View Full Version : Αναλώσιμα και ελληνικά καταστήματα
George_Sp
16/09/2016, 16:13
Λαμπτήρας BA15s ή P21W
Τα περισσότερα μηχανάκια φοράνε τέτοιες λάμπες πυρακτώσεως στα φλας.
Στο Versys είχα βάλει LED πριν 3 χρόνια.
Τότε, ψάχνοντας την αγορά είδα τις τιμές ελληνικών καταστημάτων για 1 τέτοια λάμπα. 2ευρώ το κομμάτι όταν στο ebay έφερνες την 4άδα με 2ευρώ δηλαδή 0.5ευρώ το κομμάτι.
400% καπέλο.
Μετά από 3 χρόνια χρειάζεται να παραγγείλω ξανά γιατί η 2 έχουν off/καμμένα τα μισά ledakia....οπότε λέω. ας μπω να ξαναδώ τιμές Ελλάδα να στηρίξω τον τόπο μου.
τιμή ελληνικού καταστήματος 3ευρώ το κομμάτι.
Ebay 4άδα 1.77ευρώ δηλαδή 0.45ευρώ το κομμάτι.
καπέλο άνω του 400%.
EBAY
http://www.ebay.com/itm/4X-Cob-P21W-1156-BA15S-COB-LED-Bulbs-RV-Trailer-Truck-Car-Interior-Light-Lamp-/351780982736?var=620700123256&hash=item51e7c7cfd0:g:aIQAAOSw7s5XhED2
Ελλάδα
http://www.electronicaeshop.eu/led/aetokinetoe/monopolikes/monopolike-lampa-led-cob-1156-ba15s-1-tem-oem.html
ΣΤΕΛΙΟΣ-ΤΕΡΙ
16/09/2016, 16:16
Συμφωνώ. Η έννοια του καπέλου όμως (400%) ακούγετε σαν κέρδος του καταστήματος. Αμ δε..
Eιναι πολλα στη μεση μαζι με το κερδος τους ασε μη το ψαχνεις..απλα θα απελπιστείς και θα παρεις απ το ebay..αν δε τους το πεις σου λενε εε εδω τις εχεις ετοιμοπαραδοτες και τις εχω στοκ και και και...δικιο και αυτος αλλα δικιο και ο καταναλωτης..:a16:
George_Sp
16/09/2016, 16:26
Γνωρίζω οτι η φορολογία είναι δυσβάσταχτη αλλά μιλάμε για είδη που μπορούν να αγοραστούν μαζικά σε πολύ χαμηλότερη τιμή από του ebay με ελάχιστα μεταφορικά. Έφερνα και γω ανταλλακτικά laptop για χρόνια και έχω από 1ο χέρι τα νούμερα.
Μη τη ψάχνετε. Αν το καπέλο ήταν έως 150% θα το πλήρωνα για Ελλάδα. το 400%+ όμως μου γυρνάει τα λαμπάκια (όχι τα BA15s)
Και φυσικά δεν υπάρχει το πρόβλημα της ημερομηνίας λήξεως ώστε να γίνεται
ρίσκο το να στοκάρεις λάμπες, γάντια, σωληνάκια κλπ άλλα αναλώσιμα............
patsavour
16/09/2016, 16:46
ερωτηση αφελους
αν ο εμπορας τα παραγγειλλει μαζικα απο e bay πως τα πουλαει μετα απο το μαγαζι του και πως φορολογειται?
ερωτηση αφελους
αν ο εμπορας τα παραγγειλλει μαζικα απο e bay πως τα πουλαει μετα απο το μαγαζι του και πως φορολογειται?
από την ταμειακή μήπως;;;;;;;
Γνωρίζω οτι η φορολογία είναι δυσβάσταχτη αλλά μιλάμε για είδη που μπορούν να αγοραστούν μαζικά σε πολύ χαμηλότερη τιμή από του ebay με ελάχιστα μεταφορικά.
Μην είσαι και τόσο σίγουρος για αυτό... Συνήθως τιμές από e-bay είναι φθηνοτερες από τις χονδρικές που παίζουν εδώ... Το μαγαζί δεν έχει πρόσβαση σε επίσημο-εργοστασιακό distrubutor γιατί εκεί οι απαιτούμενες ποσότητες είναι τεράστιες . Άρα ουσιαστικά αν πάρει 20-50 λάμπες έχει 2 επιλογές. 1. Θα τις πάρει στην ίδια τιμή που βλέπεις στο e-bay (στις οποίες πάνω θα προστεθεί και το φπα που εσύ δεν βλέπεις...). 2. Αν τις πάρει από τον ντόπιο αντιπρόσωπο θα φάει καπέλλο το κέρδος του αντιπρόσωπου... Σχεδόν σε κάθε περίπτωση θα του στοιχίσουν ίσως και περισσότερο από την τιμή που μπορείς εσυ να πάρεις απ'ευθείας από e-bay...Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κερδίσει κι αυτός, να ταίσει το κράτος, κοκ. Έτσι εύκολα φθάνεις σε διπλάσιες (και βάλε) λιανικές
George_Sp
16/09/2016, 17:52
Μην είσαι και τόσο σίγουρος για αυτό... Συνήθως τιμές από e-bay είναι φθηνοτερες από τις χονδρικές που παίζουν εδώ... Το μαγαζί δεν έχει πρόσβαση σε επίσημο-εργοστασιακό distrubutor γιατί εκεί οι απαιτούμενες ποσότητες είναι τεράστιες . Άρα ουσιαστικά αν πάρει 20-50 λάμπες έχει 2 επιλογές. 1. Θα τις πάρει στην ίδια τιμή που βλέπεις στο e-bay (στις οποίες πάνω θα προστεθεί και το φπα που εσύ δεν βλέπεις...). 2. Αν τις πάρει από τον ντόπιο αντιπρόσωπο θα φάει καπέλλο το κέρδος του αντιπρόσωπου... Σχεδόν σε κάθε περίπτωση θα του στοιχίσουν ίσως και περισσότερο από την τιμή που μπορείς εσυ να πάρεις απ'ευθείας από e-bay...Από εκεί και πέρα θα πρέπει να κερδίσει κι αυτός, να ταίσει το κράτος, κοκ. Έτσι εύκολα φθάνεις σε διπλάσιες (και βάλε) λιανικές
μια χαρά πρόσβαση έχει κάποιος που θέλει να φέρει πράγματα από εξωτερικό. το ίντερνετ και το σύστημα είναι πάντα πλήρως ενημερωμένο, οι τρόποι πληρωμής αυτοματοποιημένοι και ο ανταγωνισμός τεράστιος οπότε και οι τιμές είναι χώμα.
δε σου λέω να γίνεις εισαγωγέας ευρώπης, αλλά να είσαι ένα μικρό μαγαζί και να φέρεις μια κούτα λάμπες 100τεμαχίων. η τιμή που θα σου δώσει ακόμα και ο ebay seller στα 100τεμάχια είναι -40% -50% από αυτή που βλέπεις στην 4άδα.
συμφωνώ όπως έγραψα και πιο πάνω για το δυσβάσταχτο της φορολογίας του ελληνικού κράτους. ξαναλέω όμως.
σε τέτοια είδη με μηδενικό κόστος αποθήκευσης και δίχως ημερομηνία λήξης, το να ζητάς 400% επάνω στην κούτα των 100τεμαχίων (δε μπορώ να πιστέψω οτι το μαγαζάκι που έβαλα τις φέρνει 4άδες όταν του ζητήσει κάποιος)
είναι εξωφρενικό ποσοστό.
διπλάσια τιμή λοιπόν του 0.5ευρώ το τεμάχιο είναι 1ευρώ το τεμάχιο. άντε να το κάνουμε 1.5ευρώ γιατί είμαστε large. Και αυτά στην αρχική τιμή 4άδας και όχι 100άδας κούτας.
3ευρώ το τεμάχιο φίλε μου δεν είναι διπλάσια και βάλε λιανική. είναι τετραπλάσια και βάλε.
δε σου λέω να γίνεις εισαγωγέας ευρώπης, αλλά να είσαι ένα μικρό μαγαζί και να φέρεις μια κούτα λάμπες 100τεμαχίων. η τιμή που θα σου δώσει ακόμα και ο ebay seller στα 100τεμάχια είναι -40% -50% από αυτή που βλέπεις στην 4άδα.
Σχεδόν την ίδια τιμή με αυτή της 4άδας θα πάρεις...
George_Sp
16/09/2016, 17:59
Σχεδόν την ίδια τιμή με αυτή της 4άδας θα πάρεις...
τι να σου πω.....έχω λογαριασμό για ανταλλακτικά για τη δουλειά μου στο ebay από το 2004. Μάλλον τους αρέσει το όνομά μου ή η φωτογραφία στο avatar και μου κάνουν τέτοιες εκπτώσεις?
pipe_smoker
16/09/2016, 18:03
τι να σου πω.....έχω λογαριασμό για ανταλλακτικά για τη δουλειά μου στο ebay από το 2004. Μάλλον τους αρέσει το όνομά μου ή η φωτογραφία στο avatar και μου κάνουν τέτοιες εκπτώσεις?
Θα ηταν σοφό λοιπον να υποθέσουμε οτι με τη σειρά σου μετακυλας κι εσυ αυτο το σκόντο στους δικούς σου πελάτες?
George_Sp
16/09/2016, 18:04
Θα ηταν σοφό λοιπον να υποθέσουμε οτι με τη σειρά σου μετακυλας κι εσυ αυτο το σκόντο στους δικούς σου πελάτες?
φυσικά. ποτέ δε βγάζω από το ανταλλακτικό. η φιλοσοφία μου είναι να πληρώνομαι για την παροχή υπηρεσίας μου. που θες να καταλήξεις?
Αφου λοιπόν είσαι τόσο σίγουρος παράγγειλε 100-200 λάμπες και ζήτα 40-50% έκπτωση από την τιμή που βλέπεις για 4άδα.
