View Full Version : Κρίση και τυπος/μεγεθος/συχνοτητα βόλτας.
akis_trevor
24/09/2016, 23:50
Εδώ και καιρό τριγυρνά στο μυαλό μου το συγκεκριμένο θέμα.
Πόσο έχει αλλάξει τις βόλτες μας η οικονομική στενότητα;πόσα χλμ τους έχει κόψει ας πούμε;
Πχ βλέπω όταν μπαίνουν κοντινές βολτιτσες στην αθηνα,μαζευεστε πολλοί και χαίρομαι!σε πιο μακρινες είναι ψιλό στάνταρ τα άτομα που περιμένουμε να συμμετέχουν.
Βέβαια είναι και πολλοί συντροχοι που δεν βολταρουν μακριά ασχέτως οικονομικών.
Τι βόλτες κανουμε,μονο καφέ και πίσω; φαγητό πιο δύσκολα;.μήπως το ταπερακι δίνει λύση;
Προσωπικα ( κι επειδή συνήθως βολταρω διπλός) ένα φαγητό σε ταβέρνα = 30+ € οπότε προτιμώ να φτιαξω τα σαντουιτσακια μου και τα 25€ που περισσεύουν να τα βάλω βενζίνη στην επόμενη βόλτα.
Εξαιρούνται καταστάσεις ειδικών συνθηκών βλεπε ρερεση:D .
Πόσο συχνά βγαίνουμε βόλτα πλέον;μιλάω πάντα σε σχέση με πριν λίγα χρόνια και για οικονομικούς λόγους,οχι αύξηση υποχρεώσεων. Κλπ.
Θα ήθελα να διαβάσω απόψεις περί του θέματος.
Bob_o_mastoras
25/09/2016, 00:00
Γ@μησε τα και αφησε τα... Αυτη ειναι η αποψη μου!!
Και αν δεν βρω δουλεια συντομα, θα καθομαι να το κοιταω το μηχανακι ή θα το πουλησω και θα μεινω μονο με τον παπιο.
Στο αμαξι παραδωθηκαν οι πινακιδες...
Κατα τα αλλα, 4 μηνες δουλευα ολη μερα-καθε μερα...
:a02:
Δεν έχουν κοπεί οι βόλτες, έστω οι κοντινές, αλλά θυμάμαι εποχές 2008-2010, που ήμουν κάθε, μα κάθε Κυριακή Επίδαυρο, απλά για έναν καφέ. Ούτε καν μου περνάει από το μυαλό να κάνω κάτι τέτοιο τώρα.
taisteal
25/09/2016, 01:23
Οι βολτες λιγοστεψαν για ολους,αλλα εναν καφε με φιλους ή συντροχους μπορεις να τον πιεις σε μια κοντινη,
δεν νομιζω οτι εχουμε φτασει ακομη στο σημειο να μην μας περισσευουν 20 ευρω.
Το προβλημα ειναι αλλου,η σημερινη θλιβερη κατασταση μάς εχει κλεισει στο καβουκι μας και δεν εχουμε
διαθεση για βολτες κτλ.
Το βλεπεις και εξω στον κοσμο,ολοι μουτρωμενοι και κλαψα ολη την ωρα,αλλα δεν βγαινει τιποτα ετσι.
Οικονομικα δεν βλεπω κανενα φως,αλλα βολτες θα κανω οσο μπορω,ταβερνα η οχι δεν εχει σημασια.
Eversman
25/09/2016, 07:50
Ή συχνότητα και τα χιλιόμετρα, έχουν μειωθεί δραματικά. Εκεί που ξυπνουσα πριν 3-4 χρόνια το Σάββατο και έλεγα" δεν πάω μέχρι Ναύπλιο γα καφέ", τώρα ούτε που να το σκεφτώ. Πρέπει να έχει γίνει προγραμματισμός.
Ακόμη όμως και να έχεις κανει τα κουμαντα σου, το σκέφτεσαι διπλά για να τα ξοδέψεις, αυτά τα 30 ευρώ. Έτσι αρκεισαι σε κοντινές και σου μένουν και για μία επόμενη κοντινή.
Από άποψη φαγητού, ποτέ δεν έπαιζε, οπότε ένας λόγος παραπάνω, τώρα. Αν τύχει και γουργουρισει το στομάχι, με ένα κουλούρι ή τυρόπιτα είμαι πλήρης. Είπαμε, το φαγητό δεν είναι απόλαυση, αλλά ανάγκη.
Από όρεξη, άλλο τίποτα. Πραγματικά ήδη έχω βγάλει πρόγραμμα με κοντινές και λίγο πιο "μακρινές" βόλτες για τη σεζόν. Μέρη που θα ήθελα να πάω δηλαδή. Όπως και πέρυσι όμως, θα αρκεστω στα κοντινά αφού οι μακρινές δεν βγαίνουν. Διανύουμε και τον χειρότερο Σεπτέμβρη που θυμάμαι πότε! Όλα σκ@τα. Προσωπικά, με έχει τερματίσει τόσο, που αισθάνομαι ευχαριστημένος που μπορώ να κάνω 100-200 χλμ κάθε δεύτερη Κυριακή.
Φοβο τον λενε. Φοβο μη λειψουν τα 20 ευρω.
Φυσικα δε μιλαω για οσους εχουνε περιελθει σε δυνη θεση αλλα για τον μ.ο.
δυστυχώς ο μ.ο. εχει περιέλθει σε δεινή θέση πλέον...
akis_trevor
25/09/2016, 08:55
Φοβο τον λενε. Φοβο μη λειψουν τα 20 ευρω.
