PDA

View Full Version : Περί κινητών τηλεφώνων

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18]

ptc
18/09/2024, 10:48
Ερωτηση για αξεσουαρ κινητου. Θελω να χρησιμοποιησω το κινητο μου ως χρονομετρο χειροκινητο για την πιστα, οπως αυτα που εχουν διαφορες μηχανες δλδ απο μαμα: πατας ενα κουμπι οταν περνας απο τη γραμμη εκκινησης και αρχιζει να μετραει. Υπαρχει καποιο action button που να συνδεεται μεσω καλωδιου ή bluetooth σε κινητο ωστε να μπορω να χειριζομαι το χρονομετρο του κινητου;

Φαινεται κατι πολυ απλο και η λογικη μου λεει οτι θα υπαρχει, αλλα δεν μπορω να βρω κατι. Πχ υπαρχουν selfie sticks / βασεις κινητου με κουμπι που το πατας για να βγαλει φωτογραφια. Αυτο θελω αλλα για να χειριζομαι το χρονομετρο. Γινεται;

Σχετικα με τις αλλες λυσεις χρονομετρησης, τα app στιλ racechrono για να δουλεψουν σωστα θελουν εξωτερικο GPS (τριψηφιο κοστος, δεν ειναι ποσο που θα το διεθετα), ενω ενα χρονομετρο με υπερυθρες που παιζει στα 30€ δε μου ειχε δουλεψει παλιοτερα που το ειχα δοκιμασει.

Tsber
18/09/2024, 11:22
Ερωτηση για αξεσουαρ κινητου. Θελω να χρησιμοποιησω το κινητο μου ως χρονομετρο χειροκινητο για την πιστα, οπως αυτα που εχουν διαφορες μηχανες δλδ απο μαμα: πατας ενα κουμπι οταν περνας απο τη γραμμη εκκινησης και αρχιζει να μετραει. Υπαρχει καποιο action button που να συνδεεται μεσω καλωδιου ή bluetooth σε κινητο ωστε να μπορω να χειριζομαι το χρονομετρο του κινητου;

Φαινεται κατι πολυ απλο και η λογικη μου λεει οτι θα υπαρχει, αλλα δεν μπορω να βρω κατι. Πχ υπαρχουν selfie sticks / βασεις κινητου με κουμπι που το πατας για να βγαλει φωτογραφια. Αυτο θελω αλλα για να χειριζομαι το χρονομετρο. Γινεται;

Σχετικα με τις αλλες λυσεις χρονομετρησης, τα app στιλ racechrono για να δουλεψουν σωστα θελουν εξωτερικο GPS (τριψηφιο κοστος, δεν ειναι ποσο που θα το διεθετα), ενω ενα χρονομετρο με υπερυθρες που παιζει στα 30€ δε μου ειχε δουλεψει παλιοτερα που το ειχα δοκιμασει.

Πέτρο αν δεν βρεις άκρη με αυτό που θέλεις, μία λύση είναι να βάλεις καμεράκι και να βλέπεις χοντρικά τον χρόνο σου από το βίντεο αργότερα.

Επίσης αν είναι στη σωστή γωνία μπορείς να δεις γενικότερα την οδήγησή σου με πιο καθαρό μυαλό και να βελτιώσεις - διορθώσεις πράγματα στους γύρους σου :)

grharris
18/09/2024, 20:32
hope that helps

455900

grharris
18/09/2024, 20:34
μου απάντησε μετά ότι αν το αρχείο είναι πολύ μεγάλο (που είναι) για up load, να του κάνω share link από κάποιο cloud drive

ptc
18/09/2024, 20:55
Σας ευχαριστώ. Θα ψάξω να βρω την κάμερα και θα δω αν δουλεύει ακόμα (έχω κάπου 4 χρόνια να τη δουλέψω).

