View Full Version : Μετανάστευση στην Ελβετία με οικογένεια
spyrakos35
01/09/2016, 12:32
Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Γερμανία έχει περισσότερες κοινωνικές παροχές από την Ελβετία! Επίσης, ενώ οι δείκτες λένε πως έχει καλό work/life balance, κάτι που λόγω οικογένειας με απασχολεί πολύ, οι περισσότεροι με τους οποίους έχω μιλήσει στον ιδιωτικό τομέα φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένοι. Ενώ δηλαδή πληρώνεται η υπερωρία, είναι και πολύ συχνό φαινόμενο με αποτέλεσμα εκτός Σαββατοκύριακου ουσιαστικά να μην υπάρχει και πολλή ζωή.
Ποτε δε θα ειμαστε ικανοποιημενοι απολυτα.
Και κατι που ηθελα να σου πω.....
Ρωτα μεν, εχε κατα νου ομως οτι το ιδιο πραγμα, διαφορετικοι ανθρωποι, διαφορετικα το αντιλαμβανονται.
Αν δλδ εγω σου πω “γαμάτα ειναι, ελα", δε σημαινει οτι και ο διπλανος μου θα σου πει το ιδιο....
Επομενως, πραξε κατα δικη σου βουληση (κυριως)
basilis_k6
01/09/2016, 12:38
Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Γερμανία έχει περισσότερες κοινωνικές παροχές από την Ελβετία! Επίσης, ενώ οι δείκτες λένε πως έχει καλό work/life balance, κάτι που λόγω οικογένειας με απασχολεί πολύ, οι περισσότεροι με τους οποίους έχω μιλήσει στον ιδιωτικό τομέα φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένοι. Ενώ δηλαδή πληρώνεται η υπερωρία, είναι και πολύ συχνό φαινόμενο με αποτέλεσμα εκτός Σαββατοκύριακου ουσιαστικά να μην υπάρχει και πολλή ζωή.
δεν ειναι περιεργο. η ελβετια εχει τεραστιο wealth gap πλουσιων φτωχων. Ένα τεραστιο ποσοστο της βγαζει λιγοτερα απο τους γερμανους και με λιγοτερες παροχες. Βεβαια ενα μικρο αλλα σεβαστο κομματι της βγαζει μυρια και επισης ειναι και πολύ πολύ πλουσιο κρατος. Η γερμανια ασφαλως και ειναι πιο λογικη επιλογη αλλα εσυ μαλλον εκει εχεις προταση οποτε...
Cpt. Haddock
01/09/2016, 12:59
Οποιος σκεφτεται να μετακομισει εξωτερικο για εργασια αλλα ταυτοχρονα εχει σχηματισει -λανθασμενη- αποψη για τους "κακους και υποκριτες" ξενους να μην το επιχειρήσει καν να παει. Αν δε γυρισει πισω τρέχοντας έχοντας σπαταλησει χρόνο και χρημα το πολύ πολύ να γκετοποιηθει και να μην περάσει καθολου καλα. Το εξωτερικό θέλει ευελιξία στις αλλαγες και να τηρεις το "when in Rome do as the Romans do"...:wave2:
Ετσι :beer:
Σε ευχαριστώ, θα σε ενοχλήσω σε π.μ. Είναι σωστό αυτό που λες, καμία σχέση η Ελβετία με π.χ. Δανία για την οποία είχα κι εκεί κάνει έρευνα και δεν το σκέφτομαι καν. Ακόμα και μέσα στην Ελβετία λόγω καντουνιών και γλωσσων υπάρχουν πολύ μεγαλες διαφορές...
Δεν καταλαβαινω τι εχει η ελβετια τοσο πιο πανω απο την δανια και λες οτι δεν το σκεφτεσαι..αν εχεις δουλεια και καποια υποστηριξη στην σρχη εινσι σουπερ κρατος, τα εχει ολα..δουλευα παιδαγωγος στα ολοημερα σχολεια εκει και οταν κανω συγκριση με ελλαδα ακομα κλαιω και ας εχουν περασει τοσα χρονια..
Ελβετια ημουνα περαστικος και τουλαχιστον στα συνορα με γερμανια δεν μου αρεσε, εργοστασια παντου και πολυ στριφνοι ανθρωποι που σκεφτονται μονο το πως θα κερδισουν περισσοτερα..αντιθετα οι δανοι τουλαχιστον χαμογελανε και ειναι σαν παιδακια..απορω πως υπαρχουν μονο μερικοι εκατονταδες ελληνες κυριως γουναραδες ενω στους απολυτα κρυοκωλους σουηδους υπαρχεο ελληνικη παροικια χιλιαδων..
MG-KTiNoS
01/09/2016, 16:05
ρε φίλε να σου πω....
ακόμα δω είσαι?????
:wave2:
Why Switzerland is getting worse for expats (http://www.thelocal.ch/20160829/expats-knock-swiss-life-down-global-ranking)
Why Switzerland is getting worse for expats (http://www.thelocal.ch/20160829/expats-knock-swiss-life-down-global-ranking)
Χμμμ.... Περίεργες αυτές οι στατιστικές... Οι χειρότερες, λέει, χώρες για τους xpats είναι το κουβειτ , η Ελλάδα και η Νιγηρία... Για κουβειτ και Νιγηρία δεν ξέρω αλλά όσους xpats ξέρω στην Ελλάδα ψάχνουν ή έχουν αγοράσει σπίτι για το καλοκαίρι και σκέφτονται να έρθουν μόνιμα στην σύνταξη.
Ενδιαφέρουσα πάντως στατιστική
Μετά το δημοψήφισμα τον χειμώνα του 2014 πράγματι έγιναν λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα για τους ξένους. Πχ με την άδεια παραμονής.
όσο για το αν κάνεις εύκολα ή όχι φιλίες με τους Ελβετούς και γενικά αν είναι ανοιχτοί σε μη Ελβετούς εξαρτάται. Στους γιατρούς για παράδειγμα εχουνε συνηθίσει την ιδέα ότι μάλλον θα εξεταστούν από αλλοδαπό γιατρό μιας και σε ορισμένες ειδικότητες μπορεί το ποσοστό των γιατρών που δεν είναι Ελβετοί να φθάνει και πάνω από 60 τοις εκατό. από την άλλη ενώ είναι πολύ ευγενικοί δεν σε βάζουν εύκολα στο σπίτι τους και δεν θα λείψουν και από λίγους ευτυχώς, τα σχόλια ή οι παρατηρήσεις ακόμη επειδή ρ λδυνατά στην καφετέρια σε γλώσε σσα που δεν είναι δικιά τους ας πούμε...