View Full Version : X και R
XJR_Billy
18/08/2016, 19:26
Χαιρετώ την παλιοπαρέα! Πάλι με χρόνια με καιρούς...:beer:
Βρίσκομαι σε μια μυστήρια κατάσταση και χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια ειδικών.:p
Για την ιστορία, βρίσκομαι στη βόρεια Βουλγαρία από το 2011 και έχω γίνει μελισσοκόμος. Βζζζζζζ!!! :p
Στο θέμα μας τώρα... Η συμβίωση με την XJR1300 είναι υποδειγματική. Καταπληκτική μοτοσυκλέτα, έχω κάνει τα 1100 χλμ απόσταση μέχρι Αθήνα ψωμοτύρι. Άνετη, δυνατή, αλεξίσφαιρη και οικονομική για γερο-σαλιγκαρίσια οδήγηση. Η σύζυγος τη λατρεύει, εγώ το ίδιο. Όμως, εδώ που είμαι, έχω μεγάλο πρόβλημα.
Η κυρία όπως ανέφερα παραπάνω, υποδειγματική σε όλα. Αλλά είναι Κυρία. Μηχανή δρόμου. Έχει δημιουργηθεί για να οδηγείται σε άσφαλτο.
Οι δρόμοι στη Βουλγαρία εκτός εθνικής, είναι επιεικώς απαράδεκτοι. Μιλάμε, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ !!!
Πριν πάμε κάπου, ρωτάμε γνωστούς και φίλους σε τι κατάσταση είναι ο δρόμος, και κάνουμε παρεκτροπές μέχρι και 100χλμ:eyepop: για να αποφύγουμε τις κWλο-λακκούβες. Δρόμοι που δεν έχουν συντηρηθεί 20-30 χρόνια. Πάμε με παρέα κάπου και σταματάω λίγα χλμ πριν τον προορισμό γιατί είναι χωματόδρομος. Και όχι ότι να'ναι... Με κάτι πέτρες και κάτι λακκουβάρες-λίμνες ΝΑ !!! Όχι ρε φούστη μου, μιλάμε για πολλά χλμ συνεχόμενο σλάλομ με 20-40 χαω για μην αφήσεις τη ζάντα σου και τις Ohlins στο δρόμο...
Με λίγα λόγια, η οδήγηση της Κυρίας στη Βουλγαρία όχι μόνο δεν μου προσφέρει απόλαυση αλλά δεκάδες φορές έχω μετανοιώσει που πήγαμε κάπου με τη μηχανή. Την προσέχω πολύ, την έχω στην ίδια κατάσταση που την πήρα, αλλά δεν μπορώ να τη χρησιμοποιώ μόνο για να κατέβω Αθήνα μια φορά το χρόνο ή να πάω μόνο από εθνική σε Σόφια-Ρούσε που είναι η υπόλοιπη οικογένεια. Σκέφτηκα πολύ, πάρα πολύ. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η Κυρία δεν κάνει για τη Βουλγαρία. Κλαίω και οδύρομαι αλλά θα την πουλήσω. Και αν κλαίω εγώ μία, η σύζυγος κλαίει πέντε... Η πόρνη η ζωή τα φέρνει άνω κάτω. Αν ήξερα ότι θα έρθουμε εδώ να ζήσουμε δεν θα την πούλαγα την XTR για να πάρω την XJR. Αλλά ότι έγινε, έγινε...
Πληροφοριακά, οι μηχανές μου ήταν:
Πρώτη μηχανή, Honda XR500R του 1984.
Yamaha XT660R του 2007.
Yamaha XJR1300 του 2003.
Αφού λοιπόν τα γράμματα X και R με ακολουθούν από την αρχή μέχρι σήμερα, δεν θα σπάσω την παράδοση... Once Hondάκιας - always Hondάκιας.:cry:
Αποφάσισα λοιπόν να αγοράσω μια μηχανή που θα τρώει χωματόδρομους, λακκούβες και τρύπες, που θα με πάει παντού, θα είναι αξιόπιστη, εύκολη στη συντήρηση και θα μπορώ να κάνω και καμιά τσάρκα στα χιόνια (3 περίπου μήνες το χρόνο). Η σύζυγος είναι ελαφριά, θα την κλαίει τη σέλα της XJR αλλά δεν κάνουμε πια τα χιλιόμετρα που κάναμε στην Ελλάδα. Ε, δεν θα τη βάλω και με τα πόδια κρεμασμένα στην XR500 όπως τον παλιό καλό καιρό...:beer::evil:
Honda XR600R.
Αυτή τη ΓκάVλα σκοπεύω να πάρω. Με έχει πιάσει πάλι η γεροντο-νοσταλγία μου.:p Μου λείπει ο μονοκύλινδρος αερόψυκτος. Μου λείπουν οι κραδασμοί. Μου λείπει η αίσθηση του τακουνιού στην άσφαλτο. Μου λείπει το ύψος στο δρόμο. Βαρέθηκα το σλάλομ στις τρύπες. Γουστάρω να τις φάω. Η ταχύτητα δεν με ενδιαφέρει. Γεροντο-σαλίγκαρος όνομα και πράμα... Αλλά 3 φορές έκανα το Αθήνα-Πλέβεν (1100χλμ) σερί με την XTR. Μετ' επιστροφής βεβαίως βεβαίως. Αλλά XR? Στα γεράματα?
Είμαι άρρωστος? Πάω καλά? Είμαι σαν παππούλης 70 χρονών που ερωτεύεται την όμορφη νεαρή Τσέχα και της γράφει το σπίτι γιατί η γυναίκα του δεν του δίνει "κοκό"?
Η καρδιά μιλάει. XR λέει... Επιστροφή στις ρίζες. Φέρτε μου λακκούβες να τις πατήσω! Βάλε τακούνια κι έρχομαι !!
Αυτά τα ολίγα μάγκες, κράξτε με την ψυχή σας. Σοβαρές συμβουλές του στυλ "Που πα ρε Καραμήτρο με το XR στα 46?" θα αγνοηθούν καθότι καμένος...:p
Πε τε μου τι να προσέξω στην αγορά του Χόνδα για να μην τραβάω τις υπόλοιπες τρίχες που μου' χουν μείνει στην κεφαλή. Ραγισμένη? Ίσως...:lol:
Παίζει τίποτα για να βάζει η σύζυγος τα ποδαράκια της γιατί δεν είμαστε πια για κρεμασμένα πόδια. Φλας και καθρέπτες θα μπορώ να της βάλω ή να αρχίσω ασκήσεις λαιμού και χεριών?
Είμαι λαλάκας ή όχι?:lol:
Φιλάκια απ΄τη ρημαδο-ξενιτιά ! :beer::wave2:
amyroukai
18/08/2016, 19:39
Λαλάκας όχι, αλλά άντε εσύ έχεις φάει πετριά. Η σύζυγος από την μπερζέρα στην σανίδα, τι λέει; Και άντε τα εκεί πέρα, για τα Βουλγαρία-Αθήνα...;
φιλιά από το Αθηνιστάν... :lol:
akis_trevor
18/08/2016, 19:45
Κάποιο ενδιάμεσο μηχανάκι δεν σκέφτεσαι;δηλαδή κάποιο ον οφ που θα είναι πιο "μαλακό" απτό xjr σου,αλλα θα μπορεί να ταξιδεύει καλύτερα απτό xr.
Bob_o_mastoras
18/08/2016, 19:55
Δεν τα σκεφτεσαι σωστα μου φαινεται... :lol:
XR600, μανιβελατο, στα 46, για δικαβαλο και για να καλυπτεις και αποστασεις;;; Ζορικο...
Υπαρχουν πολλα πιο καινουργια, πολιτισμενα on-off (οπως το ΧΤ-R που ειχες) με τα οποια θα εκανες πολυ πιο ανετα την δουλεια σου, στην ιδια τιμη με το XR, που στην Ελλαδα πουλιεται ακομα ακριβα.
Coyote.V
18/08/2016, 20:17
Απορώ πως κάνεις υπέροχο ταξίδι με γυμνή μηχανή...
Με το xr θα σου φύγουν τα σφραγίσματα! Αν είναι να πηγαινοέρχεσαι Ελλάδα Βουλγαρία πάρε καλύτερα ένα Βρακαντέρο.. Θα αγαπήσει και την σέλα του το κορίτσι σου. και θα παραμείνεις χοντάκιας.
XJR_Billy
18/08/2016, 20:26
@Amyroukai
Γεια σου φιλαράκι :beer:
Η σύζυγος όπως καταλαβαίνεις δεν είναι ευτυχισμένη για την αλλαγή. Αλλά επίσης δεν ήταν ευτυχισμένη όταν κάναμε κανά δίωρο να περάσουμε 40 χλμ. 2 ώρες σλάλομ με 20 χαω και τον ήλιο να μας έχει ψήσει με τα δερμάτινα, δεν είναι η ειδυλλιακή βόλτα με μηχανή. Ή όταν γυρίσαμε αρκετές φορές πίσω, χωρίς να καταφέρουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας.
Απ' ότι θυμάμαι, η XR500 δεν είχε άσχημη σέλα, βολική θα την έλεγα. Όχι σαν κάτι καινούργιες σελίτσες που σου μπαίνουν στον ...:rolleyes:
Απ'ότι ξέρω, τη σέλα μπορείς να τη διαμορφώσεις, με πιο πολύ αφρώδες κλπ.
Βουλγαρία-Αθήνα το ξεχνάμε, τουλάχιστον δικάβαλο.:p
lykourgi
18/08/2016, 20:30
Να κρατήσεις το XJR και να πάρεις κάποιο μικρότερο XR (250 ή 400), για δεύτερο, δεν παίζει;
arisrodolivos
18/08/2016, 20:36
παρε xr με εξατμιση μανισια αν βρεις.....αυτος ο ηχος....:evil:γιατι θα πουνε....γιατι ετσι δεν εχει γιατι..παρτο σειρα..:beer:
XJR_Billy
18/08/2016, 20:37
Κάποιο ενδιάμεσο μηχανάκι δεν σκέφτεσαι;δηλαδή κάποιο ον οφ που θα είναι πιο "μαλακό" απτό xjr σου,αλλα θα μπορεί να ταξιδεύει καλύτερα απτό xr.
Γεια σου Άκη.
Είχα την XT660R. Της έκανα 60000χλμ σε 3 χρόνια πριν την πουλήσω. Τη συνιστώ, αλλά δεν μπορώ να γυρίσω σε αυτή.
Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραίες λύσεις.
Coyote.V
18/08/2016, 20:41
Πόσο ακραίες είναι, μήπως υπερβάλλεις;
Σου πρότεινα ένα μηχανάκι για χαλαρό χωματόδρομο και ταξίδι με καλή σέλα, σκύλο, κλπ..
XJR_Billy
18/08/2016, 20:42
Δεν τα σκεφτεσαι σωστα μου φαινεται... :lol:
XR600, μανιβελατο, στα 46, για δικαβαλο και για να καλυπτεις και αποστασεις;;; Ζορικο...
Υπαρχουν πολλα πιο καινουργια, πολιτισμενα on-off (οπως το ΧΤ-R που ειχες) με τα οποια θα εκανες πολυ πιο ανετα την δουλεια σου, στην ιδια τιμη με το XR, που στην Ελλαδα πουλιεται ακομα ακριβα.
Μ' έπιασες Bob!
Η μανιβέλα είναι δύσκολη στην αρχή. Όταν τη μάθεις είναι ρουτίνα.
Έχεις δίκιο για τις πολιτισμένες μηχανές αλλά μία οι κWλόδρομοι, μία η πετριά που είχα φάει από μικρός με τις XR...
Έλεγα στον συγχωρεμένο τον πατέρα μου: "Μπαμπά, θα μου πάρεις XR? Σιγά μη σου πάρω ΟΧΤΑΡ !!!"
Bob_o_mastoras
18/08/2016, 20:43
Tη σελα τη διαμορφωνεις, οκ..
Τους κραδασμους, που εχει μπολικους, και μετα απο μιση ωρα θα μουδιασει ολοκληρη, η καημενη, δεν τους διαμορφωνεις ομως.
Ουτε την απουσια χειρολαβων και οποιασδηποτε αλλης προβλεψης για συνεπιβατη σε αυτη τη μηχανη. Ουτε το οτι αμα σβησει στο δρομο, θα πρεπει να κατεβει αυτη για να βαρας μανιβελα εσυ, ουτε την αφυσικη και στον "αερα" θεση του συνεπιβατη κλπ κλπ κλπ.
