View Full Version : αδιάβροχος εξοπλισμός
todoros78
04/09/2016, 18:02
τα ερωτήματα είναι αρκετά... φέτος τον χειμώνα η μηχανή θα χρησιμοποιείται καθημερινά για να με πηγαινοφέρνει στη δουλειά (το αμάξι θα το έχει η γυναίκα για να τρέχει με τα παιδιά σε παιδικούς-νηπιαγωγεία...)
Τα δεδομένα:
- η διαδρομή Βόλος - ΒΙ.ΠΕ. είναι κοντά στα 10 χλμ και δεν περιλαμβάνει ενδιάμεση στάση (αυτό το αναφέρω για ολόσωμο αδιάβροχο).
- τα παπούτσια μου είναι άρβυλα με προδιαγραφές βιομηχανικής ασφάλειας και σχεδόν αδιάβροχα (εδώ κοιτάω για κάποιο σπρέυ αδιαβροχοποίησης στα υφασμάτινα σημεία τους).
- το μπουφάν (της μηχανής) έχει εξτρά αδιάβροχη μεμβράνη, αλλά αν βραχεί, μέχρι να σχολάσω δεν θα έχει στεγνώσει.
- έχω αδιάβροχο παντελόνι HELD Aqua με το οποίο είμαι 110% ικανοποιημένος.
- έχω v-strom 650 (το οποίο έχει και ένα θεματάκι με τον διακόπτη της μίζας και την υγρασία και πρέπει να δω τι θα κάνω....)
Τα ζητούμενα:
- να κοιτάξω (και τι προτείνετε) για αδιάβροχο σακάκι μόνο (έχω ένα Noname αδιάβροχο σακάκι, το οποίο μαζεμένο έχει πολύ όγκο))?
- να κοιτάξω (και τι προτείνετε) για ολόσωμο αδιάβροχο, μόνο για τη χρήση δουλειά-σπίτι??
- να κοιτάξω (και τι προτείνετε) για γκέτες και να μην ασχοληθώ με σπρέυ και τα σχετικά (αν και θα μου ήταν πιο εύχρηστο το σπρευ) ??
οποιαδήποτε πρόταση-συμβουλή για το όλο θέμα είναι πολύτιμη...
σας ευχαριστώωωωωωωωωω
(αν είναι σε λάθος θέμα, σας παρακαλώ να το μεταθέστε στο σωστό...)
ΑΣΜ....
Αγοραζεις ενα ολοσωμο και τελειωνεις.Φτανεις στο εργοστασιο.το βγαζεις και το απλωνεις.
Με 35 ευρω αγοραζεις από το motomarket ένα ωραιο αδιαβροχο nordcap( μουφαν-παντελονι) με δυνατη ενισχυση στο καβαλο πραγμα που είναι σωτηριο. Όλα τα αδιάβροχα παντελόνια ακριβα η μη μου μπαζανε από εκει αλλα πολύ σοφα οι ιταλοι ενισχύσανε το καβαλο και δωσαν λυση.
οσο για τα παπούτσια ξεχνα γκετες και αδιάβροχα σπρευ, δεν θα εχεις σωτηρια. Αναγκαστικα πας σε ένα αδιαβροχο μοτοσυκλετιστικο παπουτσι . Ένα ζευγαρι καλης εταιριας, που οντως είναι αναπνεοντα, αδιάβροχα και ζεστα πανε 140 ευρω +...Τα δικα μου τα dainese πηγαν 160 με την εκπτωση...σορρυ, πολλα τα φραγκα αλλα άλλη μονιμη λυση δεν θα βρεις...
basilis_k6
04/09/2016, 18:40
σπρει αδιαβροχοποιησης->τσαμπα λεφτα. Πάρε αυτές τις σακούλες με το λαστιχο γηια φθηνα, η γκετες ακομη καλυτερα.
παντελόνι-μπουφαν πλήρως αδιαβροχο δεν υπάρχει. απλα δεν υπάρχει. Αν τις μερες που ψιχαλιζει (μονο) πας με τη μηχανη οτι και να φορεσεις σε καλυπτει. Αν πηγαίνεις μονο οταν ανοιγουν οι ουρανοι θες αδιαβροχη στολή. Προσοχη στις λεπτες που διπλωνουν ευκολα, μετα απο καποια χρηση μηνων δεν περναει το νερο αλλα η υγρασια στα @@ και βρεχει τα παντα. Με λίγα λόγια τη βροχη την σταματαει μονο το χοντρο ολοσωμο ή μη, πλαστικο-ναυλον βρωμικο πραμα.
todoros78
04/09/2016, 18:50
ΑΣΜ....