Θα μου άρεσε βέβαια να βλέπω και live το χρόνο μου, για να βλέπω αν κάτι διαφορετικό που δοκιμάζω σε κάποιο γύρο έχει θετικό αντίκτυπο.

grharris
18/09/2024, 21:12
τώρα είπες κάτι άλλο....για live "εικόνα" από το κινητό μπορείς να βάλεις race chrono (app) ή να πάρεις χρονόμετρο από ali

geioann
19/09/2024, 19:06

Με το selfie Stick μήπως μπορείς να ενεργοποιήσεις το χρονόμετρο αν έχεις ανοιχτή την εφαρμογή του χρονομέτρου? Υπάρχουν και άλλες app χρονομέτρου να κατεβάσεις και να δοκιμάσεις αν δεν δουλεύει με εκείνη του κινητού. Δεν είχα ποτέ selfie Stick δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει αλλά αν μπορείς να βρεις ένα και να δοκιμάσεις δεν χάνεις τίποτα!

ptc
19/09/2024, 19:27
Με το selfie Stick μήπως μπορείς να ενεργοποιήσεις το χρονόμετρο αν έχεις ανοιχτή την εφαρμογή του χρονομέτρου? Υπάρχουν και άλλες app χρονομέτρου να κατεβάσεις και να δοκιμάσεις αν δεν δουλεύει με εκείνη του κινητού. Δεν είχα ποτέ selfie Stick δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει αλλά αν μπορείς να βρεις ένα και να δοκιμάσεις δεν χάνεις τίποτα!

Ναι, μαλλον θα αξιζε να το δοκιμασω αν και δεν εχω μεγαλες προσδοκιες.

Παντως με λιγο ψαξιμο βρηκα οτι αυτο που ψαχνω ειναι ενα "programmable action button". Το οποιο δεν ειναι και τοσο διαδεδομενο τελικα. Εχω βρει μια περιπτωση το flic (https://flic.io/flic2) το οποιο στοιχιζει 35$ και ειναι απο ΗΠΑ, οποτε τρεχα γυρευε. Μαλλον θα πρεπει να παω σε πιο κλασικη λυση, εκτος κι αν δουλεψει αυτο που προτεινεις.

Προς το παρον ξεθαψα την καμερα και τη φορτισα χθες. Δουλευει κανονικα ευτυχως.

doctor_john
19/09/2024, 21:47
Ενα από τα smartwatch της σειράς δεν είναι βολικό σαν χειριστήριο αντίχειρα;
Υπάρχουν μικροί λαστιχένιοι αντάπτορες τιμονιού για smartwatch στα ποδήλατα, που θυμίζουν φέτα χειριστηρίου.
Βλέπω σε όσους έχουν ότι εμφανίζει τα χειριστήρια της εφαρμογής που έχεις ανοικτή στο τηλέφωνο.

Aπο την άλλη, όποτε θέλησα χρονόμετρο σε βίντεο, είχα πολύ καλό έλεγχο (θέση, μέγεθος, χρώμα, τύπος κ.λπ.)
με τα εργαλεία που υπάρχουν και σε απλά video editor. Nομίζω μόνο το frame rate σου ζητά.

ptc
20/09/2024, 16:33
Καλή η σκέψη σου για το ρολόι δεν το είχα σκεφτεί. Δυστυχώς στο δικό μου όταν επιλέξω χρονόμετρο ανοίγει η εφαρμογή του ρολογιού. Δε συνδέεται με το χρονόμετρο του κινητού δλδ. Οπότε στην οθόνη το κουμπί είναι πάρα πολύ μικρό, κύκλος με 5mm διάμετρο. Δύσκολα να το πατήσω ενώ οδηγώ.

karellen
20/09/2024, 17:19
Ερωτηση για αξεσουαρ κινητου. Θελω να χρησιμοποιησω το κινητο μου ως χρονομετρο χειροκινητο για την πιστα, οπως αυτα που εχουν διαφορες μηχανες δλδ απο μαμα: πατας
Πέτρο δεν θα σε βόλευε ένα lap timer;
Ειχα φέρει ένα παλιά από την Κινεζία, το προσάρμοσα στο ΚΤΜ και δούλευε μια χαρά στα track days στην καρτοπιστα.
Στερεωνεις την οθονη στο τιμονι και τον πομπό σε ένα σταθερό σημείο στην πίστα, κάθε φορά που περνάς γράφει και το χρόνο.

https://www.ebay.com/itm/264264397145?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=w02Q3_SITH6&sssrc=4429486&ssuid=&var=563838169944&widget_ver=artemis&media=COPY

ptc
20/09/2024, 17:40
Νικο οπως εγραψα και στο αρχικο μηνυμα ενα τετοιο χρονομετρο το ειχα παρει οταν ειχα το ΜΤ07 (2016) και δε δουλεψε ποτε. Μαλλον θα ειχα πεσει σε ελλατωματικο γιατι εκτος απο εσενα βλεπω και στις κριτικες πολλους ευχαριστημενους πελατες. Ισως αξιζει να κανω αλλη μια αποπειρα.