Φυσικα δε μιλαω για οσους εχουνε περιελθει σε δυνη θεση αλλα για τον μ.ο.
Σίγουρα όπως λες υπάρχουν και άνθρωποι που πραγματικά δεν τους περισσεύουν.
Εγώ θα προτιμησω να κόψω δύο καφέδες ή κάτι έξτρα στην καθημερινότητα μου και να πάω μία βόλτα την κυριακη.
@taisteal:είναι πως την βαραει στον καθενα.αλλον τον κλείνει σπιτι,αλλον τον κάνει να δίνει ακόμα πιο πολύ βάση στο να πάει μία βόλτα,να ξεφύγει από την σαπιλα.
Για μένα είναι ψυχοθεραπεία..
δυστυχώς ο μ.ο. εχει περιέλθει σε δεινή θέση πλέον...
δεν νομιζω οτι θα συμφωνησω (αλλα αυτη ειναι μια ακρως υποκειμενικη αντιληψη κι ενδεχομενως κι απολυτα λανθασμενη). μαλλον η ο πτικη και οι προτεραιοτητες εχουν αλλαξει (και δεν ειναι και απαραιτητα κακο αυτο).
Σίγουρα όπως λες υπάρχουν και άνθρωποι που πραγματικά δεν τους περισσεύουν.
Εγώ θα προτιμησω να κόψω δύο καφέδες ή κάτι έξτρα στην καθημερινότητα μου και να πάω μία βόλτα την κυριακη...
εγω παλι...εχω αναγκη το αντιθετο μαλλον πλεον. η πιεση με κανει να θελω να ξεσκασω σε καθημερινη βαση και να δω τους φιλους μου. οπως την βρισκει ο καθενας! :):beer:
devil's animal
25/09/2016, 09:25
να προσθεσω εδω οτι η βολτα προϋποθετει και παρεα...
και να μιλησω λιγο και για τα ss...
τι να το κανω, να εχω μαζεψει ενα Χ ποσο για βολτα και να μην εχω φιλους για να ερθουν μαζι?
δεν ξερω, εμενα δεν μου λενε πολλα οι μοναχικες βολτες...
το μηχανακι ειναι ιδιαιτερο...καιει πολυ, δεν ανεβαινει ευκολα αλλος ανθρωπος, εστω και για λιγα χλμ, του τυπου 150-200χλμ μονης διαδρομης...
τα ss χτυπηθηκαν πρωτα απο την κριση γιατι ειναι μηχανακια κ@υλας και οχι "εξυπηρετησης"...οποτε ή ειναι για πουλημα στο car.gr ή πουληθηκαν σε πιτσιρικαδες που τα εχουν για burn out ή κατατεθηκαν πινακιδες ή βγαινουν απο τους συνειδητοποιημενους μονο για πιστα...
παλιοτερα υπηρχαν παρεακια που εκαναν καταδρομικες...πλεον μια τετοια θελει 50€ μονο για βενζινες πηγαινε-ελα + ο καφες σου και το σνακ σου (τοστ, λουκουμαδες, κλπ)...
εδω στην Θεσ/νικη δε, ειδικα απο εδω μεσα, δεν κανονιζεται τιποτα...μια αξιολογη στην αρχη του καλοκαιριου απο τους g.s.t στον μωλο και αυτο ηταν...:rolleyes:
akis_trevor
25/09/2016, 09:44
εγω παλι...εχω αναγκη το αντιθετο μαλλον πλεον. η πιεση με κανει να θελω να ξεσκασω σε καθημερινη βαση και να δω τους φιλους μου. οπως την βρισκει ο καθενας! :):beer:
Κι αυτό χρειάζεται εννοείται,να περάσεις καλά με πέντε ανθρώπους που πιθανόν και λόγο ωραρίων να μην βρίσκεσαι εύκολα.δυστυχως δεν χωράνε όλα σε μία κυριακη.
o_gavros
25/09/2016, 09:44
Εμένα παίδες αυτό που με πονάει περισσότερο δεν είναι οι οργανωμένες βόλτες που αραίωσαν.
Είναι το γεγονός ότι δεν βγάζω το μηχανάκι έξω "έτσι","χωρίς λόγο" στην καθημερινότητα μου.
Δε θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου προ κρίσης (που και τότε δεν μου περίσσευαν), να σκέφτομαι τόσο προνοητικά με απώτερο στόχο την οικονομία.
Προ '09, μπορεί να έκανα και 200 και 300 χλμ μέσα στην Αθήνα για το γούστο.
Προφανώς και αυτός ο φόβος που λέει ο τρούπης, παίζει το ρόλο του.
Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν μεγάλα διαστηματα που όχι το 20€, αλλά ούτε 5€ δεν περίσσευαν.
Οι διακυμάνσεις νομίζω μας πετυχαίνουν όλους,και είναι πράγματι πολύ εύκολο και έρχεται πολύ φυσιολογικά το να κλειστείς στο καβούκι σου.
Απο προσωπική εμπειρία, καταλήγω ότι αν λίγο δεν πάρεις ανάσα οικονομικά, τότε δύσκολα βγαίνεις απο το καβούκι.
Κόβω από παντού,αλλά οι βόλτες....βόλτες
Χωρίς μηχανή δεν μπορώ να με φανταστώ!!!
δεν νομιζω οτι θα συμφωνησω (αλλα αυτη ειναι μια ακρως υποκειμενικη αντιληψη κι ενδεχομενως κι απολυτα λανθασμενη). μαλλον η ο πτικη και οι προτεραιοτητες εχουν αλλαξει (και δεν ειναι και απαραιτητα κακο αυτο).