Είμαι σίγουρος ότι δεν θα την πάρεις, αλλά και 1 στις 1000 να συμβεί αυτό θα τα κονομήσεις χοντρά. τις πουλάς μετά χονδρική σε 1-2 μαγαζιά με καλό χονδρεμπορικό κέρδος...
pipe_smoker
16/09/2016, 18:09
φυσικά. ποτέ δε βγάζω από το ανταλλακτικό. η φιλοσοφία μου είναι να πληρώνομαι για την παροχή υπηρεσίας μου. που θες να καταλήξεις?
Πουθενα συγκεκριμένα.
Κουβεντα γίνεται.
Δεν ξερω και τί δουλεια κανεις, αλλα απ'οσο λες τα ανταλλακτικά ειναι μονο ενα μέρος αυτής.
Η βάση της ειναι η παροχή υπηρεσιων.
Συνεπώς μπορεις απο εκει να βγάλεις το κέρδος σου, να ισοφαρισεις χασούρες κλπ.
Ο έμπορος που πουλάει λαμπτήρες τί επιλογές εχει?
George_Sp
16/09/2016, 18:13
Αφου λοιπόν είσαι τόσο σίγουρος παράγγειλε 100-200 λάμπες και ζήτα 40-50% έκπτωση από την τιμή που βλέπεις για 4άδα.
Είναι σίγουρος ότι δεν θα την πάρεις, αλλά και 1 στις 1000 να συμβεί αυτό θα τα κονομήσεις χοντρά. τις πουλάς μετά χονδρική σε 1-2 μαγαζιά με καλό χονδρεμπορικό κέρδος...
δε με απασχολούν τέτοιες πρακτικές για να τα κονομήσω χοντρά. δε ψάχνω το εύκολο κέρδος εκμεταλλευόμενος μια εμπειρία ή μια πιο σωστή διαχείριση στη συναλλαγή μου με εμπόρους του εξωτερικού.
το θέμα το άνοιξα για να δούμε τι ποσοστά παίζουν. αν νομίζετε οτι το πλαίσιο και το public ζούν κάθε μέρα με το περιθώριο κέρδους 10% μιας 4Κ τηλεόρασης μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε.
Η ληστεία στον καταναλωτή γίνεται στα μικροπράγματα ευτελούς αξίας όπου ο καταναλωτής δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά ενός καλωδίου αξίας 1ευρώ που το αγοράζει στη βιτρίνα 3ευρώ. έλα μωρέ 3ευρώ τράβα πάρε ένα να υπάρχει καβάτζα.
ο Γεράρδος και ο κάθε Γεράρδος δεν είναι μλκας που έχει βάλει δίπλα στις 4κ τηλεοράσεις και hdmi καλώδιο αξίας εισαγωγής 3ευρώ στα 15ευρώ.
ο έμπορος που πουλάει μόνο λαμπτήρες έχει την επιλογή να προσφέρει και υπηρεσίες τοποθέτησης στο χώρο του πελάτη ή να πληρώνει ένα παλικάρι για αυτή τη δουλειά και να βγάζει από παροχή υπηρεσίας.
σε περίπτωση που θέλει μόνο πώληση, ας γίνει ορθολογικός στο πόσα ζητάει αλλιώς θα κλείσει όπως κλείνουν τόσοι κάθε μέρα.
Με το παραστατικό εισαγωγής των Χ προιόντων σε συνδιασμό με την απόδειξη πληρωμής στο ebay έχεις δικαίωμα να τα μεταπωλήσεις στην βιτρίνα του μαγαζιού σου με ότι καπέλο θέλεις.
pipe_smoker
17/09/2016, 18:49
ο έμπορος που πουλάει μόνο λαμπτήρες έχει την επιλογή να προσφέρει και υπηρεσίες τοποθέτησης στο χώρο του πελάτη ή να πληρώνει ένα παλικάρι για αυτή τη δουλειά και να βγάζει από παροχή υπηρεσίας.
σε περίπτωση που θέλει μόνο πώληση, ας γίνει ορθολογικός στο πόσα ζητάει αλλιώς θα κλείσει όπως κλείνουν τόσοι κάθε μέρα.
Μάλιστα...
Άρα να αλλάξει επάγγελμα ο έμπορος και να γίνει κάτι άλλο τέλος πάντων για να μπορεί να ζήσει από αυτό το άλλο...
Ή να γίνει ορθολογικός στο πόσα ζητάει αλλιώς να κλείσει.
Αυτό που ονομάζεις εσύ κλοπή, ονομάζεται ορθολογισμός εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Δεν είναι παράλογο σε μικρά ποσά σαν αγοραστής να λες ένα "δε γ@μιέται".
Αλλιώς θα γύρναγες σπίτι σου, θα θυμόσουν ότι δεν έχεις μια μπύρα που θες να πιεις μετα το φαγητό, κι αντί για το περίπτερο θα έτρεχες να προλάβεις ανοιχτό το σούπερ μάρκετ για να την πληρώσεις πιο φθηνά.
Επίσης τις ντομάτες σου θα τις έψαχνες στον παραγωγό για να τις πάρεις πρώτο χέρι, για πατάτες θα πεταγόσουν μια Νάξο να φορτώσεις και πάει λέγοντας.
Το θέμα δεν είναι εκεί.
Το θέμα είναι ότι όταν θα κλείσουν όλοι αυτοί (που θα κλείσουν όντως), θέλω να δω τί μέτρο σύγκρισης θα έχετε για να μπορείτε να λέτε ότι οι έξω είναι φθηνότεροι.
Όταν οι έξω θα είναι η μόνη σας επιλογή.
Μάλιστα...
Άρα να αλλάξει επάγγελμα ο έμπορος και να γίνει κάτι άλλο τέλος πάντων για να μπορεί να ζήσει από αυτό το άλλο...
Ή να γίνει ορθολογικός στο πόσα ζητάει αλλιώς να κλείσει.
Αυτό που ονομάζεις εσύ κλοπή, ονομάζεται ορθολογισμός εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Δεν είναι παράλογο σε μικρά ποσά σαν αγοραστής να λες ένα "δε γ@μιέται".
Αλλιώς θα γύρναγες σπίτι σου, θα θυμόσουν ότι δεν έχεις μια μπύρα που θες να πιεις μετα το φαγητό, κι αντί για το περίπτερο θα έτρεχες να προλάβεις ανοιχτό το σούπερ μάρκετ για να την πληρώσεις πιο φθηνά.
Επίσης τις ντομάτες σου θα τις έψαχνες στον παραγωγό για να τις πάρεις πρώτο χέρι, για πατάτες θα πεταγόσουν μια Νάξο να φορτώσεις και πάει λέγοντας.
Το θέμα δεν είναι εκεί.
Το θέμα είναι ότι όταν θα κλείσουν όλοι αυτοί (που θα κλείσουν όντως), θέλω να δω τί μέτρο σύγκρισης θα έχετε για να μπορείτε να λέτε ότι οι έξω είναι φθηνότεροι.
Όταν οι έξω θα είναι η μόνη σας επιλογή.
ο κλασικος ο τσιπης ο ελληναρας, δεν μπορει να διανοηθεί ότι καποιος που εχει μαγαζι τολμάει να βγαζει μεροκαματο και να ζει την οικογενεια του από αυτό.. νομιζει ότι τα μαγαζια είναι για να βρισκει ότι θελει, στη τιμη που γουσταρει αυτος να αγορασει.. 10 τέτοιοι μπαινουν εκει που δουλευω κάθε μερα... αν ας πουμε ερθει ενας υδραυλικος που εμπιπτει στην ανω κατηγορια (κλασικος ο τσιπης ο ελληναρας ντε..) και του δωσουμε μια τιμη για ότιδηποτε, ειτε λεγεται 4αδα λάστιχα ειτε λεγεται ζυγοσταθμιση ευθυγραμιση κτλ.. θα κανει ολοκληρη μανουρα ότι ειμαστε ακριβοι και σιγα τι κανουμε και θελουμε τοσα, και ποσα θελουμε να κονομήσουμε από μια τετραδα κτλ.. την ιδια στιγμη αμα του παραπονεθεί πελατης του για τα λεφτα που παιρνει, τοτε θα πει ότι δικαιολογημένα χρεωνει τοσα γιατι μπλα μπλα μπλα... γιατι ο ιδιος θεωρει ότι είναι μια χαρα λογικοτατος στις χρεωσεις του, αλλα οι αλλοι θελουν να τον "κλεψουν"
ένα ΦΥΣΙΚΟ κατάστημα στην ελλαδα από την τιμη που αγοραζει θα πρεπει να βαλει πανω τοσα ώστε να καλυψει κατ'αναλογια: αποδοση φπα, προκαταβολή φορου, λοιπες φορολογιες (φμυ, εισοδημα κτλ) νοικι, ταμειο, ικα και μισθο προσωπικου, λογιστη, ρευματα τηλεφωνα νερα, δανειακες υποχρεώσεις της επιχείρησης δικο του μεροκαματο, και και και.. ετσι λοιπον ένα σκατουλακι που αγοραζει σε μια καποια τιμη, ισως χρειαστεί να το πουλησει στη διπλασια αν χρειαστεί.. το ηλεκτρονικο του εξωτερικου δεν εχει τετοια προβλήματα...
επισης ο κλασικος ο τσιπης ο ελληναρας, τη μανουρα παντα θα τη κανει εκει που θεωρει ότι τον παιρνει.. θα παραπονεθεί πχ στο ηλεκτρολογειο για τη λαμπα του αυτοκινητου του, αλλα στην αντιπροσωπια που πηγε να το αγορασει και του ειπαν 25000 €, δεν εκανε καμια μανουρα του στυλ "τι λετε ρε, τοσα σας λειπουν??" τα εσκασε αδιαμαρτύρητα, και μαλιστα εσκασε και αλλα 2 χιλιαρικα να το φορτωσει αξεσουάρ.. ακριβος στα πιτουρα και φθηνος στο αλευρι δλδ...
George_Sp
17/09/2016, 21:29
το πήγατε στο άλλο άκρο και το γ@μήσατε το θέμα. ξαναδιαβάστε τι έγραψα μπας και αντιληφθείτε τι γράφω.
