PDA

View Full Version : μηχανες 125 κυβικων!

mhxanoviosgr
21/09/2016, 17:58
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Καταρχήν είμαι 18 ετών ζω στην Θεσσαλονίκη και αρχίζω άμεσα σπουδές στην Κομοτηνή. Σε λίγες μέρες δίνω για διπλωμα α1 (2η φορά..) και λόγω του περιορισμού των 125cc
θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικα με το τι θα ηταν καλυτερο για πρωτη μηχανη.καταρχην το μηχανάκι που μου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση είναι το fx αλλά μάταιο να βρεθεί κάτι σε μανισιο ειδικά στα μέρη μου.οποτε φλερτάρω με το cbr 09' θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με αυτό και για το αν ειναι καταλληλο και φυσικα ασφαλές για αποστάσεις 200 χιλιομετρων (εθνικη) . .Ευχαριστώ εκ των προτέρων! δεκτες γνωμες για αλλες μηχανες της κατηγοριας (οχι διχρονα και σκουτερ)

zopas
21/09/2016, 19:15
Α1 κατηγορια και 200χλμ αποστασεις σε συχνη βαση δεν πανε μαζι...μην ξεπουπουλιαστείς οικονομικα για να το συνειδητοποιησεις...απλη λογικη...για τέτοιες αποστασεις από 400 κυβικα και πανω μην σου πω από 600cc..κανε υπομονή και μαζεψε για κατι μεγαλυτερο..

Στις μεγαλες αποστασεις τυπου εθνικη μετραει η ανεση και η ασφαλεια καθως και αξιοπρεπείς επιδοσεις( 140+)...οι φιλοι εδώ μεσα σιγουρα εχουν να σου προτεινουν λυσεις αλλα θελει και ένα μικρομπατζετ, σαφεστατα μεγαλυτερο από ότι κοστιζουν τα 125 κυβικα..αλλιως ρισκάρεις κυριως την ασφαλεια σου..( σκεψου να σε πιασει αερας και μπουρινι στο παπι,στην μεση του πουθενα όταν οι αλλοι θα σε προσπερνουν με ταχυτητα)

το cbr με κατηγορια Α1 που κολλαει; εχει βγαλει κατι τοσο μικρο η χοντα;

mhxanoviosgr
22/09/2016, 12:12
Καλημέρα ναι εδώ και μια δεκαετία κυκλοφορεί το cbr αν δεν κάνω λάθος.Οσο αφορά τα 200 χιλιόμετρα για 1-2 φορές το χρόνο θα μου χρειαστεί και καμιά Χαλκιδική το καλοκαίρι. Πιστεύετε δεν είναι καλή ιδεα;

panavour
22/09/2016, 13:26
Καλημέρα ναι εδώ και μια δεκαετία κυκλοφορεί το cbr αν δεν κάνω λάθος.Οσο αφορά τα 200 χιλιόμετρα για 1-2 φορές το χρόνο θα μου χρειαστεί και καμιά Χαλκιδική το καλοκαίρι. Πιστεύετε δεν είναι καλή ιδεα;
ΑΝ θα σου χρειασθει μια δυο φορες το χρονο καλο ειναι.Και παπι
σου κανει.Μην τσιμπας με τα πολλα κυβικα.Ολα κανουν αρκει να αντεχει ο κωλος σου.

yiannis172
22/09/2016, 13:41
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη! Καταρχήν είμαι 18 ετών ζω στην Θεσσαλονίκη και αρχίζω άμεσα σπουδές στην Κομοτηνή. Σε λίγες μέρες δίνω για διπλωμα α1 (2η φορά..) και λόγω του περιορισμού των 125cc
θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικα με το τι θα ηταν καλυτερο για πρωτη μηχανη.καταρχην το μηχανάκι που μου έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση είναι το fx αλλά μάταιο να βρεθεί κάτι σε μανισιο ειδικά στα μέρη μου.οποτε φλερτάρω με το cbr 09' θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με αυτό και για το αν ειναι καταλληλο και φυσικα ασφαλές για αποστάσεις 200 χιλιομετρων (εθνικη) . .Ευχαριστώ εκ των προτέρων! δεκτες γνωμες για αλλες μηχανες της κατηγοριας (οχι διχρονα και σκουτερ)

Απο τα 125ρια το CBR μαζι με το R125 (το οποιο ξεφευγει σε τιμη),ειναι οτι πιο καλο σε κρατημα και επιδοσεις μπορεις να βρεις (το FX οπως ειπες κι εσυ,δυσκολα να το βρεις και να μην ειναι λιωμενο).
Προχωρα για το CBR,αν βρεις ενα καθαρο μηχανακι,σιγουρα δε θα το μετανιωσεις,ειναι σκυλι και καλο σαν συνολο.

mhxanoviosgr
22/09/2016, 17:01
Ευχαριστώ πολύ παιδιά και το yamaha μου αρέσει απίστευτα πολύ αλλά με 4.200 πιο συνετό μου φαίνεται να παρω αμάξι.