Αγοραζεις ενα ολοσωμο και τελειωνεις.Φτανεις στο εργοστασιο.το βγαζεις και το απλωνεις.
η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό μου... αν υπάρχουν και καλές προτάσεις θα το εκτιμούσα :)
todoros78
04/09/2016, 18:54
Με 35 ευρω αγοραζεις από το motomarket ένα ωραιο αδιαβροχο nordcap( μουφαν-παντελονι) με δυνατη ενισχυση στο καβαλο πραγμα που είναι σωτηριο. Όλα τα αδιάβροχα παντελόνια ακριβα η μη μου μπαζανε από εκει αλλα πολύ σοφα οι ιταλοι ενισχύσανε το καβαλο και δωσαν λυση.
οσο για τα παπούτσια ξεχνα γκετες και αδιάβροχα σπρευ, δεν θα εχεις σωτηρια. Αναγκαστικα πας σε ένα αδιαβροχο μοτοσυκλετιστικο παπουτσι . Ένα ζευγαρι καλης εταιριας, που οντως είναι αναπνεοντα, αδιάβροχα και ζεστα πανε 140 ευρω +...Τα δικα μου τα dainese πηγαν 160 με την εκπτωση...σορρυ, πολλα τα φραγκα αλλα άλλη μονιμη λυση δεν θα βρεις...
σπρει αδιαβροχοποιησης->τσαμπα λεφτα. Πάρε αυτές τις σακούλες με το λαστιχο γηια φθηνα, η γκετες ακομη καλυτερα.
παντελόνι-μπουφαν πλήρως αδιαβροχο δεν υπάρχει. απλα δεν υπάρχει. Αν τις μερες που ψιχαλιζει (μονο) πας με τη μηχανη οτι και να φορεσεις σε καλυπτει. Αν πηγαίνεις μονο οταν ανοιγουν οι ουρανοι θες αδιαβροχη στολή. Προσοχη στις λεπτες που διπλωνουν ευκολα, μετα απο καποια χρηση μηνων δεν περναει το νερο αλλα η υγρασια στα @@ και βρεχει τα παντα. Με λίγα λόγια τη βροχη την σταματαει μονο το χοντρο ολοσωμο ή μη, πλαστικο-ναυλον βρωμικο πραμα.
η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό μου... αν υπάρχουν και καλές προτάσεις θα το εκτιμούσα :)
το σπρέυ το θέλω μόνο για τα παπούτσια. Δεν θέλω να φοράω παπούτσι μηχανής στο εργοστάσιο, όταν κυκλοφορώ στον χώρο παραγωγής, άρα συζητάμε για γκέτες.... με σόλα ή χωρίς????
basilis_k6
04/09/2016, 18:58
αν ειναι χοντρες οι αρβυλες ισως να μην μπαινουν ευκολα παντου. εγω θα επερνα χωρις πατο.
Μπες στο motoraid και δες για γκετες και αδιαβροχα.
labrosDR800
04/09/2016, 19:31
Πάρε ενα σπρέι, κάνει καλό και στα άρβυλα σου, για τις ψυχάλες.
Πάρε γκέτες xxxlarge που θα έχεις δοκιμάσει με τα συγκεκριμένα παπούτσια.
Πάρε αδιάβροχο ολόσωμο ή 2 τεμαχίων πάνω - κάτω ( κοίτα το παντελόνι εαν θέλεις να έχει φερμουάρ εξωτερικά στα πόδια για γρήγορο βάλε - βγάλε )
Grafton 505
04/09/2016, 20:06
Ολόσωμο αδιάβροχο και μπότες μηχανής αδιάβροχες. Αφού αλλάζεις που αλλάζεις στο εργοστάσιο, άσε τα παππούτσια εκεί.
Cpt_Slow
04/09/2016, 21:00
ξερει κανεις ποσο αδιαβροχα ειναι παπουτσια σαν αυτα:
http://www.dainese.com/eu_en/street-rocker-d-wp-74190.html
Λεω να παρω ενα παπουτσι αλλα δεν θελω να φαινομαι οτι καβαλαω και τα 78αλογα.
George_M.
04/09/2016, 21:12
λογω μικρης αποστασης που θα κανεις η φορμα δεν θα σε βολεψει καθως ειναι λιγο μπελαλιδικη στο να την φορεσεις,ενα σετακια αδιαβροχα κ θα εισαι οκ ενω για τα ποδια σαν τις γκετες δεν εχει.
Coyote.V
04/09/2016, 21:15
Τα ολόσωμα κάνουν καλύτερη δουλειά αλλά τα βαριέμαι στο βάλε βγάλε.