Και δε μπαίνω καν στο κόπο να απαντήσω στους χαρακτηρισμούς.
το πήγατε στο άλλο άκρο και το γ@μήσατε το θέμα. ξαναδιαβάστε τι έγραψα μπας και αντιληφθείτε τι γράφω.
Και δε μπαίνω καν στο κόπο να απαντήσω στους χαρακτηρισμούς.
στους χαρακτηρισμούς δε χρειαζεται να απαντησεις γιατι ΔΕΝ απευθύνονται σε σενα... μην τα παιρνεις όλα προσωπικα επειδή βρισκόμαστε στο δικο σου θεμα, απλα περιγραφουν μια γνωστη και γενικη κατασταση που επικρατει στην ελληνικη αγορα... και μη μου πεις ότι εσυ στη δουλεια σου ΔΕΝ εχεις συναντησει ποτε τον τυπο που περιγραφω.. εμενα μου ερχονται ένα σωρο από δαυτους..
το τι εγραψες το καταλάβαμε, αλλωστε ησουν ξεκάθαρος, εγραψες ότι το ελληνικο μαγαζι πουλαει τη λαμπα τριπλασια τιμη απ'οτι ο κινεζος (λεμε τωρα) στο e-bay αρα θελει να κονομησει εις βαρος σου, αρα είναι λαμογιο, οποτε το καλυτερο που εχει να κανει είναι να το κλεισει. η τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε ολοι εμεις που διαβασαμε το θεμα!
το θεμα όμως είναι ότι όλα αυτά τα γραφεις χωρις να γνωρίζεις ποσο εχει αγορασει τη λαμπα η το οποιοδήποτε καβλιτσεκι ο μαγαζάτορας και αρα χωρις να γνωρίζεις το ποσοστο κερδους του! συγκρινεις δλδ δυο εντελως ανομοια πραγματα... ελληνικο φυσικο κατάστημα, με ιντερνετικο του εξωτερικου αγνωστων λοιπων στοιχειως
και με την ιδια λογικη που το θετεις, ο ιδιος αυτος μαγαζάτορας που τον θεωρεις λαμογιο επειδή πουλαει μια λαμπα 3 ευρω, όταν πας να του διορθωσεις τον υπολογιστη και του πεις πχ 30€, μπορει να σου κανει μανουρα και να σε πει εσενα κλεφτη, επειδή "ελα μωρε τι εκανες πατησες 5 κουμπια και ξεβιδωσες 2 βιδες, αυτό το εκανε και ο 16χρονος ανηψιος μου που ασχολειται με κομπιουτερ" ακυρονωντας ετσι τη ταλαιπωρια και τα εξοδα σου να πας στο χωρο του, ακυρονωντας τις εξειδικευμένες γνωσεις σου, ακυρονωντας ολο το κοπο και το χρονο που εκανες να τις αποκτησεις.. και πιστεψε με όπως θεωρω ότι θα καταλαβαίνεις κι εσυ αυτό ΔΕΝ είναι ωραιο πραμα... :beer:
το να ψωνισε με πιστωση-επιταγη,ο καταστηματαρχης και κατ επεκταση οχι στην τιμη που πουλαει ενα ιντερνετικο μαγαζι το σκευτηκε κανενας?
απ την αλλη ομως λιγο πολυ πολλοι εχουμε δει τρελλα κερδη στο εμποριο....
υ.γ. μην πει κανενας οτι δεν υπαρχει πιστωση και επιταγες.
George_Sp
17/09/2016, 22:50
αφού μπήκες στο κόπο να γράψεις κατεβατό επεξήγησης να σου απαντήσω.
ο τύπος που περιγράφεις ισχύει αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτές τις περιπτώσεις και δε με αφορούν. αυτοί είναι χαμένοι από χέρι γιατί αναλώνονται στη γκρίνια και τη μουρμούρα χωρίς να κάνουν και τη δουλειά τους.
πάμε παρακάτω:
400% είναι τετραπλάσια τιμή. ούτε διπλάσια ουτε τριπλάσια. 4x.
Οποιοσδήποτε εισάγει από εξωτερικό αναλώσιμα αντικείμενα ευτελούς αξίας
π.χ.
καλώδια, λαμπάκια, ανταπτοράκια, πριζάκια βιδάκια,....
παίρνει το ΛΙΓΟΤΕΡΟ ένα 10% κάτω από την καλύτερη τιμή του ebay γιατί και το EBAY βάζει καπέλο στις συναλλαγές μέσω αυτού. Π.χ. ένας seller έχει προσωπική του σελίδα καταστήματος έχει και κατάστημα στο ebay. Το λαμπάκι λοιπόν στο site του το έχει 0.5ευρώ και στο ebay το έχει 0.6ευρώ για να βγάζει τα σπασμένα από τα δικαιώματα του ebay ή τις προμήθειες του paypal.
πάμε λοιπόν επί του πρακτέου. Με το ebay και τα αναλώσιμα είδη ευτελούς αξίας ηλεκτρολογικού-ηλεκτρονικού εξοπλισμού ασχολούμαι από το 2004. Έφερνα και γω διάφορα ψιλοπράγματα που ήξερα οτι θα μου χρησιμέψουν συμπληρωματικά για να δώσω πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία.
π.χ. μου έφερνε κάποιος laptop με υπερθέρμανση. άνοιγμα καθάρισμα, τοποθέτηση θερμοαγώγιμης και αλλαγή στο ανεμιστηράκι αξίας 10ευρώ με ένα καινούριο.
έχω λοιπόν μια 10ετή εμπειρία στο χώρο που παράγγελνα 10άδες από ανεμιστηράκια-καλωδιάκια-βύσματα φόρτισης-οθόνες-μετασχηματιστές, αντάπτορες hdmi-dvi κλπ καυλατζίκια.
Σας πληροφορώ οτι κάποιος που παράγγελνε από έναν seller επανειλλημένα μετά την 3η παραγγελία είχε ήδη έκπτωση 10%. Αν έκανε και πολλαπλές μαζικές μέσα στον ίδιο μήνα έπαιρνε ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις. Μπορώ να σας βάλω και φωτογραφίες και email για τις τιμές ανάλογα την ποσότητα και τη συχνότητα των παραγγελιών.
Δεν έχω λοιπόν κανένα λόγο να σας πω ψέμα οτι τα νούμερα που σας λέω ισχύουν. Στη 100άδα κούτα μπορεί να έφτανες και -40% ή και -50% αν έκανες κάποια νούμερα και πάνω και είχες χτίσει μια πιο σταθερή δοσοληψία με κάποιον προμηθευτή τέτοιων parts.
Σας λέω λοιπόν οτι οι εκπτώσεις υπάρχουν και είναι και καλές. Όσοι έχουν μαγαζιά μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Περιμένω και το Vaska να γράψει αν θέλει.΄
επομένως με μια έκπτωση στη κούτα με 100-200-300 τεμάχια καλωδίων αρχικής αξίας 2ευρώ το κομμάτι μπορείτε να πέσετε και στο 1.2ευρώ το κομμάτι.
Πάμε όμως στο σενάριο οτι λέω μπαρούφες και δεν παίζει έκπτωση αλλά τα παίρνεις και 100άδα στη τιμή του ebay.
0,5ευρώ το κομμάτι η λάμπα.
Θες ΦΠΑ λιανικής %...πάμε στα 0.8ευρώ. Θες να πληρώσεις και τα ρεύματα ένφια ταμεία προκαταβολή φόρου? Βάλε ακόμα ένα 100% επάνω. 1.6ευρώ
Μέχρι τα 3ευρώ έχουμε ένα ακόμα 100% επάνω στο ήδη 150% της αρχικής δηλαδή παίζουμε από 300% και βάλε.
Στη προκειμένη περίπτωση ο άλλος έφτασε το 400%.
Όποιος έχει ασχοληθεί με οικονομικά και πώληση λιανικής σε αντικείμενα ευτελούς αξίας σε μεγάλες αλυσίδες ή γενικά σε βαρβάτο μαγαζί ΞΕΡΕΙ τι σημαίνει η τακτική marketing
"συμπληρωματική πώληση προϊόντος ευτελούς αξίας για μεγιστοποίηση κέρδους"
Δε σας λέω παράλογα πράγματα. Και όχι δε μπορείς να μου βάζεις στο ίδιο καζάνι το ποσοστό κέρδους ενός λαμπτήρα που δε πιάνει χώρο, δε χρειάζεται ειδικές συνθήκες αποθήκευσης με την παροχή υπηρεσίας που πληρώνεται τον "αέρα' της γνώσης, της εμπειρίας και των εργαλείων που κατέχει ο μάστορας.
Αν δε μπορείτε να διακρίνετε τι γράφω ακόμα, δώστε το κείμενο σε κάποιον του τομέα να σας κατατοπίσει.
μαλιστα... η διαφορα μας δλδ είναι ότι εσυ μιλας ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ πανω σε αυτό το κομματι της αγορας (ηλεκτρολογικα ηλεκτρονικα καβλιτσεκια) ενώ εγω μιλαω ΓΕΝΙΚΑ για ολη την αγορα φερνοντας όμως παράδειγμα τις λαμπες μιας και το θεμα αρχικα αναφερθηκε σε αυτές.. ναι σαφως δε μπορω να ξερω τι παιζει με αυτά τα θεματα όπως εσυ δε μπορεις να ξερεις τι παιζει με την αγορα των ελαστικων που είναι ο τομεας μου όπως και οι δυο δεν ξερουμε τι παιζει με τα φαρμακα που είναι τομεας του κτηνου.. κτλ κτλ..
George_Sp
17/09/2016, 23:09
μαλιστα... η διαφορα μας δλδ είναι ότι εσυ μιλας ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ πανω σε αυτό το κομματι της αγορας (ηλεκτρολογικα ηλεκτρονικα καβλιτσεκια) ενώ εγω μιλαω ΓΕΝΙΚΑ για ολη την αγορα φερνοντας όμως παράδειγμα τις λαμπες μιας και το θεμα αρχικα αναφερθηκε σε αυτές.. να σαφως δε μπορω να ξερω τι παιζει με αυτά τα θεματα όπως εσυ δε μπορεις να ξερεις τι παιζει με την αγορα των ελαστικων που είναι ο τομεας μου όπως και οι δυο δεν ξερουμε τι παιζει με τα φαρμακα που είναι τομεας του κτηνου..