Και δεν πιστευω να θελεις να κανεις νυχτα διαδρομες γιατι με τα φωτα του δεν θα σε βλεπουν ουτε τα διερχομενα οχηματα!! :lol:
Γενικοτερα, η παντοφλα θα παει συννεφο!!!!! :pantofla:
Αν θες sony και καλα κατι παλιο και σκληροτραχηλο, μονοκυλινδρο και Honda, πας για Dominator 650 που εχει το μοτερ του XR, με μιζα, μικρο φερινγκ που δεχεται και ζελατινα, ανετοτερη σελα, μαρσπιε με λαστιχο (μπας και κοψουν λιγο απο τους κραδασμους και δεν γινει φραπες η κυρα), χειρολαβες συνεπιβατη, σχαρα, φωτα με νορμαλ ενταση, μεγαλυτερο τεποζιτο (που κλειδωνει κιολας :eek:) κλπ.
Και αντεχει φουλ χωματα και κοπανηματα, δεν σπαει και δεν χαλαει και επιδιωρθωνεται και μονο με μια πετρα που θα βρεις στο δρομο! :lol:
XJR_Billy
18/08/2016, 20:49
Πόσο ακραίες είναι, μήπως υπερβάλλεις;
Σου πρότεινα ένα μηχανάκι για χαλαρό χωματόδρομο και ταξίδι με καλή σέλα, σκύλο, κλπ..
Φίλε δεν υπερβάλλω καθόλου. Η κατάσταση που περιέγραψα χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των επαρχιακών δρόμων, χωριών. Από τη μία, εδώ έχει πολύ άσχημο χειμώνα, μήνες δεν βλέπεις άσφαλτο. Σε τέτοιες καταστάσεις ακόμα και ποιοτικά στρωμένοι δρόμοι χαλάνε. Εδώ μιλάμε για δρόμους που δεν έχουν συντήρηση πριν πέσει ο κομμουνισμός.
Το Βαραντέρο είναι εξαιρετική μηχανή, αλλά όχι για μένα.
Bob_o_mastoras
18/08/2016, 20:51
Μ' έπιασες Bob!
Η μανιβέλα είναι δύσκολη στην αρχή. Όταν τη μάθεις είναι ρουτίνα.
Έχεις δίκιο για τις πολιτισμένες μηχανές αλλά μία οι κWλόδρομοι, μία η πετριά που είχα φάει από μικρός με τις XR...
Έλεγα στον συγχωρεμένο τον πατέρα μου: "Μπαμπά, θα μου πάρεις XR? Σιγά μη σου πάρω ΟΧΤΑΡ !!!"
Κοιτα, πουλωντας το XJR (και αναλογα σε τι κατασταση ειναι και ποιας χρονιας) μπορεις να παρεις ενα Transalp πχ για να κινεισαι με τη γυναικα και να κανεις ταξιδακια και ενα ΧR να κανεις την καυλαντα σου στα χωματα και οπου αλλου θες, μονος σου!! ;)
Coyote.V
18/08/2016, 20:55
Φίλε δεν υπερβάλλω καθόλου. Η κατάσταση που περιέγραψα χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των επαρχιακών δρόμων, χωριών. Από τη μία, εδώ έχει πολύ άσχημο χειμώνα, μήνες δεν βλέπεις άσφαλτο. Σε τέτοιες καταστάσεις ακόμα και ποιοτικά στρωμένοι δρόμοι χαλάνε. Εδώ μιλάμε για δρόμους που δεν έχουν συντήρηση πριν πέσει ο κομμουνισμός.
Το Βαραντέρο είναι εξαιρετική μηχανή, αλλά όχι για μένα.
Γιατί όχι;
Του φοράς παπουτσάκια με τακουνάκια και γίνεται χορεύτρια στο χώμα.
Και εγώ πριν το πάρω αυτά έλεγα... αλλά κάνει τα πάντα. Το μόνο του θέμα είναι το βάρος σταματημένο, αλλά με το xjr θα έχεις συνηθίσει.
XJR_Billy
18/08/2016, 20:57
Tη σελα τη διαμορφωνεις, οκ..
Τους κραδασμους, που εχει μπολικους, και μετα απο μιση ωρα θα μουδιασει ολοκληρη, η καημενη, δεν τους διαμορφωνεις ομως.
Ουτε την απουσια χειρολαβων και οποιασδηποτε αλλης προβλεψης για συνεπιβατη σε αυτη τη μηχανη. Ουτε το οτι αμα σβησει στο δρομο, θα πρεπει να κατεβει αυτη για να βαρας μανιβελα εσυ, ουτε την αφυσικη και στον "αερα" θεση του συνεπιβατη κλπ κλπ κλπ.
Και δεν πιστευω να θελεις να κανεις νυχτα διαδρομες γιατι με τα φωτα του δεν θα σε βλεπουν ουτε τα διερχομενα οχηματα!! :lol:
Γενικοτερα, η παντοφλα θα παει συννεφο!!!!! :pantofla:
Αν θες sony και καλα κατι παλιο και σκληροτραχηλο, μονοκυλινδρο και Honda, πας για Dominator 650 που εχει το μοτερ του XR, με μιζα, μικρο φερινγκ που δεχεται και ζελατινα, ανετοτερη σελα, μαρσπιε με λαστιχο (μπας και κοψουν λιγο απο τους κραδασμους και δεν γινει φραπες η κυρα), χειρολαβες συνεπιβατη, σχαρα, φωτα με νορμαλ ενταση, μεγαλυτερο τεποζιτο (που κλειδωνει κιολας :eek:) κλπ.
Και αντεχει φουλ χωματα και κοπανηματα, δεν σπαει και δεν χαλαει και επιδιωρθωνεται και μονο με μια πετρα που θα βρεις στο δρομο! :lol:
Ωχ... μη μιλάς για παντόφλες... στο σπίτι του κρεμασμένου... Χαχα!
Σκεφτόμουν αρκετά για την XR650L, με τον κινητήρα του Dominator. Αλλά είναι πολύ δύσκολη μηχανή να τη βρεις.
Όλα σωστά για τους κραδασμούς, άνεση... Αλλά δεν μ' αρέσει το ρημάδι.
Νύχτα εδώ δεν οδηγάς με μηχανή σε επαρχιακούς, μόνο μέσα σε πόλη και εθνική.
Coyote.V
18/08/2016, 21:00
trasalp...;
Bob_o_mastoras
18/08/2016, 21:01
Γιατί όχι;
Του φοράς παπουτσάκια με τακουνάκια και γίνεται χορεύτρια στο χώμα.
Καλα, κοψε κατι...
364314
:lol::lol::lol:
Coyote.V
18/08/2016, 21:02
Καλα, κοψε κατι...
364314
:lol:
Africa η παλιά;
XJR_Billy
18/08/2016, 21:06
Να κρατήσεις το XJR και να πάρεις κάποιο μικρότερο XR (250 ή 400), για δεύτερο, δεν παίζει;
Εδώ οι μηχανές δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα είναι 37 ευρώ το χρόνο (για την XJR). Εξατμίσεις ελεύθερες, κι έτσι. Παράδεισος για μηχανόβιους. Από την άλλη, χιόνια, πάγοι, παλιόδρομοι... Η οικονομική μου κατάσταση είναι ψιλο-χάλια, επένδυσα αρκετά στις μέλισσες και δυστυχώς αυτή η δουλειά είναι ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή. Θα πρέπει να τη δώσω την XJR, με τα μισά χρήματα να αγοράσω άλλη μηχανή και τα υπόλοιπα να τα ρίξω στη δουλειά την άνοιξη.
Coyote.V
18/08/2016, 21:08
Πάρε μια Άφρικα καλοσυντηρημενη να βρεις την υγειά σου !
Και εμένα μου αρέσουν τα xr αλλά είναι το ταξίδι και η γυναίκα στην μέση...
XJR_Billy
18/08/2016, 21:09
παρε xr με εξατμιση μανισια αν βρεις.....αυτος ο ηχος....:evil:γιατι θα πουνε....γιατι ετσι δεν εχει γιατι..παρτο σειρα..:beer:
Είσαι ωραίος ρε σειρούλα! Ο αυθεντικός ήχος της XR είναι όλα τα λεφτά! Χρρρττ, χρρρρρρττττ.....
Ακόμα κλαίω για την 500ρα του '84...
XJR_Billy
18/08/2016, 21:11
Καλα, κοψε κατι...
364314
Πέθανα !!!! ΑΑΧΑΑΧΑΧΑ!
XJR_Billy
18/08/2016, 21:14
Πάρε μια Άφρικα καλοσυντηρημενη να βρεις την υγειά σου !
Και εμένα μου αρέσουν τα xr αλλά είναι το ταξίδι και η γυναίκα στην μέση...
Καλή η πρότασή σου αλλά τις Αφρικάνες τις είχα σιχαθεί λόγω των αναβατών τους.
Των αναβατών τους λέγω, που γίναν όλοι Μπεμβεδάκηδες μετέπειτα... Ο έλικας βλέπεις...
Coyote.V
18/08/2016, 21:14
Καλά γελάτε εσείς... εγώ την βάρκα μου δεν την αλλάζω με τίποτα. :p
XJR_Billy
18/08/2016, 21:34
Παίδες, μέχρι να σταθεροποιηθούμε με το θέμα δουλειά, δεν είμαστε για ταξίδια. Και είναι κρίμα τέτοια μηχανή να κάθεται. Πρέπει να πουληθεί. Δυστυχώς δεν με παίρνει να έχω μηχανή για ταξίδια και για κάθε μέρα. Είναι μεγάλη πολυτέλεια για μένα, πολυτέλεια που δεν μπορώ να έχω. Αργότερα, να' μαστε καλά, μια Transalp πχ θα μας βολέψει πολύ για ταξίδια.
Η XR είναι παιδικό όνειρο. Μοτοσυκλετιστές είμαστε, καταλαβαινόμαστε. Η αίσθηση που σου δίνει αυτή η μηχανή είναι απερίγραπτη. Η μυρωδιά της, η αίσθηση των τακουνιών, το τεπόζιτο που δεν κλειδώνει...:lol:
Ο Γιώργος πήρε CBR1000RR για μέσα στην πόλη και για να πάει Χαλκίδα που είναι το εξοχικό του. Ποιος τον αδικεί? Όχι εγώ. Είναι μόνιμα με ένα χαμόγελο στο στόμα.
Η μηχανή είναι όνειρο. Το όνειρο του καθενός είναι διαφορετικό. Αν κινούμασταν πάντα με τη λογική, δεν θα καβαλούσαμε μηχανές. Τρεις φορές πήγα βόρεια Βουλγαρία από Αθήνα με την ταπεινή, πλην τίμια XTR. Κουράστηκα αλλά το έκανα πάλι. Και πάλι. Μπορεί να' μαι μαζόχας. Αλλά όταν καβαλάς τουριστικά, βλέπεις γύρω σου, παρατηρείς, μυρίζεις...
Η μηχανή είναι αίσθηση, συναίσθημα. Και ανάγκη για κάποιους σαν εμάς.:beer:
XJR_Billy
18/08/2016, 21:36
Καλά γελάτε εσείς... εγώ την βάρκα μου δεν την αλλάζω με τίποτα. :p
Πάντα όρθιος φίλε!
XJR_Billy
18/08/2016, 21:45
Καθρέπτες ξέρω ότι μπαίνουν σε οτιδήποτε αλλά το Άτι βγαίνει πολεμικό απ' τη μάνα του. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν μπορώ να της βάλω φλασάκια και σταντ συνεπιβάτη.
Επίσης θα μου ήταν πολύτιμο το να ξέρω τι εξειδικευμένο να προσέξω. Απ' ότι ξέρω οι ραγισμένες κεφαλές (σαν τη δική μου) και η τρίτη ταχύτητα είναι το σημείο που πάσχουν οι 600ρες.
Coyote.V
18/08/2016, 22:19
Όλα μπορείς να τα κάνεις, το σύστημα των φλας δεν είναι τίποτα. ένα ρελέ, καλωδίωση, διακόπτης, ασφάλεια. Μπορείς να βρεις από τα άλλα της σειράς του που έχουν φλασέρ, διακόπτη και φλας μεταχειρισμένα, τα καλώδια μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ αν πιάνουν τα χέρια σου.
Και χειρολαβές μπορείς να βάλεις (πατέντα) και σέλα καλύτερη να του φτιάξεις.
Εγω θα διαλεγα XLV στην θεση σου!
για να κλεισει το θεμα, δωσε το XJR και παρε ktm 690 enduro με ergo seat, που είναι ουσιατικά ένα εξευγενισμένο XR600, αλλα ακόμα ικανότερο στο χώμα, με αξιόπιστο μοτερ, πιο ξεκούραστο στα ταξίδια, πιο ήρεμη λειτουργία, πιο πολύ γκάζι, χαμηλότερη κατανάλωση απο τα καρμπυρατέρια, κλπ, κλπ.