George_M.
04/09/2016, 22:13
λογω μικρης αποστασης που θα κανεις η φορμα δεν θα σε βολεψει καθως ειναι λιγο μπελαλιδικη στο να την φορεσεις,ενα σετακια αδιαβροχα κ θα εισαι οκ ενω για τα ποδια σαν τις γκετες δεν εχει.
Τα ολόσωμα κάνουν καλύτερη δουλειά αλλά τα βαριέμαι στο βάλε βγάλε.
σαφως,εχω δοκιμασει κ τα δυο ειδη,τωρα εχω ολοσωμη κ πραγματικα εχεις καλυτερη προστασια αλλα μεχρι να μαθεις το βαλε -βγαλε θελει υπομονη,ειναι ομως αριστη επιλογη για πολυωρη βροχη/αποσταση.
επισης εχει ενα μειονεκτημα,δεν αεριζεται τοσο καλα οσο το ξεχωριστο σετ καθως δεν ειναι 2 κοματια κ η υγρασια του σωματος οσο κ να λενε για σπεσιαλ υλικα μενει εγκλωβισμενη μεσα,στο σετ αποβαλεται απο το κενο μεταξυ σακακιου κ παντελονιου.
gior-gos
05/09/2016, 08:13
Παρε ενα αδιαβροχο σακακι και γκετες. Το ολοσωμο προστατευει καλυτερα αλλά δεν ειναι πρακτικο σε μικρες διαδρομες.
Επισης, η μεγαλη ή η τερμα σηκωμενη ζελατινα της μηχανης (εαν ρυθμιζεται) κοβει πολυ νερο απ το σωμα του αναβατη.
Pan (dvs)
05/09/2016, 08:26
Με το ολοσωμο αν σου σχιστει το μισο πετας και το αλλο μισο.Δυο διαφορετικα κατα προτιμηση απο καταστηματα ορειβατικου η ναυτικου εξοπλισμου.Οχι ιδιαιτερα ακριβα γιατι απο την χρηση χανουνε τις ιδιοτητες τους.
Παπουτσια θα ελεγα τις παλιες κλασσικες γαλοτσες (https://www.google.gr/search?q=%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82&rlz=1C1AOHY_elGR708GR708&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiV6u34y_fOAhWBWxQKHaztAlYQsAQIJg&biw=882&bih=516).Οχι τοσο ανετες αλλα φθηνες και αδιαβροχες.Ασε που εχουνε βγαλει και με λουλουδακια.
agamoi-thytai
05/09/2016, 10:00
Καλές οι γαλότσες, αλλά από θέμα ασφάλειας, τίποτα.
Το πρόβλημα που έχω εγώ με τις μπότες, είναι πως επειδή τις φοράω στις 06:30 και τις βγάζω 21:00-23:00 που γυρνάω σπίτι, έχουν maximum 1-2 χρόνια ζωής στο θέμα της αδιαβροχοποίησης.
Σε απόσταση 7 χιλιομέτρων max που κάνω εγώ δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα με σετ αδιάβροχα nordcap και μπότες μηχανής.
Μόνο προσοχή, αν αποφασίσεις να συνδυάσεις αδιάβροχο με γκέτες, το παντελόνι της nordcap δεν είναι ιδιαίτερα μακρύ, φρόντισε ο συνδυασμός που θα κάνεις να μην μπάζει στον αστράγαλο.
agamoi-thytai
06/09/2016, 11:20
Έχουν όλα την ενίσχυση στον καβάλο ;
Γιατί αυτό που έχω τώρα άρχισε να μπάζει.
Ξέρουμε μοντέλο ;
Ευχαριστώ :)
Amaretos1
06/09/2016, 12:46
Και εγω με βάση τα λεγομενα παω να παρω σημερα αυτο http://motokinisi.gr/product/set-adiavrocho-rainset-nordcap/ γραφει "Εξτρα ενίσχυση στο καβάλο"
Έχουν όλα την ενίσχυση στον καβάλο ;
Γιατί αυτό που έχω τώρα άρχισε να μπάζει.
Ξέρουμε μοντέλο ;
Ευχαριστώ :)
ένα είναι της nordcap.Παρε τηλεφωνο μοτο μαρκετ αν είναι διαθεσιμο και πηγαινε από εκει να δοκιμασεις το νουμερο σου..πολυ καο σετ αδιαβροχο και σε καλη τιμη...