βρε καμάρι μου...θεωρείς αναλώσιμο είδος μικρής αξίας τα ελαστικά;
εξαρχής η κουβέντα δεν αναφέρθηκε γενικά σε ΟΛΑ τα αναλώσιμα είδη πώλησης. αλλά σε ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά καυλιτζέκια που είναι μια σταλιά.
αναλώσιμο είναι και το χαρτί Α4 αναλώσιμος είναι και ο πάγος που σερβίρουν τον καφέ στις καφετέριες.
η συζήτηση άνοιξε για μικροπράγματα ευτελούς αξίας και του κατά πόσο δικαιολογείται σε αυτά τα είδη ένα καπέλο 400%.
δε δικαιολογείται λοιπόν ούτε για τη μεταφορά τους, ούτε για την αποθήκευσή τους, ούτε για τον τρόπο παρουσίασής τους στο πελάτη μέσα σε ειδική αυγοθήκη Φαμπερζέ και βιτρίνα από κρύσταλλο Βοημίας σε κλιματιζόμενο χώρο σταθερής υγρασίας και θερμοκρασίας.
το καπέλο λοιπόν 400% είναι αισχροκέρδεια μέχρ αηδίας.
Ας βάλει ένα 100% ένα 150% και θα το πάρω από εδώ.
το 400% παρότι στα 1-2-3 ευρώ αξίας στο ταμείο δε φαίνεται είναι προκλητικό για την φιλοσοφία που διέπει το κατάστημα και το οτι δεν σέβεται τον αγοραστή.
βρε καμάρι μου...θεωρείς αναλώσιμο είδος μικρής αξίας τα ελαστικά;
εξαρχής η κουβέντα δεν αναφέρθηκε γενικά σε ΟΛΑ τα αναλώσιμα είδη πώλησης. αλλά σε ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά καυλιτζέκια που είναι μια σταλιά.
αναλώσιμο είναι και το χαρτί Α4 αναλώσιμος είναι και ο πάγος που σερβίρουν τον καφέ στις καφετέριες.
η συζήτηση άνοιξε για μικροπράγματα ευτελούς αξίας και του κατά πόσο δικαιολογείται σε αυτά τα είδη ένα καπέλο 400%.
δε δικαιολογείται λοιπόν ούτε για τη μεταφορά τους, ούτε για την αποθήκευσή τους, ούτε για τον τρόπο παρουσίασής τους στο πελάτη μέσα σε ειδική αυγοθήκη Φαμπερζέ και βιτρίνα από κρύσταλλο Βοημίας σε κλιματιζόμενο χώρο σταθερής υγρασίας και θερμοκρασίας. αυτό λεω ρε παλικαρε.. ότι ενώ εσυ αναφερθηκες ειδικα στα μικροαναλωσιμα ευτελούς αξιας πανω στον τομεα σου, εγω αναφερθηκα γενικα σε ολη την αγορα και κάθε προιον που βρισκεται σε ραφι μαγαζιου.. εκει το χασαμε..
George_Sp
17/09/2016, 23:17
Τα παραδείγματα είναι άπειρα για την αισχροκέρδεια στα αναλώσιμα μικροπράγματα ευτελούς αξίας με περιπτώσεις που το 400% καπέλο είναι πολύ ευγενική έκφραση.
Led Flasher 15ευρώ σε ελληνικό κατάστημα και 2ευρώ στο ebay.
Ρελέ για ζεύγος λαμπών φαναριών 15ευρώ σε ελληνικό κατάστημα. 1ευρώ στο ebay.
Μιλάω για ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια προιόντα από το ίδιο εργοστάσιο.
καλώδιο hdmi 1.4 NO NAME bulk (σε απλό σακουλάκι ή χύμα) 8ευρώ σε ελληνικό κατάστημα, 2ευρώ στο ebay.
αυτά τα μαγαζια, κανουν τα ιδια εισαγωγή τα προιοντα αυτά? γιατι πρεπει να εξετάσουμε και το ενδεχομενο οταν προμηθεύονται από εισαγωγεα το καπελο να το βαζει αυτος και τελικα να μη φταιει και τοσο το μαγαζι.. πχ λεω να βαζει 300% πανω ο εισαγωγεας-προμηθευτης και ένα 100% το κατάστημα ως τελικο σημειο πωλησης..
οσο για αισχροκερδια ασε... να σου πω τα δικα μας?
βαλβιδες σακουλακι των 100 10-15 ευρω (αναλογα τη ποιοτητα)
βαριδια ζυγοστάθμισης κουτι 100 μπαρες των 60γρ. 35 ευρω
σακουλακι 100 μπαλωματα 8-10 ευρω
για να μη μιλησω για πιο εξειδικευμένα παπαρακια όπως μανιταρια, μπαλωματα με λινα κτλ..
edit γιατι μου κολησε:
ενώ λοιπον αυτά είναι τοσο απλα στη κατασκευη τους που σε καμια περιπτωση δεν αξιζουν 10-15 λεπτα το κοματι, δεν είναι βεβαια ιδιετερα ακριβα (εκτως από τα βαριδια) αλλα την ιδια στιγμη το πρακτικερ εχει σετακι 4 καπακια βαλβιδας 1 ευρω.... για να μη πω για σετ επισκευης ελαστικων κτλ..
George_Sp
17/09/2016, 23:53
αυτά τα μαγαζια, κανουν τα ιδια εισαγωγή τα προιοντα αυτά? γιατι πρεπει να εξετάσουμε και το ενδεχομενο οταν προμηθεύονται από εισαγωγεα το καπελο να το βαζει αυτος και τελικα να μη φταιει και τοσο το μαγαζι.. πχ λεω να βαζει 300% πανω ο εισαγωγεας-προμηθευτης και ένα 100% το κατάστημα ως τελικο σημειο πωλησης..
στα περισσότερα τέτοια είδη δεν υπάρχει εισαγωγέας ακριβώς γιατί είναι no name/generic προιόντα που παράγονται σε τεράστιες ποσότητες στη Κίνα κατα βάση.
Στα υπόλοιπα branded είδη οι τιμές μας είναι πολύ καλές και μπορώ να πω θεαματικά χαμηλές για τα δεδομένα και την αγοραστική δύναμη της Ελλάδας. Δεν είμαστε φθηνότεροι αλλά είμαστε θεαματικά φθηνοί αν αναλογιστούμε τις ποσότητες που παραγγέλνει κάποιος εισαγωγέας στην Ελλάδα με τον αντίστοιχο π.χ. στην Αγγλία ή τη Γαλλία και επίσης αν αναλογιστούμε πόσο πιο βαριά φορολογία έχουμε εδώ σε σχέση με έξω.
Θα μπουν 10 πελατες που θα αγορασουν απο ενα λαμπακι και στα 50 λεπτα ή 1 ευρω καπελο που θα βαλει ο αλλος στο μαγαζι κονομησε. Κλεινει το καλοκαιρι και παει Μπαχαμες με την θαλαμηγο του να χαρει τα κερδη απο αυτη την μεγαλη μπιζνα. Δεν εχετε καμια επαφη με το τι εξοδα εχει ενα μαγαζι και ποσο εχθρικο ειναι το κρατος απεναντι στα καταστηματα. Ακομα και να στοκαρει οπως λετε, θα σκασει μετρητα ενα σωρο λεφτα μπροστα τα οποια λεφτα δεν θα υπαρχουν κιολας λογικα, και θα περιμενει να μαζεψει ενα ενα ευρουλακι μεχρι να ρεφαρει μετα απο μηνες ενω τα εξοδα τρεχουν καθημερινα. Καποιος μιλησε για πιστωσεις και επιταγες παραπανω χαχαχαχαχ, που ζειτε ρε σεις? Πραγματικα!
George_Sp
18/09/2016, 06:14
δεν έχει σημασία αν μπαίνει 1-1 το ευρουλάκι στη τσέπη. σημασία έχει αν το ποσοστό κέρδους μιας επιχείρησης κρίνεται ικανοποιητικό στο σύνολο του τζίρου που κάνει ασχέτως αν πουλάει ένα κωδικό ή εκατοντάδες διαφορετικούς.
Μάλλον εσύ ζεις αλλού και δε ξέρεις οτι η επιχείρηση δεν είναι υγιής αν δουλεύει με 400% κέρδος, αλλά αν στο σύνολο του τζίρου το ποσοστό κέρδους είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες του επιχειρηματία και να του αφήσει στο τέλος του μήνα αυτά που υπολογίζει.
Σου έχω 2 μαγαζιά.
Πουλάνε και τα 2 την ίδια λάμπα.
ο ενας πουλάει τη λάμπα 5ευρώ με 400% κέρδος και ο άλλος 3ευρώ με 150% κέρδος.
Στο τέλος του μήνα ο 1ος έχει πουλήσει 10 λάμπες άρα στα 50ευρώ έβαλε τσέπη τα 38ευρώ ενώ ο άλλος πούλησε 100λάμπες άρα έβαλε στη τσέπη 200ευρώ.
Ποιος από τους 2 πιστεύεις έχει πιο υγιή επιχείρηση και θα δει και τον επόμενο μήνα με καλό μάτι?
Βασικές οικονομικές έννοιες και υπολογισμοί που μαθαίναμε από το γυμνάσιο.