Εναλλακτικά και ένα πιο καινούργιο DR650SE θα είναι ότι πρέπει.
το XR στην αρχη θα σου αρέσει, αλλα μετά απο λίγο θα αναπολείς τη μιζα, την ήρεμη λειτουργία, την άνετη σέλα, κλπ, κλπ. Και δεν είσαι και νιάτο...
AristidisZ
19/08/2016, 08:06
Εγώ νομίζω ότι ο Billy απλά άνοιξε το νήμα για να μας πει ότι θέλει να πάρει το XR, ότι και να λέμε οι υπόλοιποι μάλλον στον βρόντο πάει...
Pan (dvs)
19/08/2016, 08:32
Των αναβατών τους λέγω, που γίναν όλοι Μπεμβεδάκηδες μετέπειτα... Ο έλικας βλέπεις...
Να τις ξεσιχαθεις.Οτι πρεπει για εκει πανω και τα υπολοιπα στην τσεπη για τα μελισσια.
devil's animal
19/08/2016, 09:39
που εισαι ρε Μπιλαρα??
ξαναγυρνας στα παλια εε?
θα σου προτεινα και εγω το dominator ή το xr650L...αξιοπιστο μοτερακι και κανει ακριβως αυτα που θελεις...
το παλιο το εξακοσαρ' ειναι σπαστηρι και ουσιαστικα δεν εχει να σου προσφερει κατι φοβερο...
να πω οτι ηθελες να παιρνεις τα βουνα μονο σου με πανοπλια για να θυμηθεις τα παλια..οκ...αλλα ετσι..δικαβαλος και για κακοτραχαλους δρομους με κρατηρες αυτα τα 2 ειναι μανουλες...
αν θες να βαλεις και το ταξιδι μεσα στο κολπο πας στην παλια την africa....ανετα δικυλινδρα και off road οπου χρειαζεται...
καλοπουλητη η κυρια και καλα ψωνια...
:beer::beer::beer:
:moutza: ρε!!! :bawl:
που χαθηκες μπιλαρα μας ? ολα καλα ευχομαι!!!:beer::beer::beer:
Η XR είναι παιδικό όνειρο.
μην ψαχνεις αλλο...:beer::beer:
XJR_Billy
19/08/2016, 09:53
Καλημέρα.
Η μηχανές που με απασχόλησαν περισσότερο όταν αποφάσισα να αλλάξω κατηγορία πλην της XR ήταν η Yamaha XTZ660 και η ΚΤΜ640-690 Adventure.
Μ' αρέσει το αυθεντικό look στις μηχανές. Αλλά βλέποντας τις τιμές αυτών των 2, κατάλαβα ότι μια ανταλλαγή δεν θα μου άφηνε σχεδόν τίποτα στην τσέπη, κρίνοντας από τις τιμές που βλέπω να πωλούνται. H XJR μου είναι απολύτως μαμά, εκτός από τους καθρέπτες και προσεγμένη όσο γίνεται. Άριστη σε όψη και μηχανικά, μπορώ να πιάσω μια μέτρια τιμή. Η ΧΤΖ ήταν η πρώτη μου επιλογή. Δοκιμασμένος κινητήρας, κουκλάρα για τα δικά μου γούστα, άνετη, νορμάλ συντήρηση. Αλλά ακόμα είναι ακριβές.
Ένας φίλος από Αθήνα έχει μια LC4 του 2004 αν δεν κάνω λάθος. Το μοναδικό πρόβλημα που μου έβγαλε η XTR ήταν ο ανεμιστήρας του ψυγείου ο οποίος καλύφτηκε στην εγγύηση. Η ΚΤΜ Adventure του Θωμά δεν έχει βγάλει ΤΙΠΟΤΑ μέχρι στιγμής. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Αλλά ο τύπος είναι πιο αργός κι από μένα, service στην ώρα τους, η μηχανή δεν ξέρει τι πάει να πει κόκκινα. Πείτε μου μετά για αξιοπιστία ΚΤΜ, Κάθε Τετάρτη Μάστορα κλπ. Αλλά που να βρεις ΚΤΜ σαν του Θωμά? 90% τις έχουν πιτσιρίκια που τους πίνουν το αίμα στα φανάρια...
Το σχέδιο έχει ως εξής. Πουλάω την XJR, δίνω τα μισά για εντούρο μηχανή και τα υπόλοιπα τα ρίχνω στις μέλισσες. Η XR όπως είπα και παραπάνω, είναι όνειρο. Είχα την 500ρα του 1984. Το 1991 πήγα Αθήνα-Κομοτηνή. 80-90 στο δρόμο, στάση αρκετές φορές για βενζίνη (180 χλμ πριν μπει ρεζέρβα), έκαψε λίγο λαδάκι, νορμάλ, έφτασα βραδάκι, όλα οκ. Ακόμα το θυμάμαι το ταξίδι. Την XJR την πήρα για τη σύζυγο. Δεν θα πούλαγα την XTR αν ήξερα ότι θα ερχόμασταν Βουλγαρία. Αλλά πάει, τέλειωσε.
Άνοιξα το νήμα γιατί ακόμα έχω ενδοιασμούς. Τη λατρεύω την XJR. Πανέμορφη, δυνατή, άνετη, καταπληκτικές αναρτήσεις, κινητήρας για μια ζωή. Αλλά δεν μου κάνει κέφι να την οδηγώ εδώ. Αν ζούσαμε Σόφια, ή νότια Βουλγαρία δεν θα την πούλαγα ποτέ. Αλλά εδώ, βόρεια, οι δρόμοι είναι χάλια. Κεντρική Βουλγαρία το ίδιο. Θέλω κάτι σκληρό, φτηνό, που να μπορεί ο κάθε μάστορας να φτιάξει κάποια τυχόν βλάβη. Η Yamaha στη Σόφια είναι 300χλμ από εδώ που ζούμε, παιχνιδάκι για την XJR, εντάξει για την Ελλάδα, αλλά εδώ δεν είναι Ελλάδα. Για να βγεις στην Εθνική για Σόφια, πάλι πρέπει να περάσεις από πολλά χλμ παλιόδρομους. Έχω φίλο μηχανικό, φίλο βαφέα. Λέω να πάρω μια XR600, να την κάνω Θεά, να της φτιάξω τη σέλα, χειρολαβές, σταντ και ότι χρειαστεί για να μπορώ να πάω άφοβα και απροβλημάτιστα στις δουλειές μου, και κανά μικρό ταξιδάκι εντός με την Κυρά-Σαλιγκαρίνα. Είμαστε οικονομικά στριμωγμένοι και σκέφτομαι πρώτα για τη δουλειά.
Η XR500 ήταν η πρώτη αγάπη, έμαθα πάνω της και δόξα το Θεό, είμαι αρτιμελής μετά από εικοσιτόσα χρόνια μοτο-οδήγησης. Η απλότητά της, η άνετη σέλα της, οι κραδασμοί της, οι τακουνάρες της, όλα μου λείπουν. Όταν έχασα τους γονείς μου και έμεινα μόνος μου στον κόσμο, άλλαξα πολύ. Ο Γιάννης με πίεζε χρόνια να του πουλήσω την XR, την οποία δεν κινούσα, τελικά του την πούλησα γιατί δεν την οδηγούσα, μου πήρε κάποια χρόνια να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Ακόμα την έχει, την πήρα βόλτα πέρυσι όταν κατέβηκα Αθήνα. Δεν την πουλάει με τίποτα. Ο Θωμάς ούτε κουβέντα για να πουλήσει την LC4.
Μια XR μου χρειάζεται. Με πολύ λίγα χρήματα θα γίνει καταπληκτική dual-sport, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, έτσι? Πάντα, σε κάθε μηχανή, σε κάθε μοντέλο αναγκαζόμαστε να κάνουμε συμβιβασμούς. Για μένα δεν το συζητάμε. Είχα XR και ξέρω τι να περιμένω. Η σύζυγος θα υποφέρει αλλά όταν θα είμαστε καλύτερα οικονομικά, μπορώ να πάρω κάποια πιο ταξιδιάρα, που τις πουλάνε τζάμπα εδώ. Κάτι Άφρικα, Τρανσάλπ, με 800-1200 ευρώ.
Η σύζυγος με βοήθησε πάρα πολύ. Οικογένεια δεν έχω πια στην Ελλάδα, εδώ είναι η οικογένειά μου πλέον. Εκτός των φίλων, δεν με κρατάει τίποτα πια στην πατρίδα. Για τη σύζυγο είμαι εδώ. Ήταν μαζί μου στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Η XJR ήταν ένας τρόπος για να της πω ευχαριστώ για ότι έκανε για μένα και να την ωθήσω να ξεπεράσει το φόβο της για τις μηχανές, το οποίο κατάφερα. Αλλά όπως είπα, οι μέλισσες είναι ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή δουλειά. Οι μελισσοκόμοι πάνε χειμώνα διακοπές. Και δεν υπάρχει θέμα στο να πάω 200-300 χλμ βόλτα με την XR.
Γι' αυτό επιμένω σε αυτό το μοντέλο.
XJR_Billy
19/08/2016, 10:05
@ Devils & GGS
Γεια σας αγορίνες!! :beer::beer:
Τι κάνετε βρε παλιόπαιδα?:)
Εγώ πέρασα κάτι φρίκες εδώ με το θέμα δουλειάς. Ζούμε στο χωριό, 4 χλμ από τον γαλάζιο Δούναβη τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ασχολήθηκα με τη μελισσοκομία και έχω φτάσει σε καλό επίπεδο. Αλλά χρειάζεται να επενδύσω ακόμα για να φτάσω σε επίπεδο για Ευρωπαική επιχορήγηση. Επιτέλους βρήκα κάτι που μου αρέσει και έχει μέλλον, κατά τα άλλα ζωή στο χωριό. Ξύλα για το χειμώνα, κοτούλες, μελισσούλες...:lol:
Devils, η Ρόσι ακόμα έχει το κράνος σου, έχεις πολλά χαιρετίσματα. Να' σαι καλά μάγκα.:beer: Πες κάτι για την 600ρα γιατί έχω λαλήσει τους τελευταίους μήνες.
GGS, που είσαι αρχηγέ μου? Όλα καλά? Ανταλλαγή με το τούμπανό σου παίζει?:D
Να' στε όλοι καλά και πάντα όρθιοι !!!:beer:
AristidisZ
19/08/2016, 10:16
Παρεπιμπτόντως να φανταστώ η μηχανή θα αγοραστεί Βουλγαρία ε ;
Γιατί Ελλάδα μόνο φτηνά δε πουλιέται το συγκεκριμένο μηχανάκι...
Λευκάδιος
19/08/2016, 10:38
Γεια σου Bill,αν και ήδη έχεις βάλει το XR στην υπογραφή σου δες και αυτό :beer:
364336
XJR_Billy
19/08/2016, 10:48
Παρεπιμπτόντως να φανταστώ η μηχανή θα αγοραστεί Βουλγαρία ε ;
Γιατί Ελλάδα μόνο φτηνά δε πουλιέται το συγκεκριμένο μηχανάκι...
Αριστείδη, δεν πάει το μυαλό σου το τι ξεσκισμένα και καννιβαλισμένα χρέπια πουλάνε εδώ σε εξωφρενικές τιμές. Πολλές φορές σε χρήματα διπλά από Ελλάδα.
Αυτή τη στιγμή από όλες τις Βουλγαρικές αγγελίες για XR, μόνο δύο έχουν πινακίδα. Οι υπόλοιπες, όλες χωρίς χαρτιά. Και ακριβές.
Οι XR στην Ελλάδα έχουν μεγάλη ιστορία. Υπάρχουν ένα σωρό οι οποίες δεν έχουν πατήσει το τακουνάκι τους σε χώμα.
Όπως σε όλες τις μηχανές, η τιμή περίπου αντικατοπτρίζει την κατάστασή της.
Σκοπεύω να κάνω ανταλλαγή την XJR με XR. Είναι καλή περίπτωση για κάποιον που σκοπεύει να αλλάξει κατηγορία.
Η XJR είναι απολύτως μαμά, σκοπεύω να διαλέξω κάτι σε αντίστοιχη κατάσταση σε XR.
H XR650L μου αρέσει πάρα πολύ και θα την προτιμήσω αν βρω, αλλά είναι από τις πιο δυσεύρετες μηχανές στην Ελλάδα.
Ψηλή, με τον ανθεκτικό κινητήρα της Dominator, και πιο πολιτισμένη από την R. Μανούλα για εδώ.
XJR_Billy
19/08/2016, 11:05
Γεια σου Bill,αν και ήδη έχεις βάλει το XR στην υπογραφή σου δες και αυτό :beer:
364336
Γεια σου φιλαράκι. Σ' ευχαριστώ.
