View Full Version : Βενζίνη VS Diesel VS Αέριο... Ποιό το οικονομικότερο;
Ενας γνωστός μου που ήταν μονίμως με το FJR1300, πήρε, και εκθειάζει ένα Δούκα 200.
Να σας πω, τελευταία ακόμα και διαδρομές 70χλμ, εκτός πόλεως, όλο με το μικρό τον βλέπω. :lol:
o δουκας, ειδικά με ένα 39αρι, αντι για 42αρι πίσω γρανάζι, κανει τα παντα: πόλη, εκτος πόλης, ακόμα και χώμα.
Γενικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ένα μηχανάκι 250άρι-500άρι είναι ότι πρέπει για παντού. Αν είναι το μηχανάκι να καιει σαν αμάξι, παιρνεις και το αμάξι καλύτερα που χει μουσική και a/c.
Ασχετο, και για αμάξι επίσης δεν έχει πλέον νόημα να έχεις βενζίνα. Με το πετρέλαιο καις 20 ευρώ το μήνα, έχεις δηλαδή αμάξι που καίει σαν 250αρι μηχανάκι.
και σε τρια χρόνια κάνεις και απόσβεση: αν με τη βενζίνα θες 100 ευρω το μήνα βενζίνες και με το πετρέλαιο 20, σε 1 χρόνο έχεις διαφορά περίπου 1000 ευρώ, σε 4 έχεις διαφορά 4000 ευρω! 1000 ευρω το χρόνο είναι 2 μισθοί/10 μέρες διακοπές.
απορώ που ο κόσμος ακόμα αγοράζει βενζινοκίνητα.
o δουκας, ειδικά με ένα 39αρι, αντι για 42αρι πίσω γρανάζι, κανει τα παντα: πόλη, εκτος πόλης, ακόμα και χώμα.
Γενικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ένα μηχανάκι 250άρι-500άρι είναι ότι πρέπει για παντού. Αν είναι το μηχανάκι να καιει σαν αμάξι, παιρνεις και το αμάξι καλύτερα που χει μουσική και a/c.
Ασχετο, και για αμάξι επίσης δεν έχει πλέον νόημα να έχεις βενζίνα. Με το πετρέλαιο καις 20 ευρώ το μήνα, έχεις δηλαδή αμάξι που καίει σαν 250αρι μηχανάκι.
και σε τρια χρόνια κάνεις και απόσβεση: αν με τη βενζίνα θες 100 ευρω το μήνα βενζίνες και με το πετρέλαιο 20, σε 1 χρόνο έχεις διαφορά περίπου 1000 ευρώ, σε 4 έχεις διαφορά 4000 ευρω! 1000 ευρω το χρόνο είναι 2 μισθοί/10 μέρες διακοπές.
απορώ που ο κόσμος ακόμα αγοράζει βενζινοκίνητα.
Ειναι δυνατον να πιστευεις πως ενα ντηζελ καιει 5 φορες λιγοτερο απο το αντιστοιχο βενζινοκινητο; :confused:
amyroukai
16/08/2016, 09:59
ε ναι, αν συγκρίνεις μιτσουμπίσι έβο Χ με κανένα VW UP σε συνθήκες φανάρι/φανάρι, μπορεί.
μαλλον δεν είχες ποτε ντιζελ. Και το ντιζελ έχει 1 ευρω η βενζίνα 1.5...
εγω όσους φίλους έχω με diesel, κανενας τους δεν βαζει πάνω απο 30 ευρω το μήνα.
Ο,τι πουν οι φιλοι σου....
ψαξε και μάθε, θα δεις οτι έχω δικιο....
να στο αναλυσω κι όλας:
ενα αμάξι 1600 στην πόλη καιει 10lt/100 χλμ.
ενα TD 1600 με τα ίδια άλογα καιει 5lt/100, δηλαδή περίπου τα μισα.
αν σε ένα μηνα κάνουν 400 χλμ (λογικό) η βενζίνα θα χει κάψει 40 λίτρα, δηλαδή 60 ευρω.
Το TD θα χει καψει 20 λίτρα, δηλαδή 20 ευρω.
και αυτο με ίδιας ιπποδύναμης αμάξια. Αν πας σε TD 1300 (fiat multijet), έχουμε ακόμα μεγαλύτερες διαφορές υπερ του πετρελαίου.
devil's animal
16/08/2016, 10:16
εγω όσους φίλους έχω με diesel, κανενας τους δεν βαζει πάνω απο 30 ευρω το μήνα.
το ποσα χλμ δλδ κανουν τον μηνα...με τι οχημα τα κανουν κλπ..δεν εχουν καμια σχεση ετσι??:confused:
απλα το diesel ειναι πανακεια...
να σου πω λοιπον και εγω οτι το αεριο γ@μαει..γιατι? γιατι με 43€ κανω 1060 με 1070 χλμ...
και σαν κοστος αγορας ειναι φτηνοτερο απο diesel γιατι το προσαρμοζεις στο αμαξι που θελεις και δεν χρειαζεται να βγαινει εκδοση diesel απο το εργοστασιο που κανει ακριβοτερα απο το βενζινοκινητο...
και σαν σερβις ειναι φτηνοτερο...
και ειναι και πιο φτηνο καυσιμο σε σχεση με το diesel...
:a17:
συμφωνω για το άεριο, είναι η πιο οικονομική λύση απο όλα (με τις υπάρχουσες τιμές του αερίου. Αν παει το αέριο 1 ευρω, πιο πολύ θα συμφέρει το diesel)
αλλα έχει και θεματα ασφαλειας το αεριο που θεωρώ οτι δεν δικαιολογούν (για εμένα) την χρήση του σε βάρος του diesel.
Δηλαδή οι ευρωπαίοι που τόσα χρόνια έχουν diesel είναι πιο ηλίθιοι απο εμάς?
απλα εμείς αγοράζαμε βενζίνη γιατι οι εκδόσεις diesel είναι ακριβότερες (τυρί), χωρίς να βλέπουμε την φάκα (κόστος χρήσης). Και εντάξει, παλια η βενζίνα ήταν φτηνή και δεν μας ένοιαζε (θυμάστε που βαζαμε βενζίνη με 60 λεπτά στο λίτρο?), αλλα τώρα πια δεν συμφέρει.
Diesel... που η συντριπτικη πλειοψηφια στο Ελλαντα δεν ξερει να το δουλεψει... Ή αν ξέρει να το δουλεψει θα την πατησει απο μαπα καυσιμο και θα πληρώνει χιλιαρικα σε φιλτρα κλπ κλπ... :rolleyes: Turbo benzina λεμε μεχρι να πεθανει ο Χαιλαντερ!
το diesel σε οχηματα ειναι καλο για πολυ συγκεκριμενη χρηση (πολλα χλμ καθημερινα και οχι σταματα-ξεκινα)
οι υπολοιποι που αγοραζουν μικρα και μικρομεσαια ντηζελ για να κανουν 5 και 10000χλμ το χρονο ειναι απλα θυματα της μοδας και της ελλειψης γνωσης
α ναι....
ΠΟΤΕ μην κοιτας τις τυποποιημενες μετρησεις καταναλωσης
yiannis172
16/08/2016, 12:10
το diesel σε οχηματα ειναι καλο για πολυ συγκεκριμενη χρηση (πολλα χλμ καθημερινα και οχι σταματα-ξεκινα)
οι υπολοιποι που αγοραζουν μικρα και μικρομεσαια ντηζελ για να κανουν 5 και 10000χλμ το χρονο ειναι απλα θυματα της μοδας και της ελλειψης γνωσης
α ναι....
ΠΟΤΕ μην κοιτας τις τυποποιημενες μετρησεις καταναλωσης
Δε δινω ποτε βαση στο τι ανακοινωνουν οι εταιριες (αυτοι πανε να μας πεισουν οτι τα νεα diesel καινε οσο ενα παπι) αλλα οι κατοχοι,συμφωνω μαζι σου αυτο,αλλα στη προταση σου αυτη τι ακριβως εννοεις;
Οτι δε καιει αισθητα λιγοτερο ενα diesel απο ενα αντιστοιχης κατηγοριας και δυναμης βενζινοκινητο;
Ή και αντιστροφα....για δυο κινητηρες ιδιας ροπης,δε καιει το ενα τριτο συγκριτικα,το πετρελαιο;
Για να μην αναφερουμε και το ποσο χαμηλοτερα αποδιδει την προαναφερθεισα,πολλαπλασια ροπη του ο diesel....
Οποτε αν ολα αυτα δεν ειναι απειρως καλυτερα ΚΑΙ μεσα στη πολη τοτε....;
spyrakos35
16/08/2016, 12:17
από όσους μιλάνε για το ντήζελ εδώ μέσα, πόσοι έχουν ιχ ντήζελ?
yiannis172
16/08/2016, 12:19
Ενας εδω.
spyrakos35
16/08/2016, 12:21
Δε δινω ποτε βαση στο τι ανακοινωνουν οι εταιριες (αυτοι πανε να μας πεισουν οτι τα νεα diesel καινε οσο ενα παπι) αλλα οι κατοχοι,συμφωνω μαζι σου αυτο,αλλα στη προταση σου αυτη τι ακριβως εννοεις;
Οτι δε καιει αισθητα λιγοτερο ενα diesel απο ενα αντιστοιχης κατηγοριας και δυναμης βενζινοκινητο;
Ή και αντιστροφα....για δυο κινητηρες ιδιας ροπης,δε καιει το ενα τριτο συγκριτικα,το πετρελαιο;
Για να μην αναφερουμε και το ποσο χαμηλοτερα αποδιδει την προαναφερθεισα,πολλαπλασια ροπη του ο diesel....
Οποτε αν ολα αυτα δεν ειναι απειρως καλυτερα ΚΑΙ μεσα στη πολη τοτε....;
από όσους μιλάνε για το ντήζελ εδώ μέσα, πόσοι έχουν ιχ ντήζελ?
Ενας εδω.
μπράβο..
αν είναι να συγκρίνεις κινητήρες, σύγκρινε βάσει κυβικών και όχι ροπής
yiannis172
16/08/2016, 12:24
μπράβο..