Θα μπουν 10 πελατες που θα αγορασουν απο ενα λαμπακι και στα 50 λεπτα ή 1 ευρω καπελο που θα βαλει ο αλλος στο μαγαζι κονομησε. Κλεινει το καλοκαιρι και παει Μπαχαμες με την θαλαμηγο του να χαρει τα κερδη απο αυτη την μεγαλη μπιζνα. Δεν εχετε καμια επαφη με το τι εξοδα εχει ενα μαγαζι και ποσο εχθρικο ειναι το κρατος απεναντι στα καταστηματα. Ακομα και να στοκαρει οπως λετε, θα σκασει μετρητα ενα σωρο λεφτα μπροστα τα οποια λεφτα δεν θα υπαρχουν κιολας λογικα, και θα περιμενει να μαζεψει ενα ενα ευρουλακι μεχρι να ρεφαρει μετα απο μηνες ενω τα εξοδα τρεχουν καθημερινα. Καποιος μιλησε για πιστωσεις και επιταγες παραπανω χαχαχαχαχ, που ζειτε ρε σεις? Πραγματικα!
για εξηγησε μου λιγο το αστειο της υποθεσης με της επιταγες να γελασει κι εμας λιγο το χειλακι μας...
Bladerunner
18/09/2016, 09:05
έχω λοιπόν μια 10ετή εμπειρία στο χώρο που παράγγελνα 10άδες από ανεμιστηράκια-καλωδιάκια-βύσματα φόρτισης-οθόνες-μετασχηματιστές, αντάπτορες hdmi-dvi κλπ καυλατζίκια.
Με... χαρτιά ή ως "ιδιώτης";
Pan (dvs)
18/09/2016, 09:42
Συνηθες φαινομενο στο εμποριο,καποια φθηΝοπραγματα να τα αγοραζουνε με το κιλο και να τα πουλανε με το τεμαχιο.
Παρολα αυτα κανενας τους δεν εγινε πλουσιος μιας και υπαρχουνε ενα σκασμο αλλες επιβαρυνσεις,που φερνουνε την δουλεια στα ισα.
stefanos
18/09/2016, 10:12
Την ίδια ακριβώς δουλειά κάνουν και πολυεθνικές δεν είναι προνόμιο των εμπόρων.
Συσκευασία 5 μπεκάκια ποτίσματος 5€.
Ίδιες προδιαγραφές καλύτερη ποιότητα άλλη μάρκα 100 τεμάχια 4€.
Τιμές τιμοκαταλόγου πάντα.
Από την άλλη ο πελάτης λιανικής τι να τα κάνει τα 100 μπεκάκια, ή τις 10 λάμπες ή το ένα κουτί παξιμάδια
ή το ένα κουτί πρόκες?
AristidisZ
18/09/2016, 10:42
Με... χαρτιά ή ως "ιδιώτης";
Αυτό είναι το Α και το Ω της κουβέντας που γίνεται εδώ
Μιλάμε για κανονική επιχείρηση, με βιβλία ή μιλάμε για παροχή υπηρεσιών με το κινητό ;
Φυσική έδρα υπάρχει ή το επιχειρείν διεξάγεται στο πατρικό σπίτι ;
Ρε συ Γιώργο μιλάς για πράγματα ευτελούς αξίας, μου κάηκε το λαμπάκι του φλας στο μηχανάκι, και θα περιμένω 15 μέρεις να έρθει από την Κίνα ;
Μα είναι ποτέ δυνατόν ;
Χαλάει το HDMI καλώδιο που έχω, θα περιμένω να έρθει το container από την Σανγκάη για να δω τηλεόραση ;
Το πολύ πολύ να μπω στο Σκρουτζ και να δω πιο μαγαζί το έχει φτηνά (και να είναι και κοντά μου, γιατί αν είναι να γλιτώσω ένα ευρώ από το καλώδιο και να δώσω 3 ευρώ βενζίνη, πάλι χαμένος είμαι)
Μιλάς για αγορά αναλωσίμων, δηλαδή για πράγματα που όποιος τα θέλει τα θέλει τώρα, άρα εις γνώση του θα πληρώσει κάτι παραπάνω
Και αυτό το παραπάνω, δεν είναι υπερκέρδος για τον έμπορο, κατά πάσα πιθανότητα και πάλι μέσα μπαίνει
Θες να σου πω δημόσια μαγαζί με πολύ χαμηλές τιμές ηλεκτρονικών / ηλεκτρολογικών κτλ ;
Με τη μόνη διαφορά ότι το συγκεκριμένο μαγαζί (και μαγκιά του του ανθρώπου που το έχει, τον ξέρω προσωπικά και είναι και ωραίος τύπος) έχει 4~5 πωλητές και αν πας ώρα αιχμής έχει περισσότερο κόσμο μέσα και από σούπερ μάρκετ...
Γενικώς να ξέρεις δεν είναι σοβαρά τα επιχειρήματα που προβάλλες βρε αδερφέ, πως να το κάνουμε... :beer:
Αυτό που πολλοί δεν καταλαβαίνουν είναι ότι αυτή την στιγμή ο ιδιώτης (μέχρι του ορίου που το μικροδεματάκι σαν όγκος και σαν αξία δεν χρειάζεται να περάσει τελωνείο) μπορεί να αγοράσει από e-bay ή από Gearbest και ομοειδή Κινεζοσάιτ πολύ φθηνότερα άπ' ότι αγοράζει το Ελληνικό μαγαζί χονδρική από τους εισαγωγείς.... Ακόμα και αν το μαγαζί αποφασίσει να παρακάμψει τον εισαγωγέα και τα φέρει μόνο του (όχι σαν καταναλωτικό αγαθό αλλά ως εμπόρευμα), πάλι το κόστος του θα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της "λιανικής" του ιδιώτη...
Ο ιδιώτης κλείνει την παραγγελία του, πληρώνει με Paypal και του έρχονται στην πόρτα του χωρίς ΦΠΑ και χωρίς άλλες επιβαρύνσεις.
Το κατάστημα αν τα φέρει νόμιμα ως εμπόρευμα (άρα διαδικασία εισαγωγής), πρέπει να τα περάσει τελωνείο (116,00 + φπα έξοδα για αξίες έως 4.000,00) + δασμούς τρίτων χωρών (4-7 % της αξίας) + να προκαταβάλει τον ΦΠΑ του τιμολογίου (24%), + για εμβάσματα πάνω από 1000κο θα πρέπει να απευθυνθεί στην Τράπεζα και να σκάσει 50,00-60,00 για "τραπεζικά έξοδα εισαγωγής και εμβάσματος προς τρίτη χώρα"... Και από τον Κινέζο δεν θα πάρει σχεδόν καμία "έκπτωση χονδρικής" σε σχέση με την τιμή του ιδιώτη (εκτός αν πια μιλάμε για πολύ μεγάλες ποσότητες-αξίες που ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες διάθεσης των Ελληνικών μικρομάγαζων)...
Όποιος κάνει τον ξερόλα και τα αμφισβητεί αυτά δεν έχει παρά να κάνει μια σύγκριση ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ και να το εξακριβώσει με τα μάτια του (ή μάλλον με το πορτοφόλι του). Και πράξη εννοώ κανονική διαδικασία εισαγωγής με επαγγελματικό ΑΦΜ, όχι "παράγγειλα 20 ανεμιστηράκια, 20 αντάπτορες, και 10 καλώδια και παρέλαβα το δεματάκι στο σπίτι μου με μια υποτιμολογημένη απόδειξη-κωλόχαρτο που γράφει parts 20$..."
George_Sp
18/09/2016, 17:04
Επειδή βλέπω από που πιαστήκατε.....Να σας γυρίσω μπούμερανγκ μια ερώτηση.
Όλα αυτά τα καυλατζίκια προϊόντα θεωρείτε οτι τα ελληνικά μικρομάγαζα τα φέρνουν με παλέτες και κοντέηνερ και επίσημα χαρτιά εισαγωγής και τελωνείο και όλη τη διαδικασία που περιγράφει ακριβώς από πάνω ο THEOD?
Ακόμα και στη περίπτωση των αλυσίδων τύπου public plaisio κλπ....που όντως φέρνουν παλέτες με φουλ διαδικασία πιστεύετε οτι οι τιμές που πέρνουν είναι χειρότερες από αυτά που περιγράφω;
μάλιστα.... :)
Cpt. Haddock
18/09/2016, 17:19
Όλα αυτά τα καυλατζίκια προϊόντα θεωρείτε οτι τα ελληνικά μικρομάγαζα τα φέρνουν με παλέτες και κοντέηνερ και επίσημα χαρτιά εισαγωγής και τελωνείο και όλη τη διαδικασία που περιγράφει ακριβώς από πάνω ο THEOD?
Ακόμα και στη περίπτωση των αλυσίδων τύπου public plaisio κλπ....που όντως φέρνουν παλέτες με φουλ διαδικασία πιστεύετε οτι οι τιμές που πέρνουν είναι χειρότερες από αυτά που περιγράφω;
Ασε τα μικρομάγαζα. Παρανομουν ας πουμε. Εσυ που παραδιδεις μαθηματα οικονομιας και εμπορίου, τα αναλώσιμα και ανταλλακτικά πώς τα έφερνες; Σε ρώτησε ο Bladerunner πιο πανω αλλα εκανες ελαφρως την πάπια.
George_Sp
18/09/2016, 17:50
Ασε τα μικρομάγαζα. Παρανομουν ας πουμε. Εσυ που παραδιδεις μαθηματα οικονομιας και εμπορίου, τα αναλώσιμα και ανταλλακτικά πώς τα έφερνες; Σε ρώτησε ο Bladerunner πιο πανω αλλα εκανες ελαφρως την πάπια.
κουακ κουακ.
έχω απαντήσει στο συγκεκριμένο μέσω του pipe.
AristidisZ
18/09/2016, 18:09
κουακ κουακ.
έχω απαντήσει στο συγκεκριμένο μέσω του pipe.
Βασικά δεν απάντησες, αλλά να χαμε να λέγαμε...
Και ειλικρινά τρώγομαι να σου απαντήσω αλλά δε θέλω να χαλάσουμε τις καρδιές μας :beer:
George_Sp
18/09/2016, 18:13
μην ανησυχείς. από φαγωμάρα εδώ μέσα πλέον δε μασάω. έχω μάθει όλο το διάστημα από το 2012.