Amaretos1
07/09/2016, 14:06
Πήγα χτες απο εκει και ειχε και Large και XLarge μου φανηκε πολυ καλή ποιότητα, βεβαια δεν εχω εμπειρια απο αλλο στο παρελθον μιας και ειμαι νεος στον 2τροχο κοσμο. Σημερα δεν το δοκιμασα γιατι δουλευα απο το σπιτι :)
BTW: 5 ατομα ηταν μεσα στο μαγαζι οι 3 εψαχναν αδιαβροχα
todoros78
07/09/2016, 16:35
σας ευχαριστώ πάντως για τις προτάσεις σας και στις συμβουλές σας, αλλά....
μεταξύ μας (και δεν θέλω να το παρερμηνεύσετε, πολύ εύκολο στον γραπτό λόγο) θα προτιμούσα να λέγατε κάποιο μοντέλο/μάρκα από τις προσωπικές σας εμπειρίες και όχι γενικές -και χρήσιμες- συμβουλές όπως να έχει ενίσχυση στον καβάλο ή να δω στο τάδε μαγαζι (π.χ. "έχω το τάδε της Dainese, το είχα πάρει τόσο και είναι φανταστικό" ή " έχω το αυτό της Revit και δεν αξίζει για τα λεφτά του..." -φυσικά τα παραδείγματα είναι τυχαία-)
Δεν ξερω αν σε προλαβα αλλα το δικο μου nordcap παντελονι αγορασμενο το 14 και φορεμενο λιγοτερο απο 10 φορες, σημερα εμπασε ακριβως στο ενισχυμενο σημειο στον καβαλο....
Παμε γι αλλα....
todoros78
19/09/2016, 16:56
τελικά θα καταλήξω σε σετάκι της bearing και θα ψάξω για γκέτες εδώ τοπικά στον Βόλο....με την πρώτη ευκαιρία θα σας γράψω και εντυπώσεις!!
todoros78
19/09/2016, 16:59
Δεν ξερω αν σε προλαβα αλλα το δικο μου nordcap παντελονι αγορασμενο το 14 και φορεμενο λιγοτερο απο 10 φορες, σημερα εμπασε ακριβως στο ενισχυμενο σημειο στον καβαλο....
Παμε γι αλλα....
κάπου, δεν θυμάμαι που.... είχα διαβάσει ότι κάποιος είχε περάσει όλες τις "ύποπτες" (όπως στον καβάλο) ραφές, εσωτερικά με σιλικόνη (αυτή σε ράβδους που τη βάζεις με το "ειδικό" πιστόλι...)
δεν το προτείνω, απλά το αναφέρω!
Παμε γι αλλα....
2 χρονια το εχω, το φορεσα αρκετες φορες και δεν αντιμετωπισα καποιο θεμα σε αντιθεση με αλλα και πολύ πιο ακριβα αδιαβοχα...αλλα για να το λες...
George_M.
19/09/2016, 20:12
πολλες φορες συμβαινει αδιαβροχα παντελονια να μπαζουν απο τον καβαλο οχι γιατι υστερουν σε ποιοτητα κ αντοχη αλλα γιατι ο αναβατης το πηρε μικρο η΄δεν το φορεσε σωστα κ στην/στις προσπαθειες ν'ανεβει στην μοτο τσιτωθηκε το σημειο τοσο ωστε να την ακουσουν οι ραφες.
ολα τα πανταλονια θελουν μαζεμα οταν προκειται να σηκωσουμε ποδι ψηλα...κλασικη κινηση των παπουδων μας...;)
congate7
20/09/2016, 00:37
Αν κινείσαι σε δρόμους χωρίς φωτισμό, όπως εγώ, καλό θα ήταν να πάρεις αδιάβροχα με ανακλαστηκά.
Έχω πάρει κίτρινα με ανακλαστηκά από μαγαζί με είδη για εργαζόμενους σε εργοτάξιο και εδώ και 2 χρόνια δεν έχουν μπάσει ούτε σταγόνα.
Επίσης τα πήρα σε μεγάλο μέγεθος για να μπαίνουν πάνω από τα χειμωνιάτικα και ας είναι και αυτά αδιάβροχα.
Για γκέτες δες της tucano urbano με σολα. Και αυτές με έχουν βγάλει στεγνό από βροχή που έβαζε νερά το κράνος από τα π@π@ρ@κι@ για τον αερισμό.
Amaretos1
20/09/2016, 09:40
πολλες φορες συμβαινει αδιαβροχα παντελονια να μπαζουν απο τον καβαλο οχι γιατι υστερουν σε ποιοτητα κ αντοχη αλλα γιατι ο αναβατης το πηρε μικρο η΄δεν το φορεσε σωστα κ στην/στις προσπαθειες ν'ανεβει στην μοτο τσιτωθηκε το σημειο τοσο ωστε να την ακουσουν οι ραφες.
