View Full Version : ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ HONDA Crosstourer
εφτασε η ωρα και εν οψει 2ης σιδεροκωλης να αλλαξω ελαστικα...εν ολιγης εχω ακουσει πολλα για pirelli, dunlop, metzeler, bridgestone, michelin. εχω ριξει μια ματια γενικα και νομιζω οτι εχω καταληξει σε ενα εκ των metzeler h bridgestone...παρακαλω για τις αποψεις σας οπως και απο τους mod αν εχω τοποθετησει το θεμα σε λαθος σημειο να μου το μεταφερουν...ξεχασα να πω οτι η χρηση της μοτο μου ειναι εντελως τουριστικη και ασφαλτινη
akis_trevor
03/09/2016, 16:58
Αφού κάνεις τουριστική και ασφαλτινη χρήση μόνο,θα πρότεινα κάποιο τουριστικό λάστιχο,πχ dunlop roadsmart,michelen pilot road.
Αν θυμάμαι καλά έχεις το crossrunner,crosstourer(ποτέ δεν θα τα ξεχωρίζω νομίζω αυτά) τεσπα το μεγάλο ον οφ της χοντα.
Δεν θα σκεφτόσουν να βάλεις ένα ον οφ ελαστικό πχ tourance,trailsmart κλπ;
Bob_o_mastoras
03/09/2016, 17:00
Το on-off XονΔα σου ομως, τι ειναι;; ΧR 250 Baja ή Varadero;;;
sorry sorry sorry.....honda vfr1200x crosstourer
ΜΟΝΟ ΜΕΤΖΕΛΕΡ..η το roadec η το next, το πρωτο σαφεστατα πιο ασφαλτινο και καλυτερο για εθνικη...8 χρονια μετζελερ στο βαραντερο μου και δεν ειχα ποτε κανενα πρόβλημα..
Επειδή είναι made in Germany ( καλως η κακως) η ποιοτητα τους είναι παντα δεδομενη και για καποιο λογο η γομα των μετζελερ ταιριαζει γαντι στους γυαλινους ελληνικους δρομους...μπριτζεστον αργουνε να ζεσταθούνε, μισελεν μπορεις να πεσεις σε λαθος παρτιδα και να κλαις, ντανλοπ και αυτή καλη επιλογή αλλα δεν εχουν διαρκεια μεχρι το τελος..
Σκεψου το καλα γιατι με το μαστοδοντο δεν παιζουνε..
Προσωπικα σε λιγο καιρο μετα από 17.000χλμ παω παλι για NEXT αλλα κυκλοφορω και πολη, νομιζω τα roadec θα σου ερθουν μια χαρα..τα εχουν φιλοι σε βαραντερο που πανε μονο εθνικη και είναι καταευχαριστημενοι...
Μετά από 4500χλμ που έκανα σε δρόμους με τις Ευρώπης με τα Dunlop Trailsmart είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Οι συνθήκες περιελάμβαναν και βροχή. Επίσης τα έβαλα σε καλή τιμή που νομίζω ότι έχει και αυτό την αξία του.
Μηχανάκι F800GS.
basilis_k6
03/09/2016, 20:45
τουριστικη, ασφαλτινη και ον οφ δεν πανε μαζι. τα dunlop tr92 ειχαν ελληψη προσφατα. Έβαλα bridgestone a40. μπορω να σου πω εντυπωσεις για αυτα τα δυο αν θες.
sugariasgeorge
04/09/2016, 01:00
Dunlop Trailsmart
metzeler roadec
τουριστικη, ασφαλτινη και ον οφ δεν πανε μαζι. τα dunlop tr92 ειχαν ελληψη προσφατα. Έβαλα bridgestone a40. μπορω να σου πω εντυπωσεις για αυτα τα δυο αν θες.
