PDA

View Full Version : θεματακι με κράνος

mumra
15/09/2016, 08:18
Καλημέρα σε όλους. Αγόρασα προχθές το HJC FG 17. Γενικα μου φαίνεται μια χαρά, ελαφρύ σε σχέση με το προηγούμενο (HJC FS 10 και SHOEI HORNET DS). Το μόνο θεματάκι που έχω είναι ότι το λουράκι είναι πιο πίσω από άλλα και ακουμπάει στην καρωτίδα. Αναρωτιέμαι αν έχει αντιμετωπίσει κανεις κατί παρόμοιο. Ίσως με τον καιρό το συνηθίσω.

gory
15/09/2016, 11:26
Καλοφόρετο κι αχρείαστο!
Δεν είχα τέτοιο πρόβλημα προσωπικά.

mumra
15/09/2016, 11:33
Καλοφόρετο κι αχρείαστο!
Δεν είχα τέτοιο πρόβλημα προσωπικά.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ελπίζω να το βολευτώ.:evil:

BLiTzER
15/09/2016, 11:34
Σιγουρέψου ότι το φοράς σωστά.

bulmont
15/09/2016, 11:47
Σιγουρέψου ότι το φοράς σωστά.

366269

mumra
15/09/2016, 12:28
χαχα.Λες να το φοραγα ετσι ?θα το τσεκαρω μετα....χεχε ωραια φωτο.σωστα το φοραω.Ενταξει δεν ειναι οτι δεν παλευετε και οτι με πνιγει απλα ειναι λιγο ενοχλητικο

Bowleno
15/09/2016, 12:46
Άλλος ο λαιμός της στρουθοκαμήλου και άλλος της καμηλοπάρδαλης.......

Τα κράνη έχουν κάποιες διαφορές ως προς την απόσταση που τοποθετείται το λουράκι, άλλοι είναι οκ με την τάδε μάρκα και άλλοι όχι

mumra
19/09/2016, 07:51
Λοιπόν. Καλήμερα καταρχήν. Δοκιμάζοντας και το παλιό μου κράνος είδα ότι στο ίδιο σημείο πέφτει το λουράκι του όμως έχει μαλακώσει περισσότερο και έτσι δεν με ενοχλεί. Τώρα ένα άλλο θέμα είναι ότι με πιέζει στο πίσω και πάνω μέρος του κεφαλιού και μου προκαλεί μία αίσθηση ζαλάδας.Όταν το βγάζω η ζαλάδα παραμένει για πάρα πολύ ώρα. Γενικά επειδή το τελευταίο καιρό με ψιλοπιάνουν ζαλάδες δεν είμαι σίγουρος εάν οφείλονται στο κράνος ή όχι. Και αν οφειλόταν στο κράνος θα παρέμενε η ζαλάδα για τόση πολύ ώρα. 15-20 λεπτά το φοράω. Τι να πω.

7Tolis
19/09/2016, 08:21
Μήπως έκανες λάθος επιλογή κράνους;Θέλω να πω,το δοκίμασες πριν το πάρεις;Το άφησες για κάποια ώρα στο κεφάλι σου να τσεκάρεις την εφαρμογή του;Δε θα πρέπει να έχεις τέτοιες παρενέργειες όπως ζάλη γιατι δε θα μπορείς να οδηγήσεις.Τώρα αν έχεις απο πριν ζαλάδες,ενας νευρολόγος θα ήταν καλή λύση.Βγάζοντας το κράνος λογικό είναι να παραμείνει για λίγο η ζαλάδα μεχρι να αποσυμφορηθουν τα όποια αγγεία πιέστηκαν.

mumra
19/09/2016, 08:28
Το δοκίμασα. Το άφησα για 5-7 λεπτά.Είχα μια φυσιολογική νομίζω πίεση για καινούργιο κράνος. Το θέμα είναι ότι η ζαλάδα παραμένει για μερικές ώρες, αυτό είναι που μου κάνει και εντύπωση γιατί και εγω νομίζω ότι θα κράταγε καποια λεπτά αντε ώρα και θα έφευγε μετα. ¨ολα μου τα HJC ήταν όλα MEdium όπως και αυτό.Μπροστά στο κούτελο δεν με πιέζει παντως. την πίεση την νιώθω κυρίως πίσω-επάνω.Δηλαδή λίγο πιο πάνω από τον αυχένα.

Ζεύκας
19/09/2016, 09:19
δώστου δέκα μέρες να πάρουν τα μαξιλαράκια το σχήμα του κρανίου σου.

το ίδιο θέμα είχα κι εγώ με το πρόσφατο μου κράνος. μετά έστρωσε. υπομονή

mumra
19/09/2016, 09:22
Μακάρι να είναι έτσι.Τα πλαινα μαξιλαρακια δεν με ενοχλουν.Ελπιζω να είναι το πισω μαξιλαράκι το οποίο μπορεί να κάτσει και όχι εκεί που έχει το φελιζόλ γιατι με βλέπω να το πουλάω.Θα του δώσω χρόνο πάντως.Ευχαριστω πολυ.:beer:

Ζεύκας
19/09/2016, 09:30
αν δεις πάντως ότι το χρησιμοποιείς καθημερινά αλλά οι ενοχλήσεις παραμένουν τότε δεν σου κάνει σαν μέγεθος.

gory
19/09/2016, 10:24
Αν μιλάς για ζαλάδες τα πράγματα μπορεί να γίνουν επικίνδυνα..
Καλύτερα να πας σε κάποιο κατάστημα να τσεκάρουν αρχικά το κράνος και το κεφάλι σου, μήπως η εφαρμογή του συγκεκριμένουπολογιστή κράνους δεν είναι για σένα και όπως αναφέρθηκε κι σε ένα γιατρό.
Φίλη είχε πάθει ατύχημα από ζαλάδες, μην κάνεις πειράματα.

mumra
19/09/2016, 10:26
που μπορω να κάνω αυτό τον έλεγχο.υπάρχει κάπου.γιατι οι περισσοτεροι έχουν την πολυ επιστημονική μεζούρα........

Bladerunner
19/09/2016, 10:50
(...)την πίεση την νιώθω κυρίως πίσω-επάνω.Δηλαδή λίγο πιο πάνω από τον αυχένα.

Κάτι δεν μου πάει καλά...

Εκεί δεν έχει μαξιλαράκια για ν΄ανοίξουν. Το παλιό κράνος το έχεις; Αν ναι, φόρεσέ το κανά δυο μέρες για να δεις αν επιμένουν τα συμπτώματα...

Σε συνάρτηση με το λουράκι που πιέζει την καρωτίδα πάντως, για λάθος κράνος μου κάνει... Ξέρεις, ασχέτως μεγέθους δεν ταιριάζουν όλα τα κράνη με το κεφάλι μας... (Κάποτε μου χάριζε η Yamaha κράνος Shark. Δεν μου ταίριαζε κανένα από τη γκάμα τους. Τα δοκίμασα όλα. Ή θα μου πόναγε το κεφάλι, ή θα έπλεε, ή θα έβρισκε στη ...μύτη μου!)

mumra
19/09/2016, 10:56
Το θέμα είναι ότι τώρα σιγα να μην μου το αλλάξουν. Υπάρχει ενα μαξιλαράκι πίσω ακριβώς από τον αυχένα.θα δω.