ολα τα πανταλονια θελουν μαζεμα οταν προκειται να σηκωσουμε ποδι ψηλα...κλασικη κινηση των παπουδων μας...;)
Συμφωνω και εγω, θελει την προσοχή του δεν ειναι τζιν.
akis_trevor
20/09/2016, 10:17
Απτά καλύτερα αδιάβροχα που έχω δοκιμάσει είναι της held (νομίζω aqua λεγόταν) και της difi.ομως αυτά κάνουν περίπου 25-30€ το κάθε κομμάτι.θες ένα 50 αρι για πάνω κάτω.
Πήρα πέρυσι απτό δίτροχο στην πατρα ένα σετ falcon,25€ πάνω κάτω και είναι αντάξιο των δύο από πάνω που ανεφερα.οσο δουλευα διανομή με μηχανάκι ήθελα ένα σετ την κάθε σεζόν.
οσο για τα παπούτσια ξεχνα γκετες
Δε ξέρω γιατί πολλοί είναι τόσο αρνητικοί με τις γκέτες. Τις χρησιμοποιώ χρόνια και όχι μόνο σε μικρές αποστάσεις. Οι μπότες μου εδώ και μερικά χρόνια έχουν πάψει να είναι αδιάβροχες οπότε μαζί με τα αδιάβροχα βάζω και ένα ζευγάρι γκέτες χωρίς σκληρό πάτο. Δεν έχουν πάρει ποτέ νερό σε οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι φθηνές και αποθηκεύονται χωρίς να πιάνουν πολύ χώρο.
Δεν είναι καθόλου άνετες να περπατήσεις με δαύτες και μέχρι να συνηθίσεις τον τρόπο που μπαίνουν μπορεί να σου σπάσουν λίγο τα νευρα (όσο μας τη σπάνε και τα αδιάβροχα).
Με τα αδιάβροχα δεν ξέρω γιατί τόσος πανικός. Ένα οποιοδήποτε αδιάβροχο πάνω από οποιοδήποτε μπουφάν θα κάνει τη δουλειά. Τα μπουφάν μας είναι αδιάβροχα αλλά ακόμα και αν κάποιο είναι απλά ανθεκτικό στη βροχή με το αδιάβροχο από πάνω, θα μας προφυλάξει. Ειδικά όταν μιλάμε για μια απόσταση 10χλμ.
Το παντελόνι μπορεί να ειναι μεγαλύτερο πρόβλημα όταν από μέσα φοράμε τζινάκι και όχι κάποια κορντούρα. Παρόλα αυτά μέσα σε 10 χλμ τι να προλάβει να περάσει? Παρόλο που απ' ότι διάβασα στο αρχικό ποστ δεν υπάρχει ανάγκη για αδιάβροχο παντελόνι, νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή για συστηματική χρήση σε μικρές αποστάσεις.
Έχω ένα σετ της colori με δίχτυ από μέσα. Τα έχω πολλά χρόνια, δεν ξέρω καν αν βάζουν νερό γιατί τα φοράω πάντα πάνω απ' τις κορντούρες. Όσες φορές φόρεσα το παντελόνι με τζινάκι από μέσα ήταν για μικρές αποστάσεις και δεν έβαλε (ή δεν πρόλαβε να βάλει) ούτε σταγόνα.
George_M.
20/09/2016, 12:04
Δε ξέρω γιατί πολλοί είναι τόσο αρνητικοί με τις γκέτες. Τις χρησιμοποιώ χρόνια και όχι μόνο σε μικρές αποστάσεις. Οι μπότες μου εδώ και μερικά χρόνια έχουν πάψει να είναι αδιάβροχες οπότε μαζί με τα αδιάβροχα βάζω και ένα ζευγάρι γκέτες χωρίς σκληρό πάτο. Δεν έχουν πάρει ποτέ νερό σε οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι φθηνές και αποθηκεύονται χωρίς να πιάνουν πολύ χώρο.
Δεν είναι καθόλου άνετες να περπατήσεις με δαύτες και μέχρι να συνηθίσεις τον τρόπο που μπαίνουν μπορεί να σου σπάσουν λίγο τα νευρα (όσο μας τη σπάνε και τα αδιάβροχα).
.
+1 για την χρηση γκετας ασχετως αν κραταει η μποτα η' οχι.
χρονια τωρα τις εχω παντα μαζι οπως κ των χεριων.