αν είναι να συγκρίνεις κινητήρες, σύγκρινε βάσει κυβικών και όχι ροπής
Που θες να καταληξεις,οτι ειναι μυθος η οικονομια του diesel;
Οπως και να τη πιασεις τη συγκριση,πλην ιπποδυναμης (λογω στροφαρισματος και μονο),δε θα δει προκοπη η βενζινη.
spyrakos35
16/08/2016, 12:35
όχι συμφωνώ οτι το ντήζελ είναι πιο οικονομικό....
η οικονομία του έχει να κάνει με δύο παραμέτρους:
α. διαφορά κοστους βενζίνης και ντήζελ (-30%)
β. χρήση αυτοκινήτου
εξηγώ....
α. ιδιων κυβικών αυτοκίνητα (1600 κ.εκ.) εφόσον χρησιμοποιούνται στην πόλη, το κέρδος είναι από τη διαφορά κόστους του καυσίμου στο μεγαλύτερο ποσοστό και από την διαφορά κατανάλωσης σε μικρότερο ποσοστό
β. αν τώρα, κάνει κάποιος ταξίδια (και ειδικά σε επαρχιακές διαδρομές) αυξάνεται κατακόρυφα το κέρδος από την κατανάλωση και επομένως βγαινει ακόμα πιο οικονομικό το ντήζελ έναντι της αμόλυβδης
πάντως οτι το ντήζελ καιει το 1/3 από το αμόλυβδης σε ιδίων κ.εκ. αυτοκινητα δεν ισχύει....
στην καλυτερότερη των περιπτώσεων, 40 - 50% κάτω (στην καλυτερότερη)
nikos_abel
16/08/2016, 15:55
Γιατί δεν υπάρχουν ντηζελ υβριδικά;
Δεν ειναι τεστ, ειλικρινά δεν ξέρω.
electron690
16/08/2016, 15:56
Οι κινητηρες ντιζελ εχουν λιγοτερη καταναλωση ποσοτητας καυσιμου σε συγκριση με εναν βενζινοκινητηρα. Αυτο συμβαινει για πολλους λογους. Ο πρωτος και κυριος ειναι οτι το πετρελαιο ως βραδυκαυστο καυσιμο επιτρεπει πολυ μεγαλη στατικη συμπιεση25- 27:1και σε συνδυασμο με τα εξελιγμενα συστηματα αμεσου και μεταβλητου ψεκασμου (common rail) που διαθετουν οι πετρελαιοκινητηρες του σημερα πετυχαινουν μεγαλη ροπη και ιπποδυναμη σε πολυ χαμηλες στροφες. Η μεγαλη συμπιεση παντα φερνει μεγαλη αποδοση και λιγοτερη καταναλωση καυσιμου αυτο ειναι νομος. Σε συνδυασμο λοιπον με πολυ πιο μακρια μεταδοση λογω της μεγιστης ισχυς σε πολυ χαμηλοτερες στροφες σε συγκριση με εναν βενζινοκινητηρα πετυχαινουν χαμηλοτερες καταναλωσεις με διαφορα. Οσον αφορα το αεριο η καταναλωση ειναι λιγο αυξημενη λογω της πτωσης της αποδοσης και συνεχιζει να συμφερει για καποιον που καιει αμολυβδη αλλα θα πρεπει ολοι να λαμβανουμε υποψην μας οτι ενα αεριοκινητο θα χρειαστει εδρες βαλβιδες ανα 80000-100000 μεσω ορο χλμ το οποιο για καποιους κινητηρες εχει μεγαλο κοστος επισκευης.
Γιατί δεν υπάρχουν ντηζελ υβριδικά;
Δεν ειναι τεστ, ειλικρινά δεν ξέρω.
Πλεον υπαρχουν...
Οι κινητηρες ντιζελ εχουν λιγοτερη καταναλωση ποσοτητας καυσιμου σε συγκριση με εναν βενζινοκινητηρα. Αυτο συμβαινει για πολλους λογους. Ο πρωτος και κυριος ειναι οτι το πετρελαιο ως βραδυκαυστο καυσιμο επιτρεπει πολυ μεγαλη στατικη συμπιεση25- 27:1και σε συνδυασμο με τα εξελιγμενα συστηματα αμεσου και μεταβλητου ψεκασμου (common rail) που διαθετουν οι πετρελαιοκινητηρες του σημερα πετυχαινουν μεγαλη ροπη και ιπποδυναμη σε πολυ χαμηλες στροφες. Η μεγαλη συμπιεση παντα φερνει μεγαλη αποδοση και λιγοτερη καταναλωση καυσιμου αυτο ειναι νομος. Σε συνδυασμο λοιπον με πολυ πιο μακρια μεταδοση λογω της μεγιστης ισχυς σε πολυ χαμηλοτερες στροφες σε συγκριση με εναν βενζινοκινητηρα πετυχαινουν χαμηλοτερες καταναλωσεις με διαφορα. Οσον αφορα το αεριο η καταναλωση ειναι λιγο αυξημενη λογω της πτωσης της αποδοσης και συνεχιζει να συμφερει για καποιον που καιει αμολυβδη αλλα θα πρεπει ολοι να λαμβανουμε υποψην μας οτι ενα αεριοκινητο θα χρειαστει εδρες βαλβιδες ανα 80000-100000 μεσω ορο χλμ το οποιο για καποιους κινητηρες εχει μεγαλο κοστος επισκευης.
Εκτος αυτου, οι ντηζελ:
1. Εχουν αποδοτικοτερο θερμοδυναμικο κυκλο
2. Το καυσιμο ντηζελ εχει περιπου 15% περισσοτερη ενεργεια ανα μοναδα ογκου απο την βενζινη
και
3. Οι ντηζελ δεν εχουν throttling losses, δηλαδη εχουν καλλιτερη πληρωση.
ψαξε και μάθε, θα δεις οτι έχω δικιο....
να στο αναλυσω κι όλας:
ενα αμάξι 1600 στην πόλη καιει 10lt/100 χλμ.
ενα TD 1600 με τα ίδια άλογα καιει 5lt/100, δηλαδή περίπου τα μισα.
αν σε ένα μηνα κάνουν 400 χλμ (λογικό) η βενζίνα θα χει κάψει 40 λίτρα, δηλαδή 60 ευρω.
Το TD θα χει καψει 20 λίτρα, δηλαδή 20 ευρω.
και αυτο με ίδιας ιπποδύναμης αμάξια. Αν πας σε TD 1300 (fiat multijet), έχουμε ακόμα μεγαλύτερες διαφορές υπερ του πετρελαίου.
Χαιρω πολυ. Εσυ ειπες αρχικα πως με ντηζελ πλερωνεις 5 φορες λιγοτερο.
Ακομα και η μιση καταναλωση σε λτ/100 υπερ του ντηζελ αφορα ιδανικες για τον ντηζελ συνθηκες.
RaGe_Raptor
16/08/2016, 16:25
Εκτος αυτου, οι ντηζελ:
1. Εχουν αποδοτικοτερο θερμοδυναμικο κυκλο
2. Το καυσιμο ντηζελ εχει περιπου 15% περισσοτερη ενεργεια ανα μοναδα ογκου απο την βενζινη
και
3. Οι ντηζελ δεν εχουν throttling losses, δηλαδη εχουν καλλιτερη πληρωση.
Ούτε οι valvetronic βενζινοκινητήρες της BMW έχουν throttling losses αλλά είναι η εξαίρεση.
Τώρα στις διακοπές ήμουν με ένα υπεργαμάτο τετρακίνητο με πετρελαιοκινητήρα . Ανηφορικές ολισθηρές στροφές το 2ο πόδι Χαλκιδικής έχει πολλές. 1800rpm με όποιαδήποτε σχέση και καθάριζες
MG-KTiNoS
16/08/2016, 17:11
εγώ έχω μονο μηχανάκι δε γκζέρω απ αυτά....
:lol:
:wave2:
GIXXERAKIAS
16/08/2016, 21:28
Βαλτε στην κουβεντα και το φυσικο αεριο παιδες...φιλος ταριφας με octavia 1.4 turbo με πρωτο καυσιμο το φυσικο αεριο με τοποθετηση εργοστασιακη (δευτερος δεικτης-μαλλον πρωτος- μεσα στο καντραν για το αεριο) με χωρητικοτητα 15 κιλα αεριο δυο τεποζιτα σε σειρα (δεν ειναι τυπογραφικο λαθος) του βγαζει με προσεκτικη οδηγηση 450χιλ με 14.5ευρω.
το μονο μειον ειναι οτι εχουν τρια πρατηρια στην αθηνα και ενα στην Θεσσαλονικη.Το πλεονεκτημα ειναι οτι βγαινει και πολιτικο ιχ.
Είχα ένα γιαπωνέζικο 1600 για δώδεκα χρόνια(400.000Km) και έχω ένα γερμανικό diesel εδώ και 2.5 χρόνια(38000Km)
Η ονομαστική απόδοση και των 2 είναι 105 άλογα.
Οι επιδόσεις τους απόλυτα όμοιες (ζυγίζουν ίδια κιλά σχεδόν και τα 2). Λίγο καλύτερο στα χαμηλά σε επιταχύνσεις το diesel
που όμως βαριανασαίνει όταν περνάει τις 3500rpm.
Οι καταναλώσεις τους έχουν διαφορά όσο και η διαφορά του θερμοδυναμικού κύκλου diesel-βενζίνης (25-30% ) υπέρ του diesel.
Το κόστος χρήσης καυσίμου είναι περίπου στο μισό.
Τα σύγχρονα αυτοκίνητα κάνουν οικονομία βενζίνης σε περιφεριακά εξαρτήματα που συνήθως τα αγνούμε.
Τα ηλεκτρικά κομπρεσέρ του κλιματισμού και η ηλεκτρική υποβοήθηση καταναλώνουν ενέργεια όποτε χρειάζεται. Οπότε σε συγκεκριμένες συνθήκες το ποιό σύγχρονο diesel είναι ακόμα ποιό οικονομικό.
