PDA

View Full Version : χωρίς περιστροφές....

Σελίδες : 1 [2]

AUFGEBRACHT
03/09/2016, 11:39
Μάλλον η λέξη μπριζόλα προέρχεται από την ιταλική bracciola που είναι μοσχάρι ψητό.
Έχουν και την bistecca και την fiorentina και το filetto .

Όχι bistecca και fiorentina, bistecca alla fiorentina είναι...

AUFGEBRACHT
03/09/2016, 11:44
blue rare δεν παρηγγειλα ποτε και δεν ξερω αν θα μπορεσω να την φαω...
αλλα rare και medium rare τρωγεται πανευκολα και με το που το τρως το μοσχαρι καταλαβαινεις την ενεργεια που σε γεμιζει...

Ιταλία που έχω πάει 2 φορές, πέταgα την μαγική φράση "ben (τρις) cotto" και η μπριζόλα ερχόταν well done και άψογη χωρίς αίματα...

AUFGEBRACHT
03/09/2016, 11:49
ΡΕ Γ@ΜΩ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΦΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ........
ΠΩΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΤΣΟ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ GS ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!;!;!;!;!

Δεν έχεις ακούσει ότι πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι; Εεε, πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το κόμπλεξ...

pipe_smoker
03/09/2016, 11:54
blue rare δεν παρηγγειλα ποτε και δεν ξερω αν θα μπορεσω να την φαω...
αλλα rare και medium rare τρωγεται πανευκολα και με το που το τρως το μοσχαρι καταλαβαινεις την ενεργεια που σε γεμιζει...

Σωστά, αλλά έχει πάντα να κάνει και με την ποιότητα του κρέατος αλλά και με το κομμάτι.

Το φιλέτο μπορώ να το φάω και ωμό και να μου στάζουν τα αίματα στο πηγούνι λες και είμαι βρυκόλακας:bawl:
Το διάφραγμα (skirt steak) θέλω να είναι τουλάχιστον medium rare γιατί είναι το κομμάτι τέτοιο που το "επιβάλλει".

Επίσης, όσο πιο ψημένο είναι το κρέας τόσο πιο εύκολα καλύπτεται η σκούφια του, η μπαγιατίλα του, η κακή του ποιότητα κλπ.
Δε συμβαίνει πάντα από λάθος το να ζητήσεις medium rare και να σου φέρουν medium well;)
Αν δεν είναι καλής ποιότητας το κρέας συνηθίζεται το παραπάνω ψήσιμο για να κρύψουν ατέλειες.
Προσωπικά, 8 στις 10 φορές που θα παρακαλέσω να το πάρουν πίσω γιατί το έψησαν πολύ παραπάνω από όσο είχα ζητήσει, όταν τελικά έρθει το κρέας "σωστά" ψημένο, απλά δεν τρώγεται.

Οπότε όσοι έχετε δοκιμάσει μια φορά ροζ μοσχάρι και δε σας άρεσε ή σας μύρισε αιματίλα κλπ, δώστε άλλη μια ευκαιρία.
Μπορεί να έφταιγε το κομμάτι.

nik69
03/09/2016, 11:56
Ιταλία που έχω πάει 2 φορές, πέταgα την μαγική φράση "ben (τρις) cotto" και η μπριζόλα ερχόταν well done και άψογη χωρίς αίματα...

Ναι αλλά συνήθως έχετε καρβουνιασμενη απο έξω εάν πεις benne cotto. Και οταν δαγκωνεις φεύγει και κανένα σφράγισμα . Η αλήθεια είναι ότι η μοσχαρίσια πρέπει να κρατάει . Αλλά περι ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε .

pipe_smoker
03/09/2016, 11:57

Το πόσταρε ο Byron στην 3η σελίδα, ας το ποστάρω κι εγώ εδώ να μην ξεχνιόμαστε:lol:

365210

AUFGEBRACHT
03/09/2016, 12:09
Ναι αλλά συνήθως έχετε καρβουνιασμενη απο έξω εάν πεις benne cotto. Και οταν δαγκωνεις φεύγει και κανένα σφράγισμα . Η αλήθεια είναι ότι η μοσχαρίσια πρέπει να κρατάει . Αλλά περι ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε .

Myth busted!!!

AUFGEBRACHT
03/09/2016, 12:16
Το πόσταρε ο Byron στην 3η σελίδα, ας το ποστάρω κι εγώ εδώ να μην ξεχνιόμαστε:lol:

365210

Έχω παραγγείλει ένα steak doneness precision tool αλλά δεν έχει έρθει ακόμα από εξωτερικό... State of the art, τεχνολογία αιχμής στα μπριζολόμετρα πέρα από κάθε φαντασία, μέχρι και φασματογράφο σε διάφορα μήκη κύματος και φωτός έχει, για να μην σε ξεγελούν μιλάμε... Μόλις το παραλάβω θα πάω αμέσως να παραγγείλω μια μπριζόλα rare, αλίμονο εάν τολμήσουν να την φέρουν και να είναι ακόμα κόκκινη στο κέντρο σε ποσοστό 75,6%. Της πουτάνας θα γίνει!!!!

pipe_smoker
03/09/2016, 13:48
Έχω παραγγείλει ένα steak doneness precision tool αλλά δεν έχει έρθει ακόμα από εξωτερικό... State of the art, τεχνολογία αιχμής στα μπριζολόμετρα πέρα από κάθε φαντασία, μέχρι και φασματογράφο σε διάφορα μήκη κύματος και φωτός έχει, για να μην σε ξεγελούν μιλάμε... Μόλις το παραλάβω θα πάω αμέσως να παραγγείλω μια μπριζόλα rare, αλίμονο εάν τολμήσουν να την φέρουν και να είναι ακόμα κόκκινη στο κέντρο σε ποσοστό 75,6%. Της πουτάνας θα γίνει!!!!

Ε ναι, κοιτα, κάρβουνο απο κάρβουνο δεν εχει και καμια ιδιαίτερη διαφορα.
Οποτε όσοι αρέσκονται στο να τρώνε σόλες, οχι τη διαφορα του 75 με το 75,6 δε θα προσέξουν, αλλα έτσι και δουν λίγο αίμα θα αρχίσουν να ρίχνουν ροπαλιές στο κρέας μη σηκωθεί και φύγει απο το πιάτο.

Bob_o_mastoras
03/09/2016, 14:38
Aπο rare μεχρι medium rare το πολυ... Αυστηρα!!
Αλλιως χανεται ολη η γευση και πολλες απο τις θρεπτικες ουσιες.
Και τα ψαρια ετσι τα κανω. Σχεδον ωμα. Τη ραχοκοκκαλια τη θελω κοκκινη.

Cpt. Haddock
03/09/2016, 14:46
Κανονίστε να κλειδώσει το φρεντακιον και να μην έχουμε εικόνα ακόμη που ψήνουν σωστά τα τετράποδα...

Το θρεντάκιον θα κλειδώσει οταν ο ΚΤΙΝΟΣ καταλάβει τη διαφορα μεταξυ moto.gr και google :p

pipe_smoker
03/09/2016, 14:55
Το θρεντάκιον θα κλειδώσει οταν ο ΚΤΙΝΟΣ καταλάβει τη διαφορα μεταξυ moto.gr και google :p

Έχουμε πει εχει άλλη γλυκα εδώ μεσα.

amyroukai
03/09/2016, 14:59

Τι ξέρει αυτός ο γλογκλ από κρέας μωρε

theofilos888
03/09/2016, 17:24
Καλα ολα αυτα που λετε. Καμια μπριζολοκατανυξη ποτε θα κανουμε; Μετα την κοιλιοδουλη του σπυρακου εχει πεσει το τιμ. Να δειξουμε και στο φαρμακοτριφτη πως τρωγεται η μπριΤζολα! :D