προσφατη χρηση σε 3ωρο σερι βροχης με νερα ρυακια σε δρομους=ποδι στεγνο κ στο τελος αυτο μετραει!
+1 για την χρηση γκετας ασχετως αν κραταει η μποτα η' οχι.
χρονια τωρα τις εχω παντα μαζι οπως κ των χεριων.
προσφατη χρηση σε 3ωρο σερι βροχης με νερα ρυακια σε δρομους=ποδι στεγνο κ στο τελος αυτο μετραει!
H μπότα μου με την υποψία βροχής γεμίζει νερό. Στις ίδιες συνθήκες που περιγράφεις με ένα ζευγάρι φθηνές γκέτες δεν πέρασε σταγόνα.
Pan (dvs)
20/09/2016, 13:17
H μπότα μου με την υποψία βροχής γεμίζει νερό. Στις ίδιες συνθήκες που περιγράφεις με ένα ζευγάρι φθηνές γκέτες δεν πέρασε σταγόνα.
Tις κερωσες?
Tις κερωσες?
Δεν αξίζει να ασχοληθώ, είναι πολύ παλιές. Έχω και κερί και άλλα προιόντα αδιαβροχοποίησης δέρματος, αλλά δεν έχω βάλει τίποτα.
Pan (dvs)
20/09/2016, 13:40
Eγω παντως θα εβαζα.
+1 και από μένα για τις γκέτες (με σκληρό πάτο όμως) τις έχω μόνιμα στο βαλιτσάκι όλο τον χρόνο (πλην βεβαίως καλοκαιριού) δεν πιάνουν χώρο και....σώζουν!
Μαζί με ένα καλό επώνυμο αδιάβροχο που σου επιτρέπει να κινείσαι άνετα, δεν θα βρέχεσαι ποτέ.
Το δικό μου το είχα χρυσοπληρώσει αλλά το έχω από το 1998(!) (βεβαίως προσέχω πολύ στο βάλε βγάλε και ποτέ μα ποτέ με βιασύνη....) και τα λεφτά του τα έχει βγάλει πολλάκις
εχω γκετες χωρις σολα γνωστης φιρμας( δεν τη θυμαμαι αυτή τη στιγμη)...ουσιαστικα μιλαμε για ένα ελαφρυ καλυμα πανω από το παπουτσι την ωρα που οδηγας..τις ειχα πληρωσει στο xmoto 25(!) ευρω...μετα από μερικες χρησεις το λαστιχο από κατω που ταχα κραταει το υφασμα στο παπουτσι αλλα κυριως η εσοχη μπροστα που εμπαινε το παπουτσι στην γκετα σχεδόν διαλυθηκαν..δεν τολμω να μιλησω για περπατημα στο δρομο...πηγα σε ραφτη και προσπαθησα να μπαλωσω τις εσοχες πληρωνοντας αλλα 7 ευρω...ισα ισα που κρατιουνται στο παπουτσι και εννοείται ότι μολις κατεβαινω από την μηχανή τις βγαζω για να τις διατηρησω οσο πιο πολύ γινεται...και σ την πολύ βροχη...το παπουτσι μου ψιλοβρεγμενο...δεν κανουν για σοβαρες νεροποντες, είναι ευθραστες, πανάκριβες απλα μεταφέρονται ευκολα..
οποτε...με μια καλη αδιαβροχη goretex μποτιτσα...τα εσκασα τα φραγκα αλλα τουλάχιστον ησυχασα οριστικα..
lleonidas
21/09/2016, 19:20
Η άποψή μου είναι ότι στα αδιάβροχα δεν παίζει ρόλο μόνο η ποιότητά τους αλλά και η προσοχή στον τρόπο που τα φοράμε.Όλο το παιχνίδι νομίζω πως είναι ο καβάλος στα παντελόνια...αν σ'εκείνο το σημείο (όπου συνήθως λιμνάζει και το νερό στη σέλα) οι ραφές διατηρηθούν σε καλή κατάσταση διαφυλάσσοντας τη στεγανότητα, λύνεται αυτομάτως ένα μεγάλο πρόβλημα.Άλλο θέμα είναι τα χέρια...εκεί στο σημείο όπου ''ενώνεται'' το αδιάβροχο με τα γάντια,προτιμάμε το αδιάβροχο να καλύπτει τα γάντια και όχι το αντίστροφο...τουλάχιστον εγώ αυτό προτιμώ.