Έχεις ΠΜ.
AristidisZ
19/08/2016, 11:43
Αριστείδη, δεν πάει το μυαλό σου το τι ξεσκισμένα και καννιβαλισμένα χρέπια πουλάνε εδώ σε εξωφρενικές τιμές. Πολλές φορές σε χρήματα διπλά από Ελλάδα.
Αυτή τη στιγμή από όλες τις Βουλγαρικές αγγελίες για XR, μόνο δύο έχουν πινακίδα. Οι υπόλοιπες, όλες χωρίς χαρτιά. Και ακριβές.
Οι XR στην Ελλάδα έχουν μεγάλη ιστορία. Υπάρχουν ένα σωρό οι οποίες δεν έχουν πατήσει το τακουνάκι τους σε χώμα.
Όπως σε όλες τις μηχανές, η τιμή περίπου αντικατοπτρίζει την κατάστασή της.
Σκοπεύω να κάνω ανταλλαγή την XJR με XR. Είναι καλή περίπτωση για κάποιον που σκοπεύει να αλλάξει κατηγορία.
Η XJR είναι απολύτως μαμά, σκοπεύω να διαλέξω κάτι σε αντίστοιχη κατάσταση σε XR.
H XR650L μου αρέσει πάρα πολύ και θα την προτιμήσω αν βρω, αλλά είναι από τις πιο δυσεύρετες μηχανές στην Ελλάδα.
Ψηλή, με τον ανθεκτικό κινητήρα της Dominator, και πιο πολιτισμένη από την R. Μανούλα για εδώ.
Μακάρι να βρεις να την κάνεις αυτή την τράμπα, αλλά χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, το θεωρώ μάλλον δύσκολο να βρεις κάποιον με καλό XR που να θέλει το XJR, και να δώσει και λεφτά από πάνω
Κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να βάλεις κατά νου μια τιμή που θες για το YAMAHA και κατόπιν να προχωρήσεις για νέο μηχανάκι
:wave2:
XJR_Billy
19/08/2016, 12:25
Μακάρι να βρεις να την κάνεις αυτή την τράμπα, αλλά χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, το θεωρώ μάλλον δύσκολο να βρεις κάποιον με καλό XR που να θέλει το XJR, και να δώσει και λεφτά από πάνω
Κατά τη γνώμη μου καλό θα ήταν να βάλεις κατά νου μια τιμή που θες για το YAMAHA και κατόπιν να προχωρήσεις για νέο μηχανάκι
:wave2:
Έτσι το έχω σκεφτεί κι εγώ. Η XJR θα μπει αγγελία, με τιμή. Θα αναφέρεται βέβαια ότι γίνεται ανταλλαγή μόνο με μηχανή που θα αποφασίσω, σε αντίστοιχη κατάσταση. Αλλά πριν κατέβω Αθήνα, έχω ήδη ραντεβού με δυό παλληκάρια από βόρεια Ελλάδα που ενδιαφέρονται για ανταλλαγή, συν ένας από Αθήνα.
Έχει πολύ λογική αυτό που λες, εντελώς άλλη κατηγορία, αλλά γι' αυτό υπάρχουν οι κατηγορίες. Και υπάρχει ενδιαφέρον. Εγώ από XR & XTR πήγα σε XJR.:)
Και βέβαια θα πρέπει να πληρώσουν από πάνω. Η XJR είναι φανταστικό μοντέλο, δεν υστερεί πουθενά. Ο μοναδικός λόγος που την πουλάω είναι γιατί δεν κάνει για τους δρόμους εδώ. Κατά τα άλλα, έχει ζύγισμα ιδανικό, πολύ χαμηλό κέντρο βάρους, είναι ευκολοοδήγητη και άσπαστη. 5,2 λίτρα στα 100χλμ κινούμενος με 120χαω με συνεπιβάτη. Αν θέλεις καγκουριές, 0-100 σε 3" με πρώτη, Δεν της βγαίνει τίποτα στο δρόμο μέχρι τα 210χαω. Η δική μου έχει κόφτη στα 120χαω γιατί η σύζυγος αρχίζει τις παντοφλιές...:cry::lol:
XJR_Billy
21/08/2016, 12:43
Παίδες, ρίξτε κανά tip για το ΕΞΑΡ' γιατί μάλλον την άλλη εβδομάδα κατεβαίνω στα πάτρια εδάφη. Θα συναντηθώ με δύο παιδιά από βόρεια Ελλάδα που ενδιαφέρονται για ανταλλαγή με τη Lady πριν κατέβω Αθήνα αν χρειαστεί. Εκτός από ραγισμένη κεφαλή, (σαν τη δική μου), σφυριχτή τρίτη (σαν την κεφαλή μου) και ρουλεμάν, σε τι άλλο θα πρέπει να επικεντρώσω την προσοχή μου? Από το Ίντερνετ δεν βρήκα κάτι άλλο που να χρήζει ιδιαίτερης προσοχής εκτός από τα κλασσικά αναλώσιμα.
Και άλλη μια ερώτηση, εγκυκλοπαιδική. Τα τελευταία 4 χρόνια έχω αλλάξει τις πινακίδες σε Βουλγαρικές γιατί ήμουν η χαρά του μπάτσου. Από το Βουλγαρικό Υπουργείο με διαβεβαίωσαν ότι θα ενημερώσουν το Ελληνικό και δεν θα μου έρχονται τέλη κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Να πω την αλήθεια, δεν το πολύ-πιστεύω αυτό, θα έχω χρήματα μαζί μου για να πληρώσω τα τέσσερα τελευταία έτη, αν χρειαστεί (που το βλέπω να χρειαστεί). Σε 3-4 μέρες υπολογίζω να πάω Σόφια για να μου επιστρέψουν τις Ελληνικές πινακίδες.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν θα μπορώ πχ από ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, να πληρώσω ότι χρωστούμενο βγει για το σήμα, και να βγάλω για το 2016. Ή θα πρέπει sony και καλά να κατέβω Αθήνα για να γίνει αυτό? ΚΤΕΟ επίσης, μπορώ να περάσω οπουδήποτε, έτσι? Μπορεί να είναι χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά έχω χάσει επεισόδια...
Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή.
amyroukai
21/08/2016, 12:45
κτεο ναι, ΔΟΥ δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά.
Το ξες ότι τα τέλη των προηγούμενων ετών αν δεν έχει ειδοποιηθεί η ελληνική πλευρά θα είναι διπλά, άρα μιλάμε για σοβαρό νουμεράκι, ναι;
XJR_Billy
21/08/2016, 12:53
κτεο ναι, ΔΟΥ δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά.
Το ξες ότι τα τέλη των προηγούμενων ετών αν δεν έχει ειδοποιηθεί η ελληνική πλευρά θα είναι διπλά, άρα μιλάμε για σοβαρό νουμεράκι, ναι;
Με κομμάτιασες τώρα...
Edit:
Εγώ, νομιμότατα πήγα στο Βουλγαρικό Υπ. Συγκ. και ζήτησα Βουλγαρικές πινακίδες γιατί βαρέθηκα να με σταματάνε στο δρόμο. Με διαβεβαίωσαν ότι θα ειδοποιήσουν στην Ελλάδα και ότι θα μπορώ να πάρω τις Ελληνικές πίσω όποτε θέλω. Στη Βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας που μου δώσανε, φαίνεται η ημερομηνία που παρέδωσα τις Ελληνικές. Επίσης θα φανεί και το πότε τις πήρα πίσω. Θα ζητήσω επίσης κάποια αποδεικτικά έγγραφα περί τούτου. Δυό φορές πέρασα ΚΤΕΟ εδώ, τόσα χρόνια Βουλγαρική ασφάλεια, ΕΕ είναι, δεν πιστεύω να μου κάνουν καμιά χοντρή πλάκα...
Αν δηλαδή όλα πάνε κατά διαόλου και με βάλουν να πληρώσω 4 σήματα των 112 ευρώ διπλά, θα μου πάει μια 900άρα η δουλειά.
Σχεδόν το 1/4 από τα χρήματα που σκοπεύω να τη δώσω.
Αν κάτσει κάτι τέτοιο, την κρατάω για πάντα. Καλύτερα να αλλάξω αναρτήσεις όταν τα φτύσουνε παρά να πληρώνω μαμησιάτικα...
XJR_Billy
02/09/2016, 13:07
Η απόφαση είναι απόφαση.
Έφυγα από βόρεια Βουλγαρία για Αθήνα. Με σκοπό να την αφήσω σε φίλο και να μπει αγγελία.
Στα 900 χλμ ταξιδιού, φτάνοντας Λαμία, ήμουν έτοιμος να γυρίσω πίσω. Δεν υπάρχει αυτή η μηχανή. Made for Billy.
Αλλά η λογική και η κούραση υπερίσχυσαν. Έφτασα βράδυ Αθήνα, κοιμήθηκα σε ένα φίλο και έφυγα μετά από δυό μέρες.
Όλα γύρισαν ανάποδα. Η σύζυγος την αγαπάει. Εγώ την λατρεύω. Αλλά δεν κάνει για εδώ.
Η XJR είναι μηχανή δρόμου. Χρειάζεται δρόμους, όπως ο καρχαρίας ανοιχτή θάλασσα.
Ήμουν πολύ προβληματισμένος και αγχωμένος όταν γύρισα πίσω. Η γυναίκα μου χάρηκε που με είδε να γυρίζω με την Κυρία.
Σκεφτόταν κι αυτή ότι η μηχανή δεν κάνει για εδώ, έψαχνε στο νετ όταν έλειπα για μηχανές που της είχα δείξει. Αλλά δεν ήταν η μοναδική, όπως θα γράψω παρακάτω.
Μου μίλησε πολύ όμορφα και με καθησύχασε, οι καταστάσεις αλλάζουν, όπως η ζωή. Στο κάτω-κάτω κι οι δυό μας τη γουστάρουμε.
Την κρατάμε κι ότι γίνει. Ησύχασα λίγο, ανακουφίστηκα.
Μέχρι προχθές, που ένας φίλος μου είπε ότι θα μετακομίσει με την οικογένειά του στη Σόφια. Καλό παλληκάρι, παλιός μηχανόβιος, είχε μια GSXR 600.
Έχουμε πάει αρκετές βόλτες μαζί, πολλές φορές αλλάξαμε μηχανή πριν την πουλήσει. Η γυναίκα του ανέβαινε στη Τζίξερ, αλλά λίγο. Αλλά ήταν λογικό να ενθουσιαστεί όταν την ανέβασα στην Κυρία.
Θέλουν την XJR. Μου την ζήτησαν και οι δύο, οικογενειακώς.
Η σύζυγος, άρχισε να μου δείχνει βιντεάκια με την Transalp 700. Είχε ετοιμάσει και λινκς με γνώμες, τεστ κλπ. Τη γουστάρει.
Δυό μέρες τώρα, άρχισα κι εγώ να διαβάζω (πάλι) κάργα για την 700άρα.
Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να δώσω την Κυρία στο φίλο μου και να πάρω μια Τρανσαλπ.
Το θέμα είναι: Θα κλαίω πάλι στις λακκούβες και στους κWλόδρομους? Είναι τα αμορτισέρ της αρκετά μαλακά για να ανταπεξέλθουν σε εφιαλτικούς δρόμους?
Θέμα ιπποδύναμης και ταχύτητας δεν υπάρχει. Η μηχανή θα με καλύψει άνετα για ταξίδια και κάθε μέρα. Εδώ 3 φορές έκανα το ταξίδι με την XTR. Τη μία δικάβαλος.
Τη μηχανή τη βρίσκω σε καλές τιμές εδώ, άνετη, αξιόπιστη, το ζήτημα είναι αν θα μου κάνει τη δουλειά, γιατί αν είναι να αρχίσω πάλι στο σλάλομ, κρατάω την Κυρία.
Όποιος γελάει και δεν με πιστεύει, τον προσκαλώ να δει τι εστί δρόμος κακοφτιαγμένος και ασυντήρητος δεκαετίες τώρα. Χαλικόδρομοι και ελαφροί χωματόδρομοι για να φτάσεις σε μια κωμόπολη.
Αν έχει κάποιος φίλος εμπειρία με την Transalp 700, σε αληθινά εφιαλτικούς δρόμους, ας κάνει τον κόπο να μου πει δυό λογάκια για το πως είναι στις λακκούβες..
Είμαι σε σοβαρή σκέψη για το μοντέλο, μ' αρέσει, αρέσει στη σύζυγο, το θέμα είναι αν θα αντέξει στον πόνο..
akis_trevor
02/09/2016, 14:10
Το 700 το συμπαθω αλλά δεν το έχω καβαλήσει.