Για την διαφορά κόστους φυσικά και έβαλα στον υπολογισμό τα τελευταία χρόνια που λόγο κρίσης η οδήγηση είναι απλώς όσο ποιό οικονομική γίνεται. Τα χρόνια που γέμιζες με 30 ευρώ 50 λίτρα βενζίνης το γκάζι βρισκόταν αρκετές φορές στο τέρμα και η κατανάλωση μονίμως πάνω από τα 8.
Για τον εάν αξίζει η αγορά του diesel σε μικρομεσαία καθημερινά αυτοκίνητα έχουν γραφτεί πολλά σε περιοδικά-σελίδες αυτοκινήτου.Πρέπει να κάνεις πάνω από 15000km το χρόνο περίπου για να αποσβέσεις το μεγαλύτερο (κατά 3000 ευρώ περίπου) κόστος αγοράς σε βάθος 3 έως 5 χρόνων
Προσέξτε όμως. Έχουν σήμερα τόση διαφορά οι τιμές βενζινοκήτου-diesel ίδιου μοντέλου ίδιας εταιρίας? Τι θα κάνουν οι ψυχανώμαλοι
που θα κυβερνούν με τους φόρους στο μέλλον?
Γενικά θέλει ψάξιμο για την αγορά και τύχη για το μέλλον.
το ποσα χλμ δλδ κανουν τον μηνα...με τι οχημα τα κανουν κλπ..δεν εχουν καμια σχεση ετσι??:confused:
απλα το diesel ειναι πανακεια...
να σου πω λοιπον και εγω οτι το αεριο γ@μαει..γιατι? γιατι με 43€ κανω 1060 με 1070 χλμ...
και σαν κοστος αγορας ειναι φτηνοτερο απο diesel γιατι το προσαρμοζεις στο αμαξι που θελεις και δεν χρειαζεται να βγαινει εκδοση diesel απο το εργοστασιο που κανει ακριβοτερα απο το βενζινοκινητο...
και σαν σερβις ειναι φτηνοτερο...
και ειναι και πιο φτηνο καυσιμο σε σχεση με το diesel...
:a17:
Οτι ειπε
toyota avensis 2002 , 1200 ευρω επισημο απο την toyota , δεν καιει τιποτα, δεν καιει τιποτα αλλο (ακα λαδακι) δεν βγαζει τιποτα απο προβληματα, παμφθηνο σερβις , 100,000+ χιλιομετρα σε 3-4 χρονια , πλεον εχει 200,000 χιλιομετρα
0,58 εχει η τιμη , στην χειροτερη να το βαλουμε 0,63 . Μολις μπει η τριτη το γυρνας σε αεριο μεχρι 120-130. Πρωτη/δευτερα/130+ το γυρνας σε βενζινη.
Βαζεις ενα εικοσαρακι για 400-500 χιλιομετρα.
Ας τους να λενε. :smokin:
εννοειται οτι σε δυο ιδια αυτοκινητα το ντηζελ θα κινειται οικονομικοτερα
ομως αυτο που πρεπει να ξερει κανεις σημερα πριν αγορασει ειναι
1.το ντηζελ δε σηκωνει παρατημα γιατι στο καυσιμο δημιουργουνται μυκητες που χαλανε το συστημα τροφοδοσιας
2.με τις σημερινες προδιαγραφες ρυπων δεν ειναι καλη χρηση το σταματα-ξεκινα σε κινηση γιατι βουλωνουν τα φιλτρα αιθαλης
3.οι σημερινες ηλεκτρονικα ελεγχομενες αντλιες πετρελαιου υπερυψηλων πιεσεων ειναι πολυ ευαισθητες και πανακριβες
αν καποιος θελει να κανει πολλα χλμ σε επαρχιακους ή εθνικους δρομους το ντηζελ ειναι μονοδρομος
Μολις μπει η τριτη το γυρνας σε αεριο μεχρι 120-130. Πρωτη/δευτερα/130+ το γυρνας σε βενζινη
Πουρκουα;;;
Πουρκουα;;;
Το βαζεις μπρος με βενζινη , πρωτη-δευτερα μεσα στην πολη παντα βενζινη. Αμα εχεις δευτερα το κρατας βενζινη γιατι υπαρχει πιθανοτητα να γυρισεις στην πρωτη . Με το που βαλεις τριτη σημαινει οτι εισαι πανω απο 60-70 και δεν εισαι μεσα στην πολη κ το γυρνας αεριο (εχουν βαλει μαλακια διπλα στο λεβιε κ το γυρνας απευθειας, τογιοτα να ουμε :p)
Πανω απο 120-130 δεν αξιζει να πας γι αυτο εβαλες αεριο, παει αλλα δεν το ζοριζουμε. Εχουμε κανει ταξιδι με 160-170αρες (3/4 του ταξιδιου =300 χλμ=15-17 ευρω με αυτες τις ταχυτητες ,ντιρλαντιρλανταντα :p) αλλα ποιο το νοημα.
Δεν ξερω πως το δουλευει ο ντεβιλς ή πως δουλευει του ντεβιλς.
Έχω Χιουνται κουπέ 1.6 βενζίνη και μου καίει 7.5 λιτρα μέση κατανάλωση χ 1.44€ που έχει εδώ =10.8€ τα 100χλμ.
Έχω και Χιουνται i30 1.4 diesel που έχει μέση 5.3 χ 1.07€=5.6€ τα 100χλμ.
Οπότε είμαι σχεδόν στα μισά στην τσέπη μου. Μην λέμε ότι θέλουμε, με το diesel δεν είναι πονοκέφαλος τα δρομολόγια....
Βέβαια υπάρχει ένα άγχος με τα πεντακάθαρα πετρέλαια που έχουμε στην ελλαδα μήπως βγάλει κάποια τσουχτερή βλάβη (πάντα τσουχτερες είναι στα diesel) και πάει περίπατο η οικονομία που μου έκανε.
Για να μετατρεψω σε αέριο την βενζίνη δεν το σκέφτομαι καν, οσους γνωστούς έχω το έχουν μετανιώσει. Και αν εχεις ένα φθηνό αμάξι όπως εγώ των 2-3000€ και κανείς χλμ σαν ταριφας οπότε σε 1-2 χρόνια έχεις κάνει απόσβεση και αν σου βγάλει βλάβη το πετάς παει στο διάολο... Αυτοί που βάζουν σε ολοκαίνουργια, με τι καρδιά το αποφασίζουν?
πρωτη-δευτερα μεσα στην πολη παντα βενζινη
Πουρκουα;;;
Οτι ειπε
toyota avensis 2002 , 1200 ευρω επισημο απο την toyota , δεν καιει τιποτα, δεν καιει τιποτα αλλο (ακα λαδακι) δεν βγαζει τιποτα απο προβληματα, παμφθηνο σερβις , 100,000+ χιλιομετρα σε 3-4 χρονια , πλεον εχει 200,000 χιλιομετρα
0,58 εχει η τιμη , στην χειροτερη να το βαλουμε 0,63 . Μολις μπει η τριτη το γυρνας σε αεριο μεχρι 120-130. Πρωτη/δευτερα/130+ το γυρνας σε βενζινη.
Βαζεις ενα εικοσαρακι για 400-500 χιλιομετρα.
Ας τους να λενε. :smokin:
Κατι δεν μας λες καλα. Σε αεριο πρεπει να γυριζει μονο του βαση της θερμοκρασιας νερου (συνηθως μετα τους 40-50 C).
Και γιατι οχι αεριο με 1η, 2α ? Οσον αφορα το σκισιμο συμφωνω. Αεριο και σκισιμο δεν πανε μαζι.
AristidisZ
17/08/2016, 09:48
Εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση πάντως που κάποιοι δίνουν λεφτά σε όχημα με σκοπό να τα αποσβέσουν π.χ. σε μια πενταετία, αλλά αν τους πεις να πάρουν έναν ηλιακό για το σπίτι τους θα σου πουν
"έλα μωρέ τώρα, λεφτά για πέταμα έχουμε ; "
:bawl:
οι ζημιες δεν είναι όλες πανακριβες για τα diesel, εξαρταται απο το μοτερ. Π.Χ. στα VAG, μπεκ-αντλία αμα χαλάσει, τελος, αντικατάσταση. Στα multijet (fiat), και τα μπεκ και η αντλία να χαλάσει επισκευαζονται με χαμηλό κόστος, δεν χρειάζονται αντικατάσταση. Απλα πριν αγοράσετε καινουργιο αμαξι επισκευτείτε ενα bosch diesel service να σας ενημερώσουν για το αν στο αγαπημένο σας όχημα για αγορά, επισκευαζονται αντλιές/μπεκ.
προσθετο καυσίμου/αντιμυκητισιακό βαζεις λίγο σε κάθε γεμισμα και δεν αγχωνεσαι για πετρελαια.
devil's animal
17/08/2016, 10:46
το αεριο δεν θελει σκισιμο...γιατι πας για βλαβη γρηγορα-γρηγορα...
οπως και να εχει θα δημιουργηθει προβλημα στο μοτερ απλα κοιτας να ειναι οσο γινεται στις πολλες εκατονταδες χλμ, που θα εχεις κανει αποσβεση 2 και 3 μοτερ σε κοστος...
τα μοτερ δεν ειναι φτιαγμενα απο το εργοστασιο για αεριο..οποτε ειναι λογικο καποια να αντεχουν λιγο καποια αλλα περισσοτερο αλλα ολα καποια στιγμη θα βγαλουν προβλημα...
επισης αν θες να το πατησεις καταργειται ο ορος "οικονομια", οποτε το πατας με βενζινη...
εγω και στο auris και στο atos που εχω αεριο, παω με τον ιδιο τροπο...το αεριο μπαινει μετα απο καποια θερμοκρασια, αφου παντα παιρνει μπροστα με βενζινη και δεν παω με το atos πανω απο 80-85 και με το auris (που ειναι 1,6) πανω απο 120...
αν θελω να παω παραπανω, κλεινω αεριο και τα ξεμπουκωνω αμφοτερα...
επισης για να λιπαινεται λιγο το πραγμα με το που τελειωνει ΟΛΟ το αεριο και γυρναει αυτοματα σε βενζινη κανω καμια 100στη χλμ μονο με βενζινη...
