View Full Version : Κουλουρα η αλυσιδα??
Καλησπερα..ρωτησα για το καλυτερο μου ειπαν οι περισσοτεροι ABUS βρηκα 2 κουλουρεσ υποφερτeσ η μια με 40 η αλλη με 80 η διαφορα ηταν η μια ηταν 20χλ η αλλλη 22χλ παχος..μετα κοιταξα για αλυδισες!!εκει επαθα ενα σοκ :eyepop: ξεκινανε απο 140 και φταναν τα 350 αμα ειναι να παρο ενα παπι να κυκλοφoρv καλυτερα..αλλα σοβαρα δε καταλαβαινω θεωρητικa η αλυσιδα εφτανε εωσ 10χλ παχοσ η κουλυρα τα διπλα γιατι τετοια διαφορα στη τιμη ενοοντασ οτι κοβετε ευκολοτερα η αλυδιδα ετσι δεν ειναι??Εχετε τπτ να μου προτινετε ??γυρω στα 80ε?ευχαριστω..α νεπισης βρηκα αλλεσ μαρκεσ που εγραφε πχ αλυσιδα ιδιο παχοσ μηκοσ ολα 20ευρω φθηνοτερα..μηπως πουλαει και ονομα η abus?
George_M.
11/08/2016, 20:40
φοιλαι καλειταιρα παραι αινα σκιλει κε δαιστω δυπλα στοιν μυχανει να ισε σοιγουρως....:cry:
den bgazo gri.... ti lete;
Έλα ρε manian μην τον αποπαίρνεις με τη μία, μικρός φαίνεται!!!
Φίλε Γιώργο πάτα του κουμπί με το W όταν η γλώσσα πληκτρολογίου είναι Ελληνικά. Θα εκπλαγείς!
Η τιμή είναι αντίστοιχη της ποιότητας. Δεν παίζει ρόλο μόνο το πάχος αλλά και η σκληρότητα.
Στο τέλος όλα ανοίγουν ή κόβονται, το θέμα όμως είναι πόσο χρόνο θα χρειαστεί αυτός που θα προσπαθήσει.
I-want-a-moto
11/08/2016, 23:51
+Πως σε αυτές τις αλυσίδες πρέπει να κόψεις και τις δυο πλευρές του κρίκου οπότε άμα κοιτάς πάχος-ευκολία κοπής σκέψου και αυτό.
Οι κουλούρες είναι στην ουσία απλο συρματόσχοινο όπου τοποθετούνται περαστά τα αρθρώματα που βλέπεις και λες ότι έχει πάχος 22χιλ. Οι κουλούρες έχουν αδύναμο σημείο τα αρθ΄ρωματα κοντά στην κλειδαριά, όπου με λίγη προσπάθεια μπορεί να αποκαλυφθεί το συρματόσχοινο, το οποίο κόβεται σαφώς ευκολότερα απ οποιοδήποτε κρίκο.
Οι καλές αλυσίδες είναι ακριβές..Αλλά αν το δείς ως μακροχρόνια επένδυση , ότι θα την χρησιμοποιείς δηλαδή για μια ζωή όσες μοτοσυκλέτες κι αν αλλάξεις, τότε αξίζει να τα δώσεις για να πάρεις το καλύτερο.
Έχε υπόψη σου όμως ότι όσο καλύτερη αλυσίδα αγοράζεις τόσο βαρύτερη είναι πράγμα που την καθιστά κάπως δύσχρηστη. Οι καλές-ακριβές του 1,5 μέτρου (ανω των 250€ οι επώνυμες) ζυγίζουν κοντά στα 5κιλά
Απλα δε καταλαβαινω γιατι να παρω ABUS ξερω γω που κανει 150ε αλυσιδα με 10χιλ παχοσ και να μη παω σε μια μαντρα να παρω απο χαλυβα με 25ε το μετρο?που θα χει και 15χιλ παχοσ....αλλα αναμεσα σε αλυσιδα και κουλουρα λετε
καλυτερα αλυσιδα αν καταλαβα?
Ούτε τα 15mm είναι αρκετά. 18 όμως, κάνεις καλή δουλειά. Μετά θα πρέπει να δώσεις αρκετά λεφτά για λουκέτο αντίστοιχου όγκου.
Μεταξύ κουλούρας και απλής αλυσίδας για μένα καλύτερα η αλυσίδα. Απο κει και πέρα ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι οι αντικλεπτικές πχ της ABUS έχουν επιφανειακή σκλύρηνση και εξαγωνική διατομή, αφενός για δυσκολότερο πιάσιμο απο ψαλίδια, αφετέρου για μεγαλύτερη αντίσταση στο κόψιμο. Σε αντίθεση με την απλή που πάλι ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι "μαλακότερο" μέταλλο με περισσότερη ελαστικότητα.