θεωρεις οτι η μηχανη μου δεν ειναι ον οφ? η οτι μπαινω χωμα και δεν το χω παρει πρεφα??? αν δεν κατατασσεται στα ον οφ τοτε οκ μαλλον εχω καταλαβει λαθος...απλα την βαζω εγω εκει λογω του σουλουπιου της. οπως και να χει ομαως σιγουρα δεν μπαινω χωμα... θα ηθελα την γνωμη σου για το bridgestone παντως καθως ειμαι πολυ κοντα εκει...απ οτι καταλαβαινω ειναι τα batlax a40 ετσι?? ευχαριστω για το χρονο σου
Dunlop Trailsmart
metzeler roadec
τα roadec σιγουρα ειναι για το συγκεκριμενο μοντελο??
Ψηφίζω Dunlop roadsmart 3
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Dunlop/RoadSmart-III.htm
basilis_k6
06/09/2016, 20:13
θεωρεις οτι η μηχανη μου δεν ειναι ον οφ? η οτι μπαινω χωμα και δεν το χω παρει πρεφα??? αν δεν κατατασσεται στα ον οφ τοτε οκ μαλλον εχω καταλαβει λαθος...απλα την βαζω εγω εκει λογω του σουλουπιου της. οπως και να χει ομαως σιγουρα δεν μπαινω χωμα... θα ηθελα την γνωμη σου για το bridgestone παντως καθως ειμαι πολυ κοντα εκει...απ οτι καταλαβαινω ειναι τα batlax a40 ετσι?? ευχαριστω για το χρονο σου
ο τιτλος λεει "ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ON-OFF " και μετα γραφεις τουριστικη και ασφαλτινη. Γιαυτο εγραψα ορθα οτι δεν πανε μαζι ολα αυτα.
Τελικα ΔΕΝ θες λαστιχα ον οφ αποτι λες. Ο τιτλος μπερδευει.
Α40 λοιπον. στριβει σχετικα καλα αλλα οχι σαν dunlop. ταξιδευουν το ιδιο, φρεναρουν νομιζω το ιδιο (δεν εχω φρενα στο vstrom οποτε για αυτο δεν ορκιζομαι), βροχη δυστυχως δεν εχω φαει ακομα και ειναι νωρις να μιλησω για χλμ. ΟΜΩΣ το λαστιχο φαινετε πιο σκληρο και οοοολοι λενε οτι ειναι και οτι βγαζει περισσοτερα χλμ απο το dunlop. Είναι καλο λαστιχο για τουρισμο οχι ομως για πιεση. Αν θες να βολταρεις ειναι αψογο εφοσον βγαλει και 20.000+ χλμ.
αν σε ενδιαφερει να βγαζει πολλα χλμ βαλτα γιατι παντα ηταν καλα σε αυτο τα bridge. Αν οχι και γενικα εχεις λεφτα να αλλαζεις λαστιχα καθε χρονο, παρε κατι πιο μαλακο. άποψις μου
ο τιτλος λεει "ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ON-OFF " και μετα γραφεις τουριστικη και ασφαλτινη. Γιαυτο εγραψα ορθα οτι δεν πανε μαζι ολα αυτα.
Τελικα ΔΕΝ θες λαστιχα ον οφ αποτι λες. Ο τιτλος μπερδευει.
Α40 λοιπον. στριβει σχετικα καλα αλλα οχι σαν dunlop. ταξιδευουν το ιδιο, φρεναρουν νομιζω το ιδιο (δεν εχω φρενα στο vstrom οποτε για αυτο δεν ορκιζομαι), βροχη δυστυχως δεν εχω φαει ακομα και ειναι νωρις να μιλησω για χλμ. ΟΜΩΣ το λαστιχο φαινετε πιο σκληρο και οοοολοι λενε οτι ειναι και οτι βγαζει περισσοτερα χλμ απο το dunlop. Είναι καλο λαστιχο για τουρισμο οχι ομως για πιεση. Αν θες να βολταρεις ειναι αψογο εφοσον βγαλει και 20.000+ χλμ.
αν σε ενδιαφερει να βγαζει πολλα χλμ βαλτα γιατι παντα ηταν καλα σε αυτο τα bridge. Αν οχι και γενικα εχεις λεφτα να αλλαζεις λαστιχα καθε χρονο, παρε κατι πιο μαλακο. άποψις μου
ευχαριστω πολυ προς αυτην την κατευθυνση ειμαι....λεφτα για λαστιχα καθε χρονο???? οριστε??? μπααααα...οποτε χρειαζεται...