ουσιαστικα δεν χρειαζεται γιατι εχω βαλει brc plug and drive και sequent 24 που ψεκαζουν παραλληλα και βενζινη σε καποιο μικρο ποσοστο, αλλα το κανω ετσι για το γαμωτο...
αα...και οι μετρησεις που κανω ΔΕΝ ειναι βαση trip computer...γεμιζω παντα με αδεια δεξαμενη εντελως και μηδενιζω χλμ...και μολις τελειωσει κοιταω χλμ και υπολογιζω κοστος...(το μονο που δεν μπορει να υπολογιστει ειναι το ποσοστο της βενζινης που καιγεται παραλληλα, αλλα ειναι πραγματικα αμελητεο)..
οποτε οι ντιζελαδες ας μετρησουν με τον ιδιο τροπο να δουν πραγματικη καταναλωση και ας αφησουν αυτα που λεει το καντραν τους ή ακομα χειροτερα αυτα που λενε τα φυλλαδια της καθε εταιρειας...:smokin:
τελος και τα 2 αμαξια κανουν 1500 με 2000χλμ τον μηνα, ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ...
:wave2:
AristidisZ
17/08/2016, 10:50
Kαλά, εννοείται ότι μετράμε καταναλώσεις με αδειάσματα / γεμίσματα και διανυθέντα χιλιόμετρα...
Τόση ώρα λέμε για αριθμούς βάσει των trip computers ;;;
RaGe_Raptor
17/08/2016, 11:32
67 λίτρα ντεπόζιτο 900 χλμ με 150-170 στην Εγνατία , λίγα χλμ μέσα στη Θες/νίκη και το πόδι στο πάτωμα στη Χαλκιδική. :D
67 λίτρα ντεπόζιτο 900 χλμ με 150-170 στην Εγνατία , λίγα χλμ μέσα στη Θες/νίκη και το πόδι στο πάτωμα στη Χαλκιδική. :D
Μάρκα.
Κυβικά;
RaGe_Raptor
17/08/2016, 12:08
Μάρκα.
Κυβικά;
A4 station wagon 1.9tdi Quattro 130hp 30Nm του 2003.
Στα αρνητικά το πάρα πολύ ασαφές τιμόνι και η μπροστόβαρη κατανομή.
Α,ξέχασα , έχει 307.000+ χλμ και δίνει την αίσθηση ότι θα συνεχίσει για πάντα
Αυτο το μοτέρ αν του αλλάζεις συχνά τα λάδια (κάθε 7χιλ περίπου )δεν θα σταματήσει ποτέ.
Κανένα αουντι δεν έχει τιμόνι.
Δεινόσαυρος
17/08/2016, 13:24
Καλά τα λέτε, μόνο να έχετε υπ' όψιν ότι αυτά περί τιμής diesel δεν ισχύουν παντού (https://www.google.co.uk/search?client=ubuntu&channel=fs&q=uk+diesel+cost&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=5AOzV8ieIsWw7Qbrk56ADQ).
Κατα τ' άλλα, για εμένα ένα μεγάλο θέλγητρο είναι το biodiesel, όπου ένα αγροτεμάχιο θα μπορούσε να παράγει φτηνά το «καύσιμο της χρονιάς», όπως πχ βγάζουμε το λάδι της χρονιάς. Απ' ο,τι ακούω η Μερσεντές και η Άουντι έχουν ήδη προβλέψεις στους κινητήρες τους για bio-diesel.
Καλά τα λέτε, μόνο να έχετε υπ' όψιν ότι αυτά περί τιμής diesel δεν ισχύουν παντού (https://www.google.co.uk/search?client=ubuntu&channel=fs&q=uk+diesel+cost&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=5AOzV8ieIsWw7Qbrk56ADQ).
Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έγραφα τα παρακάτω σε προηγούμενο ποστ
Τι θα κάνουν οι ψυχανώμαλοι
Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έγραφα τα παρακάτω σε προηγούμενο ποστ
Τι θα κάνουν οι ψυχανώμαλοι
To "λογικο" ειναι να εξισωσουν την τιμη του diesel με την βενζινη.
Τοσο κοσμος αγορασε diesel, ετσι θα τους αφησουν να την βγαζουν φθηνα ?
AristidisZ
17/08/2016, 15:46
Καλά δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό
Στο εξωτερικό που κυκλοφορούν κατά κόρον τα diesel, η βενζίνη είναι πιο φτηνή...
amyroukai
17/08/2016, 16:04
To "λογικο" ειναι να εξισωσουν την τιμη του diesel με την βενζινη.
Τοσο κοσμος αγορασε diesel, ετσι θα τους αφησουν να την βγαζουν φθηνα ?
Και μετά σειρά το αέριο κίνησης και θα έχουμε λαθρεμπορία με το θέρμανσης; :bawl:
Bob_o_mastoras
17/08/2016, 16:44
364281
:p
amyroukai
17/08/2016, 16:50
@@ οικονομικότερο. Ξέρεις πόσο πάει η μέρα στο Ωνάσειο; :bawl:
364281
Φίλε. ....
Θα σου προσαρμοσω μια καρότσα με πεταλ και θα σε αφήσω να κουβαλάς τα πράγματά που θέλει η γυναίκα μου. .......
με αεριο στο αμαξι κανω γυρω στα 600 χλμ με 40-45 ευρω που γεμιζει
με βενζινη εκανα τα μισα και λιγοτερα με αυτα τα χρηματα
λογο του ρεζερβουαρ ξεχασα το πορτμπαγαζ βεβαια γιατι εχω την ρεζερβα χυμα πισω
ειχα καποια προβληματακια σε ρελαντι (εσβηνε) και με κλιμα ανοιχτο λογω βαλβτρονικ και τουρμπο αλλα λυθηκανε γυρνοντας σε βενζινη αυτοματα κατω απο της 1.300 στροφες
ξεχασα το σκισιμο αλλα κερδισα στην πορτοφολα
παρολα αυτα θα προτιμουσα το πετρελαιο.Μεχρι πριν απο λιγο καιρο οδηγουσα καθε μερα στην δουλεια ενα suzuki s cross 1.6 120 αλογα..που μπορει να ακουγεται ψοφιμι αλλα ηταν πιο ροπατο απο τα 170 που βγαζει το δικο μου και πολυ πιο οικονομικο.
και μιλαμε για αυτοκινητο που αλλαζει 4 οδηγους την μερα ειναι ολη μερα στον δρομο και εχει κανει πανω απο 200.000 χλμ σε ενα χρονο και οχι ευλαβικα τα σερβις του δεν εχει κανει κιχ.αν δεν ηταν κακασχημο το επερνα ανετα
βαλβτρονικ και τουρμπο μιλαμε για BMW και μαλιστα ακριβο
η ερωτηση μου ειναι αν θελεις οικονομια και εισαι διατεθημενος να ξεχασεις το σκισιμο γιατι αντι να ρημαξεις ενα τετοιο μοτερ με αεριο δεν παιρνεις απλα ενα μικρο αυτοκινητακι να κανεις τη δουλεια σου
δηλαδη τι χρησιμοτητα εχει ενα αλογο κουρσας με δεμενα τα πισω ποδια, παιρνεις κατευθειαν μουλαρι
Καλά δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό
Στο εξωτερικό που κυκλοφορούν κατά κόρον τα diesel, η βενζίνη είναι πιο φτηνή...
Στις περισσότερες χώρες το diesel είναι πιο φτηνό αλλά οι διαφορά δεν είναι σαν εδώ είναι γύρω στα δέκα λεπτά. Στην Αγγλία είναι πιο ακριβό
lleonidas
17/08/2016, 19:11
Οδηγούσα για 15+ χρόνια βενζινοκίνητα και πριν απο 1 χρόνο αγόρασα ένα πετρελαιοκίνητο crossover.Η διαφορά στην κατανάλωση πολύ αισθητή,ιδίως στα ταξίδια.Βέβαια θα πρέπει να αναφέρω πως το τελευταίο αμάξι ήταν ένα rx8 το οποίο είχε αγοραστεί καινούργιο προ δεκαετίας και έκαιγε κοντά στα 15-16 λίτρα/100χλμ...απίστευτο νούμερο.
Κάνοντας τη σύγκριση,εννοείται πως προτιμώ τη σπιρτάδα και τη συνολικότερη λειτουργία της βενζίνης...δυστυχώς δεν μπορούμε να τα συνδυάσουμε όλα.
Πουρκουα;;;
Κατι δεν μας λες καλα. Σε αεριο πρεπει να γυριζει μονο του βαση της θερμοκρασιας νερου (συνηθως μετα τους 40-50 C).
Και γιατι οχι αεριο με 1η, 2α ? Οσον αφορα το σκισιμο συμφωνω. Αεριο και σκισιμο δεν πανε μαζι.
ωωωχ τι μου κανετε κ βαριεμαι να γραφω .
Μια χαρα τα λεω ,για τον ιδιο λογο που δεν κανει να το πας πανω απο 130 ,γιατι ζοριζεται .
Απο την τογιοτα μας το ειπαν. Μας λενε καλυτερα ειναι να το γυρνατε βενζινη μεσα στην πολη το καλοκαιρι για τις θερμοκρασιες. Σταματα ξεκινα , σταματα ξεκινα , φαναρι , σταματας να βρισεις κανεναν στο δρομο ,μαρσαρεις, πανω κατω οι στροφες , αλλαγες στις ταχυτητες , μεσα αιρκοντισια με 35 βαθμους εξω....Αλλες θερμοκρασιες αναπτυσονται γι αυτο. Ειπαν καλυτερα , δεν ειπαν οτι ειναι απολυτο ή απογορευται αεριο στις 1η-2α.
Οπως και οταν εχεις μεσα 130 και θες να το ανοιξεις ή βρισκεις καμια ανηφορα στην εθνικη και εισαι με 130 , και αρχιζει και ζοριζεται το γυρνας σε βενζινη για 5 λεπτα, δεν εγινε τιποτα.