Εγώ πιστεύω είναι οι προτεραιότητες που έχει βάλει ο καθένας στη ζωή του και μόνον και καλά κάνει κιόλας,κακήν κακώς τα 20-40 ευρώ έστω και για 1 βολτούλα κάπου θα βρεθούν.Εμένα τουλάχιστον έπαιξε και καθοριστικό ρόλο α)το οτι "ξε@#$λώνω πιο πολύ στην μπίστα παρά σε μιά 400αρα χλμ. που θα μου βγεί στα ίδια λεφτά με φαγητό βενζίνες κτλπ κτλπ β)Ο χρόνος λόγω του φόρτου εργασίας έχει περιοριστεί πάρα πολύ. Εξ'άλλου πλέον έχει μπεί κ στο καλεντάρι μου μια φορά το χρόνο να γίνεται ταξιδι στο εξωτερικό με τη μηχανή ή και χωρίς ,τουλάχιστον αυτή είναι η "πρέζα" μου και το αγχολυτικό μου.Ντάξ και για τους ανθρώπους που συντηρούν μια οικογένεια πλέον τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα με τη δεδομένη κατάσταση.Και οκ θεωρώ τον εαυτό μου ευνοημένο γιατί έχω μια δουλειά που με καλύπτει και 1 σταθερότητα δε το αντιλέγω,αλλά δε θα κάτσω να γίνω και υπόδουλος του χρήματος.
Στην τελική έχουν υπάρξει μήνες που είχα μπεί απο χρέη ως το κεφάλι και έφτασα στο σημείο να ζητήσω απο κολλητό 40 ευρώ δανεικά για να βάλω βενζίνη να φύγω να εξαφανιστώ μια εκδρομή να ξεσκάσει το μυαλό μου.Άρα παίζει και αυτό το ρόλο του να ξέρεις οτι υπάρχουν άνθρωποι που σε μια δεδομένη στιγμή που παίρνεις την κατρακύλα βλέπουν οτι κάτι δεν πάει καλά και σε βοηθούν και στην ψυχική ανάταση.Και τον επόμενο μήνα συνειδητά όχι μόνο επέστρεψα όλο το ποσό έδωσα και παραπάνω γιατί στην δύσκολη στιγμή ο άλλος δεν ήξερε πόσο καλό πραγματικά μου έκανε.
Επίσης σημασία δεν έχει το αν παλιά πηγαίνανε 500 μηχανάκια στην Επίδαυρο κάθε σ/κ σημασία ανήκει στο παρελθόν,σημασία έχει πως αυτούς που γουστάρουμε να πηγαίνουμε εκδρομή μαζί τους ακόμα και ως τη Χαλκίδα για ένα ρημαδοκαφέ θα τον πείσουμε να έρθει να τον βοηθήσουμε ψυχολογικά ή και ακόμα οικονομικά (εγώ τουλάχιστον στα @@ μου δε με ενδιαφέρουν τα λεφτά ας έρθει κάποιος να μου πεί πάμε ρε φίλε και βάλε μου την βενζίνη).
Η ανθρωπιά μας τελειώνει παίδες...όχι τα λεφτά...αυτό είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος δυστυχώς (και δεν εννοώ όλους εμάς που συμμετέχουμε στο θρεντάκιο γιατί τους περισσότερους ξέρετε οτι έχουμε πεί και 2-3 κουβέντες παραπάνω εκτός των μονοσυναντήσεων)
Pan (dvs)
25/09/2016, 10:30
Oσοι σκεφτονται τα 20 ευρω ,ενω τα εχουνε,τους εχω ασχημα νεα.Θα τα δωσουνε πολλαπλασια σε χαπια και ψυχιατρους.
Αν δεν σου περισευουνε οσα θελεις για να κανεις αυτα που θελεις,βαζεις 10 ευρω βενζινη,παιρνεις το καφεδακι απο το σπιτι,δινεις ενα ραντεβουδακι με την παρεα,κανεις καμμια εκατοστη χιλιομετρα και γυριζεις πισω αλλος ανθρωπος.
Για να απαντησω και στον Ακη.Λιγο πολυ οτι εκανα απο χιλιομετρα κανω,μη σου πω και περισσοτερα.Στις δυσκολες εποχες πας παρακατω,μονο αν κανεις πραγματα που σε ευχαριστουνε.Υπαρχουνε πολλες εναλλακτικες.Τα κοστη μου,συνηθως,ειναι μονο οι βενζινες.Φαγητο προχειρο και σκηνακι στα καλυτερα μερη.Δεν το κανω γιατι ειμαι τσιγκουνης,η γιατι δεν εχω.Αυτο ειναι τροπος ζωης για μενα.
Δυστυχως δεν εχω οσο χρονο θα ηθελα για πολυημερα ταξιδια,αλλα και αυτα που κανω μου ειναι αρκετα.
Μανολης67
25/09/2016, 10:40
Pan (dvs)
Oσοι σκεφτονται τα 20 ευρω ,ενω τα εχουνε,τους εχω ασχημα νεα.Θα τα δωσουνε πολλαπλασια σε χαπια και ψυχιατρους.
Αν δεν σου περισευουνε οσα θελεις για να κανεις αυτα που θελεις,βαζεις 10 ευρω βενζινη,παιρνεις το καφεδακι απο το σπιτι,δινεις ενα ραντεβουδακι με την παρεα,κανεις καμμια εκατοστη χιλιομετρα και γυριζεις πισω αλλος ανθρωπος.