Όσο για τις γκέτες,δεν έχω αρνητική αλλά ούτε και πλήρη άποψη επειδή δεν τις έχω χρησιμοποιήσει αρκετά...όπως προαναφέρθηκε,νομίζω πως ένα ζευγάρι πραγματικά αδιάβροχες μπότες συνήθως μας βγάζει από τη δύσκολη θέση και το δυσάρεστο αίσθημα να νιώθουμε υγρά και βαριά τα πόδια κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Και κάτι ακόμα σχετικό με μπότες και με τον τρόπο και τη συχνότητα που τις φοράμε...οι δικές μου μπότες ας πούμε φοριούνται καθημερινά στη δουλειά,φθείρονται από χρήση για την οποία δεν είναι προορισμένες να κάνουν(περπάτημα,σκαλοπάτια κτλ) οπότε δε θα είναι παράλογο να χαθεί συντομότερα η πλήρης αδιαβροχοποίηση που προσφέρουν.
προσωπικα εχω παρει το xxxl της nordcap, πλεω μεσα στο παντελονι για το μοναδικο λογο να μη τεντώνεται στο επιμαχο σημειο ιδαιτερα τη στιγμη που ανοιγω το ποδι να ανεβω στην μηχανή...μεχρι στιγμης όλα καλα...το λεω αυτό γιατι ειχα παρει και της colori παλια ένα παρομοιο μέγεθος αλλα τελικα μπηκε νερο από κατω μετα από ελάχιστες χρησεις και ο πωλητης δεν με πιστευε που του εκανα παραπονα..( αποκλείεται η ποιοτητα colori να εχει τετοια ψεγάδια επαναλάβανε μονοτονα..)..καλα μεγαλε, εγω πληρωσα το 25αρι, εσυ λεγε ότι θες...
Eγω παντως θα εβαζα.
Όπου κερί, φαντάζομαι και λάδι φώκιας, ή οτιδήποτε βοηθάει στην αδιαβροχοποίηση, έτσι;
Όπου κερί, φαντάζομαι και λάδι φώκιας, ή οτιδήποτε βοηθάει στην αδιαβροχοποίηση, έτσι;
Το λίπος φώκιας είναι πιο πολύ για συντήρηση αλλά προσφέρει και ένα ποσοστό στην απώθηση του νερού. Η εφαρμογή κεριού είναι μια διαδικασία που γίνεται λίγο διαφορετικά και δεν ξέρουν να την κάνουν όλοι σωστά. Επίσης θέλει χρόνο και υπομονή.
Όλα αυτά δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα στην αδιαβροχοποίηση σε μπότες που είναι κατασκευασμένες με κάποια μεμβράνη.
Δηλαδή στις δικιές μου που "έσπασε" η μεμβράνη, δεν υπάρχει σωτηρία;
Όσο για κερί, μπορείτε να υποδείξετε προϊόν και βίντεο/guide;
Πως ξέρεις ότι έσπασε η μεμβράνη?
Το κερί εφαρμόζεται τοπικά σε ζεστό δέρμα αλλά όχι πολύ ζεστό γιατί μετά το δέρμα σκληραίνει και γίνεται εύθραυστο. Το κερί επίσης πρέπει να έχει ζεσταθεί. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε το δέρμα να το απορροφήσει. Αν το δέρμα έχει δεχθεί άλλου είδους συντηρητικά αδιαβροχοποίησης μάλλον είναι ακόμα πιο δύσκολο.
Αφού τελειώσουμε την μια περιοχή συνεχίζουμε στην επόμενη. Όταν τελειώσουμε η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί.
Φυσικά υπάρχουν και άλλες λύσεις πέρα απ' το κερί, που είναι πιο εύκολο να εφαρμοστούν.
Αν εφαρμόσουμε μια κρέμα συντήρησης δέρματος όπως η carnauba creme της fiebings και μετά μια κρέμα αδιαβροχοποίησης και προστασίας όπως η acrylic resolene, έχουμε κάνει ότι καλύτερο μπορούμε για το δέρμα.
*εφαρμόζουμε, αφήνουμε να στεγνώσει (το δέρμα γίνεται ματ), τρίβουμε με ένα ύφασμα την επιφάνεια του δέρματος με μέτρια δύναμη αλλά γρήγορα (το δέρμα γυαλίζει και πάλι). Αν θέλουμε επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Η acrylic resolene καλό είναι να εφαρμόζεται σε μικρά μέρη της επιφάνειας και να απλώνεται όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.
*προσοχη σε τι είδους δέρμα εφαρμόζετε τα παραπάνω (συμπεριλαμβανομένου του κεριού).
(Η πολύ συντήρηση βλάπτει το δέρμα. Μια φορά το χρόνο το πολύ και μόνο στην περίπτωση που το χρησιμοποιούμε αρκετά, αλλιώς μια φορα στα 2 χρόνια)
Αυτά για τα δέρματα!