Οπως ειπα , αυτα τα χιλιομετα σε 4 χρονια δεν γινονται μεσα στην πολη , ποσο μαλλον σε επαρχιακη πολη (60 λεπτα εχει δω , σε αθηνα εχει 70 εως 80+). Εβγαινε κοζανες , καστοριες , ορεστιαδες , θεσσαλονικες , δραμα στα βουνα κτλ. Μιλαμε για πολλα χιλιομετρα και δεν εχει κανει κιχ. Μας ειπαν να σας ανοιξουμε το καπακι απο το μοτερ στα 60.000 χιλιομετρα για 250 ευρω αμα θυμαμαι καλα , προληπτικα. Αντε γ@μηθειτε λεμε :p. Αφου δουλευει πενα. Λιγο ειδικο λαδακι που θελει το συστημα και το γεμιζεις που κ που και αντε γεια.
Σεπτεμβριο , ο αδερφος μου παρουσιαζονταν νεα περαμο. 1η φορα να τον παμε ,2η μετα απο λιγες μερες τον πηραμε κατι γινονταν δεν θυμαμαι εβγαινε με αδεια για 2-3 μερες , 3η να τον ξαναπαμε μεσα , 4η πηγαμε να τον παρουμε γιατι ορκιζονταν κ 5η να τον ξαναπαμε μεσα απο την αδεια ορκωμοσιας.
10 (!!!) φορες διαδρομη Λαρισα-Νεα περαμο. Χιλιομετρα βαλε αναλογα απο που πηγαιναμε Δομοκο ή εθνικη πες 700-800*10= 3500 εως 4000 παρα χιλιομετρα μονο για αυτα μεσα στο μηνα.
45-50 ευρω (700-800 χιλιομετρα)αεριο επαιζε 65-70 (?) ευρω διοδια. Μιλαμε για πολυ γελιο και οργη ταυτοχρονα για τα ποσα εφυγαν στα διοδια :p
Θυμαμαι την τελευταια φορα κιολας ειχαμε βρει κατι γνωστους στο σημειο Βολο-Λαρισα και το διναμε 160-170 με αεριο μεσα. Εντωμεταξυ το αλφα ρομεο απο αυτους εκαιγε λαδι και πετουσε μια μαυριλα που ουτε το τζον ντιρ στο χωριο δεν βγαζει τοσο. :D
capito ?
το υγραεριο εχει μεγαλυτερη θερμοκρασια καυσης απο την βενζινη γι αυτο σε μεγαλα φορτια (πολυ γκαζι) ζοριζεται θερμικα ο θαλαμος καυσης με οτι αυτο μπορει να σημαινει για τη φλατζα
φυσικα δεν μπορει κανεις να οδηγει με το χερι στο κουμπι αλλαζοντας καυσιμο για αυτο λεμε οτι ο κινητηρας με υγραεριο αρχιζει και μετραει αντιστροφα με ταχυ ρυθμο
ο αλλος λογος ειναι η ελλειψη λιπανσης απο το υγραεριο σε βαλβιδες εδρες και οδηγους που οδηγει σε φθορα και πτωση αποδοσης
Pan (dvs)
17/08/2016, 21:15
Eγω ειχα κατα καιρους και τα τρια.
Στα ιδια περιπου κυβικα με την ιδια περιπου χρηση η βενζινη μακραν ο ακριβοτερος τροπος μετακινησης.
40 με 45% φθηνοτερο το υγραεριο.Κοστος συντηρησης κινητηρα ο ιδιος.Εαν φυσικα αντεξει ο κινητηρας και δεν γινει σουροτηρι.
Πετρελαιο 50% φθηνοτερο στις μετακινησεις απο την βενζινη,50% φθηνοτερο service.Και παλι αν ολα πανε καλα και δεν παρεις καμμια τρομπα στο χερι.
Φυσικα ο diesel εχει ακριβοτερο κοστος αποκτησης.Αν δεν εκανα πανω απ 15.000 χλμ τον χρονο θα επαιρνα βενζινη.
ΥΓ Για την ιστορια βαζω πανω απο 50 ευρω την εβδομαδα.
βαλβτρονικ και τουρμπο μιλαμε για BMW και μαλιστα ακριβο
η ερωτηση μου ειναι αν θελεις οικονομια και εισαι διατεθημενος να ξεχασεις το σκισιμο γιατι αντι να ρημαξεις ενα τετοιο μοτερ με αεριο δεν παιρνεις απλα ενα μικρο αυτοκινητακι να κανεις τη δουλεια σου
δηλαδη τι χρησιμοτητα εχει ενα αλογο κουρσας με δεμενα τα πισω ποδια, παιρνεις κατευθειαν μουλαρι
γιατι αλλες εποχες αλλες αγοραστηκε και υπο αλλες συνθηκες..μικρο που λες υπαρχει ηδη
γιατι αλλες εποχες αλλες αγοραστηκε και υπο αλλες συνθηκες..μικρο που λες υπαρχει ηδη
335;
http://driveandtravel.gr/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%85/
AristidisZ
23/08/2016, 20:31
Πολύ μπροστά το άρθρο, πωλήσεις 2017 βλέπω...
AUFGEBRACHT
23/08/2016, 20:46
Πολύ μπροστά το άρθρο, πωλήσεις 2017 βλέπω...
...πολύ μπροστά και στον τρόπο σκέψης: οι πωλήσεις μειώθηκαν γιατί όσοι έπαθαν ζημιά μετέφεραν την εμπειρία στόμα με στόμα (sic).
Pan (dvs)
23/08/2016, 20:55
http://driveandtravel.gr/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%85/
Οπως ειπα και παραπανω,για καποιον που κανει κατω απο 15.000 χλμ το πετρελαιο ειναι ασυμφωρο.Το κακο ειναι οτι ο Ελληνας καταναλωτης εχει μαθει να ζει σαν κοπαδι.
Οπως διαβασα η ακουσα προσφατα,οι εταιρειες εδω και καιρο εχουνε σταματησει την εξελιξη του πετρελαιοκινητηρα,γιατι μπορουνε να τον εξελιξουνε ελαχιστα.Αντιθετα οι κινητηρες βενζινης πολυ συντομα μπορει να γινουνε οικονομικοτεροι ακομη και απο τους ντιζελ.Μοναδικη εξαιρεση τα επαγγελματικα οχηματα,που εκει ειναι αλλο το ζητουμενο.
nikos_abel
23/08/2016, 21:12
Πάντως, "απο στόμα σε στόμα" στο ίνγκλαντ οι παρέες συζητούν πόσο πιο ασύμφορα αλλά και ρυπογόνα ειναι τα ντίζελ.
Κυκλοφορεί ότι τα πάνε για απαγόρευση στις πόλεις.
Απο 2ο χέρι :lol:
μα ενα προιον ετσι ακριβως αξιολογειται, στην πραγματικη αγορα στομα με στομα
αν πας για σερβις σε εξουσιοδοτημενο και δεις 3 ιδια με την ιδια βλαβη το συμπερασμα βγαινει αβιαστα
αν πας στα μεταχειρισμενα για ανταλλακτικα οι παλιατζηδες ξερουν ακριβως που ποναει το καθε μοντελο και αναλογα ψωνιζουν και τιμολογουν
αν μπεις σε fora θα δεις οτι υπαρχουν κοινες βλαβες ανα μοντελο
πως αλλιως θα αξιολογησεις; απο τα προσπεκτους;
παλια κανεις δεν ηξερε τι σημαινει αντλια πετρελαιου σε κινητηρα
οι πρωτοι που εμαθαν λογω βλαβης δεν θα το ξεχασουν ποτε
AUFGEBRACHT
23/08/2016, 21:23
Πάντως, "απο στόμα σε στόμα" στο ίνγκλαντ οι παρέες συζητούν πόσο πιο ασύμφορα αλλά και ρυπογόνα ειναι τα ντίζελ.
...αντίθετα με το ρυπογόνο diesel, η βενζίνη είναι τόσο ευεργετική για την υγεία και το περιβάλλον, που στους φυματικούς αντί για σανατόρια και διακοπές στα έλατα και στα πεύκα, τους προτείνουν να κάνουν εισπνοές από τις εξατμίσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων. Εάν τα έχει παίξει και ο καταλύτης ή έχει αφαιρεθεί ακόμα καλύτερα...
Να ρωτήσω και εγώ κάτι; Λένε ότι το ντίζελ δεν είναι για πολλά σταμάτα-ξεκίνα, πόλη κλπ.
Τα ταξί πετρέλαιο δεν είναι; Τελευταία φορά που μπήκα μου έλεγε ο ταξιτζής ότι έχει 600.000 χλμ.
η συγκριση για τους ρυπους ειναι ανουσια αν σκεφτουμε οτι οι καλυτεροι θερμικοι κινητηρες δεν ξεπερνουν το 30% βαθμο αποδοσης
δηλαδη οταν πηγαινω στο περιπτερο για τσιγαρα με το αυτοκινητο πεταω ενεργεια τριπλασια απο αυτη που χρησιμοποιω (75-25)
οτι καυσιμο κι αν βαλω, οσο φθηνο κι αν ειναι, οσα λεφτα κι αν εχω..........
AUFGEBRACHT
23/08/2016, 21:31
Να ρωτήσω και εγώ κάτι; Λένε ότι το ντίζελ δεν είναι για πολλά σταμάτα-ξεκίνα, πόλη κλπ.
Τα ταξί πετρέλαιο δεν είναι; Τελευταία φορά που μπήκα μου έλεγε ο ταξιτζής ότι έχει 600.000 χλμ.
Είναι σύνηθες φαινόμενο οι ταρίφες να αφαιρούν το φίλτρο dpf από τα ταξί, για να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αναγεννήσεις και λοιπά θέματα. Αυτό βέβαια στα καινούριας τεχνολογίας ντιζελοκίνητα που έχουν τέτοιο φίλτρο, εδώ υπάρχουν κάτι σκυλιά Octavia με 1.000.000+ χιλιόμετρα που δεν έχουν κάνει κιχ τόσα χρόνια...