:beer::beer:
Και τα δικά μου τωρα...για λόγους οχι ακριβώς οικονομικούς, (αλλά παρέα ηλικία κτλ) κάνω κοντινές βόλτες...50-60 χιλ το πολύ..χαλαρά και οικονομικά....λοιπόν και μια μικρή σχετικά βόλτα με ενα καφεδάκο μπορεί να προφερει μεγάλη ψυχική ανάταση και ευφορία..
δεν είναι απαραίτητη (νομίζω) μια βόλτα 100-200 χιλ με τσιτα γκάζια (αρα και βενζινοβόρα) για να περάσουμε καλά και να γυρίσουμε Δευτέρα χαλαροί στην δουλειά.....
ο περισσότερος κόσμος δεν εχει λεφτα σιγουρα, αλλα πολλοί πασχουνε και απο κακή διαχείριση. Με καλή διαχείριση μπορείς να εξοικονομήσεις λεφτα για τα πάντα. Δε χρειάζεται να είναι οικονομολόγος καποιος για να κανει διαχείρηση, απλή κοινή λογική είναι
ως παραδείγματα κακής διαχείρισης που απαντώνται πολύ συχνα, είναι:
1. καπνισμα. Κοψτε το ρημάδι, δε λεει εκει που έχουν φτασει οι τιμές.
2. "να παρω την ακράπα με το 1000αρικο, ενω δεν έχω λεφτα ούτε για βενζίνη"
3. συνεχώς άχρηστα και απρογραμματιστα ψώνια και σε τιμές προ κρίσης. Μια έρευνα αγοράς (σκρουτζ, ebay, κλπ) βοηθάει παρα πολύ
4. όλη μερα καφέδες στις καφτέριες. Πιειτε τον καφέ στο σπίτι. Και πιο καλος και πιο φτηνός.
5. delivery και ταβέρνες. Αμα μαθεις να μαγειρευεις σπίτι καλά, γλυτωνεις και τη τσεπη και μετα ότι και να φας έξω σου φαίνεται για πέταμα
Μάλλον, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση (και στους sex pistols).
Μία καλή βόλτα 500χλμ. κοστίζει περίπου 40-50ευρω.
Μια καλή βόλτα ΣΚ 1000 χλμ. κοστίζει περίπου 100-120ευρω.
Υπάρχουν άνθρωποι που με τα λεφτά αυτά περνάνε πλέον βδομάδες ή μήνα.
Φυσικά για εκείνους δεν υπάρχει καμία σκέψη ούτε για μηχανάκι ούτε για βόλτες ούτε για φόρουμς.
Έχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα όπως η στέγη, τροφή κλπ
Το πολύ πολύ να εχουν κανένα παπάκι για το καθημερινό ψάξιμο του επίουσιου.
Τώρα, για όλους τους υπόλοιπους πιστεύω ότι, ΑΝ ΑΓΑΠΆΝΕ ΤΗΝ ΒΌΛΤΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΉ και δεν έχουν το μοτοσακο μόνο για το γκαράζ και την καφετέρια, πάντα θα βρίσκουν, ανάλογα με την τσέπη τους, λεφτά για την αγάπη τους και την ψυχή τους.
Και μια βόλτα τον μήνα, βαλσαμο είναι.
Αυτό που με εκνευρίζει είναι να χρησιμοποιούν την κρίση και το μεγάλο ζόρι που τραβάνε κάποιοι συνανθρωποι μας για να κρύψουν την βαρεμάρα τους να πάνε μια βόλτα.
ΥΓ:δεν μπορώ να καταλάβω πως το φαγητό σε ταβέρνα έχει γίνει μέρος της βόλτας.
Εγω πρην δυο χρόνια έκοψα το καπνισμα μετα απο 20 χρόνια για να βγαζω τα έξοδα για το sv.
Απο τοτε εχει ασφαλεια ολο το χρόνο
Και ανα πασα στιγμή καρφωνω κλειδί
Και εξαφανιζωλ σολο γιατι εδω επαρχεια πουληθηκαν ολα τα μηχανακια που αγωραστηκαν απο μοδα για την καφετερια.
Καποτε ηταν διαφορετικα τα πραγματα καθε κυριακη βολτα στανταρ.και τις πιο πολλες τις καναμε κιατο ναυπακτο τερμα μπραλο και επιστροφή απ τη ιδια διαδρομη.μηλαμε για 100 ευρω βολτα για πλακα.τωρα δεν εχουμε και ορεξη και αντοχη και γενικα οσο μεγαλώνεις βαρενεις.μακαρι να μπορουμε να κανουμε 5 βολτες το χρονο καλες να ξελαμπικαρουμε.
ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι λατρεύουν τα μηχανοκίνητα είναι το υψηλότατο κόστος της βενζίνης.
δεν γίνεται η Ελλάδα και το Βέλγιο να έχουν ίδια τιμή στο λίτρο τη στιγμή που στην Ελλάδα ο βασικός μισθός είναι 480 ευρώ και στο Βέλγιο 1500...
στην Ουγγαρία που το κόστος ζωής είναι πάνω κάτω το ίδιο με το δικό μας η βενζίνη έχει 1 ευρώ το λίτρο.
Φαντάζεστε πόσες περισσότερες ή πιο μακρυνές βόλτες θα κάναμε εάν από το 1,4 ε/λτ η βενζίνη κατέβαινε στο 1;
κι αυτό επειδή οι εκάστοτε κυβερνήσεις πηδάνε όλο το πληθυσμό στη φορολογία επειδή είναι ανίκανες να πάρουν τα φράγκα από τους φοροφυγάδες και τους οφειλέτες.
taisteal
25/09/2016, 12:36
Μπαμπη δεν νομιζω οτι τα 40 λεπτα ειναι η αιτια της ολης καταστασης.