Τον αισθητηρα που εχεις πανω στη μηχανη (εκει που καταληγει το καλωδιο απο την οθονη) πού το εχεις τοποθετησει πανω στη μηχανη και προς ποια κατευθυνση κοιταει;

TheRegulator
20/09/2024, 21:10
Dragy και την εφαρμογή Dragy lap…
Πρόβλημα λύθηκε..

Vassilis
22/09/2024, 21:07

RaceChrono Pro δεν χρειαζεται εξωτερικο GPS. Χρησιμοποιει του κινητου. Το ειχα δοκιμασει με το αυτοκινητο στις Σερρες και ηταν πολυ ακριβες. Για εμενα αξιζει

ΓιώργοςΤΤ
01/11/2024, 18:34
Αγόρασα ένα κινητό από HΠΑ. Διαβάζοντας τις προδιαγραφές του, συμπεραίνω ότι μπορεί να δουλέψει στο δικό μας δίκτυο (προφανώς με αντάπτορα). Ισχύει ή κάνω λάθος και θα γίνει πυροτέχνημα;

457593

Tsber
01/11/2024, 18:38
Με απλό αντάπτορα δεν είχα ποτέ θέμα με τρία διαφορετικά laptops από Αμερική αλλά κινητό δεν έχω φέρει μέχρι στιγμής για να σου πω με σιγουριά...

Bowleno
01/11/2024, 18:50
Αγόρασα ένα κινητό από HΠΑ. Διαβάζοντας τις προδιαγραφές του, συμπεραίνω ότι μπορεί να δουλέψει στο δικό μας δίκτυο (προφανώς με αντάπτορα). Ισχύει ή κάνω λάθος και θα γίνει πυροτέχνημα;

457593

Θες αντάπτορα από 220 σε 110 volt.....μιλάμε για τον φορτιστή, έτσι; αν ναι, πάρε απλώς έναν καλό από εδώ και τέλος....
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που μάλλον έχεις είναι η μπάντα δικτύου τηλεφωνίας.....

doctor_john
01/11/2024, 19:02
Στο 2 input σου λέει πως λειτουργεί και με 200V-240V, οποτε οκ.

Αν έχεις άλλο συμβατό φορτιστή, στο output σου λέει πως αν δίνει 5V - 2A ή αν τραβήξει άλλη συσκευή 5V-11V με όριο τα 7.3Α που μετρούν 80W
Oι συνηθισμένοι ταχυφορτιστές είναι 40W οπότε πιθανά και μέσα στα όρια.

Ένας xiaomi που έχω με έξοδο usb (βάζεις ότι καλώδιο θες) είναι στις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές με τον δικό σου.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να πάρεις αντάπτορα και να τον κουβαλάς, όταν οι επώνυμοι φορτιστές έχουν 6-15ε

viper1
01/11/2024, 19:04

457593

Αν αναφέρεσαι στον φορτιστή και ο φορτιστής είναι μέχρι 110v δεν σου κάνει. Αλλά δεν σε νοιάζει. Εσυ θες έναν φορτιστή που να σου δίνει 5VDC μέχρι 80W

ΓιώργοςΤΤ
01/11/2024, 19:12
Ευχαριστώ για τις απαντησεις.

Αναφέρομαι στον φορτιστή, απλά κατά λάθος παρέλειψα την λέξη.

Τo δίκτυo σε Cosmote δουλεύει κανονικά, 5G, VoWifi και Volte.

Έχω ήδη έναν φορτιστή που φορτίζει με 5V-2A, απλά αυτός φορτίζει αργά. Αυτός που ήρθε με το κινητό φορτίζει 0-100 σε 20 λεπτά. Φυσικά θέλω να τον αποφεύγω όσο μπορώ.

DoctoR_k6
02/11/2024, 01:05
Μόνο αντάπτορα θες για την μπριζα μας.
Κανονικά δουλεύει σε 220. Το γράφει πάνω ούτως ή άλλως.
Όταν πήγα Ιαπωνία (110) με ένα απλό αντάπτορα δούλεψα και τον δικό μου 120αρι φορτιστή για το κινητό.