εγω παρέθεσα κάποια νούμερα έχοντας εκ των έσω εμπειρία και από μεγάλη αλυσίδα και τιμές εισαγωγέα αλλά και από μικρομάγαζα.
προσωπικά γι αυτό τόσα χρόνια παρέχω μόνο υπηρεσία και δεν ασχολούμαι με λιανική. όπως έγραψα και πιο πάνω, δε με απασχόλησε ποτέ η πρακτική να βγάλω 400% κέρδος από ανταλλακτικό γιατί δε συνάδει με τη φιλοσοφία μου προς το συνάνθρωπο.
όσοι βλέπουν κάτι διαφορετικό και θέλουν ξανά να μου την πουν γιατί "έτσι συνηθίζεται" εδώ μέσα, εδώ και καιρό πετάνε ντομάτες σε τοίχο.
:beer:
AristidisZ
18/09/2016, 18:25
μην ανησυχείς. από φαγωμάρα εδώ μέσα πλέον δε μασάω. έχω μάθει όλο το διάστημα από το 2012.
εγω παρέθεσα κάποια νούμερα έχοντας εκ των έσω εμπειρία και από μεγάλη αλυσίδα και τιμές εισαγωγέα αλλά και από μικρομάγαζα.
προσωπικά γι αυτό τόσα χρόνια παρέχω μόνο υπηρεσία και δεν ασχολούμαι με λιανική. όπως έγραψα και πιο πάνω, δε με απασχόλησε ποτέ η πρακτική να βγάλω 400% κέρδος από ανταλλακτικό γιατί δε συνάδει με τη φιλοσοφία μου προς το συνάνθρωπο.
όσοι βλέπουν κάτι διαφορετικό και θέλουν ξανά να μου την πουν γιατί "έτσι συνηθίζεται" εδώ μέσα, εδώ και καιρό πετάνε ντομάτες σε τοίχο.
:beer:
Βρε συ οκ, δε συνάδει με τη φιλοσοφία σου και μπράβο σου
Όμως με τις υπηρεσίες που παρέχεις, σου βγαίνει να πληρώνεις το νοίκι για το σπίτι σου, την ΔΕΗ σου, τον ΟΤΕ σου, το κινητό σου, τις βενζίνες σου, φόρους, ΦΠΑ, λογιστή, τέλος επιτηδεύματος, σουπερμάρκετ, χασάπη κλπ κλπ ;
Και δε λέω να έχεις καν μαγαζί, έστω ότι έχεις προσωπική επιχείρηση με έδρα το σπίτι σου
Εάν η απάντηση στη παραπάνω ερώτηση είναι ναι, 1000 μπράβο από εμένα που σκέφτεσαι τον πελάτη έτσι
Εάν η απάντηση είναι όχι, σημαίνει απλά ότι κοστολογώντας με αυτόν τον τρόπο που λες,βάζεις το μαγαζί σου μέσα δουλεύοντας, άρα παπάκια μάντολες οι νουθεσίες περί επιχειρηματικότητας και νόμων μάρκετινγκ :wave2:
Δεν είναι απαραίτητο να είναι παλλέτες και κοντέινερ για να περάσει από τελωνείο...Μια χαρά περνάνε καθημερινά τελωνείο δεκάδες δεματάκια του 1-2 κιλών από το εκτελωνιστικό της DHL. Πριν κάνεις τον "έξυπνο του e-bay" ρώτα και κάποιους που έχουν κάνει (και πληρώσει) δεκάδες φορές την διαδικασία ακόμα και για δέματα αξίας 500,00... Και επειδή δεν συμφέρει μεμονωμένα, γιαυτό και συνήθως αυτά τα "καυλατζίκια" δεν έρχονται μόνα τους αλλά αποτελούν μέρος γενικότερων παραγγελιών σε ηλεκτρολογικό-ηλεκτρονικό υλικό. Αυτή την δουλειά κάνουν οι εισαγωγείς και από αυτούς προμηθεύονται τα περισσότερα μικρομάγαζα...
Αν έχεις αξιοπρεπώς οργανωμένη επιχείρηση με έσοδα-έξοδα και μηχανογραφημένη αποθήκη, δεν είναι δυνατόν να παρακάμψεις την διαδικασία και να φέρνεις πράγματα "ως ιδιώτης"... Δεν θα έχεις παραστατικό για να τα περάσεις στην αποθήκη, να τα διακινήσεις, και να κόψεις απόδειξη ή τιμολόγιο... Μην μπερδεύεις το εμπόριο με το λαθρεμπόριο, ούτε να πιστεύεις ότι όλος ο εμπορικός κόσμος κινείται στην αγορά του "μαύρου" και του "έλα μωρέ φέρτο και θα τα βρούμε", ούτε να θεωρείς ότι επειδή ένα μαγαζί είναι μικρό και δεν είναι αλυσίδα δεν είναι μια επιχείρηση με κανόνες-μηχανογράφηση-λογιστή...
Συνήθως το αποφεύγω αλλά θα κάνω μια εξαίρεση και θα σου δώσω ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ παράδειγμα μπας και καταλάβεις πως λειτουργεί το σύστημα...
Έχουμε λοιπόν ένα απλό ηλεκτρονικό αναλώσιμο όπως μια επώνυμη μπαταρία SAMSUNG 18650
Τώρα που γράφω, στο GearBest (χωρίς να είναι σε ιδιαίτερη προσφορά (flight-sales) - την έχω δει κατά καιρούς και φθηνότερα) κοστίζει στον ιδιώτη 13,64 η 4άδα + 1,98 μεταφορικά για Ελλάδα. Δηλαδή κοστίζει να την παραλάβεις στην πόρτα του σπιτιού σου 3,90 η κάθε μια. http://www.gearbest.com/batteries/pp_241350.html?wid=21
Πάμε λοιπόν σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του είδους στην Ελλάδα στον Δήσιο και στο site του βλέπουμε την ίδια μπαταρία να κοστίζει λιανική στα 12 ευρώ http://www.batteries.gr/product.asp?catid=5617 ενώ στα ιντερνετικά σκρουτζομάγαζα η καλύτερη τιμή είναι στα 8,50-9,00 ευρώ...
Επειδή ο Δήσιος κάνει χονδρική σε μπαταρίες σε εκατοντάδες μικρομάγαζα, η τιμή χονδρικής του σε αυτόν τον κωδικό είναι 5,60 + φπα δηλαδή 6,94. Με απλά λόγια το μαγαζί αγοράζει χονδρική στην Ελλάδα 6,94 την ίδια μπαταρία που εσύ φέρνεις από Κίνα με τιμή 3,90 !!! Πριν πείς οτιδήποτε, η τιμή χονδρικής είναι αυτή ακριβώς που σου γράφω και μπορώ αν θες να στο αποδείξω με "φρέσκο" τιμολόγιο αγοράς του Ιουνίου...
Το μαγαζί λοιπόν βλέπει τις τιμές "έξω" και σκέφτεται "και δεν την φέρνω μονος μου να μου στοιχίσει σχεδόν τα μισά ???"
Αμ δε...
Τον Ιούλιο λοιπόν κάνει μια παραγγελία σε Κινέζο και μαζί με 100 τέτοιες μπαταρίες (διακινώντας 10-15 τον μήνα πόσες παραπάνω να πάρει) βάζει και μερικά άλλα πράγματα και φθάνει σε μια παραγγελία ύψους λίγο κάτω από τα 800,00 καθαρή αξία (γιατί αν μαζί με τα μεταφορικά πήγαινε πάνω απο 1.000,00 λόγω των κάπιταλ κοντρόλ θα έπρεπε να πληρώσει με τραπεζικό έμβασμα πράγμα που θα ανέβαζε το κόστος κατά 50-60 ευρώ ακόμα). Μην ονειρεύεσε παλλέττες και κοντέινερ - ένα δεματάκι μια σταλιά ήταν...
Στα 800,00 καθαρής αξίας του πακέτου πλήρωσε 138,00 μεταφορικά στην DHL (είναι και βαριές οι ρημάδες και λόγω λιθίου η Ευρωπαική ένωση απαιτεί ειδική-ακριβή συσκευασία κατά την αεροπορική μεταφορά), 116,00 + φπα κόστος εκτελωνισμού στην εδώ DHL, 45,00 δασμούς τρίτων χωρών, ένα 12άρι για ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων, και 192,00 προπληρωμή του φπα.
Η εκ των υστέρων αναλυτική και κατ' είδος κοστολόγηση έδειξε ότι παρ' όλο ότι για 100 κομμάτια τσίμπησε μια εκπτωσούλα του 8% σε σχέση με την τιμή που αγοράζεις εσύ, τελικά η μπαταρία αυτή του στοίχισε στα 4,75 + φπα = 5,90 (δηλαδή 15% φθηνότερα απ' ότι αν την έπαιρνε χονδρική από τον εισαγωγέα Δήσιο, και 52% ακριβότερα απ' ότι την αγοράζεις εσύ "λιανική"...)
Και την έχει βγάλει τώρα λιανική στα 11,00 έχοντας ένα μικτό λιανεμπορικό της τάξης του 45% και έχοντας στοκάρει και προπληρώσει το στοκ του έτους... Τα παραστατικά όλων των ανωτέρω στην διάθεσή σου για επαλήθευση.
Φυσικά κατ' εσένα "πουλάει 3-4 φορές επάνω", είναι λαμόγιο, και αισχροκερδεί... Πόσα λίγα ξέρεις...
George_Sp
18/09/2016, 18:44
Βρε συ οκ, δε συνάδει με τη φιλοσοφία σου και μπράβο σου
Όμως με τις υπηρεσίες που παρέχεις, σου βγαίνει να πληρώνεις το νοίκι για το σπίτι σου, την ΔΕΗ σου, τον ΟΤΕ σου, το κινητό σου, τις βενζίνες σου, φόρους, ΦΠΑ, λογιστή, τέλος επιτηδεύματος, σουπερμάρκετ, χασάπη κλπ κλπ ;
Και δε λέω να έχεις καν μαγαζί, έστω ότι έχεις προσωπική επιχείρηση με έδρα το σπίτι σου
Εάν η απάντηση στη παραπάνω ερώτηση είναι ναι, 1000 μπράβο από εμένα που σκέφτεσαι τον πελάτη έτσι
Εάν η απάντηση είναι όχι, σημαίνει απλά ότι κοστολογώντας με αυτόν τον τρόπο που λες,βάζεις το μαγαζί σου μέσα δουλεύοντας, άρα παπάκια μάντολες οι νουθεσίες περί επιχειρηματικότητας και νόμων μάρκετινγκ :wave2:
θα ήθελα να σταματήσουμε να προσωποποιούμε κάθε τι που γράφεται εδώ μέσα.