Βλεπω κοσμο να κλαιγεται εχοντας ακριβα αυτοκινητα,κινητα των 800 ευρω και παει λεγοντας.
Δικαιωμα τους αλλα δεν γινεται να τα εχεις ολα,κανε τις επιλογες σου και πραξε αναλογα.
Οι εποχες της ασυδοσιας περασαν,ας ξεχωρισουμε τις πραγματικες μας αναγκες απο τις περιττες.
Και για μενα π.χ η βολτα ειναι ψυχικη αναγκη.
Εγώ πιστεύω είναι οι προτεραιότητες που έχει βάλει ο καθένας στη ζωή του και μόνον και καλά κάνει κιόλας,κακήν κακώς τα 20-40 ευρώ έστω και για 1 βολτούλα κάπου θα βρεθούν.Εμένα τουλάχιστον έπαιξε και καθοριστικό ρόλο α)το οτι "ξε@#$λώνω πιο πολύ στην μπίστα παρά σε μιά 400αρα χλμ. που θα μου βγεί στα ίδια λεφτά με φαγητό βενζίνες κτλπ κτλπ β)Ο χρόνος λόγω του φόρτου εργασίας έχει περιοριστεί πάρα πολύ. Εξ'άλλου πλέον έχει μπεί κ στο καλεντάρι μου μια φορά το χρόνο να γίνεται ταξιδι στο εξωτερικό με τη μηχανή ή και χωρίς ,τουλάχιστον αυτή είναι η "πρέζα" μου και το αγχολυτικό μου.Ντάξ και για τους ανθρώπους που συντηρούν μια οικογένεια πλέον τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα με τη δεδομένη κατάσταση.Και οκ θεωρώ τον εαυτό μου ευνοημένο γιατί έχω μια δουλειά που με καλύπτει και 1 σταθερότητα δε το αντιλέγω,αλλά δε θα κάτσω να γίνω και υπόδουλος του χρήματος.
Στην τελική έχουν υπάρξει μήνες που είχα μπεί απο χρέη ως το κεφάλι και έφτασα στο σημείο να ζητήσω απο κολλητό 40 ευρώ δανεικά για να βάλω βενζίνη να φύγω να εξαφανιστώ μια εκδρομή να ξεσκάσει το μυαλό μου.Άρα παίζει και αυτό το ρόλο του να ξέρεις οτι υπάρχουν άνθρωποι που σε μια δεδομένη στιγμή που παίρνεις την κατρακύλα βλέπουν οτι κάτι δεν πάει καλά και σε βοηθούν και στην ψυχική ανάταση.Και τον επόμενο μήνα συνειδητά όχι μόνο επέστρεψα όλο το ποσό έδωσα και παραπάνω γιατί στην δύσκολη στιγμή ο άλλος δεν ήξερε πόσο καλό πραγματικά μου έκανε.
Επίσης σημασία δεν έχει το αν παλιά πηγαίνανε 500 μηχανάκια στην Επίδαυρο κάθε σ/κ σημασία ανήκει στο παρελθόν,σημασία έχει πως αυτούς που γουστάρουμε να πηγαίνουμε εκδρομή μαζί τους ακόμα και ως τη Χαλκίδα για ένα ρημαδοκαφέ θα τον πείσουμε να έρθει να τον βοηθήσουμε ψυχολογικά ή και ακόμα οικονομικά (εγώ τουλάχιστον στα @@ μου δε με ενδιαφέρουν τα λεφτά ας έρθει κάποιος να μου πεί πάμε ρε φίλε και βάλε μου την βενζίνη).
Η ανθρωπιά μας τελειώνει παίδες...όχι τα λεφτά...αυτό είναι ο μεγαλύτερος μου φόβος δυστυχώς (και δεν εννοώ όλους εμάς που συμμετέχουμε στο θρεντάκιο γιατί τους περισσότερους ξέρετε οτι έχουμε πεί και 2-3 κουβέντες παραπάνω εκτός των μονοσυναντήσεων)
Κάτι δεν πιάνω μάλλον...
Είμαι στο μοτο από το 2008,
τότε από Τετάρτη εμπαινες μέσα και έβλεπες
και εγώ δεν ξέρω πόσες εκδρομές για το σκ!
Για Σάββατο, για Κυριακή, χωμάτινες, ασφαλτινες,
κοντινές, μακρινές ή και διημερες!
Δεν ήξερες τι να πρωτοδιαλεξεις,
αλλά στην πορεία πέρα από την κρίση και την ανεργία ,
ήρθε και ο σχεδόν διπλασιασμος της βενζίνης ο οποίος τσακισε ότι είχε απομένει..
Εγώ προσωπικά έχω περιορίσει πάρα πολύ τις βόλτες και λόγω της κοπέλας μου που δεν το έχει
με την μοτο και περιοριζομαι στο 36ωρο και δύο τρεις μικρές ακόμα βόλτες,
συν τα 60 περίπου χμ για το πήγαινε έλα στη δουλειά,
αλλά και αν γούσταρε και πάλι δεν θα είχα την δυνατότητα
να βγαίνω κάθε σκ βόλτα..