Από ελλαδα θα ψωνίσεις ή από βουλγαρια;
XJR_Billy
02/09/2016, 14:34
Από Βουλγαρία. Φέρνουν συνεχώς μηχανές από Ευρώπη, μπορείς να πετύχεις καλές ευκαιρίες, δεν έχουν τα ίδια γούστα με μας.
Εδώ, Χάρ-Χάρλευ, easy-rider, 80 στην Εθνική, 1% κι έτσι...
Όταν έψαχνα στις αγγελίες, έβλεπα συνέχεια: "Καινούργια εισαγωγή, μη οδηγημένη στη Βουλγαρία...". Δεν το'πιασα εμέσως.
Μετά κατάλαβα τι προτέρημα είναι αυτό...
akis_trevor
02/09/2016, 14:47
Απλά παίζει ένα με προίκα στην βόρεια ελλαδα γιαυτό ρωτησα.
Όσον αφορά το μηχανάκι δεν μπορώ να σε βοηθήσω δυστυχώς.
Κοίτα το 650 Τρανσαλπ μιας και με 21 μπροστινό θα βολευτεί καλύτερα στους κατσικόδρομους.
Καιει παραπάνω απο το 700, αλλά το ατου του ειναι ο 21 μπροστά
XJR_Billy
02/09/2016, 14:58
Κοίτα το 650 Τρανσαλπ μιας και με 21 μπροστινό θα βολευτεί καλύτερα στους κατσικόδρομους.
Καιει παραπάνω απο το 700, αλλά το ατου του ειναι ο 21 μπροστά
Έχεις δίκιο. Όντως ατού ο 21" μπροστά, όχι μόνο για παλιόδρομους και χώμα, αλλά δίνει και σταθερότητα στην ταχύτητα.
Τη σκεφτόμουν την 650 αλλά, χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιο κάτοχό της, δεν βλέπεται.
Πολύ γκουμούτσα ρε παιδί μου, πολύς όγκος. Η 700ρα είναι πιο μαζεμένη, πάντα μ' άρεσε σαν μοντέλο αν και αντιπαθώ τα πολλά πλαστικά.
Ididesign
05/09/2016, 16:39
Καλησπερα φιλε,γνωμη μου αν ειναι να πας σε τρανσαλπ,παρε οδηγα vstrom με λιγες αλλαγες σε λαστιχα-ελατηρια θα το ευχαριστηθεις εστω και στους δρομους της βουλγαριας.Αν κρινω απο τον δρομο Σοφια-Μοντανα θα τα παει μια χαρα:D
Σε πια πολη ζεις??εγω ανεβαινω πολυ συχνα για δουλεια...και τωρα μολις ανεβω θελω να παρω κανα εντουρο!!!
XJR_Billy
05/09/2016, 18:16
Καλησπερα φιλε,γνωμη μου αν ειναι να πας σε τρανσαλπ,παρε οδηγα vstrom με λιγες αλλαγες σε λαστιχα-ελατηρια θα το ευχαριστηθεις εστω και στους δρομους της βουλγαριας.Αν κρινω απο τον δρομο Σοφια-Μοντανα θα τα παει μια χαρα:D
Σε πια πολη ζεις??εγω ανεβαινω πολυ συχνα για δουλεια...και τωρα μολις ανεβω θελω να παρω κανα εντουρο!!!
Γεια σου φίλε, σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή σου.
Αν έμενα Σόφια ούτε λόγος για αλλαγή μηχανής. Νοτιο-κεντρική Βουλγαρία δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα (εκτός εθνικής).
Εγώ είμαι 65χλμ βορειο-δυτικά του Πλέβεν, 6 χλμ από το Δούναβη. Οι δρόμοι βόρεια δεν έχουν καμία σχέση με τους πιο κάτω. Επιεικώς απαράδεκτοι ως επικίνδυνοι, όπως έγραψα προηγουμένως. Η εθνική Σόφια-Βάρνα έχει κάποια μεγάλα κομμάτια με τόσο άσχημο οδόστρωμα, που μόνο το πλάτος της την κάνει εθνική οδό... αν πας για Ρουμανία ειδικά, μέχρι να φτάσεις στο Ρούσε μαρτυράς. Λακκούβα στη λακκούβα, τίγκα στα σαμαράκια, άσφαλτος σηκωμένη στα πλάγια από υπερφορτωμένα ΤΙΡ, πολύ επικίνδυνος δρόμος. Μόνο μέρα περνάς με μηχανή.
Δύσκολα θα βρεις εντούρο με πινακίδες. 9 στις 10 είναι παράνομες-κλεμμένες. Τις έχουν για τα χωριά-βουνά.
Μην ασχοληθείς με αγγελίες εκτός Σόφιας-Φιλιππούπολης.
notakos600
07/09/2016, 08:59
Γειά σου ρε παλιόφιλε Μπίλυ, καλά να περνάς και πάντα όρθιος φιλαράκι.
Δεν σου είχα απαντήσει γιατί ήμουν στο χωριό της συζύγου από 27/7 και το ίντερνετ εκεί είναι σαν το ανέκδοτο: '''ότι έχει στο ψυγείο...''.
Το παλιό καλό ΧΤ600Ε το έχεις σκεφτεί καθόλου ή απορρίπτεται ασυζητητί;
XJR_Billy
07/09/2016, 09:31
Γειά σου ρε παλιόφιλε Μπίλυ, καλά να περνάς και πάντα όρθιος φιλαράκι.
Δεν σου είχα απαντήσει γιατί ήμουν στο χωριό της συζύγου από 27/7 και το ίντερνετ εκεί είναι σαν το ανέκδοτο: '''ότι έχει στο ψυγείο...''.
Το παλιό καλό ΧΤ600Ε το έχεις σκεφτεί καθόλου ή απορρίπτεται ασυζητητί;
Σ' ευχαριστώ πολύ αδερφέ.
Και πάλι καλορίζικο το τούμπανό σου, να το χαίρεσαι, καλούς δρόμους και πάντα όρθιος ρε παλιοσειρά.:beer::beer:
Βασικά, πλην της XR, η πρώτη μου επιλογή ήταν η XT600E, και δεύτερη η καινούργια μονοκύλινδρη 660Ζ Τενερέ.
Οι Τενερέ, εκτός του ότι είναι ακόμα πανάκριβες, είναι απολύτως δυσεύρετες εδώ. Δεν πωλείται ούτε μία.
Τις ΧΤ600Ε εδώ τις έχουν μόνο για εντούρο. Δεν έχω δει καμία να κυκλοφορεί στο δρόμο, και όσες έχει τύχει να δω είναι χωρίς πινακίδα και κανιβαλλισμένες.
Πρέπει να δώσω τα εύσημα στη Yamaha για αυτό το θαυμάσιο μοντέλο, που αν και έχει φάει ΤΗΝ ταλαιπωρία, ΤΟ σκίσιμο, εξακολουθεί και ζει, κάνοντας τα πάντα με αξιοπρέπεια. Αληθινά χρέπια τα ΧΤ εδώ, το μοντέλο δεν έτυχε της προσοχής που είχε στη χώρα μας... Άλλη χώρα, άλλα γούστα.
Η XR απορρίφθηκε διά μανίας από τη σύζυγο μόλις έκατσε πάνω της. Όλα τα σοβαρά χλμ που έχω κάνει, τα έχω κάνει μαζί της, ανεβαίνει και πάμε πολύ μακρινές βόλτες, γουστάρει τις μηχανές και δεν μπορώ να της χαλάσω την απόλαυση. Τελικά απ' ότι φαίνεται πάμε για την Τρανσάλπ 700. Έχω σκιστεί να διαβάζω και να βλέπω εντυπώσεις από κατόχους και πιστεύω ότι θα είναι ότι πρέπει για μας.
Γυρίζοντας από Αθήνα, μετά τη Σόφια, είχα κάνει τόσο καταπληκτικό ταξίδι με την XJR, που σκεφτόμουν, τι πάω να κάνω? Αυτή η μηχανή είναι όνειρο.
Τα μυαλά μου άλλαξαν πάλι όταν μπήκα στους παλιόδρομους...
Η Τρανσαλπ 700, ενώ δεν έχει κάτι τρομερό να δείξει, είναι άνετη, ροπάτη, και απ' ότι φαίνεται αρκετά στιβαρή για παλιόδρομους. Έχει τη ζητούμενη ταχύτητα ταξιδίου, τη δυνατότητα να μας πάει με τα μπαγκάζια μας όπου αποφασίσουμε, αξιόπιστη και... λίαν χαλαρή. :lol: Ότι πρέπει για τη σαλιγκαρο-οικογένεια. :p
Μάλλον έχω καταλήξει πλέον για αυτή.
Να' σαι καλά Νοτάκο, καλούς δρόμους.:beer:
Φίλε μου με πρόλαβες! Αυτό ήθελα να γράψω από ώρα.
Συγκεκριμένα Τενερέ και ΤΑ700 αλλά και το στρώμα λογικά θα σε καλύψουν, καλά και οικονομικά.
Για το τρανσάλπ εμπεριστατωμένη άποψη έχει ο σούτερ.
Σίγουρα έχει περισσότερο ασφάλτινο προσανατολισμό αλλά δεν νομίζω να μην αντεπεξέλθει και σε κακό οδόστρωμα.
Γενικά on - off είναι ότι χρειάζεσαι για να τα κάνεις όλα.
ps: Αν ποτέ πιάσουμε το τζόκερ, η επιλογή είναι 1290 Super Adventure :lol:
Coyote.V
07/09/2016, 10:15
Ευτυχώς που υπάρχει και η κυρία σαλιγκαρίνα και σε απέτρεψε από αυτό που ήθελες να κάνεις...
Ένα έχω να σου πω. Να την ακούς πάντα.
Δε θυμάμαι αν έχει αναφερθεί από σένα ή άλλον:
BMW 650 Dakar ;
Διάβασα λίγο στην αρχή, είδα και τις απαντήσεις σου και θα πω: Δεν έχει νόημα η κουβέντα, ΧR θα πάρεις γιατί είσαι ακόμα κ@υλωμένος.
Coyote.V
07/09/2016, 11:21
Δεν είναι καυλωμένος, φρικάρισμένος με τους δρόμους είναι :)
chillipf
07/09/2016, 12:24
@ billy
φίλε μου απ' ότι διαβάζω, το XR κάνεις κέφι, αλλά θα "συμβιβαστείς" με το ΤΑ700, και θα συμφωνήσω ότι είναι το καλύτερο μεταξύ αυτών των δυο, για την περίπτωσή σου.
το XR το πήρα και εγώ πριν δύο χρόνια, αφού χάρισα ένα Typhoon 125 που είχα για την καθημερινότητα.
Εγώ όμως το πήρα μήπως και ξανα ανέβω κανένα βουνό μετά από χρόνια, απο το '93 που σταμάτησα να ασχολούμαι με on-off.
Καλά ευχαριστώ, βουνό ελάχιστο, αλλά μου έχει γίνει καθημερινό μηχανάκι. Σε φάση που δεν κινώ σχεδόν καθόλου ένα daytona 675 που έχω.
Βέβαια τα χλμ της ημέρας μου είναι το πολύ 10 με 20 και βολεύεται η κατάσταση.
Για ταξιδάκι που λες, το ξεκίνησα ένα ωραίο πρωί για Αθήνα-Κόρινθο, να θυμηθώ τα παλιά και αισθάνθηκα τόση ανασφάλεια στην εθνική, που δεν το συζητώ :(
Απο την άλλη, για εκδρομικό εντούρο, (αλλοιώς μακρυά βόλτα από ορεινά & πεδινά μονοπάτια & λίγο επαρχιακό δρόμο) είναι μανούλα,
νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι το καλύτερό του.
Πάντως για μοναδικό μου μηχανάκι δεν θα το διάλεγα ποτέ, γιατί ακριβώς δεν καλύπτει τον τομέα ταξίδι-γρήγορη βόλτα, τραχύ πράγμα είναι, αν πεισμώσει η μανιβέλα σε γ@μ@σε, κλπ
φλας και καθρέφτες = ιεροσυλία, μου τα έβαλε ο μηχανικός για να περάσω ΚΤΕΟ και βγήκαν αυτομάτως μετά.
Η κυρία ανεβαίνει βέβαια αλλά για μικρές αποστάσεις, πχ Λαύριο-Αθήνα βλαστήμισε, ενω στο νησάκι πριν της άρεσε τρελλά.
Βγάλε άκρη ...
Καλοτάξιδο ότι τελικά αποφασίσεις να πάρεις :a014:
XJR_Billy
07/09/2016, 13:20
Αν ήμουν μόνος μου, θα' παιρνα XR δαγκωτό. Χωρίς φόβο και πάθος. Το πάθος παίζεται...:p
Αν ήμουν Ελλάδα θα' ταν διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά στο κωλοχώρι που ζω, έχω σκυλο-μετανοιώσει που πούλησα την XT660R.
