγο μπροστά το μηχανάκι. Κανονικά αυτό θα κουνήσει το καρέ κ το γραναζι θα πέσει πάνω σε δόντια οπότε βάζεις νεκρά κ δοκιμάζεις. Κανονικά θέλει αλλαγη το ελαττωματικό γρανάζι, αλλά επειδή θα μ αρχίσεις πάλι με τα λεφτά, κάνε αυτό που σου λέω μπας κ το γλύτωσεις το ολοκληρωτικο κούρεμα. Μετα θα το βάζεις μπροστά μόνο σπρωχτο.

Τελοσπαντων με συγχωρείς για το κραξιμο, αμα ήσουν κοντά θα στα έφτιαχνα εγώ όλα τσαμπα γιατί καταλαβαίνω τις καταστάσεις... αλλά θα σε είχα ταράξει κ στη σφαλιαρα!

infidel
08/08/2016, 19:21
Γαμω το κέρατο μου δηλαδή αν πας για μηχανικός 2 χρόνια και αυτόν τον θόρυβο πολύ θα ήθελα να τον ακούσω ...Σ αυτή τη περίπτωση του αφήνεις 5 ευρώ κ του λες μάστορα να πιεις μία μπύρα από μένα. Τα υπόλοιπα 15€ τα κάνεις κάρτα κ κυνηγάς ποκεμον για 3 μήνες....

:lol::lol::lol::lol::lol:

Panoss_
08/08/2016, 19:58
Καταρχην ειπα περαστικα 50αρα κεφαλη και το διηλωσαμε 50αρι
Διπλωμα εχω
Αδεια και ασφαλεια ειχε! Και εχω λεφτα και ο μπαμπας μ αλλα ο μπαμπας μου λεει οτι το χαλασα εγω και δεν το φτιαχνει και εγω δεν δινω τα λεφτα μ για να το φτιαξω γιαυτο ρωταω! Αμα ειναι κατι ευκολο και οσο για τον καθηγητη απλα λεει δεν σου λεω!

AristidisZ
08/08/2016, 20:03
Μην το κλειδώσετε, σας εκλιπαρώ...

Grafton 505
08/08/2016, 21:12
αφού σπουδάζεις μηχανικός κιόλας,

Σκατά σπουδάζει. Μαθητής λυκείου που δεν ξέρει από που κατουράει η κότα ακόμα......

Panoss_
08/08/2016, 21:54
Δεν κατουρανε η κοτες!

sugariasgeorge
08/08/2016, 22:29
Μην το κλειδώσετε, σας εκλιπαρώ...
επισης και μαλιστα γονυπετης....
με ''τρωει'' να μαθω και απο που ειναι...
γειτονακι ''d.....n'' ??????

amyroukai
08/08/2016, 23:42
εγώ πάλι μένω έκπληκτος μαθαίνοντας για πρώτη φορά ότι η κεφαλή είναι που επηρεάζει τα κυβικά και όχι η διαδρομή και η διάμετρος του πιστονιού...

οπότε είναι παναρονομονόμιμο άμα λάχει.

τέλος πάντων... το αφήκω αλλά θα πάει οφτόπικ.

sugariasgeorge
09/08/2016, 00:50
εγώ πάλι μένω έκπληκτος μαθαίνοντας για πρώτη φορά ότι η κεφαλή είναι που επηρεάζει τα κυβικά και όχι η διαδρομή και η διάμετρος του πιστονιού...

οπότε είναι παναρονομονόμιμο άμα λάχει.

τέλος πάντων... το αφήκω αλλά θα πάει οφτόπικ.

μαλλον σε βλεπω για κοζανη....
για φροντιστηριο....
και ''φροντισε'' να ξεχασεις οτι ξερεις...
εχουν αλλαξει τα πραγματα....
:lol::lol::lol:

Panoss_
09/08/2016, 09:22
Βλεπω κοροιδευετε! Τι σοι φορουμ ειστε εσεις?? Καποιος ρωταει κατι και εσεις τον πιανετε απο τα μουτρα και δεν μπενω ουτε καν στον κοπο να σας εξηγησω γιαυτα που κοροιδευετε! Και αυτο που κοροιδευετε ειναι μεγαλη ντροπη και δεν τους παω καθολου αυτο σε ανθρωπους γτ εκεινοι ειναι οι εξυπνοι και καλα και τα ξεραν ολα αυτα εκ γεννετης... Τσαμπα τα λεω ολα αυτα γτ εσεις τετοιοι βλακες που ειστε δεν αξιζει να σας μιλαω...και δεν αξιζει να σας μιλαει και κανενας αλλος...

amyroukai
09/08/2016, 09:32
Πάνο για κάτσε λίγο...

Πραγματικά, έχεις προσπαθήσει έστω και ελάχιστα να κάνεις το κείμενο ευανάγνωστο και κατανοητό; (όχι)

Έχετε κάνει όλη η οικογένεια μαζί από κάτι κακό στο μηχανάκι, ΞΕΡΕΙΣ τι ζημιές έχετε κάνει αλλά όπως λες δεν έχεις τα λεφτά, ή μάλλον έχεις τα λεφτά και εσύ και ο πατέρας σου αλλά δεν θέλει κανείς να το πληρώσει.

ΕΜΕΙΣ τι περιμένεις να κάνουμε; Ναι γίνεται και λίγη πλάκα. Φαντάζομαι στο χωριό σου είστε όλοι σοβαροί και δεν γελάτε ποτέ. Αλλά όταν μπαίνει ο άγνωστος και σου λέει "έχω αυτή τη ζημιά σε μηχανάκι 23 ετών και δεν θέλω να πληρώσω να την φτιάξω" θα τον πάρεις σοβαρά; Τι σοβαρό είπε;

Για το ότι το οδηγείς παράνομα γιατί είναι 80άρι, ξαναλέω, κουβέντα...

AristidisZ
09/08/2016, 09:33
Αφού έχει αλλά3ει κεφαλή ρε μάστορα, άκου εκεί παρανομία...

teogtp
09/08/2016, 09:34
Άκουσε φίλε μου.
Από αυτά που μας έγραψες μάλλον πήγες στο Νεπάλ και όχι σε τεχνική σχολη.

theofilos888
09/08/2016, 10:01
Άκουσε φίλε μου.
Από αυτά που μας έγραψες μάλλον πήγες στο Νεπάλ και όχι σε τεχνική σχολη.

Κατσε ρε καφετζη.... δηλαδη εκει πανω στα βουνα δεν μπορουν αναμεσα στο διαλογισμο και την αναζητηση του υπερτατου οντος να μαθουν να φτιαχνουν ενα ταπεινο townmate; Πωπωπωπωπω μη δειτε ανθρωπο να θελει να φτιαξει το μηχανακι του, αμεσως να τον φατε. Παραδεξου πως τρομαξες, που το παπι εζησε 23 χρονια και ο βασιλιας σου δεν θα ζησει τοσο!!!!! :bawl: :wave2: ;)