balkan
22/09/2016, 17:11
Τσίμπα ένα τέτοιο (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&condition=%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF&condition=%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF&offer_type=sale&category=&make=&variant=ybr+125&make1=&variant1=&make2=&variant2=&price-from=&price-to=%3C1000&registration-from=&registration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=) ή ένα τέτοιο (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&condition=%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF&condition=%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF&offer_type=sale&category=&make=&variant=cbf+125&make1=&variant1=&make2=&variant2=&price-from=&price-to=%3C1000&registration-from=&registration-to=&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=&engine_size-to=&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=&gearbox_type=&kteo=&sort=&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=&st=) και θα βγάλεις άνετα όλες τις σπουδές πηγαίνοντας και τις βόλτες σου και θα μπορείς άμα είσαι τολμηρός να πηγαινοέρχεσαι και Θεσσαλονίκη. Άσε τα παπιά

noodles
22/09/2016, 17:27
+1 για το ybr και cbf ;)
καλο το cbr και το yzf125 (το οποιο ειναι πανακριβο βεβαια), αλλα η σκυφτη θεση δεν ειναι οτι καλυτερο, ειδικα αν εισαι και λιγακι ψηλος.

mhxanoviosgr
22/09/2016, 22:00
παιδες ενημερωτικα ειμαι 1.70 οποτε δεν νομιζω να εχω θεμα υψους σε αυτην την κατηγορια.Πραγματι εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το ybr και για το cbf φυσικα.Ο μοναδικος λογος που δεν σκεφτομαι να αγορασω κανενα απο τα 2 ειναι καθαρα θεμα εμφανισης και ομορφιας.Εκτος των προαναφερομενων μαρεσει απιστευτα το wr125x καθως και το xt 125.Δεδομενου αυτου το πλαισου μηχανων τι προτεινετε? Και φυσικα οποιωσδηποτε εχει υποψη καποιο fx 125 μανισιο με πλαστικα και σε λογικα πλαισια τιμης ενδιαφερομαι!Ευχαριστω για το χρονο και τις συμβουλες σας

doctoras
22/09/2016, 22:52
Άποψη μου ειναι να βγάλεις εκτος το xt125
Το wr όμορφο ειναι αλλα θα φυσάει εκει ψηλά πανω του για τα ταξιδάκια σου + του οτι θα ειναι αρκετα ακριβότερο
Το cbr125 ειναι η πιο καλη λύση γιατι αεροδυναμικά θα εισαι καλυτερα αφετερου υδρόψυκτο εχει μια α' αποδοση και το βρίσκεις σε λογικό μπατζετ
Θεσσαλονικη κομοτηνη γινεται εύκολα οχι μονο 2 φορές αλλα όσες εσυ αντέχεις, ομως με μεγαλη σύνεση αυτοεκτίμηση των οδηγικών ικανοτήτων σου, κανονικό εξοπλισμό αναβάτη και με την προϋπόθεση οτι θα πας απο την παλιά εθνική οδό και οχι απο Εγνατία που τα κουτιά τρέχουν με 160+

mhxanoviosgr
22/09/2016, 23:18
Τον εξοπλισμο θα τον αγορασω εννοειται για αυτην την διαδρομη και γενικοτερα για μακρυνες αποστασεις.Και κατι αλλο,εγνατια οδο θεσσαλονικη-κομοτηνη εχω δει παπιες και συγκεκριμενα δικαβαλο.Με σταθερο γκαζι στη δεξια λοριδα θα ηταν θανατος να το βγαλω αφου αποκτησω καταλληλη οδηγικη εμπειρια?

doctoras
22/09/2016, 23:27
Ειναι 280κμ σε κάποια φαση θα βαρεθείς θα κουραστείς μιας και πρεπει να διατηρείς ταχύτητα ταξιδιού και πανω εκει εαν σε περάσουν κανα 2 κουτιά με πολλά μπορει να τα χάσεις μπορεί να ζαλιστεις ακομη. Μη την ψάχνεις με τη εθνική, ακομη και στις μεγάλες μηχανές ειναι 1000 φορές προτιμότερο να διασχίσουν επαρχιακό

mhxanoviosgr
22/09/2016, 23:39
Και εμενα κυριως ενδοιασμος μου για το αν πρεπει να παω απο εγνατια οδο η οχι ειναι οι μεγαλες νταλικες ο αερας και το ποσο ασφαλες ειναι ενα τοσο ελαφρυ μηχανακι.Ευχαριστω παντως για την πληροφορηση και τον χρονο!Οταν ερθει η ωρα με το καλο θα δω τους επαρχιακους δρομους και μαλον απο εκει θα κινηθω

gory
23/09/2016, 09:04
Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, δυστυχώς οι άλλοι οδηγοί, κυρίως οι κλουβάνθρωποι, βλέπουν ένα τέτοιο όχι σαν λουκουμάκι για προσπέραση, και δεν φροντίζουν καν να πάρουν σωστές αποστάσεις, με συνέπεια να δένεται το δικό μας στομάχι κόμπο.
Ότι και να πάρεις σε αυτή την κατηγορία, πάρε πρώτα εσύ τον αέρα στην οδήγηση, κι αν το πάρεις απόφαση βγες κι εθνική, αλλά με προσοχή και σύνεση. Εγώ την περισσότερη ώρα τους πίσω καθρέπτες κοιτούσα, παρά μπροστά τον δρόμο...