Η XJR είναι η ολοκλήρωσή μου σαν μηχανόβιος. Έχει ότι γουστάρω και τρεις φορές παραπάνω. Αλλά δεν κάνει για εδώ.
Χτες έβρεξε, αρκετά, πως να τη βγάλω στον κύριο δρόμο περνώντας από 200μ, χώμα-λάσπη με νερολακκούβες? Ο κύριος δρόμος του χωριού, που βγάζει στον επαρχιακό, είναι σε κατάσταση που όταν βρέξει, απλά δεν περνάς με μηχανή αν δεν ξέρεις που είναι οι λακκούβες, γιατί αν πέσεις σε καμία, το βάθος της μπορεί να σε φέρει καπάκι. Ο επαρχιακός δρόμος τίγκα στη λακκούβα, σαμαράκια, κακά μπαλώματα.
Δε μου κάνει καθόλου κέφι να καβαλάω φοβισμένος μη φάω κανά καπάκι και να καντηλιάζω σε κάθε γαμWλακκούβα που όσο και να προσέξω, θα πέσω.
Την XJR την πήρα με 28000χλμ και έχω φτάσει τα 62000 σε έξι χρόνια. Η μηχανή σκίζει, φυσάει.
Κρατάς μια γυμνή 200ρα 3-4 λεπτά και βλέπεις το φως το αληθινό.:evil: Αλλά εδώ ζει το χειρότερό της εφιάλτη...
Η κυρά-σαλιγκαρίνα είναι σκληρό καρύδι. Έχουμε κάνει τρελλά χλμ με νύχτα-βροχές-κρύο. Αντέχει το θηρίο λέμε.
Πρέπει να της βρω κάτι καλό να ανεβαίνει γιατί το αξίζει. Μάχιμη. Φυσικά, πάνω από 120-130 ξεσπαθώνει την παντόφλα οπότε... χαλαράαα..:p
Η BMW 650 Dakar είναι κι αυτή υπό εξέταση. Απ' ότι γνωρίζω, καλό μοντέλο έχει βγει, αξιόπιστη, οικονομική και άνετη. +Μονοκύλινδρη (αδυναμίες βλέπεις).
Αλλά είναι BMW... Ουδείς τέλειος... Αυτή τη μούφα εξάτμιση να μην είχε... Σαν μοντέλο πάντα μ' άρεσε. Και η τιμή της δεν είναι καθόλου άσχημη.
Αλλά να γίνω Μπεμβεδάκιας ρε σεις? Δύσκολο το βλέπω. Ε ρε καζούρα που έχει να πέσει...:cry:
Αλλά όσο περισσότερο διαβάζω για την Τρανσαλπ 700, (φυσικά όχι στο MOTO.GR):rotflmao::beer:, τόσο ψήνομαι.
Αυτή που οδήγησα μ' άρεσε, αν και τα Tourance που φόραγε ήταν για πέταμα. Πολύ ροπάτη χαμηλά, άνετη, σχετικά μαλακές αναρτήσεις με ψιλο-χάλια την πίσω.
Όταν το ανέφερα στον τύπο που την πούλαγε, έβγαλε ένα εργαλείο και κάτι ρύθμισε στο πίσω αμορτισέρ. Άλλαξε την απόσβεση στο πιο μαλακό και η μηχανή πλέον είχε πολύ καλύτερη αίσθηση στις λακκούβες. Καλή ποιότητα κύλισης, έυκολη, βολική. Το έτερον ήμισυ τη γουστάρει, εγώ ψήνομαι. Αλλά το C-ABS με χάλασε. Άλλο θέμα αυτό...
Εντάξει, γελάτε, το ξέρω.:lol: Αλλά η ιπποδύναμη δεν είναι το (πιο) ζητούμενο απ' όλους. Το τελευταίο καλοκαίρι (2010) που ανέβηκα Βουλγαρία με την XT660R, βούτηξα την σαλιγκαρίνα και ανεβήκαμε Ρουμανία, στα Καρπάθια. Από Τάμπα, καρφί για Σόφια, ύπνος και το πρωί βουρ για Αθήνα. Μιλάμε για 2500χλμ, δικάβαλοι με την ταπεινή, μεν τίμια και σκυλί μαύρο XTR, που άλλοι την έχουν για μέσα στην πόλη. Ακόμα μας πονάει ο πωπός :rotflmao: αλλά το ταξίδι αξέχαστο.
Η Μπέμπα είναι κι αυτή υπό σοβαρή σκέψη.
Συγγνώμη για τα σεντόνια που γράφω, αλλά δεν περίμενα να βρεθώ πάλι σε αναζήτηση μηχανής μετά την XJR.
Η ζωή και οι απαιτήσεις αλλάζουν, ευτυχώς υπάρχουν μοντέλα για όλους.
Κάθε βοήθεια και άποψη δεκτή.:beer:
XJR_Billy
07/09/2016, 13:36
@ billy
φίλε μου απ' ότι διαβάζω, το XR κάνεις κέφι, αλλά θα "συμβιβαστείς" με το ΤΑ700, και θα συμφωνήσω ότι είναι το καλύτερο μεταξύ αυτών των δυο, για την περίπτωσή σου.
το XR το πήρα και εγώ πριν δύο χρόνια, αφού χάρισα ένα Typhoon 125 που είχα για την καθημερινότητα.
Εγώ όμως το πήρα μήπως και ξανα ανέβω κανένα βουνό μετά από χρόνια, απο το '93 που σταμάτησα να ασχολούμαι με on-off.
Καλά ευχαριστώ, βουνό ελάχιστο, αλλά μου έχει γίνει καθημερινό μηχανάκι. Σε φάση που δεν κινώ σχεδόν καθόλου ένα daytona 675 που έχω.
Βέβαια τα χλμ της ημέρας μου είναι το πολύ 10 με 20 και βολεύεται η κατάσταση.
Για ταξιδάκι που λες, το ξεκίνησα ένα ωραίο πρωί για Αθήνα-Κόρινθο, να θυμηθώ τα παλιά και αισθάνθηκα τόση ανασφάλεια στην εθνική, που δεν το συζητώ :(
Απο την άλλη, για εκδρομικό εντούρο, (αλλοιώς μακρυά βόλτα από ορεινά & πεδινά μονοπάτια & λίγο επαρχιακό δρόμο) είναι μανούλα,
νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι το καλύτερό του.
Πάντως για μοναδικό μου μηχανάκι δεν θα το διάλεγα ποτέ, γιατί ακριβώς δεν καλύπτει τον τομέα ταξίδι-γρήγορη βόλτα, τραχύ πράγμα είναι, αν πεισμώσει η μανιβέλα σε γ@μ@σε, κλπ
φλας και καθρέφτες = ιεροσυλία, μου τα έβαλε ο μηχανικός για να περάσω ΚΤΕΟ και βγήκαν αυτομάτως μετά.
Η κυρία ανεβαίνει βέβαια αλλά για μικρές αποστάσεις, πχ Λαύριο-Αθήνα βλαστήμισε, ενω στο νησάκι πριν της άρεσε τρελλά.
Βγάλε άκρη ...
Καλοτάξιδο ότι τελικά αποφασίσεις να πάρεις :a014:
Είχα XR, αυτή ήταν η πρώτη μου μηχανή το 1989, ούτε καν παπάκι. Ξέρω τι μπορώ να περιμένω και τι όχι.
Μου λείπει... Ήθελα πάλι μία, αλλά η λογική, η ασφάλεια (και η παντόφλα) υπερίσχυσαν.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα έγραψες, σε ευχαριστώ.
XJR_Billy
08/09/2016, 13:23
Ήμουν βάζελος. Ναι, το ξέρω, ουδείς τέλειος. Λέω ήμουν, γιατί τα τελευταία 15 χρόνια ούτε που ασχολούμαι με το άθλημα.
Αλλά ήμουν βάζελος, όχι κWλοβάζελος. Όπως υπάρχουν ωραίοι γαύροι και κVλόγαυροι, και ου το καθ' εξής.
Γιατί σας τα πρήζω τώρα?
Το 2007 αποφάσισα να αγοράσω μια μηχανή.
Από εντούρο ξεκίνησα (XR) και πάντα μου άρεσαν οι μηχανές περιπέτειας, που τα κάνουν όλα, σε λογικές γραμμές.
Αυστηρά μονοκύλινδρη, (είπαμε, αδυναμίες), και να μπορεί να μας πάει παντού, από ταξίδι μέχρι χωματόδρομους.
Ψάχνοντας και βλέποντας, κατέληξα σε δύο μοντέλα. Yamaha XT660R, καινούργια, ή, BMW F650GS Dakar, μεταχείρω.
Οι BMW δεν είναι του στυλ μου, κυρίως λόγω αναβατών, εταιρείας και... έλικα... Βλέπε Μπεεμβεδάκηδες και κWλοΜπεεμβεδάκηδες.
Έπειτα είναι και το προσωπικό γούστο, η ιστορία της μοτοσυκλέτας κλπ. Προτίμησα την XTR, του κουτιού.
Εξαιρετική μηχανή, απροβλημάτιστη και τίμια, κάνει τα πάντα, αλλά όχι ταξίδια των 1000+ χλμ. με συνεπιβάτη. Εκτός αν έχεις τεθωρακισμένο πισινό.
Στην παρούσα φάση, πρέπει να χωρίσω από την XJR για το μοναδικό λόγο, όπως ανέφερα αρκετές φορές, απλά, δεν κάνει για εδώ.
Αφού λοιπόν η XR που υπερ-γουστάρω δεν παίζει πια, θα χρειαστώ κάτι που να μη μασάει από παλιόδρομους, να είναι άνετη για μεγάλα ταξίδια, αξιόπιστη, διότι 300χλμ η Σόφια από το χωριό που ζούμε, και στην τελική, να ανυπομονώ να την καβαλήσω. Να υπενθυμίσω ότι ιπποδυνάμεις, τελικές, μονοκύλινδρα κλπ. δεν παίζουν. Το avatar μου δεν είναι τυχαίο.:p
Μετά μεγάλης σκέψης και ψαξίματος, έχω καταλήξει σε δύο μοντέλα.
1. Honda XL700V Transalp
2. ΒΜW F650GS Dakar.
H Transalp μου άρεσε, κάνει και για ταξίδια και για παλιόδρομους, αποδεδειγμένη αξιοπιστία, άνετη, ταξιδιάρα.. Αλλά είναι πιο... κυριλέ να πω? Πιο λουσάτη?
Η Μπέμπα είναι πιο πολύ του γούστου μου, καθώς λίγο πιο αλητεία (σχετικά με την Τρανσαλπ) και καθαρά πιο χωμάτινη. Και μονοκύλινδρη, καθότιν λάτρης του είδους.
Είναι μεν το μοναδικό μοντέλο που δεν έγινε αποδεκτό από τους κWλοΜεεμβεδάκηδες (βλέπε πρόλογο) σαν γνήσιο παχύδερμο, με boxer κλπ. Και ίσως ένα από τα πλέον αξιόπιστα μοντέλα που έχουν να επιδείξουν οι Γερμανοί αρκετά (ή πολλά) χρόνια τώρα.
Όχι ότι η BMW έχει βγάλει άσχημα παχύδερμα, κάθε άλλο. Είναι η πολιτική και η διαφήμιση της εταιρείας που με χαλάει, το μάρκετιν που επιβάλλει τερατώδεις μηχανές σε δύσβατα μονοπάτια κλπ. Πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Άσχετο αν το 90% από αυτές δεν θα πατήσουν χώμα στη ζωή τους. Άλλο θέμα αυτό. Επίσης, ο έλικας σε κατατάσσει σε μια κατηγορία αναβατών στην οποία δεν ανήκω με τίποτα. Όχι ότι όλοι είναι ψώνια, μην παρεξηγηθώ... ούτε να προσβάλλω κάποιον..
Αλλά δεν γουστάρω το τουπέ που κουβαλάνε κάποιοι κάτοχοι ελικοφόρων... Να συμπεριλάβω και αρκετούς Χαρλεάδες στην κατηγορία...
Καθότιν βάζελος, και όχι κWλοβάζελος, ομολογώ ότι πάντα μου άρεσε η Ντακάρ. Ας είναι Μπεεμβέ. είπαμε, ουδείς τέλειος. :p
Ψηλή, πιο κοντά στην αγαπημένη μου XR, μονοκύλινδρη, αλλά πολιτισμένη, άνετη, ταξιδιάρα, χωρίς να υστερεί σημαντικά σε κάποιο τομέα. Αν δεν τσινίσει η κυρά-σαλιγκαρίνα, που γλυκάθηκε με την Τρανσαλπ, μάλλον η Μπέμπα θα είναι το φαβορί στην προτίμησή μου, καθότιν είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν θα μασάει με τους δρόμους εδώ, και με ένα TKC80 θα μπορεί να πάει παντού. Μιλάμε για άσχημους χωματόδρομους έτσι? Όχι τίποτα μονοπάτια στα βουνά...