Όταν έφτασα εγώ που σε κάθε μου όχημα από το 2003 και μετά,που έπιασα δουλειά και ανελαβα ευθύνη,
δεν με ένοιαζε πόσο καίει και πόσο έχει το λίτρο κτλ
Που όπου χρειαζόμουν βενζίνη σταματαγα και έβαζα
τώρα να κινουμαι και έχω στο μυαλό μου την οικονομική οδήγηση
Κτλ κτλ ααααστα να πάνε!! :(
Αυτό που με εκνευρίζει είναι να χρησιμοποιούν την κρίση και το μεγάλο ζόρι που τραβάνε κάποιοι συνανθρωποι μας για να κρύψουν την βαρεμάρα τους να πάνε μια βόλτα.
.
Αυτό που έχει αναδείξει αυτή η κρίση είναι η ένδεια σε ουσία και αξίες. Προτεραιότητες που πηγάζουν από βαθιές εσωτερικές ανάγκες, και όχι μόδα. Αυτές δεν κόβονται, απλά μεταλλάσσονται ανάλογα των συνθηκών. Βόλτες γίνονται και με ποδήλατα και με τα πόδια και με παπί 50αρι ;)
akis_trevor
25/09/2016, 18:15
Προφανώς αφήνω απέξω ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά ζοριζονται!
Η τιμή της βενζίνης είναι μία μικρή παραμέτρος αποτροπής,ας πούμε μία βόλτα ενός ντεπόζιτου περίπου 300 χλμ θα ήταν 5-10€ φθηνότερη.αλλα δεν νομίζω πως είναι η βασική αιτία.
Το θέμα τσιγάρο το λέω κι εγώ!αν καπνίζεις δεν "δικαιούσαι" να γκρινιάζεις!!!το εκοψα κι εγώ και σώθηκα!
@ggs:εμένα ή βόλτα μου παλιότερα ήταν μόνο καφές,σπανιοτατα έπαιζε φαγητό.η βόλτα είναι για την βόλτα,φαγητο καλο παίζει κι εδώ πιο πέρα.γιαυτο και είπα σπάνια θα βάλω ταβέρνα στην βόλτα μου.
@antsoar:αυτό που λες το υπηρετήσες και βολταρες με το σκούτερ σου και μόνο μπράβο έχω να σου πω!!!
Σε Αυτό που είπε ο γαύρος πιο πίσω για εποχές προ κρίσης,εχω ένα σχόλιο να κάνω.την πρώτη μεγάλη και 100% δική μου μοτοσυκλέτα την πήρα αρχές του 2010,μεσα στην κρίση δηλαδή.
Τα πρώτα δύο χρόνια παίζανε πολλές βόλτες,μικρες μεν αλλά πολλές.με τα χρόνια οι βόλτες αλλαξαν,μεγαλωσαν λίγο,πηγαν πιο ορεινά κλπ.
Εποχές παχιων αγελάδων δεν πρόλαβα,μισθο κρίσης έχω χρόνια τώρα και παλευω με αυτά.
Άλλος μπορεί να πει ότι με 1500 δεν βγαίνει για βόλτα και άλλος με 500 ότι βγαίνει μία χαρά.θεμα προτεραιότητας είναι το πώς θα χαλάσεις το περίσσευμα σου.
Κόβω από παντού,αλλά οι βόλτες....βόλτες
Χωρίς μηχανή δεν μπορώ να με φανταστώ!!!
Αυτο ακριβως...
Πιστευω οτι ο καθενας στις μερες μας δυσκολευεται οικονομικα...
Ολα θεμα διαχειρησης ειναι...
gior-gos
25/09/2016, 18:34
Κατα περιοδους βαριεμαι τη βολτα με τη μηχανη. Ισως γιατι οι διαδρομες και οι προορισμοι για ημερησια απο Αθηνα ειναι σχετικα λιγοι, χιλιοειδωμενοι, απο γνωστους πολυπερπατημενους δρομους κτλ κτλ.
Άλλες φορες παλι γουσταρω τρελά βολτες. Αυτη την περιοδο ομως οχι· βαριεμαι.
Επειδη φοβομουν να παραδεχτω την βαρεμαρα μου ακομη και στον ιδιο μου τον εαυτο εβρισκα διαφορες δικαιολογιες. "Δε μου κανει η μηχανη· δε με βολευει.." κτλ κτλ. Τό να μου βρωμαγε τ αλλο μου ξινιζε. Επισης εχω χρησιμοποιησει πολυ αυτη τη δικαιολογια
την κρίση και το μεγάλο ζόρι που τραβάνε κάποιοι συνανθρωποι μας για να κρύψουν την βαρεμάρα τους να πάνε μια βόλτα.
Μιλωντας για ανθρωπους που δεν αντιμετωπιζουν προβληματα βιοπορισμου
νομιζω οτι ο σημαντικοτερος παραγοντας ειναι η διαθεση
και οχι το χρημα. Κατα τη γνωμη μου, η κριση εχει επιτυχει το πιο ευστοχο χτυπημα· τη διαθεση των ανθρωπων. Οσον αφορα το χρημα· και με λιγα μπορεις.
Το φαγητο σε ταβερνα δεν εχει γινει μερος της βολτας. Παντα ηταν μερος της βολτας. Γενιες και γενιες επι σειρα ετων εχουν γαλουχηθει ετσι μεσα απο παρεες, λεσχες, φορουμς κτλ.. Χαλατε την πιατσα ορισμενοι :smokin::lol::beer:
Ελα μου ντέ.... Από 'κει πού ήταν ο σκοπός και ο προορισμός της βόλτας...........................:bawl:
Balkan_express
25/09/2016, 21:16
Καλησπέρα και από εμένα στην παρέα.