Αλλά..
Στις μπότες μας η αδιαβροχοποίηση επιτυγχάνεται όχι απ' το δέρμα αλλά απ' την μεμβράνη. Η μπότα είναι μια δερμάτινη κάλτσα στην οποία εφαρμόζουμε έναν λαστιχένιο πάτο και τον κολλάμε. Η μεμβράνη συνήθως σκίζεται στο κάτω μέρος (πάνω απ' τον πάτο) ή εμπρός. Κάνοντας αδιάβροχο το δέρμα απ την επάνω μεριά δεν πρόκειται να κάνουμε αδιάβροχη την μπότα μας!
Ειδικά αν ο πάτος έχει ξεκολλήσει τοπικά ή αν έχει ξεκολλήσει και τον έχουμε ξανακολλήσει!
Για 10χλμ ίσως τα αδιάβροχα σε 2 κομμάτια να είναι ΟΚ. Πάντως υπάρχουν αδιάβροχα με αναπνέουσα μεμβράνη σε ολόσωμα που δεν θα μπάσουν νερά για πολύ μεγαλύτερες διαδρομές.
Οι γκέτες με πάτους είναι για εμένα τελείως άβολες στην οδήγηση.
Για κρέμες αδιαβροχοποίησης-περποίησης δερμάτινων μποτών προσοχή στο να είναι συμβατές με αναπνέουσες μεμβράνες που έχουν οι μπότες.
Πως ξέρεις ότι έσπασε η μεμβράνη?
Το πήγα στο μαγαζί που τις αγόρασα. Σε κάποια σημεία μπροστά, το δέρμα έχει σκιστεί. Μου είπε ο μαγαζάτορας ότι μαζί με το δέρμα έσπασε και η μεμβράνη. Η αλήθεια είναι πως δεν τις είχα καλά συντηρημένες, και το δέρμα είχε ξεραθεί αρκετά.
Έχω κάτι μπότες, ούτε και γω θυμάμαι πόσα χρόνια! Έχουν φάει απίστευτη βροχή, ποδαρόδρομο, ήλιο, κοτρόνια κ.α.
Δεν τις έχω συντηρήσει ποτέ.Ποτέ όμως! Δεν έχω βάλει τίποτα.
Αδιάβροχες έχουν πάψει να είναι προ πολλού. Τον πάτο τον έχω κολλήσει 2 -3 φορές! Το δέρμα δεν έχει πάθει τίποτα! Τίποτα όμως!
Εντάξει οφείλω μία διευκρίνιση...
Το δέρμα είναι συνθετικό :rolleyes:
Η αδιαβροχοποίηση, δηλαδής, είναι περιορισμένης ευθύνης ε;
Εντάξει οφείλω μία διευκρίνιση...
Το δέρμα είναι συνθετικό :rolleyes:
Η αδιαβροχοποίηση, δηλαδής, είναι περιορισμένης ευθύνης ε;
Μέχρι ένα βαθμό, η αντοχή της μεμβράνης εξαρτάται και απ' την τιμή της μπότας. Πως έχει κατασκευαστεί κτλ!
Όταν λες ότι ούτε καν το δέρμα δεν είναι γνήσιο, μη περιμένεις και πολλά.
Οπότε να ρωτήσω.
Επειδή θέλω μποτάκι για καθημερινή χρήση σε περίπτωση βροχής, αξίζει μία η επένδυση σε Gortex; Θα τα βγάλει τα λεφτά του;
amyroukai
14/02/2017, 13:07
τα δικά μου με καθημερινή χρήση άντεξαν μιά 5ετία αδιάβροχα. πλέον μπάζουν λίγο. άξιζαν, ναι.
Εξαρτάται τι θέλεις!
Σε σύγκριση με ένα άλλο που έχει διαφορετική επένδυση, μέχρι να χαλάσουν, το gortex θα κάνει τη δουλειά καλύτερα γιατί έχει μεγαλύτερα ποσοστά διαπνοής.
Τα ποσοστά αντοχής στο νερό* μπορεί να είναι ίδια όπως και η αντοχή της κατασκευής.
Σε κάθε περίπτωση το gortex θα είναι ακριβότερο.
*το gortex έχει καλύτερα ποσοστά αδιαβροχοποίησης / διαπνοή.
θα επαναλάβω (κάπου το'χω ξαναγράψει) ότι οι καλύτερες μπότες -βάση και προσωπικης εμπειρίας- είναι οι:http://www.daytona.de/en/?setLang=2