τα παλια πετρελαια ηταν αθανατα γιατι οι αντλιες ηταν πιο απλες και δουλευαν με χαμηλοτερες πιεσεις (και αποδοση)
την αλλη φορα ρωτα τον ταξιτζη ποσες φορες επισκευασε αντλια και με τι κοστος
η διαφορα στο επαγγελματικο ειναι οτι κανει αποσβεση γιατι κανει πολλα χλμ και παραγει εισοδημα
το ΙΧ με 5 και 10000χλμ το χρονο............. χαιρετισματα
AUFGEBRACHT
23/08/2016, 21:35
η συγκριση για τους ρυπους ειναι ανουσια αν σκεφτουμε οτι οι καλυτεροι θερμικοι κινητηρες δεν ξεπερνουν το 30% βαθμο αποδοσης
δηλαδη οταν πηγαινω στο περιπτερο για τσιγαρα με το αυτοκινητο πεταω ενεργεια τριπλασια απο αυτη που χρησιμοποιω (75-25)
οτι καυσιμο κι αν βαλω, οσο φθηνο κι αν ειναι, οσα λεφτα κι αν εχω..........
Αναφέρομαι στο ότι μετά το VW dieselgate κάποιοι "φωστήρες" υποστηρίζουν ότι το diesel είναι καρκινογόνο και επικίνδυνο και σιωπηλός φονιάς και πρέπει να καταργηθούν τα ντιζελοκίνητα, ενώ η βενζίνη είναι... ακίνδυνη :cry: Σημαντική λεπτομέρεια πως όσοι το υποστηρίζουν (από αυτούς που ξέρω εγώ) έχουν όλοι βενζινοκίνητο - οι πιο γραφικοί έχουν αφαιρέσει και τον καταλύτη...
AUFGEBRACHT
23/08/2016, 21:40
τα παλια πετρελαια ηταν αθανατα γιατι οι αντλιες ηταν πιο απλες και δουλευαν με χαμηλοτερες πιεσεις (και αποδοση)
Και τα καινούρια πετρέλαια μπορεί να γίνουν αθάνατα, εάν τηρούνται αυτά που προβλέπει ο κατασκευαστής και λειτουργεί όπως προβλέπει ο κατασκευαστής. Εάν πάρω diesel για να πηγαίνω το παιδί στο σχολείο που είναι 500 μέτρα πιο πέρα και κάθε μέρα δουλεύει φούλ κρύα εκκίνηση, δεν νομίζω να φταίει το diesel αλλά η λάθος χρήση που του κάνω.
Γενικότερα, στο Ελλάντα από την Αναγέννηση και μετά, ό,τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο εμείς το ανακαλύπτουμε καθυστερημένα μετά από δεκαετίες. Εσχάτως ανακαλύψαμε την ντιζελοκίνηση με καθυστέρηση... Μεγάλοι υπεύθυνοι οι αστείες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και τα ΜΜΕ -ηλεκτρονικά και παραδοσιακά- του χώρου. Έκαναν παρουσίαση ΙΧ και στα 10 μοντέλα τα 8 ήταν ντίζελ, ενώ τα 2 βενζινοκίνητα ήταν τίποτα GTi και rallye και ξαφνικά οι ίδιοι εσχάτως παραπονούνται ότι ο Έλληνας δεν έχει λέει καταναλωτική συνείδηση. Κατά το ίδιο παράδειγμα, ο Καββαθάς των 4Τ μονίμως τα τελευταία χρόνια κατηγορούσε τη γυφτογκλαμουριά και την επιδειξιομανία του νεοέλληνα, όταν το κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού (όπως διαφημιζόταν το περιοδικό) προωθούσε κατά κόρο Mercedes, Audi, BMW και λοιπές ευγενείς μάρκες στα εξώφυλλα και στα τεστ.
για τη χρηση λεω κι εγω
επειδη τα πετρελαια ειναι για ειδικες χρησεις δεν κανουν για ολους
η λαθος χρηση και τα σκαρτα πετρελαια της ελληνικης αγορας ακυρωνουν την οποιαδηποτε οικονομια σε καταναλωση
μπαρμπας μου παλιος ταριφας εβαζε παντα απο το ιδιο πρατηριο και οταν πηγαινε επαρχια κουβαλαγε γεματο μπιτονι για να μη βαλει αλλου
το υγραεριο εχει μεγαλυτερη θερμοκρασια καυσης απο την βενζινη γι αυτο σε μεγαλα φορτια (πολυ γκαζι) ζοριζεται θερμικα ο θαλαμος καυσης με οτι αυτο μπορει να σημαινει για τη φλατζα
φυσικα δεν μπορει κανεις να οδηγει με το χερι στο κουμπι αλλαζοντας καυσιμο για αυτο λεμε οτι ο κινητηρας με υγραεριο αρχιζει και μετραει αντιστροφα με ταχυ ρυθμο
ο αλλος λογος ειναι η ελλειψη λιπανσης απο το υγραεριο σε βαλβιδες εδρες και οδηγους που οδηγει σε φθορα και πτωση αποδοσης
Για αυτο το λογο παντα βαζουμε μια λαδιερα(50 ευρω κοστος) ωστε μαζι με το αεριο να ρουφαει και λιπαντικο ωστε νσ αποφευγεται το στεγνωμα της αντλιας και να μην αναγκαζομαστε που και που να δουλευουμε βενζινη για να επιτυχνανουμε λιπανση..παθων..
Παντως το αεριο παει γαντι κυριως στα ιταλικα μοντελα, πραγματικα δεν χρειαζεται να αγορασει καποιος πετρελαιοκινητο οταν με 700 ευρω επενδυση επιτυχνανει οικονομιες καυσιμου μεγαλης κλιμακας..
3χρονια με αεριο στο φιατ μου οχι μονο εχει βγαλει τα χρηματα του αλλα κτυπαω το κεφαλι μου γιατι δεν το εκανα νωριτερα...λαμια βλαβη περαν αντλιας αφου βεβαια δεν ειχε λαδιερα..παθων-μαθων...
devil's animal
24/08/2016, 08:19
Για αυτο το λογο παντα βαζουμε μια λαδιερα(50 ευρω κοστος) ωστε μαζι με το αεριο να ρουφαει και λιπαντικο ωστε νσ αποφευγεται το στεγνωμα της αντλιας και να μην αναγκαζομαστε που και που να δουλευουμε βενζινη για να επιτυχνανουμε λιπανση..παθων..
Παντως το αεριο παει γαντι κυριως στα ιταλικα μοντελα, πραγματικα δεν χρειαζεται να αγορασει καποιος πετρελαιοκινητο οταν με 700 ευρω επενδυση επιτυχνανει οικονομιες καυσιμου μεγαλης κλιμακας..
3χρονια με αεριο στο φιατ μου οχι μονο εχει βγαλει τα χρηματα του αλλα κτυπαω το κεφαλι μου γιατι δεν το εκανα νωριτερα...λαμια βλαβη περαν αντλιας αφου βεβαια δεν ειχε λαδιερα..παθων-μαθων...
τα καινουργια συστηματα δεν εχουν λαδιερες...
ψεκαζουν παραλληλα και βενζινη σε ενα μικρο ποσοστο (2% νομιζω)...
Pan (dvs)
24/08/2016, 08:30
Kαι ποσα χλμ εχεις κανει με το αεριο?
η λαδιερα (περαν της τεχνικης γελοιοτητας) δεν λιπαινει την αντλια
υποτιθεται οτι λιπαινει εδρες-οδηγους
tzimidis
24/08/2016, 10:11
...........τα ντίζελ.
Κυκλοφορεί ότι τα πάνε για απαγόρευση στις πόλεις.
to idio syzitietai kai sti germania.
mono diesel me euro 6 tha mporoun na mpainoun stis poleis.
pali tha ginoume to nekrotafeio aytokiniton tis eyropis....
parte diesel parte diesel , kai meta parte forous gia ta diesel.
thymitheite tis malakies kostaki-giorgaki.
parte amaksia elege o enas, bgike o allos kai mas tarakse sta teli kai tous forous.
same shit, different day.
Live your myth in Greece
Συμφωνω. Αν και εχω λαδιερα στο δικο μου ειναι δυσκολο να καταλαβω πως μια σταγονα λαδι καθε πχ 5-6 δευτερολεπτα η οποια εγχυεται στην πολλαπλη εισαγωγης, "μοιραζεται" εξισου και στους 4 κυλινδρους αφενος και αφετερου πως λιπαινει τις βαλβιδες και ειδικα τις εξαγωγης.
edit : ξεχασα να κανω quote το μηνυμα του toyar
Οπως τα λετε ολοι ειναι και αεριο εχει ιαπωνικα αυτοκινητα εκει εξω που εχουν κανει συνολικα 350.000 χλμ τα 200.000 με αεριο και mercedes με 500.000 και παει λεγοντας.
Οπως και ταξι octavia με τον 1.9 που κανουν πανω απο 1.000.000.
Το θεμα ειναι η χρηση κρυα εκκινηση και συχνα σβησιματα εχουν μεγαλυτερες φθορες.
Εχει ξανασυζητηθει το θεμα και στα μηχανακια με καποιον που ειχε ανεβασει ενα bwm νομιζω με πανω απο 200000 χωρις προβλημα.
Οι ταξιτζηδες στις πιατσες δεν σβηνουν τα αυτοκινητα οπως και οι φορτηγατζηδες λεωφορειατζηδες.
Η χρηση εχει τον μεγαλυτερο ρολο και απο εκει και περα η τυχη.
Οσο για το αεριο απο την toyota που λεει καποιος πιο πανω οτι εχει.
Καποιοι δεν ειναι τοσο ευχαριστημενοι....
http://yarisclub.gr/vb/forum/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/356125-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-lpg/page2
Οπως βεβαια και αλλοι απο τους συγκεκριμενους κινητηρες.
http://thesteadywalker.blogspot.gr/2014/05/toyota-yaris.html
chillipf
24/08/2016, 10:59
Πάντως εγώ που έχω ένα Maveric 2,3 & ψαχνόμουν για αέριο, έκανα πίσω.
Στο εξουσιοδοτημένο της Ford που κάνω το ετήσιο service, με αποτρέψανε έντονα.
Μου δείξανε και ένα ίδιο με καμένες βαλβίδες & ήρθα και ηρέμησα.
Βέβαια τα ετήσια χλμ που του κάνω είναι γύρω στα 11.000, οπότε οκ.
devil's animal
24/08/2016, 13:23
Οσο για το αεριο απο την toyota που λεει καποιος πιο πανω οτι εχει.