Ωραίο θέμα, αλλά δύσκολο να το αναπτύξει κανείς σε λίγες γραμμές. Θα σας πω την προσωπική μου κατάσταση.
Από το 1998 ταξιδεύω όλη την Ευρώπη, είτε με μηχανή είτε με αυτοκίνητο. Από τότε μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά, αλήθεια είναι! Πλέον έχω δικό μου μισθό και δεν είμαι με χαρτζιλίκι από ταβέρνες που δούλευα ως φοιτητής! Επίσης μετά το 2009 δεν παίρνω δάνεια, έχω σπίτι αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα δικά μου και πλέον είμαι υπεύθυνος με ανάλογες απολαβές στην δουλειά μου, ΑΛΛΑ τώρα
δεν έχω χρόνο, τώρα είμαι παντρεμένος με 2 παιδιά και 18 χρόνια μεγαλύτερος... Τώρα πλέον επιλέγω τις βόλτες μου και τις παρέες μου με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια, αναζητώ ανέσεις που κάποτε απλά δεν υπήρχαν στο κάδρο.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι άλλοι δε μου στέρησαν τη βόλτα εγώ από μόνος μου επέλεξα να απέχω από αυτή, συνειδητά έπαψε να με γεμίζει όπως παλιά. Φέτος πήγα στα Βαλκάνια έκανα 4000χλμ πέρασα υπέροχα, και μετά δεν πέρασε η άφρικα από το μυαλό μου ούτε για να την πλένω...
Πολύ σωστά αυτά που λέτε. Έτσι είναι.. Η κρίση, εκτός του οικονομικου, έχει επηρεάσει πολύ και την ψυχολογία και την διάθεση.
Αλλά(και) γι αυτό δεν κάνουμε την βόλτα; μπας και την αλλάξουμε λίγο την γ@μημ€νη...
Φυσικά, ο καθένας διαθέτει όπως εκείνος νομίζει την μηχανή του, τα λεφτά του, τον χρόνο του και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό απ όλους.
Ανέφερε κάποιος φίλος παραπάνω τις βόλτες που είχε το φόρουμ το 2008.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι δείγμα. Μην ξεχνάμε ότι, εκτός από την κρίση, πλέον υπάρχει πολύ δυνατά το Facebook με εκατοντάδες μοτο-γκρουπακια-παρεες, υπάρχουν μικρότερα πιο "οικογενειακά" φορα με συγκεκριμένη - εξειδικευμενη κατεύθυνση και, γενικά, ο χάρτης του ίντερνετ έχει πολλά νησάκια.
Για εμένα, το μέτρο είναι οι Κυριακές το πρωί στο περίπτερο...
Παλιά, δεν έβρισκες να παρκάρεις...
Lioulios
25/09/2016, 22:45
Εγω θα θελα τωρα μια βολτα και ας ειναι και μονος μου ...
Τουτο το σκ πηγαμε αιμα στη δουλεια και δεν θα μπορουσα , το επομενο θα παω οικογενειακα κτλ ...
Αυτο το σαρακι ειναι ομως που με εχει κανει να ψαχνω παλι μοτο μετα απο 2 χρονια αποχης .... για να μπορω μια φορα το μηνα να παω ,...καπου .
Ωραιο θεμα
Εντελώς τυχαία το ίδο θέμα συζητούσαμε με ενα φιλαράκι χθες που βλέπαμε MotoGP
Παλιά που είχα το Fz6 S2 (το γυμνό) όλο βόλτες πηγαίναμε. Κάθε ΣΚ οργώναμε την Ελλάδα. Έχω μαζέψει ενα κάρο φωτογραφίες απο βόλτες και ενα τσουβάλι σφαλιάρες απο τον αέρα που έτρωγα. Δεν καταλάβαινα τπτ
Ήταν ο λόγος που τελικά το γύρισα σε 600άρι Sport Touring φερινγ-άτο για να ειμαι πιο άνετος αλλά και ταυτόχρονα να κυκλοφορώ καθημερινά και μεσα στην πόλη ευελικτα και οικονομικά. Ε λοιπόν τότε ήταν που έγινε και το μπαμ και κόπηκαν στο μισό όλες αυτές οι εξορμήσεις και ταυτόχρονα η μηχανή χρησιμοποιήθηκε ως επι το πλείστον για μια βολτα των 100-200 χιλιομέτρων ανα 2 εβδομάδες και μόνο άνοιξη καλοκαίρι. Σε 2 χρόνια ειχε μόνο 9000 χιλιόμετρα στο κοντέρ, αυτό τα λεει όλα.
Πλέον, οι περισσότεροι τις έχουν πουλήσει ή τις πουλάνε και έχουμε μείνει με το facebook να μας υπενθυμίζει "σαν σήμερα" πριν 1-2-3 χρόνια που πηγαίναμε και τι φωτογραφίες ανεβάζαμε. Κάθομαι και τις κοιτάω και αναρωτιέμαι πότε θα ξαναέρθουν αυτές οι μέρες.
Ταυτόχρονα φέτος ήταν η πρώτη φορά που πήγα βόλτα μονος μου εντελώς. Δεν ήταν και οτι καλύτερο, αλλά απο το τίποτα...
akis_trevor
26/09/2016, 16:24
Πολύ σωστά αυτά που λέτε. Έτσι είναι.. Η κρίση, εκτός του οικονομικου, έχει επηρεάσει πολύ και την ψυχολογία και την διάθεση.
Αλλά(και) γι αυτό δεν κάνουμε την βόλτα; μπας και την αλλάξουμε λίγο την γ@μημ€νη...