Το θέμα είναι, να εμπιστευτώ τη Μπέμπα? Ή θα κλαίω που δεν επέλεξα τη Χόντα και θα μετακομίσω πάλι Σόφια για να είμαι πιο κοντά στο συνεργείο? :lol:
Πλάκα κάνω, εννοείται, αλλά η οικονομική μου κατάσταση δεν μου επιτρέπει "παιχνίδια". Τη μηχανή που θα πάρω τώρα θα την κρατήσω για πολύ.
Η καρδιά (και η τσέπη) λέει Μπέμπα, η λογική λέει Χόντα. Αλλά μήπως αντιστραφεί ή τσέπη?
Είμαι (πάλι) σε δίλλημα...
Βοηθήστε πατριωτάκια !! :beer:
XJR_Billy
08/09/2016, 13:39
bmw
Κατατοπιστικότατος !!
Thanks !! :beer:
Αγαπημένα μοντέλα και τα δύο.
Δεν τσεκάρεις λίγο τα κόστη εκεί πέρα (συνεργεία, ανταλλακτικά, κλπ) αλλά και τη κάλυψη, δηλ. το πόσο εύκολα θα εξυπηρετηθείς από το συνεργείο πχ ;
Κατατοπιστικότατος !!
Thanks !! :beer:
Ε μα, γουστάρεις μονοκύλινδρο, ειναι περισσότερο οφ απο το ΤΑ700 που αυτό ψάχνεις.
chillipf
08/09/2016, 14:10
TA 700
(για να κατεβαίνεις και Ελλάδα ευκολότερα) :cool:
XJR_Billy
08/09/2016, 14:14
Ε μα, γουστάρεις μονοκύλινδρο, ειναι περισσότερο οφ απο το ΤΑ700 που αυτό ψάχνεις.
Ευχαριστώ ρε αδερφέ, μην αρπάζεσαι.:lol:
Πλακίτσα κάνω με τη Σπαρτιατική απάντησή σου.:beer:
Αλήθεια, όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο προς Μπέμπα πάει η δουλειά.
XJR_Billy
08/09/2016, 14:16
Αγαπημένα μοντέλα και τα δύο.
Δεν τσεκάρεις λίγο τα κόστη εκεί πέρα (συνεργεία, ανταλλακτικά, κλπ) αλλά και τη κάλυψη, δηλ. το πόσο εύκολα θα εξυπηρετηθείς από το συνεργείο πχ ;
Συμφωνώ.
Αν κρίνω από τιμές Yamaha Ελλάδας και Βουλγαρίας, οι διαφορές είναι ελάχιστες ως μηδαμινές σε ανταλλακτικά. Η εργασία βγαίνει λίγο φτηνότερη.
XJR_Billy
08/09/2016, 14:21
TA 700
(για να κατεβαίνεις και Ελλάδα ευκολότερα) :cool:
Κοίτα, αν σκεφτείς ότι πάνω από 120χαω βγαίνει παντόφλα, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με τη Μπέμπα.
Αλλά έχεις δίκιο. Ίσως να "κουράζεται" λιγότερο καθότιν δικύλινδρη. Αλλά με 120-130 χαω ίσως να μην έχει και τόση σημασία.
Και απ' ότι διαβάζω, αρκετά πιο οικονομική η Μπέμπα σε σαλιγκαρο-ταχύτητες.
Coyote.V
08/09/2016, 14:58
Οι BMW δεν είναι του στυλ μου, κυρίως λόγω αναβατών, εταιρείας και... έλικα... Βλέπε Μπεεμβεδάκηδες και κWλοΜπεεμβεδάκηδες.
Χμμμ... αυτό δεν μου λέει κάτι, και εγώ είχα κάποτε το gs650 dakar και τώρα έχω varadero, όμως δεν έχω καμία σχέση με τα άτομα αυτά που αναφέρεις. Γενικά δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον από το μηχανάκι που έχει. Σε πληροφορώ ότι το gs 650 είναι πάρα πολύ καλό μηχανάκι. Είναι μηχανάκι για μια ζωή και ταξιδεύει καλά παρόλο που είναι μονοκύλινδρο.
Επίσης έτσι όπως διαμορφώνονται οι καταστάσεις το gs είναι και πολύ οικονομικό. Ο κινητήρας του μπορεί να γράφει επάνω BMW αλλά είναι της rotax..εταιρία που κατασκευάζει κινητήρες αεροσκαφών, μιλάμε για πολύ αξιόπιστο μοτέρ. Το μόνο του μελανό σημείο είναι ότι φοράει από την μάνα του μπαταρία ανοικτού τύπου και πρέπει να την αντικαταστήσεις με κλειστού και κατά προτίμηση gel γιατί αν βράσουν τα υγρά τρέχουν και χαλάνε το χρώμα στον σκελετό.. αυτό το έχουν πάθει πολλά 650 επειδή οι ανίδεοι ιδιοκτήτες γεμίζουν μέχρι πάνω με υγρά την μπαταρία.
Η σέλα του για δύο άτομα είναι πάρα πολύ καλή.
XJR_Billy
08/09/2016, 15:37
Χμμμ... αυτό δεν μου λέει κάτι, και εγώ είχα κάποτε το gs650 dakar και τώρα έχω varadero, όμως δεν έχω καμία σχέση με τα άτομα αυτά που αναφέρεις. Γενικά δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον από το μηχανάκι που έχει. Σε πληροφορώ ότι το gs 650 είναι πάρα πολύ καλό μηχανάκι. Είναι μηχανάκι για μια ζωή και ταξιδεύει καλά παρόλο που είναι μονοκύλινδρο.
Επίσης έτσι όπως διαμορφώνονται οι καταστάσεις το gs είναι και πολύ οικονομικό. Ο κινητήρας του μπορεί να γράφει επάνω BMW αλλά είναι της rotax..εταιρία που κατασκευάζει κινητήρες αεροσκαφών, μιλάμε για πολύ αξιόπιστο μοτέρ. Το μόνο του μελανό σημείο είναι ότι φοράει από την μάνα του μπαταρία ανοικτού τύπου και πρέπει να την αντικαταστήσεις με κλειστού και κατά προτίμηση gel γιατί αν βράσουν τα υγρά τρέχουν και χαλάνε το χρώμα στον σκελετό.. αυτό το έχουν πάθει πολλά 650 επειδή οι ανίδεοι ιδιοκτήτες γεμίζουν μέχρι πάνω με υγρά την μπαταρία.
Η σέλα του για δύο άτομα είναι πάρα πολύ καλή.
Φίλε μου ποτέ δεν έχω κατακρίνει κανέναν για την επιλογή του. Όλοι λάτρεις της μηχανής είμαστε. Δήλωσα επίσης ότι δεν παίρνω σβάρνα όλους τους κατόχους BMW.
Παντού και πάντα υπάρχουν λάτρεις της μοτοσυκλέτας και φιγουρατζήδες φραγκάτοι. Δυστυχώς, αρκετοί από τους τελευταίους είναι κάτοχοι BMW, για το γνωστό image του έλικα.
Ζητώ συγγνώμη αν σε πρόσβαλα, εσένα ή κάποιον άλλο φίλο, δεν είμαι τέτοιος τύπος ούτε είχα τέτοια πρόθεση.
Απλά έγραψα τις σκέψεις μου ανοιχτά. Όπως βλέπεις, κι εγώ, μετά από 27 χρόνια με Γιαπωνέζες, είμαι σχεδόν ψημένος για Αυστρο-Γερμανίδα.:p
Σ' ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες !! :)
Coyote.V
08/09/2016, 15:42
Δεν με πρόσβαλες ρε Μπίλυ, απλά λέω... του χαβαλέ είμαι. Κάτσε να δεις πείραγμα που έχω να ρίξω στον vaska όταν πάρω το ανάλογο θάρρος. :D
Δεινόσαυρος
08/09/2016, 15:50
Ο κινητήρας του μπορεί να γράφει επάνω BMW αλλά είναι της rotax..εταιρία που κατασκευάζει κινητήρες αεροσκαφών, μιλάμε για πολύ αξιόπιστο μοτέρ.
Rotax ρε, και ξερό ψωμί...
Bombardier, λέμε...
365521
Ερ, χμ.... επιστρέφοντας στα μονοκύλινδρα BMW: Πολύ, μα πολύ άνετη σέλα.
Μη κολλάς στη προπέλα, δε λέει τίποτα, αφού είχε και ο Τσίπρας νομίζω, ε και;;
Coyote.V
08/09/2016, 15:52
Ο Tσίπρας έχει gs 650, προπέλες λέμε τα μπεμπέ με άξονα... αλλά αν συνδυάσεις τους rotax με προπέλες πάλι ταιριάζει :lol:
Δεν με πρόσβαλες ρε Μπίλυ, απλά λέω... του χαβαλέ είμαι. Κάτσε να δεις πείραγμα που έχω να ρίξω στον vaska όταν πάρω το ανάλογο θάρρος. :D
το θάρρος για πείραγμα στον vaska στο δίνω εγώ, όρμα χωρίς αναστολές, είμαι σίγουρος δεν θα έχει αντίρρηση, δεν τον πειράζει. Αυτό που τον πειράζει είναι το θράσος χωρίς όρια.
και ο vaskaΣ του χαβαλέ είναι.
;)
Από Βουλγαρία. Φέρνουν συνεχώς μηχανές από Ευρώπη, μπορείς να πετύχεις καλές ευκαιρίες, δεν έχουν τα ίδια γούστα με μας.
Εδώ, Χάρ-Χάρλευ, easy-rider, 80 στην Εθνική, 1% κι έτσι...
Όταν έψαχνα στις αγγελίες, έβλεπα συνέχεια: "Καινούργια εισαγωγή, μη οδηγημένη στη Βουλγαρία...". Δεν το'πιασα εμέσως.
Μετά κατάλαβα τι προτέρημα είναι αυτό...
να είσαι πολύ προσεκτικός με την αγορά μοτό εκεί. Έχω ακούσει κι έχω και δικό μου παράδειγμα που κάνουν τράμπες κλεμένα. Τα εδώ κλεμένα τα δίνουν Βουλγαρία και τα νομιμοποιεί κάποιος έμπορος εκεί που δηλώνει εισαγωγέας και το ανάποδο. Έχω πρόσφατο παράδειγμα πολύ δικού μου ανθρώπου με TDM.
Διασταύρωσε αρ. πλαισίου και κινητήρα με τις αντιπροσωπείες και αν έχεις άκρη με ασφαλιστή κάνε τον κόπο και διασταύρωσε και μέσω ασφάλειας.
Προσωπικά σου πρότεινα το Dakar και θα επιμείνω. Στους κwλόδρομους που λες είναι σίγουρα καλύτερο από ΤΑ.
Θα μου πεις είχες κανένα από τα 2; Όχι :lol:
Είχα το παλιό ΤΑ και πήρα δεύτερη φορά φέτος το απλό GSάκι. Ίδιος κινητήρας με Dakar αν δεν κάνω λάθος. Άθραυστο και με τροχό 21 ιντσώνε λογικά περνάει από όπου λες. Το ΤΑ 700 θέλει σίγουρα περισσότερη προσοχή. Στην εθνική θα ήθελα το ΤΑ αλλά μέχρι τα 120-130 πας άνετα και με το BMW.
Ά, και το BMW δεν καίει τίποτα λέμε...
Καλή αγορά ότι και να αποφασίσεις.
Coyote.V
08/09/2016, 16:59
:)
@ vaska: Από την πρώτη στιγμή μου άρχισα να γράφω εδώ μέσα (όχι από την ημ εγγραφής που.. τώρα τελευταία) κατάλαβα ότι είσαι ωραίος τύπος..
@Μπίλυ: ψηφίζω πρώτα το gs και μετά το ΤΑ700 ... αν ήταν το 650 θα το ψήφιζα πρώτο.
XJR_Billy
08/09/2016, 17:21
να είσαι πολύ προσεκτικός με την αγορά μοτό εκεί. Έχω ακούσει κι έχω και δικό μου παράδειγμα που κάνουν τράμπες κλεμένα. Τα εδώ κλεμένα τα δίνουν Βουλγαρία και τα νομιμοποιεί κάποιος έμπορος εκεί που δηλώνει εισαγωγέας και το ανάποδο. Έχω πρόσφατο παράδειγμα πολύ δικού μου ανθρώπου με TDM.