σε ένα εχθρικό κράτος για να επιβιώσουν, κάποιοι προτίμησαν να δουλεύουν με κομπίνες προς το συνάνθρωπο και κάποιοι με κομπίνες προς το κράτος.
εγώ προτιμώ το 2ο.
δε το λέω για να επιβεβαιώσω τα μπράβο σου. το λέω γιατί δε μου αρέσει να βλέπω καταστήματα καθημερινά να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
το ρημάδι το λαμπάκι λοιπόν δε θέλω να το πληρώσω 400% καπέλο γιατί είναι ετοιμοπαράδοτο στο μικρομάγαζο.
το να φέρει μια κούτα και να έχει απόθεμα να πουλάει λαμπάκια για 2χρόνια (αφού όπως έγραψαν παραπάνω η ζήτηση είναι μικρή) δεν είναι πρόβλημα.
για τους μεγάλους (plaisio, public) κλπ επειδή ξαναλέω είδα τα πράγματα από μέσα, δε τους στηρίζω σε τίποτα. όλο μου το πελατολόγιο το στέλνω για ανταλλακτικά και τις αγορές τους σε μικρότερες επιχειρήσεις που ξέρω οτι έχουν τίμιους επαγγελματίες με δικές τους εισαγωγές και παλεύουν για το καλύτερο.
THEOD.
αυτό που ξέρω είναι οτι αν σε τέτοια καυλατζίκια κάνεις παραγγελία μέσω DHL και πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου για απευθείας εισαγωγή στη πόρτα σου με τελωνεία και δασμούς έτοιμους από τη DHL, τότε άλλος είναι που πρέπει να αναθεωρήσει πόσα ξέρει για να μην πληρώνει κερατιάτικα τα νταβατζιλίκια τέτοιου είδους.
AristidisZ
18/09/2016, 18:55
σε ένα εχθρικό κράτος για να επιβιώσουν, κάποιοι προτίμησαν να δουλεύουν με κομπίνες προς το συνάνθρωπο και κάποιοι με κομπίνες προς το κράτος.
εγώ προτιμώ το 2ο.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι κλέβοντας το κράτος κλέβεις και τον συνάνθρωπό σου...
THEOD.
αυτό που ξέρω είναι οτι αν σε τέτοια καυλατζίκια κάνεις παραγγελία μέσω DHL και πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου για απευθείας εισαγωγή στη πόρτα σου με τελωνεία και δασμούς έτοιμους από τη DHL, τότε άλλος είναι που πρέπει να αναθεωρήσει πόσα ξέρει για να μην πληρώνει κερατιάτικα τα νταβατζιλίκια τέτοιου είδους.
Αυτά που για εσένα είναι "καυλατζικια" για μια επιχείρηση είναι είδη με κωδικό-αποθήκη κλπ. Και δεν τίθεται θέμα αν "ξέρει" πως να μην πληρώσει κερατιάτικα. Ξέρει και παραξέρει σε πληροφορώ - μην φαντάζεσαι ότι είσαι ο μόνος γνώστης ...
Απλά είτε σου αρέσει είτε όχι είναι θέμα νόμιμης διαδικασίας-λειτουργίας...Τώρα αν εσύ έχεις την απαίτηση ο κάθε έμπορος-μαγαζάτορας να ρισκάρει παρανομώντας και να βάζει το κεφάλι του στον ντορβά για να αγοράσεις εσύ την λάμπα όσο την βρίσκεις στο e-bay τότε άλλαξε πλευρό να δεις γουέστερν
George_Sp
18/09/2016, 18:59
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι κλέβοντας το κράτος κλέβεις και τον συνάνθρωπό σου...
αν και μπαίνουμε σε άλλου είδους κουβέντα.....
ποια τακτική από τις 2 πιστεύεις οτι επωφελεί περισσότερο το συνάνθρωπο?
η κομπίνα προς το κράτος δεν είναι παράνομη ή κλοπή. απλά με πολύ διάβασμα και ψάξιμο μαθαίνεις να κάνεις ελιγμούς σε ένα εχθρικό περιβάλλον για να επιβιώσεις.
δε κλέβω το κράτος με 400% κέρδος.......
Αυτά που για εσένα είναι "καυλατζικια" για μια επιχείρηση είναι είδη με κωδικό-αποθήκη κλπ. Και δεν τίθεται θέμα αν "ξέρει" πως να μην πληρώσει κερατιάτικα. Ξέρει και παραξέρει σε πληροφορώ - μην φαντάζεσαι ότι είσαι ο μόνος γνώστης ...
Απλά είτε σου αρέσει είτε όχι είναι θέμα νόμιμης διαδικασίας-λειτουργίας...Τώρα αν εσύ έχεις την απαίτηση ο κάθε έμπορος-μαγαζάτορας να ρισκάρει παρανομώντας και να βάζει το κεφάλι του στον ντορβά για να αγοράσεις εσύ την λάμπα όσο την βρίσκεις στο e-bay τότε άλλαξε πλευρό να δεις γουέστερν
βασικά σύντομα αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα θα αλλάξω πλευρά ξηράς για να βλέπω θάλασσα και αντί από Μεσόγειο θα βλέπω Ατλαντικό.
Μάλιστα. Δηλαδή όταν ο πτωχός -πλην τίμιος- τεχνικός δικτύων κατεβαίνει τη Σόλωνος με το τσαντάκι του παρέχοντας υπηρεσίες σε όσους τη χρειάζονται (γιατροί, δικηγόροι, μαγαζιά κλπ), κρεμάει και ένα εικόνισμα του Μαντέλα στο πέτο του και στο τέλος όταν είναι να κόψει δελτίο παροχής υπηρεσιών σαν τιμή (ανταλλακτικά-εργασία) ζητά "ότι προαιρείσθε". Να με συμπαθάτε αλλά αυτό παραπέμπει σε χομπίστα και όχι σε επαγγελματία. Αν απλά πρόκειται για "χόμπυ" και το θέμα είναι να βγει ένα "συμπληρωματικό χαρτζιλίκι" καλώς. Αν πρόκειται για κύρια βιοποριστική διαδικασία να με συμπαθάτε και πάλι αλλά μόνο να ζήσεις δε μπορεις έτσι...
pipe_smoker
18/09/2016, 19:35
Έλα, χού έγινε το πράμα λέμε...
rock n rolla
19/09/2016, 12:20
...
ΣΔΟΕ καλησπερα σας.. Τα κανεις που τα κανεις.. Δηλωνεις και δημοσια οτι το κανεις :lol: :lol: :lol:
George_Sp
19/09/2016, 12:24
ΣΔΟΕ καλησπερα σας.. Τα κανεις που τα κανεις.. Δηλωνεις και δημοσια οτι το κανεις :lol: :lol: :lol:
να σε στείλω στο γνωστό απόφθεγμα του Καζαντζάκη? που δεν είναι αλλά με μια τέτοια περιγραφή το βρίσκεις στο γούγλη :)
rock n rolla
19/09/2016, 12:29
να σε στείλω στο γνωστό απόφθεγμα του Καζαντζάκη? που δεν είναι αλλά με μια τέτοια περιγραφή το βρίσκεις στο γούγλη :)
Να με στειλεις οπου θελεις. Απλα ειναι τραγικα αστειο καποιος ο οποιος φοροδιαφευγει συστηματικα να μιλαει για ηθικη σχετικα με μαγαζατορα που χρεωνει οσο πιστευει οτι πρεπει να χρεωσει εχοντας καταστημα :)
George_Sp
19/09/2016, 12:33
Να με στειλεις οπου θελεις. Απλα ειναι τραγικα αστειο καποιος ο οποιος φοροδιαφευγει συστηματικα να μιλαει για ηθικη σχετικα με μαγαζατορα που χρεωνει οσο πιστευει οτι πρεπει να χρεωσει εχοντας καταστημα :)
δεκτή η άποψή σου. σε ευχαριστώ :)
rock n rolla
19/09/2016, 12:34
δεκτή η άποψή σου. σε ευχαριστώ :)
Να σαι καλα
η κομπίνα προς το κράτος δεν είναι παράνομη ή κλοπή. απλά με πολύ διάβασμα και ψάξιμο μαθαίνεις να κάνεις ελιγμούς σε ένα εχθρικό περιβάλλον για να επιβιώσεις.
H κομπίνα προς το κράτος, μια χαρά ήταν και είναι παράνομη. Τα γιατί και το τι ΘΑ έπρεπε να γίνει, είναι να είχαμε να λέγαμε. Κάποιοι δημοκρατικά εκλεγμένοι ψηφίζουν νόμους, και όποιος θέλει τους ακολουθεί εις γνώση του πως είναι παράνομος αν δεν το κάνει.
Με πολύ διάβασμα και ψάξιμο, μαθαίνεις να φοροδιαφεύγεις (που είναι παράνομο) και όχι να φοροαποφεύγεις (που είναι τυπικά νόμιμο) όπως το βαφτίζεις. Οι επαγγελματίες μαγαζάτορες, έχουν συγκεκριμένη διαδικασία να ακολουθήσουν, ολίγον διαφορετική απ΄το αφορολόγητο μέχρι 50$, ή gift, ή sample δεματάκι που λαμβάνει ο ιδιώτης μέσω USPS ή EMS.
To αν είναι ηθικόν και νόμιμο το 400%, και πως το κρίνει ο καθένας είναι άνευ ουσίας κουβέντα. Όσο ανούσια είναι η κριτική για την αμοιβή ενός γιατρού ή ενός IT που θα χρεώσει δουλειά μισής ώρας 25-30-50€.