Αναμφισβητητα στην ABUS πληρώνεις το όνομα και σίγουρα υψηλότερου επιπέδου αντιδιαρηκτική προστασία στην κλειδαριά (τουλάχιστον στα μοντέλα των 200+€), αλλά και πάλι με απλή αλυσίδα και καλό λουκέτο (οχι masterlock και τέτοια) πλησιάζεις πάρα πολύ τις πανάκριβες επώνυμες. Οπότε δεν είναι καθόλου κακή η ιδέα σου.Απλά φρόντισε να την ντύσεις με κάποιο υλικό για να μην σου κάνει σημάδια στα βαμμένα
basilis_k6
12/08/2016, 15:17
δεν ειναι ολες οι αλυσιδες ιδιες. η επεξεργασια του μετάλλου ειναι μεγακη υποθεση. μια απλη αλυσίδα την κοβεις για πλακα. αναμεσα σε συρματόσχοινο και αλυσιδα δεν υπαρχει σημαντικη διαφορα στη δυσκολια κοπής. να ξερεις οτι μακραν μεγαλύτερη σημασια εχει το σημείο που θα την βαλεις. αν η αλυσίδα ειναι περασμενη σε κανα καγκελο θα κοψουν το καγκελο. επίσης το βασικο ειναι η αλυσίδα να μην ειναι κοντα στο εδαφος.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΌΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ με τον καταλληλο φορητό κόφτη.
Σε αυτα τα πράγματα ότι πληρώνεις παίρνεις.
Νομζω το καλύτερο είναι πολύχοντρο επενδεδυμένο συρματόσχοινο, ώστε να μη χωράει να το πιάσει ο κόφτης.
Υπάρχουν βεβαια και τροχουδάκια στο εμπόριο με μπαταρία που κόβουν τα πάντα σε 1 λεπτό το πολύ. Φυσικά ο κλέφτης θα προτμήσει με τη σειρά:
1. να μην έχει τίποτα
2. Αλύσίδα (γιατι με κοφτη φορήτό κόβονται)
3. Χοντρό συρματόσχοινο (γιατι θέλει τροχό)
εχει το πράκτικερ ένα πολύ καλό χοντρό συρματόσχοινο-κλειδαριά, αλλο το χει και 60 ευρω
Υ.Γ. δεν κλέβω μηχανάκια.
basilis_k6
12/08/2016, 19:20
ο τροχος χρησημοποιείται πολυ σπάνια. κανει απίστευτη φασαρια. ο κόφτης κόβει τα πάντα αλλα μόνο αν η αλυσιδα φτανει χαμηλα στο εδαφος. αν δεν κανει μοχλό στο εδαφος το ενα σκελος του κοφτη δεν την κοβεις ποτε.
macdeath_s
14/08/2016, 15:12
Προσωπική άποψη είναι ότι η αλυσίδα είναι από τα καλύτερα αντικλεπτικά, ίσως μετά την κουκούλα ή γκαράζ που βοηθάνε να μην σταμπαριστεί. Όπως έχω πει βέβαια το βέβαιο μπορεί να καταλήξει και βοήθημα στους κλέφτες να κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να τους βλέπει κανείς.
Από τα καλύτερα μοντέλα της ABUS είναι αυτό (https://www.abus.com/eng/Mobile-Security/Motorbike-Scooter/Lock-Chain-Combinations/GRANIT-Power-Chain-37-14KS-Black-Loop)
Παραπάνω από 14mm δεν θυμάμαι να έχω δει σε Abus πάντως.
Εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=Ndpia0Zt5Cc) μπορείτε να δείτε και συγκριτικό με άλλες αλυσίδες
Αν είναι καλή η αλυσίδα θα πάρει πααααααααρα πολύ ώρα για να κοπεί και ίσως να μην κοπεί στο τέλος...
Οι σκύλες της Knipex πχ (και όχι της λύσας :bawl:) έχουν HRC 48 max και κόβουν μέχρι 10μμ μαξ.
Υ.Γ.: Αν δέσεις τη μηχανή από το σκελετό και η άλλη άκρη είναι στο ίδιο ύψος τότε νομίζω είναι πρακτικά αδύνατο να κοπεί με bolt cutter.
αν ειχα τη δυνατοτητα θα προτιμουσα χοντρη αλυσιδα απο μαγαζι με εξοπλισμο πλοιων αγκυρωση της αλυσιδας ψηλα σε τοιχο ή ταβανι ωστε να κρεμεται μακρυα απο το εδαφος και δεσιμο της μηχανης απο τον σκελετο
παλι ομως θα ηταν αδυναμος κρικος το λουκετο
Cpt_Slow
16/08/2016, 12:24
καμια γνωμη για τα disclock με συναγερμο?
macdeath_s
16/08/2016, 13:23
Έχω το παλιό detecto 8000 της Abus. Σαν λουκέτο είναι άψογο αλλά ο συναγερμός έχει προδώσει πλέον. Επειδή το κουβάλαγα πάντα μαζί θεωρώ ότι την άκουσε από 7-8 χρόνια κραδασμών. Ο συναγερμός χρησίμευε πιο πολύ για να μην ξεχνάω το λουκέτο επάνω παρά για αντικλεπτικό. Σαν λουκέτο όμως είναι κορυφή και θεωρώ ότι μόνο αν σπάσει η δισκόπλακα παραβιάζεται.