Καποιοι δεν ειναι τοσο ευχαριστημενοι....
http://yarisclub.gr/vb/forum/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%82/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/356125-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-lpg/page2
Οπως βεβαια και αλλοι απο τους συγκεκριμενους κινητηρες.
http://thesteadywalker.blogspot.gr/2014/05/toyota-yaris.html
η brc που την θεωρω κορυφαια εταιρεια του ειδους εβγαλε μια λιστα με not recommended αμαξια για μετατροπη...μεσα σ'αυτα ειναι και το yaris...
καπου την ειχα αλλα μετα απο format μαλλον χαθηκε...
δεν θυμαμαι αν την ειχα ανεβασει και εδω οταν εψαχνα...
νισσαν κασκαι ξερω εγω σιγουρα γιατι φλατζαρει
devil's animal
24/08/2016, 13:33
νισσαν κασκαι ξερω εγω σιγουρα γιατι φλατζαρει
ναι το qashqai ειναι μεγαλο και πανηγυρικο Χ
Πάντως αυτό που λέτε για τις λαδιέρες, όταν έβαλα το αέριο, ρώτησα το μάστορα, μιας και αντιπροσωπευει αποκλειστικά ένα σύστημα λίπανσης, να το βαλω ή οχι κτλ. (V-Lube)
Και η απάντηση του ήταν ότι λόγω κινητήρα (8βάλβιδος) η πιθανότητα ζημιάς είναι μικρή και μου είπε οτι στη θέση μου αυτός δε θα το έβαζε, ε και δε το έβαλα.
115k χλμ μετά δε το έχω μετανιώσει
Pan (dvs)
24/08/2016, 18:42
Οπως ειπα και παραπανω,για καποιον που κανει κατω απο 15.000 χλμ το πετρελαιο ειναι ασυμφωρο.Το κακο ειναι οτι ο Ελληνας καταναλωτης εχει μαθει να ζει σαν κοπαδι.
Οπως διαβασα η ακουσα προσφατα,οι εταιρειες εδω και καιρο εχουνε σταματησει την εξελιξη του πετρελαιοκινητηρα,γιατι μπορουνε να τον εξελιξουνε ελαχιστα.Αντιθετα οι κινητηρες βενζινης πολυ συντομα μπορει να γινουνε οικονομικοτεροι ακομη και απο τους ντιζελ.Μοναδικη εξαιρεση τα επαγγελματικα οχηματα,που εκει ειναι αλλο το ζητουμενο.
Το βρηκα τελικα....
«Μόδα είναι, θα περάσει», γράφαμε το 2012 για τη μανία που μας είχε πιάσει με τους diesel κινητήρες…
Και τη μανία: Σχεδόν το 60% των πωληθέντων νέων αυτοκινήτων από τον Νοέμβριο του 2011 -οπότε απελευθερώθηκε η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- είναι αυτοκίνητα diesel.
Ναι, ο περιορισμός της πετρελαιοκίνησης στις μεγαλουπόλεις προκαλούσε γέλιο στους υπόλοιπους Ευρωπαίους… Αλλά ψυχραιμία.
Μάλιστα είναι τόσο έντονη η ζήτηση μικρών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που έχει τραβήξει σα μαγνήτη στην Ελλάδα όλα τα μικρά diesel μεταχειρισμένα σαράβαλα της Ευρώπης, τα οποία -όπως πολλάκις έχουμε γράψει- επιτήδειοι τα εισάγουν, γυρίζουν τα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα σε μερικές δεκάδες χιλιάδες και τα πουλούν στους ανυποψίαστους πελάτες, σαν καινούργια. Τονίζω και πάλι ότι αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα εισαγόμενα diesel, αλλά σε πολλά από αυτά και κυρίως στα μικρού κυβισμού.
Οπως και να το κάνουμε, οι αναγνώστες μας είναι και ήταν… ψυλλιασμένοι για το τι θα συμβεί. Είναι δεδομένο οτι σύντομα η κυβέρνηση θα εξισώσει την τιμή του πετρελαίου κίνησης με αυτόν της βενζίνης, αφού είναι ένα από τα μέτρα που βρίσκονται στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών.
Γράφαμε τότε πως για να αποσβέσεις σε τρία χρόνια τη διαφορά της τιμής αγοράς ενός αυτοκινήτου με κινητήρα βενζίνης με το ακριβότερο -από 2.000 έως και 4.000 ευρώ- diesel, θα πρέπει αυτό το αυτοκίνητο να διανύει πάνω από 20.000 km τον χρόνο. Ολα αυτά με τη σημερινή τιμή του πετρελαίου και με τις παλαιότερες – υψηλότερες καταναλώσεις των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.
Σίγουρα είναι πιο… γλυκό ψυχολογικά να δίνεις 40 ευρώ και να γεμίζεις το ρεζερβουάρ σου απ’ ό,τι 55 ευρώ, όμως, όπως και να το κάνουμε, αυτά τα έχεις πληρώσει μαζεμένα για την αγορά του αυτοκινήτου…
Πλέον με την επικείμενη εξίσωση φόρου του diesel κίνησης με αυτόν της βενζίνης, αλλά και με τις καταναλώσεις των μικρών βενζινοκινητήρων να έχουν πέσει -σε κάποιες περιπτώσεις- κοντά σε αυτές των diesel, ποιος ο λόγος ακόμη να φλερτάρουμε τόσο έντονα με τα πετρελαιοκίνητα;
Τονίζω ότι όλα αυτά τα γράφω για τους μικρού κυβισμού κινητήρες, από 2.000 cc και κάτω, γιατί στα αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού και όγκου, οι diesel κινητήρες ταιριάζουν γάντι και σαφέστατα είναι πιο οικονομικοί από τους αντίστοιχους βενζίνης.
Από την άλλη, βλέποντας τις τάσεις στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων που επισκεπτόμαστε και συζητώντας με τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι σαφές ότι οι μηχανικοί δεν ασχολούνται πια με την εξέλιξη των μικρών diesel, αλλά με τους αντίστοιχους βενζίνης.
«Ο,τι είχαν να μας δώσουν οι diesel σε τεχνολογία μάς το έδωσαν», μας λέει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας, τονίζοντας ότι περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη με μικρούς diesel δεν μπορεί να γίνει.
Αυτά, λοιπόν, είναι τα δεδομένα και δεν πρόκειται να αλλάξουν, εκτός αν στο ευρύτερο μέλλον δούμε κάποια τεχνολογική επανάσταση στους μικρούς diesel όμοια με αυτή που γίνεται σήμερα στους αντίστοιχους κινητήρες βενζίνης.
Γι’ αυτό, λοιπόν, όλα αυτά καλό είναι εμείς, που διαβάζουμε λίγο περισσότερο για το αυτοκίνητο και την τεχνολογία του, να τα μεταφέρουμε και στους υπολοίπους προκειμένου να τους ενημερώνουμε και να μην πέφτουν θύματα τόσο των αετονύχηδων που τους πλασάρουν μεταχειρισμένα diesel… χρέπια όσο και της ασυνέπειας του κράτους.
Πηγη http://www.newsauto.gr/erchete-telos-ton-diesel/
Τα περισσοτερα toyota ειναι στην black list.
Ειδικα αυτα που εχουν μηχανικες βαλβιδες...
Αλλα υπαρχουν και yaris με χιλιαδες χλμ και με τα 2 καυσιμα και ειναι ακομα οκ.
Γενικα τα συστηματα αεριου εχουν βελτιωθει και συνεχως βελτιωνονται υπαρχει ερευνα.
Το θεμα οπως προειπα ειναι και η χρηση.
Καλα το τι ερχεται απ'εξω σε diesel ειναι απιστευτο εχω φιλο σε κτεο και τραβαει τα μαλλια του με τους μαντραδες.
Καθισματα λεβιεδες τιμονια αλλαγμενα σε ολα.
Τετοιο κερδος εχουν που τους συμφερει να τα αλλαξουν ολα.
Ειδικα τα μικρα σε κυβικα ειναι απο ενοικιαζομενα και τα μεσαια απο leasing σε πωλητες.
Γενικα το diesel μεταχειρισμενο ειναι λαχειο στις μερες μας.
Σε 5 - 6 χρονια που θα υπαρχουν ελληνικα ισως το σκεφτουμε.
Τωρα με οτι εχουμε πηγαινουμε
Τα περισσοτερα toyota ειναι στην black list.
την blacklist την εχουμε;
οποιος ψωνιζει εισαγομενο απο μαντρα ειναι αξιος της μοιρας του..........
Το βρηκα τελικα....
«Μόδα είναι, θα περάσει», γράφαμε το 2012 για τη μανία που μας είχε πιάσει με τους diesel κινητήρες…
Και τη μανία: Σχεδόν το 60% των πωληθέντων νέων αυτοκινήτων από τον Νοέμβριο του 2011 -οπότε απελευθερώθηκε η πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- είναι αυτοκίνητα diesel.
Ναι, ο περιορισμός της πετρελαιοκίνησης στις μεγαλουπόλεις προκαλούσε γέλιο στους υπόλοιπους Ευρωπαίους… Αλλά ψυχραιμία.
Μάλιστα είναι τόσο έντονη η ζήτηση μικρών πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που έχει τραβήξει σα μαγνήτη στην Ελλάδα όλα τα μικρά diesel μεταχειρισμένα σαράβαλα της Ευρώπης, τα οποία -όπως πολλάκις έχουμε γράψει- επιτήδειοι τα εισάγουν, γυρίζουν τα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα σε μερικές δεκάδες χιλιάδες και τα πουλούν στους ανυποψίαστους πελάτες, σαν καινούργια. Τονίζω και πάλι ότι αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα εισαγόμενα diesel, αλλά σε πολλά από αυτά και κυρίως στα μικρού κυβισμού.
Οπως και να το κάνουμε, οι αναγνώστες μας είναι και ήταν… ψυλλιασμένοι για το τι θα συμβεί. Είναι δεδομένο οτι σύντομα η κυβέρνηση θα εξισώσει την τιμή του πετρελαίου κίνησης με αυτόν της βενζίνης, αφού είναι ένα από τα μέτρα που βρίσκονται στα συρτάρια του υπουργείου Οικονομικών.