George_Sp
19/09/2016, 12:57
συμφωνούμε στο ακέραιο, εκτός του οτι μια κουβέντα είναι άνευ ουσίας. :)
AristidisZ
19/09/2016, 13:02
Με πολύ διάβασμα και ψάξιμο, μαθαίνεις να φοροδιαφεύγεις (που είναι παράνομο) και όχι να φοροαποφεύγεις (που είναι τυπικά νόμιμο) όπως το βαφτίζεις. Οι επαγγελματίες μαγαζάτορες, έχουν συγκεκριμένη διαδικασία να ακολουθήσουν, ολίγον διαφορετική απ΄το αφορολόγητο μέχρι 50$, ή gift, ή sample δεματάκι που λαμβάνει ο ιδιώτης μέσω USPS ή EMS.
Βασικά φοροδιαφυγή είναι να μην πληρώνεις φόρους για κάτι που θα έπρεπε να πληρώσεις.
Το να αγοράζεις αναλώσιμα ως ιδιώτης και να τα χρησιμοποιείς κατόπιν (συστηματικά) για να προσφέρεις μια υπηρεσία (και άρα να πληρωθείς από αυτή) δε νομίζω να συνιστά απλά φοροδιαφυγή
George_Sp
19/09/2016, 13:06
για να τελειώνουμε γιατί θα με βγάλετε και βαρυποινίτη σε λίγο για κακούργημα.
αποδίδω ΦΠΑ στο κράτος για την αξία της παροχής υπηρεσίας μου, και χρεώνω το ανταλλακτικό όσο ακριβώς μου κοστίζει.
rock n rolla
19/09/2016, 13:17
αποδίδω ΦΠΑ στο κράτος για την αξία της παροχής υπηρεσίας μου, και χρεώνω το ανταλλακτικό όσο ακριβώς μου κοστίζει.
εγώ προτιμώ το 2ο..
Χμ.
George_Sp
19/09/2016, 13:19
έχεις όρεξη δηλαδή? για να ξέρω αν θες να σου βγάλω και φωτογραφία πόσα δελτία παροχής έχω κόψει το μήνα Σεπτέμβριο.
τελικά ο Έλληνας διψάει για αίμα? είναι στο dna του? δε ξέρω.....είναι από τα πράγματα που με προβληματίζουν αν κάνω καλά που πάω με το σταυρό στο χέρι τόσα χρόνια.
rock n rolla
19/09/2016, 13:26
έχεις όρεξη δηλαδή? για να ξέρω αν θες να σου βγάλω και φωτογραφία πόσα δελτία παροχής έχω κόψει το μήνα Σεπτέμβριο.
Δε καταλαβαινω την εκρηξη σου. Εγω απλα μια παραθεση σου εκανα. Δικα σου γραπτα τα οποια αναιρουν το ενα το αλλο γι αυτο αλλωστε και μπερδευτικα.
Pan (dvs)
19/09/2016, 13:34
Μερικοι κανετε σαν να ανακαλυψατε την Αμερικη.
Ολοι μας εμπλεκομαστε ,με τον εναν η τον αλλον τροπο, σε συναλλαγες,απο τις οποιες το κρατος δεν παιρνει μια.Οποτε ποιο το νοημα να την πεφτουμε σε καποιον που ομολογει,αυτο που κανουμε ολοι?
George_Sp
19/09/2016, 13:34
Δε καταλαβαινω την εκρηξη σου. Εγω απλα μια παραθεση σου εκανα. Δικα σου γραπτα τα οποια αναιρουν το ενα το αλλο γι αυτο αλλωστε και μπερδευτικα.
καμία έκρηξη. απλά αρχίζω και αγανακτώ γιατί από αλλού ξεκίνησε το θέμα. έχουμε υπεραναλύσει τα πάντα, στη 4η σελίδα ανοίξαμε και άλλες πλευρές του ζητήματος και στα τελευταία ποστ πρέπει να φωνάξουμε και το ΣΔΟΕ να μου κάνει έλεγχο αν φορο-αποφεύγω.
pipe_smoker
19/09/2016, 14:14
Ολοι μας εμπλεκομαστε ,με τον εναν η τον αλλον τροπο, σε συναλλαγες,απο τις οποιες το κρατος δεν παιρνει μια.Οποτε ποιο το νοημα να την πεφτουμε σε καποιον που ομολογει,αυτο που κανουμε ολοι?
Ε άμα ανοίγει θρεντ να παραπονεθεί για κάτι 2ευρα που είναι το 400% του 50άλεπτου και γιατί θα κλείσουν οι εμπόροι και θα πεινάσουν τα παιδιά τους, όσο να πεις υπάρχει ένα τρίψιμο...
George_Sp
19/09/2016, 14:19
ε αυτά γράφεις ρε pipe και το γ@μάτε.......το θέμα δεν είναι η ευτελής αξία, αλλά το ποσοστό του 400%. Θέλω να πιστεύω οτι έχεις μυαλό να αντιληφθείς οτι αριθμητικά δε στέκομαι στο 50λεπτο που έγινε 2ευρω αλλά στο ρημάδι το ποσοστό.
AristidisZ
19/09/2016, 14:33
ε αυτά γράφεις ρε pipe και το γ@μάτε.......το θέμα δεν είναι η ευτελής αξία, αλλά το ποσοστό του 400%. Θέλω να πιστεύω οτι έχεις μυαλό να αντιληφθείς οτι αριθμητικά δε στέκομαι στο 50λεπτο που έγινε 2ευρω αλλά στο ρημάδι το ποσοστό.
Κακώς, και στο έγραψα αλλά το πέρασες στο φλου
Είδες κανείς να πουλάει ψυγείο ή τηλεόραση σε τιμή 400% παραπάνω από ότι το βρίσκεις εσύ στο ebay ;
Μιλάμε για πράματα στα οποία τα παράπλευρα έξοδα επηρεάζουν κατά πολύ την τιμή λιανικής, αλλά κάνεις πως δε θες να το καταλάβεις...
pipe_smoker
19/09/2016, 14:40
Ναι μαν.
Σου το λέει κι ο Αρίστος.
Και τα 4 cent είναι το 400% του 1 cent.
Στο γυμνάσιο πήγαινα όταν είχαν βγει τα ευρώ, και όποτε μας δίναν ρέστα 1-5 cent τα πετάγαμε στα παράθυρα όπως τα νεράντζια.
Κι όχι, δε συνέβαινε αυτό γιατί φυσάγαμε τα λεφτά πιτσιρίκια 13 χρονών.
Από την άλλη...
Αν πας να πάρεις ένα αυτοκίνητο και ο ένας το έχει 20.000 ευρώ και ο άλλος 22.000
Πού θα χαλαστείς?
Στο 10% πάνω?
Ή στα 2 χιλιάρικα πάνω?
Μην το ζαλίζουμε και είναι και ζόρικες οι Δευτέρες:wave2:
George_Sp
19/09/2016, 14:42
Ζόρικη Δευτέρα για όλους. Ας κλειδωθεί γιατί τα είπαμε όλα :beer:
sapila racing
19/09/2016, 14:42
Επίσης, για να μην συνεχιστεί η παραπληροφόρηση, θα πρέπει να βαλουμε στην εξίσωση κι άλλους παράγοντες.
Κατ αρχήν στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε οτι κινέζικο βρίσκεις και στο ebay, στις ίδιες σχεδόν τιμές.
Κινέζοι τα έχουν κι αυτά τα μαγαζιά, αλλά δεν νομίζω οτι αυτό μας απασχολεί.
Τα πουλάνε σε ελαφρώς ακριβότερη τιμή +15% ας πούμε, αλλά ούτε περιμένεις 1 μηνα να έρθει, ούτε ψάχνεσαι αν θα έρθει ή όχι, αφού αν παραγγείλεις απο Κίνα μέσω ebay, συνήθως δεν έχει φτάσει ακόμα το προιόν όταν λήγει η προθεσμία για dispute.
Eπίσης αν όταν πας να το χρησιμοποιήσεις δείς οτι είναι ελαττωματικό, το πας πίσω και σου δίνει άλλο.
Αν θέλεις να παρεις καμμια 10ρια κομμάτια, σου κάνει άλλη τιμή φυσικά.
George_Sp μου φαίνεται οτι κάτι θέλεις να πείς, αλλά τελικά τα επιχειρήματά σου δεν πείθουν και μάλιστα σου γυρίζουν μπούμερανγκ.
Επίσης αν είναι στα 2 χρόνια να σου εχουν καεί τα 2 led απ τα 4 που πήρες, μαλλον μάπα led ήταν δεν νομίζεις?
Ισως να έδινες κάτι παραπάνω την επόμενη φορά να παρεις πιο ποιοτικά.
patsavour
19/09/2016, 15:00
Ζόρικη Δευτέρα για όλους. Ας κλειδωθεί γιατί τα είπαμε όλα :beer:
αυτο ειπα και γω προηγουμενως αλλα κλειδωσανε εμενα :lol:
Cpt. Haddock
19/09/2016, 15:05
Ναι, μονο που αδυνατεις να καταλαβεις οτι δεν ειναι παντα το ποσοστο το ζήτημα αλλα και η τιμη σε απολυτο μεγεθος. Εχεις κολλησει με το 400% και το ποσταρεις σε καθε ευκαιρια. Ο καφες που πινεις εξω και χρεώνεται 3 ευρω, τι ποσοστο νομιζεις οτι έχει;
(εκτος αν παιρνεις απο το ebay φρεντο...)
Σε μικρά μεγεθη το ποσοστο δεν έχει τοση σημασια. Δηλαδη αν δεχτουμε ενα λογικο περιθώριο κέρδους το 20%, πόσο θα έπρεπε να πουλάει τα λεντ το μαγαζι; Μα δε θα ειχε νοημα. Το ποσοστο κερδους μεταβαλλεται αναλογα με την απολυτη αξια.
Ενττ: με προλαβαν