AristidisZ
30/04/2017, 11:10
Για παπί (το οποίο δε σκοπεύω να πληρώσω 2 φορές), τι προτείνειτε σαν αντικλεπτικό μέσο με budget κάνα 60άρι το πολύ ;
*Το μηχανάκι θα διανυκτερεύει εντός κλειστού γκαράζ τα βράδυα και στη δουλειά
macedonas
30/04/2017, 19:09
Έχω το παλιό detecto 8000 της Abus. Σαν λουκέτο είναι άψογο αλλά ο συναγερμός έχει προδώσει πλέον. Επειδή το κουβάλαγα πάντα μαζί θεωρώ ότι την άκουσε από 7-8 χρόνια κραδασμών. Ο συναγερμός χρησίμευε πιο πολύ για να μην ξεχνάω το λουκέτο επάνω παρά για αντικλεπτικό. Σαν λουκέτο όμως είναι κορυφή και θεωρώ ότι μόνο αν σπάσει η δισκόπλακα παραβιάζεται.
Και εγώ το ίδιο έχω εδώ και κάποια χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένοα !!
Για παπί (το οποίο δε σκοπεύω να πληρώσω 2 φορές), τι προτείνειτε σαν αντικλεπτικό μέσο με budget κάνα 60άρι το πολύ ;
ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ...........
Είδα με τα ματάκια μου,30 ευρώ το μέτρο αλυσίδα που την έκοψε με ΚΟΦΤΗ..!!
1,5 μέτρο κάνει 45 ευρώ και είναι αρκετή.
Αν την πιάνεις δε και κάπου ψηλά να μην είναι εύκολη η στήριξη για αυτόν που θέλει να κόψει,
είναι σίγουρο ότι θα πάει στο επόμενο μηχανάκι.
Στα 45 ευρώ προσθέτεις και ένα λουκέτο .........όσο αντέχει η τσέπη σου.
Με 20-30 ευρώ βρίσκεις αυτά με τον πίρο και φροντίζεις να έχουν τόσο πάχος όσο χωράνε
ακριβώς οι δύο άκρες της αλυσίδας για να μην μπαίνει μέσα τίποτε για να τον κόψει.
Ότι πιο καλό έχω βρει με λίγα χρήματα 60-70 ευρώ.Πήρα και μια ταινία πλαστική με 5 ευρώ
φαρδιά και την πέρασα από πάνω από την αλυσίδα για να μην πληγώνει το μηχανάκι.
Η αντίστοιχη επώνυμη αλυσίδα με λουκέτο Χ - Ψ μάρκας κοστίζει πάνω από 300-350 ευρώ...!!!
Μην τρελαθούμε.....άλλο 70 άλλο 300,ο κλέφτης με κόφτη θα πάει ,αν πάει...???
Τροχός μέσα στο δρόμο..?? Θα σηκωθούν οι πεθαμένοι.Το πιθανότερο
είναι να του φανεί πολύ δύσκολο και να πάει παρακάτω...!!!
zannisvel
01/05/2017, 10:19
Αριστειδη, θα πρότεινα ένα disk lock να έχεις πάντα μαζί σου και μια απλή αλυσίδα για να το δένεις σε σταθερό σημείο στο σπίτι και στη δουλειά.
AristidisZ
01/05/2017, 11:15
Νομίζω ότι έτσι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στον διπλασιασμό του budget, κάτι το ποίο δε με ενθουσιάζει ως ιδέα...
Καλά στη δουλειά δε παίζει να το πειράξει κανείς με τίποτα, αλλά και στο σπίτι δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα, περισσότερο με νοιάζει για το έξω, κάνα γήπεδο, σινεμά, ψώνια κλπ κλπ
basilis_k6
01/05/2017, 11:40
Νομίζω ότι έτσι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στον διπλασιασμό του budget, κάτι το ποίο δε με ενθουσιάζει ως ιδέα...
Καλά στη δουλειά δε παίζει να το πειράξει κανείς με τίποτα, αλλά και στο σπίτι δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα, περισσότερο με νοιάζει για το έξω, κάνα γήπεδο, σινεμά, ψώνια κλπ κλπ
πήρες πάπια για να μήν σε νοιάζει. χαλάρωσε και πάρε μόνο ενα disc lock για εξω των 40 ευρω και τέλος. απλά μήν παρκάρεις οπου ναναι.
zannisvel
01/05/2017, 11:43
Καλά και εγώ κάνα 60αρι θα σου έλεγα να ξοδέψεις, όχι υπερβολές.