Γράφαμε τότε πως για να αποσβέσεις σε τρία χρόνια τη διαφορά της τιμής αγοράς ενός αυτοκινήτου με κινητήρα βενζίνης με το ακριβότερο -από 2.000 έως και 4.000 ευρώ- diesel, θα πρέπει αυτό το αυτοκίνητο να διανύει πάνω από 20.000 km τον χρόνο. Ολα αυτά με τη σημερινή τιμή του πετρελαίου και με τις παλαιότερες – υψηλότερες καταναλώσεις των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων.
Σίγουρα είναι πιο… γλυκό ψυχολογικά να δίνεις 40 ευρώ και να γεμίζεις το ρεζερβουάρ σου απ’ ό,τι 55 ευρώ, όμως, όπως και να το κάνουμε, αυτά τα έχεις πληρώσει μαζεμένα για την αγορά του αυτοκινήτου…
Πλέον με την επικείμενη εξίσωση φόρου του diesel κίνησης με αυτόν της βενζίνης, αλλά και με τις καταναλώσεις των μικρών βενζινοκινητήρων να έχουν πέσει -σε κάποιες περιπτώσεις- κοντά σε αυτές των diesel, ποιος ο λόγος ακόμη να φλερτάρουμε τόσο έντονα με τα πετρελαιοκίνητα;
Τονίζω ότι όλα αυτά τα γράφω για τους μικρού κυβισμού κινητήρες, από 2.000 cc και κάτω, γιατί στα αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού και όγκου, οι diesel κινητήρες ταιριάζουν γάντι και σαφέστατα είναι πιο οικονομικοί από τους αντίστοιχους βενζίνης.
Από την άλλη, βλέποντας τις τάσεις στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων που επισκεπτόμαστε και συζητώντας με τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι σαφές ότι οι μηχανικοί δεν ασχολούνται πια με την εξέλιξη των μικρών diesel, αλλά με τους αντίστοιχους βενζίνης.
«Ο,τι είχαν να μας δώσουν οι diesel σε τεχνολογία μάς το έδωσαν», μας λέει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος αυτοκινητοβιομηχανίας, τονίζοντας ότι περαιτέρω τεχνολογική ανάπτυξη με μικρούς diesel δεν μπορεί να γίνει.
Αυτά, λοιπόν, είναι τα δεδομένα και δεν πρόκειται να αλλάξουν, εκτός αν στο ευρύτερο μέλλον δούμε κάποια τεχνολογική επανάσταση στους μικρούς diesel όμοια με αυτή που γίνεται σήμερα στους αντίστοιχους κινητήρες βενζίνης.
Γι’ αυτό, λοιπόν, όλα αυτά καλό είναι εμείς, που διαβάζουμε λίγο περισσότερο για το αυτοκίνητο και την τεχνολογία του, να τα μεταφέρουμε και στους υπολοίπους προκειμένου να τους ενημερώνουμε και να μην πέφτουν θύματα τόσο των αετονύχηδων που τους πλασάρουν μεταχειρισμένα diesel… χρέπια όσο και της ασυνέπειας του κράτους.
Πηγη http://www.newsauto.gr/erchete-telos-ton-diesel/
Ως προς τα μεταχειρισμενα δε διαφωνω. Αλλα αυτο γινοταν και πριν τα diesel. Ως προς την τεχνολογια θα διαφωνισω. Ο diesel εχει ψωμι ακομα.Ισως οχι στα ιχ (πραγμα για το οποιο μιλαμε). Αλλα σε μεγαλα και βαρεα εχει λιγο μελλον το πραγμα (μεχρι να μπουν στην αγορα τυποι σαν τον elon musk με εξελιγμενες μπαταριες). Η denso παντως συνεχιζει R&D που δεν εχει μπει σε μοτερ ακομη....
http://www.globaldenso.com/en/newsreleases/130626-01.html
Ολοι εχουν απο μια αποψη βεβαια.....:rolleyes:
προσπαθουν να πετυχουν καλυτερη καυση χρησιμοποιωντας μεγαλυτερη πιεση ψεκασμου (3000bar)
το πετρελαιο παντα θα εχει μεγαλυτερο και βαρυτερο μοριο απο τη βενζινη και πιο δυσκολο να σπασει
γι αυτο οτι και να κανουν θα καιγεται πιο αργα και θα βγαζει αιθαλη
απλα το καθε καυσιμο ειναι καταλληλοτερο για συγκεκριμενη χρηση
οπως κανενα τανκερ ποτε δεν θα δουλεψει με βενζινη ετσι και στα μικρα οχηματα η βενζινη ειναι ασυναγωνιστη
devil's animal
24/08/2016, 22:19
την blacklist την εχουμε;
επειδη το εψαξα, την λιστα την ειχα βρει εδω (http://www.autogasforum.gr/viewtopic.php?f=14&t=81&start=10) και τωρα δεν υπαρχει πουθενα...την κατεβασαν...
προφανως τους μειωνε τις πωλησεις...:rolleyes:
ακριβως την εχουν κατεβασει και δεν υπαρχει πουθενα. φαινεται εκαιγε καποιους. δεν πραζ..... :evil:
bros400pgm
25/08/2016, 08:03
Σχετικό με την λίστα...
Η vialle είχε κ αυτή λίστα όπου μερικά μόνο μοντέλα της ΤΟΥΟΤΑ ήταν μέσα. Η ελληνική αντιπροσωπεία βάζει vialle σε όλα τα οχήματα λέγοντας ότι ειναι οκ.
Πιας τ'αυγο και κουρευτο.
lleonidas
19/12/2017, 15:18
Ας ελπίσουμε όσοι οδηγούμε πετρελαιοκίνητα ότι πρόκειται για ένα ακόμα σενάριο (http://www.zougla.gr/money/forologika/article/vomva-eksomionoun-to-petreleo-kinisis-me-ti-venzini), από τα πολλά που έχουν ακουστεί/γραφτεί τα τελευταία χρόνια.
RAMMSTEIN
19/12/2017, 15:43
https://www.news.gr/oikonomia/article/549795/o-kindynos-gia-ta-diesel-aftokinita.html
Το κακο ειναι οτι αν αυξηθει τοσο θα φαμε θερμανσης αντι για κινησης με το βαρελι.
lleonidas
19/12/2017, 19:28
Και το άλλο κακό,αν αυξηθεί,είναι ότι για μία ακόμα φορά θα φανεί ότι οι κυβερνώντες μας δουλεύουν και φορολογούν με ένα άθλιο σκεπτικό.
Αν και κάτοχος πετρελαιοκίνητου εδώ και 5 περίπου χρόνια έχω λίγο διαφορετική άποψη.
Η διαφορά τιμής μεταξύ των καυσίμων οφείλεται πρωτίστως στην δυσανάλογη φορολογία της βενζίνης και ελάχιστα στο κόστος παραγωγής (το οποίο για το πετρέλαιο είναι ελαφρά μικρότερο)
Αυτό είναι άδικο κυρίως για τα μηχανάκια μας (πιο οικονομικά πας με τον τετράτροχο κουβά παρά με ένα δίκυκλο 500cc).
Για μένα το σωστό θα ήταν να εξισωθεί η φορολογία τους (το ένα προς τα πάνω και το άλλο προς τα κάτω)
Οι διάφορες κυβερνήσεις (οι οποίες πάντα από ανίκανους και ανεγκέφαλους αποτελούνταν στην Ελλάδα) προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να τραβήξουν ψηφοφόρους
το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν κοινωνικές ανισότητες.
Σε λίγο καιρό θα ανακαλύψουν ότι χάνουν φόρους και από τα αυτοκίνητα που καίνε αέριο και θα το αυξήσουν και αυτό. Δεν νομίζω ότι θα αργήσει αργήσει πολύ
lleonidas
19/12/2017, 20:57
Νίκο δε διαφωνώ στα περισσότερα...αυτό που με ενοχλεί είναι η νοοτροπία τους, ότι δηλαδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις σε ωθούν με τον τρόπο τους να αγοράσεις κάτι και μετά όταν γεμίσει η αγορά από αυτό,έρχονται ύπουλα και το φορολογούν.Παράδειγμα τώρα τα πετρελαιοκίνητα,αν τελικά επιβληθεί αυτή η αύξηση, ή αυτό που είχε συμβεί προ δεκαετίας περίπου με τα αυτοκίνητα μέχρι 50.000€ ανεξαρτήτως κυβικών...όταν υπήρξαν πολλά δίλιτρα+ στην αγορά,τα φορολόγησαν μ'εκείνον τον γελοίο φόρο.
devil's animal
20/12/2017, 08:37
γενικα δεν εχεις αδικο σε αυτο που λες...αλλα η παγιδα ειναι στο παρακατω:
ότι δηλαδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις σε ωθούν με τον τρόπο τους να αγοράσεις κάτι ....
γιατι να "τσιμπησεις" και να αγορασεις αυτο που σου "πλασαρουν"??
γιατι να μην ψωνισεις συμφωνα με τις δικες σου αναγκες και τα δικα σου κριτηρια?
θελω να πω..ποσοι πραγματικα χρειαζοντουσαν τα τετρακινητα SUV ανω των 2000cc?? πολλοι λιγοτεροι απ'οτι πραγματικα τα πηραν...
μονο κατι κυνηγοι, και οι extreme τυποι που ηθελαν να πανε σε απατητες παραλιες να κανουν serf ή να πανε βουνο με χιονια κλπ...(και οι κυνηγοι βολευοντουσαν με niva)...
γιατι 4Lo σε οχημα βαζεις σε δυσκολες συνθηκες...οχι στα στενα του κολωνακιου και της γλυφαδας...
δλδ και οι κυβερνησεις λειτουργουσαν και λειτουργουν σαν ιδιωτικες διαφημιστικες εταιρειες...που σου δειχνουν το λαχταριστο κομματακι τυρι και οχι την τεραστια φακα...
ΔΕΝ θα επρεπε να λειτουργουθν ετσι...το τονιζω! κακως! κακιστα! αλλα και εμεις ειμαστε αφελεις....