Διασταύρωσε αρ. πλαισίου και κινητήρα με τις αντιπροσωπείες και αν έχεις άκρη με ασφαλιστή κάνε τον κόπο και διασταύρωσε και μέσω ασφάλειας.
Πολύ καλές πληροφορίες. Ευχαριστώ.:beer:
Θα κάνω όπως μου είπες. Ναι, έχω ένα ασφαλιστή πολύ γνωστό. Θα το ψάξω πολύ το θέμα.
XJR_Billy
08/09/2016, 17:28
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις/συμβουλές.
Πλέον η Μπέμπα μάλλον είναι μονόδρομος. Μονοκύλινδρη, ροπάτη, άνετη και αξιόπιστη εκτός από βλάβες που μπορεί να συμβούν στον καθένα.
Λόττο η μεταχειρισμένη..
Αλλά μάλλον θα πάω για την Τρανσαλπ...:uplate:
Ο Τσίπρας έχει BMW 650GS.
O Βαρουφάκης XJR1300.
Που πάω και μπλέκω ο άθρωπας?:lol::lol::rotflmao::beer:
Coyote.V
08/09/2016, 17:52
Καλά, πάλι παίζει να μπορείς να βάλεις 21" τροχό μπροστά από το παλιό και ανάρτηση που ρυθμίζει το ύψος ή τριγωνάκια για να έρθει στα ίσια του. Οπότε αν γουστάρεις το κάνεις.
XJR_Billy
08/09/2016, 19:18
Καλά, πάλι παίζει να μπορείς να βάλεις 21" τροχό μπροστά από το παλιό και ανάρτηση που ρυθμίζει το ύψος ή τριγωνάκια για να έρθει στα ίσια του. Οπότε αν γουστάρεις το κάνεις.
Όχι ρε συ. Πλάκα κάνω.:p
Στην κατάσταση που βρίσκομαι πιστεύω ότι η Ντακάρ θα μου κάτσει μια χαρά. Άλλωστε, πάντα μου άρεσε αυτή η μηχανή.
Η μοναδική Μπέμπα που καθόμουν και τη χάζευα. Αλλά το 2007, σχεδόν με τα ίδια λεφτά, αγόραζες μια XTR του κουτιού.
Που να 'ξερα ότι η σύζυγος θα ανέβαινε και θα κάνω μεγάλα ταξίδια?
Μ' αρέσει το original, το αυθεντικό στις μηχανές.
Εντάξει, το αποτέλεσμα σε "ριζικές" αλλαγές μερικές φορές είναι πολύ πετυχημένο. Αλλά πολύ χρονοβόρο και υπερβολικό σε κόστος. Είδα στη Ρουμανία μια XJR1300 που είχε γίνει μετατροπή σε scrambler. :eek: Καταπληκτική! Σταμάτησα και τη χάζευα.. Έρχεται το παλληκάρι που την είχε γελώντας. Βλέπει τη δικιά μου, μαμά απ' την κορφή ως τα νύχια. Σ' αρέσει μου λέει? Τρέλλα του απαντώ.
Την είχε πάρει με ένα χιλιάρικο, τρακαρισμένη, όχι όμως άσχημα. Up side-down μπροστά, ακτινωτές ζάντες, τιμονάρα, λάστιχα με κάτι τακουνάρες ΝΑ, πανέμορφη δερμάτινη σέλα, άλλη μηχανή, αλλά κομμένη και ραμμένη με πολύ γούστο, όχι καννιβαλισμένη. Έριξε γύρω στα 2000 για να τη φτιάξει, αλλά το αποτέλεσμα με άφησε άναυδο... Στη Ρουμανία παίζουν πολύ café racer καταστάσεις.
Πάντως, πέραν της πλάκας, με χάλαγε πολύ που μου' λεγαν τη Γιαμαχάρα μου "Βαρουφάκενα"...
Όταν κατέβαινα Αθήνα με τρέλαιναν στην καζούρα τα καθάρματα: "Ο Βαρουφάκης, ο Βαρουφάκης..."
Coyote.V
08/09/2016, 20:08
Σιγά την πατέντα που χρειάζεται.. νομίζω ότι φοράει ακριβώς τα ίδια καλάμια με το παλιό οπότε μόνο ζάντα και φτερό θα θέλει... άντε και καμιά γέφυρα αν έχει κάτω από το φτερό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν αποφάσισες για το ντακάρ να ξέρεις ότι με 120 πάει πολύ άνετα ταξίδι άντε 130 για λίγο. Τελική έχει 170. Παρόλο που έχει ζελατίνα ψηλή ο αέρας μετά τα 150 σου παίρνει το κεφάλι πίσω, αλλά μόνο το κεφάλι.. πρόσεχε τι σου λέω.. μόνο το κεφάλι, στο γυμνό πχ το xjr σε παίρνει όλον.
Μπορείς να καταλάβεις την διαφορά που σου λέω;
XJR_Billy
08/09/2016, 20:55
Ναι, σε καταλαβαίνω τι θέλεις να μου πεις. Ο αέρας σου κουράζει τους μυς του λαιμού και του αυχένα καθώς δέχονται όλο το ζόρι.
Κοίτα, και με την XT660R με τα ίδια χλμ. πάνω-κάτω πήγαινα, αλλά λόγω της μίνι ζελατίνας που είχε, έτρωγα αέρα και στο σώμα, όχι μόνο στο κεφάλι.
Η ταχύτητα ταξιδίου που με ενδιαφέρει είναι ακριβώς αυτή που μου έγραψες.
Αρκετή για να κρατήσει και τη Γερμανίδα και τη Βουλγάρα χαρούμενες και ξεκούραστες...:lol::p
Edit.
Μιας και είχες το μοντέλο, μπορείς να μου πεις αν θα πρέπει να επικεντρώσω την προσοχή μου στη δίμπουζη έκδοσή της?
Έχουν κάποιες ουσιαστικές διαφορές με την μονόμπουζη ή οι τυχόν διαφορές είναι ελάχιστες και αμελητέες?
Οι διαφορές που έχω διαβάσει λένε για ελάχιστα μικρότερη κατανάλωση και πιο γραμμική απόδοση του κινητήρα.
Η χρήση της θα είναι για νορμάλ καθημερινή οδήγηση και για χαλαρά ταξίδια. Αξίζει να επιμείνω ντε και καλά στη δίμπουζη? Ή η μονόμπουζη θα μου κάνει τη δουλειά μια χαρά?
Coyote.V
08/09/2016, 21:00
Εντάξει αφού ξέρεις... Επειδή το είχα θέλω να σου πω και τα μειονεκτήματα όχι μόνο τα προτερήματα. :beer:
Και μια πληροφορία, υπάρχουν δίμπουζα και μονόμπουζα. Εγώ είχα δίπουζο.. το καινούργιο δηλαδή. 04 και μετά.
XJR_Billy
08/09/2016, 21:14
:lol: Με πρόλαβες ρε γρήγορε. :beer:
Ρίξε μια ματιά παραπάνω.
Coyote.V
08/09/2016, 21:17
Δεν ξέρω αν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά στην πράξη.. λένε ότι κάνει καλύτερη καύση. Η δίμπουζη όμως έχει πιο ωραίο βάψιμο και λιγότερα χρονάκια στην πλάτη της.
XJR_Billy
08/09/2016, 21:20
Ομολογουμένως...:D
Coyote.V
08/09/2016, 21:38
:( Και τώρα που έψαχνα κάτι για το μηχανάκι... κοίτα που έπεσα. Έχε τον νου σου.
http://advrider.com/index.php?threads/crash-in-destruction-bay-yt.371650/
Εδώ η ανάκληση
http://www-odi.nhtsa.dot.gov/owners/SearchResults;jsessionid=Ltf2XRwKLRq1xjTRPjGdJz5pvP2p1n8vk2VLSjbfTN41DbGx854J!1855063223?prodType=V&searchType=PROD&targetCategory=A&searchCriteria.model=F650+GS&stats=512778%2C0%2C1%2C3%2C7%2CF650+GS&makeStats=&jsonBaseURL=%2Fdownloads%2Ffolders%2F&searchCriteria.model_yr=2003&searchCriteria.make=BMW&searchCriteria.prod_ids=512778
Δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο για αυτό το μηχανάκι...
XJR_Billy
08/09/2016, 22:29
Πω πω....
Διαβάζω και έχω φρίξει...
:eyepop::eyepop:
:( Και τώρα που έψαχνα κάτι για το μηχανάκι... κοίτα που έπεσα. Έχε τον νου σου.
Εδώ η ανάκληση
http://www-odi.nhtsa.dot.gov/owners/SearchResults;jsessionid=Ltf2XRwKLRq1xjTRPjGdJz5pvP2p1n8vk2VLSjbfTN41DbGx854J!1855063223?prodType=V&searchType=PROD&targetCategory=A&searchCriteria.model=F650+GS&stats=512778%2C0%2C1%2C3%2C7%2CF650+GS&makeStats=&jsonBaseURL=%2Fdownloads%2Ffolders%2F&searchCriteria.model_yr=2003&searchCriteria.make=BMW&searchCriteria.prod_ids=512778
:uplate::eek:
Ω, Ρε μλκ...
Δεν έγινε ανάκληση αλλά έρευνα η οποία έκλεισε χωρίς απόφαση.
A SAFETY-RELATED DEFECT HAS NOT BEEN IDENTIFIED AT THIS TIME AND FURTHER USE OF AGENCY RESOURCES DOES NOT APPEAR TO BE WARRANTED. ACCORDINGLY, THIS INVESTIGATION IS CLOSED. THE CLOSING OF THIS INVESTIGATION DOES NOT CONSTITUTE A FINDING BY NHTSA THAT A SAFETY-RELATED DEFECT DOES NOT EXIST. THE AGENCY WILL TAKE FURTHER ACTION IF WARRANTED BY THE CIRCUMSTANCES.
Coyote.V
08/09/2016, 23:56
Βλέπω κάτι φυσαλίδες στο χυτό αλουμίνιο εσωτερικά της μπότας που έχει σπάσει... τι να πω ρε παιδιά, Billy συγνώμη για την φάση αλλά όταν το είδα έπαθα, δεν έχει ξανά ακουστεί κάτι τέτοιο.
Εδώ η ανάκληση
Προ 5 ετών είχα πάει σε ένα ατύχημα στην αττική οδο.Ιδιο μοντέλο μηχανής,εκει που πήγαινε ο άνθρωπος του έφυγε ο μπροστινός τροχός.Θα μπορούσε να είναι παρόμοιο συμβάν;
XJR_Billy
09/09/2016, 07:35
Βλέπω κάτι φυσαλίδες στο χυτό αλουμίνιο εσωτερικά της μπότας που έχει σπάσει... τι να πω ρε παιδιά, Billy συγνώμη για την φάση αλλά όταν το είδα έπαθα, δεν έχει ξανά ακουστεί κάτι τέτοιο.
Αδερφέ, τι συγγνώμη μου λες... μου άνοιξες τα μάτια... Μπορεί και να με έσωσες... Ευχαριστώ.:beer:
Διάβασα όλες τις σελίδες του ατυχήματος της κοπέλας στο advrider και ανάλογα νήματα σε άλλες ιστοσελίδες και βρήκα ότι τα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί μετά το Σεπτέμβριο του 2002 είναι ενισχυμένα στο επίκαιρο σημείο. Τα επιβεβαιωμένα συμβάντα δε, είναι 5 στις ΗΠΑ και 12 στον υπόλοιπο κόσμο.
Όπως γράφει κι ο GGS, ανάκληση δεν έγινε, η εταιρεία αρνήθηκε πεισματωδώς την ευαισθησία που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, ενισχύοντας όμως τα επόμενα. Πολλοί κάτοχοι της μηχανής έχουν βάλει πηρούνι Yamaha. Έχω μείνει μλκς... Κι εγώ πρώτη φορά το ακούω αυτό...
Όπως γράφει κι ο GGS, ανάκληση δεν έγινε, η εταιρεία αρνήθηκε πεισματωδώς την ευαισθησία που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, ενισχύοντας όμως τα επόμενα.
Εγκληματικό! Πως και το άφησαν έτσι το θέμα οι Αμερικάνοι;;
XJR_Billy
09/09/2016, 08:04
Εγκληματικό! Πως και το άφησαν έτσι το θέμα οι Αμερικάνοι;;
Προφανώς γιατί πρόκειται περί μοτοσυκλέτας, ξέρεις, εκείνα τα κατασκευάσματα με δύο ρόδες που τα καβαλάνε αλήτες και τρομάζουν τους φιλήσυχους πολίτες...
Για να φεύγανε τροχοί από τα χλιδάτα αυτοκίνητα της εταιρείας... εκεί να δεις τι θα γινόταν..