Φυσικά, ο καθένας διαθέτει όπως εκείνος νομίζει την μηχανή του, τα λεφτά του, τον χρόνο του και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό απ όλους.
Ανέφερε κάποιος φίλος παραπάνω τις βόλτες που είχε το φόρουμ το 2008.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι δείγμα. Μην ξεχνάμε ότι, εκτός από την κρίση, πλέον υπάρχει πολύ δυνατά το Facebook με εκατοντάδες μοτο-γκρουπακια-παρεες, υπάρχουν μικρότερα πιο "οικογενειακά" φορα με συγκεκριμένη - εξειδικευμενη κατεύθυνση και, γενικά, ο χάρτης του ίντερνετ έχει πολλά νησάκια.
Για εμένα, το μέτρο είναι οι Κυριακές το πρωί στο περίπτερο...
Παλιά, δεν έβρισκες να παρκάρεις...
το της διαθεσης ειναι μεγαλο κεφαλαιο και δυστυχως εχεις δικιο ρε γμτ....
σαπιζουμε στην καθημερινοτητα,γιναμε ολοι "κυρ-παντεληδες",αμα σε παρει η κατω βολτα,δυσκολα το ανατρεπεις.
ξερω κι εγω ατομα που πριν 2-3 χρονια πεταγανε την σκουφια τους για βολτες και τωρα πανε μονο διακοπες με την μοτο και αυτο παιζεται.
κι εγω,πρωτη βολτα εδω,πηγα στην ετησια του 12' και πρεπει να μασταν 100 μηχανακια ξερω γω.φετος οι συμμετοχες ειναι στα μισα(και καλα ειναι λεω εγω),δεν βαζω το φορουμ μονο σαν μεσο συγκρισης γιατι ειναι πολλοι οι παραμετροι.(να θυμησω πριν 2 χρονια ποιοι ηταν στο πατρινο κλιμακιο και ποιοι ειναι τωρα πχ; )
παιζουν και πολλα φορουμ με συγκεκριμενα μηχανακια και μονο (vstrom,transalp,varadero,gs κλπ) και εχουν κι αυτα πολυ κοσμο τα τελευταια χρονια.
μιλαω για φιλους,γνωστους και εμας τους ιδιους,πως μας επηρεασε η κριση.κυριως για ποσοτητα και μεγεθος.
γιατι νομιζω πως η ποιοτητα,εχει ανεβει στις βολτες.
taisteal
26/09/2016, 16:34
μιλαω για φιλους,γνωστους και εμας τους ιδιους,πως μας επηρεασε η κριση.κυριως για ποσοτητα και μεγεθος.
γιατι νομιζω πως η ποιοτητα,εχει ανεβει στις βολτες.
Fact:Οποιος εχει χρημα δεν εχει χρονο για βολτες.
Οποιος εχει χρονο δεν εχει χρημα.
Οποιος εχει και τα δυο ειναι σπανια περιπτωση.
Ειναι προτιμοτερη η ποιοτητα απο την ποσοτητα
Προσωπικη αποψη παντα.
MG-KTiNoS
26/09/2016, 16:39
Εγω πΧιά κάνω ΜΟΝΟ ότι μου γουσταρει πραγματικά.
Δεν μπάω πχ 'ασχετες βόλτες με τη γκαμία.
Μόνος μου ή με μικρή παραία -με φίλους πραγματικούς-
Είναι πια πολύ λίγα τα χρήματα για να τα σπαταλάω και να μην μπερνάω καλά.
:lol:
Κάτι δεν πιάνω μάλλον...
Είναι γιατί εκεί που μιλάω για τα "δανεικά" εννοώ για περίοδο που δούλευα χωρίς σταθερό εισόδημα.Και επειδή τα έγραψα λίγο όλα μαζί τα έκανα σαλάτα.Γι αυτό δεν ήταν πολύ ξεκάθαρα τα γραφόμενα μου.Τώρα απλά είμαι σε περίοδο που τα έχω ζυγισμένα τα πράγματα.
ααα εδώ είναι που λέμε τα παράπονά μας για τις μοτοβόλτες, μάλιστα.
Εγώ ένα έχω να δηλώσω
ΓΜΣΤΑ!
ααα εδώ είναι που λέμε τα παράπονά μας για τις μοτοβόλτες, μάλιστα.
Εγώ ένα έχω να δηλώσω
ΓΜΣΤΑ!
Γεμιστά ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Κι' απ' αυτά έχουμε στις βόλτες, ρώτα και τον Κτίνος.....:bawl:
akis_trevor
26/09/2016, 19:46
Fact:Οποιος εχει χρημα δεν εχει χρονο για βολτες.
Οποιος εχει χρονο δεν εχει χρημα.
Οποιος εχει και τα δυο ειναι σπανια περιπτωση.
Ειναι προτιμοτερη η ποιοτητα απο την ποσοτητα
Προσωπικη αποψη παντα.
για καποιες μονοημερες βολτες που και που,κι εμεις με μισθους ενος μωβ,τις καταφερνουμε.
συνηθως παντως οπως το λες παει.
εννοειται πως η ποιοτητα ειναι πανω απτην ποσοτητα,γιαυτο το ανεφερα και παραπανω :)
αν οχι καθε χειμωνιατικη Κυριακη κανω μια βολτιτσα στα γυρω βουνα και νομους της Θεσνικης. Καφεδακι και χρημα για βενζινη ολο και βρισκεται απο το χαρτζιλικακι που μενει σε εμενα.Φαγητο σπανια αν υπαρξει παρεα αλλα σαντοιτς απαραιτητα μαζι.